Popular
0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Belalang dengan semut 'Found 3981 Related Products
By Ustaz Haji Jafri Abu Bakar Mahmoodi
Mukjizat merupakan kejadian luar biasa yang tidak mampu diterima oleh akal, yang terjadi pada diri nabi dan rasul sebagai bukti kerasulan mereka. Sebagai penutup para nabi, Nabi Muhammad ﷺ memiliki ribuan mukjizat anugerah daripada Allah Ta‘ala. Buku ini hadir bagi menyajikan sebahagian daripada kisah-kisah mukjizat tersebut. Menariknya, penulis menyusun kisah-kisah hebat tersebut dalam lima tema utama. Ini merupakan satu kelainan yang dikemukakan oleh penulis. Supaya ma Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

Out of stock

By
Is It Wrong to Try to Pick Up Girls in a Dungeon? 在地下城寻求邂逅是否搞错了什么? As an adventurer living in Orario, Bell Cranel becomes the only member of Hestia Familia. Although he was very weak compared to veteran dungeon crawlers, he gained a special skill that enables him to become stronger quickly as long as his feelings towards Aiz, the Sword Princess whom he looks up to, does not change. With the help of his Goddess, Hestia and other people who cares f Learn More
USUAL: RM59.90

NOW: RM 59.90 (-0%)

MEMBER: RM 59.90 (-0%)

By
Jujutsu Kaisen 咒术回战 In a world where demons feed on unsuspecting humans, fragments of the legendary and feared demon Ryoumen Sukuna were lost and scattered about. Should any demon consume Sukuna's body parts, the power they gain could destroy the world as we know it. Fortunately, there exists a mysterious school of Jujutsu Sorcerers who exist to protect the precarious existence of the living from the undead! Yuuji Itadori is high schooler who spends his days visitin Learn More
USUAL: RM43.90

NOW: RM 43.90 (-0%)

MEMBER: RM 43.90 (-0%)

By Zint
Alif dah mulakan hidup di Kuala Lumpur sebagai runner. Seronoklah dapat kerja sesuai dengan cintanya pada motosikal. Sambil menyelam minum air~♥Macam mana pun, minat Alif nak race tak padam. Semakin membuak-buak pula tu!Hmm… dah jauh dengan mak ayah kat kampung tu, makin berani ke Alif nak teruskan minat dia? Adrenalin makin memuncak dalam jilid ke-2 ni! VROOM~ Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Michael Chuah
Kebenaran mengerikan terungkap dan Kaze mendapati Ray tidak berdaya bertahan dengan kuasa dalam dirinya. Dia telah melepaskan raksasa angkasa yang menghancurkan dunia! Hanya Belle dapat mengatasi masalah yang menghalang tetapi risiko amat tinggi. Adakah Belle sudah terlambat? Adakah Ray akan pulih untuk menyelamatkan keadaan? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Veon / Vezill
Dengan nilai pengorbanan Cain, Remy berjaya melepaskan diri dari luar angkasa dan menuju ke Bumi untuk misi menyelamat. Sementara itu, Rorotti yang telah mendapat kekuatan penuh menjalankan rancangan kejamnya tanpa berlengah lagi! Adakah Remy akan berjaya dan kembali bersama keluarga tercinta? Saksikan kesudahannya dalam PERTARUNGAN MAHARAJA! Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By
Macross Frontier Following a catastrophic war against a race of giants known as the Zentradi, humanity has escaped towards the center of the galaxy aboard a fleet of colonial vessels called the Macross Frontier. As the extraterrestrial threat is left further and further behind, life on Macross Frontier proceeds as usual. In the year 2059, a young mecha pilot trainee named Alto Saotome and his colleagues are preparing to perform an accompanying routine for the famous singer Learn More
USUAL: RM43.90

NOW: RM 43.90 (-0%)

MEMBER: RM 43.90 (-0%)

