0

购物车中共有 0个商品。 ×

您的购物车中暂时没有商品。

' Buku blackpink '找到 3297 件相关商品
作者 Abdullah Abdul Hamid
Kenapa buku ini dihasilkan? Siapakah yang perlu membacanya? Apakah mesej yang terkandung di dalamnya? Buku Apabila Wartawan dan Artis Menangis adalah catatan daripada perjalanan dan pengalaman penulis di beberapa buah negara terutamanya ketika menjalankan tugasan Wartawan dan misi kemanusiaan, antaranya Tebing Barat dan Semenanjung Gaza di Palestin, Syria dan Bangladesh. Buku ini dihasilkan untuk menyampaikan pelbagai kisah yang disaksikan dan dirasai sendiri oleh penulisnya. 了解更多
原价 RM 25.00

现售 RM 20.00 (-20%)

会员 RM 20.00 (-20%)

作者 Imam Musbikin
Keterangan Buku Bagi kebanyakan kanak-kanak bersekolah adalah suatu yang menyeronokkan. Di sini dunia sosial, persahabatan dan pembelajaran secara formal dijalankan. Faktor sekeliling seperti kawan-kawan, guru-guru dan persekitaran adalah paling banyak mempengaruhi emosi dan minat kanak-kanak untuk ke sekolah. Namun ada juga kita mendengarkan keluhan ibu bapa yang anak mereka tidak suka ke sekolah. Kenapa? Ada juga anak-anak yang suka bersekolah tetapi malas belajar. Kenapa? 了解更多
原价 RM 15.00

现售 RM 15.00 (-0%)

会员 RM 13.50 (-10%)

作者 Kin
"Shh... tolong diam!" Kenapa pustakawan selalu tegur kita jangan buat bising? Dia tak nak kita ganggu orang lain ke? Atau sebenarnya dia bimbang kita ganggu sesuatu tak dapat dilihat dengan mata kasar? Bila duduk seorang diri kat perpustakaan, pernah tak korang rasa ada kelibat kat belakang? Tapi bila toleh tak ada apa-apa pun. Mungkin benda tu nak baca buku bersama korang... 了解更多
原价 RM 12.00

现售 RM 12.00 (-0%)

会员 RM 10.80 (-10%)

作者 BLACKPINK
2019 BLACKPINK'S SUMMER DIARY: IN HAWAII 了解更多
原价 RM 300.00

现售 RM 300.00 (-0%)

会员 RM 270.00 (-10%)

作者 Dj Fuzz
Ramai yang telah mencuba nasib untuk mendapatkan perhatian dari syarikat - syarikat rakaman dan ramai juga yang tak berjaya. Ketahui rahsia untuk Menjadi Artis Rakaman dengan lebih pantas dan efektif. Anda memerlukan buku ini: Jika anda nak jadi artis rakaman Jika anda mahu memiliki lagu - lagu hit dicorong radio Jika anda ingin tahu bagaimana industri muzik ini berfungsi Jika anda gemarkan muzik dan ingin menjana kewangan daripadanya Jika anda mempunyai bakat yang besa 了解更多
原价 RM 28.00

现售 RM 28.00 (-0%)

会员 RM 25.20 (-10%)

作者 Noorfadzillah
Penemuan mayat mengecut tanpa kepala menggemparkan satu negara. Pihak polis yakin, ia perbuatan pembunuh bersiri berdarah dingin. Namun tidak pada Amirul dan Tok Yazid yang berharap andaian mereka salah apabila sesuatu dari gua terlarang itu telah dibangkitkan oleh seseorang. Citra Hana, gadis kesayangan Amirul hilang dari kampung setelah mengalami tekanan hidup yang membuatkan dirinya tertekan. Amirul nekad mencari dan membawa balik gadis itu meski bermacam kecaman buruk 了解更多
原价 RM 28.00

现售 RM 22.40 (-20%)

会员 RM 22.40 (-20%)

作者 Syeikh Khalid Bin Abdul Rahman Al-Ik
Mendidik anak merupakan amanah besar yang wajib dipikulkan oleh setiap ibu bapa dan para penjaga. Tanpa pendidikan dan latihan kehidupan yang benar pasti akan mencacatkan pembangunan sebuah tamadun agama dan bangsa. Bukan itu sahaja, is juga akan melemahkan sebuah institusi negara yang berdaulat. Lebih-lebih lagi di zaman yang semakin mencabar ini dengan kemajuan dan kecanggihan teknologi dan sistem maklumat. Semua maklumat boleh dipetik dengan hujung jari tanpa sempadan. Sam 了解更多
原价 RM 55.00

