0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Backup Cinta 'Found 1453 Related Products
By Rehan Makhtar
Kerana dia seorang anak yang menurut kata, setiap apa yang ayah dan mama pinta, dia tunaikan. Termasuklah Haikal. Dia mencuba tapi kenapa Haikal pandang segalanya sia-sia? Haikal runtuhkan segala yang dibina dalam sekelip mata. Hingga Nel ada. Nel adalah lelaki misteri. Sukarnya untuk dia rungkaikan apa yang ada dalam kepala lelaki itu. Nel yang begitu pandai berhujah. Penuh dengan prinsip hidup sendiri. Kerana itu, Edian mula hargai hati dan perasaan sendiri. “Apa kata Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 22.40 (-20%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By Dr.Farhan Hadi , Fatimah Syarha
Fatimah Syarha, Dr. Farhan Hadi Macam mana nak jatuh cinta dengan Al-Quran? Biar seronoknya tu lebih manis daripada saat bercuti di luar negara. Seperti mana Al-Quran yang dinanti-nantikan turunnya oleh generasi awal, 'live' penuh pengalaman, dinikmati dan segera diamalkan. Sama-samalah kita mencipta 'saat lazat' seisi keluarga bersama Al-Quran tidak kiralah samada kita seorang pelajar, pekerja, doktor, anak, ibubapa, suri ummah, raja atau siapa sahaja. Ciptakannya dengan m Learn More
USUAL: RM43.00

NOW: RM 34.40 (-20%)

MEMBER: RM 34.40 (-20%)

By Pena Kayu
Kibaran kain hitamnya sangat jelas. Sorotan mata hijau zamrudnya tajam. 12 tahun Khadijah menunggu Fahri. Apabila takdir menemukan mereka semula, hanya untuk membawa perkhabaran duka. Fahri telah dimiliki dan Khadijah berdepan cabaran. Cabaran yang bukan daripada tunang Fahri, tetapi kawan baik Fahri, Hafez. "Saya tak marah kalau awak nak suka Fahri, tapi tolong, suka awak tu biar berpada-pada. Fahri dan Ariana nak berkahwin tak lama lagi. You get what I mean?" - HAFEZ Khad Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 18.40 (-20%)

MEMBER: RM 18.40 (-20%)

By Gee Azeez
“Kau nak apa sebenarnya ni, kambing?”- JAI “Kenapa kau bersusah payah nak berjoging bagai? Kau kena terima takdir yang kau tu gemuk macam anak gajah.”- HO Hangin satu badan Jai, bila Ho@Haider Omar mengeluarkan kata-kata itu. Mulut Ho memang mulut naga, sentiasa berapi. Jai-Ho, mereka ni memang terkena genetik suka bergaduh. Pantang berjumpa, pasti perang dingin meletus. Apa yang dilakukan oleh Jai, semuanya tidak kena di mata Ho. Jai pula pasti akan membalas setia Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 19.20 (-20%)

MEMBER: RM 19.20 (-20%)

By Annis Rizani
Sukar menerima hakikat bahawa dirinya menjadi mangsa kerakusan lelaki, Nur Zara membawa diri ke Rumah Raudhah. Impian cinta alam persekolahan tidak kesampaian apabila Hanafi mengundur diri. Separuh nyawanya terasa melayang. Dia sedar, dirinya tak mungkin menjadi wanita sempurna. Rasa aneh, tapi bahagia yang menderu bagaikan angin lalu yang mendamaikan menyapa hati Zara tatkala membaca nota-nota yang ditinggalkan di keretanya. Namun, perasaan itu seboleh mungkin cuba diabaik Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By Wannie Nordin
“Terima kasih, doc. Awak dah selamatkan nyawa saya. Maafkan saya sebab dah menyusahkan…” - TIA IZZARA “Tak apa, Tia… awak tak menyusahkan saya pun. Yang penting awak selamat. Dan kalau boleh lepas ni janganlah awak buat kerja bodoh dan gila macam ni lagi. Hidup kita ni hanya sekali, jadi kena fikir berkali-kali sebelum buat benda tak berfaedah.” – ILHAM QAIS Siapa menduga Ilham Qais yang selama ini dingin dan sejuk beku boleh berubah apabila mengenali gadis li Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 19.20 (-20%)

MEMBER: RM 19.20 (-20%)

By Marini Mat Zain
Ada orang dilimpah kasih yang melimpah ruah. Mana-mana pergi mendapat kasih dan manja. Tidak putus rasanya cinta di dada. Hingga terkadang sukar membuat pilihan. Betapa ramai lelaki mahu mencurah cinta. Itulah Melissa. “Aku tak faham seperkara mengenai lelaki. Aku rasakan aku cukup khatam dengan fiil dia. Tapi semakin aku kenal dia, rupa-rupanya masih banyak pula aku rasa keciciran. Takkanlah sukatan pelajaran berkenaan dirinya kian bertambah?” - MELISSA Ada pula yang Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 21.60 (-20%)

