0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Amal Nadiah Ghazali 'Found 194 Related Products
By
Nabi Muhammad s.a.w merupakan rasul terakhir yan diutuskan kepada umat manusia. Baginda membawa rahmat ke seluruh alam semesta. Baginda bukan sahaja diangkat menjadi utusan Allah tetapi juga sebagai khalifah Islam yang mengetuai angkatan tentera Islam. Baginda juga menyatukan umat Islam di Mekah dan Madinah dengan mempersaudarakan mereka sewaktu peristiwa hijarh ke Madinah. Baginda membawa perubahan besar sewaktu zamanya dengan mengajarkan erti kehidupan, persaudaraan dan jug Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.91 (-10%)

By DR. ROHAILY AL-JAWHARY
Buku ini merupakan panduan bagi umat Islam dalam menunaikan ibadah utama, iaitu solat. Buku panduan sebegini amat perlu dimiliki oleh setiap Muslimin dan Muslimat kerana wajib bagi kita melaksanakan solat dengan betul dan sempurna agar solat kita diterima. Ketahuilah jika solat kita tidak diterima, maka dikhuatiri seluruh amalan kita juga tidak akan diterima kelak. Betapa ruginya jika itu terjadi sedangkan peluang untuk melaksanakan ibadat solat dengan sempurna telah terbenta Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By
BORUTO NARUTO NEXT GENERATIONS 火影新世代 博人傳 VOL.976-999 (DVD) - BOX 36 976 The Ultimate Recipe 顶级食谱 Resipi Terunggul 977 Konohamaru Becomes the Hokage?! 木叶丸成为火影!? Konohamaru Menjadi Hokage?! 978 The Uzumaki Family's Hot Springs Vacation 漩涡家的温泉旅行 Percutian Mata Air Panas Keluarga Uzumaki 979 A Wound That Never Heals 无法愈合的伤 Luka Yang Tidak Dapat Disembuh 980 Fireworks of Love 恋爱的烟火绽放 Bunga Api Learn More
USUAL: RM49.90

NOW: RM 39.92 (-20%)

MEMBER: RM 39.92 (-20%)

By
Cerita Teladan daripada Rasulullah, Cintai Rasulullah, Amalkan Sunnahnya. Wahai anak - anak Muslim Sekalian! Tidakkan adik - adik rindu akan junjungan mulia Nabi kita, Muhammad s.a.w? Baginda merupakan nabi terakhir dan kita merupakan umatnya. Marilah kita menghayati kisah - kisah yang dapat memberi manfaat kepada kita. Buku ini sarat dengan iktibar dan pedoman. Setiap kisah mempunyai nilai teladan yang boleh diguna pakai dalam kehidupan seharian. Semoga kisah - kisah berharg Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 35.91 (-10%)

MEMBER: RM 31.92 (-20%)

By Edzati Kamaluddin
Farhan sibuk membina istana olok - olok untuk Farah menggunakan barang mainanya. Apabila Farah terjatuh kerana terpijak mainan Farhan yang bertaburan, Farhan hanya diam tidak peduli. Sehinggalah, istana itu roboh lalu mengoyakkan baju kembang Farah… alamak. Apakah yang perlu Farhan lakukan? Mari, kita ikuti kisah Farhan belajar meminta maaf daripada kisah Nabi Adam a.s. Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Dr. Udah Mohsin
Puasa sunat merupakan amalan yang sangat dituntut dalam Islam. Namun begitu, terdapat beberapa puasa sunat yang biasa menimbulkan perselisihan dalam kalangan masyarakat berkenaan hukum mengamalkannya. Oleh itu, dalam Pedoman Puasa-puasa Sunat ini penulis menjelaskan amalan tersebut bersandarkan kepada hadis-hadis Rasulullah SAW. Pada masa yang sama, turut disertakan perbahasan ulama mengenai khilaf-khilaf pendapat yang wujud. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

Out of stock

By Affieyza Ishak , Hafizuddin Ghazali , Iza Iman
SINOPSIS : BELENGGU - AFFIEYZA ISAHAK Mawarni, anak kepada pasangan Darus dan juga Manis. Dia anak kesayangan dalam keluarga. Suatu hari, ketika dia bersama abangnya Abey Luqman mengikut ayah mereka pergi mengail ikan ketutu, berlaku satu peristiwa yang merubah kehidupan mereka. Mawarni yang latah orangnya telah terjatuh ke sungai dan dibawa arus menghilang ke pusaran air di Lubuk Sireh. Dia yang dikejutkan oleh abangnya ketika sedang menjamah kuih dangai hasil air tangan si Learn More
USUAL: RM28.90

