0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Ayu Balqishah 'Found 1142 Related Products
By
Exercise book for primary school, published in 2020, printed in 2 colour Learn More
USUAL: RM5.90

NOW: RM 5.90 (-0%)

MEMBER: RM 5.31 (-10%)

By
Exercise book for primary school, published in 2020, printed in 2 colour Learn More
USUAL: RM4.90

NOW: RM 4.90 (-0%)

MEMBER: RM 4.41 (-10%)

By
Exercise book for primary school, published in 2020, printed in 2 colour Learn More
USUAL: RM5.90

NOW: RM 5.90 (-0%)

MEMBER: RM 5.31 (-10%)

By
Exercise book for primary school, published in 2020, printed in 2 colour Learn More
USUAL: RM4.20

NOW: RM 4.20 (-0%)

MEMBER: RM 3.78 (-10%)

By
Exercise book for primary school, published in 2020, printed in 2 colour Learn More
USUAL: RM4.90

NOW: RM 4.90 (-0%)

MEMBER: RM 4.41 (-10%)

By
Exercise book for primary school, published in 2020, printed in 2 colour Learn More
USUAL: RM4.90

NOW: RM 4.90 (-0%)

MEMBER: RM 4.41 (-10%)

By Muhammad Haji Salleh
A history of the Malay Peninsula and the islands of the Archipelago. The Malay Annals (Malay: Sejarah Melayu), originally titled Sulalatus Salatin (Genealogy of Kings), is a literary work that gives a romanticised history of the origin, evolution and demise of the great Malay maritime empire, the Malacca Sultanate. The work which was composed sometime between 15th and 16th centuries, is considered one of the finest literary and historical works in the Malay language. In 2001 Learn More
USUAL: RM77.95

NOW: RM 77.95 (-0%)

MEMBER: RM 70.16 (-10%)

By
Exercise book for primary school, published in 2020, printed in 2 colour Learn More
USUAL: RM5.90

NOW: RM 5.90 (-0%)

MEMBER: RM 5.31 (-10%)

By
Exercise book for primary school, published in 2020, printed in 2 colour Learn More
USUAL: RM4.90

NOW: RM 4.90 (-0%)

MEMBER: RM 4.41 (-10%)

By
Lee Yeon (Lee Dong-Wook) was once the mountain spirit of Baekdudaegan. He sacrificed his life as a mountain god to resurrect the life of the woman he loved A Eum. Lee Yeon now lives his life as a nine tailed fox in human form. He has lived this way for hundreds of years. Meanwhile, Nam Ji-A (Jo Bo-Ah) works for TVC station as a PD of documentaries. She seeks out stories on the supernatural. Back in 1999, her parents were involved in a car accident in Yeou Gogae. She remember Learn More
USUAL: RM59.90

NOW: RM 47.90 (-20%)

MEMBER: RM 47.90 (-20%)

By Meme Iwaoka
Ayu, cantik... tapi sebenarnya gadis XX?!!Aku, Torame Koeda, pelajar tahun 2 sekolah menengah.Err... patut ke aku beritahu hal ni?Aku ni anak orang kaya dan aku nak jalani hidup macam orang biasa. Langkah pertama, aku kena tukar sekolah dulu. Tapi... tak semudah tu! Ada dua bodyguard yang kena perhatikan gerak-geri aku! Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By
After their first adventures, Raiga and Mayuri live a somewhat quiet life. Raiga hunts some Horrors and Mayuri grows flowers. But during the night of a full moon, a man with a white mask appears before them and kidnaps Mayuri. Raiga embarks onboard the Makai train to chase them. 魔戒骑士冴岛雷牙。雷牙作为接受指令的守护者每天进行恐怖狩猎。希望成为人的力量的茧利,在雷牙下每天培育花。两人过着平静的日常生活,某个 Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 17.90 (-10%)

MEMBER: RM 17.90 (-10%)

By
*Disediakan khusus untuk murid-murid tahun 1, 2 dan 3 *Latihan yang dimuatkan dalam siri ini mampu membimbing murid-murid menguasai kemahiran asas mengarang *Latihan disususn secara berperingkat, iaitu menyusun perkataan, melengkapkan ayat dan membina ayat *Jawapan lengkap disediakan Learn More
USUAL: RM4.90

NOW: RM 4.90 (-0%)

MEMBER: RM 4.41 (-10%)

