9th Birthday Sale
9th Birthday Sale
0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Bidadari hujan 'Found 71 Related Products
By
Koi wa Ameagari no You ni 爱在雨过天晴时 JAP/ENG(TV) JAP(LIVE MOVIE) E / C / M Akira Tachibana is a soft-spoken high school student who used to be a part of the track and field club but, due to an injury, she is no longer able to run as fast as she once could. Working part-time at a family restaurant as a recourse, she finds herself inexplicably falling in love with her manager, a divorced 45-year-old man with a young son. Despite the age gap, Akira wholeheartedly embr Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.91 (-10%)

By Oga
Seorang pendaki dilaporkan hilang apabila terperangkap dalam hujan lebat. Ed, Parry dan pasukan polis dikerahkan menjejak mangsa di kawasan pergunungan namun usaha mencari dan menyelamat tidak semudah yang disangka. Apabila banjir kilat tiba-tiba berlaku dan menghanyutkan semua orang termasuk Ed, bagaimana pasukan penyelamat atasi cabaran ini? Adakah semuanya akan selamat? Bertempur dengan bencana dalam jilid terakhir ‘Siri Barisan Hadapan’! Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 16.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.40 (-10%)

By Lollysnow
SHE ✰ Tentang jiwa yang abadi dalam bait aksara, tentang tempat yang menjadi kenangan dan tentang bahagia yang harus menelan luka. Bahagia? Bahagia dengan rasa yang tidak layak itu sebenarnya menyakitkan kerana bahagia itu soal rasa, bukan semata-mata bersama. Niat tulus ingin memberi bantuan malah disalah erti menyebabkan seorang gelandangan perempuan yang tiada identiti dikahwinkan dengan seorang jejaka yang sempurna hidupnya. Qaled Zavian, dalam marah dan Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 31.50 (-10%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Farhah Aiddin
Bagaimana mungkin kisah kita ternoktah? Seusai hujan, ada yang berharap datangnya pelangi. Namun, seindah apa pun pelangi yang menyapa akhirnya akan menghilang. Seperti itulah lakaran kehidupan. Hidup memerlukan sinaran matahari dan badai hujan namun kadang kala pelangi menutup sebuah cerita luka yang menjadi rahsia. Ya, rahsia. Semua orang ada rahsia. Sama ada sedar atau tidak, ada antara kita yang sedang menjadi watak utama dalam rahsia orang lain. Dia gadis yang hidupn Learn More
USUAL: RM33.00

NOW: RM 33.00 (-0%)

MEMBER: RM 29.70 (-10%)

Out of stock

By Natasha Mazya
Jangan teruskan atau bersedialah menerima akibatnya! Alex dan para putera terperangkap di dalam rumah agam milik Lester Rosenberg, seorang diplomat di Pulau Lorna. Awalnya Lester menjemput mereka untuk perjumpaan diplomatik namun dia tiba-tiba diculik! Kalau tuan keluar negeri, Kuini sebakul jadi bekalnya; Kalau tuan bijak bestari, Sisip yang betul, dapatlah kuncinya. Pada malam hujan lebat diringi petir sabung-menyabung, mereka dipaksa bermain permainan minda, m Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 12.90 (-19%)

MEMBER: RM 12.90 (-19%)

By Nishiki
Ting! Ting! Yeah! Order dah sampai. Apa lagi? Jom kita! Berhujan berpanas dan diganggu haiwan lain masa hantar makanan tak jadi masalah pun bagi 4 deliverymen macam Encik Panda, Encik Tikus, Encik Miau dan Encik Buaya. Tak pelik pun, Apa saja sanggup diredahi asalkan order korang sampai tepat masanya. Janji reviu kena padu! Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By Nureen Mirza
Empat tahun Nara menanti kehamilannya. Asalkan yakin dan berusaha, dia percaya rezeki ALLAH itu tetap ada. Saat doktor mengesahkan dia hamil, Nara cukup teruja. Sangkanya, Jazlan turut gembira, namun lain pula yang terjadi. Jazlan mengaku telah bermain kayu tiga! Berbulan-bulan lamanya Jazlan curang dengan si janda muda beranak dua. Hancur luluh hatinya. Mengapa Jazlan tidak sabar menunggu? Mengapa Jazlan tergamak menduakannya? “Abang dah pujuk Wafa, tapi Wafa tak nak berm Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Affindi
Dalam jalinan kata-kata yang mengalir lembut, terpalit coretan cinta dan bangga seorang anak terhadap ibunya. la laksana rintik hujan yang mendinginkan jiwa yang gusar akan bayang-bayang kekhuatiran terhadap kehilangan. Perasaan cinta dan kecewa bersilih ganti. Setiap halaman adalah panggilan jiwa untuk memahami kerumitan perasaan manusia, daripada seindah kasih sayang sehingga segelap ketakutan. Kelak Kuingin Memeluk Hari Ini ialah suara kehidupan yang berkobar di balik Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Fujiko F Fujio
Nobita terjumpa kaki robot gergasi dan bola sfera biru di Kutub Utara. Seperti mendapat signal daripada bola sfera itu, satu per satu bahagian robot turun ke laman rumahnya! Doraemon dan Nobita terus memasang robot tu di Dunia Cermin dan jadilah robot gergasi dipanggil Zanda Claus. Tapi tiba - tiba muncul gadis bernama Riruru yang mengaku pemilik Robot tu. Rupa - rupanya Riruru dan Zanda Claus dihantar ke Bumi untuk jadikan manusia ini hamba. Mampukah Doraemon, Nobita dan kaw Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 9.50 (-21%)

