Popular
Popular
0

购物车中共有 0个商品。 ×

您的购物车中暂时没有商品。

' sejarah '找到 326 件相关商品
作者 Chia Teshima
Semasa cuti sekolah baru-baru ni, Seth dan rakan-rakan mengikuti rombongan ke banda raya bersejarah Melaka. Di sana diorang menginap di sebuah hotel namun berlaku banyak insiden tak dijangka.Ada yang ganggu lena rakan sebilik, lembaga muncul dan macam-macam lagilah. Takkanlah dah lewat malam pun nak bergurau.Eh, tunggu kejap... kenapa lain macam je muka diorang? Ada yang dirasuk ke?  了解更多
原价 RM 12.00

现售 RM 12.00 (-0%)

会员 RM 10.80 (-10%)

作者
Kertas Model Peperiksaan 了解更多
原价 RM 8.90

现售 RM 8.90 (-0%)

会员 RM 8.01 (-10%)

作者
Attack On Titan 進撃の巨人 : The Final Season Vol.1-16 End (DVD) Gabi Braun and Falco Grice have been training their entire lives to inherit one of the seven titans under Marley's control and aid their nation in eradicating the Eldians on Paradis. However, just as all seems well for the two cadets, their peace is suddenly shaken by the arrival of Eren Yeager and the remaining members of the Survey Corps. Having finally reached the Yeager family basement and learned 了解更多
原价 RM 39.90

现售 RM 39.90 (-0%)

会员 RM 39.90 (-0%)

作者 Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Borobudur adalah istana Ratu Saba' atau Ratu Balqis. Negeri Saba' yang hilang pada zaman Nabi Sulaiman dan digambarkan sebagai sebahagian dari syurga yang ada di bumi, ternyata berada di Indonesia. Fakta mengejutkan itu disampaikan oleh ahli Matematik Islam, KH Fahmi Basya Hamdi melalui kajian selama lebih 33 tahun, beliau bukan hanya memaparkan tentang peninggalan Nabi Sulaiman yang agung tetapi mengubah sejarah Nusantara. Menurut beliau, ciri-ciri negara Saba' yang pernah d 了解更多
原价 RM 37.90

现售 RM 37.90 (-0%)

会员 RM 30.32 (-20%)

无库存

作者
- Berdasarkan Buku Teks KSSM Terkini - Rangsang daya ingatan anda sebelum menghadapi "Exam"! - Rujukan efektik, bergrafik dan diagramatik - Bonus Info Ekstra - WOW! Kuiz - Pautan Pantas 了解更多
原价 RM 14.90

现售 RM 14.90 (-0%)

会员 RM 12.67 (-15%)

无库存

作者 Fuji
Ada tiga Revolusi Perindustrian?Bilakah COLUMBUS tiba di Dunia Baharu?Saksikan Peristiwa Sejarah!Lihat dengan lebih dekat Titik Perubahan Sejarah. 了解更多
原价 RM 15.00

现售 RM 15.00 (-0%)

会员 RM 13.50 (-10%)

作者
Berdasarkan format pentaksiran SPM mulai tahun 2021 yang dikeluarkan oleh Lembaga Peperiksaan. - Setiap set kertas model memenuhi piawai dan standard SPM terkini daripada Lembaga Peperiksaan - Setiap set dapat dileraikan - Rupa bentuk, format, dan piawai soalan berdasarkan keperuan SPM terkini 了解更多
原价 RM 6.90

现售 RM 6.90 (-0%)

会员 RM 6.21 (-10%)

无库存

作者
Berdasarkan format pentaksiran SPM mulai tahun 2021 yang dikeluarkan oleh Lembaga Peperiksaan. - Setiap set kertas model memenuhi piawai dan standard SPM terkini daripada Lembaga Peperiksaan - Setiap set dapat dileraikan - Rupa bentuk, format, dan piawai soalan berdasarkan keperuan SPM terkini 了解更多
原价 RM 6.90

现售 RM 6.90 (-0%)

会员 RM 6.21 (-10%)