By
ULTRAMAN Z 泽塔奥特曼 In the past, the Devil Splinters were scattered across space. Today, the splinters are still causing chaos throughout the universe. While the Ultra Heroes fight to restore peace to the galaxy, a mysterious being uses these items in its despicable schemes to destroy planets one by one. And now, that evil being approaches the Land of Light.In its way stands the gallant Ultraman Zero and his disciple, Ultraman Z. At the end of a fierce battle, Z cha Learn More
USUAL: RM43.90

NOW: RM 43.90 (-0%)

MEMBER: RM 43.90 (-0%)

By
Uma Musume: Pretty Derby赛马娘Pretty Derby This is a tale of a world where "horse girls" with glorious names and incredible running abilities live alongside humanity. Horse girl Special Week has moved from the country to the city to attend Tracen Academy. There, she and her classmates compete to win the Twinkle Series and earn the title of "The County’s #1 Horse Girl". 這是從異世界傳承下光輝的姓名與競跑能力的“馬娘”,自久以來與人類 Learn More
USUAL: RM41.90

NOW: RM 41.90 (-0%)

MEMBER: RM 41.90 (-0%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Borobudur adalah istana Ratu Saba' atau Ratu Balqis. Negeri Saba' yang hilang pada zaman Nabi Sulaiman dan digambarkan sebagai sebahagian dari syurga yang ada di bumi, ternyata berada di Indonesia. Fakta mengejutkan itu disampaikan oleh ahli Matematik Islam, KH Fahmi Basya Hamdi melalui kajian selama lebih 33 tahun, beliau bukan hanya memaparkan tentang peninggalan Nabi Sulaiman yang agung tetapi mengubah sejarah Nusantara. Menurut beliau, ciri-ciri negara Saba' yang pernah d Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 37.90 (-0%)

MEMBER: RM 30.32 (-20%)

Out of stock

By Riku Hozumi
Aikawa Shokara ialah pembuat coklat di Chocolat Noir. Apa Shokara jual kat kedai dia adalah coklat yang boleh tunaikan hajat. Hari ni pun ada pelanggan datang sebab tertarik dengan haruman manis.Tak rela! Itu yang Shizuki Risa rasa bila terpilih sebagai ahli Persatuan Pelajar. Nak hilangkan perasaan yang membelenggu, novel misteri menjadi pilihannya untuk dibaca. Tapi entah kenapa, tiba-tiba ada sesuatu yang berubah! Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By
Praktis Hebat! SPM merupakan siri praktis topikal berdasarkan sukatan pelajaran KSSM dan format pentaksiran SPM yang terkini. Soalan-soalan tersedia yang berorientasikan peperiksaan bertujuan untuk membantu murid menguasai konsep-konsep yang dipelajari, di samping membiasakan diri mereka dengan format pentaksiran sekolah dan peperiksaan SPM. Dengan penerapan soalan dan praktis berdasarkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT Learn More
USUAL: RM7.35

NOW: RM 7.35 (-0%)

MEMBER: RM 6.62 (-10%)

Out of stock

By
Praktis Hebat! SPM merupakan siri praktis topikal berdasarkan sukatan pelajaran KSSM dan format pentaksiran SPM yang terkini. Soalan-soalan tersedia yang berorientasikan peperiksaan bertujuan untuk membantu murid menguasai konsep-konsep yang dipelajari, di samping membiasakan diri mereka dengan format pentaksiran sekolah dan peperiksaan SPM. Dengan penerapan soalan dan praktis berdasarkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT Learn More
USUAL: RM7.35

NOW: RM 7.35 (-0%)

MEMBER: RM 6.62 (-10%)

Out of stock

By
Praktis Hebat! SPM merupakan siri praktis topikal berdasarkan sukatan pelajaran KSSM dan format pentaksiran SPM yang terkini. Soalan-soalan tersedia yang berorientasikan peperiksaan bertujuan untuk membantu murid menguasai konsep-konsep yang dipelajari, di samping membiasakan diri mereka dengan format pentaksiran sekolah dan peperiksaan SPM. Dengan penerapan soalan dan praktis berdasarkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT Learn More
USUAL: RM7.35