现售 RM 55.00 (-0%)

会员 RM 49.50 (-10%)

作者
*专为1,2,3年级的学生编写 *附有28个笔画,笔顺,40个部首和偏旁,52个量词,标点符号,90组近义词,90组反义词和49个成语的笔记 *多样化的语法练习和复习帮助学生掌握基本的语文知识 *备有完整答案,以供参考 了解更多
原价 RM 13.90

现售 RM 13.90 (-0%)

会员 RM 12.51 (-10%)

作者
*专为1,2,3年级的学生编写 *附有96组形似字,96组同音字,48组多音多义字和变调的笔记 *多样化的语法练习和复习帮助学生掌握基本的语文知识 *备有完整答案,以供参考 了解更多
原价 RM 13.90

现售 RM 13.90 (-0%)

会员 RM 12.51 (-10%)

作者
*Diterbitkan khusus untuk murid-murid sekolah rendah *Kandungan siri ini selaras dengan KSSR Semakan yang terkini *Latihan-latihan yang berdasarkan DSKP (Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran) boleh membantu guru dan ibu bapa menilai pretasi murid-murid *Soalan-soalan yang menerapkan KBAT dan peta i-THINK dapat membantu murid-murid untuk memperkukuh kemahiran mengaplikasi, menganalisis, menilai dan mencipta *Buku-buku dalam siri ini amat komprehensif dan praktikal untuk 了解更多
原价 RM 3.90

现售 RM 3.90 (-0%)

会员 RM 3.51 (-10%)

作者
*Diterbitkan khusus untuk murid-murid sekolah rendah *Kandungan siri ini selaras dengan KSSR Semakan yang terkini *Latihan-latihan yang berdasarkan DSKP (Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran) boleh membantu guru dan ibu bapa menilai pretasi murid-murid *Soalan-soalan yang menerapkan KBAT dan peta i-THINK dapat membantu murid-murid untuk memperkukuh kemahiran mengaplikasi, menganalisis, menilai dan mencipta *Buku-buku dalam siri ini amat komprehensif dan praktikal untuk 了解更多
原价 RM 3.90

现售 RM 3.90 (-0%)

会员 RM 3.51 (-10%)

作者
*Diterbitkan khusus untuk murid-murid sekolah rendah *Kandungan siri ini selaras dengan KSSR Semakan yang terkini *Latihan-latihan yang berdasarkan DSKP (Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran) boleh membantu guru dan ibu bapa menilai pretasi murid-murid *Soalan-soalan yang menerapkan KBAT dan peta i-THINK dapat membantu murid-murid untuk memperkukuh kemahiran mengaplikasi, menganalisis, menilai dan mencipta *Buku-buku dalam siri ini amat komprehensif dan praktikal untuk 了解更多
原价 RM 3.90

现售 RM 3.90 (-0%)

会员 RM 3.51 (-10%)

作者
*Diterbitkan khusus untuk murid-murid sekolah rendah *Kandungan siri ini selaras dengan KSSR *Latihan-latihan yang berdasarkan DSKP (Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran) boleh membantu guru dan ibu bapa menilai pretasi murid-murid *Soalan-soalan yang menerapkan KBAT dan peta i-THINK dapat membantu murid-murid untuk memperkukuh kemahiran mengaplikasi, menganalisis, menilai dan mencipta *Buku-buku dalam siri ini amat komprehensif dan praktikal untuk meningkatkan keberke 了解更多
原价 RM 3.90

现售 RM 3.90 (-0%)

会员 RM 3.51 (-10%)

作者
*Diterbitkan khusus untuk murid-murid sekolah rendah *Kandungan siri ini selaras dengan KSSR *Latihan-latihan yang berdasarkan DSKP (Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran) boleh membantu guru dan ibu bapa menilai pretasi murid-murid *Soalan-soalan yang menerapkan KBAT dan peta i-THINK dapat membantu murid-murid untuk memperkukuh kemahiran mengaplikasi, menganalisis, menilai dan mencipta *Buku-buku dalam siri ini amat komprehensif dan praktikal untuk meningkatkan keberke 了解更多
原价 RM 3.90

现售 RM 3.90 (-0%)

会员 RM 3.51 (-10%)

作者
*Diterbitkan khusus untuk murid-murid sekolah rendah *Kandungan siri ini selaras dengan KSSR Semakan yang terkini *Latihan-latihan yang berdasarkan DSKP (Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran) boleh membantu guru dan ibu bapa menilai pretasi murid-murid *Soalan-soalan yang menerapkan KBAT dan peta i-THINK dapat membantu murid-murid untuk memperkukuh kemahiran mengaplikasi, menganalisis, menilai dan mencipta *Buku-buku dalam siri ini amat komprehensif dan praktikal untuk 了解更多
原价 RM 3.90

