Comic Carnival
Comic Carnival
0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Atiqah Hamid 'Found 38 Related Products
By Hakim Hamidon
Dalam menjalani kehidupan harian, kita tidak perang terlepas daripada membuat pilihan. Antara alternatif kita dalam mendepani pilihan yang ada adalah dengan melakukan istikharah. Sesudah beristikharah, kita berharap Allah SWT memberi ilham kepada kita dalam membuat pilihan. Senario ini seringkali berlaku apabila kita berhadapan dengan soal jodoh. Namun, tahukah kita bahawa konteks istikharah lebih luas daripada sekadar memilih jodoh? Usaha beristikharah mungkin nampak kecil, Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By Norhafsah Hamid
When one brings you pain and another brings you sorrow; what would you do? Will you choose to remember or will you take that leap to forget? **** Sofea, a headstrong independent librarian, the 'Nanny McPhee' of the library world. Shafique, a serious antiquarian of books with a painful past. Their love for books led them to unintentionally stumble upon each other, over and over again. Nothing is coincidental; everything is decreed. This is not just a love stor Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 28.00 (-20%)

MEMBER: RM 28.00 (-20%)

By Norhafsah Hamid
The heart is an amazing thing. It is the one part of our body that we can’t see or physically touch but its presence has ways of making us feel wondrous things. The heart can be bruised but it can also be mended. It is the heart and not the mind that longs for love but at the same time, fears for pain and loss. Perhaps, some might feel that it is better to ‘harden’ our hearts to avoid any weaknesses and possibility of hurt. But know this; when our hearts are at it Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 28.00 (-20%)

MEMBER: RM 28.00 (-20%)

By Atiqah M & Irfan Foner
Fateh pertama kali belajar berpuasa tahun ini! Ibu dan Walid bertungkus lumus mengemas dan menghias rumah bagi menyambut kedatangan Ramadan yang dirindui. Fateh pelik. Bukankah Aidilfitri lambat agi? Sebenarnya, ibu dan Walid ingin menjadi contoh agar Fateh lebih mensyukuri kedatagan bulan mulia ini berbanding meraikan pembebasannya. Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Atiqah M & Irfan Foner
Wafi dn waf adalah simbolik pada adik - beradik yang sering berkelahi sesama sendiri. Seorang nak itu, seorang nak ini. Pening kepala ibu bapa bagaimana nak mendamaikan dua saudara sedarah ini. Air dicincang tidak akan putus. Bergaduh macam mana pada akhirnya mereka tetap adik - beradik yang perlu hormat - menghormati antara satu sama lain. Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Atiqah M & Irfan Foner
Apa yang dikatakan oleh Rasulullah s.a.w berkaitan mendidik anak tentang solat. Rasulullah s.a.w bersabda : ' Perintahkanlah anak - anak kamu untuk melaksanakan solat apabila sudah mencapai umur tujuh (7) tahun.' Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Aizuddin Hamid
Menjadi seorang wanita yang mengamalkan Islam secara keseluruhan dalam kehidupan sehariannya bukanlah suatu tugas yang mudah, apatah lagi dengan pelbagai cabaran yang mendatang sehingga tidak ramai wanita mampu istiqamah dalam mencari redha-Nya. Disebabkan itulah, penting untuk para muslimah masa kini mempunyai role model atau contoh teladan yang terbaik untuk diikuti agar setiap tindak-tanduk yang dilakukan itu berlandaskan syariat Islam. Jadi, dalam penulisan ini beberapa o Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Hazwani Osman & Nafisah Hisam
“Aku nak tebus kesilapan aku. Tapi aku perlukan kau untuk percaya pada aku.” “Kenapa aku kena percaya pengkhianat macam kau?” “Kalau tak, Sultan akan mati!” *** Asil, perisik musuh (CUP) yang dihantar ke istana untuk mengintip Sultan Abdul Hamid II akhirnya membuka mata melihat kebenaran. Asil sudah memilih untuk berpihak dengan Sultan untuk menebus kesilapan, tetapi identitinya tergugat apabila muncul Gallipoli, gadis misteri istana. Jika identiti Asil terde Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Atiqah M & Irfan Foner
Kali ini, Wahid membimbing Fateh berdoa dan memohon pertolongan dari Allah untuk setiap perkara yang terjadi daripada bangun Subuh sehinggalah melelapkan mata. Mengapa Fateh teruja nak berdoa? Fateh sedar hanya Allah s.w.t saja yang dapat memudahkan sesuatu perkra yang susah dan hanya Allah s.w.t saja sebaik - baik pelindung buat diri dan keluarganya. Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Norhafsah Hamid
“Hardship may dishearten at first, but every hardship passes away. All despair is followed by hope; all darkness is followed by sunshine.” Rumi. *** Struggling to fit in all her life, Nieza, a cardiologist, decided that it was time for her to move back home to Malaysia. With one of her best friends leaving and the other busy with oncologist training, she felt that there was nothing left for her in Liverpool. Then, a man from her past unexpectedly appeared and stirr Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By RUBY ANNAS , DINI HANANI , MOHAMAD KAMAL
TAJAU - RUBY ANNAS Mengikut legenda Iban, antu pala berapi adalah paling digeruni. Setiapkali menjelang Gawai Hantu, upacara miring akan dilakukan. Namun, setiap 23 tahun juga, antu pala berapi akan berlegar-legar dan mengganggu penduduk kampung di sekitarnya. Pada keesokan harinya, pasti ada nyawa yang terkorban. Selang 23 tahun kemudian, satu pertelingkahan antara dua puak kaum Iban terjadi dalam merebut cinta seorang wanita bernama Ambon. Ambon telah memilih Sana iaitu seo Learn More
USUAL: RM28.90