NOW: RM 28.90 (-0%)

MEMBER: RM 23.12 (-20%)

Out of stock

By
Jom Solat Dulu! - Mendidik Rohani Melalui Ibadah Solat. Solat adalah ibadah yang paling utama dan wajib didirikan oleh setiap muslim. Setiap amalan soleh yang dikerjakan memerlukan ilmu yang sahih, barulah ibadah kita akan diterima oleh Allah SWT. Oleh itu, melalui buku ini mari kita praktikkan tiga kunci utama: baca, faham dan amal. Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 14.40 (-10%)

MEMBER: RM 12.80 (-20%)

Out of stock

By SYAWANA AZIZ & AZIZAH AL-YAHYA
Kehamilan bukan hanya berlaku pada tubuh wanita,tetapi ia juga berlaku kepada seluruh keluarga itu sendiri sama ada isteri mahupun suami itu sendiri. Seorang wanita yang hamil akan mendapati terdapat perubahan bukan hanya pada fizikalnya sahaja bahkan perasaan dan emosinya. Dengan perubahan itu,ramai wanita hamil akan mendapati waktu mengandung bukanlah masa yang mudah bagi mereka. Mereka akan mudah merasa kecewa,sensitif dan mudah menangis kerana perubahan-perubahan hormone Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Amir Muhammad
THE BIG BOOK OF MALAYSIAN HORROR STORIES takes us from terrors that are mythological and historical to contemporary and technological. The biggest Fixi Novo anthology yet is set in various states in Malaysia, but the most common states are Darul Distress and Negeri Scary. These brand-new stories are complemented by Chin Yew's equally spooky illustrations. Featuring the following writers: ATIKAH Wahid BISSME S. Adrian CHASE Joni CH'NG Eileyn CHUA CHUA Kok Yee HADI M. N Learn More
USUAL: RM40.00

NOW: RM 40.00 (-0%)

MEMBER: RM 36.00 (-10%)

Out of stock

By Maria Ressa
WINNER OF THE NOBEL PEACE PRIZE 2021 What will you sacrifice for the truth? Maria Ressa has spent decades speaking truth to power. But her work tracking disinformation networks seeded by her own government, spreading lies to its own citizens laced with anger and hate, has landed her in trouble with the most powerful man in the country: President Duterte. Now, hounded by the state, she has multiple arrest warrants against her name, and a potential 100+ years behind bars to Learn More
USUAL: RM86.95

NOW: RM 86.95 (-0%)

MEMBER: RM 69.56 (-20%)

Out of stock

By USTAZ MUHADIR HAJI JOLL
Kewajipan anak untuk berbakti kepada ibu bapa tidak mengira sama ada mereka masih hidup, sudah meninggal dunia ataupun bukan beragama Islam. Perintah berbakti kepada ibu bapa ini bukanlah suatu perkara baharu yang dibawa Islam bahkan ia sudah menjadi amalan sejak berzaman. Buku ini menghuraikan segalanya berkenaan perintah berbakti kepada ibu bapa seperti hukumnya, kelebihan-kelebihannya, cara-caranya, kisah-kisah salafus soleh yang berbakti kepada ibu bapanya dan nasihat ser Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By EIQBAL MOHAYDEEN
Pembukaan semula tanah belakang university yang ditutup sejak berpuluh tahun lamanya telah membebaskan seekor makhluk yang terpasung di situ. Malapetaka yang dahsyat meletus. Kejadian aneh dan menyeramkan mula menghantui seluruh pelosok universiti. Huru hara dan kacau bilau merasuk sehingga mengorbankan nyawa. Ramai mengatakan setiap yang mati menjadi mangsa amukan pocong! Aliya, Nadia dan Deena cuba merungkai misteri yang menyelubungi. Sehingga tersingkap kisah tarekat sesa Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.20 (-20%)

By BONDA NOR
Novel ini berkenaan seorang ustazah yang menjadikan kitab Bidayatul Hidayah sebagai bahan pengajarannya. Bidayatul Hidayah bermaksud Permulaan Taqwa. Ia diambil bersempena nama sebuah kitab karangan Imam Al-Ghazali. Menerusi novel ini, kisah mujahadah menepis cinta ini bermula gara-gara penglibatan kedua-dua watak utama dalam penganjuran satu seminar yang dipanggil SEMINAR BIDAYATUL HIDAYAH. Kitab Bidayatul Hidayah umpama satu manual harian seorang mukmin yang menyentuh Learn More
USUAL: RM70.00

