0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Bic 'Found 261 Related Products
By Beatrix Potter
Peter Rabbit is back! Find out what trouble he and his friends are getting into this time in this colourful storybook based on the new movie, starring James Corden, Rose Byrne, Daisy Ridley, Margot Robbie, Elizabeth Debicki, and Domhnall Gleeson. Learn More
USUAL: RM34.95

NOW: RM 34.95 (-0%)

MEMBER: RM 31.46 (-10%)

By
Dig up some more trouble with Peter Rabbit, as everyone's favourite naughty bunny gets into trouble with rival Mr. McGregor in this easy reader based on the movie starring James Corden, Rose Byrne, Daisy Ridley, Margot Robbie, Elizabeth Debicki, and Domhnall Gleeson. Learn More
USUAL: RM28.95

NOW: RM 28.95 (-0%)

MEMBER: RM 26.06 (-10%)

By Suhaniza Sulaiman
Pengorbanan dan ketulusan bukan sesuatu yang murah kerana yang mencintai akan kalah dengan yang setia. "Suka hati awak je nak samakan saya ni dengan binatang ya. Kejap ikat, kejap sambar. Ingat saya ni lembu atau burung helang ke?" - RANIA "Saya nak ikat awak cepat-cepat. Nanti lelaki lain sambar pulak." - SHAFIQ Rania bagaikan jinak-jinak merpati melayan karenah Shafiq yang semakin berani berbicara tentang rindu, sayang dan cinta. Dalam menyampah ada cinta-cintun ya Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
PATTANI adalah negeri Melayu yang terletak di tanah genting Kra, selatan Thailand. Pada abad ke-11 Masehi, Islam sudah mulai tersebar luas di Pattani. Seiring perkembangannya, Raja Pattani, Phya Tu antara yang memeluk Islam dan berganti nama menjadi Sultan Ismail Syah Zhillullah fi al-Ardl. Pada abad ke-15, hampir keseluruhan wilayah Pattani telah memeluk agama Islam. Dalam perkembangannya, lahir ramai ulama besar dari daerah ini, di antaranya adalah Syaikh Daud al-Fattani. D Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 37.90 (-0%)

MEMBER: RM 34.11 (-10%)

By Delaney  Jp  
The perfect life. The perfect love. The perfect lie. From the bestselling author of The Girl Before comes a gripping new psychological thriller. . . . "Dynamic, razor-sharp, and thought-provoking . . . a cutting-edge suspense novel unlike any you've read before."-Mary Kubica, New York Times bestselling author of The Good Girl NAMED ONE OF THE BEST BOOKS OF THE YEAR BY THE NEW YORK PUBLIC LIBRARY Abbie awakens in a daze with no memory of who she is or how she landed in this Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.91 (-10%)

By Bonda Nor
CHECK IT OUT! adalah himpunan kisah-kisah benar 25 orang penulis berkaitan tabayyun. Cakupan penceritaannya pelbagai. Ada kisah-kisah mangsa fitnah. Ada kisah dari perspektif orang yang mendengar fitnah. Bahkan ada juga kisah pengakuan penulis yang tersalah langkah hingga memfitnah. Kesemuanya menjurus kepada satu perkara, betapa bahayanya jika maklumat tidak diuruskan dengan baik! Cakap, salah. Tak cakap, pun salah. Memang, kadang kita jadi serba salah. Pesan Rasulullah, ka Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Yahya Ibrahim
The Qur’an refers to a wealth of human experience, seeking to enrich our lives on earth before our eventual return to our Maker, the Most High. Although it is impossible to articulate a translation that establishes clearing the majestic nature of the Qur’an in any language of the world, nevertheless, Muslims need to become more familiar with the overall coherence of its message in their native language. The aim of this work before you is to highlight key themes and Learn More
USUAL: RM36.90

NOW: RM 36.90 (-0%)

MEMBER: RM 33.21 (-10%)

By Ann Patchett
Ann Patchett, the number-one New York Times best-selling author of Commonwealth, delivers her most powerful novel to date: a richly moving story that explores the indelible bond between two siblings, the house of their childhood, and a past that will not let them go. The Dutch House is the story of a paradise lost, a tour de force that digs deeply into questions of inheritance, love, and forgiveness, of how we want to see ourselves, and of who we really are. At the end of Learn More
USUAL: RM46.90

NOW: RM 46.90 (-0%)

MEMBER: RM 37.52 (-20%)