MEMBER: RM 9.50 (-21%)

By Saraalee
“Lupakan janji dulu...” AAYAN HAYDAR - Lelaki berkacukan Arab yang mempunyai sepasang mata berwarna hijau cerah yang mampu memikat hati para gadis. Empat tahun ditinggalkan oleh kekasih hati menyebabkan hatinya berbolak-balik. Jejaka berusia 25 tahun itu telah memungkiri janji manisnya terhadap gadis yang paling dicintainya dahulu atas sebab yang sangat tidak masuk akal. Namun disebabkan dirinya yang tamak, dia sanggup melukai hati gadis yang dicintainya. “Y Learn More
USUAL: RM34.00

NOW: RM 34.00 (-0%)

MEMBER: RM 30.60 (-10%)

Out of stock

By Ahmad Isa
Ahmad dan Adilah menyambung kayuhan ke India, Nepal dan Pakistan setelah melepasi Malaysia, Thailand dan Myanmar. Di India, Ahmad yang introvert mengalami tekanan berikutan sifat warganya yang sentiasa ingin tahu. Berbeza dengan Adilah yang ekstrovert dan sangat gembira dengan sambutan di India walaupun mereka berbeza bahasa. Mendaki Gunung Everest adalah salah satu impian Ahmad sejak kecil, namun nasib tidak menyebelahi mereka kerana memasuki Nepal pada musim hujan dan sanga Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 31.50 (-10%)

MEMBER: RM 28.00 (-20%)

By Jiwa
Bila mendung yang diharapkan hujan bakal menurun tapi ternyata awan cuma pura-pura murung. Bila cerlang yang disangkakan biru yang tenang tapi dengan lekasnya hujan buat kejutan. Tetapi aku sudah terbiasa dengan tabiat langit yang suka bercanda. Tidak lagi menerka-nerka pada warnanya maupun bunyinya kerana hasilnya akan mengecewakan. Jika langit juga bercanda apa lagi kamu? Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Aizuddin Hamid
Menjadi seorang wanita yang mengamalkan Islam secara keseluruhan dalam kehidupan sehariannya bukanlah suatu tugas yang mudah, apatah lagi dengan pelbagai cabaran yang mendatang sehingga tidak ramai wanita mampu istiqamah dalam mencari redha-Nya. Disebabkan itulah, penting untuk para muslimah masa kini mempunyai role model atau contoh teladan yang terbaik untuk diikuti agar setiap tindak-tanduk yang dilakukan itu berlandaskan syariat Islam. Jadi, dalam penulisan ini beberapa o Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Ustaz Muhadir Haji Joll
Allah SWT telah menyediakan syurga yang akan menjadi tempat tinggal abadi mereka yang beriman dan beramal soleh. Meski syurga tidak dapat dilihat dan tidak mampu dibayangkan, banyak ayat Al-Qur’an dan hadis yang menceritakan dan menggambarkan nikmat-nikmat dan keindahan yang tersedia di syurga seperti bidadari dan pelayan, sungai-sungai, makanan dan minuman serta binaan dan bangunan yang tidak terjangkau hebatnya. Semuanya dijelaskan dalam buku ini termasuk juga nama-nama s Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Faiz Azmi
Kalau anda kata anda tiada duit untuk makan, adakah anda satu-satunya orang yang bergaji RM1,200 ke RM1,500? Bagaimana dengan orang yang gaji RM5,000 pun akan kata dia tidak ada duit untuk makan? Gaji sampai RM10,000 atau RM20,000 pun akan rasa susah kalau anda tak buat perancangan kewangan yang betul. Jadi, tolong belajar pengurusan kewangan peribadi. Paling ringkas, simpan 20 peratus daripada gaji. Inilah antara ciri-ciri orang kaya, dia ‘bayar’ diri dia dulu sebelum di Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 31.50 (-10%)