By
*Disediakan khusus untuk murid-murid tahun 1, 2 dan 3 *Latihan yang dimuatkan dalam siri ini mampu membimbing murid-murid menguasai kemahiran asas mengarang *Latihan disususn secara berperingkat, iaitu menyusun perkataan, melengkapkan ayat dan membina ayat *Jawapan lengkap disediakan Learn More
USUAL: RM4.90

NOW: RM 4.90 (-0%)

MEMBER: RM 4.41 (-10%)

By
*Disediakan khusus untuk murid-murid tahun 1, 2 dan 3 *Latihan yang dimuatkan dalam siri ini mampu membimbing murid-murid menguasai kemahiran asas mengarang *Latihan disususn secara berperingkat, iaitu menyusun perkataan, melengkapkan ayat dan membina ayat *Jawapan lengkap disediakan Learn More
USUAL: RM4.90

NOW: RM 4.90 (-0%)

MEMBER: RM 4.41 (-10%)

By
Test your vision, learn vocabulary, strengten memory, increase focus, cultivate patience, coping with strees. Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 4.50 (-10%)

By
Test your vision, learn vocabulary, strengten memory, increase focus, cultivate patience, coping with strees. Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 4.50 (-10%)

By Intan Aidda
Pembunuhan misteri berlaku, tanpa petunjuk mahupun motif yang jelas. Satu per satu mangsa ditemui mati dalam keadaan yang mengerikan. Heboh khabar angin dicanang, bahawa itu semua angkara Joko Ronggo. “Kami orang kampung rasa terancam. Kami tak nak mati. Kami tak nak jadi mangsa korban si Joko Ronggo tu.” - Mail Dalam diam, ada seseorang yang menyimpan dendam. Dek rasa marah yang semakin menguasai diri, teganya dia menyebarkan fitnah. “Dia puja semula semangat Joko R Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 19.20 (-20%)

MEMBER: RM 19.20 (-20%)

Out of stock

By
Gemilang Tatabahasa Bahasa Melayu ditulis khas untuk membantu murid-murid memahami dan menguasai penggunaan tatabahasa. Buku ini dimuatkan nota-nota ringkas dan padat dalam dwibahasa untuk memudahkan kefahaman murid-murid. Latihan progresif yang disediakan pasti dapat meningkatkan keberkesanan murid-murid mempelajari aspek tatabahasa. Learn More
USUAL: RM6.50

NOW: RM 5.85 (-10%)

MEMBER: RM 5.20 (-20%)

By
*Disusun secara komprehensif untuk meningkatkan penguasaan murid dalam aspek tatabahasa *Nota yang padat dan lengkap memudahkan murid memahami serta menguasai pelbagai aspek tatabahasa *Latihan disediakan pada akhir setiap bahagian untuk menguji kefahaman murid tentang aspek tatabahasa yang dibincangkan Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By
Gemilang Tatabahasa Bahasa Melayu ditulis khas untuk membantu murid-murid memahami dan menguasai penggunaan tatabahasa. Buku ini dimuatkan nota-nota ringkas dan padat dalam dwibahasa untuk memudahkan kefahaman murid-murid. Latihan progresif yang disediakan pasti dapat meningkatkan keberkesanan murid-murid mempelajari aspek tatabahasa. Learn More
USUAL: RM6.50

NOW: RM 5.85 (-10%)

MEMBER: RM 5.20 (-20%)

By
Gemilang Tatabahasa Bahasa Melayu ditulis khas untuk membantu murid-murid memahami dan menguasai penggunaan tatabahasa. Buku ini dimuatkan nota-nota ringkas dan padat dalam dwibahasa untuk memudahkan kefahaman murid-murid. Latihan progresif yang disediakan pasti dapat meningkatkan keberkesanan murid-murid mempelajari aspek tatabahasa. Learn More
USUAL: RM6.50

NOW: RM 5.85 (-10%)

MEMBER: RM 5.20 (-20%)

By
*Buku ini merupakan rujukan yang efektif untuk membantu murid-murid memahami, memperkaya perbendaharaan kata dan memantapkan penggunaan kosa kata *Buku ini juga mencakupi beberapa topik, iaitu penjodoh bilangan, kata ganda, kata majmuk dan bandingan semacam *Entri yang tersusun *Maksud entri yang tepat *Contoh ayat yang jelas *Latihan yang pelbagai Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By
*Latihan yang sistematik dan pelbagai *Melatih kanak-kanak mengeja dengan betul *Latihan merangkumi penggunaan suku kata mengikut tahap murid *Latihan disusun berperingkat mengikut aras kesukaran *Ilustrasi yang menarik dan interaktif Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.51 (-10%)

