0

购物车中共有 0个商品。 ×

您的购物车中暂时没有商品。

' Kitab tamadun melayu '找到 841 件相关商品
作者
Al-Quran al-Karim ini sistematik mengikut tema, daripada sumber yang sahih merujuk metode penafsira para ulama' yang mempunyai jalan riwayat kepada Rasulullah SAW dan para sahabat (bil ma'sur). Diharapkan menjadi solusi terbaik memahami tata cara ibadah, muamalat, akidah, sirah nabawi, kisah Nabi & Rasul, Asmaul Husna mahupun terapi Qurani. Lebih istimewa, mushaf ini dilengkapi panduan ilmu tajwid berwarna penuh. Mushaf Resam Uthmani terjemahan bahasa Melayu secara sistematik 了解更多
原价 RM 40.00

现售 RM 40.00 (-0%)

会员 RM 36.00 (-10%)

作者 Abdullah Abdul Hamid
Kenapa buku ini dihasilkan? Siapakah yang perlu membacanya? Apakah mesej yang terkandung di dalamnya? Buku Apabila Wartawan dan Artis Menangis adalah catatan daripada perjalanan dan pengalaman penulis di beberapa buah negara terutamanya ketika menjalankan tugasan Wartawan dan misi kemanusiaan, antaranya Tebing Barat dan Semenanjung Gaza di Palestin, Syria dan Bangladesh. Buku ini dihasilkan untuk menyampaikan pelbagai kisah yang disaksikan dan dirasai sendiri oleh penulisnya. 了解更多
原价 RM 25.00

现售 RM 25.00 (-0%)

会员 RM 22.50 (-10%)

作者 Izzuddin Al-Jitrawiy
Sejarah yang diwar-warkan kepada kita sebahagiannya telah diubah malah yang lebih malang lagi apabila sejarah sebenar kita telah disembunyikan maklumatnya. Generasi muda sekarang terpinga-pinga dalam mencari identiti diri kerana tiada satu contoh atau ikutan dari kalangan bangsanya. Sedangkan bangsa kita adalah bangsa yang hebat, bangsa yang pernah menjadi tumpuan dunia. Apakah kekuatan yang menjadi sandaran moyang kita terdahulu sehingga anasir-anasir luar tidak mampu untuk 了解更多
原价 RM 28.90

现售 RM 28.90 (-0%)

会员 RM 23.12 (-20%)

作者 Arbak Othman
KAMUS BAHASA MELAYU (B) DIPERBESAR 19/20 Antara keistimewaan Kamus Bahasa Melayu ialah: Carian pantas kata : Memudahkan carian makna kata terbitan Lebih daripada 26 000 kata entri dan kata terbitan berserta kelas kata Disertakan Nota Bahasa tentang kata entri sebagai rujukan asas tatabahasa Disertakan juga label subjek bagi kata entri tertentu seperti kimia, fizik, perubatan dan lain-lain Bimbingan sebutan yang tepat untuk pengguna Kata-kata entri yang terpilih did 了解更多
原价 RM 45.00

现售 RM 45.00 (-0%)

会员 RM 40.50 (-10%)

作者 Arbak Othman
Kamus Bahasa Melayu (Limp- small) 19/20 Antara keistimewaan Kamus Bahasa Melayu ialah: Carian pantas kata : Memudahkan carian makna kata terbitan Lebih daripada 26 000 kata entri dan kata terbitan berserta kelas kata Disertakan Nota Bahasa tentang kata entri sebagai rujukan asas tatabahasa Disertakan juga label subjek bagi kata entri tertentu seperti kimia, fizik, perubatan dan lain-lain Bimbingan sebutan yang tepat untuk pengguna Kata-kata entri yang terpilih dida 了解更多
原价 RM 33.60

现售 RM 33.60 (-0%)

会员 RM 30.24 (-10%)