NOW: RM 70.00 (-0%)

MEMBER: RM 56.00 (-20%)

By Afieyza Isahak , Nasa Yusof , Aziah Zainal
ZARA / ~Hutang nyawa dibalas nyawa!~ Dua kali mendiami rumah flat memberi pengalaman berbeza buat diri Zara. Pengalaman pertama menyewa di rumah flat bersama-sama rakan sekampung. Semenjak duduk di situ, pelbagai masalah hadir kerana dirinya. Anak patung beruang pemberian arwah nenek turut menjadi mangsa. Gelang emas pemberian atuk sebelum menghembuskan nafas terakhir juga menjadi perbalahan. Kata mereka, dia ada saka! Zara tetap pertahankan dirinya sehingga pada satu tahap, Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.00 (-21%)

By Noorfadzillahs , Kausaririzal Ramli
SINOPSIS TAMAN BUKIT TELAGA - NOORFADZILLAH KEMATIAN tunang Hazami secara misteri mendapat tamparan hebat bagi seluruh ahli keluarga. Laporan forensik juga menunjukkan tidak ada sebarang tanda penyakit serius. Hazami nekad untuk menyiasat sendiri punca kematian tunangnya. Pencarian bermula dari sebuah taman perumahan. Dengan bantuan kawan baiknya iaitu seorang anggota polis, penduduk di taman itu banyak menyimpan rahsia yang tidak diketahui oleh dunia luar. Menurut sumber y Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.00 (-21%)

By Olivie Blake
The Atlas Six by Olivie Blake is the runaway TikTok must-read fantasy novel of the year. If you loved Ninth House and A Deadly Education, you'll love this. The book includes gorgeous new illustrations. Secrets. Betrayal. Seduction. Welcome to the Alexandrian Society. When the world's best magicians are offered an extraordinary opportunity, saying yes is easy. Each could join the secretive Alexandrian Society, whose custodians guard lost knowledge from ancient civilizations. Learn More
USUAL: RM59.90

NOW: RM 59.90 (-0%)

MEMBER: RM 53.91 (-10%)

By Ustaz Muhadir Haji Joll
Cuplikan bab penting dan istimewa tentang kesempurnaan kehidupan, keperibadian dan akhlak Baginda Nabi SAW daripada kitab Sairus Salikin ila ibadati Rabbil ‘alamin. Mengandungi 12 Fasal (Bab) yang menyentuh secara terperinci dan mendalam tentang Rasulullah SAW melalui periwayatan Hujjatul Islam al-Imam al-Ghazali rahimahullahu Taala. Learn More
USUAL: RM33.00

NOW: RM 29.70 (-10%)

MEMBER: RM 26.40 (-20%)

By 正己寿香
「兒子只是騎單車偷溜出門,就再也沒有回來了」── 在屋簷下以「愛」之名的偏執與瘋狂, 是守護,還是束縛?   ★無法預測結局的極端親情推理,必須讀到最後才能解開的謎底!★   ☆取材自真實事件,描寫家庭情感的黑暗推理傑作!   ☆日本累積銷售突破三十八萬冊,霸榜全國書店冠軍寶座!   ☆「就像翻起石頭看到底下爬滿蟲子一樣令人 Learn More
USUAL: RM55.45

NOW: RM 55.45 (-0%)

MEMBER: RM 49.91 (-10%)

By Mida Lathifah
Daripada Abu Hurairah r.a.: “RasuIullah S.A.W tidak pernah mencela makanan selamanya. Jika baginda suka, baginda memakannya dan jika baginda tidak suka, ditinggalkannya.” (HR. Bukhari dan Muslim). Makan dan minum merupakan keperluan setiap khalifah Allah di muka bumi ini. Sehubungan dengan itu. muslimin dan muslimat digalakkan untuk mengamalkan corak pemakanan mengikut sunnah sehagai panduan pengambilan makanan yang sihat dan berkhasiat. Cara dan adab pemakanan Rasulull Learn More
USUAL: RM8.00

NOW: RM 8.00 (-0%)

MEMBER: RM 7.20 (-10%)

