Comic Carnival
Comic Carnival
0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Anita Notaro 'Found 254 Related Products
By Aisyahros
Seiring dengan maksud namanya, dia juga manusia biasa yang mengimpikan kebahagiaan. Fa-ro-ha. Gembira. Hidupnya sebagai seorang anak dan adik dibelenggu pelbagai emosi. Dialah yang sering mengalah dan acap kali perlu berkorban demi kesenangan orang lain gara-gara dirinya yang punya sifat kasihan yang tinggi dan sukar untuk mengatakan 'tidak'. Suaranya yang jarang didengari buatkan Fariha inginkan kehidupan di mana dia boleh membuat keputusannya sendiri. Aku dah jadi bai Learn More
USUAL: RM39.00

NOW: RM 39.00 (-0%)

MEMBER: RM 35.10 (-10%)

Out of stock

By Nulna
Dalam perjalanan menuju bahagia, masih terselit yang namanya duka. Seorang perempuan akan kelihatan cantik ketika dia menjahit lukanya sendiri. Baginya cukup definisi bahagia itu memberikan ketenangan bukan pasangan yang melukakan. Memulakan sebuah perhubungan dan berakhir dengan perpisahan merupakan prinsip Farha Nayla. Dirinya penuh konflik, dia mudah menerima cinta namun sukar untuk terus kekal dalam hatinya kerana baginya perkahwinan bukan satu kewajipan. Bercinta denga Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Nssasa
Yes, precious. I’m here… Jika mata tidak bertemu, maka biarkanlah doa yang menyatu. Jika cinta tidak terbaca, maka biarlah hati yang merasa. Dia diam seperti tiada perasaan malah hakikat sebenar dia menunggu seseorang yang mengubah kenyataan. Bagaimana hidupnya menunggu selama sembilan tahun? Hanya dengan kata-kata yang bermain dalam ingatan. “You need to be a strong person, a hero who can protect everyone. Then, you can achieve anything. But remember, you can’t do Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By
GOBLIN SLAYER 哥布林殺手 SEASON 1+2 (VOL.1-24 END) + MOVIE JAP / ENG (E / C / M) A young priestess has formed her first adventuring party, but almost immediately they find themselves in distress. It's the Goblin Slayer who comes to their rescue—a man who's dedicated his life to the extermination of all goblins, by any means necessary. And when rumors of his feats begin to circulate, there's no telling who might come calling next... "我不拯救世界,只管杀哥 Learn More
USUAL: RM59.90

NOW: RM 53.91 (-10%)

MEMBER: RM 47.92 (-20%)

By Ebriza Amin Nudin
Roselinda sering melihat seorang wanita separuh usia mendampingi anak-anaknya di dalam rumah yang baru mereka pindah sedangkan mereka suami isteri tidak pernah mengupah sesiapa pun untuk mengasuh anak-anak mereka. "Kau siapa han suka-suka berdamping dengan anak anak aku?"- Roselinda Roselinda juga sering mendengar bunyi mantera yang cukup menyeramkan. Malah, setiap kali mantera itu berkumandang, pasti pengasuh misteri itu akan muncul di hadapan matanya. Pengasuh misteri itu Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Sri Rohayu Mohd Yusop
Muhammad Azim, seorang anak yang telah disisihkan oleh ayahnya sejak kecil tanpa sebarang alasan yang jelas. Namun, surat-surat lama dari England pada tahun 1881 yang ditinggalkan ayahnya telah menimbulkan pelbagai persoalan dalam dirinya. Sedang hidupnya dibelenggu rasa ingin tahu yang begitu mendalam, Haji Mus’ab telah mengajaknya untuk ke kota London bagi memenuhi jemputan daripada Royal Academy of Arts, London. Namun, itu bukanlah tujuan utamanya. Kedatangan mereka Learn More
USUAL: RM32.00

NOW: RM 32.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.80 (-10%)