NOW: RM 7.35 (-0%)

MEMBER: RM 6.62 (-10%)

Out of stock

By
Fate/stay night The Movie Heaven's Feel 3.Spring Song 命运/停驻之夜劇場版-天之杯 3.春樱之歌 The Fifth Holy Grail War in Fuyuki City has reached a turning point in which the lives of all participants are threatened as the hidden enemy finally reveals itself. As Shirou Emiya, Rin Toosaka, and Illyasviel von Einzbern discover the true, corruptive nature of the shadow that has been rampaging throughout the city, they realize just how dire the situation is. In ord Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 19.90 (-0%)

By
Kertas Model Top Score SPM disediakan berdasarkan format pentaksiran SPM baharu Kertas soalan ini disediakan untuk: ● membiasakan pelajar dengan soalan dan format SPM sebenar ● meningkatkan kemahiran pelajar menjawab soalan SPM ● membolehkan pelajar menjawab soalan dengan lebih yakin Learn More
USUAL: RM7.90

NOW: RM 7.90 (-0%)

MEMBER: RM 7.90 (-0%)

By
Kertas Model Top Score SPM disediakan berdasarkan format pentaksiran SPM baharu Kertas soalan ini disediakan untuk: ● membiasakan pelajar dengan soalan dan format SPM sebenar ● meningkatkan kemahiran pelajar menjawab soalan SPM ● membolehkan pelajar menjawab soalan dengan lebih yakin Learn More
USUAL: RM7.90

NOW: RM 7.90 (-0%)

MEMBER: RM 7.90 (-0%)

By
Kertas Model Top Score SPM disediakan berdasarkan format pentaksiran SPM baharu Kertas soalan ini disediakan untuk: ● membiasakan pelajar dengan soalan dan format SPM sebenar ● meningkatkan kemahiran pelajar menjawab soalan SPM ● membolehkan pelajar menjawab soalan dengan lebih yakin Learn More
USUAL: RM7.90

NOW: RM 7.90 (-0%)

MEMBER: RM 7.90 (-0%)

By Fuji
Ada tiga Revolusi Perindustrian?Bilakah COLUMBUS tiba di Dunia Baharu?Saksikan Peristiwa Sejarah!Lihat dengan lebih dekat Titik Perubahan Sejarah. Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By
Yuru Camp△ 摇曳露营△ Nadeshiko, a high school student who had moved from Shizuoka to Yamanashi, decides to see the famous, 1000 yen-bill-featured Mount Fuji. Even though she manages to bike all the way to Motosu, she's forced to turn back because of worsening weather. Unable to set her eyes on her goal, she faints partway to her destination. When she wakes up, it's night, in a place she's never been before, with no way of knowing how to get home. Nadeshiko is saved Learn More
USUAL: RM41.90

NOW: RM 41.90 (-0%)

MEMBER: RM 41.90 (-0%)

By
Non Non Biyori 悠悠哉哉少女 Renge, Natsumi, Komari and former big-city-girl Hotaru live a quiet life in the Japanese countryside, but things get a lot more exciting when newcomer Akane Shinoda moves into the house next door to the Koshigaya family! 旭丘分校”的学生,仅有五人.虽然学年性格各不相同,但大家一起做菜,一起捉虫,一起试着练习乐器……春夏秋冬四季变换的乡村生活,一直都那么让人兴奋.虽然一如既往地 Learn More
USUAL: RM49.90

NOW: RM 49.90 (-0%)

MEMBER: RM 49.90 (-0%)

By Tim Man Jadda Wajada 7
"Satu-satunya gadis dari Malaysia yang ditanam berhampiran dengan makan para ulama. Siapa? Huda." Tuhan tidak pernah menyalahi janji-Nya. Di saat seseorang hamba itu mencintai Allah, maka semua makhluk bumi akan turut mencintainya. Kisahnya dibongkarkan satu demi satu. Pemergiannya pada hari Jumaat yang penuh dengan keberkatan, ketenangan dan dimakamkan di Jabal Muqottam, suatu tempat yang dipenuhi dengan makam para ulama dan aulia, Mesir. Ikuti perkongsian kisah benar ini, s Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