无库存

作者
Mesti dimiliki untuk membiasakan diri dengan format baharu SPM dan menjawab soalan dengan yakin! 了解更多
原价 RM 7.65

现售 RM 7.65 (-0%)

会员 RM 6.50 (-15%)

作者
5 Set Kertas Model * Soalan Mirip Soalan SPM Sebenar * Format Instrumen Peperiksaan SPM * Jawapan 了解更多
原价 RM 7.90

现售 RM 7.90 (-0%)

会员 RM 7.11 (-10%)

无库存

作者
Kertas Model Top Score SPM disediakan berdasarkan format pentaksiran SPM baharu Kertas soalan ini disediakan untuk: ● membiasakan pelajar dengan soalan dan format SPM sebenar ● meningkatkan kemahiran pelajar menjawab soalan SPM ● membolehkan pelajar menjawab soalan dengan lebih yakin 了解更多
原价 RM 7.90

现售 RM 7.90 (-0%)

会员 RM 7.90 (-0%)

作者
Praktis Hebat! SPM merupakan siri praktis topikal berdasarkan sukatan pelajaran KSSM dan format pentaksiran SPM yang terkini. Soalan-soalan tersedia yang berorientasikan peperiksaan bertujuan untuk membantu murid menguasai konsep-konsep yang dipelajari, di samping membiasakan diri mereka dengan format pentaksiran sekolah dan peperiksaan SPM. Dengan penerapan soalan dan praktis berdasarkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT 了解更多
原价 RM 7.35

现售 RM 7.35 (-0%)

会员 RM 6.62 (-10%)

作者 Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Kegemilangan Islam bermula tahun 622 apabila wahyu pertama diturunkan kepada Rasulullah SAW di Gua Hira', Arab Saudi. Sejarah telah mencatatkan bahawa Islam muncul di Semenanjung Arab pada kurun ke-7 Masihi. Sewaktu zaman kegemilangan Islam, para ahli falsafah dan ahli sains serta jurutera-jurutera dunia Islam banyak menyumbang kepada teknologi. Pencapaian saintifik dan dan intelektual mekar pada zaman keemasan itu. Kerajaan Islam mewarisi pengetahuan dan kemahiran Timur Teng 了解更多
原价 RM 38.90

现售 RM 38.90 (-0%)

会员 RM 31.12 (-20%)

作者 Abdullah Sidek
Kemanusiaan merupakan nilai kenabian yang dipandang enteng oleh manusia. Demi mengejar sesuap kekuasaan dan secubit kemegahan, manusia sanggup memperlakukan manusia lain dengan sewenangnya. Tiada lagi sifat kemanusiaan di dalam diri sehingga mereka sanggup menganggap nyawa orang lain sebagai murah dan tidak berharga. Betapa dahsyatnya apabila manusia sebegini menjadi penguasa. Buku ini hanya membongkar sebilangan kecil pembantaian yang pernah berlaku di setiap penjuru dunia. 了解更多
原价 RM 37.90

现售 RM 37.90 (-0%)

会员 RM 30.32 (-20%)

作者 Sufea Hareez
“You are just ‘wow’ me, Miss Ducati.”- Amir Luqman. Siapa yang tak kenal Tuan CEO muda yang tampan dan segak bergaya bernama Amir Luqman? Dan kelebihan yang dimilikinya telah digunakan untuk menakluki seorang Miss Ducati. Hanya di bilik persalinan, segalanya bermula dan berakhir dengan sejarah yang tak termampu dilupakan. Dua tahun berlalu, mereka ditemukan semula. Maka terjadilah adegan Tuan CEO mengejar Miss Ducati. “Tak boleh ke kalau awak terus ignore je saya? 了解更多
原价 RM 27.00

现售 RM 24.30 (-10%)

会员 RM 21.60 (-20%)

作者
Praktis Hebat! SPM merupakan siri praktis topikal berdasarkan sukatan pelajaran KSSM dan format pentaksiran SPM yang terkini. Soalan-soalan tersedia yang berorientasikan peperiksaan bertujuan untuk membantu murid menguasai konsep-konsep yang dipelajari, di samping membiasakan diri mereka dengan format pentaksiran sekolah dan peperiksaan SPM. Dengan penerapan soalan dan praktis berdasarkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT 了解更多
原价 RM 7.35