Out of stock

By Peevyhouse Parker
Parker Peevyhouse's The Echo Room is a smart, claustrophobic, speculative young adult thriller with an immersive psychological mystery. The only thing worse than being locked in is facing what you locked out. Rett Ward knows how to hide. He's had six years of practice at Walling Home, the state-run boarding school where he learned how to keep his head down to survive. But when Rett wakes up locked in a small depot with no memory of how he got there, he can't hide. Not from Learn More
USUAL: RM46.90

NOW: RM 46.90 (-0%)

MEMBER: RM 42.21 (-10%)

By Cik Tet
Terjatuh hati dengan bos sendiri, itu yang sedang dialami oleh Anggun Cempaka. Bukan salah dia. Semua itu Encik Ikhlas punya pasal. Layanan dan bicara manis pemuda itu buat dirinya sentiasa di awangan. “Kalau saya nak dessert, saya tak nak makan benda lain. Saya nak awak aje.” – Encik Ikhlas “Jangan nak mengarutlah, encik. Pergilah sana.” - Anggun Namun dia sedar dengan kedudukan diri sendiri. Lebih-lebih lagi bila ada bunga lain yang sudah lama menanti. Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Tiffirah
Caramu berbicara, kalimatmu, kata-katamu, aku masih ingat setiap darinya. Kau kata aku adalah masa depanmu jadi aku memberikan segalanya, namun kini aku adalah masa silammu. -Teja Setelah menghabiskan waktu denganmu, seperti yang dijangka aku mengucapkan selamat tinggal. Aku tidak memiliki apa-apa pun, sekarang aku membiarkan air mataku mengalir. Aku tidak bisa mengambil sehari bahkan sejam untuk merindukanmu. -Tuah Berlayar mengenderai angin, ku bentangkan layar ini. Beru Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Ann Wan Seng
Sama ada dari dahulu atau sekarang, seseorang tidak akan dapat menjadi insan yang berilmu jika tidak belajar. Belajarlah menjadi kuat daripada suatu kehilangan. Buku ini adalah siri ke-3 “Jumaat bersama Tok Guru” yang saya tulis. Pengisiannya masih lagi membicarakan mengenai tafsir Al-Quran yang disyarahkan oleh Tok Guru. Antara kandungan yang menarik, adalah; :: Menelusuri Hikmah Kejadian Diri :: Peristiwa Pada Tahun Kelahiran Nabi Muhammad :: Mencari Redha Tuhan Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By Bonda Nor
Tuhan itu terlalu dekat. Dia berbicara dengan kita menerusi pelbagai cara. Dalam pada kita leka, ditariknya kita agar kembali kepada fitrah sebagai seorang khalifah. Dalam pada kita lupa, Dia hantar peringatan demi peringatan agar kita segera kembali ke pangkal jalan. Adakalanya bicara amaran yang dikirimkannya itu datang perlahan, menusuk ke dasar hati. Pedih, dan luka itu kita tanggung sendiri-sendiri. Adakalanya bicara amaran itu datang dengan begitu kuat hingga terkapai- Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Bonda Nor
Subhanallah. Ini memang betul-betul pendedahan eksklusif! Bukan semua orang boleh berlapang dada untuk berkongsi kisah-kisah seperti ini! Ini salah satu naskhah muhasabah diri yang membuka aib penulisnya sendiri. Tentang bagaimana mereka tersilap bicara, bahkan tersilap tafsir. Kemudian aturan takdir sesudah itu membuat mereka tersentak, sedar kesilapan dan cuba berubah untuk menjadi lebih baik! Ini bukan sekadar perkongsian mereka, bahkan ini juga mungkin kisah kita! Melu Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By
Capernaum is a 2018 Lebanese drama film directed by Nadine Labaki and produced by Khaled Mouzanar. The screenplay was written by Labaki, Jihad Hojaily and Michelle Keserwany from a story by Labaki, Hojaily, Keserwany, Georges Khabbaz, and Khaled Mouzanar. The film stars Syrian refugee child actor Zain Al Rafeea as Zain El Hajj, a 12-year-old living in the slums of Beirut. The film is told in flashback format, focusing on Zain's life, including his encounter with an Ethiopian Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 19.90 (-0%)

