Anniversary20
0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Azman Razali 'Found 28 Related Products
By Mus Nasmian
Rudi merupakan watak utama, seorang pelajar tingkatan 1 di sebuah sekolah berasrama penuh. Rudi mewarisi kelebihan yang sama seperti bapanya, Encik Razali yang boleh memasuki dimensi lain menerusi mimpinya sendiri mahupun orang lain. Kelebihan itu membolehkan Encik Razali membaca sejarah hidup seseorang dan membantu mereka. Encik Razali juga boleh mengesan makhluk halus yang mengganggu manusia dan menewaskannya. Malangnya Rudi masih mentah dan belum menguasai sepenuhny Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Ramadan Omar
Saiful manusia biasa yang dianugerahkan kelebihan luar biasa. Dia mampu melihat, mendengar dan merasai kewujudan makhluk ghaib yang tidak terlihat oleh manusia biasa. Kelebihan itu membuatkan dia selalu berdepan dengan makhluk-makhluk aneh dan gangguan ghaib. “Aku perlukan bantuan kau, Saif. Keadaan Azril semakin teruk. Siapa tahu dengan bantuan kau, kita boleh tahu apa sebenarnya yang terjadi kepada dia.” Misteri yang berlaku kepada Azril membuatkan bantuan Saiful dita Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Razali Saaran
Dari Timur hingga ke Barat, segala falsafah dan teori diterapkan dalam proses mendidik para pelajar. Namun begitu, kadangkala para guru terlepas pandang cara mengajar dan kaedah-kaedah yang digunakan oleh guru terulung kita, Nabi Muhammad SAW yang sudah terbukti keberkesanannya. Naskhah ini mengupas peranan guru dalam mendidik anak bangsa yang sebenarnya bukan hanya sekadar mengaja, bahkan menjadi contoh tauladan kepada mereka dari segi akhlak dan rohani. Buku ini memberika Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 17.91 (-10%)

MEMBER: RM 15.92 (-20%)

By Mohd Razali Kamarudin
Siapa yang sesuai menggunakan buku ini? • Sesiapa sahaja yang berhasrat untuk memahami dan mentadabbur makna bacaan solat • Sesuai digunakan oleh ibu bapa dan pendidik bagi membantu anak-anak dan pelajar-pelajar memahami makna bacaan solat • Sesuai juga digunakan oleh trainer mahupun penceramah yang berhasrat membantu sesiapa sahaja memahami makna bacaan solat Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Farihah Iskandar
Closure ialah sekuel terakhir siri popular Dear Yayah. Fokus cerita adalah bagaimana Jihan dan Hazman melalui waktu-waktu getir selepas Jihan memutuskan hubungan mereka. Masing-masing tidak dapat 'move on' kerana perpisahan mereka seperti tergantung. Jihan tidak memberi sebarang alasan mengapa dia menyepi tanpa berita. Pada masa yang sama dia terkesan dengan tindakan dan keputusannya sendiri. Hazman, tanpa putus asa mengharapkan Jihan hadir menyinari hidupnya kembali. T Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 22.50 (-10%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Fariesya Fauzy
Nur Syakhaira seorang gadis miskin yang bercita-cita untuk menjadi seorang doktor terjerat dengan cinta monyet bersama Iqram Muhaimin, pewaris IZE Holding yang terlalu mengikut telunjuk keluarganya. Mereka kemudian mengikat KONTRAK CINTA. Tempoh 8 tahun diberi untuk samakan jurang antara keluarga mereka. “Iqram tahu Khaira cintakan Iqram seperti mana Iqram cintakan Khaira. Iqram hendak kita stick pada plan kita. Lagi lapan tahun, kita jumpa balik di depan sekolah dan lep Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Mohd Daud Bakar
Hutang dalam masyarakat moden adalah sudah menjadi perkara biasa. Kalau tidak hutang, banyak perkara tak boleh buat. Namun, ada hutang yang baik dan ada yang 'memeningkan kepala'. Saya dan Razman cuba memberikan beberapa tips dalam pengurusan hutang secara berhemah. Hutang tidaklah buruk kalau diuruskan dengan baik sebab agak susah untuk hidup tanpa berhutang...ada hutang biasa dan ada hutang untuk bisnes. Penawar kepada budaya hutang ialah pengurusan aliran tunai yang sihat Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Zulfazli Suhaidi
Solekan Air brush semakin menjadi pilihan ramai kerana hasil solekannya yang mulus, bersih dan kemas. Solekannya tipis tetapi penampilannya tetap menarik. Pelajari teknik solekan ini secara terperinci dan betul. Jangan ketinggalan mempelajari ilmu solekan solekan bersama Azman Razali, International Makeup Director yang berpengalaman. Learn More
USUAL: RM21.00

NOW: RM 21.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.90 (-10%)

