0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Ahmad Adnan Fadzil 'Found 358 Related Products
By Noorfadzillah
Penemuan mayat mengecut tanpa kepala menggemparkan satu negara. Pihak polis yakin, ia perbuatan pembunuh bersiri berdarah dingin. Namun tidak pada Amirul dan Tok Yazid yang berharap andaian mereka salah apabila sesuatu dari gua terlarang itu telah dibangkitkan oleh seseorang. Citra Hana, gadis kesayangan Amirul hilang dari kampung setelah mengalami tekanan hidup yang membuatkan dirinya tertekan. Amirul nekad mencari dan membawa balik gadis itu meski bermacam kecaman buruk Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 22.40 (-20%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By Azimah Lily
HELENA ISABELLA gadis kacukan Melayu Sepanyol yang membesar di luar negara. Selepas tamat pelajaran, Helena mengambil keputusan bekerja di Malaysia. Atas faktor kerja, Helena menyewa di rumah sewa Tok Wan Daud dan Mak Tok Aishah sehingga projek syarikatnya di utara semenanjung tamat. Mulanya Helena kekok tetapi Helena belajar sesuaikan diri dengan suasana kampung yang begitu asing baginya. Kehadiran tetamu di rumah Tok Wan Daud dan Mak Tok Aishah tidak disenangi oleh Helena. Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.20 (-20%)

By Dilla Ahmad
“Meera selalu ingat masa kita kecik-kecik dulu, Abang Khalif. Kita main sama-sama, makan sama-sama. Tidurpun sama-sama. Memang best masa tu, kan?”-ZAMEERA “Sekarang mana boleh tidur sama-sama. Lain pulak jadinya karang.”- KHALIF ANDRE Mengenali gadis bernama Zameera, buat hidupnya yang kelam, menjadi ceria. Sebagai anak isteri ke dua Datuk Hisham, dia tidak punya hak untuk mendapatkan kasih sayang seorang papa. Itu yang Khuzairi sering katakan kepadanya. “A Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Dr. Hj. Ahmad Nasir Mohd Yusoff Johan Ismail
Panduan Solat di Luar Kebiasaan Kaedah berwuduk dalam kenderaan Kaedah menentukan arah kiblat Solat jamak dan solat qasar Kaedah solat semasa keuzuran Kaedah solat dalam kenderaan Kaedah solat dengan memakai kasut Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Syed Azharul Asriq
Ungkapan 'Berani kerana Benar' mudah diucapkan oleh sesiapa sahaja. Namun begitu, adakah mudah bagi kita melaksanakannya? Bagaimana pula sekiranya seteru kita itu jauh lebih besar dan lebih berkuasa daripada kita? Mampukah kita terus bangun dan menegakkan kebenaran atau kita akan tunduk lalu akur menerima kejahilan asalkan hidup kita mudah? Itulah ujian yang dihadapi oleh tokoh-tokoh yang diketengahkan dalam buku ini. Walaupun daripada pelbagai latar belakang dan zaman yan Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.40 (-20%)