By Aidil Ghazali
“Setiap orang ada sebab masing-masing. Seteruk mana pun kesalahan yang dibuat, semua orang berhak diberi peluang kedua." Satu keputusan yang dibuat oleh Nita mengakibatkan ayahnya lumpuh seumur hidup. Sejak itu, Nita enggan memutuskan apa-apa. Urusan bisnes Bakeri Jalan Tiung bulat-bulat diserahkan kepada pembantu, walaupun dialah pemilik bakeri. Sekecil-kecil urusan pun membuatkan Nita teragak-agak. Nita, gadis lincah dan pemberani langsung berubah penakut. Tanpa seda Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Auni Zainal
Mengisahkan tentang Khalis dan Nadiah, pemilik Diari Merah - Apabila Nadiah cuba meluahkan perasaannya ke dalam Diari merah pemberian Ilyani, sahabatnya, Nadiah tercampak ke zaman persekolahan dan dari situ, Nadiah berazam mahu mengubah takdir yang menyakitkan - namun setiap tindakannya menyebabkan hidupnya semakin sengsara dan menyakiti orang di sekelilingnya; Ghazali, mengetahui akan hal ini telah menculik Nadiah dan cuba menggunakan diari tersebut untuk mengubah nasibnya w Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By FAUZIAH ABDUL HAMID
Menikmati keunikan serta keindahan alam ciptaan Tuhan yang masih kukuh dipelihara merentasi zaman, serta seni bina bangunan yang masih utuh melambangkan kegemilangan tamadun Eropah yang berkurun usianya. Mengutip sisi positif masyarakat Eropah yang beramal dengan Islam walaupun majoriti masyarakatnya bukan Muslim. Buku Travelog Eropah 1, ini merangkumi kisah pengembaraan mereka sekeluarga ke Jerman, Sweeden, Denmark, Belanda, Belgium, Luxembourg dan Peranchis (France). Buku b Learn More
USUAL: RM40.00

NOW: RM 40.00 (-0%)

MEMBER: RM 36.00 (-10%)

By
Buku ini mengajar adik - adik tentang cara - cara Rasulullah menjalankan ibadah dan amalan dalam kehidupan seharian Baginda. Buku ini juga lengkap dengan ilustrasi komik pesanan Rasulullah s.a.w dan kisah teladan. Setiap hadis bersumberkan daripada hadis sahih yang diriwayatkan oleh para periwayat hadis yang dipercayai. Selamat Membaca! Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.91 (-10%)

By
HANYO NO YASHAHIME 半妖的夜叉姬 SEASON 2 JAP/ENG (E / C / M) Sesshomaru’s daughter, Towa Higurashi returned to ancient war era to search for Dreamy Butterfly and retrieved her twin sister, Setsuna’s memory. Moroha, Inushaya’s daughter, encountered the twins and befriended with them. Zero, Kirinmaru’s elder sister plans to defeat these three, as they’re predicted to defeat her brother, Kirinmaru. Setsuna get defeated during the fight with Kirinmaru. Then, Se Learn More
USUAL: RM45.90

NOW: RM 45.90 (-0%)

MEMBER: RM 45.90 (-0%)

By
Buku ini mengajar adik - adik tentang cara - cara Rasulullah menjalankan ibadah dan amalan dalam kehidupan seharian Baginda. Buku ini lengkap dengan ilustrasi komik pesanan Rasululah s.a.w dan kisah teladan. Setiap hadis bersumberkan daripada hadis sahih yang diriwayatkan oleh para periwayat hadis yang dipercayai. Learn More
USUAL: RM34.90

NOW: RM 34.90 (-0%)

MEMBER: RM 31.41 (-10%)

By
Buku ' Pilihan Doa Amalan Harian ' menghimpunkan doa - doa untuk dijadikan amalan dan panduan seharian. Disampaikan dalam bentuk menarik serta ilustrasi berwarna. Ia menarik minat kanak - kanak untuk membaca, menghafal dan mengamalkannya. Mudah - mudahan hidup anak - anak diberkati dan dirahmati. Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.91 (-10%)

By Abdul Latip Talib
Beliau seorang yang lembut, tawaduk dan sangat pemalu, tetapi apabila mengendalikan setiap urusan yang diamanahkan kepadanya, beliau amat cekap dan pantas. Bagaikan singa jantan bertemu mangsa. Beliau adalah Amir bin Abdillah bin Jarrah Al Fihry Al Qurasyi, atau lebih dikenali sebagai Abu Ubaidah. Beliau mengikuti banyak peperangan membela panji-panji Islam. Bahkan, menjadi panglina perang yang sangat prihatin terhadap keselamatan tenteranya. Rasullah sendiri mengakui kualiti Learn More
USUAL: RM28.90

NOW: RM 26.01 (-10%)