现售 RM 3.90 (-0%)

会员 RM 3.51 (-10%)

作者
*Diterbitkan khusus untuk murid-murid sekolah rendah *Kandungan siri ini selaras dengan KSSR Semakan yang terkini *Latihan-latihan yang berdasarkan DSKP (Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran) boleh membantu guru dan ibu bapa menilai pretasi murid-murid *Soalan-soalan yang menerapkan KBAT dan peta i-THINK dapat membantu murid-murid untuk memperkukuh kemahiran mengaplikasi, menganalisis, menilai dan mencipta *Buku-buku dalam siri ini amat komprehensif dan praktikal untuk 了解更多
原价 RM 3.90

现售 RM 3.90 (-0%)

会员 RM 3.51 (-10%)

作者
*Diterbitkan khusus untuk murid-murid sekolah rendah *Kandungan siri ini selaras dengan KSSR Semakan yang terkini *Latihan-latihan yang berdasarkan DSKP (Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran) boleh membantu guru dan ibu bapa menilai pretasi murid-murid *Soalan-soalan yang menerapkan KBAT dan peta i-THINK dapat membantu murid-murid untuk memperkukuh kemahiran mengaplikasi, menganalisis, menilai dan mencipta *Buku-buku dalam siri ini amat komprehensif dan praktikal untuk 了解更多
原价 RM 3.90

现售 RM 3.90 (-0%)

会员 RM 3.51 (-10%)

作者
*Diterbitkan khusus untuk murid-murid sekolah rendah *Kandungan siri ini selaras dengan KSSR *Latihan-latihan yang berdasarkan DSKP (Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran) boleh membantu guru dan ibu bapa menilai pretasi murid-murid *Soalan-soalan yang menerapkan KBAT dan peta i-THINK dapat membantu murid-murid untuk memperkukuh kemahiran mengaplikasi, menganalisis, menilai dan mencipta *Buku-buku dalam siri ini amat komprehensif dan praktikal untuk meningkatkan keberke 了解更多
原价 RM 3.90

现售 RM 3.90 (-0%)

会员 RM 3.51 (-10%)

作者
*Diterbitkan khusus untuk murid-murid sekolah rendah *Kandungan siri ini selaras dengan KSSR *Latihan-latihan yang berdasarkan DSKP (Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran) boleh membantu guru dan ibu bapa menilai pretasi murid-murid *Soalan-soalan yang menerapkan KBAT dan peta i-THINK dapat membantu murid-murid untuk memperkukuh kemahiran mengaplikasi, menganalisis, menilai dan mencipta *Buku-buku dalam siri ini amat komprehensif dan praktikal untuk meningkatkan keberke 了解更多
原价 RM 3.90

现售 RM 3.90 (-0%)

会员 RM 3.51 (-10%)

作者
*Diterbitkan khusus untuk murid-murid sekolah rendah *Kandungan siri ini selaras dengan KSSR Semakan yang terkini *Latihan-latihan yang berdasarkan DSKP (Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran) boleh membantu guru dan ibu bapa menilai pretasi murid-murid *Soalan-soalan yang menerapkan KBAT dan peta i-THINK dapat membantu murid-murid untuk memperkukuh kemahiran mengaplikasi, menganalisis, menilai dan mencipta *Buku-buku dalam siri ini amat komprehensif dan praktikal untuk 了解更多
原价 RM 3.90

现售 RM 3.90 (-0%)

会员 RM 3.51 (-10%)

作者
*Diterbitkan khusus untuk murid-murid sekolah rendah *Kandungan siri ini selaras dengan KSSR Semakan yang terkini *Latihan-latihan yang berdasarkan DSKP (Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran) boleh membantu guru dan ibu bapa menilai pretasi murid-murid *Soalan-soalan yang menerapkan KBAT dan peta i-THINK dapat membantu murid-murid untuk memperkukuh kemahiran mengaplikasi, menganalisis, menilai dan mencipta *Buku-buku dalam siri ini amat komprehensif dan praktikal untuk 了解更多
原价 RM 3.90

现售 RM 3.90 (-0%)

会员 RM 3.51 (-10%)

