0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' ANTOLOGI CERPEN 'Found 78 Related Products
By Nao Maita dan lain-lain
Antologi seram kisah pembunuhan kejam dan pelik menyasarkan gadis sebagai mangsa.Agak-agak korang selamat? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By
Nota dan fakta yang bernas dan tuntas. Kupasan dan kajian yang lengkap dan mantap. Persembahan yang kemas dan jelas dengan penggunaan bahasa yang mudah. Bahan praktis yang intensif lagi efektif, berorientasikan peperiksaan. Inilah kombinasi cukup ampuh yang membentuk siri Kupasan & Kajian KOMSAS Kendiri Tingkatan 4 terbitan SASBADI. Memang sengaja siri buku ini dibina sebegitu rupa; sesudah dianalisis segala keperluan dalam pengajaran dan pembelajaran dan sesudah dikaji keh Learn More
USUAL: RM8.90

NOW: RM 8.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.01 (-10%)

By
Nota dan fakta yang bernas dan tuntas. Kupasan dan kajian yang lengkap dan mantap. Persembahan yang kemas dan jelas dengan penggunaan bahasa yang mudah. Bahan praktis yang intensif lagi efektif, berorientasikan peperiksaan. Inilah kombinasi cukup ampuh yang membentuk siri Kupasan & Kajian KOMSAS Kendiri Tingkatan 4 terbitan SASBADI. Memang sengaja siri buku ini dibina sebegitu rupa; sesudah dianalisis segala keperluan dalam pengajaran dan pembelajaran dan sesudah dikaji keh Learn More
USUAL: RM8.90

NOW: RM 8.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.01 (-10%)

By
Nota dan fakta yang bernas dan tuntas. Kupasan dan kajian yang lengkap dan mantap. Persembahan yang kemas dan jelas dengan penggunaan bahasa yang mudah. Bahan praktis yang intensif lagi efektif, berorientasikan peperiksaan. Inilah kombinasi cukup ampuh yang membentuk siri Kupasan & Kajian KOMSAS Kendiri Tingkatan 4 terbitan SASBADI. Memang sengaja siri buku ini dibina sebegitu rupa; sesudah dianalisis segala keperluan dalam pengajaran dan pembelajaran dan sesudah dikaji keh Learn More
USUAL: RM8.90

NOW: RM 8.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.01 (-10%)

By
Nota dan fakta yang bernas dan tuntas. Kupasan dan kajian yang lengkap dan mantap. Persembahan yang kemas dan jelas dengan penggunaan bahasa yang mudah. Bahan praktis yang intensif lagi efektif, berorientasikan peperiksaan. Inilah kombinasi cukup ampuh yang membentuk siri Kupasan & Kajian KOMSAS Kendiri Tingkatan 5 terbitan SASBADI. Memang sengaja siri buku ini dibina sebegitu rupa; sesudah dianalisis segala keperluan dalam pengajaran dan pembelajaran dan sesudah dikaji keh Learn More
USUAL: RM8.90

NOW: RM 8.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.01 (-10%)

By
Nota dan fakta yang bernas dan tuntas. Kupasan dan kajian yang lengkap dan mantap. Persembahan yang kemas dan jelas dengan penggunaan bahasa yang mudah. Bahan praktis yang intensif lagi efektif, berorientasikan peperiksaan. Inilah kombinasi cukup ampuh yang membentuk siri Kupasan & Kajian KOMSAS Kendiri Tingkatan 5 terbitan SASBADI. Memang sengaja siri buku ini dibina sebegitu rupa; sesudah dianalisis segala keperluan dalam pengajaran dan pembelajaran dan sesudah dikaji keh Learn More
USUAL: RM8.90

NOW: RM 8.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.01 (-10%)

By
Nota dan fakta yang bernas dan tuntas. Kupasan dan kajian yang lengkap dan mantap. Persembahan yang kemas dan jelas dengan penggunaan bahasa yang mudah. Bahan praktis yang intensif lagi efektif, berorientasikan peperiksaan. Inilah kombinasi cukup ampuh yang membentuk siri Kupasan & Kajian KOMSAS Kendiri Tingkatan 5 terbitan SASBADI. Memang sengaja siri buku ini dibina sebegitu rupa; sesudah dianalisis segala keperluan dalam pengajaran dan pembelajaran dan sesudah dikaji keh Learn More
USUAL: RM8.90

