Popular
Popular
0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Berjanji dengan jin 'Found 3386 Related Products
By
此书的内容包含日常生活中的各种主题和词汇,可帮助学生掌握阅读、书写和思考的技能,同时有效且快速地增加词汇量,提高学生国、英、华三语的词汇应用能力。 Kandungan buku ini merangkumi topik dan perkataan yang meliputi pelbagai bidang dalam kehidupan seharian kita. Ini dapat membantu murid-murid menguasai perbendaharaan kata dan cara penggunaannya dengan lebih cepat dan berkesan. Learn More
USUAL: RM13.90

NOW: RM 13.90 (-0%)

MEMBER: RM 12.51 (-10%)

By
Koleksi Cerita Teladan daripada Al - Quran dan Hadis menghimpunkan pelbagai cerita yang sarat dengan pengajaran. Kanak - kanak dapat mendalami cerita - cerita yang disulami dengan nilai - nilai murni yang mampu mendidik mereka ke arah yang lebih baik. Keistimewaan Buku ini adala perkatan - perkataanya dicetak dengan dua warna mengikut suka kata. Ia akan memudahkan bacaan anak - anak anda walaupun masih dalam proses belajar. Mudah - mudahan buku ini dapat memberi ikhtibar kepa Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.91 (-10%)

By  Bethany Allen
LONGLISTED FOR FINANCIAL TIMES AND SCHRODERS BUSINESS BOOK OF THE YEAR AWARD A FINANCIAL TIMES BUSINESS BOOK OF THE YEAR 'Excellent . . . reveals an insidious matrix of spying, deception, censorship and repression . . . compelling' Daily Telegraph 'A timely read . . . Chilling . . . Startling . . . A powerful case for more coordinated western intervention' Guardian 'Brilliant' Irish Sunday Independent The remarkable story of China's two-decade quest for global dominance. Learn More
USUAL: RM74.90

NOW: RM 74.90 (-0%)

MEMBER: RM 67.41 (-10%)

Out of stock

By Kristy Boyce
When it comes to romance, sometimes it doesn’t hurt to play games. A fun YA romcom full of fake dating hijinks! Musical lover Riley has big aspirations to become a director on Broadway. Crucial to this plan is to bring back her high school’s spring musical, but when Riley takes her mom’s car without permission, she’s grounded and stuck with the worst punishment: spending her after-school hours working at her dad’s game shop. Riley can’t waste her time working wh Learn More
USUAL: RM64.95

NOW: RM 64.95 (-0%)

MEMBER: RM 58.46 (-10%)

By
Nabi Muhammad s.a.w merupakan rasul terakhir yan diutuskan kepada umat manusia. Baginda membawa rahmat ke seluruh alam semesta. Baginda bukan sahaja diangkat menjadi utusan Allah tetapi juga sebagai khalifah Islam yang mengetuai angkatan tentera Islam. Baginda juga menyatukan umat Islam di Mekah dan Madinah dengan mempersaudarakan mereka sewaktu peristiwa hijarh ke Madinah. Baginda membawa perubahan besar sewaktu zamanya dengan mengajarkan erti kehidupan, persaudaraan dan jug Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.91 (-10%)

By Michael Dillon
Chinese premier Xi Jinping graces our television screens and news headlines on a regular basis. But even after a decade in power, he remains shrouded in mystery. From growing up with a father purged in Mao's Cultural Revolution and his mission to eradicate poverty, to his persecution of Uyghur Muslims and paranoia about being likened to Winnie-the-Pooh, Xi Jinping is a man obscured by caricatures. In this short, essential primer, historian and writer Michael Dillon unveils Learn More
USUAL: RM74.90

NOW: RM 74.90 (-0%)

MEMBER: RM 59.92 (-20%)

By
Yakusoku no Neverland约定的梦幻岛 (JAP/ENG-TV) (JAP-LIVE MOVIE) E / C / M At Grace Field House, life couldn't be better for the orphans! Though they have no parents, together with the other kids and a kind "Mama" who cares for them, they form one big, happy family. No child is ever overlooked, especially since they are all adopted by the age of 12. Their daily lives involve rigorous tests, but afterwards, they are allowed to play outside. There is only one rule they Learn More
USUAL: RM59.90

NOW: RM 53.91 (-10%)

MEMBER: RM 47.92 (-20%)

By Taufan
Masa hari lahir Tommy, ayahnya hadiahkan monster comel dinamakan GogiMon. Tapi dia ni pandai tangkap lalat je. Haih... langsung tak boleh menandingi Woodymon, monster gagah bermuka bengis milik Si Besar. Tommy yang nak sangat kalahkan Si Besar mula melatih GogiMon untuk jadi kuat, tapi... GogiMon masih lagi lemah! Bila kawasan mereka digemparkan dengan kes seludup monster, tiba-tiba Tommy dapati GogiMon hilang! Oh, tidak! GogiMon kena culik ke?!! Karya dunia fantasi terkini Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 16.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.40 (-10%)