By Rin Ahmad
Delilah seorang playgirl, tak pernah serius dalam hubungan dan akan memutuskan hubungan dengan pasangannya sesuka hatinya. Pertemuan pertama Delilah dengan Ezaq ialah di sebuah hotel. Masing-masing dengan urusan sendiri, tapi cukup untuk meninggalkan kesan. Malangnya, Delilah sudah mempunyai kekasih. Ezaq tetap menjejak Delilah walaupun tahu dia sudah berpunya dengan alasan membayar baki upah kerana menolongnya semasa migrain tempoh hari. Namun, layanan Delilah sangat din Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Ahm Ahmad
Himpunan komik dengan mukasurat berwarna yang penuh sindiran dan jenaka yang menjentik, karya Ahm Ahmad. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Dato'Dr. Haji Mohd Fadzilah Kamsah
Setiap manusia mempunyai keistimewaan yang Allah ciptakan dalam diri. Namun, ada halangan-halangan yang membuatkan kita tidak menjumpai potensi dan keupayaan yang sebenar. Antaranya ialah gangguan dan godaan daripada syaitan yang tidak pernah cuti untuk menghasut manusia ke arah keburukan. Naskhah ini merupakan soal jawab mengenai permasalahan-permasalahan yang berlaku kepada diri, keluarga dan masyarakat. Penulis mengajak kita untuk tidak terlalu memikirkan masalah, tetapi Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Cik Amal Amina
Ahmad Han Ahmad Bin Ahmad Ibrahim. Kali pertama bertemu lelaki itu, Hanis sudah pelik. Dengan pakaian serba hitam dan merenung dia lama. “Ni muka saya, bukan peta dunia. Encik tak payah tengok lama-lama pun dah boleh hafal.” – Hanis “Ahmad Han tu nama saya, bakal suami awak. Tolong hafal tu.” – Han. Penuh misteri. Tapi lelaki inilah yang menyelamatkan Hanis dari menjadi mangsa dendam mama sendiri. “Kenapa kau tak mati je dulu?” – Mama. “Saya akan l Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Jaja Ahmad
Gula Melaka… Panggilan manis Arief kepada kekasih hatinya, Nessa. Semanis pertemuan dan kisah cinta mereka di bumi London. Arief telah merancang namun perancangan Yang Maha Esa melebihi segalanya. Kemanisan itu hanya sementara apabila Nessa terpaksa pulang ke Malaysia meninggalkan Arief sendirian di Kota London. “Kenapa awak tak nak balik Malaysia?” – Nessa “Bukan saya tak nak, tapi saya tak boleh, Nessa.” – Arief “Tapi kenapa?” – Nessa 5 t Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Ahmad Fikri
Statistik 2014 menunjukkan 30 peratus rakyat Malaysia menghadapi masalah obesiti. Menjuarai carta untuk Asia Tenggara. Ini bermakna jika anda sedang melepak di kedai makan bersama lima orang kawan, kemungkinan satu atau dua daripadanya adalah obes! Ia antara migrain utama sektor kesihatan selain daripada gejala merokok (apatah lagi jika obes dan merokok, kombo!). Darah tinggi, kencing manis, strok, penyakit jantung dan pelbagai rantaian penyakit datang membelenggu selain pe Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Ustaz Ahmad Dusuki Abd. Rani
Tidak ada jaminan bahawa kita boleh terlepas daripada dihumban ke dalam neraka. Seandainya terjadi, ia adalah detik yang sangat malang dan sangat merugikan. Hidup selama 1000 tahun sekalipun, langsung tidak ada makna. Sedih sungguh. Namun kesedihan pada saat itu sudah tidak berguna lagi. Sementara masih bernyawa inilah kesempatan untuk kita membuat persiapan dan beramal sebanyak-banyaknya supaya kita diselamatkan daripada api neraka. Buku ini tidak menampilkan kisah seram Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Rose Aleyna
Emel dan Mia, walaupun mereka membesar bersama-sama, namun mereka tidak rapat. Mia seringkali salah faham atas setiap tindakan Emel apabila berkaitan dengan cinta hatinya, Ahmad Zayed. “Kenapa Kak Mel sibuk menggatal dengan Zayed lagi? Apa dah tak ada jantan lain lagi ke Kak Mel nak menggedik?” – Mia Kerana terlampau sayangkan si adik, Emel seringkali mengalah. Bagi Emel, hidupnya hanya ada Mia dan abahnya. Walaupun telah berkali-kali juga Zayed menyatakan hasrat Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 23.20 (-20%)

MEMBER: RM 23.20 (-20%)

By Wannie Nordin
“Nama saya Intan Darissa binti Ahmad Imran.” – Darissa Bagaikan terpaku Hakim mendengar suara itu memperkenalkan dirinya. Cantik macam bidadari kayangan! Memang cantik, secantik Miss Universe! Ya… Miss Universe! Itulah gelaran yang sewajarnya diberi untuk gadis cantik yang telah berjaya membuat hati lelakinya terusik dan terpikat dengan hanya sekali pandang sahaja. Tetapi, ternyata untuk memiliki cinta Miss Universe yang bernama Darissa itu bukannya mudah; penuh deng Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Hidayahtulhusra
Diterima bekerja sebagai personal assistant di Black Knight Home Design mempertemukan Afifa Fitiya dengan tujuh orang jejaka dengan karakter dan personaliti yang berbeza. Nazhirul Hanif yang panas baran dan workaholic; Abid Muttaqqin yang tenang dan penuh dengan karisma; Halim Zahidin yang kacak dan kebudak-budakkan; Nabil Amin yang sentiasa ceria dan menghiburkan; Adnan Syafi yang perfectionist dan memiliki senyuman yang manis; Ariqqin Naufal yang rajin dan sukakan dunia Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 17.60 (-20%)