MEMBER: RM 23.12 (-20%)

By Teme Abdullah
Saka raja yang diwarisi telah memberi kesaktian luar biasa kepada Sang Putera. Jijik dengan amalan syirik jurai keturunannya itu untuk kekal berkuasa, Putera Aradhana Sastra, pewaris tunggal Kesultanan Aradhanapura melarikan diri untuk menjadi rakyat biasa. Dengan harapan, hidupnya akan lebih tenteram. Namun, kemunculan suatu makhluk dari gua yang tahu asal usul Sang Putera menggugat rencananya. “Aku sudah tidak tahan hidup melarikan diri seperti ini! Sedalam mana aku Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By 朴敏英, 宋江 , 尹博 , 金亚荣
Starring: Park Min-young, Song Kang, Yoon Park, Yura 主演: 朴敏英, 宋江, 尹博, 金亚荣 Language-Korean韩语对白 Subtitle-Chinese/English/Malay 中/英/巫 字幕 剧情 该剧讲述了比热带的夜晚更加炙热,比局部暴雨更加捉摸不透的,是气象厅工作人员们的事业与爱情故事。这是他们跌倒,失败又重新站起来,每天一起成长的愉快爱情故事。 Synopsis Juvenile Justice A romance drama about the work and Learn More
USUAL: RM59.90

NOW: RM 59.90 (-0%)

MEMBER: RM 59.90 (-0%)

By Sota Ishiki
"Aku suka kau."Dalam mimpi... Futami Kaeda nampak dengan jelas tentang masa depannya. Lelaki pujaan hatinya, Ichimiya Ryou bakal luahkan perasaan semasa festival bunga api dua minggu lagi. Tapi bila diorang bertentang mata, Kaeda jadi tak keruan dan cuba mengelak. Masalahnya bila mimpi tu tak direalisasi, kemampuannya meramal masa depan akan punah. Adakah ramalan luahan perasaan Ryou akan jadi realiti? Lagu hit YOASOBI, 'Yume wo Nazotte' kini diadaptasi dalam bentuk komik! Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Anuar Darwisy
Aku mati untuk hidup' Desas-desus masyarakat setempat mengatakan apartmen itu berhantu. Ada yang mendakwa puaka di situ boleh menyerupai orang yang dikenali. Termakan helah, boleh mendatangkan musibah. Dafi tidak ada pilihan lain untuk menyewa bilik di apartmen itu kerana sewanya murah. “Cuma satu aje aku nak pesan. Bila malam, jangan nak melilau sangat.” – Iman “Beraninya kamu, Dafi! Kalau akak, mati hidup semula pun tak mahu menyewa situ.” – Zubaidah Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 24.30 (-10%)

MEMBER: RM 21.60 (-20%)

By Sora
"Jom kita cipta impian!" kata sang gadis kepada budak lekaki pengecut bernama Uchimiya.Karya debut dora pasti buat korang sebak dan berjurai air mata!(Ekstra) 'Tsuira JK to Haijin Kyoushi' pun ada! Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Olivie Blake
The much-acclaimed viral sensation from Olivie Blake, The Atlas Six--now newly revised and edited with additional content. • The tag #theatlassix has millions of views on TikTok • A dark academic debut fantasy with an established cult following that reads like The Secret History meets The Umbrella Academy • The first in an explosive trilogy The Alexandrian Society, caretakers of lost knowledge from the greatest civilizations of antiquity, are the foremost secret Learn More
USUAL: RM95.90

NOW: RM 95.90 (-0%)

MEMBER: RM 86.31 (-10%)

By A.Helwa
The Secrets of Divine Love Journal is based on the award-winning book, Secrets of Divine Love: A Spiritual Journey into the Heart of Islam. Through heart-centered reflections, insightful prompts, and thought-provoking questions, Secrets of Divine Love Journal can help you foster a deeper relationship with Allah by connecting you with the heart of your faith in a more intimate and inspiring way. The Secrets of Divine Love Journal will Learn More
USUAL: RM60.00

NOW: RM 54.00 (-10%)

MEMBER: RM 48.00 (-20%)