MEMBER: RM 28.00 (-20%)

By Cik Nor Cinta
Firdaus dan Melur sudah mengecapi momen-momen indah di dalam rumah tangga mereka,namun ujian yang melanda datang tanpa diduga. Hadirnya Mak Long Sally telah membawa cerita berbeza. “Dia baik tu bersebab kau tau tak? Sebab dia banyak kekurangan! Dia sakit. Tak kerja. Tak boleh mengandung. Itu pun kau tak nampak ke?” - Mak Long Sally Huh! Namun bukan Melur orangnya untuk mengalah dan dikalahkan. “Ingat ni drama Melayu ke? Kena buli pun diam dan mengalah? Konon baik san Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By MOHD FAIZULLIZAM
RAMALAN JAGAT RAYA Rahsia Ram yang selama ini menyelinap di dalam kelam telah terbongkar. Dengan kehadiran Nyang Putih, ia lebih menyulitkan Ram untuk mengecapi apa yang ingin dihajati. Namun, disangka panas hingga ke petang, tapi rupanya hujan di tengahari. Apakah itu Ramalan Jagat Raya? Apa kaitannya dengan Ahmad dan Muhammad hinggakan timbul siluman-siluman kegelapan yang mengaku sebagai dewa dan dewi, tampil untuk menggagalkan mereka? Kesinambungan kali ini akan dipenuh Learn More
USUAL: RM40.00

NOW: RM 40.00 (-0%)

MEMBER: RM 36.00 (-10%)

By Harleen
Pertemuan yang tak dirancang dengan Dayangku Nur Aima membawa makna kehidupan yang baharu bagi Haraf Aidan. Namun bagi Dayang, kejadian demi kejadian yang memalukan membuatkan dia serik untuk bersemuka dengan lelaki misteri itu. Akibat luka lama, tak mudah untuk Dayang mempercayai lelaki bermulut manis seperti Haraf. “Tak semua bidadari ada sayap.” - Haraf Aidan. Tanpa diduga, insiden sesat di hutan telah membibitkan kenangan istimewa. Berdua, Dayang dan Haraf menggu Learn More
USUAL: RM38.00

NOW: RM 38.00 (-0%)

MEMBER: RM 34.20 (-10%)

By NURUL SYAHIDA
Ketika Sameera terima Ishaak jadi teman lelakinya di usia 17 tahun, dia sedikit pun tak menyangka bahawa pemuda kurus kering itu akan suatu hari jadi Haque Zuhal, bintang pujaan ramai, yang lagu-lagunya akan berkumandang di corong radio, yang dramanya dimainkan di televisyen, dan yang wajahnya akan menghiasi papan-papan iklan di lebuh raya. “Meera tunggu saya, ya? Meera sabar, ya?” Tetapi apabila Haque jatuh cinta dengan wanita lain dan membuat keputusan hubungan mereka Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.10 (-10%)

By PAHROL M. JUOI
Awan makin sarat apabila air ditanggung. Tatkala beban terlalu berat, awan melepaskannya sebagai hujan — air berjatuhan sehingga tiada lagi yang tersisa. Begitulah hati manusia, apabila kesedihan sudah terlalu, tidak salah melepaskannya melalui air mata. Relakanlah tangisan itu sehingga kering air mata. Ketika hujan telah reda, langit akan kembali cerah. Bumi yang basah akan subur kembali. Begitu juga hati, apabila tangisan berhenti, jiwa akan kuat kembali. Langkah kehidu Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Sharaf
Kerana bukan semua cerita cinta berakhir dengan sempurna. Dosa yang dilakukan oleh Nawa Safiyya adalah satu sahaja iaitu jatuh cinta dengan Muhammad Feyzal Zavier. Dan lelaki itu, lelaki yang membuatkan Nawa takut untuk jatuh cinta, kembali semula ke dalam hidupnya. Dalam sebuah majlis perkahwinan aturan Butik Blue Tulip, Nawa bertemu dengan Feyzal. Pertemuan Feyzal dengan wanita yang menjelma secara mengejut dan menghilang seperti debu itu selalu bermain di ruang kepala. N Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Khairunnisa Hamzah
Farhan mahu membina pondok kecil untuk melindungi busut semut daripada hujan. Pelbagai usaha uang Farhan lakukan, tetapi selalu gagal. Lebih teruk, Farhan diketawakan oleh kanak - kanak lain kerana ideanya yang pelik. Adakah Farhan berjaya membina pondok untuk semut? Mari, kita ikuti kisah Farhan yang belajar berusaha daripada kisah Nabi Nuh a.s. Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Zaifu Zaman Ahmad
Datuk Rahim akhirnya membuat keputusan untuk pulang ke kampung halamannya bagi menghabiskan sisa-sisa hidupnya di situ. Keluarganya turut dibawa sekali. Beliau telah menyerahkan syarikat Melur Holding pada kedua anak lelakinya yang masih lagi tinggal di bandar Kuala Lumpur. Tidak semua penduduk kampung dapat menerima kepulangan Datuk Rahim sekeluarga. Apatah lagi bila mendapat tahu bahawa lelaki itu ingin membuka kebun sayur dan menternak haiwan bagi me Learn More
USUAL: RM28.90