By Medina Haura
Your eyes tell me the truth when all the things become a lie. Takdir adalah sebuah kenyataan yang menjadi rahsia semesta. Takdir jua mempertemukan dua insan bukan secara sengaja dan mengikat kenyatan yang belum pasti. Adakah mereka berada di tempat yang salah pada waktu yang salah? Entah… Kun fa yakun. “Sesuka hati nak baling batu dekat aku lepas tu blah macam orang tak bersalah! Memang jenis playboy Malaya ke? He's nothing!” — Irdina Safiya Zariff Arrazin nama di Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Nursuzahan
Satu janji yang mengikat kita untuk selamanya... Hidup seorang wanita bernama Jass indah dan cukup segala, bagaikan seorang puteri lindungan bulan. Cantik dan manja, itulah dirinya. Sentiasa disayangi insan-insan di sekelilingnya. Berbeza dengan hidup seorang lelaki bernama Jay, yang hanya ditemani nenek tercinta. Hidup di kampung yang serba sederhana, namun ia tetap indah buat dirinya. Takdir menemukan Jass dan Jay dalam satu kehidupan yang sangat berbeza. Jay sebagai se Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Qstnaafrn
Tidak bernoda, lebih kuat mengagumi jiwa, lebih suci tiada terbatas Dia tidak pernah tunduk dengan ketakutan pada manusia. Lemah tiada di dalam kamus hidupnya. Dirinya digeruni oleh ramai orang, didambakan oleh wanita. Semuanya nampak sempurna… Cacat? Lumpuh? Lembik? Semuanya misteri untuk diungkapkan. Kini dia kaku tidak berfungsi. Dulu diri ini dibanggakan tetapi sekarang semuanya perlukan bantuan. “Jangan buat I macam ni. I merayu sangat. Kalau you menyesal dengan a Learn More
USUAL: RM31.00

NOW: RM 31.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.90 (-10%)

By
KANOJO, OKARISHIMASU 出租女友 JAP / ENG (E / C / M) Kazuya Kinoshita is dumped by his girlfriend Mami Nanami after dating for a month. He then decides to use an online app to rent a girlfriend named Chizuru Mizuhara, a beautiful and attractive girl. However, because she appears to be too perfect, he gives her a low rating. When Chizuru berates him for that, he realizes she is meaner than he expected. However, when Kazuya's grandmother collapses in the hospital, he brings Learn More
USUAL: RM69.90

NOW: RM 62.91 (-10%)

MEMBER: RM 55.92 (-20%)

By Nurnaein
Antara kita, takkan terwujud cinta. Ucapkan. Jika benar ia terasa. Ucapkan. Jika benar ia ada. Ucapkan. Jika benar ia cinta. Gadis beku seperti Haufa akan jatuh cinta? Tidak akan sesekali terjadi! Baginya, sisa hidup yang dia miliki hanya untuk melunaskan hutang dan dendam semata-mata. Namun angkara tersilap percaturan, Haufa harus terikat dengan perjanjian bodoh. Panggil dia sejahat-jahat wanita, kerana gelaran itu memang selayaknya buat seseorang bernama Haufa. Perasaan H Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Hudanajwa
Thariq Ridzuwan, seorang tentera di bawah unit khas berpangkat leftenan. Sentiasa tenang dan positif dalam menghadapi semua masalah. Siapa sangka, di sebalik wajah tenang seorang Thariq Ridzuwan, terselit seribu penyesalan dan rasa bersalah kepada seseorang. Husniya Radwa, gadis dingin dan kasar. Dia juga suka memberontak dan keras kepala. Sebagai salah seorang penghidap anxiety dan depression, hidupnya tidak mudah. Di saat orang lain mendapat sokongan keluarga, dia hanya mam Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Mecxira
Masculine maybe dangerous, but intelligence is lethal. Kaku, beku, dingin itulah jiwanya. Biarpun dipinta hati banyak kali, namun keras dia menolak! Wanita sepertinya tidak perlukan cinta. Dia hidup semata-mata untuk bernafas. Pertemuan, akibat salah faham menyatukan dia dengan lelaki itu. Lelaki manja yang kebudak-budakan. No way! “Dah tahu Yana tak suka Aryan dari dulu, kan? Aryan ni tak faham ke? Hati dan perasaan tak boleh dipaksa.” - Ariyana Tynessa “It s Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Farah Aisyah Ahmad
"Setelah saya membuat penelitian terhadap buku Haid & Istihadah for Dummies buah tangan Ustazah Farah Aisyah Ahmad ini, saya dapati bahawa buku ini bertepatan dengan fiqh darah wanita menurut pandangan Mazhab Syafi'i, dan ia cukup sesuai untuk dihidangkan kepada adik-adik wanita di tempat kita.”- Ustaz Abu Usamah Mohd Hanapiah Hj. Hussin "Buku ini mengandungi panduan asas tentang cara mengira haid dan istihadah. Ia dipermudahkan dengan memberikan contoh dan rajah bagi setia Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 13.50 (-10%)

MEMBER: RM 12.00 (-20%)

By Nik Nur Madihah
Kita sudah lama hilang arah, tercari-cari inspirasi dari kocek sendiri. Memerhati insan lain dengan kekaguman yang tinggi demi mencedok semangat dan pedoman menuju Ilahi. Sedangkan petunjuk itu sudah terbentang untuk dipelajari. Denai Cinta ialah perjalanan ke lubuk hati yang paling dalam. Demi menapis sesetengah emosi yang membuat hidup hilang kendali. Lalu sirah muncul menyelamatkan; memerikan kisah empat orang wanita teladan untuk mengeluarkan insan daripada kusut kemelut Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.10 (-10%)