MEMBER: RM 17.60 (-20%)

By Ahmad Erhan
VEK-TOR ialah sejenis agen mudah alih ‘mobile agent’ yang menyebar, membawa ataupun memindahkan satu patogen (virus) daripada perumah (manusia ataupun haiwan) kepada yang lain. Firaz dan isterinya, Aishah berusaha untuk menyelamatkan anak kecil mereka, Azad yang diculik oleh sekumpulan penjenayah antarabangsa. Kumpulan penjenayah itu diketuai oleh Catrin. Mereka datang ke Malaysia untuk menjalankan satu tugasan rompakan yang tidak pernah mereka lakukan sebelum ini. Sebelu Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Ahmad Tarmizi Jusoh
Mengikut tafsiran Akta Undang-undang Keluarga Islam Wilayah Persekutuan, Enakmen Keluarga Islam Negeri Johor, Pulau Pinang, Sabah, Sarawak, Terengganu, Melaka, Pahang,Perak, Selangor, Perlis dan Kelantan, harta sepencarian bermaksud harta yang diperoleh bersama suami isteri semasa perkahwinan berkuatkuasa mengikut hukum syarat-syarat yang ditentukan oleh hukum syarak. Manakala Enakmen Keluarga Islam Negeri Sembilan pula mentafsirkan harta sepencarian ialah harta yang diperole Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Zaifuzaman Ahmad
Kehidupan Norliesa mula tidak tentu arah setelah kematian ketiga-tiga anaknya. Bagi Norliesa, kehilangan ketiga-tiga zuriatnya itu berpunca daripada anak bongsunya, Nurul Shafiqah. Shafiqah disisihkan oleh ibunya sendiri. Keadaan itu membuatkan Lutfi selaku suami Norliesa dan ayah kepada Shafiqah hidup dalam dilema. Pada waktu yang sama, Shafiqah yang sedang menuntut di sebuah kolej mula berhadapan kejadian misteri. Seorang demi seorang rakan serumahnya hilang tanpa jejak. H Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

Kucing telah mendominasi peradaban sejak zaman Nil lagi. Di mana ada manusia, di situ kucing mengiau. “Miau, miau, aummm…” Itulah jampi yang berkurun membuat manusia jatuh cinta pada bangsa berbulu yang licik, nakal, dan kaki jilat ini. Manuskrip ini jadi dalil betapa kucing telah menawan manusia. Di rumah. Di pejabat. Di kedai makan. Di tepi jalan. Segala-galanya kucing. Cuma AWAS. Jangan sampai buku ini sampai ke tangan bangsa anjing, burung, atau tikus! Panjang cer Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Ustaz Fauwaz Fadzil Noor
Usul fiqh ialah pintu kepada ilmu fatwa dan tarjih atau ijtihad. Ia juga medan yang sangat mencabar kerana berkaitan dengan hukum Allah yang berhajat kepada amanah dan kelayakan untuk menjadi rujukan orang ramai dalam mengeluarkan hukum-hakam. Buku ini mengandungi soal jawab usul fiqh, daripada mukadimah usul fiqh sehinggalah bab ijtihad. Kemudian, diikuti dengan perbahasan takhril, seterusnya ditutup dengan adaptasi kitab yang agung, iaitu al-Waraqat oleh Imam al-Haramain. Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Munif Ahmad
Dalam kelembutan hati, ada tegas yang tak bisa digugah. Dalam kehalusan jemari, tergenggam utuh janji abdi pada yang Esa. Dalam malu, suara tegar mereka mampu menggegar dunia. Siapakah yang dapat menandingi kehebatan mereka, para hamba yang akhirnya menjadi bidadari syurga? Buku Riwayat Bidadari Syurga menghimpunkan kisah kehebatan tokoh-tokoh wanita Islam seperti Sumayyah, Balqis, Aisya Humaira, Siti Khadijah dan ramai lagi. Learn More
USUAL: RM25.90

