0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

FIKSYEN MELAYU

Popular Choice

  1. MY DEVIL HUSBAND
    By Fara Hana Publisher:SUARA HATI PUBLICATION Publication Date:2019-05-29
    IRINA JASMINE yang buntu ditinggalkan mama dan papanya terpaksa menerima tawaran yang cukup lumayan daripada seorang ahli perniagaan yang berjaya. Tawaran yang membuatkan Jasmine sukar untuk menolak. Apatah lagi dalam keadaan dia dan adiknya yang diabaikan oleh kedua ibu bapa mereka. Mahu atau tidak Jasmine akur dengan kehendak takdir. Salam pertolongan itu disambut dengan resah. DRACO ENRIQUE VALIENTE punya agenda tersendiri, setiap wang yang dilaburkan ada balasannya dan Learn More
    USUAL: RM27.00

    NOW: RM 24.30 (-10%)

    MEMBER: RM 21.60 (-20%)

  2. ISTERI SEORANG PANGERAN
    By Amarilis Rahim Publisher:TROP PUBLICATION Publication Date:2019-05-01
    NAMAKU Rapunzell. Aku ni anak bongsu kepada Mak Dara Gengster aka Pengerusi Ahli Persatuan Mulut-Mulut Puaka Kampung Batu Laut. Tapi orang-orang kampung panggil aku ‘Ratu Pikatline’ dan ada juga yang panggil aku Ratu Sengal. Tapi sebenarnya aku bukanlah sengal sangat, Mak Dara lagi sengal! Sejak kecil, aku dibesarkan dengan cerita dongeng Rapunzel. Ya, mak aku fanatik dengan cerita Si Rapunzel. Hari-hari, mulutnya duk habaq kat aku... “Kalaulah ada pangeran yang muda Learn More
    USUAL: RM27.00

    NOW: RM 27.00 (-0%)

    MEMBER: RM 24.30 (-10%)

  3. DASUKI: BITTERNESS IN YOU
    By Rinsya Chansiani Publisher:RINSYA CHASIANI Publication Date:2019-05-02
    Aku, Abeer. Kata aje anak dara tua, tak kisah dah. Mak beria nak carikan aku jodoh. Kiranya kena kahwin tahun ini juga. Tapi, "dia" muncul dalam hidupku dengan tiba-tiba! Dia, lelaki yang mengagungkan budaya hedonisme. Rambutnya terpacak berwarna perang, pakaian berjenama mahal, kereta sentiasa bertukar-tukar, dan katanya... "I Jason!" Jason? Aku rasa nak gelak berguling-guling. Pertemuan kali pertama kami adalah tragedi. Dia yang angkuh membuatkan aku jadi hilang sa Learn More
    USUAL: RM29.00

    NOW: RM 29.00 (-0%)

    MEMBER: RM 26.10 (-10%)

  4. KUNOKTAHKAN CINTA INI
    By Anna Milia Publisher:SUARA HATI PUBLICATION Publication Date:2019-03-20
    Pertama kali bertemu tanpa sengaja, Dhifa terus jatuh hati pada Aryan. Mereka dipertemukan sekali lagi namun kali ini bersama si kembar Dhifa, Anida. Aryan terpikat pada Anida yang terlebih manja. Temu janji antara mereka berdua diatur. Nak dijadikan cerita, pada masa yang sama, Anida mempunyai temu janji dengan Haikal. Oleh kerana sifat tamak dan Aryan hanyalah calon back up boyfriend, dia meminta Dhifa berlakon sebagai dirinya. Sayangnya Dhifa tidak pandai berlakon. D Learn More
    USUAL: RM27.00

    NOW: RM 27.00 (-0%)

    MEMBER: RM 24.30 (-10%)