作者 Syeikh Khalid Bin Abdul Rahman Al-Ik
Mendidik anak merupakan amanah besar yang wajib dipikulkan oleh setiap ibu bapa dan para penjaga. Tanpa pendidikan dan latihan kehidupan yang benar pasti akan mencacatkan pembangunan sebuah tamadun agama dan bangsa. Bukan itu sahaja, is juga akan melemahkan sebuah institusi negara yang berdaulat. Lebih-lebih lagi di zaman yang semakin mencabar ini dengan kemajuan dan kecanggihan teknologi dan sistem maklumat. Semua maklumat boleh dipetik dengan hujung jari tanpa sempadan. Sam 了解更多
原价 RM 55.00

现售 RM 44.00 (-20%)

会员 RM 44.00 (-20%)

作者
*Diterbitkan khusus untuk murid-murid sekolah rendah *Kandungan siri ini selaras dengan KSSR Semakan yang terkini *Latihan-latihan yang berdasarkan DSKP (Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran) boleh membantu guru dan ibu bapa menilai pretasi murid-murid *Soalan-soalan yang menerapkan KBAT dan peta i-THINK dapat membantu murid-murid untuk memperkukuh kemahiran mengaplikasi, menganalisis, menilai dan mencipta *Buku-buku dalam siri ini amat komprehensif dan praktikal untuk 了解更多
原价 RM 3.90

现售 RM 3.90 (-0%)

会员 RM 3.51 (-10%)

作者
*Diterbitkan khusus untuk murid-murid sekolah rendah *Kandungan siri ini selaras dengan KSSR Semakan yang terkini *Latihan-latihan yang berdasarkan DSKP (Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran) boleh membantu guru dan ibu bapa menilai pretasi murid-murid *Soalan-soalan yang menerapkan KBAT dan peta i-THINK dapat membantu murid-murid untuk memperkukuh kemahiran mengaplikasi, menganalisis, menilai dan mencipta *Buku-buku dalam siri ini amat komprehensif dan praktikal untuk 了解更多
原价 RM 3.90

现售 RM 3.90 (-0%)

会员 RM 3.51 (-10%)

作者
*Diterbitkan khusus untuk murid-murid sekolah rendah *Kandungan siri ini selaras dengan KSSR Semakan yang terkini *Latihan-latihan yang berdasarkan DSKP (Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran) boleh membantu guru dan ibu bapa menilai pretasi murid-murid *Soalan-soalan yang menerapkan KBAT dan peta i-THINK dapat membantu murid-murid untuk memperkukuh kemahiran mengaplikasi, menganalisis, menilai dan mencipta *Buku-buku dalam siri ini amat komprehensif dan praktikal untuk 了解更多
原价 RM 3.90

现售 RM 3.90 (-0%)

会员 RM 3.51 (-10%)

作者
*Diterbitkan khusus untuk murid-murid sekolah rendah *Kandungan siri ini selaras dengan KSSR *Latihan-latihan yang berdasarkan DSKP (Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran) boleh membantu guru dan ibu bapa menilai pretasi murid-murid *Soalan-soalan yang menerapkan KBAT dan peta i-THINK dapat membantu murid-murid untuk memperkukuh kemahiran mengaplikasi, menganalisis, menilai dan mencipta *Buku-buku dalam siri ini amat komprehensif dan praktikal untuk meningkatkan keberke 了解更多
原价 RM 3.90

现售 RM 3.90 (-0%)

会员 RM 3.51 (-10%)

作者
*Diterbitkan khusus untuk murid-murid sekolah rendah *Kandungan siri ini selaras dengan KSSR *Latihan-latihan yang berdasarkan DSKP (Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran) boleh membantu guru dan ibu bapa menilai pretasi murid-murid *Soalan-soalan yang menerapkan KBAT dan peta i-THINK dapat membantu murid-murid untuk memperkukuh kemahiran mengaplikasi, menganalisis, menilai dan mencipta *Buku-buku dalam siri ini amat komprehensif dan praktikal untuk meningkatkan keberke 了解更多
原价 RM 3.90