MEMBER: RM 21.60 (-20%)

By Crystal Anabella
Penumbuk, penendang dan muka beku. Itu ‘hadiah’ biasa Ice Queen a.k.a Erin Malaika untuk kawan baiknya. Senyum meleret, kenyit mata dan flying kiss. Itu simptom Mr. Sexy a.k.a Noah Aiden ketika berhadapan kesayangannya. Balas dendam - matlamat hidup Erin. Memiliki Erin - impian hidup Noah. Ketika dua insan berbeza personaliti itu menjalin hubungan bertahun-tahun lamanya, pelbagai masalah timbul. “Kalau rambut saya panjang macam Rapunzel, leher awak dulu saya jerut. Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 21.60 (-20%)

MEMBER: RM 21.60 (-20%)

By Ateen Khalid
Bukan mudah untuk Hana Aralyn penuhi permintaan ayahnya. Misinya mencari dan mendekati lelaki bernama Hadif Akashah sememangnya perlukan kesabaran yang tinggi. Perangai lelaki itu boleh buat dia pening. Namun, putus asa tidak sama sekali. Biar Hadif pening dengan perangainya pulak. “Macam mana saya tau rumah awak, saya tak boleh bagitau. Tapi, yang saya boleh cakap awak akan tatap muka ni mulai hari ini. Okey?” – Hana Aralyn Kemunculan Aralyn benar-benar telah porak-p Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 21.60 (-20%)

MEMBER: RM 21.60 (-20%)

By @Negeri Akhirat
Daripada Abu Hurairah RA. Dia berkata Rasulullah SAW pernah bersabda: " Sesungguhnya Allah SWT tidak melihat (menilai) bentuk tubuhmu dan bukan juga menilai keindahan wajahmu, tetapi Allah SWT melihat atau menilai keikhlasan hatimu." (HR MUSLIM) Inilah beberapa kisah nyata golongan wanita yang telah membuktikan bahawa cantik itu bukan daripada lahiriah semata-mata. Cantik yang sesungguhnya adalah menjadi diri sendiri, yakin & mensyukuri pemberian Ilahi. Itulah cantik dar Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 14.40 (-20%)

MEMBER: RM 14.40 (-20%)

By Cik Tet
Perwatakan Husna yang degil dan suka melawan telah membuahkan rasa cinta dalam hati Amzar, seorang jejaka yang berumur awal 40-an. Lagi kuat Husna melawan, lagi besar keinginan dalam hatinya untuk memiliki anak manja Pak Cik Hamidi itu. “Una nak kahwin dengan saya?” “Tak naklah, Una. Dahlah tua, muka penuh dengan semak-samun. Gelilah, pak cik. Nak cari bibir pun tak jumpa.” “Kenapa nak cari bibir saya? Una nak buat apa dengan bibir saya ni?” Walau luaran Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Miss Dee
"Perkenalan dengan Zaf tidak menyangka akan membawa Dania berjumpa dengan Zahin semula. Zahin Arsyad, lelaki yang telah menghancurkan hati dan perasaannya suatu masa dahulu. “I tak kenal you dan I tak nak kenal you. You ingat you hensem sangat ke? Cermin diri you tu dulu. Setakat you ni ramai lagi yang nakkan I. Bukan you seorang lelaki dalam dunia ni. Jangan berlagak sangatlah yang I akan jatuh suka dengan you. You siapa nak bergandingan dengan I?” - Dania Wafa. Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By Liza Suhana Ramli
Catatan ini ditulis genap 15 tahun penulis menyandang gelaran sebagai pendidik. Ya! Isu-isu remaja amat dekat dengan penulis sejak sekian lama. Pelbagai cerita pahit manis yang ditempuhi oleh siswa dan siswi telah penulis saksikan. Mendepani ragam remaja yang kian menginjak dewasa ini meninggalkan seribu satu kisah yang di antaranya menjadi garapan untuk habuan mata dan hati masyarakat di luar sana. Cabaran berdikari buat pertama kalinya tanpa pengawasan ibu bapa dan guru m Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 12.00 (-20%)

MEMBER: RM 12.00 (-20%)

By Zulkifli Che Noh , Zairoslina Ismail
Menjadi seorang anggota bomba memang sangat mengujakan. Semangat yang berkobar-kobar untuk melaksanakan tugas tidak terbendung. Setiap panggilan kecemasan umpama hadiah yang sangat bernilai. Apa tidaknya, umpama seorang adiwira yang dinanti-nantikan kemunculannya sebagai wira penyelamat. Kehadirannya bisa meredakan hati yang gundah, memberikan ketenangan dan membenihkan harapan. Sebab itulah, pakaian celoreng bomba dicipta menggunakan warna yang terang supaya mudah dilihat o Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 12.00 (-20%)

MEMBER: RM 12.00 (-20%)