Out of stock

By
Praktis Hebat! SPM merupakan siri praktis topikal berdasarkan sukatan pelajaran KSSM dan format pentaksiran SPM yang terkini. Soalan-soalan tersedia yang berorientasikan peperiksaan bertujuan untuk membantu murid menguasai konsep-konsep yang dipelajari, di samping membiasakan diri mereka dengan format pentaksiran sekolah dan peperiksaan SPM. Dengan penerapan soalan dan praktis berdasarkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT Learn More
USUAL: RM7.35

NOW: RM 7.35 (-0%)

MEMBER: RM 6.62 (-10%)

Out of stock

By
Mesti dimiliki untuk membiasakan diri dengan format baharu SPM dan menjawab soalan dengan yakin! Learn More
USUAL: RM8.35

NOW: RM 8.35 (-0%)

MEMBER: RM 7.10 (-15%)

By
Mesti dimiliki untuk membiasakan diri dengan format baharu SPM dan menjawab soalan dengan yakin! Learn More
USUAL: RM7.65

NOW: RM 7.65 (-0%)

MEMBER: RM 6.50 (-15%)

By
Mesti dimiliki untuk membiasakan diri dengan format baharu SPM dan menjawab soalan dengan yakin! Learn More
USUAL: RM8.35

NOW: RM 8.35 (-0%)

MEMBER: RM 7.10 (-15%)

By
Mesti dimiliki untuk membiasakan diri dengan format baharu SPM dan menjawab soalan dengan yakin! Learn More
USUAL: RM7.65

NOW: RM 7.65 (-0%)

MEMBER: RM 6.50 (-15%)

By
Praktis Hebat! SPM merupakan siri praktis topikal berdasarkan sukatan pelajaran KSSM dan format pentaksiran SPM yang terkini. Soalan-soalan tersedia yang berorientasikan peperiksaan bertujuan untuk membantu murid menguasai konsep-konsep yang dipelajari, di samping membiasakan diri mereka dengan format pentaksiran sekolah dan peperiksaan SPM. Dengan penerapan soalan dan praktis berdasarkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT Learn More
USUAL: RM7.35

NOW: RM 7.35 (-0%)

MEMBER: RM 6.62 (-10%)

By
Praktis Hebat! SPM merupakan siri praktis topikal berdasarkan sukatan pelajaran KSSM dan format pentaksiran SPM yang terkini. Soalan-soalan tersedia yang berorientasikan peperiksaan bertujuan untuk membantu murid menguasai konsep-konsep yang dipelajari, di samping membiasakan diri mereka dengan format pentaksiran sekolah dan peperiksaan SPM. Dengan penerapan soalan dan praktis berdasarkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT Learn More
USUAL: RM7.35

NOW: RM 7.35 (-0%)

MEMBER: RM 6.62 (-10%)

By
Praktis Hebat! SPM merupakan siri praktis topikal berdasarkan sukatan pelajaran KSSM dan format pentaksiran SPM yang terkini. Soalan-soalan tersedia yang berorientasikan peperiksaan bertujuan untuk membantu murid menguasai konsep-konsep yang dipelajari, di samping membiasakan diri mereka dengan format pentaksiran sekolah dan peperiksaan SPM. Dengan penerapan soalan dan praktis berdasarkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT Learn More
USUAL: RM7.35

NOW: RM 7.35 (-0%)

MEMBER: RM 6.62 (-10%)

By
Praktis Hebat! SPM merupakan siri praktis topikal berdasarkan sukatan pelajaran KSSM dan format pentaksiran SPM yang terkini. Soalan-soalan tersedia yang berorientasikan peperiksaan bertujuan untuk membantu murid menguasai konsep-konsep yang dipelajari, di samping membiasakan diri mereka dengan format pentaksiran sekolah dan peperiksaan SPM. Dengan penerapan soalan dan praktis berdasarkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT Learn More
USUAL: RM7.35