NOW: RM 8.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.01 (-10%)

By
Nota dan fakta yang bernas dan tuntas. Kupasan dan kajian yang lengkap dan mantap. Persembahan yang kemas dan jelas dengan penggunaan bahasa yang mudah. Bahan praktis yang intensif lagi efektif, berorientasikan peperiksaan. Inilah kombinasi cukup ampuh yang membentuk siri Kupasan & Kajian KOMSAS Kendiri Tingkatan 5 terbitan SASBADI. Memang sengaja siri buku ini dibina sebegitu rupa; sesudah dianalisis segala keperluan dalam pengajaran dan pembelajaran dan sesudah dikaji keh Learn More
USUAL: RM8.90

NOW: RM 8.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.01 (-10%)

By
Nota dan fakta yang bernas dan tuntas. Kupasan dan kajian yang lengkap dan mantap. Persembahan yang kemas dan jelas dengan penggunaan bahasa yang mudah. Bahan praktis yang intensif lagi efektif, berorientasikan peperiksaan. Inilah kombinasi cukup ampuh yang membentuk siri Kupasan & Kajian KOMSAS Kendiri Tingkatan 4 terbitan SASBADI. Memang sengaja siri buku ini dibina sebegitu rupa; sesudah dianalisis segala keperluan dalam pengajaran dan pembelajaran dan sesudah dikaji keh Learn More
USUAL: RM8.90

NOW: RM 8.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.01 (-10%)

By
Nota dan fakta yang bernas dan tuntas. Kupasan dan kajian yang lengkap dan mantap. Persembahan yang kemas dan jelas dengan penggunaan bahasa yang mudah. Bahan praktis yang intensif lagi efektif, berorientasikan peperiksaan. Inilah kombinasi cukup ampuh yang membentuk siri Kupasan & Kajian KOMSAS Kendiri Tingkatan 1 terbitan SASBADI. Memang sengaja siri buku ini dibina sebegitu rupa; sesudah dianalisis segala keperluan dalam pengajaran dan pemblejaran dan sesudah dikji kehen Learn More
USUAL: RM7.90

NOW: RM 7.90 (-0%)

MEMBER: RM 7.11 (-10%)

By
Nota dan fakta yang bernas dan tuntas. Kupasan dan kajian yang lengkap dan mantap. Persembahan yang kemas dan jelas dengan penggunaan bahasa yang mudah. Bahan praktis yang intensif lagi efektif, berorientasikan peperiksaan. Inilah kombinasi cukup ampuh yang membentuk siri Kupasan & Kajian KOMSAS Kendiri Tingkatan 1 terbitan SASBADI. Memang sengaja siri buku ini dibina sebegitu rupa; sesudah dianalisis segala keperluan dalam pengajaran dan pemblejaran dan sesudah dikji kehen Learn More
USUAL: RM7.90

NOW: RM 7.90 (-0%)

MEMBER: RM 7.11 (-10%)

By
Nota dan fakta yang bernas dan tuntas. Kupasan dan kajian yang lengkap dan mantap. Persembahan yang kemas dan jelas dengan penggunaan bahasa yang mudah. Bahan praktis yang intensif lagi efektif, berorientasikan peperiksaan. Inilah kombinasi cukup ampuh yang membentuk siri Kupasan & Kajian KOMSAS Kendiri Tingkatan 1 terbitan SASBADI. Memang sengaja siri buku ini dibina sebegitu rupa; sesudah dianalisis segala keperluan dalam pengajaran dan pemblejaran dan sesudah dikji kehen Learn More
USUAL: RM7.90

NOW: RM 7.90 (-0%)

MEMBER: RM 7.11 (-10%)

By
Nota dan fakta yang bernas dan tuntas. Kupasan dan kajian yang lengkap dan mantap. Persembahan yang kemas dan jelas dengan penggunaan bahasa yang mudah. Bahan praktis yang intensif lagi efektif, berorientasikan peperiksaan. Inilah kombinasi cukup ampuh yang membentuk siri Kupasan & Kajian KOMSAS Kendiri Tingkatan 1 terbitan SASBADI. Memang sengaja siri buku ini dibina sebegitu rupa; sesudah dianalisis segala keperluan dalam pengajaran dan pemblejaran dan sesudah dikji kehen Learn More
USUAL: RM7.90