By Shunji Iwai
"Norimichi, malam ni Nazuna tumpang tidur kat rumah kita. Nanti layan dia elok-elok, okey?" "Biar betul?!! Dia nak tidur sebilik dengan aku?!!" Panik Norimichi dibautnya. Nazuna pula risau memikirkan keluarganya. Agaknya apa yang berlaku bila mereka menyelinap masuk ke kawasan kolam renang sekolah semasa pertunjukan bunga api? Inilah permulaan kisah 'Bunga Api, Lihat dari Bawah atau Sisi?'. Percintaan Norimichi dan Nazuna yang sukar dilupakan. Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 12.00 (-20%)

MEMBER: RM 12.00 (-20%)

By Hani Fazuha
Dunia ini bukan hanya untuk kita dan hidup ini, bukan hanya untuk ketawa gembira. Payahnya menjadi seorang Adira Imani apabila dia ‘harus’ mengahwini Haris Aryan demi ‘membawa pulang’ Ikmal Reza. Kerana dia hanya si anak pungut, perkataan akur itu perlu atas nama membalas budi. Situasi menjadi lebih payah apabila orang yang dia anggap abang itu rupanya mencintai dirinya. Tapi, jalan untuk berundur ke belakang sudah tiada. “Dira isteri aku, Ikmal.” Suara Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 23.20 (-20%)

MEMBER: RM 23.20 (-20%)

By A.Darwisy , Suzani Nadzir , Faizul Rahim
KAIN IBU SYAITAN – A. DARWISY Hari pertama Azham bekerja di Muzium Tekstil Negara, dia sudah diganggu dengan perkara-perkara aneh. Bukan dia seorang saja, tetapi hampir semua pekerja di dalam muzium itu turut merasai pengalaman yang menakutkan. Kemuncaknya, adalah pada program Denai Malam yang dianjurkan oleh Jabatan Muzium Malaysia. Apa yang terjadi pada malam itu? Apa pula kaitannya dengan siri kejadian seram yang menimpa mereka sebelum ini? Benarkah muzium itu berhantu Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 18.40 (-20%)

MEMBER: RM 18.40 (-20%)

By Sara Hezra
XARLHARIETH dan MYA ADELIA bertemu ketika sesi temuduga dan ia berakhir bukanlah dengan cara yang baik. Rentetan itu dengan tanpa sengaja beberapa lagi pertemuan demi pertemuan terjadi. Namun pertemuan dengan lelaki dingin dan ego itu tidak pernah tak malang buat Mya. Mya sudah naik serik untuk bersua muka dengan lelaki itu. Malangnya lelaki itu seolah membayangi langkahnya. “Ini kali ke-5 kita bersua muka tapi dalam situasi yang berbeza. Cuma sekarang saya tak faham ken Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 22.40 (-20%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By Rose Aleyna
Emel dan Mia, walaupun mereka membesar bersama-sama, namun mereka tidak rapat. Mia seringkali salah faham atas setiap tindakan Emel apabila berkaitan dengan cinta hatinya, Ahmad Zayed. “Kenapa Kak Mel sibuk menggatal dengan Zayed lagi? Apa dah tak ada jantan lain lagi ke Kak Mel nak menggedik?” – Mia Kerana terlampau sayangkan si adik, Emel seringkali mengalah. Bagi Emel, hidupnya hanya ada Mia dan abahnya. Walaupun telah berkali-kali juga Zayed menyatakan hasrat Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 23.20 (-20%)

MEMBER: RM 23.20 (-20%)

By Syikin Zainal
Kecewa dengan jejaka yang diidamkan sejak dari kecil, Zetty mula bangkit. Sedar dirinya tidak mempunyai kelulusan, Zetty nekad untuk menceburi penternakan kambing. Usahanya itu menjadi hingga dia digelar 'ZettyKambing'. Kejayaan Zetty dicemburui oleh Saleha. Musuh tradisinya. Irfan sesorang lelaki yang sentiasa bertindak melulu. Mudah dipengaruhi dan tidak tetap pendirian. Selalu memandang semua perkara dengan remeh. Tidak pernah serius. Kecewa dengan perkahwinan yang di Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By Konomi Wagata
Morimiya Makoto seorang gadis biasa tahun 2 menengah rendah. Hidupnya tak ada apa yang istimewa malah kurang dapat perhatian sekeliling. Kebahagiaan baginya adalah semasa dia melukis manga romantik plot syok sendiri dalam sebuah buku nota. Namun segalanya berubah bila buku nota rahsianya jatuh ke tangan Haruno Aoi, jejaka genius penuh misteri. Alamak! Adakah ni permulaan resipi CINTA luar biasa penuh dengan debaran? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 9.60 (-20%)

MEMBER: RM 9.60 (-20%)

By Nao Maita
Saya teringin sangat nak jumpa awak yang saya sayangi. Kita cuma bertemu ketika musim panas. Adakah cinta kita akan pudar bila dewasa kelak? Koleksi kisah gadis berdedikasi di musim bergemerlapan. Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 9.60 (-20%)

MEMBER: RM 9.60 (-20%)