  5. CIK YAH DAN ENCIK LIAS
    By Airisz Publisher:PENERBITAN KA Publication Date:2019-04-23
    AKU? Nama aku Siti Roskiah. Jarang orang panggil Ros. Siti lagi la. Jadi, orang panggil aku Yah. Aku seorang pengusaha ikan pekasam secara kecil-kecilan. Aku ada seorang kekasih. Nama kekasih aku Wan Amirul. Aku panggil dia Wan. Aku juga ada seorang sahabat. Nama sahabat aku Azlinda. Aku panggil Lin. Hari ni aku pergi majlis nikah kawan baik aku tu. Kawan baik aku nikah dengan kekasih aku. Ramai ingat aku tak datang. Ramai juga yang fikir aku akan meraung-raung. Aku pergi Learn More
    USUAL: RM23.00

    NOW: RM 20.70 (-10%)

    MEMBER: RM 18.40 (-20%)

  6. LELAKI UNTUK DICINTAI
    By Aunie Ayunie Publisher:FAJAR PAKEER Publication Date:2019-04-24
    Hoi, bapak ayam! - HAWA "Aku tak jual orang, bongok! Aku jual ayam." - BUJANG. "Ah, sama aje! Ayam jugak, kan? Eii, dahlah nama pun klasik." - HAWA. Ku Bujang Bin Ku Buang, teruk sangat ke nama tu? Mana ada teruk pun. Nama itu satu dalam sejuta kut. Siti Hawa Khadijah, si gadis yang namanya cukup indah. Tapi, mulut celopar tahap nak mati. Bujang rasa macam nak sumbat saja mulut Hawa dengan bom. Urghhh! Minah senget. Bab-bab jodoh ni, Bujang seram. Dah penat kut m Learn More
    USUAL: RM26.00

    NOW: RM 26.00 (-0%)

    MEMBER: RM 23.40 (-10%)

  7. NAMAKU KHADIJAH
    By Pena Kayu Publisher:PENERBITAN KARYA SENI Publication Date:2019-05-01
    Kibaran kain hitamnya sangat jelas. Sorotan mata hijau zamrudnya tajam. 12 tahun Khadijah menunggu Fahri. Apabila takdir menemukan mereka semula, hanya untuk membawa perkhabaran duka. Fahri telah dimiliki dan Khadijah berdepan cabaran. Cabaran yang bukan daripada tunang Fahri, tetapi kawan baik Fahri, Hafez. "Saya tak marah kalau awak nak suka Fahri, tapi tolong, suka awak tu biar berpada-pada. Fahri dan Ariana nak berkahwin tak lama lagi. You get what I mean?" - HAFEZ Khad Learn More
    USUAL: RM23.00

    NOW: RM 23.00 (-0%)

    MEMBER: RM 20.70 (-10%)

  8. MR. SEXY'S SUGAR
    By Crystal Anabella Publisher:PENERBITAN SUARA HATI Publication Date:2019-05-01
    Penumbuk, penendang dan muka beku. Itu ‘hadiah’ biasa Ice Queen a.k.a Erin Malaika untuk kawan baiknya. Senyum meleret, kenyit mata dan flying kiss. Itu simptom Mr. Sexy a.k.a Noah Aiden ketika berhadapan kesayangannya. Balas dendam - matlamat hidup Erin. Memiliki Erin - impian hidup Noah. Ketika dua insan berbeza personaliti itu menjalin hubungan bertahun-tahun lamanya, pelbagai masalah timbul. “Kalau rambut saya panjang macam Rapunzel, leher awak dulu saya jerut. Learn More
    USUAL: RM27.00

    NOW: RM 27.00 (-0%)

    MEMBER: RM 24.30 (-10%)