By 狄驤
★「商業周刊」財經及職場 超人氣專欄作家 狄驤 2019最新代表作   *人生財源有兩種,一是努力,二是運氣。   然而,總體經濟吹起的風潮,則是超越努力和運氣的背景參數。   這個背景參數的力量,就像是決定火鍋成敗的鍋底。   *如果努力是牛肉片,運氣是香料,只要能搭上特等香濃鍋底,廉價牛肉也會打趴米其林,香料也能讓牛肉更美 Learn More
USUAL: RM58.50

NOW: RM 58.50 (-0%)

MEMBER: RM 52.65 (-10%)

By Collins
A photographic guide to the key words and phrases in Arabic. This attractive ebook is a perfect travel companion and provides a practical guide to the Arabic language, world and culture. Everyday words are arranged in themes with carefully selected up-to-date images to illustrate key words and phrases, and an English and Arabic index help you to find words quickly as you learn. 3,000 essential words and phrases for modern life in Arabic-speaking countries are at your finger Learn More
USUAL: RM35.90

NOW: RM 35.90 (-0%)

MEMBER: RM 32.31 (-10%)

By Synergy Media
USUAL: RM15.90

NOW: RM 15.90 (-0%)

MEMBER: RM 14.31 (-10%)

By Izz Jaja
Tidak mudah melukis pelangi di langit yang tertinggi. Begitulah hidup seorang Izzah Ferhad. Ramai orang menyangka senyumannya menggambarkan kebahagiaan. Namun, hidupnya tidak semudah nama yang dimiliki. Ada duka yang terpahat di hati. Terkadang dia hanya ingin bersendiri, berbisik segala cerita pada angin, lalu mengalirkan air mata. “I masih sayang. Dari dulu dalam hati I cuma ada you.”- Zainal “Sudahlah tu Nal. Pergi pada dia. Dia yang selalu setia pada you.” Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Serban Putih
Hati itu ibarat raja yang bersemayam di dalam jiwa manusia. Singgahsananya dipikul oleh bala tentera yang merupakan anggota tubuh manusia. Apabila raja itu baik, damailah kerajaannya dan jikalau ia rosak, maka hancur punahlah kerajaannya. Tuhan menjadikan hati manusia sebagai wadah terbitnya nur iman. Sehinggakan Dia tidak melihat kecantikan wajahmu, namun yang dilihat hanyalah kesucian hatimu. Daripada penulis buku bestseller, “Daielogy” dan “Terlena Di Salah Syurga” Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Bryan Mealer , William Kamkwamba
Now a Netflix film starring and directed by Chiwetel Ejiofor, this is a gripping memoir of survival and perseverance about the heroic young inventor who brought electricity to his Malawian village. When a terrible drought struck William Kamkwamba's tiny village in Malawi, his family lost all of the season's crops, leaving them with nothing to eat and nothing to sell. William began to explore science books in his village library, looking for a solution. There, he came up with Learn More
USUAL: RM42.50

NOW: RM 42.50 (-0%)

MEMBER: RM 38.25 (-10%)

By Ustaz Ahmad Dusuki Abd. Rani
Tidak ada jaminan bahawa kita boleh terlepas daripada dihumban ke dalam neraka. Seandainya terjadi, ia adalah detik yang sangat malang dan sangat merugikan. Hidup selama 1000 tahun sekalipun, langsung tidak ada makna. Sedih sungguh. Namun kesedihan pada saat itu sudah tidak berguna lagi. Sementara masih bernyawa inilah kesempatan untuk kita membuat persiapan dan beramal sebanyak-banyaknya supaya kita diselamatkan daripada api neraka. Buku ini tidak menampilkan kisah seram Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Hadi Fayyadh
Buku ni cerita pasal apa? Seolah-olah kamu sedang berbicara dengan Iblis dan syaitan dalam diam, bagaimana dia memasukkan jarum hasutan yang sangat halus sehinggakan seorang Pendosa terus menerus melakukan dosa. . Bahkan, orang yang berilmu tenggelam dalam ilmunya sehingga menjadi manusia yang terlaknat tanpa dia sedari, bagaimana Iblis berbicara denganmu, membelaimu dan berbisik lantas, kau terus mahu ikutinya walau sebenarnya bibirmu berkata sebaliknya. . Apa rahsia Ibl Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 23.92 (-20%)

MEMBER: RM 23.92 (-20%)