NOW: RM 7.90 (-0%)

MEMBER: RM 7.11 (-10%)

By
Nota dan fakta yang bernas dan tuntas. Kupasan dan kajian yang lengkap dan mantap. Persembahan yang kemas dan jelas dengan penggunaan bahasa yang mudah. Bahan praktis yang intensif lagi efektif, berorientasikan peperiksaan. Inilah kombinasi cukup ampuh yang membentuk siri Kupasan & Kajian KOMSAS Kendiri Tingkatan 2 terbitan SASBADI. Memang sengaja siri buku ini dibina sebegitu rupa; sesudah dianalisis segala keperluan dalam pengajaran dan pemblejaran dan sesudah dikji kehen Learn More
USUAL: RM8.90

NOW: RM 8.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.01 (-10%)

By
Nota dan fakta yang bernas dan tuntas. Kupasan dan kajian yang lengkap dan mantap. Persembahan yang kemas dan jelas dengan penggunaan bahasa yang mudah. Bahan praktis yang intensif lagi efektif, berorientasikan peperiksaan. Inilah kombinasi cukup ampuh yang membentuk siri Kupasan & Kajian KOMSAS Kendiri Tingkatan 2 terbitan SASBADI. Memang sengaja siri buku ini dibina sebegitu rupa; sesudah dianalisis segala keperluan dalam pengajaran dan pemblejaran dan sesudah dikji kehen Learn More
USUAL: RM8.90

NOW: RM 8.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.01 (-10%)

By
Nota dan fakta yang bernas dan tuntas. Kupasan dan kajian yang lengkap dan mantap. Persembahan yang kemas dan jelas dengan penggunaan bahasa yang mudah. Bahan praktis yang intensif lagi efektif, berorientasikan peperiksaan. Inilah kombinasi cukup ampuh yang membentuk siri Kupasan & Kajian KOMSAS Kendiri Tingkatan 2 terbitan SASBADI. Memang sengaja siri buku ini dibina sebegitu rupa; sesudah dianalisis segala keperluan dalam pengajaran dan pemblejaran dan sesudah dikji kehen Learn More
USUAL: RM8.90

NOW: RM 8.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.01 (-10%)

By
Nota dan fakta yang bernas dan tuntas. Kupasan dan kajian yang lengkap dan mantap. Persembahan yang kemas dan jelas dengan penggunaan bahasa yang mudah. Bahan praktis yang intensif lagi efektif, berorientasikan peperiksaan. Inilah kombinasi cukup ampuh yang membentuk siri Kupasan & Kajian KOMSAS Kendiri Tingkatan 2 terbitan SASBADI. Memang sengaja siri buku ini dibina sebegitu rupa; sesudah dianalisis segala keperluan dalam pengajaran dan pemblejaran dan sesudah dikji keh Learn More
USUAL: RM8.90

NOW: RM 8.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.01 (-10%)

By
Nota dan fakta yang bernas dan tuntas. Kupasan dan kajian yang lengkap dan mantap. Persembahan yang kemas dan jelas dengan penggunaan bahasa yang mudah. Bahan praktis yang intensif lagi efektif, berorientasikan peperiksaan. Inilah kombinasi cukup ampuh yang membentuk siri Kupasan & Kajian KOMSAS Kendiri Tingkatan 3 terbitan SASBADI. Memang sengaja siri buku ini dibina sebegitu rupa; sesudah dianalisis segala keperluan dalam pengajaran dan pemblejaran dan sesudah dikji kehend Learn More
USUAL: RM8.90

NOW: RM 8.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.01 (-10%)

By
Nota dan fakta yang bernas dan tuntas. Kupasan dan kajian yang lengkap dan mantap. Persembahan yang kemas dan jelas dengan penggunaan bahasa yang mudah. Bahan praktis yang intensif lagi efektif, berorientasikan peperiksaan. Inilah kombinasi cukup ampuh yang membentuk siri Kupasan & Kajian KOMSAS Kendiri Tingkatan 3 terbitan SASBADI. Memang sengaja siri buku ini dibina sebegitu rupa; sesudah dianalisis segala keperluan dalam pengajaran dan pemblejaran dan sesudah dikji kehend Learn More
USUAL: RM8.90