By Keladi
Kompilasi Keladi Tak Lapuk Dek Zaman! Spesel buat kipas-susah-mati kisah alam Nusantara, karya terunggul artis komik berbakat besar, Keladi kini menemui korang! Nak tema cinta, seram, aksi, kepahlawanan dan macam-macam lagi? Semuanya dikumpul dalam satu komik! Tak dilupakan nilai pengajaran dalam setiap ceritera yang bakal membuka mata dan buat korang menilai kehidupan dari sudut pandang berbeza. Dah bersedia untuk ke dunia Keladi? Jom, gerak sekali! AMARAN: Ilust Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

Out of stock

By
Dororo多罗罗 JAP/ENG (E / C / M) A samurai lord has bartered away his newborn son's organs to forty-eight demons in exchange for dominance on the battlefield. Yet, the abandoned infant survives thanks to a medicine man who equips him with primitive prosthetics—lethal ones with which the wronged son will use to hunt down the multitude of demons to reclaim his body one piece at a time, before confronting his father. On his journeys the young hero encounters an orphan wh Learn More
USUAL: RM49.90

NOW: RM 44.91 (-10%)

MEMBER: RM 39.92 (-20%)

By
High Score Girl 高分少女 JAP/ENG (E / C / M) The year is 1991 and 6th grader Yaguchi Haruo only has video games to live for. He's not popular in school and he's neither handsome, funny, nice nor even friendly. The only thing he has going for him is that he is good at video games. One day at the local arcade, he plays Oono Akira, a fellow classmate but who's popular, smart, pretty and a rich girl that absolutely destroys him at Street Fighter II. Not only does he lose Learn More
USUAL: RM49.90

NOW: RM 44.91 (-10%)

MEMBER: RM 39.92 (-20%)

By
Parasyte-The Maxim Shinichi Izumi seorang murid sekolah tinggi biasa yang tangan kanan terjangkit oleh parasit makhluk asing bergelar "Migi" ("kanan"). Migl ialah parasit pertama untuk menghasilkan hubungan simbiotik dengan hosnya, semasa dia dan Shinichi menjalin hubungan persahabatan begitu berat. Migi bukan satu-satu sahaja Parasit di muka bumi, namun, dan tatkala kes pembunuhan Parasit manusia mula tercetus, manusia berusaha membunuh Parasit. Shinichi dan Migi mendapat Learn More
USUAL: RM59.90

NOW: RM 53.91 (-10%)

MEMBER: RM 47.92 (-20%)

By Xanseviera
Arashy, si makhluk asing yang jadi pelajar baru kelas Zulaikha ada kuasa magik. Mujurlah Zulaikha dan kawan-kawan beri alasan Arashy memang hebat buat silap mata demi merahsiakan identiti sebenarnya. Tapi... adakah rahsia akan terbongkar apabila ada kawan sekelas minta Arashy ajar teknik 'silap matanya'? Ikuti Zulaikha dan kawan-kawan belajar melukis, buat hadiah untuk kawan, belajar dengan cikgu ganti bertubuh sasa dan banyak lagi! #Melukis #SilapMata #Hadiah #CikguSado Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

Out of stock

By Oga
Insiden kumpulan lanun telah menyebabkan Ed mengalami gangguan tekanan pascatrauma. Selain tidak mampu bekerja, Ed juga perlu berdepan dengan ketua pengganas Ravens yang menjadikan ibunya serta ibu Parry sebagai tebusan. Adakah ibu mereka akan selamat? Apa pula kaitan dan dendam ketua pengganas Ravens dengan Tentera Udara Diraja Malaysia? Jilid 11 sarat dengan aksi dan pertempuran! Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.00 (-0%)

By Dr. Aidh Bin Abdullah Al-Qarni
Sesungguhnya sekarang ini kita masih hidup. Tetapi suatu hari nanti kita akan mati. Hanya Allah SWT yang mengetahui bila dan di mana kita akan mati. Kematian sebagai pintu gerbang menuju kehidupan akhirat setelah mengalami Sakaratul Maut. Ia adalah peristiwa yang sangat dahsyat. Rasulullah SAW pun merasakan Sakaratul Maut. Bagaimana Rasulullah SAW, sahabatnya, orang-orang shalih serta orang derhaka dijemput dan mengalami Sakaratul Maut? Selain Sakaratul Maut, dikupaskan juga Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Nazrin Nashir
Dalam satu hari, kita dihadapkan dengan seribu satu pilihan. Masa pula bergerak laju, bagaikan mendesak kita untuk membuat keputusan serta-merta. Semua ikhtiar kita lakukan — bertanya rakan dan pakar, juga merujuk artikel — agar tidak salah memilih. Namun, apabila usaha tidak berhasil, kita bingung. Apa yang silap? Mungkin, sewaktu kita mencari bantuan daripada orang lain, kita terlupa bahawa tiada pun yang lebih mengetahui apa yang terbaik selain Allah SWT. Menerusi buku Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.00 (-20%)