By Cik Amal Amina
“Dalam peti, ada ais. Assalamualaikum, Ulya binti Uwais.” – Tariq Pertemuan empat mata dengan Tariq di Village Grocer telah membuka kembali lipatan sejarah yang ingin Ulya lupakan. Pertemuan yang membuatkan hidup Ulya selepas itu sentiasa dibayangi oleh si bekas tunang dan pantunnya. “Orang utan makan pisang. Pisang ditanam oleh Lulu. Jangan menangis lagi sayang. Nanti saya upah baulu.” – Tariq Tariq datang bersama misi untuk menawan kembali hati Ulya, tetapi buk Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By ROSHAYATI JAMALUDIN
Everyone has their own cooking methods, also known as ‘air tangan’, starting from the technique of preparing the ingredients to the moment it is ready to be served. The taste of the dish will be different, when prepared by different individuals, especially when the food is prepared sincerely from the heart for the ones that we love. Compiling some of her favourite dishes, this cookbook comes with stepby-step instructions, presenting the diversity of the recipes of her fav Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 19.90 (-0%)

By Luke Sullivan
The bestselling self-published phenomenon addressing our urgent need for self-love in the world today. Now expanded with new reader oriented lessons, and a powerful and transformative personal story of the practice in action. Kamal Ravikant knows misery well. In 2011, the company Kamal had spent the last ten years of his life nurturing and growing, suddenly and embarrassingly went under. He experienced a profound depression, the kind that made him physically ill and bedridden Learn More
USUAL: RM92.20

NOW: RM 92.20 (-0%)

MEMBER: RM 82.98 (-10%)

By
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By Roshayati Jamaludin
Setiap orang pasti ada cara memasak mereka tersendiri, yang mana kita gelarkan sebagai air tangan, bermula daripada teknik menyediakan bahan, hinggalah saat api ditutup menandakan makanan sudah siap dimasak. Oleh sebab itu, rasa makanan tetap berbeza jika dimasak oleh individu yang berbeza. Lebih-lebih lagi jika masakan kita disediakan ikhlas dari hati, dijamukan pula kepada orang yang tersayang. Menghimpunkan pelbagai menu yang menjadi kegemaran beliau seperti Rendang A Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 17.91 (-10%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Nor Syamimi Amaleena Zaki
Keistimewaan buku ini : 1. Cerita Sahih daripada Al - Quran dan Hadis. 2. Bukan sekadar verita. Juga fokus kepada elemen ibrah dan nilai murni. 3. Menggunakan bahasa yang ringkas dan mudah difahami. 4. Ilustrasi dan aktiviti yang menark dan sesuai dengan jalan cerita. Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By
- Tingkatkan pretasi anda untuk menjawab soalan SPM! - Membantu pelajar menguasai dan mengatur strategi dalam menjawab soalan. - 100% Disediakan berdasarkan format SPM yang terkini. Kelebihan siri ini: * Praktis KBAT yang menyeluruh * Tag Soalan Klon SPM * Mempunyai soalan ramalan SPM Learn More
USUAL: RM7.35

NOW: RM 7.35 (-0%)

MEMBER: RM 6.62 (-10%)

By
- Tingkatkan pretasi anda untuk menjawab soalan SPM! - Membantu pelajar menguasai dan mengatur strategi dalam menjawab soalan. - 100% Disediakan berdasarkan format SPM yang terkini. Kelebihan siri ini: * Praktis KBAT yang menyeluruh * Tag Soalan Klon SPM * Mempunyai soalan ramalan SPM Learn More
USUAL: RM7.65

NOW: RM 7.65 (-0%)

MEMBER: RM 6.89 (-10%)

Fiqah merupakan salah satu cabang ilmu yang sangat penting. Ia sangat berkait rapat dengan kehidupan sebagai seorang Muslim. Ia merangkumi kesemua aspek sama ada dari sudut ibadat, muamalat dan sebagainya. Bagi wanita, persoalan - persoalan berkenaan dengan haid dan isu-isu kewanitaan sentiasa menjadi topik yang dibincangkan. Hal ini demikian disebabkan ia sangat berkait rapat dengan kehidupan mereka sebagai seorang wanita. Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Shukriah Rodzi
Shannie dan pasukan cari gali Profesor Idris rasa teruja kerana menemui satu lagi artifak bersejarah berupa mohor jongkong emas dengan ukiran mahkota ular berkepala lima yang boleh digunakan oleh mereka untuk membantu kajian tentang ketamadunan Kerajaan Kedah Purba. “Nah, Shan pakailah rantai ni. Ni, sebenarnya rantai nenek papa. Dia suruh wariskan pada anak perempuan sulung papa.” Jasadnya dirasakan terawang-awangan hinggakan dirinya dibawa ke alam siluman ular yang pe Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By
Adik - adik sukakan bacaan ringan? Buku ini sesuai untuk adik - adik miliki. Setiap cerita di dalam buku ini bukan sahaja menghiburkan , malah mempunyai nilai pengajaran di setiap akhir cerita. Adik - adik bukan sahaja akan terhibur dengan bacaan santai yang menggunakan bahasa yang mudah namun adik - adik dapat mempraktikkan amalan yang terdapat dalam setiap cerita. Selamat Membaca! Learn More
USUAL: RM54.90