作者
*Diterbitkan khusus untuk murid-murid sekolah rendah *Kandungan siri ini selaras dengan KSSR Semakan yang terkini *Latihan-latihan yang berdasarkan DSKP (Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran) boleh membantu guru dan ibu bapa menilai pretasi murid-murid *Soalan-soalan yang menerapkan KBAT dan peta i-THINK dapat membantu murid-murid untuk memperkukuh kemahiran mengaplikasi, menganalisis, menilai dan mencipta *Buku-buku dalam siri ini amat komprehensif dan praktikal untuk 了解更多
原价 RM 3.90

现售 RM 3.90 (-0%)

会员 RM 3.51 (-10%)

作者
*Diterbitkan khusus untuk murid-murid sekolah rendah *Kandungan siri ini selaras dengan KSSR *Latihan-latihan yang berdasarkan DSKP (Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran) boleh membantu guru dan ibu bapa menilai pretasi murid-murid *Soalan-soalan yang menerapkan KBAT dan peta i-THINK dapat membantu murid-murid untuk memperkukuh kemahiran mengaplikasi, menganalisis, menilai dan mencipta *Buku-buku dalam siri ini amat komprehensif dan praktikal untuk meningkatkan keberke 了解更多
原价 RM 3.90

现售 RM 3.90 (-0%)

会员 RM 3.51 (-10%)

作者
*Diterbitkan khusus untuk murid-murid sekolah rendah *Kandungan siri ini selaras dengan KSSR *Latihan-latihan yang berdasarkan DSKP (Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran) boleh membantu guru dan ibu bapa menilai pretasi murid-murid *Soalan-soalan yang menerapkan KBAT dan peta i-THINK dapat membantu murid-murid untuk memperkukuh kemahiran mengaplikasi, menganalisis, menilai dan mencipta *Buku-buku dalam siri ini amat komprehensif dan praktikal untuk meningkatkan keberke 了解更多
原价 RM 3.90

现售 RM 3.90 (-0%)

会员 RM 3.51 (-10%)

作者
SIRI BIJAK CARI KATA BUKU 1 了解更多
原价 RM 5.90

现售 RM 4.72 (-20%)

会员 RM 4.72 (-20%)

作者
SIRI BIJAK CARI KATA BUKU 2 了解更多
原价 RM 5.90

现售 RM 4.72 (-20%)

会员 RM 4.72 (-20%)

作者
SIRI BIJAK CARI KATA BUKU 3 了解更多
原价 RM 5.90

现售 RM 4.72 (-20%)

会员 RM 4.72 (-20%)

作者
SIRI BIJAK CARI KATA BUKU 4 了解更多
原价 RM 5.90

现售 RM 4.72 (-20%)

会员 RM 4.72 (-20%)

作者
SIRI CERDIK SILANG KATA BUKU 1 了解更多
原价 RM 5.90

现售 RM 4.72 (-20%)

会员 RM 4.72 (-20%)

作者
SIRI CERDIK SILANG KATA BUKU 2 了解更多
原价 RM 5.90

现售 RM 4.72 (-20%)

会员 RM 4.72 (-20%)

作者
SIRI CERDIK SILANG KATA BUKU 3 了解更多
原价 RM 5.90

现售 RM 4.72 (-20%)

会员 RM 4.72 (-20%)

作者
SIRI CERDIK SILANG KATA BUKU 4 了解更多
原价 RM 5.90

现售 RM 4.72 (-20%)

会员 RM 4.72 (-20%)

作者 Ann Wan Seng
Sama ada dari dahulu atau sekarang, seseorang tidak akan dapat menjadi insan yang berilmu jika tidak belajar. Belajarlah menjadi kuat daripada suatu kehilangan. Buku ini adalah siri ke-3 “Jumaat bersama Tok Guru” yang saya tulis. Pengisiannya masih lagi membicarakan mengenai tafsir Al-Quran yang disyarahkan oleh Tok Guru. Antara kandungan yang menarik, adalah; :: Menelusuri Hikmah Kejadian Diri :: Peristiwa Pada Tahun Kelahiran Nabi Muhammad :: Mencari Redha Tuhan 了解更多
原价 RM 17.00

现售 RM 17.00 (-0%)

会员 RM 13.60 (-20%)

作者 Shafie Abdul Rahman
Sesungguhnya, jika hadiah Nobel telah mula diperkenalkan sejak abad ke-9 lagi, tidak syak lagi bahawa penerima anugerah tersebut bermula daripada abada ke-9 hinggalah abad ke-15, semuanya akan dibolot oleh cerdik pandai Islam! Pelbagai ikon menjadi pujaan dan sebutan dalam kalangan generasi muda serta anak-anak remaja kini. Ada antara mereka termasuklah para artis dan selebriti baik di peringkat antarabangsa mahupun di peringkat tempatan. Namun kurang sekali antara kita khus 了解更多
原价 RM 45.90