By Siti Sujinah Sarnap
Nilai wanita di sisi Islam diletakkan sesuai dengan penciptaan mereka. Bergandingan bahu dengan lelaki sesuai menurut kemampuan mereka. Wanita adalah saudara kandung lelaki kerana mereka berasal dari satu diri. Diri di sini bermaksud satu jiwa, iaitu sama tetapi tidak serupa. Di mana wanita memiliki keistimewaan tertentu seperti boleh hamil, melahirkan anak, menyusukan anak bahkan dianggap sebagai guru pertama untuk generasi akan datang. Banyak buku yang mengupas tentang wani Learn More
USUAL: RM38.90

NOW: RM 35.01 (-10%)

MEMBER: RM 31.12 (-20%)

By Noorshahira Ghazalli
Tidak mengapa jika kita rasa tersakiti atau menangis atau sedikit down dengan ujian yang datang. It’s okay! Rasa yang kita rasai dan raga yang menzahirkan tindakan bukan tanda kita wanita lemah. Itu tanda kita sedang berdamai dengan apa yang menimpa. Kita hanya mengambil sedikit masa untuk berasa lega. Tapi bagaimana jika kita tahu ujian-ujian yang kita hadapi itu pernah terjadi kepada wanita-wanita solehah yang hidup terlebih dahulu daripada kita? Kehidupan mereka in Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Nurshiemah Md Yasan
Tiga orang sahabat yang tinggal serumah mempunyai karakter yang berbeza. Masing-masing ada cerita tersendiri apabila memperkatakan tentang jodoh. NADIM, ada hati dengan anak tuan rumah. Malangnya sifat pemalu terlampau Nadim membuatkan dia mudah menggelabah. “Hei, Nadim. Kau ada kacau anak aku ke?” - Puan Asmidar “Mak ni garang sangatlah. Jangan asyik nak marah aje.” - Indah “Tak... puan. Err... saya nak pergi kerjalah ni.” - Nadim ARJUNA, dingin dengan Learn More
USUAL: RM32.00

NOW: RM 32.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.80 (-10%)

By Simpleman
Di saat motosikal meluncur laju menembusi hutan, Widya terdengar bunyi paluan gamelan. Sayup-sayup kedengaran dan terasa semakin dekat. Tiba-tiba pandangan Widya tertuju pada sesusuk wanita yang seakan sedang menari. Melenggak-lenggok mengikuti irama muzik gamelan yang semakin kuat dipalu. ‘Siapa yang menari di tengah malam gelap macam ni?’ 30 minit sudah berlalu. Bumbung rumah hampir dapat dilihat melalui samar-samar cahaya walaupun hari sudah gelap. “Kita dah sampa Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Rehan Makhtar
Kerana dia adalah pilihan-Mu BIARLAH masa sedang menewaskan usianya, Taufiq tidak pernah kisah. Hidupnya mudah. Jika ada, adalah. Jika tidak… tak mengapalah. Melihat teman baik yang sudah bertemu cinta sejati, dia langsung tidak cemburu. Malah, bahagia mereka menjadi bahagianya. Tapi, tidak pada mama. Dia percaya, restu ibu membawa bahagia, Taufiq akur dan reda menerima wanita yang mama pilih. Dia akan mencintai wanita itu sepenuh hati pada ketika wanita itu Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Siti Rozilah
Dia tersepit antara ilusi dengan realiti. Antara ilusi dan realiti, terciptanya halusinasi yang membadai mimpi ngeri yang tidak terjangkau dek akal. Itulah jiwa seorang manusia bernama Akashah. Dia jatuh cinta dengan Maya perempuan penghidap skizofrenia. Tiada sedikit pun rasa terkilan di hati Akashah kerana beristerikan wanita itu. Kehadiran Aiman menambahkan kebahagian mereka. Mendiami apartmen sendiri, menjadikan hidup semakin indah. “Biasalah kalau tinggal kat apartm Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Seri Maya
Nurul Hannah seorang wanita yang bijak dan kerjaya menjadi keutamaannya. Dari SPM sehingga menjadi mahasiswi Ijazah Kedoktoran, satu demi satu kejayaan diraih. Namun keluarganya menerima lamaran daripada Aidil sedangkan perkahwinan dilihat sebagai ancaman kepada cita-citanya. Aidil nekad untuk memperisterikan Hannah. Dia yakin Hannah ialah wanita yang dijadikan ALLAH daripada tulang rusuk kirinya. Jika tidak, mana mungkin perasaan cintanya terhadap wanita itu tidak pernah pu Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.10 (-10%)