现售 RM 7.35 (-0%)

会员 RM 6.62 (-10%)

作者
Siri Gerak Gempur PdPR PT3 ini diterbitkan mengikut topik dan aspek peperiksaan berdasarkan Format Pentaksiran Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) mulai tahun 2021 yang menggantikan format pentaksiran yang diguna pakai sebelum ini. Format baharu ini merangkum Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran (DSKP) dalam Tingkatan 4 dan Tingkatan 5. Sehubungan dengan itu, siri Gerak Gempur PdPR SPM ini diterbitkan khusus untuk membantu murid membuat persediaan awal dan sewajarnya bagi me 了解更多
原价 RM 5.90

现售 RM 5.90 (-0%)

会员 RM 5.02 (-15%)

作者
Mesti dimiliki untuk membiasakan diri dengan format terkini PT3dan menjawab soalan dengan yakin! 了解更多
原价 RM 6.35

现售 RM 6.35 (-0%)

会员 RM 5.40 (-15%)

作者 Ustaz Muhadir Haji Joll
Buku ini menjelaskan ibadah puasa yang menjadi kewajipan umat Islam dalam infografik yang berwarna dan mudah untuk diingati. Bermula dengan pengertian, sejarah asal puasa, hukum-hakam, syarat-syarat, rukun-rukun, perkara-perkara sunat dan perkara-perkara yang membatalkan puasa. Turut dijelaskan golongan-golongan yang dibenarkan untuk berbuka atau tidak berpuasa dan denda serta fidyah yang perlu dibayar jika meninggalkan puasa. Semoga ibadah puasa yang dilaksanakan saban 了解更多
原价 RM 19.00

现售 RM 19.00 (-0%)

会员 RM 17.10 (-10%)

作者
Located on the outskirts of Tokyo, Hachimitsu Private Academy is a prestigious all-girls boarding school, famous for its high-quality education and disciplined students. However, this is all about to change due to the revision of the school's most iconic policy, as boys are now able to enroll as well. At the start of the first semester under this new decree, a mere five boys have been accepted, effectively splitting the student body into a ratio of two hundred girls to one bo 了解更多
原价 RM 49.90

现售 RM 49.90 (-0%)

会员 RM 49.90 (-0%)

作者
Siri Gerak Gempur PdPR SPM ini diterbitkan mengikut topik dan aspek peperiksaan berdasarkan Format Pentaksiran Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) mulai tahun 2021 yang menggantikan format pentaksiran yang diguna pakai sebelum ini. Format baharu ini merangkum Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran (DSKP) dalam Tingkatan 4 dan Tingkatan 5. Sehubungan dengan itu, siri Gerak Gempur PdPR SPM ini diterbitkan khusus untuk membantu murid membuat persediaan awal dan sewajarnya bagi me 了解更多
原价 RM 5.90

现售 RM 5.90 (-0%)

会员 RM 5.02 (-15%)

作者
Sougo Tokiwa, a high school student born in the year 2000, dreams of one day becoming a king when he meets a mysterious girl named Tsukuyomi from the year 2068 who gives him an ominous warning: "You will become Kamen Rider Zi-O, the King of Time; the demon destined to rule the world." While troubled by his possibly cursed fate, Sougo becomes Zi-O to save the time space continuum from the Time Jackers, a group seeking to alter the history of the Heisei Kamen Riders for their o 了解更多
原价 RM 79.90

现售 RM 79.90 (-0%)

会员 RM 79.90 (-0%)

作者 Abdullah Sidek
Kesedaran orang Melayu mengenai sejarah bangsanya semakin meningkat dalam dekad-dekad yang terakhir ini. Kadar celik huruf yang tinggi dan pendidikan yang tinggi telah merangsang orang Melayu untuk mengorek kembali sejarah bangsanya dan kerajaannya. Orang Melayu bukanlah orang buta sehingga tidak mengambil kisah mengenai peredaran dunia bahkan orang Melayu telah mempunyai tamadun antara yang terawal di dunia. Sebelum ini di dalam jilid 1, telah dimuatkan 16 buah kerajaan dan 了解更多
原价 RM 38.90