NOW: RM 8.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.01 (-10%)

By
Nota dan fakta yang bernas dan tuntas. Kupasan dan kajian yang lengkap dan mantap. Persembahan yang kemas dan jelas dengan penggunaan bahasa yang mudah. Bahan praktis yang intensif lagi efektif, berorientasikan peperiksaan. Inilah kombinasi cukup ampuh yang membentuk siri Kupasan & Kajian KOMSAS Kendiri Tingkatan 3 terbitan SASBADI. Memang sengaja siri buku ini dibina sebegitu rupa; sesudah dianalisis segala keperluan dalam pengajaran dan pemblejaran dan sesudah dikji kehend Learn More
USUAL: RM8.90

NOW: RM 8.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.01 (-10%)

By
Nota dan fakta yang bernas dan tuntas. Kupasan dan kajian yang lengkap dan mantap. Persembahan yang kemas dan jelas dengan penggunaan bahasa yang mudah. Bahan praktis yang intensif lagi efektif, berorientasikan peperiksaan. Inilah kombinasi cukup ampuh yang membentuk siri Kupasan & Kajian KOMSAS Kendiri Tingkatan 3 terbitan SASBADI. Memang sengaja siri buku ini dibina sebegitu rupa; sesudah dianalisis segala keperluan dalam pengajaran dan pemblejaran dan sesudah dikji kehend Learn More
USUAL: RM8.90

NOW: RM 8.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.01 (-10%)

By Suraya Zainuddin
Dua belas cerpen. Dua belas orang penulis. Satu tema: Duit. Dari fantasi ke sains fiksyen ke autobiografi, anda tidak pernah membaca kewangan seperti ini. Learn More
USUAL: RM32.90

NOW: RM 32.90 (-0%)

MEMBER: RM 29.61 (-10%)

By Ana Fannan
Komik ONLINE ini adalah adaptasi daripada buku Dia Bukan Malaikat, garapan oleh penulis Muhd Iqbal Samsudin terbitan Buku Puris. Ia merupakan kumpulan cerpen yang mengetengahkan perihal masyarakat pada hari ini. Tujuh buah cerpen dikomikan untuk memberi manfaat kepada semua golongan terutama para remaja. Menghasilkan cerpen yang berkualiti dan kemudian dikomikan adalah sesuatu yang mencabar kerana ia menuntut paduan daya imaginasi yang tinggi agar mesej yang wacananya mampu Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By
Buku ini disediakan khusus kepada murid sebagai rujukan apabila mempelajari teks KOMSAS dalam mata pelajaran Bahasa Melayu. Buku ini dihasilkan dalam bentuk yang mesra murid untuk memudahkan kefahaman dan memupuk minat murid terhadap genre sastera. Buku ini memuatkan nota-nota ringkas yang padat untuk murid memahami semua genre yang terdapat dalam buku ini. Nota yang disediakan mencakupi keseluruhan keperluan dalam peperiksaan dan menepati kehendak Huraian Sukatan Pelajaran t Learn More
USUAL: RM8.90

NOW: RM 8.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.01 (-10%)

By
Buku ini disediakan khusus kepada murid sebagai rujukan apabila mempelajari teks KOMSAS dalam mata pelajaran Bahasa Melayu. Buku ini dihasilkan dalam bentuk yang mesra murid untuk memudahkan kefahaman dan memupuk minat murid terhadap genre sastera. Buku ini memuatkan nota-nota ringkas yang padat untuk murid memahami semua genre yang terdapat dalam buku ini. Nota yang disediakan mencakupi keseluruhan keperluan dalam peperiksaan dan menepati kehendak Huraian Sukatan Pelajaran t Learn More
USUAL: RM8.90

NOW: RM 8.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.01 (-10%)