By Kay Omena
Pertemuan dengan Aidan mengingatkan Fiya pada arwah suaminya, Daniel. Wajah mereka serupa tetapi perwatakan berbeza. Sejuk beku seorang Aidan buatkan Fiya ingin tahu lebih lanjut tentang lelaki itu. “Awak tahu tak saya tunggu awak dekat masjid tu berjam-jam?” – Fiya. “Aku ada kata aku nak balik dengan kau ke?” – Aidan. Namun, sakit hati dengan layanan dan bicara Aidan, Fiya cuba membenci dan menjauh. Tapi takdir dan jodoh itu milik DIA. Sekuat mana Fiy Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Hj Lokman Abdul Hamid
Bahagian I: Apa itu Kanser? Inilah sebuah buku yang membicarakan Kanser dari dimensi yang belum pernah and abaca atau lihat. Buku ini menyingkap kanser secara menyeluruh dalam bahasa umum. Anda tentu ingin mengetahui bentuk gaya hidup yang bakal mengundang kanser. Atau anda perlu tahu bagaimana kanser merebak dan tip makanan yang perlu dikurangkan. Satu perbandingan antara perubatan moden vs rawatan Al-Quran yang mengupas isu-isu pro dan kontra, terhadap kedua-duanya. Baha Learn More
USUAL: RM45.00

NOW: RM 45.00 (-0%)

MEMBER: RM 40.50 (-10%)

By Wannie Nordin
“Nama saya Intan Darissa binti Ahmad Imran.” – Darissa Bagaikan terpaku Hakim mendengar suara itu memperkenalkan dirinya. Cantik macam bidadari kayangan! Memang cantik, secantik Miss Universe! Ya… Miss Universe! Itulah gelaran yang sewajarnya diberi untuk gadis cantik yang telah berjaya membuat hati lelakinya terusik dan terpikat dengan hanya sekali pandang sahaja. Tetapi, ternyata untuk memiliki cinta Miss Universe yang bernama Darissa itu bukannya mudah; penuh deng Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Myra Ameer
“Tak, abang tak akan ceraikan Fiya walaupun abang kahwin dengan Maya. Abang nak Fiya tahu bagaimana rasanya hidup digantung tak bertali!” – Farhan Kata-kata itu ibarat halilintar yang meremukkan hati seorang isteri. Kejamnya Farhan! Sudahlah cintanya dikhianati, kini maruah diri diinjak pula sesuka hati. Safiya, dalam lembut ada tegasnya. Dalam tenang ada jiwa yang membara. Hati menangis tetapi untuk menunjukkan kepada Farhan betapa lemahnya dia, tidak sekali-kali! Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Ramlee Awang Murshid
Pilu hati saat dikhabarkan suaminya gugur di medan perang, Catalina rebah tidak sedarkan diri. Sebaik terjaga, dia membicarakan hajatnya ke Hulu Melaka. Ingin mencari 'lelaki bertanduk dua'. Tanpa diduga, takdir menentukan Laksamana Sunan lelaki yang dicari Catalina. Malangnya, Laksamana Sunan bukan lagi wirawan. Kudratnya lenyap dan ditawan penjajah yang menakluk Melaka. Hampir dibunuh musuh, dia diselamatkan oleh cinta yang dipendam Luna. Laksamana Sunan, Catalina dan Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By 小氣少年
眾人一致推薦、最值得入手,   最暢銷的關西自由行必備工具書!   ◎最新、最正確的旅遊資訊!   ◎附行動地圖集!   ◎懶人行程包組合!   ◎超值購物折價券!   不多走冤枉路!不多花一毛錢!   小氣少年交通自助完整攻略大公開,   一次弄懂關西JR、地下鐵及私鐵,   京都‧奈良‧滋賀簡單方便走透透。   【超值 Learn More
USUAL: RM69.30

NOW: RM 69.30 (-0%)

MEMBER: RM 62.37 (-10%)

By 小氣少年
眾人一致推薦、最值得入手,   最暢銷的關西自由行必備工具書!   ◎最新、最正確的旅遊資訊!   ◎附行動地圖集!   ◎懶人行程包組合!   ◎超值購物折價券!   不多走冤枉路!不多花一毛錢!   小氣少年交通自助完整攻略大公開,   一次弄懂關西JR、地下鐵及私鐵,   大阪.神戶.和歌山簡單方便走透透。   【超 Learn More
USUAL: RM69.30

NOW: RM 69.30 (-0%)

MEMBER: RM 62.37 (-10%)