NOW: RM 25.90 (-0%)

MEMBER: RM 23.31 (-10%)

By Nik Nazmi Nik Ahmad
Tarikh 9 Mei 2018 telah terpahat sejarah Malaysia sebagai hari terakhir Barisan Nasional selepas 61 tahun memerintah. Bagi Nik Nazmi, 9 Mei 2018 turut memahat pencapaian peribadinya. Ini merupakan kali pertama beliau bertanding bagi kerusi Parlimen. Pada PRU14, beliau bertanding untuk kerusi Parlimen Setiawangsa, satu-satunya kerusi di Kuala Lumpur yang Barisan Nasional tidak pernah kalah, tetapi pada PRU 14, mereka akhirnya berjaya ditumbangkan, kerana kebanyakan kerusi di s Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Hajar Ahmad
Pada zahirnya, hubungan Alia dan Adam sama seperti pasangan suami isteri yang lain. Saling menyayangi dan saling melengkapi. Namun, apa yang tersimpan di hati mereka hanya mereka sendiri yang tahu. “Kita berdua menderita. Alia tak sedar ke? Kita tak pernah bahagia. We should stop this. Sampai bila kita nak bohong?”- Adam “Jadi? Abang nak cerai?”- Alia Kemunculan Q, menyebabkan Alia menjadi keliru. Bukan keliru untuk memilih cinta, tapi dia lebih keliru dengan Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Dilla Ahmad
"“Her name is Amandalah, Ku Zarif!” – Eric “I don’t care what her name is, Eric. Dia ni pernah kena tipu. Kena aniaya. Tapi tak serik lagi. Lepas tu I pulak yang kena bayar ganti rugi luka dia. I macam tak percaya yang dia boleh buat kerja macam ni...”- Tengku Zarif “Dah tak ada kerja lain ke kat dalam dunia ni sampai you sanggup buat kerja macam ni, Cik Amanda? Suka sangat ke tayang badan tu?”- Tengku Zarif Sebenarnya kisah ini antara Tengku Zarif Shah, Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Fadzil Abu Samah
Bahria Kami berhenti di atas sebuah bukit yang tinggi. Aku turun dari kenderaan, melihat kawasan sekeliling. Semuanya lereng bukit pasir yang curam. Berdiri di atas puncak bukit pasir itu dan meihat ke bawah seolah-olah seperti berada di atas bumbung bangunan 5 tingkat. Pemandu kami menegeluarkan papan luncur dari bonet dari bonet kenderaannya. Aku lihst dia menyapu lilin di balik papan luncur itu. Kemudian dia duduk di atasnya dan terus meluncur ke bawah. Kami suka meliha Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Mohamad Jafri Ahmad
Pengembaraan adalah sesuatu yang hebat kepada yang menguatkan hati dan membuka mata hikmah. Rashid Trekker sekali lagi meneruskan pengembaraannya, dan kali ii ke Tebing Barat, Jordan dan Palestine. Banyak kenangan pahit, manis, semasa di dalam pengembaraan telah dicatatkan oleh penulis di dalam buku terbarunya ini. Semuanya telah dicatatkan oleh penulis di dalam jurnal travelog ini untuk tatapan semua. Pengalaman bersusah payah untuk memasuki sempadan antara negeri Jordan da Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 18.40 (-20%)

MEMBER: RM 18.40 (-20%)

By Nami Adnan
Novel Sihir Jin Lamashtu mengisahkan keluarga Adam Syakir yang terpaksa berpindah dari banglo mewah di Kuala Lumpur ke rumah sewa kampung di Sungai Bakap, Pulau Pinang kerana perniagaan bapanya Encik Burhan merosot hingga menjadikan mereka miskin. Kehidupan baharu itu menjadikan hubungan keluarga kian rapat berbanding sebelum ini kerana di kampung mereka tidak disibukkan dengan urusan keduniaan. Namun, kegembiraan mereka tidak bertahan lama kerana rumah yang mereka se Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By
USUAL: RM8.90

NOW: RM 8.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.01 (-10%)