NOW: RM 28.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.01 (-10%)

Out of stock

By Fauziah Abdul Hamid
Travelog Eropah 2 membawa anda menikmati pemandangan alam yang menakjubkan. Rangkaian pergunungan Alps yang mendominasi negara Lienchtenstein, Austria dan Switzerland turut dikongsi sebahagiannya oleh negara jerman dan Itali. Keindahan yang mempesonakan menjadikan kita ralit dan hanya mampu berzikir. Hamparan permukaan kawasan pergunungan nan menghijau serta puncaknya yang bersalji amat mendamaikan. Taburan tasik, air terjun serta sungai yang bersih melengkapkan lagi kesempur Learn More
USUAL: RM40.00

NOW: RM 40.00 (-0%)

MEMBER: RM 36.00 (-10%)

By FAUZIAH ABDUL HAMID
Menikmati keunikan serta keindahan alam ciptaan Tuhan yang masih kukuh dipelihara merentasi zaman, serta seni bina bangunan yang masih utuh melambangkan kegemilangan tamadun Eropah yang berkurun usianya. Mengutip sisi positif masyarakat Eropah yang beramal dengan Islam walaupun majoriti masyarakatnya bukan Muslim. Buku Travelog Eropah 1, ini merangkumi kisah pengembaraan mereka sekeluarga ke Jerman, Sweeden, Denmark, Belanda, Belgium, Luxembourg dan Peranchis (France). Buku Learn More
USUAL: RM40.00

NOW: RM 40.00 (-0%)

MEMBER: RM 36.00 (-10%)

By FAUZIAH ABDUL HAMID
Saat menelusuri bumi Queenstown, aura damai dan tenang dirasai. Terbenam jalur lara tatkala menikmati keindahan alam yang tercipta di depan mata. Deretan gunung-ganang, tasik, sungai, ladang yang luas dan bunga lupin. Segala yang dilihat begitu sempurna, ibarat syurga. Sebuah panorama yang amat sukar untuk dilupakan lalu memberi inspirasi untuk menulis travelog ini. Ayuh kaki travel, singgahlah di syurga dunia. Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By HAZWANI OSMAN
Penyamaran Asil sebagai tukang masak di istana telah menyebabkan Asil berada dalam dilema: memilih untuk mempercayai Sultan Abdul Hamid II, atau tetap dengan pendiriannya sebagai pengintip harapan CUP. Ini kerana, Asil melihat sendiri peribadi sultan yang berbeza daripada apa yang dididik oleh CUP. Dalam keadaan Asil yang masih keliru, konco-konco CUP terus-menerus melaksanakan strategi menjatuhkan Sultan Abdul Hamid II, terutamanya menuntut agar Sultan melaksanakan kembali p Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Norhafsah Hamid
Sarah—an introvert and a law student in England, struggling to stay true as a Muslim. Things started to go wrong when Sarah crossed paths with Linda. Everything about Sarah irked Linda, especially her outdated and devout lifestyle. Whilst Sarah endured the backlash from her peers, Jonah–the ‘Romeo’, came into her life and attempted to woo her like the other women he had charmed. While Sarah endured the nightmare of vicious rumors and being ostracized, Linda was surp Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 28.00 (-20%)