By Fakhrul Islam
Setiap hari, hidup kita seakan-akan pentas perlumbaan dalam menentukan apa yang patut kita buat, ataupun siapa yang patut kita jadi. Kita membandingkan diri dengan orang lain. Kita terkejar-kejar untuk menjadi lebih baik. Semua perkara mesti dibuat dan diberikan perhatian. Akhirnya, kita tidak lagi mampu memberi erti kepada setiap sesuatu dilakukan, sehingga kehidupan terasa kosong. Dunia moden semakin menghubungkan, tetapi kita semakin hilang ketenangan. Mungkin sebenarnya k Learn More
USUAL: RM32.00

NOW: RM 32.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.60 (-20%)

By Bonda Nor
Buku MALAM ni tentang apa? Tentang menyembuhkan luka. Tentang melepaskan rasa yang terkurung di jiwa dan menyesakkan dada. Tentang memulihkan semangat agar boleh terus beroleh kekuatan melalui ujian dan bersangka baik pada setiap ketentuan. Tentang melatih diri menjadi lebih matang dan lebih baik lagi! Menerusi MALAM, ada 15 bab yang selalu menjadi beban pada jiwa. Penulis mulakan setiap bab dengan 'POV AKU' untuk mewakili dan mengiakan setiap apa yang dirasai oleh pembaca. K Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Najla Adi
Naskhah Jiwa Ke Jiwa ini telah ditulis mewakili jiwa anak remaja masa kini. Buku ini bukan hanya untuk remaja itu sendiri, tetapi juga kepada ibu bapa agar dapat lebih memahami gelodak jiwa remaja sendiri. Perjalanan luahan rasa ini digarap dengan menggunakan gaya story telling. Gabungan bicara hati seorang aku terasa sangat dekat dijiwa. Banyak kisah-kisah yang berunsur nasihat agar remaja banyak menyedari hal-hal yang tidak patut dan patut dilaksanakan. Sebuah buku healing Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Bushra Talib
Di Sebalik 114 Nama-Nama Surah merupakan sebuah buku yang merungkai kisah-kisah di sebalik nama-nama surah yang terkandung di dalam Al-Quran. Buku ini cukup ringkas dan padat dengan ilmu pengetahuan tentang kisah yang terkandung di dalam Al-Quran. Buku ini sesuai sebagai permulaan untuk pembaca yang ingin memahami Al-Quran, khususnya buat pembaca yang baru belajar untuk mendalami Al-Quran. Buku ini sesuai untuk dijadikan bahan belajar kerana kandungannya yang mudah untuk difa Learn More
USUAL: RM60.00

NOW: RM 60.00 (-0%)

MEMBER: RM 48.00 (-20%)

By Normah Omar , Muhd Kamil Ibrahim
Mengisahkan pengalaman bagaimana penulis berdepan dengan pelbagai liku kehidupan sebelum mencapai kejayaan dalam bidang akademik dan kerjaya. Malah puncak kejayaan tertinggi dalam bidang akademik dan kerjaya membawa penulis bergelar Profesor Emeritus dan juga Profesor Perakaunan. Setiap liku dihadapi dengan tabah dengan bersandarkan doa dan pertolongan Allah, justeru setiap kesusahan, Allah berikan jalan penyelesaian. Penulis mencatatkannya supaya menjadi inspirasi kepada ge Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.00 (-20%)

By Ummi Zira
"Tidak mengapa untuk menangis. Tidak mengapa untuk kecewa. Tidak mengapa untuk marah. Tidak mengapa untuk beremosi apa pun jua. Bukan hanya emosi gembira dan bahagia saja perlu dirai, tetapi juga emosi-emosi sebaliknya. Akan tetapi, ia perlulah dikawal dan diuruskan dengan baik. Sememangnya ada caranya." Jika dibandingkan antara ibu dengan bapa, ibu merupakan antara insan yang paling dekat dan berhubung terus dengan anak sejak anak berada di dalam rahim lagi. Maka, perlunya k Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By
Siri Upin Ipin Kisah Kami di musim Ketiga bahagian 1 ini berkisar tentang kisah Upin & Ipin seharian bersama Opah dan Kak Ros. Jomkita ikuti kisah mereka dalam Siri Kisah Kami kali ini dengan pelbagai cerita lucu yang menarik dan pengalaman mereka bersama kawan - kawan baik mereka. Jangan lupa dapatkan juga sambungan musim ketiga bahagian 2 untuk dijadikan koleksi simpanan komik kesayangan anda. Learn More
USUAL: RM25.90