By Ibrahim Ahmad
Syurga itu bukan perlu dikejar oleh golongan berusia seolah-olah mati itu hanya datang menjemput di usia tua. Jadilah pengejar syurga Allah SWT dari sekarang, terutamanya di saat usia masih muda. Saat kudrat masih kuat, kesihatan tubuh badan masih baik dan masih ada banyak masa terluang untuk diri sendiri. Inilah saatnya kita berlumba-lumba dalam mengejar syurga Allah SWT tanpa mengira usia kita pada ketika ini. Buku “Jannah Chaser” yang kini berada di tangan anda dapat Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Ibrahim Ahmad
Buku “Jom Beramal Soleh” ini dapat memberikan input terbaik untuk beramal soleh dalam kehidupan seharian dengan sempurna. Ia mengingatkan kita pada tujuan penciptaan manusia iaitu untuk beribadah serta keadaan manusia yang sentiasa berada dalam bingkai ibadah walaupun sedang tidur. Jangan menunggu usia tua untuk fokus pada melakukan amal soleh apabila hari esok pun belum tentu dijanjikan untuk kita melihatnya. Kerana mati itu bakal menjemput kita pada bila-bila masa tan Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Aidil Fadzil
“Eh, kenapa Hanis masak mi letak susu ni? Pelik je opah tengok...” soal opah sambil memicit-micit kepalanya yang mula berdenyut. Cucu minah salehnya buat hal lagi lah ni! “Relax opah. This is carbonara.... Lemak berkrim disukai Hanis tau!” jawab Hanis dengan riak selamba. “Car... Car...! Haisy, apa bendanya tu?” soal opah lagi. Gelagat Hanis yang sentiasa mahukan makanan barat selama 24 jam telah memeningkan kepala opahnya. Memang payah untuk tekak minah sale Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Cik Amal Amina
“Aku ceraikan kau, Amna Binti Adam dengan talak satu.” – Hadi Tak sampai sehari memegang gelaran isteri, dia diceraikan. Bertahun dia merawat hati. Membina kembali kepercayaan kepada lelaki dan juga namanya perkahwinan. Empat tahun berlalu... Masa merubah seorang Amna. Tiada lagi Amna yang gemuk dan berjerawat. Yang ada hanyalah Amna yang persis model. Dan statusnya juga berubah. Daripada janda, kini menjadi tunangan Ahmad Isyq Iman. Lelaki yang mulutnya tak pernah ada Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Hashim Musa , Rohaidah Kamaruddin , Shamshull Kamar Ahmad
Buku ini adalah kesinambungan buku Hang Tuah: Catatan Okinawa bagi membuktikan kewujudan watak Hang Tuah dalam sejarah Melayu Nusantara. Bagi membuktikan lagi kewujudan watak laksamana Melaka ini, penulis telah ke Vijayanagara, India seperti yang tercatat dalam buku Hikayat Hang Tuah. Hikayat Hang Tuah mencatatkan bahawa Laksamana telah ke Vijayanagara untuk berkhidmat di bawah Maharaja India di jajahan Vijayanagara. Semoga dengan penulisan ini menambah kukuhnya dapatan adiwi Learn More
USUAL: RM54.00

NOW: RM 54.00 (-0%)

MEMBER: RM 48.60 (-10%)