  9. KEKASIH HATI MR BODYGUARD
    By Ateen Khalid Publisher:PENERBITAN SUARA HATI Publication Date:2019-05-01
    Bukan mudah untuk Hana Aralyn penuhi permintaan ayahnya. Misinya mencari dan mendekati lelaki bernama Hadif Akashah sememangnya perlukan kesabaran yang tinggi. Perangai lelaki itu boleh buat dia pening. Namun, putus asa tidak sama sekali. Biar Hadif pening dengan perangainya pulak. “Macam mana saya tau rumah awak, saya tak boleh bagitau. Tapi, yang saya boleh cakap awak akan tatap muka ni mulai hari ini. Okey?” – Hana Aralyn Kemunculan Aralyn benar-benar telah por Learn More
    USUAL: RM27.00

    NOW: RM 27.00 (-0%)

    MEMBER: RM 24.30 (-10%)

  10. THE PAST BETWEEN US
    By Julia Ayu Publisher:TROP PUBLICATION Publication Date:2019-05-01
    MULA-MULA Mr. Red block kereta Elena sampai Elena viral satu Malaysia. “Saya parking tak sampai lima minit. Takkan cik tak boleh tunggu sekejap?” Kali ke dua jumpa mamat tu, di syarikat kak long. Okey, ini salah Elena sebab dia pergi ambush pejabat kak long dan serang Emir Redza aka Mr. Red. “Semalam you tanya manners I, Sekarang I tanya you, mana manners you? Terjah ofis orang sesuka hati.” Kali ketiga jumpa.. Elena ‘dipaksa’ naik BMW yang dia pernah Learn More
    USUAL: RM25.00

    NOW: RM 25.00 (-0%)

    MEMBER: RM 22.50 (-10%)

  11. JAI-HO #TAKKAN JATUH CINTA
    By Gee Azeez Publisher:PENERBITAN FAJAR PAKEER Publication Date:2019-05-01
    “Kau nak apa sebenarnya ni, kambing?”- JAI “Kenapa kau bersusah payah nak berjoging bagai? Kau kena terima takdir yang kau tu gemuk macam anak gajah.”- HO Hangin satu badan Jai, bila Ho@Haider Omar mengeluarkan kata-kata itu. Mulut Ho memang mulut naga, sentiasa berapi. Jai-Ho, mereka ni memang terkena genetik suka bergaduh. Pantang berjumpa, pasti perang dingin meletus. Apa yang dilakukan oleh Jai, semuanya tidak kena di mata Ho. Jai pula pasti akan membalas Learn More
    USUAL: RM24.00

    NOW: RM 24.00 (-0%)

    MEMBER: RM 21.60 (-10%)

  12. MENUNGGU SEMPURNA
    By Annis Rizani Publisher:PENERBITAN FAJAR PAKEER Publication Date:2019-05-01
    Sukar menerima hakikat bahawa dirinya menjadi mangsa kerakusan lelaki, Nur Zara membawa diri ke Rumah Raudhah. Impian cinta alam persekolahan tidak kesampaian apabila Hanafi mengundur diri. Separuh nyawanya terasa melayang. Dia sedar, dirinya tak mungkin menjadi wanita sempurna. Rasa aneh, tapi bahagia yang menderu bagaikan angin lalu yang mendamaikan menyapa hati Zara tatkala membaca nota-nota yang ditinggalkan di keretanya. Namun, perasaan itu seboleh mungkin cuba diabaik Learn More
    USUAL: RM26.00

    NOW: RM 26.00 (-0%)

    MEMBER: RM 23.40 (-10%)

  13. KASIH YANG TAK TERLEWAT
    By Wannie Nordin Publisher:PENERBITAN FAJAR PAKEER Publication Date:2019-05-01
    “Terima kasih, doc. Awak dah selamatkan nyawa saya. Maafkan saya sebab dah menyusahkan…” - TIA IZZARA “Tak apa, Tia… awak tak menyusahkan saya pun. Yang penting awak selamat. Dan kalau boleh lepas ni janganlah awak buat kerja bodoh dan gila macam ni lagi. Hidup kita ni hanya sekali, jadi kena fikir berkali-kali sebelum buat benda tak berfaedah.” – ILHAM QAIS Siapa menduga Ilham Qais yang selama ini dingin dan sejuk beku boleh berubah apabila mengenali ga Learn More
    USUAL: RM24.00

