0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Cahaya ainn 'Found 218 Related Products
By Pelbagai Penulis
Tidak semua orang benar-benar ‘hidup’ – menjalaninya seperti majoriti masyarakat. Belajar, bekerja, berkeluarga, bersosial dan tiba di akhir usia dengan happily ever after. Kehidupan kadangkala satu tumor – tumbuh dan mencengkam pada batang tubuh, menyedut segala yang manis dan indah – lalu menukarnya menjadi racun dan mimpi ngeri. Kehidupan kadangkala satu sumpahan, membuatkan ia menjadi begitu hodoh dan menyakitkan. ‘Aku Dijangkiti Kehidupan’ adalah himpunan Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Al-Fadhil Al-Ustaz Hj Ahmad
(Kelebihan Amalan-amalan untuk Mendekatkan Diri Kepada Allah SWT) Yang bermaksud: "Sesungguhnya Allah SWT telah berfirman: "Barang siapa yang memusuhi wali (kekasih-Ku) maka Aku isytiharkan peperangan ke atasnya. Tidaklah seorang hamba-Ku mendekatkan dirinya dengan mengerjakan amalan-amalan fardhu yang telah Aku wajibkan ke atasnya melainkan ianya adalah lebih Aku sukai dari yang selainnya, dan berterusanlah hamba-Ku mengerjakan amalan-amalan nawaafil (sunat) sehinggalah Aku Learn More
USUAL: RM9.00

NOW: RM 9.00 (-0%)

MEMBER: RM 8.10 (-10%)

By Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri
Buku ini merupakan kompilasi risalah atau tips nasihat berkenaan dengan isu perkahwinan untuk pengantin baru yang sesuai untuk dihadam dalam bentuk bacaan santai. Antara nasihat yang terkandung di dalam buku ini ialah - Dalam perkahwinan bukan semuanya manis dan indah, tetapi hakikat kehidupan penuh dengan ranjau dan duri. Justeru itu, sebarang bentuk ombak, onak dan duri perlu deselesaikan dengan penuh hikmah dan bijaksana. - Buangkanlah sifat “awak salah” dan “saya Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Elvroseth
RAJA LEONARD ISKANDAR... si mata hazel yang dikenali sebagai King di Kolej Alam Cahaya. Juga dikenali sebagai bapak Firaun, kumpulan pembuli nombor satu di sekolah swasta yang berprestij tinggi itu! Tapi... hanya pada orang yang cari pasal dengan mereka sahaja. Sahabat baiknya adalah violin kesayangannya selain Dani, Mikha dan Niall. Gemar menghabiskan masanya berseorangan di ‘Kayangan’, menggesek violin kesayangannya. TUAN AMAYA CINTA... nama yang indah namun sayang, wa Learn More
USUAL: RM32.00

NOW: RM 25.60 (-20%)

MEMBER: RM 25.60 (-20%)

By Mardihah
“Kita jumpa lagi kat sini. Garam di laut, asam di gunung bertemu dalam belanga juga. Berjodoh betul. Kan Cahaya, kan?” -Adib Huzairi “Hebat betul taste janda macam kau ni, kan?” -Ainil “Sebab saya jandalah kak, taste saya kena tinggi sikit.” -Cahaya Cahaya ini, benci betul kalau orang memandang rendah kepadanya hanya kerana dia menyandang gelaran janda. Salah ke kalau dia itu janda kerana kematian suami! Dihimpit dengan desakan keluarga Aizul yang mahu menyatu Learn More
USUAL: RM31.00

NOW: RM 31.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.80 (-20%)