NOW: RM 20.90 (-19%)

MEMBER: RM 20.90 (-19%)

By
Siri Upin ipin Kembara Kami di musim ketiga bahagian 2 ini berkisar tentang kisah penggembaraan aksi Upin Ipin. Ikuti kisah mereka dalam siri Kembara Kami kali ini dengan pelbagai cerita aksi kembara yang menarik mereka bersama kawan - kawan baik mereka. Jangan lupa dapatkan juga koleksi Upin Ipin edisi komik yang lain untuk dijadikan koleksi simpanan komik kesayangan anda. Learn More
USUAL: RM25.90

NOW: RM 20.90 (-19%)

MEMBER: RM 20.90 (-19%)

By
Didi & Friends Rescue Squad (DRS) ialah pasukan penyelamat kecemasan di Bandar Hora Horey. Ikuti kisah keberanan Didi, kecerdasan Nana dan kecekapan Jojo menggunakan kenderaan pelbagai guna mereka dan pelbagai bentuk gajet untuk membantu penduduk dalam apa jua keadaan. DRS turut berkongsi petua cara keselamatan dan kemahiran menyelamatkan nyawa kanak - kanak selaras dengan semangat untuk mendidik. Dapatkan koleksi komik DRS ini dan jadikan ia salah satu koleksi kesayangan and Learn More
USUAL: RM25.90

NOW: RM 25.90 (-0%)

MEMBER: RM 25.90 (-0%)

By C2V
Tina dan Steve murid baru di sekolah. Mampukah mereka berkawan dan berbaik dengan murid lain? Belajar cara untuk berkawan, selesaikan konflik, mengenal pasti kawan buruk dan menghargai kawan baik bersama Tina, Steve dan kawan sekelas baru mereka! Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By Fhais Salim
Kadang-kadang enviromental factor yang buatkan parents stress. Bukan anak tu sendiri... and buku ni In Syaa Allah membantu mommy untuk menjadi ibu yang paling rapat dengan anak-anak. My Parenting Journey Book by Mohd Fhais Salim. Semalam sampai harini dah baca half dah. Now i know yang Aaira sekarang dalam fasa 'The Terrible Two'. Ingatkan parenting ni untuk anak-anak je, rupanya untuk parenting ni untuk kita (parents) juga. Worth to buy! . Banyak bahan bacaan tentang parenti Learn More
USUAL: RM50.00

NOW: RM 50.00 (-0%)

MEMBER: RM 40.00 (-20%)

By
Setelah berakhirnya di konflik di Planet Baraju, Boboiboy memulakan latihan bersama Tok Kasa di Plenat Quabaq bagi mempersiapkan dirinya untuk mengawal Kuasa Elemental Tahap Ketiga. Sementara itu, rakan - rakannya yang lain menerima jemputan untuk menghadiri persidangan Pertubuhan Planet - planet Bersatu yang berlangsung di Kota Terawangan, iaitu pusat pentadbiran Planet Gur'latan dan dihoskan oleh pemeritahnya iaitu Puteri Kira'na. Pada masa yang sama, Kaizo dan Fang menyesu Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 29.90 (-0%)

By Hector Garcia , Francesc Miralles
Menurut kepercayaan orang Jepun, setiap manusia mempunyai ikigai mereka sendiri - alasan untuk hidup. Dan menurut penduduk yang paling lama hidup di dunia dan tinggal di perkampungan Jepun, mereka mendapati bahawa ikigai ialah kunci kepada kehidupan yang lebih bahagia dan lebih lama. Melalui buku Ikigai ini, penulis Héctor García dan Francesc Miralles telah menemu bual penduduk sentenarian di sebuah perkampungan Jepun dengan peratusan tertinggi penduduk yang berusia lebih s Learn More
USUAL: RM45.00

NOW: RM 45.00 (-0%)

MEMBER: RM 40.50 (-10%)