By Maya Iris
Waktu yang memisahkan bukan milik kita. ******************************** Puting beliung yang melanda Nebraska bukan sahaja telah memusnahkan ladang Darrel Hayes, tetapi telah membuatkan hidup Azalea Huda tunggang-langgang. Di celah deretan tanaman ladang yang dapat diselamatkan itu, Azalea berkenalan dengan Darrel, si peladang gagah. Namun antara Darrel dan Azalea, langsung tiada persamaan. Azalea Melayu Islam. Darrel Yahudi Judais. Azalea tidak pernah bercinta. Darrel seo Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 21.60 (-20%)

MEMBER: RM 21.60 (-20%)

By Rose Harissa
Terlepas dari cengkaman sihir, Adam nekad membawa Nur tinggal di rumah tinggalan milik Allahyarham Cik Mona. Dia berazam untuk menjaga dan melindungi cahaya cintanya itu sepenuh hati. Adam menyokong baik niat murni Nur membuka kelas pengajian untuk kanak-kanak di sekitar kawasan yang dianggap daki masyarakat. Manakala Nur juga seikhlas nurani mengizinkan Adam turun ke lorong demi berdakwah agar ramai lagi golongan tunasusila dapat kembali ke pangkal jalan, sama seperti dirin Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Rita Omar
Sebuah buku berbentuk ilmiah yang padat dengan gambar, merangkumi informasi berkaitan minyak pati, minyak pelarut, Aromaterapi dan Keselamatan, Penggunaannya, formulasi Percampuran Minyak Pati, perincian jenis2 minyak pati termasuk urutan asas dan banyak lagi ini mampu dijadikan panduan lengkap kepada mereka yang ingin mendalami ilmu Aromaterapi sebagai kaedah rawatan alternatif. . Kepada pencinta minyak pati dan masyarakat amnya, semoga dengan kehadiran buku ini, sekurang2n Learn More
USUAL: RM48.00

NOW: RM 38.40 (-20%)

MEMBER: RM 38.40 (-20%)

By Dila Dyna
“Kahwin dengan I, El.” – Qalif Mikael Usai lamaran diucap, sejarah hitam memadam gelap impian cintanya. Empat tahun terperangkap dalam kenangan lalu, pintu hati ditutup serapatnya. Kepulangannya mempertemukan dia dengan seorang gadis. Gadis yang tanpa dijangka bakal mengubah 3600 paksi cintanya! “Excuse me, miss! Awak tak nampak ke saya nak masuk parking ni tadi?!” – Qalif Mikael “Excuse me, saudara. You ada bagi signal ke tadi? Signal stick dalam keret Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 22.40 (-20%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By Suri Ryana
“Marry me, señorita.” - Isa Alejandro. Tak habis-habis lelaki kacukan Sepanyol itu melamar Sofiy Leia sehingga gadis itu kusut dan serabut dibuatnya! Takkanlah nak terima lamaran lelaki yang baru dikenalinya tak sampai seminggu itu? Sudahlah lepas laku. Pengetahuan agama lelaki itu pulak boleh dikatakan zero! Atuk dan nenda pun susah nak percaya yang cucu mereka mahu memilih gadis Muslimah seperti Sofiy sebagai bakal isteri. “Lain pulak taste dia kali ni, abang…. Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 23.90 (-20%)

MEMBER: RM 23.90 (-20%)

By Azimah Lily
“Budak sial ni bukan cucu aku. Dia tak ada apa-apa hubungan dengan keluarga kita. Aku tak nak tengok muka dia.” - Tan Sri Isa Jasmin terkejut apabila Tan Sri Isa mahu dia pulang ke Malaysia selepas hampir 20 tahun. Dia selesa dan gembira dengan kehidupannya di Auckland. Kewujudan Tan Sri Isa telah lama padam dalam memorinya. “Maybe datuk kau nak baik semula dengan kau”- Nana “Tak ada maknanya, Nana! Aku kenal dia. Sekali dah benci, sampai mati dia benci.” -J Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Marissa
Sekali jatuh cinta, akan tetap cinta selamanya. Darlina: -Kak long kawasan di rumah mak dan abahnya sahaja. -Staf di bahagian sumber manusia sebuah kilang minyak masak. -Tegas dan garang ketika bekerja sehinggakan mamat Bangladesh tidak berani mahu memanggilnya adik manis. -Meminati seorang lelaki bernama Encik Naufal. Naufal: -Bukan anak emak. -Ketua di bahagian pengurusan kilang minyak masak. -Tidak suka menggatal dengan perempuan. -Tidak suka coklat sejak kecil k Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 17.60 (-20%)

MEMBER: RM 17.60 (-20%)