MEMBER: RM 3.12 (-20%)

By
Test your vision, learn vocabulary, strengten memory, increase focus, cultivate patience, coping with strees. Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 4.50 (-10%)

By
Test your vision, learn vocabulary, strengten memory, increase focus, cultivate patience, coping with strees. Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 4.50 (-10%)

By
*Disusun secara komprehensif untuk meningkatkan penguasaan murid dalam aspek tatabahasa *Nota yang padat dan lengkap memudahkan murid memahami serta menguasai pelbagai aspek tatabahasa *Latihan disediakan pada akhir setiap bahagian untuk menguji kefahaman murid tentang aspek tatabahasa yang dibincangkan Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By
Gemilang Tatabahasa Bahasa Melayu ditulis khas untuk membantu murid-murid memahami dan menguasai penggunaan tatabahasa. Buku ini dimuatkan nota-nota ringkas dan padat dalam dwibahasa untuk memudahkan kefahaman murid-murid. Latihan progresif yang disediakan pasti dapat meningkatkan keberkesanan murid-murid mempelajari aspek tatabahasa. Learn More
USUAL: RM6.50

NOW: RM 5.85 (-10%)

MEMBER: RM 5.20 (-20%)

By
Gemilang Tatabahasa Bahasa Melayu ditulis khas untuk membantu murid-murid memahami dan menguasai penggunaan tatabahasa. Buku ini dimuatkan nota-nota ringkas dan padat dalam dwibahasa untuk memudahkan kefahaman murid-murid. Latihan progresif yang disediakan pasti dapat meningkatkan keberkesanan murid-murid mempelajari aspek tatabahasa. Learn More
USUAL: RM6.50

NOW: RM 5.85 (-10%)

MEMBER: RM 5.20 (-20%)

By
Gemilang Tatabahasa Bahasa Melayu ditulis khas untuk membantu murid-murid memahami dan menguasai penggunaan tatabahasa. Buku ini dimuatkan nota-nota ringkas dan padat dalam dwibahasa untuk memudahkan kefahaman murid-murid. Latihan progresif yang disediakan pasti dapat meningkatkan keberkesanan murid-murid mempelajari aspek tatabahasa. Learn More
USUAL: RM6.50

NOW: RM 5.85 (-10%)

MEMBER: RM 5.20 (-20%)

By
*Buku ini disusun khusus untuk rujukan efektif murid-murid dalam memahami dan menguasai penggunaan peribahasa secara komprehensif *Buku ini membantu murid mengaplikasikan peribahasa semasa menulis ayat atau karangan *Entri yang tersusun *Maksud entri yang tepat *Contoh ayat yang jelas *Latihan yang pelbagai Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By
*Latihan yang sistematik dan pelbagai *Melatih kanak-kanak mengeja dengan betul *Latihan merangkumi penggunaan suku kata mengikut tahap murid *Latihan disusun berperingkat mengikut aras kesukaran *Ilustrasi yang menarik dan interaktif Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.51 (-10%)

MEMBER: RM 3.12 (-20%)

By
Superb Model Karangan Tingkatan 4 & 5 sememangnya buku yang berkualiti dan mantap untuk pembelajaran yang berkesan bagi membantu murid menghadapi Kertas 1 SPM Bahasa Melayu. Dengan kandungan yang intensif dan efektif, buku Model Karangan SPM sewajarnya dijadikan buku pilihan murid untuk meningkatkan pemahaman dan memperkukuh keyakinan dan seterusnya mencapai kecemerlangan dalam peperiksaan. Ciri-ciri istimewa: • Koridor Peribahasa • Panduan Menulis Karangan dalam SPM • Learn More
USUAL: RM17.95

NOW: RM 16.16 (-10%)

MEMBER: RM 14.36 (-20%)

By
Tingkatan penguasaan bahasa dan luaskan pengetahuan kanak-kanakabad-ke 21 dengan Kamus Bergamabar yang menarik ini. Kandunagn kamus ini juga mengukuhkan kecerdasan intelek (IQ) dan kecerdasan emosi (EQ) kanak-kanak. Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By
Buku in sesuai dijadikan sebagai buku tambahan untuk murid tahun 4. Kandungan buku in dapat membantu murid meningkatkan pemahaman and penguasaan yayabahasa berdasarkan Buku Teks Bahasa Melayu Tahun Empat SJK (KSSR Semakan) Learn More
USUAL: RM5.90

NOW: RM 5.90 (-0%)