By Puteri Maisarah
Sesungguhnya kaum wanita memiliki tempat yang istimewa dalam Islam. Keistimewaan ini diberitahu melalui Rasulullah SAW. Antaranya: "Janganlah menikahkan janda sebelum meminta pendapatnya dan janganlah menikahkan anak dara sebelum meminta persetujuaannya." "Seseorang janda lebih berhak ke atas dirinya berbanding walinya." "Wahai wanita Islam, janganlah merendahkan satu jiran atas jiran yang lain, walaupun hanya dengan daging pada kaki kambing." Learn More
USUAL: RM21.00

NOW: RM 21.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.90 (-10%)

By Syeikh Imad Zaki Al-Barudi
Setelah kedatangan Islam, seluruh bentuk kekejaman dan penindasan ditentang dan dikecam dengan sekeras-kerasnya oleh Islam. Pandangan negatif manusia terhadap wanita menjadi pandangan positif. Sikap meremehkan kaum wanita sudah tidak diamalkan, bahkan wanita diangkat dan dihormati. Lelaki dan wanita diciptakan untuk saling melengkapi antara satu sama lain. Islam memberikan kebebasan namun tetap dalam batasan dan peraturan yang termaktub dalam Al-Quran dan As-Sunnah sehingga Learn More
USUAL: RM48.00

NOW: RM 48.00 (-0%)

MEMBER: RM 43.20 (-10%)

By Rosze Abdullah
Idham meninggalkan tanah air hampir 10 tahun kerana membawa hati yang lara. Ariana pula memendam rasa sakit hati kerana kisah pahit kakaknya. Mereka bertemu dalam keadaan yang tak disangka-sangka. “Maaf, boleh saya minta nombor telefon cik tak?” - Idham “Maaf, encik. Saya tak berminat.” - Ariana Idham tetap mengejar gadis idaman yang dianggap sangat istimewa. Tiada istilah putus asa dalam kamus hidup seorang Ahmad Idham Shah.Di saat cinta baru berputik, kisah pahit Learn More
USUAL: RM32.00

NOW: RM 32.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.80 (-10%)

By Rose Harissa
Bila Haidar memutuskan hubungan dengan alasan tak sekufu, Amyra tak mahu bercinta lagi. Fokusnya hanya mahu membina perniagaan sendiri. Semua dah tak penting lagi hinggakan Zaim Armani, anak jutawan di depan mata dia pun Amyra buat derk saja. “Pernah dengar quotes ni? Lust starts with chemistry. Love starts with trust and respect.” –ZAIM. Bila tengah sibuk bekerja, Amyra bertembung pula dengan Leonard, pengusaha perabot pengukir kayu yang berdarah Jawa, ganteng dan ad Learn More
USUAL: RM31.00

NOW: RM 31.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.90 (-10%)

By Mariam Sarbini
Rupa - rupanya, nak dikenali sebagai wanita baik - baik ialah menutup aurat dengan sempurna. Nak tahu macam mana kisah hijab newbie mula pakai tudung? Jom baca kisah Sawda ini! Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By Zahirah Zamree
Buku ini saya nukilkan khas buat wanita yang sedang struggle dalam perjuangan yang tak diraikan. Perjuangan yang seringkali tak diberi tempat dan perhatian oleh orang sekeliling. Dan hanya dirinya saja yang mampu memujuk agar tetap terus bertahan. Bertahan, kerana tahu ini hanyalah tempat persinggahan dan hanya orang yang mampu bertahan saja akan merasai nikmat kekuatan. Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