By Cahaya Ainn
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Angah Sunan
Buku Terbaru: Andai Kau Kenal Tuhanmu.“Susahnya hidup ini, besarnya ujian ini, aku tak mampu, aku lemah, aku penat...”.Selama kita berada di dunia ini, jangan hairan dan terkejut akan terjadinya sesuatu yang menyulitkan kerana itu sudah sifatnya dunia. Dunia hanyalah sebuah filem berskripkan dugaan...”.Buku ini banyak mengajar tentang dunia dan mentauhidkan Allah. Sebuah karya yang sesuai buat yang sedang belajar untuk mengenali-Nya. Juga karya khas buat kita pendosa.. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By Rehan Makhtar
HIDUP Arissara sempurna dalam keluarga yang saling menyayangi. Indahnya tak ubah seperti menari di atas garisan pelangi. Keindahan itu lengkap bila Han muncul. “Saya tak ada bukti untuk buat awak percaya tentang cinta pandang pertama, Arissara. Satu-satunya cara adalah dengan cara ni…” – HAN “Cara ni?” – ARISSARA “Dengan jaga awak baik-baik…” – HAN Arissara lupa. Indahnya pelangi hanya seketika bila dia akhirnya tiba di hujung cahaya. Duniany Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By Abu Hafiz Mustafa
Sejarah peradaban Islam adalah bentangan kilauan yang memancar dan menerangi peradaban dunia. Ketika bangsa Barat masih dalam masa-masa kegelapan (Dark Ages), sejarah peradaban Islam sudah memainkan peranannya dalam bidang kemajuan ilmu pengetahuan. Ketika zaman kegemilangan Islam, lahirlah ramai para Ilmuwan muslim yang hebat di Andalusia, Baghdad, Damaskus, Kaherah, Morocco dan kota-kota Islam lain, mereka membangunkan peradaban serta membuktikan Islam membawa kemajuan. Den Learn More
USUAL: RM38.90

NOW: RM 38.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.01 (-10%)

By Najmi Nawawi
UNTUK SIAPAKAH BUKU INI? 1. Untuk mereka yang belum lagi berkahwin, namun sudah mula berbunga hati untuk berkahwin. Ilmu perlu disediakan terlebih dahulu. 2. Untuk orang yang mahu bagi hadiah perkahwinan buat kenalan mereka. Apa salahnya kali ini bagi buku pula. Ilmu itu suatu hadiah yang sangat bernilai. 3. Untuk yang baru mendirikan rumah tangga dan mempunyai impian untuk memiliki cahaya mata atau yang sedang menunggu kelahiran si comel. 4. Untuk yang sudah memiliki ramai Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By
I'm Hoshina Hikaru! One day, when I was looking at the stars, space just warped before my eyes!? Glitterific~☆ Are we really going to the planet that made the Miracle Lights? Wait, what? Huh~!? Suddenly the lights just went out and the stars are being swallowed up by darkness!? If this continues, the world as we know it will become pitch black...that's a huge pinch right there!! But I definitely won't give up on bringing back the universe's light! So come on everyone, give Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 19.90 (-0%)

By Hilal Asyraf
Amru belia sederhana. Membesar bernaungkan Madrasah Taujih Ruhiyyah yang diselia Buya. Selain ilmu agama, seni mempertahankan diri melengkapkan dirinya. Cinta juga berputih di dalam jiwanya dengan santri rupawan, Zaharah. Namun kehidupan indah itu terganggu dek berita bondanya, Raudhah yang gering, menyebabkan Amru pulang ke Kota Lemuria. Ribut mula datang menggegar, kos rawatan tidak mampu ditampung, sedang nyawa bonda di hujung tanduk. Takdir menentukan Amru menyelamatk Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By
The year is 2061, when space travel is now possible and commercially viable, and the students of Caird High School embark on their Planet Camp. But soon after Group B5 arrived at their planetary camp site, a mysterious and unforeseen sentient light sphere warps its 9 members into outer space, stranding them 5012 light years away from their home planet. With the discovery of an old, unmanned spaceship nearby, the students must stay strong, manage their limited resources and re Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 29.90 (-0%)