By Shukriah Rodzi
Nazman disahkan menghidap penyakit hypertrichosis melalui sudut perubatan moden. Tetapi, menurut Nek Mah, dia terkena sumpahan mawas yang diwarisi daripada datuknya. “Apa pantang larang yang atuk langgar?” “Atuk tertembak seekor ibu mawas yang sedang bunting hingga mati.” Beberapa orang model telah mati dibunuh dengan kejam. Sesuatu yang menjadi misteri ialah model yang dibunuh itu kesemuanya adalah duta iklan produk syampu. Kepala mereka dicukur hingga botak dan ra Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Hanny Esandra
Betulkah ada peluang kedua? Tapi, bukan dengan orang yang sama? Ada. Jazman dan Lis Dahlia. Seorang teruna. Seorang janda. Seorang guru yang secara sukarela ditukarkan ke Kampung Muka Pecah dan seorang lagi memang anak jati kampung tersebut. Duduk pula berjiran. Rumah pula bertentangan. Apa lagi? Dalam hati mulalah ada taman. "Sebab selalunya kalau ada pertemuan pertama, mesti akan ada pertemuan kedua. Masuk pertemuan ketiga, abah mesti suruh masuk meminang."- Jazman. Darip Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Rosa Nur
Diculik, dikurung dan diseksa oleh si bongkok kerana ingin melihat orang-orang seksaannya menderita seperti orang yang dicintainya sebelum ini. Antara yang menanggung akibat adalah RAYYAN FIRDAUS, HANNA HANANI dan beberapa orang lagi rakan mereka. Dan ini pula antara kata-kata dendam orang yang dicintai si bongkok... “Kau orang berdua nak tahu tak apa yang aku letak dalam keranda tu? Aku letak lipan. Aku letak kala jengking!” “Ala, tak payahlah nak merayu-rayu. Hati ak Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Mohd Razali Kamarudin
Dengan izin Allah, Buku Mudah Ingat Makna Surah Ad-Dhuha hingga An-Nas : untuk bacaan dalam solat dapat membantu anda mencapai hasrat ini. . Menariknya, buku ini ditulis oleh seorang yang tiada asas Bahasa Arab. Menerusi buku ini, anda akan dipandu untuk memahami makna surah Al-Duha hingga surah Al-Nas dengan lima langkah mudah berikut : 1. Faham keunikan dan latar belakang surah. 2. Baca semua ayat dalam sesuatu surah beserta maknanya dan kaitkan dengan keunikan da Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By HELMI EFFENDY
MENGGUNUNG, sebuah pekan yang terletak di tanah tinggi, betul-betul berjiran dengan sebuah empangan yang kalau sekali imbas dianggap seperti sebuah pekan biasa, yang terletak di Malaysia sama seperti pekan-pekan biasa yang lainnya. Namun, ada seribu rahsia yang sedang menanti untuk dibongkarkan. Semuanya bermula apabila Izzat Razali dipindahkan dari kota utama Eurasia ke Menggunung kerana mula tinggal bersama dengan pakciknya, memandangkan kedua-dua orang tuanya terkorban d Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

Tahukah anda bahawa Hospital (lama) Changi di Singapura, hospital Nocton Hall di England, hospital Universitario di Honduras, hospital (lunatic) Beechworth di Australia, dan sebuah hospital yang tidak diketahui namanya di Jepun telah tersenarai sebagai 5 buah hospital paling berhantu di dunia. Malah, carian di internet mencatatkan terdapat beratus-ratus lagi hospital di dunia pernah mengalami peristiwa-peristiwa misteri serta menyeramkan. "Makcik-makcik cleaner yang selalu j Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Azieana
Bertemu dan mengenali Firdaus yang pernah menyelamatkan maruahnya daripada gangguan Razman membuatkan hati Melissa jadi ceria. Apalagi mengenangkan sikap malu-malu Firdaus dengan sikapnya yang suka menggoda. “Tak malu ke tengok body orang?” – Firdaus. “Dah ada tayangan free, kita tengoklah. Nasib baik bahagian atas saja yang kita nampak, kalau tayang bahagian bawah pun, kita sanggup tengok tau! Lagi suka, lagi teruja!” – Melissa Walaupun begitu, Melissa sebenar Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Razali Saaran
Tidak dinafikan terdapat banyak buku yang hebat berkaitan dengan motivasi pelajar di luar sana yang mampu membantu dalam merealisasikan impian bergelar pelajar cemerlang. Namun harapan penulis, buku yang sederhana ini juga dapat membantu anda dalam menghayati cita-cita itu. Baca dan hayatilah serta ambil mana-mana yang difikirkan sesuai dan abaikan sekiranya tidak memenuhi cita rasa anda. Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Mohd Razali Kamarudin
Ingin tahu bagaimana cara memahami dan mengingati makna bacaan dalam solat? Teknik bagaimana memahami dan mengingati makna bacaan dalam solat kini dibongkar oleh seorang pengamal teknik faham Arab Al-Quran tanpa asas Bahasa Arab. Dengan izin Allah, segalanya ada di dalam buku ini. Anda akan ketahui bagaimana mudahnya: -Merancang hafalan makna bacaan dalam solat selama tujuh hari tanpa menjejaskan aktiviti harian. - Memotivasi diri sendirir bagi menyahut cabaran tuj Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Tengku Azmanira Raja Husin
MANUAL KEHAMILAN : PANDUAN PENJAGAAN IBU DAN BAYI Learn More
USUAL: RM75.00