NOW: RM 54.90 (-0%)

MEMBER: RM 49.41 (-10%)

By Ogy Yusof , Ain Kamalia , Dhiya Hani , Msteja
Yang mencintaimu kamu tanpa jemu Ini sebuah kisah tentang awal sebuah cinta dan akhir sebuah rencana dilukis indah oleh sang pencipta… CINTA MILIK LELAKI EDISI FEBRUARI – OGY YUSOF Aimi Melati cuba memenuhi syarat yang diberikan Ary Redza untuk menjadi pasangannya. “Aimi, kita manusia takkan pernah sempurna. Akan tetap ada cacat celanya. Sama juga bila hendak berpasangan. Tak perlu nak terlalu keras dengan garis kehendak kita.” Untuk apa diteruskan jika Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Zyed Ahmad Hassan
Travelog ini dihidangkan secara santai dalam bahasa yang mudah dan mudah difahami menjadikannya sesuai untuk semua pembaca termasuk pelajar, orang dewasa dan khusus untuk bakal-bakal haji semua lapisan umur. Mengandungi 34 bab, ia dimuatkan dengan pelbagai cerita dan pengalaman suka duka dan lucu, tip ibadah, cabaran dan harapan, pelajaran dan pedoman. Terdapat juga bab-bab mengenai lawatan ke tempat-tempat bersejarah untuk menimba kefahaman tentang sejarah dakwah da Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

Out of stock

By Dr. Fauzi Yusoh
Merujuk pada hadis-hadis sahih, Nabi S.A.W merupakan seorang yang paling sihat fizikal dan rohani. Keterampilan Baginda, gaya langkah persis seorang pahlawan hebat. Penampilan begini sudah pasti ada rahsia disebalik semua itu. Buku ini cuba mengupas 11 perkara yang menjadi tonggak asas kesihatan Baginda S.A.W. Amalkan 11 perkara ini dengan istiqamah kita akan dapat kesihatan yang istimewa dan kasih sayang Nabi S.A.W serta syurga yang diimpikan. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 22.50 (-10%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Amin Hazyq , N.A. Salleh , F. Ghazali
Kemahiran menulis surat dan membuat kertas kerja pengurusan yang meyakinkan menjadi satu keperluan yang sangat penting. Kemahiran menulis surat rasmi memerlukan latihan dan pengalaman. Sekiranya anda masih berasa sukar untuk menulis surat rasmi atau kertas kerja pengurusan, buku ini menyediakan panduan yang tepat untuk anda. Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.10 (-10%)

By Alia Umaira
Ada orang kata, sekiranya ada kembar tentu seronok. Boleh berkongsi minat yang sama, muka yang sama, perangai yang sama, pendek kata semua samalah. Maklumlah, berkongsi uterus yang sama semasa berada di dalam perut ibu. Tetapi betulkah kenyataan itu? Cuba baca kehidupan Alisa dan Alina di dalam buku ini. Mereka akan bergaduh dari celik mata sehingga mereka pejamkan mata semula. Semua benda hendak digaduhkan. Paling memeningkan mereka boleh bergaduh mahu membuktikan siapa yang Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Azraq
Terima kekurangan sebagai keistimewaan… Permulaan kisah mereka tidak seindah yang disangka. Dek kecuaian ketika memandu, membawa Ulwan Kamal tersadai di Perak sebulan lamanya untuk mengotakan janji yang dibuat tanpa berfikir panjang. Namun terselit hikmah besar membuka ruang buat dirinya untuk kembali kepada fitrah daripada seorang lelaki yang mengambil mudah soal agama kepada pemuda yang sangat menghargai nikmat hidup Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Ummu Abdullah
Rasulullah SAW mengamalkan gaya hidup yang sederhana, malah dalam soal makan dan minum juga baginda mempraktikkan cara yang sederhana. Nabi SAW amat mengutamakan kualiti makanan atau minuman, cara atau adab pengambilannya serta jumlah atau kuantiti yang sesuai untuk kita. Selain itu adab yang melibatkan kerohanian juga ditekan dalam pengambilan makanan atau diet. Hasil yang kita masukkan ke dalam bahan itu adalah yang bersih, berkhasiat dan halal. Ini adalah keindahan yang di Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By Sarah Kamal (Siti Sujinah Sarnap)
Adakah suatu masa dahulu lelaki Melayu sememangnya telah membina tamadun agung yang hebat sehingga menggusarkan para musuh Allah dan mereka begitu takut generasi ini akan bangkit semula atas nama Islam? Kejayaan atau kejatuhan sesebuah bangsa pasti akan disandarkan kepada lelaki. Kuat lelaki, gagahlah bangsanya. Kini makin ramai lelaki Melayu yang ingin moden, tanpa disedari semakin jauh dari budaya malah agamanya. Mereka di ambang hilang jati diri dan hanya menggangguk kepad Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 37.90 (-0%)

