0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

HIJRAH @ POPULAR

Popular Choice

  1. DON'T BE SAD FOR MUSLIMAH
    By Nabil Bin Muhammad Mahmud Publisher:JASMIN PUBLICATIONS Publication Date:2013-01-01
    Kesedihan dan kebimbangan datang silih berganti. Namun ramai kaum wanita yang bersedih hanya untuk urusan remeh dan tidak perlu. Setiap saat dia bersedih kerana pakaian, kenderaan, kasut, makanan dan minumannya, rumah, istana, harta dan urusan dunia mereka yang lain. Maka ketika kesedihan dan kebimbangan datang berganti, mengapa harus bersedih terhadap perkara-perkara yang remeh dan tidak perlu? Buku ini ditujukan kepada setiap wanita yang dilanda galau dalam hidupnya, dil Learn More
    USUAL: RM25.00

    NOW: RM 25.00 (-0%)

    MEMBER: RM 22.50 (-10%)

  2. PUJUKLAH HATI
    By Bonda Nor Publisher:GALERI ILMU Publication Date:2014-06-01
    Pujuklah Hati' mengajak, memujuk dan menasihati kita agar memujuk hati dalam setiap tindak-tanduk dan pertarungan emosi antara positif dan negatif ke arah menundukkan jiwa kepada-Nya. Kisah berselang puisi ini diadun rapi dengan kias dan tamsilan daripada kisah yang pernah dilalui oleh penulis sendiri, sebahagian anggota masyarakat, sirah, pengertian hadis dan ayat-ayat suci al-Quran menjadikan nasihat dan pujukan halus ini dengan mudah menelusuri naluri si pembaca yang sedan Learn More
    USUAL: RM22.00

    NOW: RM 22.00 (-0%)

    MEMBER: RM 19.80 (-10%)

  3. BE COOL
    By Bonda Nor Publisher:GALERI ILMU Publication Date:2014-07-01
    Sequel kepada "Pujuklah Hati". Perkongsian kisah yang biasa berlaku terhadap diri, pasangan dan sesiapa sahaja yang tampak sukar, sebal dan pelbagai namun sekiranya diamati ia merupakan kisah ‘semua' orang. Jika di tangani dan dilihat takdirnya dari mata hati serta fikiran yang positif, semuanya akan jadi mudah dan tenang-tenang sahaja. Learn More
    USUAL: RM18.00

    NOW: RM 18.00 (-0%)

    MEMBER: RM 16.20 (-10%)

  4. COKLAT TARBIAH
    By Aiman Banna Publisher:INSPIRASEE Publication Date:2016-04-01
    coklat + tarbiah + illustrasi + komik = inspirasi! COKLAT ada pelbagai rasa, antaranya vanilla. TARBIAH ada pelbagai perisa dan rasa. Cuma yang pasti, manis rasanya. Learn More
    USUAL: RM30.00

    NOW: RM 30.00 (-0%)

    MEMBER: RM 27.00 (-10%)

  5. BEAUTIFUL TARBIAH FOR MUSLIMAH
    By Muhammad Mahmud Publisher:BERLIAN PUBLICATIONS Publication Date:2016-08-01
    USUAL: RM22.00

    NOW: RM 22.00 (-0%)

    MEMBER: RM 19.80 (-10%)

  6. BE STRONG
    By Bonda Nor Publisher:GALERI ILMU Publication Date:2016-11-01
    Kau gagal, Allah hantar bantuan. Kau luka, Allah sembuhkan. Kau takut apa kalau kau ada Tuhan? Buku BE STRONG ini merupakan pengumpulan pesanan-pesanan yang dirungkaikan dalam bentuk puisi, petikan dan monolog. Menggunakan pendekatan yang digunakan di dalam al-Quran yang banyak mengulang perkara yang sama pada ayat dan surah yang berbeza, penulis juga sebenarnya banyak mengulang-ulang corak pemikiran yang sama. Bentuk dan bahasanya sahaja yang berbeza. Beginilah cara penu Learn More
    USUAL: RM20.00

    NOW: RM 16.00 (-20%)

    MEMBER: RM 16.00 (-20%)

  7. BANGKIT
    By Bonda Nor Publisher:GALERI ILMU Publication Date:2016-12-01
    Buku Bangkit: Pujuklah Hati 4 ini padat dengan kisah-kisah harian yang berlaku di sekeliling kita. Kadang kala apa yang berlaku, kita merasakan begitu tertekan tanpa menyedari pasti ada hikmah di sebalik setiap ujian itu. Justeru, buku ini memberi motivasi dan panduan dalam menangani masalah yang dihadapi dengan membuatkan kita melihat hikmah di sebalik ujian itu. Dalam masa yang sama membuatkan kita yakin dengan pergantungan hanya kepada Allah SWT. Manusia tidak bo Learn More
    USUAL: RM20.00