NOW: RM 75.00 (-0%)

MEMBER: RM 67.50 (-10%)

By Ooi Kok Hin , Kumar Aish , Nik Mohamed Rashid Ni
24 universities. 7 countries. 1 hope. These are the voices of young Malaysians all over the world--penning down our dreams, fears, concerns, aspirations, and hope to our nation, our home. Featuring letters by: Azalia Zaharuddin, Fikri Fisal, Ng Jung Kian, Aish Kumar, Zaryff Razali, Tan Heang Lee, Billy Hoo, Nurul Ismawi, Ooi Kok Hin, David Lim, Rexy Prakash, Tharmelinggem Pillai, Abdul Rahman Shah, Shamil Norshidi, Shahir Shukor, Benedict Weerasena, Nik Mohamed Rashid Nik Z Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Azman Hussin
Cerpen cinta romantik terpilih 2000-2015 Api tidak lagi membakar. Air tidak lagi membasah. Tanah tidak lagi menyawai. Angin tidak lagi mengudarai. Semua kehilangan sifat dan zat kerana satu-cinta! Perasaan itu hanya sebesar guli cuma ia cantik mengilau-dengan spektrum warna pelangi yang halus bagai benang songket. Waktu ia melantun, cahayanya berekor-bagai pelangi dan bunyinya lembut serta indah sekali. Tiap kali ia jatuh ke lantai, nadanya bagai not piano yang menyu Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Eyla Hime
Amna perempuan gila! Dilabel Akif perempuan itu sebagai perempuan gila kerana Amna tiba-tiba sahaja datang ke Kafe Smile miliknya, meluah perasaan dan penuh yakinnya berkata yang Akif akan jatuh hati kepadanya, dan yang lebih gila lagi, Akif akan menjadi suaminya! Bagi Akif, itu semua tidak mungkin menjadi kenyataan. Dia sudah pun punya Maisara sebagai kekasih dan mereka sudah pun merancang untuk menjadi suami isteri. Masakan dia akan menerima Amna? Namun gadis itu tidak p Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Shah Razali (Dsr)
Untuk hidup kaya dan bebas kewangan, langkah pertama adalah menguasai strategi gandakan duit, dikenali sebagai MESIN DUIT AUTOMATIK. Learn More
USUAL: RM35.90

NOW: RM 35.90 (-0%)

MEMBER: RM 32.31 (-10%)

By Azman Razali
Siri Kolej Vokasional Sejarah Tahun 2 merupakan buku kerja yang ditulis khas untuk pengajaran dan pembelajaran di Kolej Vokasional. Tajuk ini mengandungi nota penting, tutorial, kuiz, folio, dan penilaian akhir semester ini perlu dimiliki oleh pelajar yang ingin meningkatkan pencapaian dalam penilaian Sijil Vokasional Malaysia. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Razali Saaran
44 RAHSIA BINA HATI BAHAGIA Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.91 (-10%)

By Mohd Razali Kamarudin
Menghimpunkan kisah-kisah yang sering dialami oleh seseorang sepanjang kehidupannya. Ada kisah sedih, gembira, lucu, seram dan pelbagai lagi. Sebuah sketsa kehidupan untuk dikongsi bersama. Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By 里瑞札.艾茨曼典
  某個週末的上午十點,我身處在紐約一幢五十層樓高級大廈的二十一樓,俯瞰著窗外的大西洋。注視著一艘艘的帆船駛過,沉浸在自己的思緒中。我來到美國已經十二個年頭,八年在洛杉磯,四年在紐約,而二十一樓的這間屋子就是我的家。   我心想:「真是一個了不起的世界!人們如此盡情享受生活!」然後我檢視自己的住宅,一名女傭正忙著打掃房 Learn More
USUAL: RM40.00

NOW: RM 40.00 (-0%)

MEMBER: RM 36.00 (-10%)

By James Lee
Turn off your lights, get ready for frights! When the clock strikes midnight and the moons full and bright, it's time for dread and fear. For Mr Midnight is here with two stories, double the danger and twice the terror! STORY ONE: What will happen JUST BEFORE YOU DIE? Martin Lee knows! When he meets a stranger on the way to school, his doom is sealed. The evil ghost has chosen him for a special mission- fail, and Martin's dead. STORY TWO: Nadine Azman and her friends visit an Learn More
USUAL: RM11.90

NOW: RM 11.90 (-0%)

MEMBER: RM 10.71 (-10%)

By Ku Azman Ku Ahmad
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

28 Item(s)

*

Back to Top