MEMBER: RM 34.11 (-10%)

By Tim Man Jadda Wajada 7
Bagaimana seorang pelajar dari Malaysia yang bernama Huda boleh dikebumikan di Jabal Muqottam, Mesir? Jabal Muqottam merupakan suatu tempat di mana ramai ulama dan aulia Allah SWT dimakamkan di tanah perkuburan tersebut. Istimewa sangatkah dirinya? Apa kebaikan yang telah dia lakukan hingga dia pergi dalam keadaan sebaik-baik pengakhiran sebegitu? Pemergiannya di hari yang mulia, hari Jumaat. Setelah pemergiannya, seorang demi seorang kenalannya mula membuka mulut dan berceri Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

Out of stock

By Penulis Tim Man Jadda Wajada Legasi 6
Bagaimana seorang pelajar dari Malaysia yang bernama Huda boleh dikebumikan di Jabal Muqottam, Mesir? Jabal Muqottam merupakan suatu tempat di mana ramai ulama dan aulia Allah SWT dimakamkan di tanah perkuburan tersebut. Istimewa sangatkah dirinya? Apa kebaikan yang telah dia lakukan hingga dia pergi dalam keadaan sebaik-baik pengakhiran sebegitu? Pemergiannya di hari yang mulia, hari Jumaat. Setelah pemergiannya, seorang demi seorang kenalannya mula membuka mulut dan berceri Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Dato' Dr Ismail Kamus
Isi buku Indahnya Hidup Bersyariat Jawi ini merupakan panduan untuk diri sendiri (fardu ain), seisi keluarga, masyarakat dan umat sejagat (fardu kifayah). Ia merangkumi syariat ketika kelahiran, fardu ain untuk kanak-kanak, penekanan pendidikan remaja, hukum-hakam muamalat , munakahat serta amalan zikir, doa dan adab. Learn More
USUAL: RM55.00

NOW: RM 55.00 (-0%)

MEMBER: RM 49.50 (-10%)

By Ben Hubbard
A Financial Times Book Best Book of the Year 2020 A Foreign Affairs Best Book of the Year 2020 The gripping, untold story of how Saudi Arabia's secretive and mercurial new ruler rose to power. Even in his youth as a prince among thousands of princes, Mohammed bin Salman nurtured sweeping ambitions. He wanted power - enough of it to reshape his hyper-conservative, insular Islamic kingdom. When his elderly father took the throne in 2015, MBS got his chance. As the Learn More
USUAL: RM57.95

NOW: RM 57.95 (-0%)

MEMBER: RM 52.16 (-10%)

By 卡馬爾·拉維坎特
你要學會好好愛自己, 因為你總是太習慣先愛別人, 卻忽略了自己……   ★ 自費出版即狂銷300,000本,在社群媒體被瘋狂轉發、分享   ★ 全球最大出版集團哈潑柯林斯( HarperCollins),以高價簽下版權,暢銷全新改版   ★ Amazon.com近5,000筆讀者好評   ★ 家庭諮商師、心理學家等相關專業人才皆讚譽推薦   ★ 版權售出16國:英國、荷蘭、德國 Learn More
USUAL: RM53.90

NOW: RM 53.90 (-0%)

MEMBER: RM 48.51 (-10%)

By Ustaz Muhadir Haji Joll
Kanzus Sa’adah menghimpunkan amalan-amalan yang disusun khas untuk dibaca setiap kali selepas solat fardhu. Setiap amalan adalah bersumberkan daripada al-Quran, hadits dan amalan ulama sejak dahulu. Amalan yang bersanad dan istimewanya, pembaca boleh mendapatkan ijazah daripada penulis. Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

1-194 of 194

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
*

Back to Top