    NOW: RM 24.00 (-0%)

    MEMBER: RM 21.60 (-10%)

  14. INFIDELITY
    By Marini Mat Zain Publisher:PENERBITAN FAJAR PAKEER Publication Date:2019-05-01
    Ada orang dilimpah kasih yang melimpah ruah. Mana-mana pergi mendapat kasih dan manja. Tidak putus rasanya cinta di dada. Hingga terkadang sukar membuat pilihan. Betapa ramai lelaki mahu mencurah cinta. Itulah Melissa. “Aku tak faham seperkara mengenai lelaki. Aku rasakan aku cukup khatam dengan fiil dia. Tapi semakin aku kenal dia, rupa-rupanya masih banyak pula aku rasa keciciran. Takkanlah sukatan pelajaran berkenaan dirinya kian bertambah?” - MELISSA Ada pula Learn More
    USUAL: RM27.00

    NOW: RM 27.00 (-0%)

    MEMBER: RM 24.30 (-10%)

  15. NERAKA BAWAH RUMAH
    By Khairul Naim Publisher:PALUAN SENI Publication Date:2019-05-27
    Bunyi langkah berhenti di depan pintu. Irina dapat rasakan seseorang sedang berdiri di muka pintu biliknya. Bahkan boleh dengar dengusan nafasnya. Semacam dengusan lembu jantan liar. "BOM!!!" Bunyi dedaun pintu menghentak dinding. Irina menjerit sekuat hati. Dek terlalu takut, pernafasannya terganggu tiba-tiba. Kelopak matanya sekejap terkatup, sekejap dibuka. Berasa macam hendak pengsan disebabkan oksigen tidak sampai ke otak. Dia dapat rasakan seorang perempuan berdiri di Learn More
    USUAL: RM15.00

    NOW: RM 15.00 (-0%)

    MEMBER: RM 13.50 (-10%)

  16. SIHIR ORANG MINYAK
    By Khairul Naim Publisher:PALUAN SENI Publication Date:2019-05-27
    Kita semua mati. Tiada siapa dapat elak dari mati. Nama aku Nadzmir bin Muin. Aku telah mati. Tapi aku hidup kembali. Sejak itu aku didampingi. Aku mendegar mereka. Melihat mereka. Alam ghaib mendampingi aku. Kerana itu aku menyiasat kes SIHIR ORANG MINYAK. Kes perihal roh yang disihir dan dikurung di alam ghaib. Tugas aku menyelamatkan roh itu dan menyelesaikan misteri SIHIR ORANG MINYAK. Mencari pelaku yang bertanggung jawab melakukan perbuatan terkutuk itu. Aku menyias Learn More
    USUAL: RM20.00

    NOW: RM 20.00 (-0%)

    MEMBER: RM 18.00 (-10%)

  17. SUAMIKU DAJJAL
    By Aiman Banna Publisher:AQADA Publication Date:2017-04-01
    Sebuah novel yang mengisahkan tentang seorang perempuan yang bernama Safia, yang terlalu inginkan pasangannya seorang ustaz. Hal ini kerana dia terlalu banyak tengok drama-drama dan baca lambakan novel jiwang yang mengisahkan tentang cinta lalu dia pun keawang-awangan untuk ada jalan cerita yang sama. Tetapi, takdir tetap takdir dan ianya tetap akan hadir. Ditakdirkan dia bernikah dengan seorang lelaki yang berkopiah dan tidak pernah lepas kopiah selama dia kenal dengan le Learn More
    USUAL: RM30.00

    NOW: RM 30.00 (-0%)

    MEMBER: RM 27.00 (-10%)