By Richard Maclean Smith
Maybe some things are better left unexplained... Based on the 'world's spookiest podcast' of the same name comes Unexplained : a book of ten real-life mysteries which might be best left unexplained. . . What can a case of demonic possession in 1970's Germany teach us about free will? What might we learn about how we construct reality from the case of a poltergeist in the Fens? And what can a supposed instance of reincarnation in Middlesbrough tell us about how we develop Learn More
USUAL: RM62.90

NOW: RM 62.90 (-0%)

MEMBER: RM 56.61 (-10%)

By
As regular high school students Taichi and Rin disappeared in a beam of light. When they came to, the two of them were already in a world of swords and magic. Finally getting away after experiencing an attack by monsters, following the suggestion of adventurers they headed on the path towards the guild. In the guild, the two of them found out that they possessed unbelievably powerful magic. Thus the regular high school students transformed into the strongest cheats... 随处 Learn More
USUAL: RM21.90

NOW: RM 21.90 (-0%)

MEMBER: RM 21.90 (-0%)

By
After the former Makai Knight turned Horror Jinga was defeated by Ryuga Dougai as Garo during the events of Garo: Kami no Kiba, he returned to the Makai Realm and challenged Messiah. He lost that battle and his soul drifted through the darkness for a time; he somehow found himself reborn into the light again. Unaware of his dark past life, he's reborn into the Mikage family and became a Makai Knight once again. His new life hasn't been easy as his father, Mizuto Mikage, turne Learn More
USUAL: RM23.90

NOW: RM 23.90 (-0%)

MEMBER: RM 23.90 (-0%)

By
Ikoma saves Mumei and as they embrace, they mysteriously find themselves bathed in a green light and are revived. They are joined by Sukari's crew and advance along the tunnel. Meanwhile, Ayame and Kurusu, assisted by Mogari and his men drive the Kōtetsujō upwards toward the castle. Ikoma's group are fired on by Kageyuki and they see a child encased in a blue light in the kabane nest. Unmo then tells the group how after Kageyuki became a kabane, his daughter Miyuki was kill Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 19.90 (-0%)