    NOW: RM 20.00 (-0%)

    MEMBER: RM 18.00 (-10%)

  8. THROWBACK
    By Bonda Nor Publisher:SRI SAUJANA Publication Date:2017-07-01
    Kata orang … “Jangan pandang belakang.” Betul tu. Saya setuju! What past is past. Yelah … Buat apa nak fikir tentang perkara yang sudah lepas. Jalan terus! Fokus masa depan lagi bagus! Tapi kemudian saya sedar satu perkara. Jika diibaratkan hidup ini seperti memandu kereta, kita tetap memerlukan back mirror dan side mirrors. Untuk apa? Untuk pandang belakang. Untuk kita jeling sesekali. Kadang untuk mengawasi situasi. Kadang sekadar untuk menyedapkan hati. Learn More
    USUAL: RM25.00

    NOW: RM 25.00 (-0%)

    MEMBER: RM 22.50 (-10%)

  9. COKLAT TARBIAH 2
    By Aiman Banna Publisher:Inspirasee Publication Date:2017-07-15
    Coklat ada pelbagai rasa Antaranya vanilla, Tarbiah ada pelbagai perisa dan rasa, Cuma yang pasti Manis rasanya. Learn More
    USUAL: RM30.00

    NOW: RM 30.00 (-0%)

    MEMBER: RM 27.00 (-10%)

  10. ALLAH KAN ADA
    By TheBingkisanHati Publisher:GALERI ILMU Publication Date:2017-11-20
    Buku ALLAH KAN ADA dikarang oleh empunya nama pena The Bingkisan Hati adalah sebuah buku motivasi yang mengumpulkan pesanan-pesanan selain coretan dan nukilan di dalamnya. Buku ini juga disisipkan dengan puisi dan kata-kata mutiara serta beberapa kisah pengalaman hidup agar lebih dekat dengan pembaca. Setiap ujian dan musibah yang Allah hantarkan dalam kehidupan kita bukan disengajakan. Apabila diuji, kita hanya perlu cari jalan penyelesaian. Sepanjang proses kehidupan, akan Learn More
    USUAL: RM18.00

    NOW: RM 14.40 (-20%)

    MEMBER: RM 14.40 (-20%)

  11. TERLENA DI SALAH SYURGA
    By Serban Putih Publisher:MUST READ Publication Date:2018-01-01
    Lagu bergemuruh di atas pentas, meloncat-loncat kehabisan nafas, mencekam botol arak buatan gelas, dipeluk erat si gadis bertubuh apas, Alunan-alunan azan dari langit berseruan, memanggil hamba-Nya yang beriman, kecuali yang masih lagi nyanyian, tanpa resah duka hari esok yang tersimpan. Jangan terlalu selesa Sehingga terlena di salah Syurga. Learn More
    USUAL: RM20.00

    NOW: RM 20.00 (-0%)

    MEMBER: RM 18.00 (-10%)

  12. MAAF TUHAN, KAMI SEDANG SIBUK!
    By Ahmad Rifa'i Rif'an Publisher:AL-HIDAYAH Publication Date:2018-01-01
    Tuhan, maafkan kaml, urusan kaml dl dunla Inl maslh sangatlah banyak, sehingga kaml sangat kesulltan menyisihkan sebagian harta untuk bekal kaml di alam abadl-Mu. Jangankan sedekah, jangankan jariah, bahkan mengeluarkan zakat yang waJib saja sering kall terlupa, Tuhan, urusan-urusan dunla kami maslh amatlah banyak. Jadual kaml masih amatlah padat. Kaml amat kesulitan menyempatkan waktu untuk mencari bekal menghadap-Mu, Kami maslh belum dapat meluangkan waktu untuk khusyuk dal Learn More
    USUAL: RM28.00

    NOW: RM 28.00 (-0%)

    MEMBER: RM 25.20 (-10%)

  13. MOVE IN II
    By Hani Nabila Publisher:AQADA Publication Date:2018-01-05
    Tiada Jahiliah, Tiada Hijrah. . . Ini kisah tentang jahiliah dan hijrah dalam skrip kehidupan seorang insani. Dapatkan ibrah lalu bermuhasabahlah. Learn More
    USUAL: RM25.00

    NOW: RM 25.00 (-0%)

    MEMBER: RM 22.50 (-10%)