现售 RM 3.90 (-0%)

会员 RM 3.51 (-10%)

作者 Shafie Abdul Rahman
Sesungguhnya, jika hadiah Nobel telah mula diperkenalkan sejak abad ke-9 lagi, tidak syak lagi bahawa penerima anugerah tersebut bermula daripada abada ke-9 hinggalah abad ke-15, semuanya akan dibolot oleh cerdik pandai Islam! Pelbagai ikon menjadi pujaan dan sebutan dalam kalangan generasi muda serta anak-anak remaja kini. Ada antara mereka termasuklah para artis dan selebriti baik di peringkat antarabangsa mahupun di peringkat tempatan. Namun kurang sekali antara kita khus 了解更多
原价 RM 45.90

现售 RM 45.90 (-0%)

会员 RM 41.31 (-10%)

作者 Muhd Farhan Basheer
Keterangan Buku Qamus Azzakiyy telah disusun bagi memudahkan dalam membuat rujukan dan menambahkan pengetahuan. Proses penyusunan qamus ini memerlukan pengalaman, kegigihan dan kepakaran di dalam tiga Mang bahasa tersebut. Selain itu, usaha dan semangat kearah penyusunan qamus ini timbul kerana kami melihat betapa pentingnya ketigatiga bahasa ini. Didalam pertuturan di nusantara. Selain itu, ia juga bertujuan memartabatkan bahasa Melayu dan bahasa Arab di mata dunia. 了解更多
原价 RM 19.00

现售 RM 19.00 (-0%)

会员 RM 17.10 (-10%)

作者 Azimah Lily
HELENA ISABELLA gadis kacukan Melayu Sepanyol yang membesar di luar negara. Selepas tamat pelajaran, Helena mengambil keputusan bekerja di Malaysia. Atas faktor kerja, Helena menyewa di rumah sewa Tok Wan Daud dan Mak Tok Aishah sehingga projek syarikatnya di utara semenanjung tamat. Mulanya Helena kekok tetapi Helena belajar sesuaikan diri dengan suasana kampung yang begitu asing baginya. Kehadiran tetamu di rumah Tok Wan Daud dan Mak Tok Aishah tidak disenangi oleh Helena. 了解更多
原价 RM 24.00

现售 RM 24.00 (-0%)

会员 RM 19.20 (-20%)

作者 Profesor Wong Tai-Chee
***Terjemahan daripada Bahasa Cina ke Bahasa Melayu 了解更多
原价 RM 10.00

现售 RM 10.00 (-0%)

会员 RM 9.00 (-10%)

作者
*Disusun berdasarkan sukatan pelajaran KSSR Semakan yang terkini *Setiap set pentaksiran merangkumi aspek pemahaman, tatabahasa dan penulisan *Soalan berunsurkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) dan peta i-THINK turut dimuatkan untuk menguji kefahaman murid-murid *Buku ini juga membantu meningkatkan keberkesanan pembelajaran murid-murid 了解更多
原价 RM 3.90

现售 RM 3.90 (-0%)

会员 RM 3.51 (-10%)

作者
*Disusun berdasarkan sukatan pelajaran KSSR Semakan yang terkini *Setiap set pentaksiran merangkumi aspek pemahaman, tatabahasa dan penulisan *Soalan berunsurkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) dan peta i-THINK turut dimuatkan untuk menguji kefahaman murid-murid *Buku ini juga membantu meningkatkan keberkesanan pembelajaran murid-murid 了解更多
原价 RM 3.90

现售 RM 3.90 (-0%)

会员 RM 3.51 (-10%)

作者
*Disusun berdasarkan sukatan pelajaran KSSR Semakan yang terkini *Setiap set pentaksiran merangkumi aspek pemahaman, tatabahasa dan penulisan *Soalan berunsurkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) dan peta i-THINK turut dimuatkan untuk menguji kefahaman murid-murid *Buku ini juga membantu meningkatkan keberkesanan pembelajaran murid-murid 了解更多
原价 RM 3.90