NOW: RM 28.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.01 (-10%)

By Emira Sky
Akan munculnya pelangi selepas hujan, akan tewasnya benci selepas mekarnya cinta suci. DHEA HUMAIRA gadis cantik berpewatakan lembut dan tegas di luar namun di dalam hati cukup rapuh sekali. Tetapi sayang, dia sudah tidak punya ibu. Membesar hanya bertemankan seorang bapa yang penyayang menutup segala ketidaksempurnaan hidup. Saat umur menjangkau 17 tahun, dia harus akur untuk mengikat tali pertunangan dengan Aidan Hafeez sepupunya sendiri. Namun, dek kerana coretan hita Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By NORRA HASSAN
Jujur dan tulusmu, terlalu indah buatku. Demi mencari saudara yang melarikan diri, Karma datang ke utara. Pada hari pertama di daerah kecil itu, dia bertemu Cinta yang gila-gila. Cinta yang terhimpit dengan hutang arwah ayah, hendak menukar kerjaya daripada penoreh getah profesional kepada pelayan kafe yang boleh menjanjikan pendapatan yang lebih tetap. Lagi bersemangat dia apabila adanya Karma, si cinta pandang pertamanya di tempat dia minta kerja. Demi menjerat... Eh t Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Arsya Aisya
Ryan Qalam Lee dan Zenia Reyhan Ryan Lee masih hidup dengan kenangan lama. Masih menyimpan luka. Tetapi hidup perlu diteruskan. Tiada istilah ‘mati’ hanya kerana cinta tidak kesampaian. Dia melangkah tanpa menoleh ke belakang sehingga dia bertemu dengan… Zenia Reyhan. Hati yang dingin mula hangat. Bibir yang beku mula melebar senyum. Lidah yang kelu mula petah berbicara. Itulah kesan kehadiran seorang Zenia dalam hidup Ryan. Dia melupakan luka sendiri demi menutup luka Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Dreamer
Satu per satu masalah menimpa bagaikan batu menghempap kepala! Niat Pear cuma nak membantu, tapi lain pula jadinya. Dia kecewa hingga hampir putus asa. Dikala kesedihan meghimpit sanubari, hadir Cherry, Coco dan Mango sebagai pengubat luka di hati. Inikah yang dikatakan pelangi selepas hujan buat si jejaka yang tiada kelebihan apa-apa ni? Ops! Bunga-bunga cinta mula berputik dalam 'Le.Gardenie: Love Note' jilid ke-2~❤️ Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Irwan Fariz , Azeem Razali
Segala himpunan kenangan yang ditulis berkisar pengalaman juga sebaik renungan. Sama ada umum atau peribadi, semuanya dikongsi di dalam buku ini. Renunglah segala keindahan yang dikurnia. Belajar juga meraih peringatan dari alam semesta. Seperti hujan, tidak akan selamanya membasahi bumi. Kelak awan akan kembali lengang. Dan bintang malam akan menyinari terang. Membawa lembut sapaan tenang. Ini adalah memoi, segala kenangan yang mampu menghidupkan. Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Samu
"Lintar, selamatkan adik kamu..." Lintar yang merasakan akan berlaku malapetaka di kampung bergegas pulang untuk mengetahui adakah firasatnya benar. Penduduk kampung diserang Puak Serigala di mana orang dewasa dibunuh kejam dan kanak-kanak diculik termasuklah Abu, adik Lintar. Pasa masa ini, hujan merah turun dari langit. Ia seolah-olah memberi petanda bencana yang lebih besar akan berlaku. Dapatkan Lintar selamatkan Abu dan yang lain? Apa yang Puak Serigala mahukan seb Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Shadia Hisham
Adrynna tidak menyangka dia menjadi intaian dan idaman majikan sendiri. Khalif, pemuda yang cukup pakej idaman wanita. Sumpah setia menjadi kata keramat ungkapan cinta. “Rynn, awak dengar sini. Adam Fakhri tidak akan pernah menyerah kalah. May the best man win.” - Adam Fakhri Aura Adam mencuri pesona. Kasih Adrynna terhadap Khalif tidak seteguh mana. Ironinya jauh di mata, jauh juga di hati. Demi cinta tak bertepi, Khalif memaafkan khilaf Adrynna. Kasih mereka kembali ber Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Zint
Rev, seorang pelajar sekolah yang lemah, terpinggir dan selalu kena buli. Tapi hidupnya mula berubah sejak kemunculan Julia, gadis cantik yang hebat berlawan. Hujan panas permainan hari, senang susah permainan hidup! Ada sesuatu fasal Rev yang buat Julia rasa dia miliki kekuatan luar biasa. Dan sebab tulah Julia paksa Rev join Fistlogic Tournament! Erk... mampu ke Rev berlawan? Karya terkini Zint padat dengan aksi pertempuran. Cepat masuk gelanggang! Dushh!!! Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Zaifu Zaman Ahmad , Eb Feeza , Asraff Shaari
"SEMBANG KARI Gadis itu mula megesot cuba untuk menghampiri Harun, Tangannya mula menolak tubuhnya sendiri. Kepalanya masih lagi ditundukkan. Seolah-olah berat untuk diangkat. Harun terus kaku. “Mak! Hantu!!!” Melengking suara Harun menjerit cuba mengatasi bunyi deru hujan yang turun. Serentak dengan itu dia mengorak Langkah seribu, Tidak peduli pada simen licin, Harun mahu menyelamatkan dirinya, Terpekik-terlolong dia menjerit. SANG KEKASIH “Sayangku… Kau dan a Learn More
USUAL: RM13.00