  18. EMPAYAR: HIKAYAT PUTERA TANPA NAMA
    By Teme Abdullah Publisher:IMAN PUBLICATION Publication Date:2018-04-01
    Ilmu agama ini umpama senjata yang boleh dimiliki sesiapa. Jika senjata itu jatuh ke tangan yang baik, akan digunakan senjata itu untuk menyerang yang jahat. Namun, jika ia jatuh ke tangan yang jahat, akan digunakan senjata itu untuk memusnahkan yang baik. Learn More
    USUAL: RM30.00

    NOW: RM 30.00 (-0%)

    MEMBER: RM 27.00 (-10%)

  19. SUAMIKU DAJJAL 2
    By Aiman Banna Publisher:AQADA Publication Date:2018-06-01
    Sebuah novel yang mengisahkan tentang seorang perempuan Kelantan yang sangat cantik, Anis Safia, yang telah bahagia bersama dengan Encik Kopiah yang telah Safia minati selama ini. Walaupun Encik Kopiah itu telah dilontarkan kata-kata "KAU DAJJAL! KAU JANGAN HADIR DALAM HIDUP AKU LAGI!", Safia telah meminta maaf kepada Encik Kopiah kerana telah mempercayai fitnah busuk & kotor yang telah mempengaruhi dirinya. . Atas nama cinta, senyuman dan salam dihulurkan seikhlasnya da Learn More
    USUAL: RM30.00

    NOW: RM 30.00 (-0%)

    MEMBER: RM 27.00 (-10%)

  20. EMPAYAR 2: HIKAYAT MUKJIZAT DARIPADA IBLIS
    By Teme Abdullah Publisher:IMAN PUBLICATION Publication Date:2019-04-01
    Ribuan tahun selepas peperangan yang memusnahkan hampir keseluruhan dunia. Nusantara kembali aman di bawah naungan sultan; sehingga datang mereka yang mendakwa – kekuasaan itu hasil perjanjian dengan syaitan. Learn More
    USUAL: RM30.00

    NOW: RM 30.00 (-0%)

    MEMBER: RM 27.00 (-10%)

  21. HALALKAN DIA UNTUKKU
    By Nurfaza Alisya Publisher:FAJAR PAKEER Publication Date:2019-04-24
    “Kenapa payah sangat nak angkat call saya ni? Lain kali kalau tak nak angkat jangan pakai telefon.” – ADAM “Tuan… Tak baik membebel. Perit telinga saya. Saya ingatkan orang tersalah nombor atau scammer. Tu malas nak angkat.” - AISYAH Kemunculan Aisyah di Syarikat Bina Teguh mengejutkan Adam. Dia yakin Aisyah adalah gadis yang disukainya sejak zaman sekolah. Tapi, Adam kecewa bila mengetahui Aisyah sudah dimiliki Firdaus. Bila Firdaus memilih gadis lain, pel Learn More
    USUAL: RM28.00

    NOW: RM 28.00 (-0%)

    MEMBER: RM 25.20 (-10%)

  22. SETIA AKU HANYA PADAMU
    By Qhayra Qhariesa Publisher:FAJAR PAKEER Publication Date:2019-04-30
    “Tapi aku bos kau dan sebagai bos, aku ada hak nak halau kau dari mengganggu privasi aku.” – RASH “Encik hanya bos saya di syarikat. Di luar pejabat, encik bukan sesiapa bagi saya. Lagi satu, gaji saya dibayar oleh Tan Sri Qhalis dan bukan encik. Jadi apa saja tindak- tanduk yang saya lakukan adalah atas arahan Tan Sri, bukan ikut sedap saya sendiri. Faham sekarang?” – ARA Bergelar cucu kepada Tan Sri Qhalis tidak memaknakan Rash akan mewarisi harta kekayaan Learn More
    USUAL: RM25.00

    NOW: RM 25.00 (-0%)

    MEMBER: RM 22.50 (-10%)