NOW: RM 7.35 (-0%)

MEMBER: RM 6.62 (-10%)

By Nisaamuttalib
Emeer Isyraf –kacak dan berkarisma. Seorang yang gila kerja hingga tiada masa dan hati untuk bersosial. Dia juga buta tentang cinta. Wajahnya dingin dan beku – tidak bersahabat. Perempuan sebelah mata pun dia tak pandang apatah lagi mahu memberikan hati. Digelar 'Mr Heartless' kerana tidak mempunyai perasaan. Seluruh kehidupannya hanyalah di pejabat dan kerja 'kedua'nya itu... Nur Dania – wanita muda yang baru sahaja diceraikan oleh suami kerana fitnah. Kebahagiaan y Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Ibnu Ibrahim At-Tawari
Mahsuri membesar dan diasuh dengan penuh adat resam serta tatasusila oleh kedua orang tuanya, Sejak zaman kanak-kanak lagi, Mahsuri telah menunjukkan ciri-ciri luar biasa di mana dia tidak seperti kanak-kanak lain. Sehingga meningkat dewasa, ciri-ciri kewanitaannya lebih terserlah, dengan wajah yang cantik rupawan, serta hati budi yang sangat baik. Sehinggakan menjadi buah mulut penduduk LAngkawi dan akhirnya sampailah ke telinga Datuk Pekerma Jaya. Dia adalah wakil sultan, m Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 23.92 (-20%)

By
Azur Lane: Bisoku Zenshin! 碧蓝航线 微速前进! This is a slightly peculiar world where the shipgirls live in. A lively and enjoyable school life for girls from different factions will begin at the naval port of Azur Lane. Living out their lives to the fullest, these girls get into various shenanigans—slowly but surely! 本作为大家描述在母港里生活的各位舰船的日常生活.一句话剧情这是个冠上舰船名称的少女们所生活的世界,而 Learn More
USUAL: RM21.90

NOW: RM 21.90 (-0%)

MEMBER: RM 21.90 (-0%)

By Ustaz Muhadir Haji Joll
Kewujudan Nabi Muhammad SAW adalah rahmat yang besar untuk seluruh alam. Sepertimana bulan purnama memancarkan cahaya, Nabi Muhammad SAW adalah penunjuk jalan, pembimbing dan tokoh terulung yang wajar dimuliakan dan disanjung sepanjang zaman. Naskhah ini berbicara tentang keistimewaan dan kelebihan Nabi Muhammad SAW dan bagaimana para Sahabat dan generasi-generasi selepas mereka mencintai dan memuliakan Baginda dengan mengadakan sambutan Maulidur Rasul dan mengarang kitab ser Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By Rohamiah Muda
Allah sentiasa ada untuk kita. Bahkan ia sangat dekat dengan kita. Apa yang terdetik di hati kita, Dia mendengarnya. Masya-Allah. Silap kita kerana jauhkan diri daripada Tuhan. Baiknya Allah sehingga kita tidak mampu menghitung berjuta nikmat yang diberi kepada kita setiap hari. Kawan, berlapang dadalah dengan ujian. Kerana syurga itu akan diisi oleh orang-orang yang diuji, seperti para nabi. Begitulah dengan kita, kawan. Allah mahu beri kita syurga melalui ujian yang sedang Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By
Mesti dimiliki untuk membiasakan diri dengan format baharu SPM dan menjawab soalan dengan yakin! Learn More
USUAL: RM8.35

NOW: RM 8.35 (-0%)

MEMBER: RM 7.10 (-15%)