NOW: RM 13.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.00 (-0%)

By Cik Amal Amina
“Dalam peti, ada ais. Assalamualaikum, Ulya binti Uwais.” – Tariq Pertemuan empat mata dengan Tariq di Village Grocer telah membuka kembali lipatan sejarah yang ingin Ulya lupakan. Pertemuan yang membuatkan hidup Ulya selepas itu sentiasa dibayangi oleh si bekas tunang dan pantunnya. “Orang utan makan pisang. Pisang ditanam oleh Lulu. Jangan menangis lagi sayang. Nanti saya upah baulu.” – Tariq Tariq datang bersama misi untuk menawan kembali hati Ulya, tetapi buk Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Ombak Pantai
Memburu atau diburu, membunuh atau dibunuh. Dendam darah perlu dibayar? Hidup bukan perlumbaan, akan ada satu hari nanti, kau berada di sebuah persimpangan yang membawa kisah lalu menjadi titik penyebab tercetusnya beberapa peristiwa getir pada masa kini. Benar, peristiwa yang berlaku pada 20 tahun memberi dampak hingga menghancurkan kepercayaan dan amanah yang dipertanggungjawabkan. "Walau apa pun terjadi, jangan sesekali memperlihatkan berlian ini pada orang lain." - MAK Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Ustaz Drs Zainuddin
10 Bidadari Syurga menghimpunkan 10 wanita berani era Nabi Muhammad s.a.w yang menghadapi banyak cabaran serta menempuh pelbagai dugaan demi memperjuangkan agama Allah. Mereka memiliki akhlak yang terpuji serta sifat mahmudah yang boleh diteladani oleh pembaca. Malah kanak - kanak digalakkan untuk menjadikan mereka sebagai model dalam mencontohi watak serta kejayaan mereka. Buku ini dihasilkan dalam DWIBAHASA yang dapat membantu mengukuhkan lagi penguasaan adik - adik dalam B Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.91 (-10%)

By Joanne Lee Molinaro
ABOUT THE KOREAN VEGAN COOKBOOK THE INSTANT NEW YORK TIMES BESTSELLER • NAMED ONE OF THE BEST NEW COOKBOOKS OF THE YEAR BY Epicurious • EATER • Stained Page • Infatuation • Spruce Eats • Publisher’s Weekly • Food52 • Toronto Star The dazzling debut cookbook from Joanne Lee Molinaro, the home cook and spellbinding storyteller behind the online sensation @thekoreanvegan Joanne Lee Molinaro has captivated millions of fans with Learn More
USUAL: RM164.50

NOW: RM 164.50 (-0%)

MEMBER: RM 148.05 (-10%)