By Nuriarina
Widad dikejar oleh konco-konco kelab malam kerana dipaksa melayani lelaki. Akhirnya Widad berjaya melarikan diri dan diselamatkan oleh Aidil. Rentetan itu, satu permasalahan yang tak disangka telah dihadapi oleh si lelaki yang sudahpun beristeri. Aidil terpaksa mengahwini Widad. Dia telah mengambil keputusan untuk merahsiakan perkahwinan kedua yang telah dipaksa oleh Zafrul. Semuanya untuk menyelamatkan si gadis daripada menjadi buruan konco-konco jahat kelab malam yang sebe Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By Luvis Eija
Kerana kenangan silam, Cinta Arissa menutup pintu hatinya untuk semua lelaki. Janji abang sepupunya, Hariz Ilman terus dipegang. Bertahun-tahun lamanya. 7 tahun Hariz pergi menyepikan diri, membiarkan Arissa terus hidup bersama kenangan silam; membuatkan perasaan rindu bertukar sedikit demi sedikit menjadi dendam. Kepulangan semula Hariz bersama seorang anak perempuan comel menambahkan lagi luka di hati Arissa. Tapi, kepetahan anak comel itu membuatkan hati kecilnya terpaut s Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Diya Jamal
Kerana satu insiden, Zalya nekad untuk mendekati Nazif walau dengan apa cara sekalipun. Apabila Nazif menafikan, Zalya mula menghantar pesanan WhatsApp ala-ala stalker hampir setiap hari. ‘Bila awak nak sambut?’ – Zalya ‘Sambut apa?’ -Nazif ‘Sambut salam cinta kasih sayang daripada saya. Cia cia cia…’ – Zalya Tidak cukup dengan serangan WhatsApp, Zalya sanggup menghentam kereta lelaki itu demi mencipta kebetulan. Kemik kereta lelaki itu dikerjakannya. Namu Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Ana Eimaya
Kalau bertunang tak semestinya sampai ke jinjang pelamin. Lebih kurang dua bulan saja lagi, status diri Nur Adinda dan Tengku Haidar bakal bertukar single kepada married. Namun, sedang hati mereka memandu menuju pelamin angan, tiba-tiba ada pula yang datang melanggar. Terus jadi ‘pelamin anganku musnah’. “Tolong tarik balik keputusan awak. Kita dah nak berkahwin, kan sayang?” – Haidar “Tak nak dan tak mungkin! Sebab tak lama lagi kita nak jadi suami isterilah sa Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 22.40 (-20%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By Karra Ryna
“Eh, aku ada banyak duit. Berapa banyak kau nak aku boleh bagi. Semua benda aku boleh beli, faham?” – Thalea Aleesya “Kalau macam tu, kau pergi beli otak yang pandai sikit, ganti otak sekarang. Bodoh sangat.” – Razin Qayyim Pertemuan mereka bermula dengan pertengkaran. Thalea yang berlagak membuatkan Razin naik angin. Namun, pertolongan Razin pada malam itu membuatkan Thalea terhutang budi. Dia cuba mendekati Razin untuk membalas budi lelaki itu. Namun, ada saja Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 19.20 (-20%)

MEMBER: RM 19.20 (-20%)

By Shima Awang
Benarlah penantian itu satu penyeksaan. Dek memungkiri sebuah janji, Nur menggelar orang yang paling disayanginya manusia munafik! Lelaki itu menghilang tanpa khabar berita bertahun-tahun lamanya. Kebisuan dan kehilangan lelaki itu memberi tamparan hebat buat Nur. Perasaannya buat lelaki itu semakin pudar dan tawar, tetapi dalam masa yang sama dia merindui lelaki yang pernah dianggap lebih sebagai seorang abang. “Abah tipu! Tak mungkin manusia munafik tu bagi cincin dekat Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Wannie Nordin
“Nama saya Intan Darissa binti Ahmad Imran.” – Darissa Bagaikan terpaku Hakim mendengar suara itu memperkenalkan dirinya. Cantik macam bidadari kayangan! Memang cantik, secantik Miss Universe! Ya… Miss Universe! Itulah gelaran yang sewajarnya diberi untuk gadis cantik yang telah berjaya membuat hati lelakinya terusik dan terpikat dengan hanya sekali pandang sahaja. Tetapi, ternyata untuk memiliki cinta Miss Universe yang bernama Darissa itu bukannya mudah; penuh deng Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By Daisy Zahra
Nadira tidak pernah menyangka, rumah tangga yang dibina bersama-sama dengan Khairy atas nama cinta, akhirnya roboh begitu saja. “Abang tetap dengan keputusan abang nak ambik dia jadi isteri?” – Nadira. Bila Khairy tetap dengan keputusannya demi kesenangan hidup, Nadira minta dilepaskan untuk mencari bahagianya sendiri. Sungguh, dia tidak sanggup berkongsi kasih. Gara-gara nasi lemak Nadira yang pernah dia jamah ketika berada di kampung Rafiq, Elman jadi tidak tentu ar Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By Aireen Aryana
Kay Dhamina muncul di Syarikat Fantasia Interior Design dengan satu misi. Misi mencari jawapan kepada siapa yang menyebabkan adiknya Rose Dhamia menderita Anhedonia. Pasti tekanan yang diterima Rose sangat hebat semasa bekerja di syarikat itu. Apa yang berlaku sebenarnya? Lebih menghairankan Kay, semua orang termasuk keluarganya sengaja merahsiakan perkara sebenar daripadanya. “Kalau betul, biar Kay yang cari dan gali sendiri rahsia yang semua orang cuba simpan ni. Dan Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Adry Tihani
“Saya takkan lupakan awak. Saya takkan lupakan wajah awak. Saya akan cari awak dulu, sebaik sahaja saya pulang ke Malaysia. Saya janji.” ADI FAKHRI. “Saya akan tunggu awak balik.” NAJIHAH. Najihah dan Adi Fakhri bertemu ketika mereka masih di bangku sekolah di Langkawi. Perpisahan terjadi apabila keluarga Adi Fakhri terpaksa berpindah ke luar negara. Najihah yang merupakan anak yatim dan tinggal di Rumah Nur terpaksa ditinggalkan Adi Fakhri dengan hanya satu janji. Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 17.60 (-20%)