现售 RM 45.90 (-0%)

会员 RM 36.72 (-20%)

作者 Dr. Kamilin Jamilin
"Buku ini menghimpunkan 101 coretan Untaian Nasihat, Risalah Dakwah, Isu Semasa & Kupasan Ilmu yang insyaAllah sangat bermanfaat buat kita semua. Moga Allah berkati hasil tulisan ini." -Dr. Kamilin Jamilin- Buku ini secebis legasi yang mampu penulis tinggalkan buat masyarakat dan generasi seterusnya. Ia merupakan catatan dan luahan berkaitan pelbagai isu yang dibahagikan kepada empat bab iaitu untaian nasihat, risalah dakwah, isu semasa dan kupasan ilmu. Keseluruhannya 了解更多
原价 RM 25.00

现售 RM 20.00 (-20%)

会员 RM 20.00 (-20%)

作者 Mohd Arif Ariffin
Dahulu golongan khunsa dan transeksual ini adalah antara golongan yang dirahsiakan identitinya. Tiada siapa yang tahu kewujudan jantina unik ini. Dalam masyarakat, golongan ini menjadi golongan minoriti dan dianggap memalukan nama baik keluarga dan keturunan. Namun begitu, pada zaman sekarang semakin ramai golongan ini yang keluar ke masyarakat dan secara terang-terangan menonjolkan diri mereka tanpa rasa malu atau rendah diri. Mereka ini terdiri daripada golongan profession 了解更多
原价 RM 18.00

现售 RM 18.00 (-0%)

会员 RM 14.40 (-20%)

作者 Mohd Daud Bakar
Buku pertama dan kedua saya dalam genre motivasi adalah I Have 25 Hours A Day dan Pulun. Buku baru saya Engsel Kehidupan adalah buku ketiga saya dalam genre motivasi dan self improvement. Dalam kehidupan terdapat banyak engsel kehidupan seperti mama pintu dan tingkap rumah dan bangunan perlu kepada engsel. Rumah boleh wujud tanpa pintu yang berengsel tapi tidak akan sempurna. Pintu akan terkehel dan lama2 terpelenting dan rumah akan terpelahang. Bagitulah kehidupan kita 了解更多
原价 RM 30.00

现售 RM 30.00 (-0%)

会员 RM 27.00 (-10%)

作者 Profesor Nor Zaidi
Buku Tips-Tips Lulus PhD merupakan hasilan terkini dan kesinambungan dari intipati Rahsia PhD. Secara umumnya kandungan buku ini memberikan beberapa tip-tip mudah, holistik dan universal kepada bakal-bakal pemegang PhD dalam mengharungi cabaran pengajian mereka. Sudah pasti Tips-Tips Lulus PhD tidak sama seperti buku-buku panduan PhD yang lain kerana ianya bersifat santai, ibarat seperti anak murid sedang mentelaah dihadapan guru. Banyak nasihat yang tidak dibincangkan secara 了解更多
原价 RM 30.00

现售 RM 30.00 (-0%)

会员 RM 27.00 (-10%)

作者 Muhd Farhan Basheer
Keterangan Buku Qamus Azzakiyy telah disusun bagi memudahkan dalam membuat rujukan dan menambahkan pengetahuan. Proses penyusunan qamus ini memerlukan pengalaman, kegigihan dan kepakaran di dalam tiga Mang bahasa tersebut. Selain itu, usaha dan semangat kearah penyusunan qamus ini timbul kerana kami melihat betapa pentingnya ketigatiga bahasa ini. Didalam pertuturan di nusantara. Selain itu, ia juga bertujuan memartabatkan bahasa Melayu dan bahasa Arab di mata dunia. 了解更多
原价 RM 19.00

现售 RM 19.00 (-0%)

会员 RM 17.10 (-10%)

作者 Muthanna Saari
Wacana Hak Asasi Manusia seyogia berakar dan terbangun sebagaimana hak-hak asasi tadi harus dipertahan dan diamalkan. Suatu kesegaran apabila Hak Asasi ini masuk dalam ranah imaginasi moral dan terungkap dalam bahasa pemikiran dan nilai kita. Buku kupasan Muthanna Saari adalah suatu sumbangan berharga, dalam konteks di mana kita sering mendapati keraguan tentang hak asasi ini atas alasan kita memiliki gagasan hak asasi yang lebih baik dari apa yang sedia ada. Soalnya bukan si 了解更多
原价 RM 35.00

现售 RM 35.00 (-0%)

会员 RM 31.50 (-10%)