MEMBER: RM 28.00 (-20%)

By Norhafsah Hamid
Crying doesn't mean you’re questioning God’s plan. It means that you’re human. ”Sarah—now a full-fledged lawyer, struggling to balance her work and life. As Sarah and her friends were tussling to adjust with adulthood, Jonah the ‘Romeo’ started a new religious journey. Just when she thought life was about to get rosy, test and hardships came rolling in. Sarah was taunted and accused of being barren by a family member and had to ward off a shameless seducer awa Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 28.00 (-20%)

MEMBER: RM 28.00 (-20%)

By Norhafsah Hamid
Hassan sat down next to his mom and dad as he stared vacantly at the grave. He felt numb. His other siblings were behind him, sobbing quietly. The imam began his sermon. Hassan’s mind started drifting off. He wondered if the body inside the grave will be okay. Will he be lonely? Will he be afraid? He wondered if the body can still hear them. Hassan’s own tears rolled down his cheeks. He felt a lump in his throat. The tragedy has shreds the heart to pieces. Hassan never k Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Anna Milia
Cinta bukanlah mencari yang sempurna, tapi menerima dengan sempurna. NAILI. Demi memenuhi amanat terakhir ibunya, dia mencari lelaki yang didakwa sebagai ayahnya. Dia mahu lelaki itu tahu akan kewujudannya. Itu sahaja. Namun, dalam sekelip mata, hidupnya berubah. Dia bukan lagi anak yatim piatu. Dia mempunyai ayah yang kaya-raya, malah dijodohkan dengan Yusouf. Semuanya indah, namun tidak ubah seperti burung tempua yang singgah di dahan tinggi. Jatuhnya cukup memeritkan. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Kaybee Rahim & Amyr Hamid
Adakah kita perlu risau? Sejumlah 60 peratus dari golongan orang muda dikhuatiri muflis pada tahun 2020, mengikut laporan dari Bank Dunia (2019). Puncanya? Disebabkan pinjaman peribadi yang dilakukan bukan untuk melabur, tetapi kerana gaya hidup melampau yang tidak terurus. Adakah kebanyakan kita sedar apakah perbezaan antara Kehendak dengan Keperluan? Yang mana sepatutnya dibelanjakan tunai, yang mana sepatutnya kita belanjakan secara kredit? Celik kewangan membantu kita unt Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By HAZWANI OSMAN
“Macam mana kamu tahu itu ialah kebenaran? Dari mana sumber kebenaran itu? Adakah sumber itu sahih?” “Mestilah saya tahu! Sebab…” …sebab selama ini, Pak Cik Muhktar yang cakap begitu? *** Penyamaran Asil sebagai tukang masak di istana telah menyebabkan Asil berada dalam dilema: memilih untuk mempercayai Sultan Abdul Hamid II, atau tetap dengan pendiriannya sebagai pengintip harapan CUP. Ini kerana, Asil melihat sendiri peribadi sultan yang berbeza daripada Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

Karya terjemahan sulung ini dikarang istimewa khusus buat pasangan pengantin baharu, dan amnya buat pengantin lama yang masih ingin sentiasa membuai dan meremajakan ikatan rumah tangga. Kadangkala, kita sebagai manusia alpa apabila berada dalam comfort zone sehingga mengabaikan hal-hal yang dianggap remeh, namun impaknya nyata begitu besar dan bermakna. Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.10 (-10%)

By Norhafsah binti Hamid
“If you love Allah and take care of your relationship with Him, He will take care of the people whom you love." *** Amy is a 30-year-old doctor who strives to live a meaningful life, choosing to focus on enjoying the company of her friends and committed in nurturing her faith. The unexpected presence of someone from her friend’s past stirs up feelings within her. What she was afraid to dream of before this, presented itself to her like a ray of hope from God. Just as Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Siti Hazneza Abdul Hamid
Akan aku palam retak hatimu dengan kasih cinta membara Melur itu sifatnya bersih dan suci. Ia tenang. Cemar pada melur hanya menceritakan tentang noda pada tangan pemegangnya. Kelopak melur yang terusik hanya menggambarkan kurang cermatnya si pemegang. Tidak ada salahnya pada si melur. Panggilan daripada Natasha pada suatu malam mengejutkan Farihin. Telah lama gadis itu dijauhinya gara-gara patah hati. Ya, Natasha telah bertunang tanpa sempat dia meluahkan rasa. Gadis it Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