By Alya Bahari
“Aku ni tak pandai nak romantik-romantik. Senang cakap, aku macam ni ajelah, Nel. Aku tak super duper hot, aku tak yummylicious. Aku pun tak melting-melting tu.” Dia memang mengaku dia tak punya aura pemanis bicara. Dia tak punya cara seorang gentleman. Dia hanya ada sesuatu yang biasa ada pada lelaki biasa. Ahmad Rizza Ahmad Shah. Pemilik nama ini sudah jatuh cinta pada Nelinda Tan Sri Ismail. Bukan sekali, malah berkali-kali. Bukannya Nelinda tak tahu perasaan Riz pa Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Khairul Ahmad , Del Osmera , Zehann Ur Rakhie
“Aku pernah tengok satu cerita seram macam ni. Aku rasa kita sebenarnya dah mati! Mungkin kita mati berlanggar masa Guan potong lori tu! Dan kini roh kita merayau-rayau di tempat yang kita nak pergi... Taman Tema Teratai!” ucap Bala dengan nada perlahan, hampir sedih dan sayu. Pang! Haikal menampar Bala dengan kuat. “Wei! Kenapa tampar aku!” pekik Bala memegang pipinya yang berdamar. “Sakit tak?” tanya Haikal. “Mestilah sakit!” tempelak Bala marah. “Ka Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Hidayah Izati
Kalau boleh dia hendak beritahu satu dunia yang dia jatuh cinta. Kalau boleh dia nak lompat bintang dan menjerit yang hatinya telah ditawan. Namun, gembira itu tidak kekal lama. Bila kawan baik sendiri tikam dari belakang bertubi-tubi. Kasih yang diberi, racun serangga pula yang jadi ganti. Hampeh betul. Sally, seorang manusia yang diangkat menjadi sahabat sejati. Adnan, seorang manusia yang menjadi tempat hatinya berlabuh. Akhirnya, itu semua bertukar menjadi mimpi ngeri. Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Ahmad Rifa'I Rif'An
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Ahmad Rifa'I Rif'An
MAN SABARA ZAFIRA (Siapa yang Bersabar akan beruntung) "saya sudah baca bukunya, subhanallah, bagus!" Ustaz Yusuf Mansyur, Pemimpin Wisata Hati Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Mohd Fadzilah Kamsah & Syaidatun Nazirah binti Abu Zaharin
Buku ini mengupas persoalan cinta menurut perspektif Islam dan psikologi. Ia turut membincangkan nilai-nilai yang berkait rapat dengan cinta seperti rasa tanggungjawab, kasih sayang, keprihatinan, kemesraan, kerinduan, persaudaraan dan juga kebencian yang dikupas mengikut perspektif Islam. Terdapat pelbagai definisi, jenis dan kefahaman yang berkaitan dengan cinta. Persoalan cinta membabitkan semua golongan bermula dari dalam kandungan sehinggalah menjelang hari kematian. Ole Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Ahmad Naim Jaafar & Mohd Fadzi
Ramai yang mahu menjadi seorang yang menarik. Mereka membelanjakan wang yang banyak bagi membeli baju yang cantik supaya kelihatan menarik. Satu lagi faktor yang menyebabkan orang dianggap menarik adalah mereka melakukan sesuatu yang luar biasa. Buku ini membongkar rahsia bagaimana menjadi individu yang menarik tanpa membelanjakan wang yang banyak dan tanpa melakukan perkara yang luar biasa. Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Noorfadzillah
Nai Uteh atau Nek Uteh telah menerima tawaran ilmu perbidanan daripada Tok Phrak Nyai ekoran kemelut rumah tangganya. Seisi keluarga cukup tahu perbidanan yang dijalankannya berlandaskan amalan syaitan. Setelah usianya kian menginjak, Nek Uteh terdesak mencari pewaris ilmu perbidanan dan anak belaannya. Dia cuba bermacam cara memujuk menantu dan cucu perempuannya, namun tidak berhasil. Nuwairah, jururawat hospital swasta mengalami gangguan sejak pertunangannya dengan Haziq. R Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Dilla Ahmad
Susah jadi lelaki hensem dan kaya ni! Macam dalam novel, lelaki seperti ini pasti menjadi rebutan. Begitu juga yang berlaku pada diri Ian Zarief. Anissa janda anak satu a.k.a ex-girlfriend a.k.a isteri kepada arwah kawan baiknya, menuntut janji untuk kembali bersama. Sorang lagi, Amalia anak kepada BFF mamanya, Datin Adira juga turut mengejarnya. Dua-dua dia tak suka. Tak nak serabut otak, dia akhirnya memutuskan untuk berkahwin tanpa cinta dengan seorang pekerja kedai buku, Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Shaza Baharuddin
Lelaki dari planet Marikh. Perempuan dari planet Venus. Begitulah diibaratkan perbezaan yang ketara antara lelaki dengan perempuan. . Allah SWT menjadikan lelaki dan perempuan berbeza fizikalnya. Tentu juga wujud perbezaan ketara dari segi emosi,perasaan, dan tabiat antara kedua-dua insan ini. Bayangkan kedua-dua makhluk ciptaan Allah SWT ini diletakkan bersama-sama di bawah satu bumbung, maka 'haru-biru' jadinya! . Buku ini merupakan coretan 99 kisah stres seorang isteri. Bo Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Muhammad Damanhuri Ahmad
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Sha Ibrahim