By Yuka Nakajima & Lain-lain
Kompilasi kisah seram meremang!Merangkumi cerita berbeza di luar jangkaan; kisah gadis bertemu 'bidadari', gadis terkurung dalam rumah agam, game maya yang real, patung beruang pembunuh dan banyak lagi.Terimalah tujuh kisah merinding bakal buat korang serba tak kena! Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Pynat Mouri
Jahat atau baik… Aku pilih yang tengah-tengah! Nama asal diberi, Madihah Sofie. Nak glamor punya pasal, dia tukar jadi Maddy. Daripada ke hulu ke hilir dengan selipar jamban, sekarang dia dah sarung kasut tumit tinggi tau. Dulu, pakai tudung pun senget benget aje, sekarang, huh, dah terbang terus tudungnya! Barulah nampak moden, kan? Adi Miyaz pula, lelaki yang budiman. Tapi perangai budimannya sudah kurang sukatnya bila bersama wanita sengal itu. Serik. “Eh... Muka aw Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.10 (-10%)

By Lizanur
Kerna tiap pilihan akan membawa kita ke destinasi berbeza… Dalam rintis hujan, Mirza setia menanti wanita yang berjanji untuk memayungi dirinya dengan kasih sayang. Namun, hampa belaka. “… Mak dah janji nak ambik Mir! Mana mak Mir?” Saat dia dipertemukan semula dengan wanita kesayangannya, dia digesa memilih antara ‘emak’ dan ‘mama’. Namun, Mirza nekad tidak mahu melepaskan kedua-duanya. Dalam ribut permasalahan keluarga yang belum tenang, cinta si Hawa yang s Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Teme Abdullah
Bokor, sebuah kapal besi gergasi yang asalnya dicipta untuk menghadapi bencana hujan tahi bintang menjadi satu-satunya tempat manusia berlindung. Meski terasing daripada ancaman dunia luar, penghuninya telah dijangkiti pelbagai jenis penyakit dan diasingkan mengikut sektor masing-masing — termasuklah Aria dan adiknya. Namun, kondisi adiknya lebih parah dan memerlukan rawatan segera. Beban Aria semakin terasa apabila bapanya sendiri tidak pernah mempedulikan mereka berdu Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Leoz
Gali kubur dan mayat dikeluarkan. Kuku dan rambut mayat dipotong lalu dibungkus dalam kain putih sebelum diikat macam bebola. Jadilah patung cuaca. Kemudian darah dititis atas patung tu untuk seru roh!Entahlah ritual tu mitos atau betul-betul berlaku. Tapi disebabkan hujan tak henti-henti, Jun guna cara tu untuk ubah cuaca. Asalnya niat nak main-main je, tapi apa yang jadi lepas tu... Jun pasti menyesal tak sudah!Aura jahat dalam siri ‘Black Rose’ kembali! Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

Out of stock

By Nass Alina Noah
Terkadang Tuhan hanya menyatukan cinta, bukan untuk memiliki selamanya. BLURB Kisah mereka bukan biasa, lebih dari luar biasa. Mereka bertemu dalam komplot pembunuhan dan penculikan yang terancang sehingga terkandas lama di pulau terpencil. Dari benci menjadi sayang, akhirnya mereka jatuh cinta dan curang dengan pasangan masing-masing. Xander tidak sedar langsung penakluk hati lelakinya ini bukanlah malaikat yang melindungi. Cinta Xander menjadi senjata untuk Angel memusnah Learn More
USUAL: RM31.00

NOW: RM 31.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.90 (-10%)