  23. BANGKITKAN AKU KEMBALI
    By Sophilea Publisher:KARNADYA PUBLISHING Publication Date:2019-05-27
    100 tahun lalu Suri di bawa lari oleh Musa di bantu oleh Mbah Timah ke negara seberang kerana tidak mahu di kahwin kan dengan penjajah Inggeris. Namun di Bukit Tinggi Suri jatuh cinta pada Hendra dan menghawini lelaki itu. Musa berdendam dengan pertolongan iblis yang di bela Mbah Timah Musa bunuh Hendra dan Suri pada satu malam. Namun dia terpaksa ikut syarat yang di tetapkan. “Syarat kedua kepala dan tubuhnya harus di pisahkan. Di tanam berasingan. Darah dari kepalanya Learn More
    USUAL: RM24.00

    NOW: RM 24.00 (-0%)

    MEMBER: RM 21.60 (-10%)

  24. AKU LELAKI SEJATIMU
    By Nureen Mirza Publisher:PENERBITAN IDEA KREATIF Publication Date:2019-05-27
    Pertemuan mereka akibat salah faham. Hutang yang dituntut telah mengikat Dalili dengan Haidar. "Kau bayar hutang aku 100 ribu dulu baru aku lepaskan kau." - Haidar "Saya tak berhutang dengan sesiapa. Awak dah salah orang." - Dalili Dalili tak tahu yang kakaknya, Dalila menghilangkan diri sebab tak mampu bayar hutang tersebut. Haidar pula keliru antara si kakak dan si adik. Makanya, adik yang jadi taruhan. "Cara mudah untuk kau selesaikan hutang tu, kahwin dengan aku." - Learn More
    USUAL: RM26.00

    NOW: RM 26.00 (-0%)

    MEMBER: RM 23.40 (-10%)

  25. JANGAN BENCI CINTAKU 2
    By Emy Roberto Publisher:PENERBITAN IDEA KREATIF Publication Date:2019-05-27
    Kesinambungan JANGAN BENCI CINTAKU, kisah Rafeeqa dan Shahrizal yang sudah bertahun hidup sebagai suami isteri. “Apa akan jadi kalau hidup awak tanpa isteri macam saya?” - Rafeeqa “My life would be incomplete.” - Shahrizal Namun, perkahwinan mereka diuji lagi dan kali ini Shahrizal benar-benar menyalahkan Rafeeqa. Bagi Rafeeqa, biarpun dipersalahkan atas kehilangan orang tersayang, dia masih cuba menyelamatkan rumah tangga mereka. Masih cuba mengajak Shahrizal Learn More
    USUAL: RM23.00

    NOW: RM 23.00 (-0%)

    MEMBER: RM 20.70 (-10%)

  26. MULAQAT CINTA
    By Hanif Hidayah Publisher:COPERTO RESOURCES Publication Date:2019-05-27
    Setelah sekian lama Hidayah menunggu jodohnya tidak kunjung tiba. Sampai satu tahap, dimana adiknya pula ingin mendirikan rumahtangga. Terasa berbolak balik hatinya. Hidayah seakan-akan berputus asa untuk terus menunggu dan dia merasakan seperti tiada lagi harapan untuknya mendirikan rumahtangga serentak dengan adiknya. Sedangkan mereka berdua sudah bercadang untuk berkongsi satu majlis bagi memudahkan urusan orang tua mereka serta ingin menjimatkan belanja. Tetapi, dia tidak Learn More
    USUAL: RM27.00

    NOW: RM 27.00 (-0%)

    MEMBER: RM 24.30 (-10%)

  27. SUAMIKU DAJJAL 3
    By Aiman Banna Publisher:AQADA Publication Date:2019-06-26
    "Jangan dibina istana bahagia kau di atas sungai yang mengalirnya air mata aku. Ada sebab Tuhan cipta manusia ada satu hati, bukannya dua!" Learn More
    USUAL: RM30.00

    NOW: RM 27.00 (-10%)

    MEMBER: RM 24.00 (-20%)

27 Item(s)

Back to Top