Out of stock

By Illya Abdullah
Zaitun, wanita berhati iblis menghasilkan mannequin bernyawa untuk kepentingan diri dan juga sebagai koleksi peribadinya. Kisahnya menjadi tarikan sebuah syarikat produser yang ingin menghasilkan sebuah filem seram berdasarkan kisah benar. Melissa, teraju utama filem itu melakukan sedikit kajian pada watak yang dipegangnya itu. Seorang kru dirasuk. dan seorang kru mati dengan misteri. Melissa pula hilang tanpa jejak. Adam, saudara tiri Melissa pulang untuk menyiasat kehil Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Aizuddin Hamid
Menjadi seorang wanita yang mengamalkan Islam secara keseluruhan dalam kehidupan sehariannya bukanlah suatu tugas yang mudah, apatah lagi dengan pelbagai cabaran yang mendatang sehingga tidak ramai wanita mampu istiqamah dalam mencari redha-Nya. Disebabkan itulah, penting untuk para muslimah masa kini mempunyai role model atau contoh teladan yang terbaik untuk diikuti agar setiap tindak-tanduk yang dilakukan itu berlandaskan syariat Islam. Jadi, dalam penulisan ini beberapa o Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Bunda Ary
Pada hari Isnin, 12 Rabiulawal bersamaan 20 April 571M, lahirnya seorang bayi bernama Muhammad. Muhammad dilahirkan oleh seorang wanita yang mulia iaitu Aminah. Semua orang gembira ketika Muhammad dilahirkan, termasuklah datuknya, Abdul Mutalib. Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Fatinilam Sari Ahmad
SEKOLAH pondok? Tak pernah terlintas dalam fikiran Marjaan yang dirinya akan tercampak di tempat ‘jin bertendang’ itu. Hanya disebabkan keputusan SPM teruk dan risau Marjaan bergaul dengan rakan-rakannya yang liar, akhirnya Puan Mahani membuat keputusan agar Marjaan menyambung belajar di Sekolah Pondok Al-Muhaimin Dunia Marjaan bertukar 180 darjah. Kini Marjaan menjadi gadis yang berjubah dan berniqab di hadapan orang ramai. Kecantikannya tersorok. Keseronokannya direnggu Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Pynat Mouri
Bukan aku tak move on tetapi kisah kita yang dulu baru bermula Siapa sangka, jarak dan waktu yang tersingkap menyimpan sebuah kebenaran antara Lutfir Hakimi dan Hazie Tsuraya. Bermula dari insiden yang lalu, Lutfir terus membawa rindu yang terpendam lama. Hanya kerana sebaris nama yang hampir sama di atas selembar warkah, dia tersalah sangka lalu terpaksa dia menanggung malu dan ego tidak Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Fazlyn Ridz
Najmi putus harapan akibat diduakan oleh tunangnya Camille yang memilih lelaki lain hanya 11 hari sebelum majlis pernikahan mereka. Bermusafir membawa diri ke Mekah, takdir menemukan dia dengan seorang wanita berniqab tanpa disedarinya di Jabal Rahmah. Bertentang mata buat pertama kali di kereta api menuju ke Madinah, dia tidak sedar Allah sedang menjawab doanya ketika di Tanah Suci. “Ya Habibi...” Suara itu kedengaran dalam mimpi Najmi ketika dia berada di Mekah. Na Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By ROSES ORKEDS
“Good afternoon Tan Sri” lelaki berdiri menghadap susunan fail itu berpusing apabila mendengar suara menyapa. “What a surprise!” Bella yang masih berdiri juga terpana sebelum perlahan-lahan bibirnya menarik senyum. “Asyraf? I thought Tan Sri...” “Yeah, my dad tak berapa sihat jadi saya gantikan dia. Have a sit” tangannya menunjuk ke arah kerusi berhadapannya. “Wow saya tak sangka saya sedang berurusan dengan senior saya ni” ujar Bella bernada gurau. Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Ariaseva
Harta, kuasa, darjat… semua berada di hujung jarinya. Nampak dingin dan kejam, tetapi akalnya non stop untuk mencari keseronokon dunia kerana itulah jiwanya. “I’m a killer. Of course my hobby is killing. Stay away from me if you want to stay alive.” – ARIQ FRANDY LOISE Hidup tanpa kehadiran seorang wanita adalah perkara biasa, yang luar biasa bila dia jatuh cinta dengan sekelip mata pada gadis yang telah menarik perhatiannya. Hatinya mula bersemi halus menatap pan Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 27.00 (-10%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Ayeshah Amani
“When I’m good, I’m good, but when I’m bad, I’m better.” - MAE WEST Dia wanita yang sungguh berani. Sanggup melarikan diri daripada majlis pernikahannya sekaligus menconteng arang ke wajah orang tuanya. Namun, tiada siapa yang tahu di sebalik perwatakannya itu dia hanyalah seorang wanita yang dahagakan perhatian dan kasih sayang. Ibu dan ayahnya berlindung di sebalik nama agama. Mahu dipandang tinggi oleh sekalian makhluk sedangkan di sisi Tuhan,merekalah sejaha Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Lily Haslina Nasir
Sebuah kisah cinta yang melangkaui tiga generasi. Tiga wanita, Karmini, Karmila dan Cempaka, bagai digenggam takdir hidup yang penuh berliku. Mereka ini membawa semangat emansipasi yang sangat luar biasa. Dalam lembut ada tegasnya, dalam patuh ada bangkitnya. Karmini mengharungi keperitan hidup di zaman perang bersama suami, Daeng Amid. Hidup serba sukar dan sulit. Daeng Amid yang terasuh dalam lingkungan budaya dan falsafah masyarakat Bugis, berusaha mempertahankan perkahwi Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Rei Effendi
"Mereka ada di sekitar kita." Setelah putus dengan girlfriend-nya, Edo pergi ke perpustakaan dan terjumpa seorang gadis cantik. Dia jatuh hati pandang pertama. Tapi, ada misteri tak terungkap pada gadis itu... Chacha melalui kejadian aneh lagi seram ketika aktiviti perkhemahan di sekolah... Juwita terserempak wanita berkebaya semasa perjalanan pulang ke rumah... Dan barisan kisah seram bikin korang rasa 'sesuatu'! sedang memerhati! Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Mazey Eddings
It started as a fake date for the wedding from hell . . . The next sparkling and swoony enemies-to-lovers rom-com from the author of the TikTok-hit A Brush with Love and Lizzie Blake's Best Mistake. 'Mazey Eddings's writing is authentic, emotional, and intensely romantic! To me, it's like a Taylor Swift song in book form' Ali Hazelwood, New York Times bestselling author Readers gave A Brush with Love FIVE SHINING STARS! 'Swoony, steamy, adorable . . . Read. This. Book. Yo Learn More
USUAL: RM59.90