By Jaja Ahmad
Sekecil-kecil pembohongan mampu merosakkan sebesar-besar kepercayaan. Nama yang tertera dalam wasiat Allahyarhamah Dato’ Sri Hamra telah membawa Freda ke rumah agam di Kuala Kangsar. Kehadirannya di situ bukanlah kerana harta, tapi ada sesuatu yang dia cari. Tetapi bagi penghuni rumah agam pula, kepulangan Freda adalah sesuatu yang dinanti. Ya, kepulangan…. Dan yang paling menantikan kepulangannya adalah Leo Huzair, pemilik bersama rumah agam tersebut. Seperti mana Freda Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Ayaka Torino
Alamak! Apa nak buat ni? Nampaknya pengantin yang tengah sibuk nak kahwin.... ...jadi sasaran penculik Kasihannya Mari. Anak hartawan ni dipaksa kahwin. Tapi dalam kekalutan tu, Nero si penculik misteri bawa dia lari. Macam-macam hallah pula jadi. Kenapa Nero culik dia? Habis tu, jadi ke Mari kahwin? Ada tiga bab dan dua kisah lain; 'Pernah Nampak Bidadari?' dan 'Pertunangan Bebunga Cinta'! Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Miesakamisa
“Kuasanya, seluruh denyut nadi ditawan.” CHANTIQ SALSABILA… Pada usia yang muda dia memiliki perniagaan sendiri. Boleh dikatakan dia punya segalanya. Apatah lagi dia didampingi abang yang sentiasa mengambil berat dan sepupu ataupun calon suami pilihan umi yang berkaliber membuatkan dia yakin untuk mengorak langkah lebih jauh. Namun secara tiba-tiba, takdirnya bertemu dengan encik chlorine. “My name is chlorine…” “I can form covalent bond with your brother but Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Nishiki
Meow! Hanya Mimi jadi teman setia dan mampu ceriakan hidup Karl yang keras hati dan enggan bergaul.Si kucing berbulu putih dibela penuh kasih sayang sejak tragedi menimpa mama papanya.Suatu hari Mimi hilang. Tak tentu arah Karl jadinya.Dia sanggup berhujan panas mencari Mimi. Manalah si Mimi ni pergi?Entah macam mana Adora yang cuba bantu Karl terjumpa Eli, pemilik Kedai Magis. Apakah suratan di sebalik pertemuan mereka itu? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By FARHAH AIDDIN
Adakah mimpi itu nyata atau sekadar fantasi? Apa yang akan kau lakukan jikalau mimpi yang kau alami adalah sebuah kenyataan? Sama ada cepat atau lambat, kau tahu mimpi itu pasti akan terjadi. Kau bahagia… namun ada sesuatu yang kejam menanti… Ayyash Furqan, dia mangsa keadaan. Hidupnya sentiasa disulami konflik yang menyakitkan. Hanya dalam mimpi sahaja dia dapat merasai apa itu indah. Hulya Amaya, si gadis hujan yang sering dipulaukan kerana wajahnya berparut hodoh. P Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By AUNIE AYUNIE
Pantang dicuit, dia akan menerkam bak singa lapar. Kenji Osama, bertahun lamanya dia hidup dalam dendam yang melahar. Bagi Ken, papanya adalah pengkhianat. Ketegangan bertambah bila orang tua itu pandai-pandai aturkan jodohnya. Dia melenting seolah-olah papanya sudah melakukan dosa yang besar. Namun, nafas bagaikan terhenti saat berdepan dengan bakal pemilik jiwanya… Jasmine Aurora. Gadis itu adalah dambaan kalbunya sejak dulu. Pertama kali dia merasakan takdir mahu dia b Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Nurul Atiqh Ghuzir
Tak mungkin kerana benci, tak mungkin juga kerana sayang. Tidak tahan diejek dan dibuli, hitam dendam mengaburi hati yang dahulunya putih suci. Dengan bantuan Amir, kawan baiknya, Diana berjaya menjejaki Rafael, Zikri dan Nick. Naik gila Zikri dan Nick dikenakannya. Biarlah! Bukannya mereka kenal dia pun lagi. Dia kini Amaya yang cantik persis bidadari. Bukan lagi Diana yang buruk macam mak lampir. “Memang korang tiga orang buat hidup aku macam neraka. Kau tiga orang hin Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Nasrun Talib
Maryam merupakan seorang penuntut ilmu yang sering dihujani derita dan ujian. Bermula pengembaraan Maryam mencari ilmu di bumi Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) sehinggalah berjaya menyambung pengajian ke Australia. Dia tekad untuk menggapai impiannya, walaupun hampir tersungkur di tengah jalan. Maryam telah menerima sepucuk surat misteri yang telah diamanahkan kepada Mak Kiah sekian lama. Warkah tersebut telah merungkai setiap episod perjalanan hidup yang dilaluinya. Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Eb Reeza , Maria Kajiwa , Rhea
Judul 1: HOMESTAY PUTIH NIAN Penulis: Maria Kajiwa Cerita ini mengisahkan usaha dua orang sahabat iaitu Razak dan Amran; untuk menukar sebuah rumah lama di tepi laut menjadi sebuah homestay. Melihatkan potensi rumah dan kawasan tersebut untuk dijadikan homestay, Razak telah membeli tanah itu daripada kawannya yang bernama Fuad tanpa menyedari akan kisah silam rumah tersebut. Amran ditugaskan untuk melakukan semua kerja yang diperlukan namun orang yang diupah membersihkan Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.00 (-0%)

By Nisaa Muttalib
Firash Aryan – Namanya cukup menggerunkan sesiapa sahaja... baik kawan, apatah lagi lawan. Membuatkan semua ketakutan saat mendengar nama lelaki itu. Seorang lelaki yang memiliki aura yang tersendiri. Berkarisma, kacak dan hebat. Tapi, tiada sesiapa pun yang tahu kerja ‘kedua’ lelaki itu. Kerja ‘yang cukup menakutkan dan menggerunkan. Membuatkan sesiapa sahaja yang mengenali sisi ‘gelap’ lelaki itu, tidak berani masuk campur urusan ‘kedua’nya. Iman Aulia Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 19.00 (-21%)