By Keith
Pasti gamat dan menghiburkan! "Lawak Kampus" jilid ke-40 karya Keith kini kembali lagi!Sarat dengan lawak sempoi Vanness, Froggy, Aditas dan kawan-kawan. Ilustrasi watak Lawak Kampus ala bintang glamor turut diselitkan.Sudah tentu pembaca di luar sana tak kering gusi membelek komik humor ni! Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By TadaTada
Alex dan rakan-rakannya berjaya mencari tempat persembunyian Mejar Roger dan Dr. Ming dengan bantuan Raja Automasi. Kebenaran mengenai kematian ibu bapa Hank juga terungkai. Sementara itu, Dr. Ming telah dipintas oleh Void dan Woe. Siapa akan menang dalam perbalahan Blood Clan ini? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Artis Komik re: ON Comics
Wahai jin sekalian... muncullah dan lunaskanlah dendamku ini!Dia dihina kerana miskin dan tak setaraf dengan kekasihnya. Didorong perasaan marah dan dendam, Sanea dibawa bersama ke kubur oleh abangnya untuk puja entiti ghaib. Namun, apa yang diharapkan tak menjadi! Kenapa Sanea jadi galang ganti?6 karya seriau lagi merinding dari Indonesia dan diterjemah ke bahasa Melayu ni nak cabar korang hayati kisahnya sampai ke noktah terakhir. Berani ke...? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By
Mesti dimiliki untuk membiasakan diri dengan format baharu SPM dan menjawab soalan dengan yakin! Learn More
USUAL: RM8.35

NOW: RM 8.35 (-0%)

MEMBER: RM 7.10 (-15%)

By
Terra Formars 火星异种 During the 21st century, humanity attempted to colonize Mars by sending two species which could endure the harsh environment of the planet to terraform it—algae and cockroaches. However, they did not anticipate the species' remarkable ability to adapt. Now in the 26th century, a lethal disease known as the Alien Engine Virus has arrived on Earth, and the cure is suspected to be found only on Mars. The problem is, Mars in the present is overrun by Learn More
USUAL: RM49.90

NOW: RM 49.90 (-0%)

MEMBER: RM 49.90 (-0%)

By Ng Hwei Wan
“Hot chocolate.”“Nak tambah marshmallow dan karamel ke?"Isabelle yang berdiri di kaunter mendongak sambil tersenyum memandang lelaki tampan depannya.“Err... ya,” jawab lelaki itu sambil mengangguk.Ketika nampak Kyle joging bersama dua anjing hitam, Isabelle mula sangsi. Jejaka itu kemudian jadi pelanggan setia Kafe Peace milik keluarga Isabelle. Yang peliknya Kyle suka pilih menu strawberry powder puffs dan hot chocolate plus marshmallow. Bukan ke hidangan tu agak m Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Kafka Asagiri
Ahli The Decay of Angels, Sigma akhirnya bertempur dengan Teruko, penolong komander Anjing Pemburu kat Kasino Udara! Walaupun tanpa kuasa luar biasa, Sigma menyusun langkah untuk kepung Teruko sementara Atsushi dan yang lain bersembunyi dalam bilik Anne, bersedia untuk serangan balas. Pada masa sama, Tachihara yang sedang menyiasat maklumat jenayah keganasan jumpa satu bukti, tapi... bukti apa?Strategi Dazai dan Dostoyevsky pula telah letuskan bunga api di udara?!! Agensi det Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By
Praktis Hebat! SPM merupakan siri praktis topikal berdasarkan sukatan pelajaran KSSM dan format pentaksiran SPM yang terkini. Soalan-soalan tersedia yang berorientasikan peperiksaan bertujuan untuk membantu murid menguasai konsep-konsep yang dipelajari, di samping membiasakan diri mereka dengan format pentaksiran sekolah dan peperiksaan SPM. Dengan penerapan soalan dan praktis berdasarkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT Learn More
USUAL: RM7.35

NOW: RM 7.35 (-0%)

MEMBER: RM 6.62 (-10%)