作者 Shaykh Abdullah Bin Abd Al-Aziz Al-Jibreen
“Interaksi Dengan Bukan Muslim Dari Perspektif Sunnah dan Keindahan Agama Islam” adalah satu kajian yang sangat baik dan berjaya memberikan panduan yang meliputi beberapa aspek penting mengenai isu ini. Ia mempamerkan keindahan sebenar agama dalam hubungan interaksi dengan bukan Muslim. Kajian ini boleh dijadikan asas dalam membincangkan beberapa aspek penting dalam interaksi dengan bukan Muslim. Ia boleh dikembangkan lagi untuk memberikan solusi kepada pelbagai permasala 了解更多
原价 RM 25.00

现售 RM 25.00 (-0%)

会员 RM 22.50 (-10%)

作者 Haji Abu Mazaya Al-Hafiz
SEBELUM IBADAH HAJI, UMRAH JUGA MERUPAKAN SALAH SATU IBADAH SUNAT. DISAMPING MENDAPAT PAHALA, KITA DAPAT MENZIARAHI TEMPAT-TEMPAT BERSEJARAH YANG PENUH DENGAN PENGAJARAN. OLEH ITU , BUKU INI DISUSUN DENGAN SISTEMATIK DAN MENGIKUT TERTIB DALAM MENUNAIKAN IBADAH HAJI,UMRAH DAN ZIARAH. 了解更多
原价 RM 18.00

现售 RM 18.00 (-0%)

会员 RM 16.20 (-10%)

作者
*Disusun berdasarkan sukatan pelajaran KSSR Semakan yang terkini *Setiap set pentaksiran merangkumi aspek pemahaman, tatabahasa dan penulisan *Soalan berunsurkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) dan peta i-THINK turut dimuatkan untuk menguji kefahaman murid-murid *Buku ini juga membantu meningkatkan keberkesanan pembelajaran murid-murid 了解更多
原价 RM 3.90

现售 RM 3.90 (-0%)

会员 RM 3.51 (-10%)

作者
*Disusun berdasarkan sukatan pelajaran KSSR Semakan yang terkini *Setiap set pentaksiran merangkumi aspek pemahaman, tatabahasa dan penulisan *Soalan berunsurkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) dan peta i-THINK turut dimuatkan untuk menguji kefahaman murid-murid *Buku ini juga membantu meningkatkan keberkesanan pembelajaran murid-murid 了解更多
原价 RM 3.90

现售 RM 3.90 (-0%)

会员 RM 3.51 (-10%)

作者
*Disusun berdasarkan sukatan pelajaran KSSR Semakan yang terkini *Setiap set pentaksiran merangkumi aspek pemahaman, tatabahasa dan penulisan *Soalan berunsurkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) dan peta i-THINK turut dimuatkan untuk menguji kefahaman murid-murid *Buku ini juga membantu meningkatkan keberkesanan pembelajaran murid-murid 了解更多
原价 RM 3.90

现售 RM 3.90 (-0%)

会员 RM 3.51 (-10%)

作者
*Disusun berdasarkan sukatan pelajaran KSSR yang terkini *Setiap set kertas ujian merangkumi aspek pemahaman, tatabahasa dan penulisan *Soalan berunsurkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) dan peta i-THINK turut dimuatkan untuk menguji kefahaman murid-murid *Ujian Pertengahan Tahun dan Ujian Akhir Tahun turut disediakan berdasarkan format UPSR yang terkini *Buku ini juga membantu meningkatkan keberkesanan pembelajaran murid-murid 了解更多
原价 RM 3.90

现售 RM 3.90 (-0%)

会员 RM 3.51 (-10%)

作者
*Disusun berdasarkan sukatan pelajaran KSSR yang terkini *Setiap set kertas ujian merangkumi aspek pemahaman, tatabahasa dan penulisan *Soalan berunsurkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) dan peta i-THINK turut dimuatkan untuk menguji kefahaman murid-murid *Ujian Pertengahan Tahun dan Ujian Akhir Tahun turut disediakan berdasarkan format UPSR yang terkini *Buku ini juga membantu meningkatkan keberkesanan pembelajaran murid-murid 了解更多
原价 RM 3.90

现售 RM 3.90 (-0%)

会员 RM 3.51 (-10%)

作者 Dr.Nur Hanisah
Kehamilan bukan semata-mata menjadi (bakal) ibu, bahkan ia hadir dengan pelbagai harapan, tugas dan tanggungjawab lain. Ia proses alami yang amat besar nilai manusiawinya. Lantaran itu, gelaran ‘ibu’ dan segala keistimewaannya hanya dikalungkan ke leher dan bahu seorang wanita. Perjalanan dari mula hamil, kelahiran, seterusnya menyusu dan mendidik anak, sekalipun indah, tidak terlepas daripada ujian dan komplikasi. Kadangkala mendorong para wanita terpilih ini ke sudut 了解更多
原价 RM 26.00