MEMBER: RM 19.00 (-21%)

By Liyana Farok
BIDADARI TERSALAH SYURGA Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Muhammad Soleh Al-Munajjid
Seorang muslimah yang bersih hatinya akan terpancar keserian dan kejernihan di wajahnya. Kecantikan seorang wanita muslimah menjadi melebihi kecantikan seorang bidadari di dalam syurga kelak disebabkan wanita muslimah telah mengerjakan solat, puasa dan memikul dakwah dan iman. Antara amalan-amalan hati yang dapat menyelamatkan kita adalah seperti ikhlas, takut kepada Allah SWT, berharap kepada Allah SWT, tawakal, kejujuran, rasa malu, memohon keampunan, bertaubat dan sebagai Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Ustaz Ahmad Dusuki Abd. Rani
Pintu syurga yang seluas 40 tahun perjalanan itu dibuka. Mendengar bunyi pintu syurga dibuka sahaja sudah mengasyikkan. Melihat pintu syurga dibuka untuk kita, perasaannya tidak mampu digambarkan. Segala nikmat syurga yang dahulunya pernah diceritakan kini terbentang di hadapan. Sungguh segalanya lebih indah, lebih hebat dan lebih mengagumkan daripada apa-apa yang pernah digambarkan. Syurga, Ganjaran Terindah menceritakan nikmat-nikmat dan keindahan syurga yang disebutkan dal Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Hessa Widad
“Doktor Para ni maksudnya doktor yang terlatih dengan kemahiran skil penerjunan dan ketenteraan sama macam anggota elit yang lain. Sama-sama turun operasi.” - KAPTEN DOKTOR HAZIM Masing-masing mempunyai ‘rasa’ antara satu sama lain. Namun, rasa itu tak terluah dan terbiar sepi dimamah masa. Pertemuan di majlis perkahwinan abang Oshin, Sharimin, meyakinkan Hazim untuk membuat keputusan. Pinangan Hazim dirasakan sebagai ancaman besar yang mengganggu-gugat usahanya men Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Wanita solehah adalah ketua bagi bidadari Syurga. Bidadari Syurga yang khabarnya memeiliki mata nan ayu, berkulit lembut, berwajah cantik, memiliki rambut yang berkilau sangat indah, suci laksana mutiara indah yang belum pernah tersentuh tangan manusia, dan memiliki akhlak yang baik, dapat dikalahkan oleh wanita dunia yang solehah. Wanita solehah adalah wanita yang memiliki kualiti ibadah yang sangat baik, yang setiap kali disebut nama Allah SWT selalu bergetar hatinya, yang Learn More
USUAL: RM28.90

NOW: RM 28.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.01 (-10%)

By Anwar Wahab
"Sabarlah dalam membimbing dia. Mungkin Allah SWT hantarkan dia sebagai jalan untuk mendidik kesabaran dalam diri kau juga" "Sabar itu sebahagian daripada iman. Kau tahu kan?" "Sungguh benar , hakikat bahawa dia inilah yang mendidik saya erti sabar dan mahu terus tetap di atas jalan agama. Dialah yang dihantar oleh Allah SWT sebagai ujian dan melalui dia jugalah Allah SWT mendidi Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Clay
Penduduk kampung berhampiran Teluk Tripola dilanda hujan sepanjang tahun tanpa henti. Trio pemburu naga bergabung dengan Yuna menyiasat misteri ini. Ketakutan Master D'Vinci menjadi kenyataan apabila kodeks Naga hilang tanpa jejak. Adakah sudah jatuh ke tangan musuh? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Makoto Shinkai
Ketika musim panas, Hadoka; pelajar tahun 1 sekolah tinggi yang tinggal di pulau membawa diri ke Tokyo. Kota metropolitan yang padat dan dilanda hujan setiap hari telah mencorakkan takdir hidup Hodaka. Dia dipertemukan dengan Hina, gadis berkuasa misteri boleh ubah cuaca. "Lepas ni cuaca pasti cerah." Kisah merpati dua sejoli yang terpaksa 'memilih' hala tuju kehidupan dalam keadaan cuaca tidak menentu. Novel karya asal filem 'Gadis Cuaca' (Weathering With You') dit Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-0%)

1-71 of 71

Page:
  1. 1
  2. 2
*

Back to Top