By Fakhri Fadzli
Kita sering merasakan apa yang kita miliki sekarang tidak cukup. Jika ditambah, ada sahaja perkara lain yang kita inginkan dan perlukan. Gajet baru, baju baru, gaji tinggi. Jika tidak dapat, kita sedih, kecewa dan murung. Jika dapat, kita gembira, namun kemudian … Kita akan mencari lagi dan lagi – yang lebih baru, yang lebih cantik, yang lebih hebat. Duit, masa dan tenaga yang dilaburkan semakin banyak, tetapi kita masih belum puas hati. Tanpa sedar, kita terperangkap dal Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Neelofa , Haris Ismail
Dunia ini sudah tua, dan ia pasti akan berakhir. Namun, bilakah dan bagaimanakah episod akhir dunia ini akan berlaku? Jika kita masih hidup, bagaimanakah kita akan menghadapinya? Adakah kita akan tergolong dalam golongan yang beriman atau sebaliknya? Buku ‘Timeline Akhir Zaman’ ini akan merungkaikan perjalanan dan cabaran setiap tanda-tanda besar menuju Hari Kiamat; bagaimana situasi genting dan mencabar untuk mempertahankan aqidah Islam dalam masa yang sama manusia berge Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Farid Al-Din Attar
Para Wali Allah tidak terkenal dengan kegagahan pada fizikal atau tubuh badan seperti ahli-ahli tinju dunia misalnya Mike Tyson atau Muhammad Ali ketika di zaman kegemilangan mereka. Tetapi para Wali Allah terkenal dengan kegagahan atau ketahanan pada hati mereka. Hati Wali-Wali Allah gagah dan tahan menanggung segala pukulan ribut taufan kerana kukuh akar tunjangnya. Segala musibah yang menggoncangkan hati orang awam tidak menjejaskan hati Wali-Wali Allah apabila ditimpa ke Learn More
USUAL: RM28.90

NOW: RM 28.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.01 (-10%)

By Muhd Kamil , Rakan-Rakan
Berbicara tentang rezeki, kebanyakan manusia hanya melihat dari sudut harta benda tanpa menyedari bahawa seluruh kehidupan itu sebenarnya adalah rezeki anugerah daripada Allah SWT. Ada rezeki yang berbentuk fizikal yang boleh dipegang dan dilihat seperti wang ringgit, dan ada rezeki yang tidak dapat dilihat dengan mata kasar tetapi dapat dirasai dengan deria pancaindera seperti kesihatan, kepandaian dan peluang. Namun yang paling ajaibnya apabila rezeki muncul secara tidak di Learn More
USUAL: RM40.00

NOW: RM 40.00 (-0%)

MEMBER: RM 32.00 (-20%)

By Normaliza Mahadi
Takut tak bila baca isu-isu rumah tangga yang bertebaran di media sosial? Kes cerai, kes nafkah, kes curang, kes mentua vs menantu, kes gaduh. Banyak lagilah. Kes sampai naik mahkamah pun ada. Siapa sangka mereka jadi begitu padahal mereka dahulu saling mencintai dan pernah berjanji setia sehidup semati. Mereka pernah bahagia. Tapi sekarang apa yang terjadi? Berita-berita sebegini seolah-olah menggambarkan betapa perkahwinan itu adalah satu hubungan yang banyak masalah, yan Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Ibnu Ibrahim At-Tawari
Kesemua agama yang mempunyai aktiviti ritual adalah direka-reka dan diada-adakan oleh musuh-musuh Allah. Tujuan Tuhan mengutus pembawa-pembawa utusan-Nya (rasul-rasul-Nya) bukanlah untuk mewujudkan apa-apa agama tetapi mereka menyampaikan satu 'deen' atau satu 'cara hidup' yang direstui oleh Allah SWT. Tanggungjawab manusia ialah untuk merestui atau menerima ajaran-ajaran-Nya dengan mempercayai segala yang termaktub dalam Kitab-Nya tanpa mencampuradukkannya dengan mana-mana a Learn More
USUAL: RM42.90

NOW: RM 42.90 (-0%)

MEMBER: RM 34.32 (-20%)

By Mohd Nadzri Kamsin
Empayar China telah melakar sejarah sebagai salah satu empayar agung yang wujud pada masa lampau dan kini terus hidup melalui fasa revolusi dan transformasi, sesuai dengan peredaran zaman. Banyak khazanah yang telah ditinggalkan baik dalam bentuk arkeologi mahupun pengajaran yang berguna untuk umat manusia. Buku ini menampilkan kisah perkembangan empayar China dari zaman penubuhan hingga ke zaman moden. Babak permulaan mengisahkan tentang bagaimana empayar ini terbentuk dan m Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 37.90 (-0%)

MEMBER: RM 30.32 (-20%)

By Sisyoujae
Pernah merasakan diri kita gagal? Selalu tewas dalam pertandingan kehidupan seharian? Lebih menyeksakan bila sering buat perbandingan dengan orang lain dan berputus asa dengan diri sendiri! Tiada sesiapa mahu tenggelam ke dasar laut paling dalam. Jika berkemampuan, pastinya kita akan sedaya upaya berusaha menggapai bintang di langit. #Bangkitlah Siri 30 Wadah ini bakal membawa kita menempuh cabaran melawan fikiran negatif seterusnya berani bangun mengatasi kelemahan diri. Ing Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Hakim Hamidon
Dalam menjalani kehidupan harian, kita tidak perang terlepas daripada membuat pilihan. Antara alternatif kita dalam mendepani pilihan yang ada adalah dengan melakukan istikharah. Sesudah beristikharah, kita berharap Allah SWT memberi ilham kepada kita dalam membuat pilihan. Senario ini seringkali berlaku apabila kita berhadapan dengan soal jodoh. Namun, tahukah kita bahawa konteks istikharah lebih luas daripada sekadar memilih jodoh? Usaha beristikharah mungkin nampak kecil, Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 12.60 (-10%)