现售 RM 3.90 (-0%)

会员 RM 3.51 (-10%)

作者
*Disusun berdasarkan sukatan pelajaran KSSR yang terkini *Setiap set kertas ujian merangkumi aspek pemahaman, tatabahasa dan penulisan *Soalan berunsurkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) dan peta i-THINK turut dimuatkan untuk menguji kefahaman murid-murid *Ujian Pertengahan Tahun dan Ujian Akhir Tahun turut disediakan berdasarkan format UPSR yang terkini *Buku ini juga membantu meningkatkan keberkesanan pembelajaran murid-murid 了解更多
原价 RM 3.90

现售 RM 3.90 (-0%)

会员 RM 3.51 (-10%)

作者
*Disusun berdasarkan sukatan pelajaran KSSR yang terkini *Setiap set kertas ujian merangkumi aspek pemahaman, tatabahasa dan penulisan *Soalan berunsurkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) dan peta i-THINK turut dimuatkan untuk menguji kefahaman murid-murid *Ujian Pertengahan Tahun dan Ujian Akhir Tahun turut disediakan berdasarkan format UPSR yang terkini *Buku ini juga membantu meningkatkan keberkesanan pembelajaran murid-murid 了解更多
原价 RM 3.90

现售 RM 3.90 (-0%)

会员 RM 3.51 (-10%)

作者
*Mengikut Kurikulum Standard Sekolah Rendah (KSSR Semakan) *Mengandungi 6 set penilaian yang menepati silibus mata pelajaran *Memudahkan ibu bapa dan guru mengenal pasti keupayaan murid mengikut silibus *Mengandungi soalan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) dan peta i-THINK *Jawapan lengkap disediakan 了解更多
原价 RM 3.90

现售 RM 3.90 (-0%)

会员 RM 3.51 (-10%)

作者
▪ Dimuatkan 10 000 simpulan bahasa Melayu. 收录 10 000 个马来成语。 ▪ Disusun mengikut urutan abjad. 按照英文字母顺序排列。 ▪ Setiap simpulan bahasa diberi takrif yang ringkas dan tepat dalam dua bahasa, yakni bahasa Melayu dan bahasa Cina. 每个马来成语都以双语即马来文和华文释义,简短且准确。 ▪ Disertakan ayat contoh yang sesuai dan jelas dalam bahasa Melayu diikuti dengan terjemahan dalam bahasa Cina. 附 了解更多
原价 RM 39.00

现售 RM 39.00 (-0%)

会员 RM 35.10 (-10%)

作者 Khadijah Gani
Membaca Al-Quran atau mengaji seharusnya menjadi rutin harian bagi seseorang muslim. Ia bukanlah perkara yang dilakukan ketika waktu lapang sebaliknya kita yang harus melapangkan masa untuk membacanya. Pentingnya bagi seorang muslim tidak kira kanak-kanak mahupun orang dewasa untuk menjadi mahir dan berusaha memperbaiki bacaan dengan tajwid yang tepat bersama seorang guru demi membaca kitabullah ini. Mengapa Buku Rekod Mengaji ini harus dimiliki ? 1. Buku rekod ini me 了解更多
原价 RM 5.90

现售 RM 5.90 (-0%)

会员 RM 5.31 (-10%)

作者
*4 bentuk latihan berserta contoh menulis karangan secara langkah demi langkah, iaitu Soalan dan Jawapan, Kata Kunci, Peta i-THINK dan Cabar Diri *4 tema berserta nota ringkas disediakan untuk membantu murid menulis karangan dengan lebih mudah dan efektif 了解更多
原价 RM 8.90

现售 RM 8.90 (-0%)

会员 RM 8.01 (-10%)