Out of stock

By
Praktis Hebat! SPM merupakan siri praktis topikal berdasarkan sukatan pelajaran KSSM dan format pentaksiran SPM yang terkini. Soalan-soalan tersedia yang berorientasikan peperiksaan bertujuan untuk membantu murid menguasai konsep-konsep yang dipelajari, di samping membiasakan diri mereka dengan format pentaksiran sekolah dan peperiksaan SPM. Dengan penerapan soalan dan praktis berdasarkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT Learn More
USUAL: RM7.35

NOW: RM 7.35 (-0%)

MEMBER: RM 6.62 (-10%)

By Harith Faisal
Orang sekarang pelik-pelik. Bila ditanya, "Kenapa kau tak beli rumah lagi?" Jawabnya, "Tak mampu bro. Mahal rumah sekarang ni." Tapi relaks dan selamba pakai kereta yang bayarannya RM1,000 sebulan. Sebenarnya, faktor utama sukar memiliki rumah pertama adalah kegagalan urus kewangan dengan baik, tidak meletakkan pemilikan rumah sebagai prioriti dan sikap tunggu dan lihat yang menebal. Ada golongan yang menanti harga rumah turun, barulah nak membeli. Tapi, tiada persediaan aw Learn More
USUAL: RM50.00

NOW: RM 50.00 (-0%)

MEMBER: RM 40.00 (-20%)

By
Mesti dimiliki untuk membiasakan diri dengan format baharu SPM dan menjawab soalan dengan yakin! Learn More
USUAL: RM7.65

NOW: RM 7.65 (-0%)

MEMBER: RM 6.50 (-15%)

By Ayat Ibrahim
Seorang pemuda tiba di satu perkampungan. Tiba-tiba disambut penuh kemuliaan. " Gunalah segala apa yang ada di kampung ini. Semuanya milikmu. Dan kami sekampung akan ikut sebarang permintaanmu." Terpinga-pinga kehairanan, tertanya-tanya mengapa dirinya dilayan sedemikian rupa. Seorang manusia yang waras pasti tertanya-tanya kenapa. Begitu gambaran di sebuah perkampungan. Bagaimana pula dengan seorang manusia yang lahir ke dunia, tiba-tiba diberikan kelebihan bahkan kemuliaan Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.00 (-20%)

Out of stock

By Penulis Tim Man Jadda Wajada Legasi 6
"Satu-satunya gadis dari Malaysia yang ditanam berhampiran dengan makan para ulama. Siapa? Huda." Tuhan tidak pernah menyalahi janji-Nya. Di saat seseorang hamba itu mencintai Allah, maka semua makhluk bumi akan turut mencintainya. Kisahnya dibongkarkan satu demi satu. Pemergiannya pada hari Jumaat yang penuh dengan keberkatan, ketenangan dan dimakamkan di Jabal Muqottam, suatu tempat yang dipenuhi dengan makam para ulama dan aulia, Mesir. Ikuti perkongsian kisah benar ini, s Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Clay
Apabila Shira terjumpa orang asing yang cedera, dia tidak menyangka tindakannya akan mengakibatkan ancaman mengerikan. Kedatangan pemburu naga memberikan harapan ketika keadaan kacau-bilau. Siapakah Morbis dan mengapa mencari darah naga? Wira-wira tertekan dengan misteri mempesonakan tetapi membawa bencana! Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

Out of stock

By
GOLDEN KAMUY (SEASON 3) 黃金神威 第三季 VOL.1-12 END + 3OVA (DVD) Will Asirpa and Sugimoto ever be reunited? A new battle for survival begins in the frozen land of Karafuto! After the battle at the prison, Sugimoto and Asirpa were separated. Kiroranke and Ogata take Asirpa north to Karafuto, along with Shiraishi, the "Escape King," to follow a clue about her father. With Noppera-bo, the man who stole the Ainu gold, dead, only his daughter Asirpa can solve the mystery. Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 39.90 (-0%)

By
Praktis Hebat! SPM merupakan siri praktis topikal berdasarkan sukatan pelajaran KSSM dan format pentaksiran SPM yang terkini. Soalan-soalan tersedia yang berorientasikan peperiksaan bertujuan untuk membantu murid menguasai konsep-konsep yang dipelajari, di samping membiasakan diri mereka dengan format pentaksiran sekolah dan peperiksaan SPM. Dengan penerapan soalan dan praktis berdasarkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT Learn More
USUAL: RM7.35