By
Buku ini disediakan khusus kepada murid sebagai rujukan apabila mempelajari teks KOMSAS dalam mata pelajaran Bahasa Melayu. Buku ini dihasilkan dalam bentuk yang mesra murid untuk memudahkan kefahaman dan memupuk minat murid terhadap genre sastera. Buku ini memuatkan nota-nota ringkas yang padat untuk murid memahami semua genre yang terdapat dalam buku ini. Nota yang disediakan mencakupi keseluruhan keperluan dalam peperiksaan dan menepati kehendak Huraian Sukatan Pelajaran t Learn More
USUAL: RM8.90

NOW: RM 8.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.01 (-10%)

By Jemaah Seram
Himpunan 11 cerpen seram dan thriller bertemakan pohon/pokok. Ilya Abdullah - Puaka Beringin Suhana Mat Lazim - Harum Bakawali Asraf Shaari - Pokok Durian Berdarah Ella Affandy - Pokok Nurhan Yusof - Lambaian Ara Acik Zaza - Misteri Pokok Ubi Kayu Balqis Jaz - Patin Tempoyak Daun Cemumur Alissa Alee - Jantung Zaif AB - Teksi Terakhir Zaif AB - Sakat Zaif AB - Lu Sudah Kena Main Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Bonda Nor
Sesekali bila takdir melampiaskan bahana kesilapan kita, memang terasa benar sakitnya. Tapi mengapa mesti mengeluh pada sesuatu takdir yang kita tak suka sedangkan itulah yang sedang mendidik kita? Ya. Takdir yang menyakitkan itu juga ada gunanya! SAKITNYA TU DI SINI! Adalah rangkuman pelbagai kisah kafarah dan teguran Allah yang sangat mahal ditemui ada semasa proses muhasabah. Dan inilah yang mahal tentang antologi ini. Betapa takdir yang tidak disukai juga adalah petanda Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Bonda Nor
Sebagai hamba yang sudah pun dijanjikan ujian untuk ke syurga, memang sudah tugas kita untuk berjuang melepasinya. Miskin harta, bagaimana mahu mengelakkan diri daripada hidup meminta-minta? Teruji dengan kelemahan pasangan, bagaimana mahu terus berjuang untuk mempertahankan satu ikatan perkahwinan? Perjuangan itu yang mahal! Perjuangan itu yang Allah pandang dan nilai. Mampukah kita mempergunakan apa-apa saja ujian yang tiba untuk membawa kita ke syurga? Itulah persoalanny Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Nurul Badriyah
Alisya berkata dengan teruja, “Insya-Allah, kami berdua mesti menang hari ni. Kita akan sampai dulu di garisan penamat. Betul kan, kakak?” Alisya dan Airiz memasuki per tandingan merentas desa di sekolah. Pada hari pertandingan, Alisya kerap minum air sehingga habis air di dalam botol yang dibawa oleh Alisya dan Airiz. Semakin lama, semakin terasa sukar bagi Alisya dan Airiz untuk tiba ke garisan penamat. Pada saat-saat akhir, Airiz pula jatuh dan tercedera. Keadaan m Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Iwan Reaz
Cerpen Bisa Taring Syaitan menunjukkan betapa syaitan berusaha untuk memujuk seorang manusia yang alim dan baik yang akhirnya terpedaya. Oleh itu, kita janganlah mudah percaya dengan pengakuan sesiapa yang mengatakan bahawa mereka tahu akan detik kematian seseorang. Syaitan boleh menjelma dalam bentuk manusia bagi menyesatkan kita secara halus. Manakala dalam cerpen Hasutan Alam Jin, Hafifi terpengaruh dengan keindahan di dunia jin yang nyata berbeza dengan alam ma Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Himpunan Penulis Pukat Pikat
DARAH: ANTOLOGI SERAM X THRILLER Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By
USUAL: RM8.65

NOW: RM 8.65 (-0%)

MEMBER: RM 7.79 (-10%)

By
USUAL: RM8.65

NOW: RM 8.65 (-0%)

MEMBER: RM 7.79 (-10%)

By
USUAL: RM8.65

NOW: RM 8.65 (-0%)

MEMBER: RM 7.79 (-10%)

By
TINGKATAN 5 KAJIAN KOMSAS ANTOLOGI SEJADAH RINDU & NOVEL SILIR DAKSINA Learn More
USUAL: RM8.65

NOW: RM 8.65 (-0%)

MEMBER: RM 7.79 (-10%)