作者
*Khusus untuk murid-murid sekolah rendah sebagai latihan tambahan *Menepati KSSR Semakan yang terbaharu *Mengandungi latihan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) dan peta i-THINK *Latihan yang pelbagai untuk memantapkan penguasaan murid-murid dalam pembalajaran 了解更多
原价 RM 3.50

现售 RM 3.50 (-0%)

会员 RM 3.15 (-10%)

作者
*Diterbitkan khusus untuk murid-murid sekolah rendah *Berdasarkan KSSR Semakan yang terbaharu *Sebagai ulang kaji yang efektif selaras dengan buku teks *Mengandungi soalan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) dan peta i-THINK *Jawapan lengkap disediakan 了解更多
原价 RM 3.90

现售 RM 3.90 (-0%)

会员 RM 3.51 (-10%)

作者
*4 set Kertas Pemahaman Pra-UPSR *Menepati format dan standard UPSR terkini *Jawapan lengkap disediakan 了解更多
原价 RM 3.90

现售 RM 3.90 (-0%)

会员 RM 3.51 (-10%)

作者
*4 set Kertas Pemahaman Pra-UPSR *Menepati format dan standard UPSR terkini *Jawapan lengkap disediakan 了解更多
原价 RM 3.90

现售 RM 3.12 (-20%)

会员 RM 3.12 (-20%)

作者
*4 set Kertas Pemahaman UPSR *Menepati format dan standard UPSR terkini *Jawapan lengkap disediakan 了解更多
原价 RM 3.90

现售 RM 3.90 (-0%)

会员 RM 3.51 (-10%)

作者
*9 set Kertas Penulisan Pra-UPSR *Menepati format dan standard UPSR terkini *Jawapan lengkap disediakan 了解更多
原价 RM 3.90

现售 RM 3.90 (-0%)

会员 RM 3.51 (-10%)

作者
*9 set Kertas Penulisan Pra-UPSR *Menepati format dan standard UPSR terkini *Jawapan lengkap disediakan 了解更多
原价 RM 3.90

现售 RM 3.12 (-20%)

会员 RM 3.12 (-20%)

作者
*9 set Kertas Penulisan UPSR *Menepati format dan standard UPSR terkini *Jawapan lengkap disediakan 了解更多
原价 RM 3.90

现售 RM 3.90 (-0%)

会员 RM 3.51 (-10%)

作者 Cahaya Ainn
“I don’t have a groom.” “I can be yours…” “Setuju tak?” Sekali lagi Akhbar bertanya. OMG! Adakah Akhbar sedang melamarnya? Ditinggalkan di malam pernikahannya sendiri membuatkan Adalia tekad membawa diri ke bumi Kashmir. Tujuannya hanya satu. Untuk mengubati luka di hati. Namun, dia tak menyangka yang kedatangannya ke Kashmir bakal membuka cerita cinta yang baru dalam hidupnya. Pertemuannya dengan Akhbar yang secara tidak sengaja, berjaya membuahkan bibit ci 了解更多
原价 RM 25.00

现售 RM 25.00 (-0%)

会员 RM 22.50 (-10%)

作者 Iwan Reaz
Nak praktikal je pun, tak payah nak berprotokol sangat, asal dapat sudah. Janji boleh grad!' 'Alaaa... jadi budak praktikal ni kerja kau fotostat je pun, nanti dah habis praktikal bolehlah dapat Master in Photocopying.' 'Praktikal bukannya dibayar elaun, tak payah rajin sangat menabur bakti free dekat ofis tu, sampai masa je balik!' 'Praktikal je pun, dengan kemeja tuck in, seluar slack, kasut kulit, siap tie bagai! Ewww, nerd alert....' KAU PERNAH DENGAR SUARA-SUARA 了解更多
原价 RM 22.00

现售 RM 22.00 (-0%)

会员 RM 17.60 (-20%)