By Ustaz Ahmad Dusuki Abd. Rani
Bahagia dan gembira. Ia suatu yang subjektif. Wang ringgit, pangkat, kedudukan, harta benda dan cahaya mata bukanlah kayu pengukur sebuah kebahagiaan dan kegembiraan. Hanya jika kita perolehi ketenangan di dunia dan juga kelapangan di akhirat, itulah ukurannya. Dan ia menjadi dambaan kepada semua manusia. Carilah kegembiraan dengan bergaul bersama orang yang soleh. Mereka banyak mengingatkan kita kepada Allah SWT. Carilah kebahagiaan dengan membaca dan menghayati al Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Sloow Studio
BETULKAH WUJUD MAKHLUK LAIN? BOLEHKAH KITA MELIHAT MASA DEPAN? Kes kematian aneh berlaku secara berturut menandakan Pasukan X-SENTRIK perlu bertindak! Namun suspeknya dikatakan makhluk asing. Kebetulan mereka terserempak dengan budak perempuan yang boleh melihat gambaran masa depan. Madam White pula memberikan cadangan bertemu seseorang yang pakar tentang makhluk asing tetapi 'pakar' itu pesakit hospital sakit jiwa. Kes ini sememangnya misteri. Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 10.80 (-10%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Nur Shamsiah On
Inginku khabarkan. Tatkala nyiur melambai, liuk lentoknya cukup menggamit perasaan. Kicauan burung bagaikan irama wajib kala sang suria menjelma. Semerbaknya kasturi desa. Terpana seketika hati ini diulit momen di lewat musim itu… * * * Mereka yang berada di situ semua berhenti lalu menoleh ke arah cahaya yangditunjukkan oleh Ibrahim. Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By Cahaya Ainn
“I don’t have a groom.” “I can be yours…” “Setuju tak?” Sekali lagi Akhbar bertanya. OMG! Adakah Akhbar sedang melamarnya? Ditinggalkan di malam pernikahannya sendiri membuatkan Adalia tekad membawa diri ke bumi Kashmir. Tujuannya hanya satu. Untuk mengubati luka di hati. Namun, dia tak menyangka yang kedatangannya ke Kashmir bakal membuka cerita cinta yang baru dalam hidupnya. Pertemuannya dengan Akhbar yang secara tidak sengaja, berjaya membuahkan bibit ci Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Panel Penulis Ana Muslim
Selalunya kucing suka tidur atas kusyen empuk, makan ikan tuna, main bebenang, tidur dalam kotak, main tangkap cahaya lampu, tidur bawah sofa, tidur, tidur dan tidur lagi... Tapi, Geng Meow bukan sebarang kucing! Geng Meow nak jadi supermeow yang tangkas melawan kejahatan! Cuma, macam mana Geng Meow nak buktikan ketangkasan mereka sebagai supermeow kalau tikus yang kecil tu pun mereka takut? Mampukah Geng Meow menjadi supermeow yang lain daripada yang lain? Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Siti Khadijah
KAU TAK SEHARUSNYA HIDUP! Ungkapan itu tidak akan dilupakan oleh SYADI ARSYAD buat seumur hidupnya. Diserang, diugut dan dipukul oleh lelaki misteri membuatkan ketenangan hidup Syadi sebagai insan seni, terganggu. Tanpa alasan yang pasti, nyawanya diancam bahaya. Syadi ketakutan. Lantas, keputusan dibuat. Syadi harus diawasi setiap saat dan setiap waktu. Cadangan untuk mengupah seorang pengawal peribadi diterima oleh Syadi tetapi bersyarat. “Aku cuma nak perempuan ni jadi Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Xiao Jiangnan
Plants vs Zombies 2: Hutan dan Tasik (Wujudkah Tasik Yang Bercahaya di Dunia?) Learn More
USUAL: RM13.50

NOW: RM 13.50 (-0%)

MEMBER: RM 12.15 (-10%)