MEMBER: RM 17.60 (-20%)

By Sharina Elisa
RIZ… Aku suka conteng muka orang. Conteng-conteng sampai hasil dia gempak. Tapi ramai orang tak percayakan aku. Kalau bukan kerana Mai, member aku yang ayu plus comel tu, confirm butik pengantin kami ni akan lingkup. Rakyat Malaysia ni kolot ke apa? Mereka ingat aku ni tomboi, tak reti nak bagi impak kebabom? Sekali aku mekap muka dia orang, meleleh air liur tak percaya. Itulah, jangan judge orang tak pakai mata. “Dunia makin hari makin maju. Macam tu juga dengan mekap Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 19.20 (-20%)

MEMBER: RM 19.20 (-20%)

By Norra Hassan
Kata Adhara, dia tidak akan menuntut hak sebagai sebagai isteri. "Walaupun I tak minta cinta, I minta you berlaku setia." - ADHARA Pinta Altair, jangan jatuh cinta kepadanya. "Aku tak akan jatuh cinta dengan kau. Aku hanya mahukan Nazira." - ALTAIR Demi menyembunyikan aib dalam perut, Adhara mencari seorang suami. Demi melindungi Nazira yang dicintai, Altair rela mempertaruhkan diri walaupun nanti si kekasih bakal membenci. Atas persetujuan bersama, akad dimaterai. Mereka Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Arniza Idayu
“Lina, mulai esok kau tak payah lagi buat kerja teruk-teruk tu. Sepatutnya kau anak dara ni, jaga badan, jaga muka. Bukan buat semua kerja tu. Tengok lengan kau tu, berurat. Entah jantan mana yang suka dekat kau. Dah la perangai mengalahkan jantan.” – PEAH Sinis kata-kata itu membuat dia berfikir… sampai bila ujian datang tanpa berhenti menguji diri? Membesar bersama Tok Mek dalam keadaan serba kekurangan membuatkan Adlina dlilingkari masalah keluarga yang tiada berp Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 21.60 (-20%)

MEMBER: RM 21.60 (-20%)

By E-man Sufi
Setelah tiga tahun menghilangkan diri, Aira Tihani pulang ke kampung menjelang pernikahan abangnya, Reyhan. Pertemuan semula dengan ahli keluarga serta anak yang telah ditinggalkan merubat segala kerinduan kecuali pertemuan semula dengan bekas suaminya, Andika Iman! Kepulangannya itu menggamit semula kenangan yang cuba dilupakan. Sakitnya luka lama masih terasa! “ Kau ni memang kejam kan? Kau tinggalkan dia tanpa tanya khabar. Hilang macam ditelan bumi dan sekarang kau ter Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 17.60 (-20%)

MEMBER: RM 17.60 (-20%)

By Rissa Adhiya
Jika ditanya tentang bahagia, Suri rasa dialah wanita paling bahagia. Punya suami yang mencintainya sepenuh hati, punya mentua yang sangat mengasihi. Tapi, kekurangannya sebagai wanita seringkali membuatkan hatinya menangis dalam diam. Dia diuji ketika leka mengulit cinta yang sudah lama ditunggu, Haikal mula dilupakan. Haikal berjanji akan terus mengasihi, tapi Haikal jugalah yang mula berpaling pergi. Hatinya luka bila kekurangan dan khilafnya mula dibentang Haikal. Ya, mem Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 21.60 (-20%)

MEMBER: RM 21.60 (-20%)

By Myra Ameer
“Tak, abang tak akan ceraikan Fiya walaupun abang kahwin dengan Maya. Abang nak Fiya tahu bagaimana rasanya hidup digantung tak bertali!” – Farhan Kata-kata itu ibarat halilintar yang meremukkan hati seorang isteri. Kejamnya Farhan! Sudahlah cintanya dikhianati, kini maruah diri diinjak pula sesuka hati. Safiya, dalam lembut ada tegasnya. Dalam tenang ada jiwa yang membara. Hati menangis tetapi untuk menunjukkan kepada Farhan betapa lemahnya dia, tidak sekali-kali! Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Emma Zara
Afeeya Daniella binti Datuk Ammar, gadis pan-Asia yang punya segala kelebihan. Namun kerana satu fitnah, Afeeya dibuang oleh bapa kandungnya sendiri pada hari kematian ibunya. Malah kerana fitnah yang sama juga, hubungan Afeeya dan kawan baiknya, Anissa telah musnah. Afeeya akhirnya terpaksa membawa diri dengan identiti yang disembunyikan. Namun takdir Allah, Afeeya terpaksa disatukan dengan lelaki yang begitu membencinya. Dialah Irfan Sufyan Tan Sri Yusuf! “Fan akan kahw Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 21.60 (-20%)