NOW: RM 59.90 (-0%)

MEMBER: RM 53.91 (-10%)

By AALIYAADNI
… kerana hidup itu adalah pertandingan. Ikon anak muda yang trauma dengan kisah silamnya, Layla Olivia tidak bersedia untuk menurut arahan ibunya, Nydia supaya memikirkan tentang pasangan hidup. “Layla, sudah tiba masanya Layla fikirkan tentang kehidupan selain daripada karier Layla. Layla sudah berjaya mencapai cita-cita Layla; tiada apa lagi yang Layla mahu kejari. Sekarang Layla perlu ada seseorang untuk melindungi Layla.” – NYDIA “Buat masa ini, perkahwinan b Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By NURUL SYAHIDA
Ketika Sameera terima Ishaak jadi teman lelakinya di usia 17 tahun, dia sedikit pun tak menyangka bahawa pemuda kurus kering itu akan suatu hari jadi Haque Zuhal, bintang pujaan ramai, yang lagu-lagunya akan berkumandang di corong radio, yang dramanya dimainkan di televisyen, dan yang wajahnya akan menghiasi papan-papan iklan di lebuh raya. “Meera tunggu saya, ya? Meera sabar, ya?” Tetapi apabila Haque jatuh cinta dengan wanita lain dan membuat keputusan hubungan mereka Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.10 (-10%)

By Anita
《一學就會!用鋼筆畫可愛生活插畫》 一筆一畫怎麼畫都可愛! 運用鋼筆手繪筆觸,搭配創意字型, 畫出俏皮又繽紛的插畫,為生活加點甜甜的小樂趣!   ★重點快速抓,零基礎也能輕鬆畫   一畫輪廓、二上色,只要會畫直線和圓圈,並透過鋼筆特殊的筆尖呈現出不同的手感線條,就能輕鬆享受塗鴉的樂趣。   本書以圖解的重點式說明各種運用鋼筆 Learn More
USUAL: RM43.10

NOW: RM 43.10 (-0%)

MEMBER: RM 38.79 (-10%)

By Akane Wakita
Si peri comel dan misteri bernama Hime tiba-tiba tercongok di depan Fujino Kyouko, wanita yang memiliki sebuah kedai jahit ala Barat. Hime meminta Kyouko jahitan gaun menggunakan bunga seri pagi. Dapatkah Kyouko membuatnya? Bermulanya hubungan misteri ketika mereka meneroka dunia busana cantik justeru membuat mereka sedar tentang 'kilauan' yang wujud dalam kehidupan... Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By RUBY ANNAS , DINI HANANI , MOHAMAD KAMAL
TAJAU - RUBY ANNAS Mengikut legenda Iban, antu pala berapi adalah paling digeruni. Setiapkali menjelang Gawai Hantu, upacara miring akan dilakukan. Namun, setiap 23 tahun juga, antu pala berapi akan berlegar-legar dan mengganggu penduduk kampung di sekitarnya. Pada keesokan harinya, pasti ada nyawa yang terkorban. Selang 23 tahun kemudian, satu pertelingkahan antara dua puak kaum Iban terjadi dalam merebut cinta seorang wanita bernama Ambon. Ambon telah memilih Sana iaitu seo Learn More
USUAL: RM28.90

NOW: RM 28.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.01 (-10%)