现售 RM 38.90 (-0%)

会员 RM 35.01 (-10%)

作者 Rozan O'Hara & Laila Haq
Khianat adalah perlakuan yang belot atau tidak setia dalam sesuatu urusan berkait dengan hubungan. Belot boleh berlaku sama ada dalam kalangan individu mahupun kumpulan yang akhirnya menatijahkan kesan negatif. Banyak kata lain yang sinonim dengan khianat antaranya derhaka, curang, tipu daya, putar belit, tidak setia, aniaya, dengki, busuk hati dan macam-macam lagi. Banyak sejarah pengkhianatan berlaku ribuan tahun dalam tamadun manusia. Dalam pelbagai kitab sejarah dan catat 了解更多
原价 RM 30.00

现售 RM 30.00 (-0%)

会员 RM 27.00 (-10%)

作者
FOCUS SPM KSSM Tingkatan 5 – siri teks rujukan yang lengkap dan padat dengan ciri-ciri istimewa untuk meningkatkan pembelajaran murid secara menyeluruh.Siri ini merangkumi Kurikulum Standard Sekolah Menengah (KSSM) yang baharu serta mengintegrasikan keperluan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM). Pastinya satu sumber yang hebat bagi setiap murid! 了解更多
原价 RM 17.95

现售 RM 17.95 (-0%)

会员 RM 16.16 (-10%)

作者
CEPAT • TEPAT • PADAT 了解更多
原价 RM 8.90

现售 RM 8.90 (-0%)

会员 RM 8.01 (-10%)

作者
MASTERCLASS SPM dipersembahkan dalam reka bentuk trend paling kini, segar, berwarna-warni lagi meriangkan seperti yang diperlukan oleh murid hari ini. Yang paling utamanya, inilah satu-satunya siri yang menyediakan kandungan yang paling segar dan terkini di pasaran kerana diolah baharu, khusus untuk keperluan silibus KSSM terkini, Dokumen Standard Kurikulum Pentaksiran (DSKP) dan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) secara total, baik dari segi notanya mahupun dari segi praktis dan 了解更多
原价 RM 37.90

现售 RM 37.90 (-0%)

会员 RM 34.11 (-10%)

作者
Siri XPRESS KENDIRI PT3 ini diterbitkan bagi memenuhi keperluan format PT3 terkini dan keperluan semasa yang digariskan dalam sukatan pelajaran. Setiap judul dalam siri XPRESS KENDIRI PT3 ini dirancang dan diolah dengan bersumberkan buku teks, format PT3 terkini, buku ulang kaji, contoh pentaksiran, maklumat semasa, dan kepakaran penulis yang cukup berpengalaman dalam subjek masing-masing Walaupun bersaiz kecil, siri XPRESS KENDIRI PT3 mampu membawa kejayaan besar kepada ca 了解更多
原价 RM 11.90

现售 RM 11.90 (-0%)

会员 RM 10.71 (-10%)

作者
- Based on the latest KSSM Textbook - Boost your memory before your exam - Effective Reference, Graphical & Diagrammatic 了解更多
原价 RM 12.90

现售 RM 12.90 (-0%)

会员 RM 11.61 (-10%)

作者
Siri Gerak Gempur PdPR PT3 ini diterbitkan mengikut topik dan aspek peperiksaan berdasarkan format Pentaksiran Tingkatan 3 (PT3) terkini yang menggantikan format pentaksiran yang diguna pakai sebelum ini. Format baharu ini merangkum Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran (DSKP) dalam Tingkatan 1, Tingkatan 2, dan Tingkatan 3. Sehubungan dengan itu, siri Gerak Gempur PdPR PT3 ini diterbitkan khusus untuk membantu murid membuat persediaan awal dan sewajarnya bagi memahami f 了解更多
原价 RM 5.90

现售 RM 5.90 (-0%)

会员 RM 5.02 (-15%)