By Ustaz Zulkarnain Dollah
Buku ini menghimpunkan amalan- amalan yang dapat menggugurkan dan menghapuskan dosa-dosa yang dilakukan oleh seseorang hamba. Buku ini juga membicarakan amalan-amalan yang menjadi sebab untuk mendapat pengampunan Allah SWT. Antaranya: • Berwuduk dengan sempurna • Memelihara solat fardhu • Qiamullail • Melaungkan azan • Solat berjemaah • Menyebarkan salam • Berbuat baik • Bersedekah • Menghadiri majlis ilmu • Akhlak mulia dan lain-lain. Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Haslina Hassan , Ann Wan Seng
Isu LGBT sentiasa menggamit perhatian orang ramai. Ada yang menyokong dan tidak kurang juga yang menentang. Setiap mereka mempunyai pandangan dan hujah masing-masing mengenai isu yang semakin hangat dibicarakan sejak kebelakangan ini. Umum tidak mengetahui siapakah sebenarnya golongan LGBT dan cerita-cerita di sebalik tabir yang menyelubungi kehidupan para pengamal seks songsang dan di luar tabie serta fitrah manusia ini. Buku ini menjawab segala persoalan yang berkaitan deng Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 37.90 (-0%)

MEMBER: RM 34.11 (-10%)

By Shaikhul Hadith
Kitab Fadhail 'Amal (Fadhilat Amal) merupakan hasil karangan Sheikh Maulana Zakariya yang terkenal,ia adalah himpunan hadis-hadis. Ruang lingkup perbicaraannya merangkumi tujuh bahagian iaitu: a.kisah-kisah Para Nabi b.Fadhilat Al-Qur'an c.Fadhilat Solat d.Fadhilat Zikir e.Fadhilat Tabligh f.Kemunduran Umat Dan Penyelesaiannya g.Fadhilat Ramadhan Kitab ini juga merupakan salah satu kitab bacaan dan rujukan yang digunakan oleh Jemaah Tabligh. Learn More
USUAL: RM45.00

NOW: RM 40.50 (-10%)

MEMBER: RM 40.50 (-10%)

By Alya Bahari
“Aku ni tak pandai nak romantik-romantik. Senang cakap, aku macam ni ajelah, Nel. Aku tak super duper hot, aku tak yummylicious. Aku pun tak melting-melting tu.” Dia memang mengaku dia tak punya aura pemanis bicara. Dia tak punya cara seorang gentleman. Dia hanya ada sesuatu yang biasa ada pada lelaki biasa. Ahmad Rizza Ahmad Shah. Pemilik nama ini sudah jatuh cinta pada Nelinda Tan Sri Ismail. Bukan sekali, malah berkali-kali. Bukannya Nelinda tak tahu perasaan Riz pa Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Faiz Ibrahim
Kaisar Karu daripada Faiz Ibrahim ni merupakan sebuah buku puisi yang membawa seribu satu rasa dan perasaan. Ianya dihasilkan atas permintaan hangat daripada pembaca yang idamkan sebuah buku Puisi khas, selepas mereka membaca Reinkarnasi, Rehabilitasi dan Regraduasi. Kaisar Karu ini adalah sebuah corak kata-kata indah, perjalanan kehidupan dan perasaan yang tidak terlepas oleh bicara manusia. Kaisar Karu ini membawa pembaca, untuk rasa dan hayati segala perasaan yang tidak te Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Paul Theroux
'Downright hilarious... Like watching a slow-motion car crash. Theroux possesses a fabulously nasty sense of humour' Stephen KingA riotously dysfunctional portrait of one all-American family and its diabolical matriarch - by one of America's most acclaimed writersEveryone in Cape Cod thinks that Mother is a wonderful woman: pious, hard-working, frugal. Everyone except her husband and seven children. To them she is a selfish an Learn More
USUAL: RM52.50

NOW: RM 52.50 (-0%)

MEMBER: RM 47.25 (-10%)

By 經緯文化編輯部
倫敦巴黎.滋味藝術雙城記 集合倫敦、巴黎市中心及近郊最強景點,掌握食買玩一手資訊!零難度遊走兩地,以「懶人包」方式快速呈現,帶來最容易上手的自遊天書! 最全面平遊攻略,免費博物館一覽,走遍倫巴各大小跳蚤市場,教你惜慳之餘亦識食識玩;網羅經典名店及必買手信,退稅Step by step實用指南! 倫敦:最潮夜市 Dinerama Street Feast、天台 Learn More
USUAL: RM63.70