By
TINGKATAN 3 ANTOLOGI BINTANG HATI & NOVEL JUSTERU IMPIAN Learn More
USUAL: RM8.65

NOW: RM 8.65 (-0%)

MEMBER: RM 7.79 (-10%)

By
TINGKATAN 3 ANTOLOGI BINTANG HATI & NOVEL TAWANAN K' CAUSASUS Learn More
USUAL: RM8.65

NOW: RM 8.65 (-0%)

MEMBER: RM 7.79 (-10%)

By
USUAL: RM8.65

NOW: RM 8.65 (-0%)

MEMBER: RM 7.79 (-10%)

By Pitri Al - Fateh
Cheesekut Pink Polkadot merupakan siri Ana Novela yang memuatkan cerpen-cerpen bertemakan persahabatan dan juga kekeluargaan. Antara kisah-kisah menarik yang terdapat di dalam buku ini ialah: Alamak Pasu Bung! Salju Kasih Ayah Ain Saranghaeyo! Syoknya Puasa! Demi Lemang Istiqamah Mana Dompet Idah? Cheesekut Pink Polkadot Bestnya Cendol Siapa lebih Ikhlas? Kaktus Untuk BFF Janji Tetap Janji Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By Abeben
Komik GEN Y, menampilkan komik-komik generasi muda yang penuh dengan cabaran dalam mencari identiti daripada artis-artis komik tempatan yang sedang meningkat naik. AKTIVIS karya IF Moses, EKSLUSIFKAN KEINDAHANMU karya Wazif Bakhtiar, KARIPAP FROZEN karya Irfan Kartunis, KELIRU karya Amnrshid, NIKMAT karya Flan, READ IT FEEL IT karya NZH & Tsuyu Nada, PAUSE karya Abeben. Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Abeben
Komik SIFU, menampilkan komik-komik generasi muda yang penuh dengan cabaran dalam mencari identiti daripada artis-artis komik tempatan yang sedang meningkat naik. 1x10=10? karya Abeben, BULI karya Khairul Asyraf, ONLY ONE karya Miiraimi, PROJEK HATI AMIR karya Nash Shahri, JANGAN TINGGALKAN AKU, SHAHEED karya Oz Ishak & Khairul, YA RIJAL karya AbeMat Usul, YANG LEBIH AKU CINTAI karya Abeben & Syafy Zahin. Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Abeben
Komik YOLO, menampilkan komik-komik generasi muda yang penuh dengan cabaran dalam mencari identiti daripada artis-artis komik tempatan yang sedang meningkat naik. SYUKUR karya Xs Rizal, SANG KALA karya Izzah Aida, 17:00 karya PoGoat, SAHABAT HIKMAH karya Syafy Zahin, SYYY … JANGAN TEGUR karya Abeben, HALALKAN CINTA KITA karya Benz Sauzi, 29:2 karya Aniff Zazali & Atiqah Safian. Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Yim Kang Jae
KOMIK DAN KISAH NGERI YANG MENYESAKKAN DADA Hantu yang Memakai Uniform Sekolah Dikatakan bahawa seekor hantu yang memakai uniform musim sejuk akan muncul jika ada orang bersendirian di sekolah. Khabarnya, orang yang bertembung dengan hantu tersebut akan mendapat nasib yang baik. April Fool Sempena hari April Fool, para pelajar telah memikirkan satu idea untuk memperolokkan guru mereka kecuali seorang pelajar yang bernama Ri Sun. Pada suatu hari, rakan sekelas Ri Sun d Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By Bonda Nor
Kalau kita gambarkan pelangi sebagai kebahagiaan, maka kita kena faham satu perkara. Kebahagiaan memerlukan waktu suka dan duka. Kebahagiaan tidak boleh hadir dengan waktu yang kita anggap senang dan gembira saja. Ia juga memerlukan waktu susah, waktu duka, waktu marah dan waktu mengalirkan air mata. Benar. Kedua-dua elemen yang sangat kontra antara satu sama lain sebenarnya saling memerlukan. Rintik air dan cahaya matahari membentuk pelangi. Suka dan duka, itulah juga yang Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Tajul Zulkarnain , Nasa Yusuf
30 cerpen seram dalam buku ini. Sebahagiannya kisah benar dan sebahagian lagi adalah fiksyen. 1. Naskah Mati 2. Etwas 3. Sekilas 4. Pusaka 5. Selamat Tinggal Maya 6. Cindai Laila 7. Jelmaan 8. Kathrina 9. Amukan Roh 10. Incognito 11. Lapar 12. Lemah Semangat 13.Cinta Hati Abah 14. Housemate 15. Rooftop 16. Van Jenazah 17. Tersilap 18. Diari 1 Malam 19. Diary Seorang Penulis 20. Jangan, Mia! 21. 7 Hari Kembali 22. Rindu 23. Dua Penunggu 24. Menyewa De Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Akiyoshi Rikako
Shirashi Itsumi, gadis paling cantik dan berkarisma di Sekoilah Tinggi Perempuan Seibo Maria yang juga ketua Kelab Literasi ditemui mati memegang setangkai bungu lili. Dibunuh?Bunuh diri?Tiapa siapa yang tahu..... Seminggu kemudian, semua ahli Kelab Literasi dipanggil untuk berkumpul. Mereka harus membaca cerpen yang menganalisis siapa pembunuh ketua mereka. Akan tetapi, bukti kejadian membawa kepada sesuatu tidak disangka. Apakah kebenaran di sebalik kematian Itsumi? Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Bonda Nor
Antologi UP TO YOU adalah himpunan tulisan 20 orang penulis lama dan baharu. Ia ditulis dalam bentuk cerpen dengan mengadaptasi kisah-kisah benar yang berlaku di kalangan kanak-kanak dan remaja. Fokus penulisannya bermula pada sisi kesilapan dan pemberontakan. Kemudian fokusnya beralih pada natijah dan ibrah. Sangat banyak yang boleh kita jadikan pengajaran! Istimewa untuk orang dewasa, membacanya bagai mengembalikan nostalgia zaman kanak-kanak dan remaja sendiri. Benar Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Bonda Nor
Berani Menjadi Aku menyajikan 20 kisah yang diadaptasi daripada kisah-kisah benar dalam masyarakat. Ia berkisar tentang cerita santai zaman kanak-kanak dan remaja yang setiap pembaca juga mungkin pernah melaluinya. Ia kisah kita! Kisah zaman ‘tak cukup akal’ yang mempamerkan pemikiran yang dangkal. Kisah yang menjadi bukti bahawa satu ketika dahulu kita juga pernah menjadi keliru dan mungkin tersilap memilih sesuatu. Namun, ia kemudiannya menjadi kisah menarik yang tel Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Scho
Ahli kugiran diganggu hantu ketika bersendirian dalam bilik hotel, wanita bertembung hantu berbaju putih ketika berjalan pada hutan pada tengah malam... berada di rumah tidak bermakna kamu selamat sepenuhnya kerana 'mereka' turut bersembunyi di dalamnya, malah akan ikut kamu meskipun kamu berpindah... 6 karya misteri Korea Selatan yang tidak pernah didengar dan sukar diselesaikan... Setelah tamat membaca buku ini, adakah kamu masih percaya bahawa tiada 'orang' yang menema Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