作者 Nan Nan
Tak dapat kasih sayang ibu bapa sejak kecil serta sering didera secara mental dan fizikal menyebabkan hidup Vincent sentiasa dibayangi layanan kasar datuknya. Tingkahnya tak pernah betul kat mata orang tua tu. Lama-kelamaan, dendam dan amarahnya menebal hingga dia nekad tamatkan riwayat datuknya. Tapi... keesokan hari datuknya kembali seperti biasa! Apa dah jadi? Kenapa dia berlagak macam tak ada apa yang berlaku? Vincent bingung. Adakah dia perlu membunuh sekali lagi? Atau 了解更多
原价 RM 12.00

现售 RM 9.60 (-20%)

会员 RM 9.60 (-20%)

作者 Sophilea
100 tahun lalu Suri di bawa lari oleh Musa di bantu oleh Mbah Timah ke negara seberang kerana tidak mahu di kahwin kan dengan penjajah Inggeris. Namun di Bukit Tinggi Suri jatuh cinta pada Hendra dan menghawini lelaki itu. Musa berdendam dengan pertolongan iblis yang di bela Mbah Timah Musa bunuh Hendra dan Suri pada satu malam. Namun dia terpaksa ikut syarat yang di tetapkan. “Syarat kedua kepala dan tubuhnya harus di pisahkan. Di tanam berasingan. Darah dari kepalanya 了解更多
原价 RM 24.00

现售 RM 24.00 (-0%)

会员 RM 21.60 (-10%)

作者 Nilam Tang
Buku ini mengisahkan tentang perjalanan Nilam Tang yang melakukan beberapa siri kunjungan ke Singapura untuk menyelami kerohanian dan melihat perkembangan agama islam di sebuah negara yang dianggap demokratik sekular. Pada masa yang sama menjejaki kenangan hidup emaknya sejak tahun 60-an hingga kini. Singapura yang dahulunya dihuni majoriti masyarakat melayu berubah lanskapnya setelah kedatangan inggeris dan kemasukan ramai pendatang luar menjadikan kuasa politkk dan majorit 了解更多
原价 RM 25.00

现售 RM 25.00 (-0%)

会员 RM 22.50 (-10%)

作者
SUPERSTAR LEARNERS-BAHASA MELAYU 1 了解更多
原价 RM 7.90

现售 RM 7.90 (-0%)

会员 RM 7.11 (-10%)

作者
SUPERSTAR LEARNERS-BAHASA MELAYU 2 了解更多
原价 RM 7.90

现售 RM 7.90 (-0%)

会员 RM 7.11 (-10%)

作者
SUPERSTAR LEARNERS-BAHASA MELAYU 3 了解更多
原价 RM 7.90

现售 RM 7.90 (-0%)

会员 RM 7.11 (-10%)

作者
5 Set Kertas Model SPM 1 Set Kertas Ramalan SPM Analisis Soalan SPM Jawapan Lengkap 了解更多
原价 RM 5.90

现售 RM 5.90 (-0%)

会员 RM 5.31 (-10%)

作者
Siri XPRESS PINTAR PT3 ini diterbitkan bagi memenuhi keperluan format PT3 terkini dan keperluan semasa yang digariskan dalam sukatan pelajaran. Setiap judul dalam siri XPRESS PINTAR PT3 ini dirancang dan diolah dengan bersumberkan buku teks, format PT3 terkini, buku ulang kaji, contoh pentaksiran, maklumat semasa, dan kepakaran penulis yang cukup berpengalaman dalam subjek masing-masing. Walaupun bersaiz kecil, siri XPRESS PINTAR PT3 mampu membawa kejayaan besar kepada cal 了解更多
原价 RM 9.90

现售 RM 9.90 (-0%)

会员 RM 8.91 (-10%)

作者
*Diterbitkan khas untuk murid-murid tahun 1, 2 dan 3 *Membimbing murid-murid menguasai tatabahasa dengan baik *Menyediakan nota dengan terjemahan bahasa Cina bagi menerangkan penggunaan tatabahasa yang betul *Menyediakan pelbagai bentuk latihan untuk meningkatkan penguasaan tatabahasa murid *Jawapan yang lengkap sebagai rujukan disediakan 了解更多
原价 RM 13.90