Out of stock

By HANNAH SERRES
Kucarikan makna di sebalik sebaris kalimah mujarad itu. Terjatuh ke dalam sungai paling panjang di dunia, seorang lelaki diberikan peluang untuk hidup kali kedua. Pulang semula ke negara kelahirannya untuk mencari sebuah jawapan, dia ditakdirkan bertemu dengan sepasang kawan karib, bersama adik mereka. “Selamat pagi! Dengar khabar angin suspek pembunuhan tinggal dekat sini!”- AISYAH Pada ketika kematian demi kematian bagaikan kebetulan berlegar-legar di sekeliling. “ Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By
Crayon Shin-chan The Movie 30: Mononoke Ninja Chinpuden 蜡笔小新剧场版30:幽灵忍者珍风传 JAP/CAN (E / C / M) One day, a woman named Chiyome Hesogakure with a child named Chinzō visits the Nohara family and claims that she is the real mother of Shinnosuke and takes him away to a Ninja Village. In the Ninja Village, the Hesogakure family has been protecting "the earth's navel" by blocking it with a pure gold stopper using the "Mononoke technique" that has bee Learn More
USUAL: RM21.90

NOW: RM 19.71 (-10%)

MEMBER: RM 17.52 (-20%)

By 矢部謙介
★第一本圖解╳比較的財報分析書★ ★28張比例縮尺圖+80張企業財報詳解圖,108張圖表全面解析不漏接★ ★適用7大領域╳涵蓋53間企業,多看實例才能學得快又精★   聽到「財報」大多數人的想法是,   ‧我就是個普通上班族,看懂財報對現在的工作有幫助嗎?   ‧想精準投資增加額外收入,卻不知道怎麼看關鍵指標?   ‧企業想獲利除了減少預 Learn More
USUAL: RM64.70

NOW: RM 64.70 (-0%)

MEMBER: RM 58.23 (-10%)

By ATHENA ROSE
Biar kutemukan tanda syurga itu, daripada seseorang dari masa laluku Kehidupan yang serba kelabu mampu bertukar menjadi lebih berwarna jika takdir memilih untuk bertemu dengan orang yang tepat. “Aku nak saman kau, aku tak nak saman orang lain.” — MUBARAK Walau luaran terlihat kasar, jejaka sejuk beku itu mempunyai aura penyayang. Tak diseru pun Mubarak selalu muncul bersama sayap-sayap cintanya. Hadir sebagai pelindung, jiwa Dealova bagai terhubung oleh suatu isyarat Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By ZAZA QRY
Kita mencintai dengan cara kita sendiri... Dilahirkan daripada rahim wanita yang dianggap perampas membuatkan Arrazya cekal dan berani menghadapi hidupnya. Seawal usia 18 tahun, dia sudah keluar dari rumah papanya untuk hidup sendiri. Dia tidak betah tinggal bersama ibu tiri dan kakak yang menganggapnya sebagai orang luar. Pertemuan dengan seorang samseng dan ‘kaki pukul’ bernama Hayyan membuatkan hidup Arrazya lintang-pukang. Masuk campur dalam hidup Hayyan membuatkan Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Sharaf
Kerana bukan semua cerita cinta berakhir dengan sempurna. Dosa yang dilakukan oleh Nawa Safiyya adalah satu sahaja iaitu jatuh cinta dengan Muhammad Feyzal Zavier. Dan lelaki itu, lelaki yang membuatkan Nawa takut untuk jatuh cinta, kembali semula ke dalam hidupnya. Dalam sebuah majlis perkahwinan aturan Butik Blue Tulip, Nawa bertemu dengan Feyzal. Pertemuan Feyzal dengan wanita yang menjelma secara mengejut dan menghilang seperti debu itu selalu bermain di ruang kepala. N Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By
Choi Sang-Eun (Park Min-Young) is an attractive woman, with talent and charm. She works as a contract marriage master. Her job is to help her client have a perfect single life. She transforms herself for each of her clients. Her client Jung Ji-Ho (Ko Gyung-Pyo) has been in a marriage contract with her for 5 years, running on Monday, Wednesday, and Friday of the week. Jung Ji-Ho is a mysterious man. Her new client Kang Hae-Jin (Kim Jae-Young) is a popular actor. She has a marr Learn More
USUAL: RM59.90

NOW: RM 59.90 (-0%)

MEMBER: RM 53.91 (-10%)

By Zaifu Zaman Ahmad
Datuk Rahim akhirnya membuat keputusan untuk pulang ke kampung halamannya bagi menghabiskan sisa-sisa hidupnya di situ. Keluarganya turut dibawa sekali. Beliau telah menyerahkan syarikat Melur Holding pada kedua anak lelakinya yang masih lagi tinggal di bandar Kuala Lumpur. Tidak semua penduduk kampung dapat menerima kepulangan Datuk Rahim sekeluarga. Apatah lagi bila mendapat tahu bahawa lelaki itu ingin membuka kebun sayur dan menternak haiwan bagi me Learn More
USUAL: RM28.90