Tahukah anda bahawa Hospital (lama) Changi di Singapura, hospital Nocton Hall di England, hospital Universitario di Honduras, hospital (lunatic) Beechworth di Australia, dan sebuah hospital yang tidak diketahui namanya di Jepun telah tersenarai sebagai 5 buah hospital paling berhantu di dunia. Malah, carian di internet mencatatkan terdapat beratus-ratus lagi hospital di dunia pernah mengalami peristiwa-peristiwa misteri serta menyeramkan. "Makcik-makcik cleaner yang selalu j Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Sirin
Walaupun dunia semakin moden pada zaman kini, namun kita masih diselubungi dengan perkara-perkara aneh yang tidak dapat dijelaskan secara saintifik. Meskipun begitu, kisah-kisah hantu tetap menjadi kegemaran dalam kalangan masyarakat. Buku ini menyajikan kisah-kisah hantu yang menyesakkan dada yang diceritakan dalam bentuk komik dan cerpen seperti "Balang Emas", "Balasan Budi Seekor Ular Tedung", "Anak Kesayangan Ibu" dan sebagainya. Selain itu, para pembaca juga boleh menam Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By Yim Kang Jae
KOMIK DAN KISAH NGERI YANG MENYESAKKAN DADA Loceng Big Ben Pada suatu hari, perasaan Teddy telah terganggu kerana asyik terdengar bunyi loceng Big Ben di sekolah. Akhirnya, dia telah meluru keluar dari kelas untuk menghentikan bunyi loceng tersebut. Tiba-tiba muncul seorang gadis yang mendakwa bahawa dia boleh menhentikan bunyi loceng tersebut. Bus Sekolah Hantu Jenny berasa gelisah kerana dia terlepas bas sekolahnya. Tiba-tiba sebuah bas sekolah lain telah muncul Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By Notthi Sasiwimon
Kali ini, sambungan cerita tentang negara Thailand diteruskan lagi dengan komik serta cerpen yang menggerunkan berkaitan dengan sekolah-sekolah di Thailand seperti “Papan Hitam Puaka”, “Lorong Renang Nombor 4”, “Bunyi Bola Keranjang di Gelanggang” dan lain-lain lagi. Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By Muhd Iqbal Samsudin
Buku DIA BUKAN MALAIKAT, garapan oleh penulis Muhd Iqbal Samsudin. Beliau telah memilih genre cerpen untuk buku PURIS kali ini. Cerpencerpen olehnya itu merupakan hasil daripada mencabar diri sendiri untuk menulis secara serius, iaitu sekitar tahun 2010, seusai menduduki SPM. Masih kuat di ingatan beliau, cerpen pertama yang bertajuk Seronoknya Sedekah, telah mendapat maklum balas yang amat positif daripada segenap pelosok pembaca alam maya. Sebagai penulis hijau yang baharu Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Hafizah Yahaya
KARYA "STUDY LEPAK RESULT GEMPAK "merupakan sebuah perkongsian pengalaman 5 beradik Professional Huffaz (PROFAZZ)yang berjaya dengan cemerlang dalam bidang akademik.Disampaikan dalam bentuk tip,teknik serta cerpen secara santai dan menarik Learn More
USUAL: RM34.00