作者
Siri Gerak Gempur PdPR PT3 ini diterbitkan mengikut topik dan aspek peperiksaan berdasarkan format Pentaksiran Tingkatan 3 (PT3) terkini yang menggantikan format pentaksiran yang diguna pakai sebelum ini. Format baharu ini merangkum Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran (DSKP) dalam Tingkatan 1, Tingkatan 2, dan Tingkatan 3. Sehubungan dengan itu, siri Gerak Gempur PdPR PT3 ini diterbitkan khusus untuk membantu murid membuat persediaan awal dan sewajarnya bagi memahami f 了解更多
原价 RM 5.90

现售 RM 5.90 (-0%)

会员 RM 5.02 (-15%)

作者
Siri Gerak Gempur PdPR PT3 ini diterbitkan mengikut topik dan aspek peperiksaan berdasarkan format Pentaksiran Tingkatan 3 (PT3) terkini yang menggantikan format pentaksiran yang diguna pakai sebelum ini. Format baharu ini merangkum Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran (DSKP) dalam Tingkatan 1, Tingkatan 2, dan Tingkatan 3. Sehubungan dengan itu, siri Gerak Gempur PdPR PT3 ini diterbitkan khusus untuk membantu murid membuat persediaan awal dan sewajarnya bagi memahami f 了解更多
原价 RM 5.90

现售 RM 5.90 (-0%)

会员 RM 5.02 (-15%)

作者
Siri Perfect PBD ini diterbitkan khusus untuk membantu murid cemerlang dalam Pentaksiran Bilik Darjah (PBD) dan Pentaksiran Pusat (PP). Oleh itu, kandungan siri ini menerapkan latihan dan penilaian yang berkualiti serta menepati keperluan pentaksiran seperti yang digariskan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia. Ciri-ciri: • Memenuhi keperluan Pentaksiran Bilik Darjah• Berdasarkan DSKP• Merujuk Buku Teks• Mengintegrasikan PAK-21 & PdPc 了解更多
原价 RM 8.35

现售 RM 8.35 (-0%)

会员 RM 7.52 (-10%)

作者
FOCUS SPM KSSM Tingkatan 4 • 5 – siri teks rujukan yang lengkap dan padat dengan ciri-ciri istimewa untuk meningkatkan pembelajaran murid secara menyeluruh. Siri ini merangkumi Kurikulum Standard Sekolah Menengah (KSSM) yang baharu serta mengintegrasikan keperluan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM). Pastinya satu sumber yang hebat bagi setiap murid! Siri ini merangkumi (1) REVISI: √Infografik √Info Sejarah √Kata Kunci √Nota Komprehensif √Peta Konsep √Glosari (2) 了解更多
原价 RM 34.95

现售 RM 34.95 (-0%)

会员 RM 31.46 (-10%)

作者
Siri ini diterbitkan khusus untuk membantu murid memantapkan persediaan bagi menghadapi peperiksaan PT3. Setiap soalan dalam buku ini dioleh dengan merujuk kepada Format Instrumen PT3 yang dikeluarkan oleh Lembaga Peperiksaan Malaysia (LPM) dan guru-guru pakar. Soalan-soalan yang dimuatkan adalah mengikut format,standard serta keperluan soalan PT3 sebenar. 了解更多
原价 RM 5.90

现售 RM 5.90 (-0%)

会员 RM 5.31 (-10%)

作者
Siri ini merupakan siri latihan topikal yang diolah berdasarkan format PT3 yang terbaharu. Siri ini terdiri daripada 32 judul. Judul Matematik dan Sains disediakan dalam dwibahasa. Siri ini ditulis untuk membantu murid untuk memperkukuhkan penguasaan dan memahirkan diri tentang format PT3 terbaharu. Jawapan yang lengkap disediakan bagi setiap judul. 了解更多
原价 RM 5.90

现售 RM 5.90 (-0%)

会员 RM 5.31 (-10%)