By @Negeri Akhirat
Daripada Abu Hurairah RA. Dia berkata Rasulullah SAW pernah bersabda: " Sesungguhnya Allah SWT tidak melihat (menilai) bentuk tubuhmu dan bukan juga menilai keindahan wajahmu, tetapi Allah SWT melihat atau menilai keikhlasan hatimu." (HR MUSLIM) Inilah beberapa kisah nyata golongan wanita yang telah membuktikan bahawa cantik itu bukan daripada lahiriah semata-mata. Cantik yang sesungguhnya adalah menjadi diri sendiri, yakin & mensyukuri pemberian Ilahi. Itulah cantik dar Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Rose Harissa
Terlepas dari cengkaman sihir, Adam nekad membawa Nur tinggal di rumah tinggalan milik Allahyarham Cik Mona. Dia berazam untuk menjaga dan melindungi cahaya cintanya itu sepenuh hati. Adam menyokong baik niat murni Nur membuka kelas pengajian untuk kanak-kanak di sekitar kawasan yang dianggap daki masyarakat. Manakala Nur juga seikhlas nurani mengizinkan Adam turun ke lorong demi berdakwah agar ramai lagi golongan tunasusila dapat kembali ke pangkal jalan, sama seperti dirin Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Melur Jelita
MY PRECIOUS IRIS LEGACY EDITION VOL 1 & 2 --------------------------------------------------------------------- Dengan hati ikhlas yang sentiasa mengingati Allah, langit runtuh pun aku tak takut! Kisah kehidupan yang penuh warna. Tanpa iman dan kasih sayang, jiwa manusia sangat menderita di dalam kolam hati. Seumpama perahu kertas yang belayar di launtan luas. Betapa rapuh dan lemahnya sehelai kertas menahan asakan dari gelombang. Manusia adalah apa yang mahu dipercaya Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Melur Jelita
MY PRECIOUS IRIS LEGACY EDITION VOL 1 & 2 --------------------------------------------------------------------- Dengan hati ikhlas yang sentiasa mengingati Allah, langit runtuh pun aku tak takut! Kisah kehidupan yang penuh warna. Tanpa iman dan kasih sayang, jiwa manusia sangat menderita di dalam kolam hati. Seumpama perahu kertas yang belayar di launtan luas. Betapa rapuh dan lemahnya sehelai kertas menahan asakan dari gelombang. Manusia adalah apa yang mahu dipercaya Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Ayuma Umairah
CINTA, hadirnya memberi pelbagai reaksi, ada yang sudi menerimanya sepenuh hati, menjaga sepenuh jiwa. Ada yang membenci tanpa henti, dipandang pun tak sudi. Ada yang sedar kehadiran cinta tapi tidak mahu memperduli, dibiarkan Cinta sendiri seperti menagih kasih dari yang tak sudi. Jika tiada yang mahu menjaga Cinta biar dia sahaja yang memberi kasih, lagipun Cinta sudah lama wujud dalam hidupnya, tanpa Cinta harinya tak akan ceria, tidurnya tak akan lena. Tapi adanya Cinta j Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Orbit Buku
Topik-topik yang terdapat dalam Mengamati Sains: Televisyen-Kotak Permainan Berjalur, Rahsia Putaran Skrin Video, Melihat dengan besar dan Jelas, Teleskop manakah yang dapat melihat dengan lebih jelas?, "Subaru" Teleskop terhebat di dunia, Binokular-Rahsia Prima, Kamera autofokus?, Memeriksa fokus dari mata elektron, Bumi terbang?, Paru-paru menarik nafas dengan banyak? Apakah perbezaan antara kek beras dengan nasi? Ekspedisi ke dalam sel! Papan tanda yang bercahaya! Learn More
USUAL: RM24.90

NOW: RM 24.90 (-0%)

MEMBER: RM 22.41 (-10%)

By Orbit Buku
Topik-topik yang terdapat dalam Angkasa Raya: Pek kukuh mudah dikoyakkan?, Sekilas pandang fokus tepat!, Alam semula jadi yang tiada cahaya laser, Tempat yang terdekat dengan angkasa lepas, Pertempuran besar influenza, Mengapa perut tidak mencerna diri sendiri?, Sains merentas masa, Menghasilkan elektrik dengan haba bumi, CD yang merakam bunyi, Kenderaan penghalang pemanduan ketika mengantuk?, ATP ialah bahan api manusia?, Meneruskan hidup dengan "Mengapa", Usah Takut akan pe Learn More
USUAL: RM24.90

NOW: RM 24.90 (-0%)

MEMBER: RM 22.41 (-10%)

By Orbit Buku
Topik-topik yang terdapat dalam Dunia Sains: Salad dalam kapsul, kulit ketam membantu manusia, hebatnya mikroorganisma, misteri ikan kili yang bersinar, pakaian diperbuat daripada susu, bagaimanakah memilih tembikai manis?, lampin pakai buang penyelamat bumi, ubat yang menjadikan seseorang bijak, cahaya, warna dan penglihatan, ubat untuk mengelakkan gigi rosak, robot menjadi ular, kalkulator sotong dan pewarna kuku ikan, super logam halus, misteri serbuk besi, kebimbangan ter Learn More
USUAL: RM24.90

NOW: RM 24.90 (-0%)

MEMBER: RM 22.41 (-10%)