NOW: RM 34.00 (-0%)

MEMBER: RM 30.60 (-10%)

By Honobu Yonezawa
Akhirnya Pesta Kanya yang dinantikan sudah tiba. Tetapi ada masalah besar telah berlaku di Kelab Sastera Klasik. Disebabkan kesilapan, antologi esei ‘Hyouka’ dicetak lebih dari sepatutnya. Ketika ahli kelab sibuk memikirkan jalan penyelesaian, kes kecurian aneh mula berlaku. Antara barang dicuri ialah batu Go, kad tarot dan pistol air... Jom selesaikan kes ini dan harumkan nama kelab! Matlamat kita ialah untuk menjual semua antologi ‘Hyouka’ . Adakah Oreki Houtarou Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Khairy Tajudin
Antologi ini memuatkan 20 buah cerpen bertemakan cinta Islamik yang manis-manis dan menyentuh sanubari. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Honobu Yonezawa
Oreki Houtarou, seorang remaja kurang aktif yang tidak suka terlibat dalam apa jua aktiviti. Suatu hari, rakan dari Kelab Sastera Klasik meminta pertolongannya dan sejak itu, dia mula menyelesaikan pelbagai misteri pelik dalam kehidupan seharian mereka; bilik kelas bertukar menjadi bilik rahsia, buku sama dipinjam setiap minggu, remaja lelaki asyik menafikan kewujudan koleksi karya yang sememangnya wujud dan kebenaran 33 tahun lalu tersembunyi dalam antologi berjudul 'Hyouka' Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Aina Emir
KISAH PEREMPUAN merupakan koleksi cerpen dan cerpan, mengisahkan kehidupan kaum wanita. Cerita-cerita ini bukan sekadar khayalan atau imaginasi tetapi penuh kebenaran dan realiti. Berdosakah Aku membawa kisah Lin yang sedang mencari identiti diri. Dia masih muda namun sentiasa rasa tersisih dalam keluarga. Semestinya ada sejarah lama yang membuatkan hidupnya sengsara. Sementara gadis bernama Ninie dalam Bondaku pula sangat kecewa dengan sikap bondanya. Ibunya seorang ibu tung Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

1-78 of 78

Page:
  1. 1
  2. 2
*

Back to Top