作者
Siri ini merupakan siri latihan topikal yang diolah berdasarkan format PT3 yang terbaharu. Siri ini terdiri daripada 32 judul. Judul Matematik dan Sains disediakan dalam dwibahasa. Siri ini ditulis untuk membantu murid untuk memperkukuhkan penguasaan dan memahirkan diri tentang format PT3 terbaharu. Jawapan yang lengkap disediakan bagi setiap judul. 了解更多
原价 RM 5.90

现售 RM 5.90 (-0%)

会员 RM 5.31 (-10%)

作者
Siri ini merupakan siri latihan topikal yang diolah berdasarkan format PT3 yang terbaharu. Siri ini terdiri daripada 32 judul. Judul Matematik dan Sains disediakan dalam dwibahasa. Siri ini ditulis untuk membantu murid untuk memperkukuhkan penguasaan dan memahirkan diri tentang format PT3 terbaharu. Jawapan yang lengkap disediakan bagi setiap judul. 了解更多
原价 RM 5.90

现售 RM 5.90 (-0%)

会员 RM 5.31 (-10%)

作者
Siri buku ini sangat sesuai digunakan untuk menguji pemahaman dan menilai prestasi anda sepanjang tahun secara berkesan untuk mencapai keputusan yang optimum. Siri buku ini berorientasikan peperiksaan yang cukup padu dan menyeluruh. Setiap set dimuatkan dengan soalan-soalan yang mengikut piawaian PT3 yang cukup mencabar. Ini adalah hasil daripada penerapan teknik penyoalan terkini dengan pelbagai aras kesukaran. Pengolahannya bukan sahaja berpandukan kehendak DSKP KSSM yang t 了解更多
原价 RM 7.50

现售 RM 7.50 (-0%)

会员 RM 6.75 (-10%)

作者
Siri ini diterbitkan khas untuk memantapkan persediaan murid yang menghadapi peperiksaan SPM. Setiap set ini disusun khas sebagai pelengkap untuk mengemaskinikan program ulang kaji mereka. Topik-topik popular dalam SPM telah diberikan penekanan. Rupa bentuk,format,piawai soalan serta jawapan yang aktual turut disediakan. 了解更多
原价 RM 6.50

现售 RM 6.50 (-0%)

会员 RM 5.53 (-15%)

作者
本系列是配合课本和小学课程标准 (KSSR / KSSR Semakan) 精心编写而成的系列。本系列以“热身题”及“迈向UPSR题”或“UPSR模拟题”相结合的出题方式,让学生掌握各项基本技能之外,也认识并掌握考试概念,加强应考能力。另外,本系列也融入了高层次思维技能(KBAT)及思维地图(Bijak Fikir)相关的习题,不但能增强学生的思考能力,也能训练学生解决问题的应 了解更多
原价 RM 4.50

现售 RM 4.50 (-0%)

会员 RM 4.50 (-0%)

作者
Buku latihan ini diterbitkan selaras dengan tema dan topik dalam Buku Teks dan KSSR Semakan terkini. Semua latihan yang disediakan adalah merangkumi semua tahap penguasaan. Setiap praktis disusun mengikut topik-topik dalam buku teks bagi membantu murid menguasai kandungan mata pelajaran dan seterusnya mencapai kecemerlangan. 了解更多
原价 RM 4.90

现售 RM 4.90 (-0%)

会员 RM 4.41 (-10%)

作者
*Berdasarkan buku teks KSSR SEMAKAN (THN 1-5)/ KSSR (THN 6) & DSKP *Merupakan buku latihan dan aktiviti supplemen kepada buku teks *Sesuai digunakan sebagai penilaian PBD (Pentaksiran Bilik Darjah) *Mengaplikasi KBAT / HOTS dan konsep i-think 了解更多
原价 RM 6.90

现售 RM 6.90 (-0%)

会员 RM 6.21 (-10%)