Yang ‘hantu’ itu Hud, itu persepsi Orked terhadap lelaki itu pada pertemuan pertama mereka. Gelaran itu diberi kerana Hud makan di tengah hari di bulan puasa. Bagi Orked, dia tidak menganggap Hud sebagai musuhnya, dia cuma tidak sukakan lelaki itu. Tapi, setiap kali bertemu Hud, ada saja perang mulut terjadi. “Hati saya kuat mengatakan encik memang tak puasa.”– Orked "Nasib baik aku fikir ni kampung kau. Kalau tak, tahu lah nasib kau.” – Hud. Dan apabila tiba-ti Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Naim Tamdjis , Julie Jasmin , Noorfadzillah
Ada misteri di sebalik lukisan. / ORKID - NAIM TAMDJIS Arman mula bekerja dengan Syarikat Faz & Chong Development, sebuah syarikat pembinaan terunggul di Lembah Klang. Memandangkan baru bekerja di situ, Arman perlu bekerja lebih masa untuk menyiapkan kerja-kerja perakaunan yang tertangguh. Bermula dengan pengawal tua yang pelik dijumpainya semasa pulang ke rumah lewat malam. Pelbagai kejadian pelik berlaku. Perkenalan dengan Kemboja dan Orkid yang tinggal di tingkat paling a Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Ebriza Aminuddin
Kem Remaja: Ebriza Aminnudin "Bila realiti menjadi mimpi ngeri." Mangsa: Saifuzaman Ahmad "Kerana nafsu mereka menjadi mangsa. Siapa mangsa seterusnya?" Teksi: S. Kausari "Hati-hati menumpang teksi, ada penumpang yang tidak perlu membayar tambang." Dorm 403: Hasrudi Jawaw "Bisikan dan suara di sebalik dinding dorm 403, siapa dan mengapa?" Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Athool
Siri Komik Daurah yang julung kalinya diterbitkan menceritakan perihal kematian. Apabila manusia meninggal, mereka akan menghadapi suasana alam barzakh terlebih dahulu. Kisah alam barzakh ini berdasarkan daripada tazkirah Ustaz Ahmad Dusuki Abdul Rani yang diadaptasi dalam bentuk komik. Apabila masuk sahaja jenazah ke dalam liang lahad, himpitan kubur akan berlaku sebelum disoal oleh dua malaikat penyoal di dalam kubur. Kemudian, kita akan di panggil oleh malaikat Ruman sebel Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Handri Satria
Tidak ada yang tahu, bahawa pertemuaan itu akan menjadikan kisah yang panjang.Mahmet dan vlad dracula belajar bersama di hadapan Syeikh ahmad al-qurani.Radu, adik, dracula, pun hadir di sana.Mereka pun membesar, dengan obsesi dan kemampuannya masing-masing.Mhmet giat belajar dan beribadah demi meraih cita-citanya menaklukki konstantinopel,Radu masuk islam, dan menyerahkan dirinya untuk berjuang i jalan Allah besama Mehmet.Sementara Dracula, lebih memilih untuk mengkhianati da Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Handri Satria
Vlad Drakula telah memukul gendang perang terhadap Muhammad Al-Fateh. Pernah belajar kepada guru yang sama Syeikh Ahmad al-Qurani, tidak menjadikan Drakula memiliki visi yang sama dengan Al-Fateh. Ia malah menyimpan dendam kepada Al-Fateh dan kerajaan Turki Uthmaniah.Dalam kisah sebelumnya, Drakula berjaya mengalahkan Al-Fateh dan tenteranya. Setiap tindakan tentera Al-Fateh diketahui dan dipatahkan oleh Drakula. Bukan itu sahaja, Drakula menimbulkan ketakutan kepada semua la Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Ahmad Bin Abdul
Sejak kecil lagi saya didedahkan dengan kartun Jepun dan budaya popular Jepun yang lain. Saya pernah bercita-cita untuk ke Jepun tetapi tidak berkemampuan. Apabila sudah dewasa, saya sudah pun lupa akan cita-cita saya itu sehinggalah Karen menjemput saya untuk pergi ke Jepun. Semua cita-cita zaman kecil saya kembali hidup dan saya rasa saya perlu melaksanakannya. Tokyo merupakan bandar yang dahulunya saya hanya mampu lihat di televisyen. Kini saya sudah tiba di Tokyo dan pe Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Ahmad Bin Abdul
“One shot! One shot! One shot!” Hanya Tuhan sahaja yang tahu bagaimana perasaan saya ketika itu. Tangan saya sudah memegang gelas berisi soju, dan kini semua orang sedang bersorak menunggu saya minum. Saya jadi panik, dan semua muzik yang dipasang di padang besbol itu tidak lagi masuk ke dalam gegendang telinga saya. Inilah perkara yang terjadi apabila saya cemas. Saya tahu bahawa saya tidak boleh minum soju, tetapi bagaimana harus saya beritahu mereka yang sedang bersor Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Ahmad Bin Abdul
Apakah yang berlaku apabila anda gabungkan tiga orang lelaki yang mempunyai ciri-ciri ini: 1) Seorang yang ada gout 2) Seorang yang takut serba-serbi 3) Seorang yang cepat stres dan cepat penat Dan, bawa mereka bertiga ke satu percutian berbajet rendah, tanpa perancangan perjalanan yang baik, serta tidak berminat untuk pergi melawat tempat tumpuan pelancong. Tujuan utama untuk datang ke kota Jakarta hanyalah untuk melihat persembahan daripada kumpulan yang terdiri daripa Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