现售 RM 13.90 (-0%)

会员 RM 12.51 (-10%)

作者
*Diterbitkan khas untuk murid-murid tahun 1, 2 dan 3 *Membimbing murid-murid menguasai tatabahasa dengan baik *Menyediakan nota dengan terjemahan bahasa Cina bagi menerangkan penggunaan tatabahasa yang betul *Menyediakan pelbagai bentuk latihan untuk meningkatkan penguasaan tatabahasa murid *Jawapan yang lengkap sebagai rujukan disediakan 了解更多
原价 RM 13.90

现售 RM 13.90 (-0%)

会员 RM 12.51 (-10%)

作者
*Buku ini terbahagi kepada empat komponen, iaitu Jom Latih!, Jom Praktis!, Jom Aplikasi! dan Jom Hubungkan! *Buku ini membimbing murid membina ayat secara langkah demi langkah menggunakan kaedah yang mudah *Nota yang ringkas, tema yang menarik dan kombinasi yang mudah dimuatkan dalam buku ini bagi meningkatkan minat murid membina ayat 了解更多
原价 RM 8.90

现售 RM 8.90 (-0%)

会员 RM 8.01 (-10%)

作者
*Ditulis berdasarkan format UPSR yang terkini *Dibahagikan kepada tiga bahagian, iaitu Memindahkan Maklumat, Menulis Ulasan dan Menulis Karangan *Setiap model disertai rangka dan kosa kata bagi membantu murid-murid menguasai teknik menulis karangan dan seterusnya menghasilkan karangan yang baik 了解更多
原价 RM 23.90

现售 RM 16.95 (-29%)

会员 RM 16.95 (-29%)

作者
3 set Kertas Model SPM 1 set Kertas Ramalan SPM Menepati Piawai SPM Terkini Jawapan Lengkap 了解更多
原价 RM 4.50

现售 RM 4.50 (-0%)

会员 RM 4.05 (-10%)

作者
*Disusun mengikut unit di dalam buku teks *Latihan meliputi aspek pemahaman, tatabahasa dan penulisan *Membantu memperkukuh perbendaharaan kata murid *Mengandungi soalan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) dan peta i-THINK *Sesuai digunakan sebagai latihan tambahan untuk mengasah kefahaman murid 了解更多
原价 RM 5.90

现售 RM 5.90 (-0%)

会员 RM 5.31 (-10%)

作者
*Ditulis berdasarkan format UPSR yang terkini *Unsur Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) turut diterapkan dalam soalan *Siri ini dapat membantu murid-murid menghadapi peperiksaan dengan lebih yakin 了解更多
原价 RM 3.90

现售 RM 3.12 (-20%)

会员 RM 3.12 (-20%)

作者 Inteam Publishing
“Setiap manusia menjadi musuh kepada perkara yang tidak diketahuinya” Atas perinsip ini, Inteam Publishing menerbitkan buku ringkas ini untuk membantu muslimin dan muslimat dalam mendapatkan panduan asas dalam beberapa amalan harian seperti yang dicontohkan Baginda Nabi S.A.W. 100 Amalan Doa & Zikir Rasulullah s.a.w adalah kompilasi amalan Nabi Muhammad dalam kehidupan harian Baginda.Dipetik dari hadith-hadith yang terkandung dalam kitab Al-Azkar -keagungan Zikir & Doa 了解更多
原价 RM 15.00

现售 RM 15.00 (-0%)

会员 RM 13.50 (-10%)

作者
*Ditulis berdasarkan format UPSR yang terkini *Unsur Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) turut diterapkan dalam soalan *Siri ini dapat membantu murid-murid menghadapi peperiksaan dengan lebih yakin 了解更多
原价 RM 3.90

现售 RM 3.90 (-0%)

会员 RM 3.51 (-10%)