MEMBER: RM 21.60 (-20%)

By Ilya Abdullah
ELEANOR… anak kedua Datuk Ariffin yang kuat memberontak dan paling keras kepala. Berang dengan aturan perkahwinan untuk menyatukan dia dengan anak lelaki Puan Marlia, kasanova tersohor mengundang kematian papanya. Pelbagai masalah mengepung hidupnya. Masalah hutang syarikat papanya, keretakan hubungan di antara dia dengan adik perempuannya, Elena Maria… permusuhan dengan kakak iparnya, Susana dan bosnya yang mahu menjadikan dia isteri ketiga. Juga cintanya yang dikhianat Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By Mastura Abdullah
Kahwin dengan pilot handsome? Oh, Itu mungkin harapan gadis cantik yang lain tetapi bukan impian Nadyne Umairah! Kerana Dayyan Putra adalah pilihan mama, mahu tak mahu Umairah akur. Rupa-rupanya, ada sesuatu yang Umairah tidak tahu tentang Dayyan. Lelaki itu, tanpa segan silu mengajak dirinya membuat dosa menyebabkan Nadyne Umairah membenci Dayyan. Umairah bertekad, biarpun terpaksa melukakan hati mama, dia tidak akan sekali-kali mengahwini Dayyan. “Terima kasih atas semua Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By Mamoru Hosoda
IBU... JANGAN RISAU, KAMI DAH BESAR. Yuki dengan sengaja cederakan Souhei dengan kuku serigalanya. Bererti... dia dah mungkir janji pada ibunya. Ame pula semakin cintakan hutan. Lantaran pada suatu hari ketika ribut melanda... suatu insiden berlaku melibatkan pilihan jalan hidup bagi Ame dan Yuki. Mampukah Hana menempuhinya? Kisah penamat menyentuh hati bagi perjalanan selama 13 tahun Hana sebagai seorang ibu. Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 9.60 (-20%)

MEMBER: RM 9.60 (-20%)

By Ichigo Takano
Pada musim bunga tahun kedua sekolah menengah tinggi, Naho terima sepucuk surat daripada dirinya dari 10 tahun akan datang. Surat mengandungi permintaan kepadanya yang berumur 16 tahun ketika itu berbunyi. "Aku tak nak kau menyesal macam aku dulu..." Kisah cinta fantasi bertemakan keakraban persahabatan remaja yang mengambil tempat di Matsumoto, Nagano. Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 9.60 (-20%)

MEMBER: RM 9.60 (-20%)

By Anna Milla
Berkahwin dengan Nawal si berhingus hijau tu? Memang taklah. Budak perempuan itu mencacatkan keindahan zaman kanak-kanaknya. Namun, apabila Nawal dengan senang hati menerima pinangan dan umi main peras ugut, Hanan tidak ada pilihan. Bagi Nawal pula, dia terpaksa menerima pinangan keluarga Hanan demi menutup satu rahsia besar. Ikutkan hati, tak sudi dia berlakikan Hanan si lembik yang selalu merajuk. Apa susah? Buatlah macam main pondok-pondok dulu. Mereka kan sudah sepuluh k Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 19.20 (-20%)

MEMBER: RM 19.20 (-20%)

By Fatiah Zohar
Bahagia itu subjektif. Bukan hanya dengan bercinta mahupun berkahwin. Itu prinsip hidup Nawwar Sufiy. Dia menanam sifat prejudis terhadap insan bergelar lelaki dan tidak pernah percaya bahawa sebuah perkahwinan mampu menjanjikan kebahagiaan. Apa yang Nawwar percaya, hidupnya akan lebih bahagia tanpa adanya seorang lelaki. Prinsipnya itu dicabar oleh seorang lelaki. Izz Zareef, lelaki pertama yang berjaya mengetuk pintu hati Nawwar yang selama ini tertutup daripada cinta. Di Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 19.20 (-20%)

MEMBER: RM 19.20 (-20%)