MEMBER: RM 11.20 (-20%)

By Ustaz Ibnu Selamat
Solat merupakan kewajipan dalam kehidupan umat Ialm. Nabi Muhammad SAW diisrakkan ke langit untuk menerima perintah solat. Solatlah amalan pertama yang akan dihisab di akhirat kelak. Oleh yang demikian, marilah kita sama-sama memperbaiki kualiti solat kita. Namun begitu, tanpa kita sedari terdapat beberapa kesilapan yang kita lakukan ketika mengerjakan ibadah solat yang sangat dituntut ini. Semoga dengan terhasilnya buku ini dapat memberi sedikit panduan kepada kita agar ber Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 27.00 (-10%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Siti Aminah Ismail
Rumah atau istana di syurga tentunya tidak dapat ditandingi oleh mana-mana istana di dunia. Keindahan dan kemewahan syurga tidak dapat dibayangkan. Ia mengingatkan kita supaya sentiasa beramal dengan amalan-amalan ahli syurga. Bukan mudah untuk memastikan hari pertama kita berada di dalam syurga kerana ianya memerlukan perjuangan dan amalan yang banyak semasa hidup di dunia. Perjalanan ke syurga dilingkungi dengan onak dan duri. Manakala perjalanan ke neraka dikelilingi de Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 22.50 (-10%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By
Kelebihan Kad Imbas Qoroa : 1. Menggunakan Teknik Qoroa - asas sebutan huruf berbaris. Perkataan yang mewakili huruf juga bermula dengan sebutan yang sama. 2. Menggunakan perkataan yang mudah dan sering digunakan dalam seharian. 3. Menggunakkan gambar sebenar bagi meningkatkan keberkesanan dalam proses pembelajaran. 4. Teknik bacaan yang interaktif dan membantu kepada pembacaan awal Al - Quran. Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

Out of stock

By Dr. Rosnah Mat Zin
Kamus ini dibangunkan dengan tujuan utama untuk membantu pelajar dan semua golongan bagi memperkaya perbendaharaan kata dan mempertingkatkan pemahaman mereka dalam kedua-dua bahasa; Melayu dan Inggeris. Dalam marcapada yang semakin memerlukan komunikasi yang berkesan dan berinteraksi dengan mantap, kemahiran berbahasa yang baik adalah kunci untuk berjaya dalam pelbagai aspek kehidupan. Dengan pilihan kata dan frasa yang teliti dan tepat, kamus ini dicerakinkan untuk memenuhi Learn More
USUAL: RM39.00

NOW: RM 35.10 (-10%)

MEMBER: RM 31.20 (-20%)

By
ENSIKLOPEDIA Sistem Tubuh Manusia Ensiklopedia Sistem Tubuh Manusia ialah siri buku yang menerangkan tentang tubuh manusia dan peranannya dengan terperinci. Padat dengan fakta dan ilustrasi menarik serta huraian yang lengkap. la pastinya akan menarik perhatian pembaca sekali gus menambah pengetahuan Learn More
USUAL: RM22.90

NOW: RM 20.61 (-10%)

MEMBER: RM 18.32 (-20%)

Out of stock

By
ENSIKLOPEDIA Sistem Tubuh Manusia Ensiklopedia Sistem Tubuh Manusia ialah siri buku yang menerangkan tentang tubuh manusia dan peranannya dengan terperinci. Padat dengan fakta dan ilustrasi menarik serta huraian yang lengkap. la pastinya akan menarik perhatian pembaca sekali gus menambah pengetahuan Learn More
USUAL: RM22.90

NOW: RM 20.61 (-10%)

MEMBER: RM 18.32 (-20%)

Out of stock

By
ENSIKLOPEDIA Sistem Tubuh Manusia Ensiklopedia Sistem Tubuh Manusia ialah siri buku yang menerangkan tentang tubuh manusia dan peranannya dengan terperinci. Padat dengan fakta dan ilustrasi menarik serta huraian yang lengkap. la pastinya akan menarik perhatian pembaca sekali gus menambah pengetahuan Learn More
USUAL: RM22.90

NOW: RM 20.61 (-10%)

MEMBER: RM 18.32 (-20%)

Out of stock

By
ENSIKLOPEDIA Sistem Tubuh Manusia Ensiklopedia Sistem Tubuh Manusia ialah siri buku yang menerangkan tentang tubuh manusia dan peranannya dengan terperinci. Padat dengan fakta dan ilustrasi menarik serta huraian yang lengkap. la pastinya akan menarik perhatian pembaca sekali gus menambah pengetahuan Learn More
USUAL: RM22.90