现售 RM 20.80 (-20%)

会员 RM 20.80 (-20%)

作者 Ustaz Habib Zainal Abidin
Sesungguhnya, buku ini juga mengajak anda megenal lebih dekat lagi akan hakikat cabaran, musibah, ujian dan cubaan yang Allah turunkan ke atas sesiapa di kalangan hamba-nya yang dikehendaki di kalangan para nabi-Nya, para sahabat Rasulullah s.a.w. dan para orang soleh, serta tokoh-tokoh pejuang kebenaran yang mampu dan berjaya berhadapan dengan ujian dan cabaran dalam perjuangannya tanpa ada tempoh waktunya, sehinggalah mereka berjaya mengukir sejarah kebaikan dan kebahagiaan 了解更多
原价 RM 22.00

现售 RM 22.00 (-0%)

会员 RM 19.80 (-10%)

作者 Aida Adia , Naim Tamdjis , Akma Saidon
“Tiada hebatnya sesuatu itu jika tiada ‘kuasa’ bersamanya!” / CINCIN PUAKA ZAMRUD - Aida Adia Setelah kematian bapanya, Aryan sering didatangi mimpi pelik seolah-olah roh bapanya tidak tenteram di alam sana. Aryan mengesyaki peti kayu Jawa kuno warisan tinggalan nenek moyang yang disimpan oleh arwah bapanya itu pasti menyimpan suatu rahsia atau jawapan akan maksud mimpi-mimpinya itu. Namun, setelah berjaya membuka peti lama itu, bukan jawapan yang Aryan perolehi tet 了解更多
原价 RM 23.00

现售 RM 18.40 (-20%)

会员 RM 18.40 (-20%)

作者 Fitri Hussin
Sarang ialah sesuatu yang dibuat atau yang dipilih untuk tempat berteduh atau tempat penjahat (penyamun dll) bersembunyi. Rania, novelis cinta yang sedang mengalami zaman kesuraman. Manuskrip cinta terbaharunya ditolak editor. Dek tercabar, dia memutuskan untuk menulis manuskrip novel bergenre seram demi mengangkat namanya semula. Fatah, novelis seram yang sedang berada di puncak. Novel debutnya super bestseller. Hidupnya berubah 180 darjah dari zero ke hero. Dia bersetu 了解更多
原价 RM 26.00

现售 RM 26.00 (-0%)

会员 RM 23.40 (-10%)

作者 Arifful Baqi
Amri dipenjarakan kerana kesalahan membunuh. Dia terlibat dengan aktiviti pembunuhan antarabangsa demi menjaga kestabilan dunia. Tanpa sedar, dia sebenarnya telah menjadi ‘kambing hitam’ atas tujuan peribadi seseorang. Sehinggalah muncul satu program, Program Pengampunan Banduan. Amri dan beberapa banduan yang lain telah terpilih untuk mengikuti program ini. Mereka dibawa ke sebuah pulau yang belum pernah diterokai oleh manusia. Tanpa sangka, Pulau Larus itu ada ketua ya 了解更多
原价 RM 28.00

现售 RM 28.00 (-0%)

会员 RM 25.20 (-10%)

作者 Bonda Nor
Sebagai hamba yang sudah pun dijanjikan ujian untuk ke syurga, memang sudah tugas kita untuk berjuang melepasinya. Miskin harta, bagaimana mahu mengelakkan diri daripada hidup meminta-minta? Teruji dengan kelemahan pasangan, bagaimana mahu terus berjuang untuk mempertahankan satu ikatan perkahwinan? Perjuangan itu yang mahal! Perjuangan itu yang Allah pandang dan nilai. Mampukah kita mempergunakan apa-apa saja ujian yang tiba untuk membawa kita ke syurga? Itulah persoalanny 了解更多
原价 RM 20.00

现售 RM 16.00 (-20%)

会员 RM 16.00 (-20%)

作者 Khairulnahar Jamaluddin
Kuasai Sekarang! Strategi Mudah, Sistematik dan Berkesan! Adakah anda benar-benar serius ingin menguruskan wang dengan betul dan teratur tanpa perlu risau tentang masalah wang lagi? Jika jawapan anda -Ya! Buku ini adalah jawapannya. Percayalah! Walau berapa pun gaji anda, jika ada tidak mampu menguruskannya dengan baik, anda pasti berdepan dengan masalah wang sepanjang hidup anda. Tunggu apa lagi, dapatkan Panduan Wang Gaji yang akan membantu anda merancang 了解更多
原价 RM 30.00