By Anna Milia
Panas! Meletep Kebabom! Itu yang dirasakan oleh Hazran setiap kali bertemu Athea. Ketika pertemuan pertama, gadis yang disangka janda anak dua itu berebut pek Panadol dengannya. Berlakulah siri pertemuan seterusnya. "Awak lagi?" - Hazran "Apa salah anak-anak saya kali ni?" - Athea Cermin tingkap rumahnya dipecahkan dan kucing kesayangannya dicuri. Semuanya angkara Athea dan anak-anak. Malah, Athea punca dia putus tunang dengan Bella. Namun, siapa sangka jiran yang dipandan Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Aunie Ayunie
Semua orang ada pendapat sendiri tentang cinta. Dan, cinta itu sendiri bersifat universal dan menyeluruh. Bagi Saif Inayat, tiada yang lebih penting dalam hidupnya melainkan kebahagiaan mama, papa dan adiknya, Reza Arman. Kasih sayangnya terhadap Reza mengatasi segala-galanya. Tapi bagi Zara Ayiqin, Saif adalah lelaki yang paling menjengkelkan di dunia. Saif selalu tayang muka ketat. Serius 24 jam! Walaupun mereka terikat dengan ikatan sepupu, tapi Saif melayannya macam oran Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 18.40 (-20%)

MEMBER: RM 18.40 (-20%)

By Shazie Kamaruzaman
Gila! Rose buat keputusan gila bila dia nak tumpang ‘bersembunyi’ di penthouse mewah Seth. Atas dasar simpati, Seth bersetuju. Tapi, ada syaratnya. Seth kata jangan menyesal! Daripada duduk goyang kaki tak buat apa, Rose ofer diri bekerja di SM. Automatik Seth jadikan Rose sebagai PA kepada PAnya. Kalau dah di rumah berjumpa, di ofis pun bertemu mata, memang banyaklah perang mulut terjadi. “I ni bos kepada bos you. Jadi, you kena ikut apa yang bos kepada bos you ni ca Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Zaza Qry
Istihana betul-betul rimas dengan bekas abang iparnya. Kubur isteri masih merah dia sudah bersetuju berkahwin. Kalau dengan orang lain, Istihana tak hairan, tapi mahu dijodohkan dengan dirinya. Mereka ingat Istihana ini barang mainan? Boleh buang jika tak suka dan simpan apabila suka? “Isti, kenapa nak lari jauh daripada abang?” – Ilhan “Aisy, saya tak sukalah awak dekat dengan saya. Rimas!” – Istihana Selepas kahwin, Istihana buat kerja gila. Kerana rimas berde Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Nurfaza Alisya
Setelah Lukman memutuskan pertunangan, Mawar sudah tidak mempercayai mana-mana lelaki dalam hidupnya. Kesakitan itu benar-benar mengajar Mawar untuk lebih berhati-hati dengan mana-mana lelaki. “Saya tak suka berkawan dengan awak sebab awak bajet awak ni bagus sangat.”- Mawar Zahra “Kalau saya tak bagus, macam mana saya boleh jadi kapten bola untuk curi hati Cikgu Mawar?”- Syed Aariz Sebaik dia reda dengan perpisahan, muncul Syed Aariz mula mahu mendekatinya. Sakit h Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By Aunie Ayunie
“Sapu-Sapu Sdn Bhd? Eh, saya tak ada minta servis sapu-sapu pun.” – Nayla. “Itu nama syarikat akulah, sengal. Aku bukan nak servis. Aku datang sebab nak tarik kereta kau. Dah empat bulan tak bayar, kan?” – Riyad. Pertemuan pertama yang sadis itu membuka peluang untuk Nayla membalas dendam kerana hatinya telah dikhianati Hezri. Riyad pemilik Syarikat Sapu-Sapu Sdn Bhd dijadikan kambing hitam untuk Nayla merealisasikan rancangannya. Riyad pula setuju saja kerana ba Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 18.40 (-20%)

MEMBER: RM 18.40 (-20%)

By Zarini Mansor
Ris mendesak Ched menyertai kumpulannya untuk menghasilkan sebuah permainan komputer – Binary. Tawaran itu ditolak mentah-mentah oleh Ched dengan alasan dia sudah tidak berminat terhadap bidang pengaturcaraan. “Lupakan ajelah cabaran tu. Hidup ni tak cukup mencabar lagi ke sampai kau nak stress pasal coding bagai ni? Dahlah, lupakan aje. Aku pergi dulu.” “300 ribu, Ched. Bahagi enam orang, seorang dapat 50 ribu.” Ched sertai Ris dan rakan-rakannya yang turut sama Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 18.40 (-20%)

MEMBER: RM 18.40 (-20%)

By Hisa Kyomachi
Pengalaman pertama sebagai 'kekasih' ni penuh ranjau tapi masih terselit kemanisan di dalamnya. Megumi ni cool orangnya sebab jarang tunjuk ekspresi, manakala Oda pula mood maker dalam kelas. Diorang mula couple apabila Megumi terpaksa pindah ke Tokyo dan sejak tu diorang berhubungan jarak jauh. Akhirnya, Oda diterima masuk sekolah menengah tinggi di Tokyo dan lepas tu diorang jalani kehidupan harian bersama. Tapi...? Ada jejaka kacak admire Megumi diterima ma Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 9.60 (-20%)

MEMBER: RM 9.60 (-20%)

1-1453 of 1453

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top