NOW: RM 7.35 (-0%)

MEMBER: RM 6.62 (-10%)

Out of stock

By
Mesti dimiliki untuk membiasakan diri dengan format baharu SPM dan menjawab soalan dengan yakin! Learn More
USUAL: RM6.95

NOW: RM 6.95 (-0%)

MEMBER: RM 5.91 (-15%)

By
Kertas Model Top Score SPM disediakan berdasarkan format pentaksiran SPM baharu Kertas soalan ini disediakan untuk: ● membiasakan pelajar dengan soalan dan format SPM sebenar ● meningkatkan kemahiran pelajar menjawab soalan SPM ● membolehkan pelajar menjawab soalan dengan lebih yakin Learn More
USUAL: RM7.90

NOW: RM 7.90 (-0%)

MEMBER: RM 7.90 (-0%)

By Pahrol Mohamad Juoi
Ada waktunya kita rasa hidup ini kurang bermakna, sedangkan segala-galanya nampak cukup dan sempurna. Seharusnya kecukupan ini mendatangkan bahagia yang didamba. Di manakah sebenarnya ketenangan? Saban hari, dari pagi hingga malam kita mencari dan mengimpikan rasa tenang. Ia sentiasa datang dan pergi dengan sendiri. Ketenangan itu tidak pernah kekal dengan kita, dan akan selalu didamba. Mungkin sebenarnya, ketenangan hakiki itu tidak terletak di dunia. Tenang hadir hanya seme Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.00 (-20%)

By Pahrol Mohamad Juoi
Namun, hati kita tetap berasa kosong. Mengapa? Hakikatnya/ternyata, bahagia yang sebenar bukanlah terletak pada nilaian kerjaya, wang dan harta. Bahagia, terletak pada bahagianya sebuah hati. Melalui buku ini, Ustaz Pahrol Mohamad Juoi mengajak kita untuk berkenalan semula dengan hati bagi mengisi kekosongan yang dirasai. Melalui pengalaman yang tersulam hikmah, beliau merungkai peranan hati dalam mendatangkan kebahagiaan buat pemiliknya. Barulah kebahagiaan yang diburu itu b Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.00 (-20%)

By Akif Basri
"Aku nak tolong kawan aku, tapi aku tak tahu nak cakap macam mana. Aku patut dengar saja ke, atau aku patut cakap sesuatu...?” Kadangkala, apabila kawan datang kepada kita untuk meluahkan, timbul perasaan serba salah dalam diri; “Aku patut buat apa ni?” Diam salah, cakap pun salah. Risau nanti tersalah respons. Kekok betul. Sebenarnya, bilakah waktu yang sesuai untuk kita memberi respons? Adakah cukup dengan hanya mendengar? Menjadi pendengar yang baik bukan sekadar Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

Out of stock

By
Praktis Hebat! SPM merupakan siri praktis topikal berdasarkan sukatan pelajaran KSSM dan format pentaksiran SPM yang terkini. Soalan-soalan tersedia yang berorientasikan peperiksaan bertujuan untuk membantu murid menguasai konsep-konsep yang dipelajari, di samping membiasakan diri mereka dengan format pentaksiran sekolah dan peperiksaan SPM. Dengan penerapan soalan dan praktis berdasarkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT Learn More
USUAL: RM7.35

NOW: RM 7.35 (-0%)

MEMBER: RM 6.62 (-10%)

By
*Diterbitkan khusus untuk kanak-kanak berumur 4 tahun *Latihan sesuai dengan tahap pemikiran dan pembelajaran awal kanak-kanak *Ilustrasi yang menarik dapat membantu kanak-kanak berfikir secara kreatif Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.51 (-10%)

MEMBER: RM 3.12 (-20%)

1-3981 of 3981

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top