  14. MOVE ON II
    By Aiman Banna Publisher:AQADA Publication Date:2018-01-05
    Tiada Jahiliah, Tiada Hijrah. . . Ini kisah tentang jahiliah dan hijrah dalam skrip kehidupan seorang insani. Dapatkan ibrah lalu bermuhasabahlah. Learn More
    USUAL: RM25.00

    NOW: RM 25.00 (-0%)

    MEMBER: RM 22.50 (-10%)

  15. CUKUPLAH ALLAH BAGIKU
    By TheBingkisanHati Publisher:GALERI ILMU Publication Date:2018-04-01
    Buku CUKUPLAH ALLAH BAGIKU dikarang oleh empunya nama pena thebingkisanhati. Merupakan buku kedua beliau bersama dengan Galeri Ilmu Sdn. Bhd. Buku ini merupakan helaian pesanan ringkas dan nasihat tentang ujian hidup. Mempunyai 40 buah tajuk dan digarap dalam bentuk pesanan ringkas, monolog serta puisi. Saat aku tak berdaya menempuh satu demi satu episod duka, cepat cepat ku pujuk hati untuk bangkit semula. Cepat cepat ku bina tembok yang kukuh untuk menjadi kebal semu Learn More
    USUAL: RM20.00

    NOW: RM 16.00 (-20%)

    MEMBER: RM 16.00 (-20%)

  16. JANGAN BERSEDIH: JADILAH WANITA YANG PALING BAHAGIA (KHAS UNTUK WANITA)
    By Dr. Aidh Bin Abdullah Al-Qarni Publisher:AL-HIDAYAH Publication Date:2018-08-01
    Saudariku! Buku ini menghimbau kepada setiap wanita untuk hidup bahagia dengan agamanya, merasa senang dengan kurnia Allah SWT yang telah dianugerahkan kepadanya, dan bergembira dengan berbagai nikmat yang telah dimilikinya. Saudariku! Bacalah buku ini agar ianya dapat mengusir segala macam kesedihan dan dalam dirimu, bayang-bayang kedukaan, dan mimpi-mimpi buruk, ketakutan dan kekhuatiran. Saudariku! Setelah anda selesai membaca buku ini, ucapkanlah selamat tinggal pada kese Learn More
    USUAL: RM19.90

    NOW: RM 17.91 (-10%)

    MEMBER: RM 17.91 (-10%)

  17. PUJUKAN DARI TUHAN
    By Shukery Azizan Publisher:TRABIAH SENTAP Publication Date:2018-10-01
    Akan ada satu saat dalam hidup kita ini, akan mula rasa lemah semangat, kecewa, penat, tertekan, dan lain-lain. Tak kisah sama ada sebab akademik, kerjaya, tak kahwin lagi, menganggur, sakit, keluarga hancur, rumahtangga jauh daripada agama, anak buat masalah, belajar tak faham dan banyak lagi. Sampai tahap, hati kita tertanya, "kenapa aku?" Sebenarnya, setiap kali kita hadapi ujian atau masalah, setiap kali itu Allah pujuk kita lagi dan lagi. Cuma kita je mungkin tak perasan Learn More
    USUAL: RM30.00

    NOW: RM 30.00 (-0%)

    MEMBER: RM 27.00 (-10%)

  18. TEGURAN DARI LANGIT
    By Deanna Chee Publisher:MUST READ Publication Date:2019-01-03
    Aku yang dahulu bukanlah aku yang sekarang. Tidak pernah aku terlintas untuk berhijrah daripada jahil menjadi tahu. Daripada membenci ajaran agama, menjadi pemuja nombor satu. Tapi kini aku sudah kembali. Kembali kepada fitrah. Namun jalannya bukan mudah. Dicaci, dihina, dipulau, dibuang, sampaikan aku jatuh terduduk di titik paling bawah. Noktah. Sehinggakan aku 'ditegur' sesuatu. Kerana 'teguran' itu, aku bingkas bangkit. Kerana 'teguran' itu, aku terus berlari dan tidak Learn More
    USUAL: RM23.00

    NOW: RM 23.00 (-0%)

    MEMBER: RM 20.70 (-10%)

  19. HANYA DUA JENGKAL
    By Dr. Mohd Shafiee Hamzah Publisher:MUST READ Publication Date:2019-01-03
    "Walaupun hanya dua jengkal, kadang-kadang perjalanan ini tidak ketemu penghujungnya. Walaupun akal memandang segala bukti kekuasan Allah SWT namun belum tetu hati mengakuinya." Perjalanan pendek ini bagaikan maze, lorong berliku dan berselirat. Mudah tersesat tanpa panduan. Learn More
    USUAL: RM20.00