USUAL: RM36.90

NOW: RM 36.90 (-0%)

MEMBER: RM 33.21 (-10%)

By NORHAFSAH HAMID
Sarah is a Muslim girl faced with challenges and obstacles to remain true to her religion. Whilst she endures hardship, she also found friendship and love. Jonah is the 'modern day' Rome and enjoys the company of women but when he met Sarah, his whole world changed. Both are from different backgrounds and religion but yet their path kept crossing. Is it fate or just a coincidence? Learn More
USUAL: RM33.00

NOW: RM 33.00 (-0%)

MEMBER: RM 29.70 (-10%)

By Shamsuddin Kadir & Amin Hamid
PANDUAN MELAKSANAKAN BACAAN KHUTBAH PUSAKA SELEPAS MAJLIS PENGEBUMIAN BUKU INI SEBAGAI RUJUKAN DAN BAGI MENGELAKKAN: 1. Harta lambat diagihkan 2. Elak bergaduh antara waris 3. Supaya waris cepat agih harta pusaka 4. Supaya waris tahu semua waris yang berhak 5. Jadi lebih bijak untuk urus harta pusaka Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By 莫欣·哈密
  國界消失了,打開一扇門,就能穿梭到未知的城市,走進他人的生命……   當今世界最需要的一本小說   走進這扇門,我們終能在不安之中,看見溫柔   ◆ 撼動35國讀者,歐巴馬、時代雜誌、紐約時報、衛報、亞馬遜書店一致列為年度選書!   ◆ 羅素兄弟搶下電影版權,交由《模仿遊戲》導演掌鏡改編!   ◆ 闖入曼布克獎、國際都柏林文學 Learn More
USUAL: RM55.45

NOW: RM 55.45 (-0%)

MEMBER: RM 49.91 (-10%)

By Abdullah Abdul Hamid
Kenapa buku ini dihasilkan? Siapakah yang perlu membacanya? Apakah mesej yang terkandung di dalamnya? Buku Apabila Wartawan dan Artis Menangis adalah catatan daripada perjalanan dan pengalaman penulis di beberapa buah negara terutamanya ketika menjalankan tugasan Wartawan dan misi kemanusiaan, antaranya Tebing Barat dan Semenanjung Gaza di Palestin, Syria dan Bangladesh. Buku ini dihasilkan untuk menyampaikan pelbagai kisah yang disaksikan dan dirasai sendiri oleh penulisnya. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Pitchaya Sudbanthad
Places remember us... 'An important, ambitious, and accomplished novel. Sudbanthad deftly sweeps us up in a tale that paints a twin portrait: of a megacity like those so many of us call home and of a world where sanctuary is increasingly hard to come by' Mohsin Hamid A missionary begs to be sent home. A jazz pianist is hired to perform for ghosts. An army colonel smells the food of home for the last time. A girl designs herself a new face. An old woman uploads her consciousne Learn More
USUAL: RM59.90

NOW: RM 59.90 (-0%)

MEMBER: RM 53.91 (-10%)