NOW: RM 20.61 (-10%)

MEMBER: RM 18.32 (-20%)

Out of stock

By
ENSIKLOPEDIA Sistem Tubuh Manusia Ensiklopedia Sistem Tubuh Manusia ialah siri buku yang menerangkan tentang tubuh manusia dan peranannya dengan terperinci. Padat dengan fakta dan ilustrasi menarik serta huraian yang lengkap. la pastinya akan menarik perhatian pembaca sekali gus menambah pengetahuan Learn More
USUAL: RM22.90

NOW: RM 20.61 (-10%)

MEMBER: RM 18.32 (-20%)

Out of stock

By
ENSIKLOPEDIA Sistem Tubuh Manusia Ensiklopedia Sistem Tubuh Manusia ialah siri buku yang menerangkan tentang tubuh manusia dan peranannya dengan terperinci. Padat dengan fakta dan ilustrasi menarik serta huraian yang lengkap. la pastinya akan menarik perhatian pembaca sekali gus menambah pengetahuan Learn More
USUAL: RM22.90

NOW: RM 20.61 (-10%)

MEMBER: RM 18.32 (-20%)

Out of stock

By Siti Sujinah Sarnap
Ada info sejarah yang disangka benar tetapi kemudian apabila dilakukan kajian terperinci ia tidak tepat. Tidak terlepas juga sejarah tentang tamadun Melayu. Sejarah berubah dari masa ke masa apabila kajian dan penelitian terus dilakukan. Pada suatu masa kita pernah mengambil maklumat sejarah kita dari bangsa 'Orang Putih' yang kemudian baru kita sedar ia suatu penipuan. Penjajah telah keluar dari negara kita tetapi mereka meneruskan penjajahan melalui minda kita (ghuzwatul fi Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 37.90 (-0%)

MEMBER: RM 34.11 (-10%)

Out of stock

By
Buku ini merupakan himpunan cerita kreatif dan unik untuk menarik minat pembaca. Kisah Pengambaraan klasik yang penuh dengan watak mencabar dan lucu pasti berjaya mendapat tempat di hati pembaca. Learn More
USUAL: RM28.90

NOW: RM 28.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.01 (-10%)

Out of stock

By Froszrine
Lahir sebagai anak luar nikah membuatkan Anna tidak dapat menerima dirinya sepenuhnya. Apatah lagi dia sering dicaci dan dihina sehingga terbitnya rasa dendam dalam diri Anna. Lalu, pelan mula dirangka. Tak ada trik lain ke nak buat? Tumpahkan minuman ke baju tu dah lapuk. Menghadiri majlis ulang tahun ayahanda dan bonda angkatnya, mempertemukan Anna dengan Irfan dan Fathur. Irfan yang baik dan Fathur yang menyakitkan hati. Irfan tak pernah serius dengan mana-mana peremp Learn More
USUAL: RM36.00

NOW: RM 36.00 (-0%)

MEMBER: RM 32.40 (-10%)

Out of stock

By Aisyahros
Seiring dengan maksud namanya, dia juga manusia biasa yang mengimpikan kebahagiaan. Fa-ro-ha. Gembira. Hidupnya sebagai seorang anak dan adik dibelenggu pelbagai emosi. Dialah yang sering mengalah dan acap kali perlu berkorban demi kesenangan orang lain gara-gara dirinya yang punya sifat kasihan yang tinggi dan sukar untuk mengatakan 'tidak'. Suaranya yang jarang didengari buatkan Fariha inginkan kehidupan di mana dia boleh membuat keputusannya sendiri. Aku dah jadi bai Learn More
USUAL: RM39.00

NOW: RM 39.00 (-0%)

MEMBER: RM 35.10 (-10%)

Out of stock

By Syaznixon
"Ada beberapa hal dalam hidup yang kita perlu ungkapkan aksaranya tetapi takdir tak pernah menyebelahi kita berdua." Kata orang, cinta itu saling melengkapi. Itukah yang dimaksudkan bila Arjuna Nara, jejaka bisu dipertemukan dengan Embun, gadis buta? “Kalau awak ada dekat saya, awak kena ketuk dua kali macam ni. Okey?” – Embun Kemunculan Embun di teratak keluarga Arjuna Nara membuatkan jejaka itu tertanya-tanya, siapa Embun sebenarnya. Rasa ingin tahunya terhadap gad Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Syud
Dia tu macam... vignette. Keliling gelap, tengah-tengah sahaja yang jelas. Dan tiada garis jelas yang memisahkan antara keliling yang gelap dengan tengah yang terang itu. Macam mimpi. [i] Kata Najiha: “Aku nak kekalkan sikap aku yang hanya akan ingat benda gembira. “Eloklah tu. Ubah angin, ubah tempat. Hijrah itu satu benda yang elok.” Dia berhijrah untuk memulihkan hatinya yang sedikit calar. Calar yang tak ada kesan pun… kan? “Najiha.” Dia memperkenal Learn More
USUAL: RM36.00