    NOW: RM 20.00 (-0%)

    MEMBER: RM 18.00 (-10%)

  20. DIA TINGGALKAN TANDA
    By Roza Roslan Publisher:GALERI ILMU Publication Date:2019-01-03
    Dia Tinggalkan Tanda ditulis berdasarkan kepada perjalanan pebagai kisah hidup penulis sendiri. Ia disampaikan dengan hati dan perasaan untuk mengaitkan dengan tanda-tanda kebesaran dan kemuliaan Allah SWT. Secara hakikatnya, ia adalah juga kisah kita semua. Maksudnya, pelbagai kisah yang dipaparkan akhirnya mengajar kita supaya melatih diri bersabar, redha dan bersyukur apabila diuji. Learn More
    USUAL: RM30.00

    NOW: RM 30.00 (-0%)

    MEMBER: RM 27.00 (-10%)

  21. WAJAH WANITA: ANTARA ANUGERAH & FITNAH
    By Ustazah Dr. Anisah Ab Ghani Ustazah Maznah Daud Publisher:GALERI ILMU Publication Date:2019-01-04
    Wajah Wanita memfokuskan perbincangan berkenaan muka atau wajah wanita dengan membawakan pengertiannya menurut syariat Islam, memperjelas batas atau sempadan muka dan jenis-jenis bulu yang tumbuh di muka. Penulis juga menerangkan hukum bagi perkara-perkara berikut: - Menutup muka di hadapan lelaki bukan mahram. - Tabarruj. - Menggunakan kosmetik dan alat solek. - Mencabut atau mencukur bulu di wajah. - Bertatu dan menjarakkan gigi. - Pembedahan kosmetik dan rawatan kecantikan Learn More
    USUAL: RM20.00

    NOW: RM 20.00 (-0%)

    MEMBER: RM 18.00 (-10%)

  22. STAY STRONG
    By Bonda Nor Publisher:GALERI ILMU Publication Date:2019-01-04
    Apa khabar jiwa kita hari ini? Sudahkah berpuas hati dengan apa yang ada? Sudahkah berasa cukup apa adanya? Kalau masih belum, seharusnya engkau mula terus mendaki dan mendaki. Berusaha untuk menjadi lebih baik lagi. Kalau rasa sudah pun berada di zon selesa, seharusnya engkau mula risau. Jenguk hatimu. Apa yang engkau temui di situ? Adakah seputar cerita tentang engkau, engkau dan engkau? Gaji engkau sudah cukup, kerja engkau sudah bagus, rumah engkau sudah mewah, kereta en Learn More
    USUAL: RM20.00

    NOW: RM 16.00 (-20%)

    MEMBER: RM 16.00 (-20%)

  23. CELIK MATA HATI
    By Pahrol Mohamad Juoi Publisher:GALERI ILMU Publication Date:2019-01-04
    Di tengah-tengah kemelut hidup yang maha dahsyat ini, masih ramai yang lebih prihatin dan lebih berminat dengan tentang gajet-gajet teknologi berbanding persoalan hati. Betapa ramai manusia yang lebih serius untuk servis keretanya berbanding ‘servis’ hatinya. Kereta dicuci, ditukar dan dihias dengan pelbagai aksesori sedangkan jiwa, fikiran dan emosi terbiar kotor dan berkarat. Justeru, tidak hairanlah mengapa ramai manusia umpama kereta rosak yang sedang terhincut-hi Learn More
    USUAL: RM25.00

    NOW: RM 25.00 (-0%)

    MEMBER: RM 22.50 (-10%)

  24. KISAH BUAT HATI
    By Ustaz Syed Mohd Norhisyam Publisher:KARYA BESTARI Publication Date:2019-04-01
    Hidup ini adalah untuk diuji. Siapalah kita untuk menolak dan membenci ujian yang diberikan oleh Allah SWT. Namun sesukar mana pun ujian yang kita alami, pasti adanya jawapan dan jalan keluar. Dan sudah tentu juga pasti adanya hikmah yang dapat dijadikan pelajaran hidup. Buku Kisah Buat Hati menjawab setiap persoalan ‘how’ yang dialami kita. Semua persoalan dijawab dalam setiap [email protected] ringkas. Dan setiap kisah-kisah yang diceritakan diselitkan dengan pelbagai Learn More
    USUAL: RM27.00

    NOW: RM 27.00 (-0%)

    MEMBER: RM 24.30 (-10%)