作者
Revisi Cepat SPM Sejarah Tingkatan 4 & 5 merupakan bahan rujukan cepat yang harus dimiliki oleh semua pelajar SPM. Kandungan buku ini yang padat dan menyeluruh dapat membantu pelajar untuk membuat ulang kaji secara efektif dan sistematik bagi menghadapi peperiksaan SPM dengan penuh keyakinan. Ciri-ciri eksklusif: ● Nota yang ringkas, tepat dan padat ● Standard Pembelajaran dalam DSKP ditanda pada subtopik berkenaan ● Info Dinamik dan Kod QR memuatkan maklumat tambahan 了解更多
原价 RM 17.90

现售 RM 17.90 (-0%)

会员 RM 15.22 (-15%)

作者 Muhammad Haji Salleh
A history of the Malay Peninsula and the islands of the Archipelago. The Malay Annals (Malay: Sejarah Melayu), originally titled Sulalatus Salatin (Genealogy of Kings), is a literary work that gives a romanticised history of the origin, evolution and demise of the great Malay maritime empire, the Malacca Sultanate. The work which was composed sometime between 15th and 16th centuries, is considered one of the finest literary and historical works in the Malay language. In 2001 了解更多
原价 RM 77.95

现售 RM 77.95 (-0%)

会员 RM 70.16 (-10%)

作者
原价 RM 18.00

现售 RM 18.00 (-0%)

会员 RM 18.00 (-0%)

作者
原价 RM 14.80

现售 RM 14.80 (-0%)

会员 RM 14.80 (-0%)

作者
原价 RM 13.00

现售 RM 13.00 (-0%)

会员 RM 13.00 (-0%)

无库存

作者
l Berdasarkan Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran (DSKP) KSSR Semakan l Berdasarkan tema dalam buku teks l Soalan memenuhi kriteria DSKP yang menerapkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) l Latihan berbentuk peta pemikiran i-THINK l Satu set Peperiksaan Akhir Tahun l Jawapan 了解更多
原价 RM 6.90

现售 RM 6.90 (-0%)

会员 RM 6.21 (-10%)

作者 Abdul Latip Talib
JATUHNYA BAITULMULQADDIS Siri peperangan paling panjang dalam sejarah peradaban manusia ini bermula apabila Maharaja Alexis I meminta bantuan Barat demi mempertahankan Empayar Rom Byzantine. Lantas dalam ucapannya di persidangan Clermont, Paus Urban II menyeru agar membantu Empayar Rom Byzantine. Dia juga menyeru kepada balas dendam serta membebaskan Baitulmugaddis. Seruan itu tersebar ke seluruh Eropah sehingga akhirnya puluhan ribu sukarelawan berkumpul di Kota Konstantino 了解更多
原价 RM 23.90

现售 RM 23.90 (-0%)

会员 RM 23.90 (-0%)

作者
Nota & Latihan STPM Sejarah Islam Semester 2 dihasilkan untuk memenuhi keperluan khusus pelajar STPM yang menginginkan buku ulang kaji yang mengetengahkan nota yang padat dan latihan yang mencabar. Buku ini diyakini dapat membantu pelajar untuk mengingati fakta-fakta penting dan membina kemahiran menjawab soalan. Selain latihan pengukuhan yang mendedahkan pelajar kepada latihan berformatkan peperiksaan STPM, latihan stimulasi turut dimasukkan untuk menguji ingatan pelajar ter 了解更多
原价 RM 15.90

现售 RM 15.90 (-0%)

会员 RM 14.31 (-10%)

作者
本书是由重点笔记、巩固练习和选择题组成,同时也涵盖各类补充说明的小窗口,一些习题则附有作答引导。书里还涵盖高层次思维技能 (KBAT) 和 i-Think 思维导图。 了解更多
原价 RM 4.50

现售 RM 4.50 (-0%)

会员 RM 4.50 (-0%)

作者
Buku Soalan Sebenar PT3 ini mengandungi soalan peperiksaan PT3 tahun 2019, 4 set kertas model berdasarkan format instrumen PT3 terkini dan jawapan yang lengkap. 了解更多
原价 RM 6.90

现售 RM 6.90 (-0%)

会员 RM 6.90 (-0%)

作者
- Berdasarkan Buku Teks KSSM Terkini - Rangsang daya ingatan anda sebelum menghadapi ""Exam""! - Rujukan efektik, bergrafik dan diagramatik - Bonus Info Ekstra - WOW! Kuiz - Pautan Pantas" 了解更多
原价 RM 12.90