现售 RM 30.00 (-0%)

会员 RM 27.00 (-10%)

作者 Ramlee Awang Murshid
INTAN SURYANI Berkali-kali dia koma dan kemudian sedar semula... menyebabkan mamanya percaya bahawa dia mempunyai 9 nyawa berdasarkan sebuah mimpi. Dihitung jumlah ‘nyawa’ yang diambil daripadanya, lalu mengundang trauma. Sungguh dia tidak percaya... ketika koma, rohnya menyaksikan jasad sendiri yang terbujur kaku. HAKIM Si buta lagi yatim piatu ini menyara adiknya dengan penuh tanggungjawab. Hatinya sungguh luhur. Sesiapa saja akan terusik melihat keikhlasannya. Anugerah 了解更多
原价 RM 25.00

现售 RM 25.00 (-0%)

会员 RM 22.50 (-10%)

作者 Suriani Binti Sabari
Siri Kolej Vokasional merupakan buku rujukan komprehensif yang disediakan untuk pelajar Tahun 2. Buku ini menyediakan nota dalam bentuk jadual dan ringkasan yang mudah difahami. Kuiz dan latihan disediakan untuk menguji pemahaman pelajar bagi setiap bidang. Jawapan disediakan untuk memudahkan pelajar membuat rujukan. 了解更多
原价 RM 15.00

现售 RM 15.00 (-0%)

会员 RM 13.50 (-10%)

作者 Ustaz Abdurrahman Lubis
Buku kecil ini disusun bagi mengutarakan beberapa tips-tips tentang cara yang mudah, ringkas serta senang difahami bagi semua peringkat umur dan golongan bagi menghafal al-Quran. Untuk menghafal 30 juz nampaknya terlalu sukar bagi sesetengah orang, tetapi dengan panduan yang dipaparkan dalam buku ini serta berkat kesabaran dan usaha yang bersungguh-sungguh tidak mustahil seseorang dapat menghafal al-Quran, Insya Allah. Semoga buku ini dapat menjadi sahabat bagi mereka yang 了解更多
原价 RM 14.00

现售 RM 14.00 (-0%)

会员 RM 12.60 (-10%)

作者 Hasrudi Jawawi
Risa dipandang aneh oleh pelajar-pelajar lain termasuklah rakan sekelasnya sejak berpindah ke sekolah berasrama penuh, Jasmine School. Di sekolah ini dia mahu memulakan kehidupan baru selepas doktor mengesahkan trauma yang dialami akibat tragedi hitam enam bulan lalu semakin stabil. Sejak berada di sekolah ini, Risa sering didatangi seorang gadis Inggeris di dalam mimpi-mimpinya. Dia merasakan sesuatu telah berlaku dan pihak sekolah seperti merahsiakan hal itu daripada penge 了解更多
原价 RM 28.00

现售 RM 28.00 (-0%)

会员 RM 22.40 (-20%)

作者 Dato' Ismail Kamus , Mohd. Azrul Azlen Ab. Hamid
Merupakan sebuah buku panduan untuk diri sendiri (fardu ain), seisi keluarga, masyarakat dan umat sejagat (fardu kifayah). Ia merangkumi syariat ketika kelahiran, fardu ain kanak-kanak. Penekanan pendidikan remaja, hukumhakam muamalat (jual beli), munakahat (nikah khawin dan rumah tangga) serta amalan seperti zikir, doa dan adab. Semua ilmu bersumberkan al-Quran dan hadis sahih. 了解更多
原价 RM 45.00

现售 RM 45.00 (-0%)

会员 RM 40.50 (-10%)

作者 Khadijah Gani
Membaca Al-Quran atau mengaji seharusnya menjadi rutin harian bagi seseorang muslim. Ia bukanlah perkara yang dilakukan ketika waktu lapang sebaliknya kita yang harus melapangkan masa untuk membacanya. Pentingnya bagi seorang muslim tidak kira kanak-kanak mahupun orang dewasa untuk menjadi mahir dan berusaha memperbaiki bacaan dengan tajwid yang tepat bersama seorang guru demi membaca kitabullah ini. Mengapa Buku Rekod Mengaji ini harus dimiliki ? 1. Buku rekod ini me 了解更多
原价 RM 5.90

现售 RM 5.90 (-0%)

会员 RM 5.31 (-10%)

1-3297 of 3297

页:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top