MEMBER: RM 5.90 (-0%)

By Chihiro Komori
Masa zaman kanak-kanak, Hayu seorang gadis rajin manakala jirannya Yuki gadis genius. Hayu bencikan Yuki sebab dia tak dapat menandingi gadis itu. Tapi bila Yuki berpindah keluar, Hayu dapat tarik nafas lega dan kuasai segalanya.Selepas 10 tahun, siapa sangka Yuki kembali sebagai lelaki handsome yang... licik?! Hah, dia lelaki ke?!! Lepas tu tiba-tiba Yuki luahkan cintanya. Dia ada rancangan licik di sebalik muka handsome dia tu ke? Hayu buntu! Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By
Bagi memenuhi keperluan Pentaksiran Berasaskan Sekolah dan Pentaksiran Pusat seperti yang digariskan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia, siri Mesra Digital KSSM ini dirancang dan digubal agar menepati kehendak Pentaksiran Pusat (PP) baik dari segi latihan mahupun penilaian yang disediakan. Malah siri ini bersifat Mesra PBD dengan menyediakan garisan bertebuk/gunting bagi memudahkan urusan pemfailan bahan eviden, Selain itu, kandungannya dibina berdasarkan kehendak Dokumen S Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 9.81 (-10%)

MEMBER: RM 9.27 (-15%)

By
Bagi memenuhi keperluan Pentaksiran Berasaskan Sekolah dan Pentaksiran Pusat seperti yang digariskan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia, siri Mesra Digital KSSM ini dirancang dan digubal agar menepati kehendak Pentaksiran Pusat (PP) baik dari segi latihan mahupun penilaian yang disediakan. Malah siri ini bersifat Mesra PBD dengan menyediakan garisan bertebuk/gunting bagi memudahkan urusan pemfailan bahan eviden, Selain itu, kandungannya dibina berdasarkan kehendak Dokumen S Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 9.81 (-10%)

MEMBER: RM 9.27 (-15%)

By
Bagi memenuhi keperluan Pentaksiran Berasaskan Sekolah dan Pentaksiran Pusat seperti yang digariskan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia, siri Mesra Digital KSSM ini dirancang dan digubal agar menepati kehendak Pentaksiran Pusat (PP) baik dari segi latihan mahupun penilaian yang disediakan. Malah siri ini bersifat Mesra PBD dengan menyediakan garisan bertebuk/gunting bagi memudahkan urusan pemfailan bahan eviden, Selain itu, kandungannya dibina berdasarkan kehendak Dokumen S Learn More
USUAL: RM11.90

NOW: RM 10.71 (-10%)

MEMBER: RM 10.12 (-15%)

By
Bagi memenuhi keperluan Pentaksiran Berasaskan Sekolah dan Pentaksiran Pusat seperti yang digariskan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia, siri Mesra Digital KSSM ini dirancang dan digubal agar menepati kehendak Pentaksiran Pusat (PP) baik dari segi latihan mahupun penilaian yang disediakan. Malah siri ini bersifat Mesra PBD dengan menyediakan garisan bertebuk/gunting bagi memudahkan urusan pemfailan bahan eviden, Selain itu, kandungannya dibina berdasarkan kehendak Dokumen S Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 9.81 (-10%)

MEMBER: RM 9.27 (-15%)

By
Siri Power Up! KSSM diterbitkan secara khusus untuk memenuhi keperluan Pentaksiran Bilik Darjah (PBD) serta Pembelajaran dan Pemudahcaraan (PdPc) abad ke-21 yang lebih dinamik dan kreatif. Kandungan siri ini dirancang dan digubal untuk menerapkan dan mengintegrasikan pelbagai bahan pembelajaran yang terkini serta elemen PdPc agar masteri pembelajaran murid menjadi lebih mantap.Alshaa Rani Ab WahabKaithiri Ar Learn More
USUAL: RM11.35

NOW: RM 10.22 (-10%)

MEMBER: RM 9.08 (-20%)

By
*一套专为小学生编写的系列图书,旨在让他们充分理解及掌握马来成语 *书中各个马来成语不但附有简洁易懂的释义和造句范例,而且还配有生动有趣的漫画,让学生轻松解读并深刻领会马来成语的含义 *书中多元化的练习也可帮助学生提高他们在日常生活中运用马来成语的能力 Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By
Siri Power Up! KSSM diterbitkan secara khusus untuk memenuhi keperluan Pentaksiran Bilik Darjah (PBD) serta Pembelajaran dan Pemudahcaraan (PdPc) abad ke-21 yang lebih dinamik dan kreatif. Kandungan siri ini dirancang dan digubal untuk menerapkan dan mengintegrasikan pelbagai bahan pembelajaran yang terkini serta elemen PdPc agar masteri pembelajaran murid menjadi lebih mantap.Alshaa Rani Ab WahabKaithiri Ar Learn More
USUAL: RM11.35