NOW: RM 63.70 (-0%)

MEMBER: RM 57.33 (-10%)

By Katherine Webber
From the author of the acclaimed Wing Jones comes a 'break-up' book about a Japanese-American teenager, set in the Palm Springs desert, California. Perfect for fans of Nicola Yoon's Everything, Everything and Sara Barnard's Beautiful Broken Things. Sometimes a broken heart is all you need to set you free... Reiko loves the endless sky and electric colours of the Californian desert. It is a refuge from an increasingly claustrophobic life of family pressures and her own Learn More
USUAL: RM46.90

NOW: RM 46.90 (-0%)

MEMBER: RM 42.21 (-10%)

By Kenny Kinugasa Tsui
Shared workspaces, better known as 'co-working spaces' have grown in popularity as an alternative to the traditional office filled with cubicles. To help designers and architects take advantage of this evolution in workplace environment, Co-Working Space Design includes 43 examples of excellent co-working spaces along with an introduction detailing how designing for a co-working space differs from traditional offices. This book is a great choice for designers wishing to know Learn More
USUAL: RM179.90

NOW: RM 179.90 (-0%)

MEMBER: RM 161.91 (-10%)

By Laydee Amarfi
Berkahwin dengan M. Nasir? Tengok nama yang tertulis, Amizatul Shima betul-betul terkejut. Ingatkan M.Nasir penyanyi tu datang merisik. Tapi rupanya Muhammad Nasir. Yang ni bukan penyanyi tapi mulutnya berat macam sauh kapal. Jenuh juga Zatul berusaha mengajak berbicara untuk saling kenal. Tapi Nasir ni bukan mulut saja berat. Jari pun macam kena ikat. Nak balas mesej saja seperti dipaksa pergi berperang! Zatul : Awak buat apa? Saya bosanlah duduk rumah. Nasir : Cuba baca b Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Al-Syeikh
Sebuah kitab yang pada asalnya ditulis dalam tulisan Jawi oleh seorang ulama nusantara terkenal Sheikh Muhammad Idris Al-Marbawi. Kitab ini begitu popular sekali disyarahkan dalam pengajian di sekolah-sekolah pondok dan juga di masjid atau madrasah. Bicara utama yang dibahaskan di dalam kitab ini adalah sekitar persoalan fikah dan hukum syarak yang didasarkan kepada hadits-hadits Rasulullah S.A.W. Dalil-dalil hukum syarak dikumpulkan dan dikategorikan mengikut bab-bab perbinc Learn More
USUAL: RM60.00

NOW: RM 60.00 (-0%)

MEMBER: RM 54.00 (-10%)

By Nasihatku
Siapakah tidak gembira apabila kelak Allah mempertemukan kita kembali dengan si kekasih? Adakah kehidupan yang lebih indah bagi sepasang suami isteri daripada bersama-sama di dunia melayari cinta dan kasih sayang, lalu kedua-duanya disatukan kembali di syurga oleh Allah Yang Maha Mengasihani, lagi Maha Menyayangi? Buku ini membicarakan mengenai bagaimana cara agar kita dapat bersama-sama bahagia masuk ke syurga bersama keluarga kita. Jangan sesekali bercita-cita untuk masuk Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Dana Mele
Kay Donovan may have skeletons in her closet, but the past is past, and she's reinvented herself entirely. Now she's a star soccer player whose group of gorgeous friends run their private school with effortless popularity and acerbic wit. But when a girl's body is found in the lake, Kay's carefully constructed life begins to topple. The dead girl has left Kay a computer-coded scavenger hunt, which, as it unravels, begins to implicate suspect after suspect, until Kay herself i Learn More
USUAL: RM54.50

NOW: RM 54.50 (-0%)

MEMBER: RM 49.05 (-10%)

By H. Bey Arifin
“Katakanlah (wahai Muhammad): Jika benar kamu mengasihi Allah maka ikutilah daku, nescaya Allah mengasihi kamu serta mengampunkan dosa-dosa kamu dan (ingatlah), Allah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani.” (Surah Ali-Imran: 31) Sangat mengherankan kalau anda orang yang sangat tertarik untuk mempelajari bumi, bintang, matahari, dan segala hal tentang alam semesta, tetapi tidak tertarik mempelajari Allah SWT yang Maha Besar, yang menciptakan dan menghidupkan dirinya sendir Learn More
USUAL: RM45.00