NOW: RM 36.00 (-0%)

MEMBER: RM 32.40 (-10%)

Out of stock

By Rose Harissa
Mikanadira, tidak pernah bermimpi akan memiliki seorang lelaki bergelar komando dalam hidupnya. Apatah lagi lelaki itu datang dari salah satu elemen di bawah naungan 21 GGK, Skuadron Uniform — 11 RGK. Kematian papanya akibat terbunuh dalam satu insiden pergaduhan membuat Mika membenci anggota-anggota pasukan beruniform. Tapi takdir menemukannya dengan Umar Alhaidhar dalam tiga pertemuan yang dia sendiri tidak sedari lelaki itu adalah orang yang sama. Orang kata cinta itu b Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.10 (-10%)

By Lily Haslina Nasir
Aku Mawar. Megat panggil aku Mawar Berduri. Kami bersahabat sejak sekian lama. Aku anggap dia teman tapi mesra. Sampai bila mahu bersahabat? Ramai yang bertanya. Aku malas mahu serabutkan kepala. Aku jawab, "Sampai bila-bila!" Saat berbual, kami bahasakan ‘aku’ dan ‘kau’ saja! Nampak bukan? Aku memang anggap dia sahabat dunia akhirat. Bukan tak pernah Megat memberi isyarat hatinya. Tetapi, entahlah. Aku pura-pura tidak faham. Aku belum bersedia untuk berfikir lebih ja Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.10 (-10%)

By
Siri ini bertujuan untuk menghasilkan pembelajaran berimpak dalam kalangan murid. Penerangan fakta melaui pendekatan infografik dan diagramatik dapat memberikan kesan visual yang bukan sahaja merangsang minat tetapi juga ingatan pembaca. Ciri-ciri istimewa buku ini: 1) Kandungan Disediakan berdasarkan subtopik 2) Nota infografik dan diagramtik Disediakan berdasarkan DSKP mengikut tajuk dan subtajuk dalam buku teks. Nota dipersembahkan dalam bentuk poin berangka dan diagra Learn More
USUAL: RM34.95

NOW: RM 34.95 (-0%)

MEMBER: RM 31.46 (-10%)

By
Siri ini bertujuan untuk menghasilkan pembelajaran berimpak dalam kalangan murid. Penerangan fakta melaui pendekatan infografik dan diagramatik dapat memberikan kesan visual yang bukan sahaja merangsang minat tetapi juga ingatan pembaca. Ciri-ciri istimewa buku ini: 1) Kandungan Disediakan berdasarkan subtopik 2) Nota infografik dan diagramtik Disediakan berdasarkan DSKP mengikut tajuk dan subtajuk dalam buku teks. Nota dipersembahkan dalam bentuk poin berangka dan diagra Learn More
USUAL: RM34.95

NOW: RM 34.95 (-0%)

MEMBER: RM 31.46 (-10%)

By
Siri Ranger SPM memudahkan murid membuat ulang kaji ekspres sebelum peperiksaan SPM. Kandungan buku ini berdasarkan DSKP Tingkatan 4 dan Tingkatan 5, buku teks, serta Format Pentaksiran SPM terkini. Bahan digital menarik disediakan untuk memperkukuh penguasaan subjek.​ Ciri- ciri Istimewa: 1) Halaman Pengenalan Bab​ ​Nota ringkas/ pengenalan yang disediakan pada awal setiap bab untuk mendedahkan aspek soalan SPM. 2) Nota Padat​ Sebagai panduan untuk murid menjawa Learn More
USUAL: RM19.95

NOW: RM 19.95 (-0%)

MEMBER: RM 19.95 (-0%)

By
Siri Ranger SPM memudahkan murid membuat ulang kaji ekspres sebelum peperiksaan SPM. Kandungan buku ini berdasarkan DSKP Tingkatan 4 dan Tingkatan 5, buku teks, serta Format Pentaksiran SPM terkini. Bahan digital menarik disediakan untuk memperkukuh penguasaan subjek.​ Ciri- ciri Istimewa: 1) Rumus Penting ​Memudahkan murid mencari rumus untuk menyelesaikan soalan.​ 2) Peta Konsep / Galeri i-THINK​ Membantu murid memahami topik secara ringkas. 3) Nota Padat​ / Learn More
USUAL: RM21.95

NOW: RM 21.95 (-0%)

MEMBER: RM 21.95 (-0%)

1-3386 of 3386

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top