作者
*Ditulis berdasarkan format UPSR yang terkini *Unsur Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) turut diterapkan dalam soalan *Siri ini dapat membantu murid-murid menghadapi peperiksaan dengan lebih yakin 了解更多
原价 RM 3.90

现售 RM 3.90 (-0%)

会员 RM 3.51 (-10%)

作者
*Ditulis berdasarkan format UPSR yang terkini *Unsur Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) turut diterapkan dalam soalan *Siri ini dapat membantu murid-murid menghadapi peperiksaan dengan lebih yakin 了解更多
原价 RM 3.90

现售 RM 3.12 (-20%)

会员 RM 3.12 (-20%)

作者
*Ditulis berdasarkan format UPSR yang terkini *Unsur Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) turut diterapkan dalam soalan *Siri ini dapat membantu murid-murid menghadapi peperiksaan dengan lebih yakin 了解更多
原价 RM 3.90

现售 RM 3.90 (-0%)

会员 RM 3.51 (-10%)

作者
*Ditulis berdasarkan format UPSR yang terkini *Unsur Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) turut diterapkan dalam soalan *Siri ini dapat membantu murid-murid menghadapi peperiksaan dengan lebih yakin 了解更多
原价 RM 3.90

现售 RM 3.90 (-0%)

会员 RM 3.51 (-10%)

作者
*Diterbitkan khas untuk kanak-kanak berumur 5 hingga 6 tahun *Pelbagai tahap ativiti dan gambar-gambar menarik dapat meningkatkan minat untuk belajar, membantu kanak-kanak memahami dan menguasai pengetahuan 了解更多
原价 RM 14.90

现售 RM 14.90 (-0%)

会员 RM 13.41 (-10%)

作者
- Memenuhi keperluan Dokumen Kurikulum dan Pentaksiran (DSKP) dan Pentaksiran Bilik Darjah (PBD). - Dilengkapi dengan rujukan buku teks, Aktiviti Penglibatan Ibu Bapa (PIB), i-Think, Praktis DSKP dan Nota. - Menerapkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) secara holistik 了解更多
原价 RM 4.90

现售 RM 4.90 (-0%)

会员 RM 4.41 (-10%)

作者
- Memenuhi keperluan Dokumen Kurikulum dan Pentaksiran (DSKP) dan Pentaksiran Bilik Darjah (PBD). - Dilengkapi dengan rujukan buku teks, Aktiviti Penglibatan Ibu Bapa (PIB), i-Think, Praktis DSKP dan Nota. - Menerapkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) secara holistik 了解更多
原价 RM 4.90

现售 RM 4.90 (-0%)

会员 RM 4.41 (-10%)

作者
Buku ulang kaji ini diterbitkan selaras dengan tema dan topik dalam Buku Teks Tingkatan 1 & 2 terkini KSSM. Buku ini sesuai digunakan sebagai teks rujukan pantas untuk murid Tingkatan 1 & 2. Nota yang dimuatkan dalam buku ini disusun mengikut peta pemikiran i-Think bagi membantu murid memahami sesuatu topik dengan mudah. Soalan KBAT juga diselitkan untuk menguji pemahaman murid terhadap sesuatu topik yang dipelajari. 了解更多
原价 RM 7.50

现售 RM 7.50 (-0%)

会员 RM 6.75 (-10%)

作者
Buku ulang kaji ini diterbitkan selaras dengan tema dan topik dalam Buku Teks Tingkatan 1 & 2 terkini KSSM. Buku ini sesuai digunakan sebagai teks rujukan pantas untuk murid Tingkatan 1 & 2. Nota yang dimuatkan dalam buku ini disusun mengikut peta pemikiran i-Think bagi membantu murid memahami sesuatu topik dengan mudah. Soalan KBAT juga diselitkan untuk menguji pemahaman murid terhadap sesuatu topik yang dipelajari. 了解更多
原价 RM 7.50

现售 RM 7.50 (-0%)

会员 RM 6.75 (-10%)

1-841 of 841

页:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top