NOW: RM 45.00 (-0%)

MEMBER: RM 40.50 (-10%)

By
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.91 (-10%)

By Ustaz Muhadir Haji Joll
Bicara Sifat 20 menghuraikan perkara-perkara asas dalam mengenal Allah SWT dan para rasul melalui pendekatan Sifat 20. Ia disampaikan dengan bahasa moden, sederhana dan mudah difahami namun dalam masa yang sama mengekalkan isi dan kandungan seperti yang ada dalam kitab-kitab ilmu Tauhid dalam bahasa Arab atau tulisan Jawi. Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By
Suara Bicara: Fragmen Memoir Said Zahari是赛·扎哈利回忆录三部曲的第三部和最后一部。 本书是回忆片段录,包含他本身的作品,以及媒体对他的访谈;本书同时也是一本纪念文集,即是他的战友、同志及子女对他表达敬意的作品。 跟之前赛伯的两部回忆录一样,在本书内所展现的是他那积极乐观的形象,拒绝向牢狱囚禁、折磨和侮辱低头,也不向疾病和年龄屈服。他 Learn More
USUAL: RM38.00

NOW: RM 38.00 (-0%)

MEMBER: RM 34.20 (-10%)

By American Diabetes Association , Sheri R. Colberg
The fitness guide no person with diabetes should be without Nearly one in 11 people in the United States are affected by diabetes, a staggering number with both personal and social costs. If you re one of these millions of people with diabetes or prediabetes, the American Diabetes Association recommends two types of physical activity as primary components of your self-care: aerobic exercise and strength training. Featuring everything from a starter walk Learn More
USUAL: RM83.80

NOW: RM 83.80 (-0%)

MEMBER: RM 75.42 (-10%)

By Dr. Zaharuddin Abdul Rahman
Talbis Iblis adalah kitab karangan Imam Ibnu Jauzi berkaitan dengan tipu daya Iblis dan syaitan kepada umat manusia. Buku ini adalah kitab klasik yang menjadi rujukan ramai. Ia membicarakan mengenai kaedah-kaedah iblis dan syaitan untuk memperdaya manusia untuk melakukan perkara jahat dan dilarang oleh Allah s.w.t. Dr. Zaharuddin Abdul Rahman mengambil inisiatif untuk memilih sebahagian daripada bab-bab penting dalam buku dan membahasnya mengenai kesesuaian konteks masyarakat Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Marco Polo
Marco Polo Pocket Guide Amsterdam: the Travel Guide with Insider Tips. Explore Amsterdam with this handy, pocket-sized, authoritative guide, packed with Insider Tips. Discover boutique hotels, authentic restaurants, the city's trendiest places, and get tips on shopping and what to do on a limited budget. There are plenty of ideas for travel with kids, and a summary of all the festivals and events that take place in the Dutch capital. Let Marco Polo show you all this wonderful Learn More
USUAL: RM49.90

NOW: RM 49.90 (-0%)

MEMBER: RM 44.91 (-10%)

By Dila Dyna
"Kau yang aku panggil sahabat… “Sorry la Zen, aku bukan sengaja tak nak ambil kau semalam. Tengah final MU kot semalam!” – FAHAD “Alasan kau la kan, MU tu lagi penting dari keselamatan aku la? Dibuatnya aku kena culik ke… Kena perkosa ke…”-ZENIA “Aku rasa tak ada siapa kot nak perkosa kau,” – FAHAD Sentap. Tahu apa yang dimaksudkan lelaki itu. Yalah… Dia ni tomboi, tak ada siapa kot yang bernafsu tengoknya. Dengan baju loose gedoboh, rambut Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Homer
The first great adventure story in the Western canon, The Odyssey is a poem about violence and the aftermath of war; about wealth, poverty and power; about marriage, family and identity; and about travellers, hospitality and the changing meanings of home in a strange world. This vivid new translation-the first by a woman-matches the number of lines in the Greek original, striding at Homer's sprightly pace. Emily Wilson employs elemental, resonant language a Learn More
USUAL: RM170.90

NOW: RM 170.90 (-0%)

MEMBER: RM 153.81 (-10%)