  25. MALAIKAT BERBAJU MERAH
    By Nurul Norizah Publisher:NAHAIN CREATIVE Publication Date:2019-04-23
    MALAIKAT BERBAJU MERAH adalah buku pertama pengasas produk Nahain Creative. Buku yang sarat dengan emosi yang mampu membakar semangat anda untuk menunaikan umrah dan haji. Rasa nak terbang segera. Bahasanya membuai rasa seolah diri benar berada di sana. Merasai apa yang penulis rasa melalui kisah-kisah benarnya yang bahagia, takut, cemas, suka, duka dan teruja. ☆Dan yang istimewa untuk bakal jemaah haji dan umrah ada BONUS lebih 70 tip dan senarai semak persediaan haji da Learn More
    USUAL: RM39.90

    NOW: RM 39.90 (-0%)

    MEMBER: RM 35.91 (-10%)

  26. CHECKLIST MUSLIMAH
    By Zahirah Zamree Publisher:SENTAP PRESS Publication Date:2019-06-01
    Adakala sebagai seorang muslimah terlepas pandang dalam sesuatu yang perlu difokuskan. Itu lumrah, namun dia hendaklah bangkit dan berusaha untuk memperbaiki diri untuk menjadi penggerak dakwah. Seorang muslimah perlu ada tiga ciri utama dalam dirinya, apakah ciri-ciri tersebut? Mampukah seorang muslimah itu memperjuangkan dakwah walaupun dalam keadaan dirinya yang banyak perlu diperbaiki? Segala persoalan mengenai dakwah dan tarbiyah dalam dimensi muslimah ada di dalam buk Learn More
    USUAL: RM27.00

    NOW: RM 27.00 (-0%)

    MEMBER: RM 24.30 (-10%)

  27. LUKISAN TARBIAH 3: AIR MATA TERAKHIR
    By Abeben Publisher:SENTAP PRESS Publication Date:2018-05-01
    USUAL: RM30.00

    NOW: RM 30.00 (-0%)

    MEMBER: RM 27.00 (-10%)

  28. BAWA CINTA KITA KE SYURGA
    By Pahrol Mohamad Juoi Publisher:IMAN PUBLICATION Publication Date:2019-01-07
    Manusia secara fitrahnya inginkan cinta. Tetapi, cinta semata-mata tidak cukup untuk mempertahankan keharmonian sesebuah rumah tangga, terutamanya apabila pasangan sudah jemu dan mula berubah. Maka, adakah kita sudah tersilap memilih pasangan? Haruskah rumah tangga berakhir dengan hilangnya cinta? Buku ini mengajak kita untuk membetulkan sikap dan cara pandang terhadap perkahwinan dimana matlamat utamanya adalah menuju Allah S.W.T. Penulis memberi nasihat bagaimana kita harus Learn More
    USUAL: RM28.00

    NOW: RM 28.00 (-0%)

    MEMBER: RM 25.20 (-10%)

  29. MERAWAT CINTA DALAM RUMAH TANGGA
    By Pahrol Mohamad Juoi Publisher:IMAN PUBLICATION Publication Date:2019-02-08
    Akan ada ketika, kita terasa seperti tidak mengenali pasangan kita. Dia menjadi ‘orang lain’, seakan-akan kita belum pernah mengenalinya walaupun telah berumah tangga setelah sekian lama. Apabila usia perkahwinan semakin bertambah, dirasakan tiada lagi kemanisan, kehangatan dan keharmonian seperti yang pernah dilalui sebelum itu. Segala-galanya menjadi semakin suram. Melalui buku ini, Ustaz Pahrol Mohamad Juoi membawa kita meniti makna dan definisi cinta yang sebenar Learn More
    USUAL: RM28.00

    NOW: RM 28.00 (-0%)

    MEMBER: RM 25.20 (-10%)

  30. AKU, OFFSHORE, TABLIGH & AMOI
    By Rozmizan Muji Publisher:IMAN PUBLICATION Publication Date:2019-06-27
    1. Ini sebuah cerita lama. Lama terpendam di suatu sudut pengharapan. Cerita aturan tuhan, antara aku, dia dan kehidupan. Sebuah cerita yang aku paksa diri hasilkan sebagai jawapan di atas apa sebenarnya sebab perpisahan. 2. Ini sebuah cerita lama. Membesar aku dengan petunjuk yang semakin dimengerti. Dan dengan bimbingan, aku akan terus berlari ... terus berlari, tidak akan berhenti, sehinggalah aku terbang tinggi. Tuhan mengajak kita kepada-Nya. 3. Syukur, jika begi Learn More
    USUAL: RM28.00

    NOW: RM 28.00 (-0%)

    MEMBER: RM 25.20 (-10%)

30 Item(s)

Back to Top