NOW: RM 28.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.01 (-10%)

By SYAWANA AZIZ & AZIZAH AL-YAHYA
Kehamilan bukan hanya berlaku pada tubuh wanita,tetapi ia juga berlaku kepada seluruh keluarga itu sendiri sama ada isteri mahupun suami itu sendiri. Seorang wanita yang hamil akan mendapati terdapat perubahan bukan hanya pada fizikalnya sahaja bahkan perasaan dan emosinya. Dengan perubahan itu,ramai wanita hamil akan mendapati waktu mengandung bukanlah masa yang mudah bagi mereka. Mereka akan mudah merasa kecewa,sensitif dan mudah menangis kerana perubahan-perubahan hormone Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By
KANOJO, OKARISHIMASU (SEASON 2) 出租女友 第二季 VOL.1-12 END (DVD) JAP / ENG (E / C / M) A year after they met, Kazuya Kinoshita and Chizuru Mizuhara still regularly see each other through the rental girlfriend app. However, Chizuru confesses that she is ready to quit her job to pursue her true passion—acting. Despite wishing to maintain the relationship they have, Kazuya decides to support her dream. When Kazuya goes to watch Chizuru's anticipated first play, he i Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 35.91 (-10%)

MEMBER: RM 31.92 (-20%)

By SHAKIRAH MD DIN
Naskhah istimewa ini ditulis oleh seorang wanita berjiwa cekal. Teruji dengan penyakit kanser memaksa beliau menabahkan hati bertarung dengan kesakitan dan emosi. Banyak kemahuan dan kemampuan dirinya yang tidak dapat dicapai atau dilaksanakan lagi. Naskhah ini mengetengahkan peranan suami yang sangat membantu beliau melalui detik-detik sukar dalam hidupnya. Kisah-kisah yang diutarakan mampu menyuntik inspirasi kepada para suami di luar sana agar faham bagaimana melayani kere Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By DR. MAZLI SHAM ABDULLAH
Naskhah istimewa ini ditulis oleh seorang wanita berjiwa waja yang telah dikurniakan seorang anak istimewa. Dr. Mazli Sham Abdullah adalah seorang pendidik yang mempunyai cita-cita tinggi untuk menabur jasa pada keluarga dan agamanya. Kehadiran memang mencuri banyak masa, tenaga dan tumpuan beliau dalam mencapai cita-citanya. Banyak pengorbanan yang terpaksa dilakukan kerana beliau perlu menguruskan pelbagai keperluan kesihatan anak istimewa ini. Terbang Bersama adalah sebuah Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By FAZLYN RIDZ
Play a stupid game. Win a stupid prize... Dendam... Jesnita terperangkap dengan permainan bahaya kerana dendam lama yang dibawa semenjak zaman kolej. Wanita sepertinya tidak merasai cinta yang sebenar melainkan lelaki sekadar satu kesempatan untuknya sehinggalah muncul seorang lelaki bernama Rafael yang telah berjaya mengetuk pintu ketenangan dirinya. Gold digger! “Tak ada orang akan datang dan meminta untuk berkahwin macam tu saja. Apatah lagi semua orang cakap I ni ja Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By SHARINA ELISA
Sebaik sahaja urusan pengebumian Anuar selesai, Aisyah memperdaya Trisya ke sebuah masjid dan meninggalkan adiknya yang berusia lima tahun itu di situ. Seorang wanita mencecah usia emas yang dikenali sebagai Tok Wan menawarkan diri untuk menghantar Trisya pulang. Malangnya, mereka telah terdengar pertengkaran di antara Mahani dan Aisyah. Dari situ, mereka mendapat tahu bahawa Trisya adalah anak luar nikah di antara ibu dengan lelaki yang bukan ayahnya. Datin Paduka Dahlia yan Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Sasha Peyton Smith
In 1911 New York City, seventeen-year-old Frances Hallowell spends her days as a seamstress, mourning the mysterious death of her brother months prior. Everything changes when she's attacked and a man ends up dead at her feet-her scissors in his neck, and she can't explain how they got there. Before she can be condemned as a murderess, two cape-wearing nurses arrive to inform her she is deathly ill and ordered to report to Haxahaven Sanitarium. But Frances finds Haxahaven is Learn More
USUAL: RM75.90

NOW: RM 75.90 (-0%)

MEMBER: RM 68.31 (-10%)

1-254 of 254

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top