Perkerjaan sebagai seorang Jurutera tidaklah semudah yang di sangka, mereka berperanan memudah dan menyelesaikan urusan manusia dengan teknologi. Sebagai seorang jurutera tidak akan lari dari masalah sehinggalah ia selesai, meskipun terpaksa menggali lubang lain demi mencari puncanya. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Ahmad Rusydi
Tiba-tiba mata Zainuddin dibuka luas. Dia berpaling merenung wajah Doktor Roslan. Seakan- akan ternampak sesuatu yang menakutkan. “Ke…kenapa awak ni?” Tanya Doktor Roslan risau.“Kasut, doktor! Kasut!” Teriak Zainuddin tersenyum sambil menggegar-gegarkan tubuh Doktor Roslan yang sedang memandu. Doktor Roslan menepis tangan Zainuddin lalu perlahan-lahan memberhentikan keretanya ke tepi jalan. Dia memandang marah kepada Zainuddin. *** “Rumah ni ada tujuh pintu bili Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Ustaz Ahmad Dusuki Abd Rani
Mau‘izhah Hasanah 4: Talian Hayat Di Barzakh ialah buku terakhir dalam siri Mau‘izhah Hasanah. Buku ini menekankan perkaitan antara kita yang masih hidup dengan mereka yang sudah meninggal dunia. Sesungguhnya alam barzakh sangat menggerunkan dan menakutkan, maka sewajarnya kita mempersiapkan sebanyak mungkin amal sebagai bekal untuk ke sana. Namun jika bekal yang dibawa tidak mencukupi, apa lagi daya yang ada saat kita sudah tiba di barzakh? Hanya doa dari mereka yang mas Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Noor Suraya binti Adnan Sallehudin
101 RESIPI AIR TANGAN MAK CIK RAJA Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 29.90 (-0%)

By Zaifuzaman Ahmad
Setelah kematian Usu Lijah, keadaan kampung jadi huru-hara. Penduduk kampung sering diganggu oleh bayangan Usu Lijah. Selagi dia tak dapat apa yang dihendaki, selagi itulah dia akan menjelmakan diri tak kira siang mahupun malam. Yang paling terkesan ialah Pak Zaki dan Mak Bedah. Kedua-dua orang tua ini adalah mangsa seterusnya selain Jasmin. Pak Long Din dan Imam Zakaria telah cuba menghalau gangguan ini tapi tidak berjaya. Malah makin ramai yang kena rasuk. Siapa sebenarnya Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Jaja Ahmad
UMAR HATTA Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Dilla Ahmad
SAH! DIA MILIK AKU Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

1-358 of 358

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top