By
台灣 ‧ 從心出發 全書 384 頁,特色住宿約50間,地圖逾40幅。 玩樂熱點直擊:駁二藝術特區、大魯閣草衙道、MLD台鋁、紅頂穀創、橋頭糖廠、集盒‧Kubic、藍晒圖、奇美博物館、十鼓•仁糖文創園、七股鹽山、屏東海洋生物博物館、鐵花村、伯朗大道、台東森林公園 夜市吃不停:墾丁大街、六合夜市、瑞豐夜市、苓雅夜市、凱旋觀光夜市、花園夜市、大 Learn More
USUAL: RM70.20

NOW: RM 70.20 (-0%)

MEMBER: RM 63.18 (-10%)

By
USUAL: RM89.90

NOW: RM 89.90 (-0%)

MEMBER: RM 80.91 (-10%)

By Ian Doescher
As the noble Resistance clashes with the vile First Order, Rey, Finn, Poe Dameron, Kylo Ren, and BB-8 are pulled into a galaxy-wide drama in iambic pentameter. Star Wars fans and Shakespeare enthusiasts alike will enjoy the authentic meter, the reimagined movie scenes and dialog, woodcut-style illustrations, and hidden Easter eggs throughout. Chewbacca speaks! Supreme Leader Snoke gives a soliloquy! And the romance of Han Solo and Leia Organa takes a tragic turn that Shakespe Learn More
USUAL: RM69.90

NOW: RM 69.90 (-0%)

MEMBER: RM 62.91 (-10%)

By Ustaz Ahmad Dusuki Abd. Rani
Mau‘izhah Hasanah 3: Khabar Dari Barzakh ini menyambung perbicaraan dalam buku sebelumnya iaitu Mau‘izhah Hasanah: Malam Pertama Di Barzakh dan Mau‘izhah Hasanah 2: Teman Di Barzakh. Buku ketiga ini membawakan kisah mimpimimpi orang soleh yang bertemu dengan roh sahabat atau ahli keluarga mereka yang telah meninggal dunia. Rohroh ini menyampaikan perkhabaran dari alam barzakh; seperti apa yang mereka perolehi daripada nikmat dan rahmat Allah SWT juga menyampaikan Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Dr. Mohd Nidzam Abd Kadir
Tulisan ini adalah tentang Ahli Sunah wal Jamaah atau juga dikenali sebagai Sunni. Sesungguhnya umat Islam terbahagi kepada pelbagai kumpulan dan puak. Antara kumpulan uang mempunyai kaitan dengan dasar agama ialah Ahli Sunah wal Jamaah atau Sunni. Maka, disebut Muslim Sunni. Hali ini bermaksud kita ialah Muslim yang mengikut manhaj Ahli Sunah wal Jamaah. Banyak golongan mendakwa bahawa kumpulan mereka adalah Ahli Sunah wal Jamah. Bagi masyarakat awam, kemungkinan wujud kekel Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By William Blake
A collectible new Penguin Classics series: beautiful clothbound editions of the most famous verse collections by ten favourite poets. Designed by the acclaimed Coralie Bickford-Smith and attractively set, these slim, A format volumes are the ultimate gift editions for poetry lovers. Songs of Innocence and Experience is one of the best-loved poetry collections of all time, an innovative and groundbreaking experiment in which Blake intertwined text and image to dazzling eff Learn More
USUAL: RM58.00

NOW: RM 58.00 (-0%)

MEMBER: RM 52.20 (-10%)

By George Herbert
A collectible new Penguin Classics series: stunning, clothbound editions of ten favourite poets, which present each poet's most famous book of verse as it was originally published. Designed by the acclaimed Coralie Bickford-Smith and beautifully set, these slim, A format volumes are the ultimate gift editions for poetry lovers. On his deathbed George Herbert entrusted the manuscript of The Temple to his friend Nicholas Ferrar, asking him to publish it if he thought it was Learn More
USUAL: RM58.00

NOW: RM 58.00 (-0%)

MEMBER: RM 52.20 (-10%)

By Walt Whitman
A collectible new Penguin Classics series: stunning, clothbound editions of ten favourite poets, which present each poet's most famous book of verse as it was originally published. Designed by the acclaimed Coralie Bickford-Smith and beautifully set, these slim, A format volumes are the ultimate gift for poetry lovers. In 1855 Walt Whitman published his first collection of poetry, Leaves of Grass. The volume received great praise from leading Transcendentalist poet Ralph Learn More
USUAL: RM58.00

NOW: RM 58.00 (-0%)

MEMBER: RM 52.20 (-10%)

1-261 of 261

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top