9th Birthday Sale
9th Birthday Sale
0

购物车中共有 0个商品。 ×

您的购物车中暂时没有商品。

' Muharikah '找到 6 件相关商品
作者 Muharikah
Adakah ini KARMA? Iman tak menyangka dia rasa begitu jauh dari Tuhan. Di waktu dia benar-benar keliru tentang apa yang berlaku. Adakah ini balasan Allah terhadap dosa-dosanya yang silam? Adakah ini karma? Tetapi, tidak ada karma di dalam Islam. Yang ada adalah ketentuan dan takdir Allah yang telah diatur buat kepentingan manusia itu sendiri. “Apa yang Allah tentukan untuk kita, awak, itulah yang terbaik. Sama ada kita dapat anak atau tidak. Akhirnya kita hidup di du 了解更多
原价 RM 30.00

现售 RM 30.00 (-0%)

会员 RM 27.00 (-10%)

作者 Muharikah
"Macam mana kalau saya terjatuh cinta kat dia?" ungkap Iman, serius. Ketawa Zarith berderai, terbahak-bahak sehingga mengeluarkan air mata. "Knowing you, I know akak takkan fall in love dengan orang macam Aleph. Kalau tak, ramai dah adik-adik kat Cairo dulu tu jadi kekasih akak," ketawa mereka pecah lagi. Menenggelamkan suasana bingit di kantin itu. Iman tahu, Zarith hanya bergurau. Tapi, ada sisi kehidupan Iman yang berjaya disorok daripada Zarith. Sisi gelap yan 了解更多
原价 RM 30.00

现售 RM 30.00 (-0%)

会员 RM 27.00 (-10%)

作者 Muharikah
“Apa cita-cita awak?” Beberapa kali pernah ditikam soalan ini oleh Muharikah. Cis terdiam beberapa saat juga jadinya. Ya, memang ada jenis manusia yang memang tahu benar apa yang ingin dicapai dalam hidup. Benar-benar jelas jalan hidupnya, lima tahun lagi, sepuluh tahun lagi. Tahu dengan pasti juga, apakah potensi dirinya yang tiada pada orang lain, dan di medan manakah ingin disumbangkan bakatnya itu. Sejenis manusia lain, ditanya esok mahu dibuat apa pun masih 了解更多
原价 RM 25.00

现售 RM 25.00 (-0%)

会员 RM 22.50 (-10%)

作者 Muharikah
Ketika saya berjumpa dengan para pesakit ataupun saat menerima banyaknya persoalan menerusi akaun media sosial saya, ternyata ada persoalan saya sedang dihadapi oleh ramai orang iaitu; bagaimana untuk mengatasi masalah dalam kehidupan. Hakikatnya, masalah akan sering berlaku. Cuma, bagaimana kita menghadapinya sahaja, jawapannya ada, cuma kita harus mencarinya. N: "Kenapa boleh ada manusia macam awak di dunia ni?" Muharikah: "Macam mana tu?" N: "Sangat positif!" Ba 了解更多
原价 RM 30.00

现售 RM 30.00 (-0%)

会员 RM 27.00 (-10%)

作者 Muharikah
“Iman, please stay. You don’t have to do this to me!” “I have to leave. Until you can explain everything to me.” *** Dr. Iman Syahirah seorang wanita berdikari dan berkerjaya; selalu tahu apa yang dimahukan dalam hidupnya. Namun, tiada siapa tahu, doktor yang kelihatan tegas ini menyimpan kisah silam yang dijaga rapi. Dia sendiri tidak ingin mengenang lagi. Walau bagaimanapun, pertemuan dengan Aleph telah menimbulkan kembali gelojak perasaan lama yang disangka tel 了解更多
原价 RM 32.00

现售 RM 32.00 (-0%)

会员 RM 28.80 (-10%)

作者 Muharikah
“Iman! Come here!”  Jeritan Aleph mengejutkannya, lantas dia berlari ke bilik mak cik Khadijah, meninggalkan fail yang berselerakan. “Doktor Iman!” Bang! Badannya terasa sakit. Kepalanya terhantuk ke lantai. Perutnya terasa begitu sakit. Dia terasa ada aliran cecair yang mengalir di celah kakinya. “Iman!” Dia terdengar lagi suara Aleph berulang kali memanggil namanya. Kali ini nadanya bertukar. “Code blue! A doctor has collapsed! Please call anaest, stat 了解更多
原价 RM 30.00

现售 RM 30.00 (-0%)

会员 RM 27.00 (-10%)

6件商品

*

Back to Top