现售 RM 12.90 (-0%)

会员 RM 10.97 (-15%)

作者
MASTERCLASS PT3 dipersembahkan dalam reka bentuk trend paling kini, segar, berwarna-warni lagi meriangkan seperti yang diperlukan oleh murid hari ini. Yang paling utamanya, inilah satu-satunya siri yang menyediakan kandungan yang paling segar dan terkini di pasaran kerana diolah baharu, khusus untuk keperluan Pentaksiran Tingkatan 3 (PT3) secara total, baik dari segi notanya mahupun dari segi praktis dan pentaksiran yang disediakan. Setiap nota dan praktis direncanakan oleh 了解更多
原价 RM 31.90

现售 RM 31.90 (-0%)

会员 RM 28.71 (-10%)

作者
Suddenly, high school student Natsuki Subaru has been summoned to another world on the way back from the convenience store. With the biggest crisis of his life being summoned to another world and no sign of the one who summoned him, things become worse when he is attacked. However, when he is saved by a mysterious silver-haired girl with a fairy cat, Subaru cooperates with the girl to return the favor. When they finally manage to get a clue, Subaru and the girl are attacked a 了解更多
原价 RM 69.90

现售 RM 69.90 (-0%)

会员 RM 69.90 (-0%)

作者
内容 · 图文并茂,帮助学生掌握历史知识 · 提供额外的历史知识和资料来源 · 含课本所提出的问题及参考答案 · 备有中巫文对照的索引 编排 · 由浅入深,循序渐进 · 直观简洁,一目了然 文字 · 人名和地名含中巫文对照 · 浅白易懂,学生更容易理解内容 图片 · 彩色精美,增加学生阅读的乐趣 · 备有图片说明 了解更多
原价 RM 14.90

现售 RM 14.90 (-0%)

会员 RM 13.41 (-10%)

作者
Praktis Topikal SPM Sejarah Tingkatan 5 KSSM ini diterbitkan khusus untuk membantu murid yang bakal menduduki peperiksaan SPM. Buku ini diolah 100 peratus berdasarkan format baharu peperiksaan SPM mulai tahun 2021. Buku Praktis Topikal KSSM ini ditulis oleh guru Sejarah berpengalaman peringkat SPM. Penyediaan buku ini menepati Format Instrumen Peperiksaan SPM terkini yang dikeluarkan oleh Lembaga Peperiksaan (LP) bagi menggantikan format peperiksaan sedia ada. Susunan topik 了解更多
原价 RM 6.90

现售 RM 6.90 (-0%)

会员 RM 6.21 (-10%)

作者
Urutan tema dan topik mengikut susunan dalam DSKP dan buku teks KSSM Tingkatan 5 terkini Nota i-THINK untuk membantu murid berfikir secara kritis Soalan Diagramatik bagi mengukuhkan pemahaman dan penguasaan murid Latihan Bestari SPM yang merangkumi Kertas 1 dan Kertas 2 Teknik penyoalan Kertas 1 ditandakan dengan pelbagai aras kesukaran Satu set Kertas Model SPM Jawapan bagi tujuan semakan dan rujukan 了解更多
原价 RM 11.90

现售 RM 11.90 (-0%)

会员 RM 10.71 (-10%)

作者
Bagi memenuhi keperluan Pentaksiran Berasaskan Sekolah dan Pentaksiran Pusat seperti yang digariskan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia, siri Mesra Digital KSSM ini dirancang dan digubal agar menepati kehendak Pentaksiran Pusat (PP) baik dari segi latihan mahupun penilaian yang disediakan. Malah siri ini bersifat Mesra PBD dengan menyediakan garisan bertebuk/gunting bagi memudahkan urusan pemfailan bahan eviden, Selain itu, kandungannya dibina berdasarkan kehendak Dokumen S 了解更多
原价 RM 9.90

现售 RM 9.90 (-0%)

会员 RM 8.91 (-10%)

1-326 of 326

页:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top