NOW: RM 10.22 (-10%)

MEMBER: RM 9.08 (-20%)

By
*一套专为小学生编写的系列图书,旨在让他们充分理解及掌握马来成语 *书中各个马来成语不但附有简洁易懂的释义和造句范例,而且还配有生动有趣的漫画,让学生轻松解读并深刻领会马来成语的含义 *书中多元化的练习也可帮助学生提高他们在日常生活中运用马来成语的能力 Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By
"*一套专为小学生编写的系列图书,旨在让他们充分理解及掌握马来成语 *书中各个马来成语不但附有简洁易懂的释义和造句范例,而且还配有生动有趣的漫画,让学生轻松解读并深刻领会马来成语的含义 *书中多元化的练习也可帮助学生提高他们在日常生活中运用马来成语的能力" Learn More
USUAL: RM59.40

NOW: RM 59.40 (-0%)

MEMBER: RM 53.46 (-10%)

By
*一套专为小学生编写的系列图书,旨在让他们充分理解及掌握马来成语 *书中各个马来成语不但附有简洁易懂的释义和造句范例,而且还配有生动有趣的漫画,让学生轻松解读并深刻领会马来成语的含义 *书中多元化的练习也可帮助学生提高他们在日常生活中运用马来成语的能力 Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By
Buku latihan intensif merangkumi penerapan i-THINK dan soalan klon UPSR. Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.90 (-0%)

MEMBER: RM 3.51 (-10%)

By
Buku latihan intensif merangkumi penerapan i-THINK dan soalan klon UPSR. Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.90 (-0%)

MEMBER: RM 3.51 (-10%)

By
Buku latihan intensif merangkumi penerapan i-THINK dan soalan klon UPSR. Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.90 (-0%)

MEMBER: RM 3.51 (-10%)

By
- Sebagai pelengkap kepada buku teks (menyediakan latihan tambahan) - Berdasarkan KSSR Semakan Learn More
USUAL: RM5.90

NOW: RM 5.31 (-10%)

MEMBER: RM 5.02 (-15%)

By
- Buku Latihan berdasarkan KSSR Semakan - Berformat PBD Learn More
USUAL: RM5.90

NOW: RM 5.31 (-10%)

MEMBER: RM 5.02 (-15%)

By
- Buku Latihan berdasarkan KSSR Semakan - Berformat PBD Learn More
USUAL: RM5.90

NOW: RM 5.31 (-10%)

MEMBER: RM 5.02 (-15%)

By
Buku latihan intensif merangkumi penerapan i-THINK dan soalan klon UPSR. Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.90 (-0%)

MEMBER: RM 3.51 (-10%)

By
Buku latihan intensif merangkumi penerapan i-THINK dan soalan klon UPSR. Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.90 (-0%)

MEMBER: RM 3.51 (-10%)

By
Buku latihan intensif merangkumi penerapan i-THINK dan soalan klon UPSR. Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.90 (-0%)

MEMBER: RM 3.51 (-10%)

By
Buku latihan intensif merangkumi penerapan i-THINK dan soalan klon UPSR. Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.90 (-0%)

MEMBER: RM 3.51 (-10%)

By
Buku latihan intensif merangkumi penerapan i-THINK dan soalan klon UPSR. Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.90 (-0%)

MEMBER: RM 3.51 (-10%)

By
- Sebagai pelengkap kepada buku teks (menyediakan latihan tambahan) - Berdasarkan KSSR Semakan Learn More
USUAL: RM5.90

NOW: RM 5.31 (-10%)

MEMBER: RM 5.02 (-15%)

By
- Sebagai pelengkap kepada buku teks (menyediakan latihan tambahan) - Berdasarkan KSSR Semakan Learn More
USUAL: RM5.90

NOW: RM 5.31 (-10%)

MEMBER: RM 5.02 (-15%)

By
- Buku Latihan berdasarkan KSSR Semakan - Berformat PBD Learn More
USUAL: RM5.90

NOW: RM 5.31 (-10%)

MEMBER: RM 5.02 (-15%)

1-1142 of 1142

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top