By Saridah Hamid
“Ibu tak sayang kita lagi ke Kak Ana? tanya Im. “Tak baik cakap macam tu. Ibu buat begitu ada sebabnya,” jawab Ana. “Sebab Im ni jahat, kan? Sebab tu inu bersetuju dengan Pak Long nak hantar kita ke sana!” Pertanyaan Im itu membuatkan Ana tersentak. Ana tahu, keputusan ibu tentu menggangu jiwa Im. Jika benar itu yang terbaik buat kami, Ana akan cuba yang terbaik untuk membahagiakan mereka semua. Tapi, mampukah Ana menggalas tanggungjawab sebagai kakak dalam me Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By Cik Tet
Perwatakan Husna yang degil dan suka melawan telah membuahkan rasa cinta dalam hati Amzar, seorang jejaka yang berumur awal 40-an. Lagi kuat Husna melawan, lagi besar keinginan dalam hatinya untuk memiliki anak manja Pak Cik Hamidi itu. “Una nak kahwin dengan saya?” “Tak naklah, Una. Dahlah tua, muka penuh dengan semak-samun. Gelilah, pak cik. Nak cari bibir pun tak jumpa.” “Kenapa nak cari bibir saya? Una nak buat apa dengan bibir saya ni?” Walau luaran Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Hj Lokman Abdul Hamid
Bahagian I: Apa itu Kanser? Inilah sebuah buku yang membicarakan Kanser dari dimensi yang belum pernah and abaca atau lihat. Buku ini menyingkap kanser secara menyeluruh dalam bahasa umum. Anda tentu ingin mengetahui bentuk gaya hidup yang bakal mengundang kanser. Atau anda perlu tahu bagaimana kanser merebak dan tip makanan yang perlu dikurangkan. Satu perbandingan antara perubatan moden vs rawatan Al-Quran yang mengupas isu-isu pro dan kontra, terhadap kedua-duanya. Baha Learn More
USUAL: RM45.00

NOW: RM 45.00 (-0%)

MEMBER: RM 40.50 (-10%)

By Norhafsah Hamid
Letters to God is about a journey of a young girl named Sarah in trying to find her footing in a challenging world. An introvert by nature, Sarah struggles to balance her work, life and her spiritual longing while trying to adapt to her new surroundings. She found friendship along the way and also experienced hostility and heartache. Not knowing who to turn to, she decided to rant and rave to her Creator. This is a story of how a young girl, who made a decision to write lette Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Prof Dato’ Dr Hamid Arshat
Setiap pasangan pasti ingin menimang cahaya mata yang sihat dengan secepat mungkin. Namun, kita hanya mampu merancang, dan Allah-lah yang menduga kita dengan pelbagai ujian. Ada yang berjaya mendapat zuriat dan ada yang terpaksa tunggu bertahun-tahun, bahkan ada yang disahkan mandul. Insya-Allah, buku ini akan membantu semua pasangan, sama ada yang akan menimang cahaya mata atau yang berusaha ke arah itu. Antara perkara PERLU TAHU yang ada dalam buku ini: • Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Nassim Nicholas Taleb
'Really made me think about how I think' - Mohsin Hamid, author of Exit West Tough times don't last. Tough people do. In The Black Swan, Taleb showed us that highly improbable and unpredictable events underlie almost everything about our world. Here Taleb stands uncer-tainty on its head, making it desirable, even necessary. The antifragile is beyond the resilient or robust. The resil-ient resists shocks and stays the same; the antifragile gets better and better. Jus Learn More
USUAL: RM75.50

NOW: RM 75.50 (-0%)

MEMBER: RM 67.95 (-10%)

By Paulo Coelho
The Winner Stands Alone is the enthralling new novel by the incomparable Paulo Coelho. The story is set during the Cannes International Film Festival and the entire action plays out over 24 hours. Igor is a wealthy Russian businessman. His wife Ewa left him two years ago and Igor has never really come to terms with their break up, especially as Ewa is now remarried to a famous fashion designer, Hamid Hussein. Igor is insanely jealous and when Ewa left him Learn More
USUAL: RM34.90

NOW: RM 34.90 (-0%)

MEMBER: RM 31.41 (-10%)

By HAJI LOKMAN ABDUL HAMID
Buku Perubatan Al-Quran Rawatan Penyakit Gangguan Jin, Sihir dan Saka ini ialah buku ketiga dalam siri Perubatan Al-Quran. Buku Ini dibahagikan kepada 4 bahagian iaitu Bahagian 1: Memahami Alam Jin. Bahagian 2: Memahami Gangguan Sihir dan Saka keturunan. Bahagian 3: Kaedah Rawatan dengan Al-Quran. Bahagian 4: Jurnal Pesakit. Buku ini didedahkan dengan ''The Power of Quarnic Medicine''. Kaedah rawatan yang dinyatakan dalam buku ini ialah dengan amalan bacaan ayat-ayat al-qur Learn More
USUAL: RM70.00

NOW: RM 70.00 (-0%)

MEMBER: RM 63.00 (-10%)

38 Item(s)

*

Back to Top