By Tadatada
"SASARAN PENGEMBARA NO.1! SELAMATKAN BUMI! Pengkhianatan Twilight Doctor akhirnya terbongkar dan mencetus pertempuran sengit di segenap ruang dan masa! Perasaan benci yang membuak-buak menjadikan dunia sebuah medan perang hingga mengancam kehidupan planet ini. Adakah ini tanda kembalinya... Akhator? Alex pula terdengar namanya dipanggil tapi siapakah gerangan suara itu?" Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 10.80 (-10%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Mohd Solleh Ab Razak
Ramai manusia yang diperdayakan oleh cahaya samar kerana dia dalam gelap. Perasaannya didahulukan daripada pertimbangannya. Dia datang kepada cahaya yang baru itu. Sampai di sana, yang dicarinya tidak ada sama sekali. Akan kembali pulang ke tempat asal, jalan yang telah lebih gelap daripada dahulu, lantaran ia tidak sabar menunggu cahaya yang sejati. Memang, sebab-sebab buat mencapai bahagia amat banyak, tetapi kita manusia mencari juga yang lain. Dia ada dalam tangan kita, Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri
"Masa boleh menjadikan sesebuah masyarakat dan negara maju terkehadapan dengan pembangunan high technology dan menjadi kuasa besar dunia. Penyusunan masa, time-management, quality times sangat penting untuk diwujudkan dalarn diri setiap individu terutama bagi mereka yang ditaklifkan untuk memegang amanah dan tanggungjawab. Buku ini menceritakan: Betapa masa sangat penting diuruskan dalam kehidupan. Menganalisis kepentingan memelihara masa dari pelbagai sudut pandang Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Cahaya Ainn
“So, berapa harga you untuk... Let say, one week? Hundred K? Two hundred K? Or five hundred K?” Gara-gara terlihat kelibat Diana di kelab malam, Syafiq mula menjejaki gadis itu. Hati lelakinya mahukan gadis itu. Walau apa pun kosnya, termasuklah dengan membeli resort tempat Diana bekerja. “Tujuan saya panggil awak ni sebab nak tawarkan satu jawatan penting.” “Jawatan apa?” “Pembantu peribadi saya.” “Terus terang saya cakap, saya lebih rela jadi tuka Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri
Buku ini menceritakan berkenaan kisah hidup, peribadi, perjuangan serta prinsip-prinsip yang menjadi pegangan Syeikh Muhammad Mutawalli Sya’rawi. Pelbagai kisah-kisah menarik dipaparkan di dalam buku ini. Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By Fara Hana
Bunga Aurelia - Gelandangan? Tidak pernah terlintas di fikirannya yang dia akan ‘tersadai’ di lorong gelap dan kotor ini, meniti hari mendatang yang penuh kesulitan. Hadirnya Benjamin memberinya sinar harapan. Kemewahan yang diberi bukan sedikit, kasih sayang yang ditabur bukan sementara. Benjamin dunianya kini. Lelaki itu adalah segala-galanya. Benjamin - Dalam diri Bunga ada Benjamin yang silam… Benjamin yang bukan siapa-siapa. Dia tahu apa yang Bunga rasakan. Dia men Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Oki Setiana Dewi
"Jelaskan kepada kami, apa itu Islam?" "Apa itu jihad?" "Apa itu makanan halal?" "Bagaimana cara ibadah kamu?" "Adakah kamu tidak mati jika berpuasa?" "Kenapa kamu pakai tudung? Apa fungsinya?" Tiga negara. Kesemuanya mempunyai minoriti penduduk yang beragama Islam. Bagaimana kita dapat memberikan pemahaman kepada mereka? Bagaimana kita dapat belajar daripada mereka? Oki Setiana Dewi menjelajah ke tiga buah negara. Mengunjungi komuniti Islam d Learn More
USUAL: RM38.00

NOW: RM 38.00 (-0%)

MEMBER: RM 34.20 (-10%)

By Hijanah & Hazalif
Tatkala Tuhan memerdekakan seseorang hamba kerakusan dunia, maka dia berlari keluar daripada penjara 'Syaitan' yang bersalut duka demi menjadi pengganti sang ayah yang mati kerana agama. "Kenapa kalimah Allah ada di pergelangan tangan aku?" "Mengapa muncul lelaki bercahaya dalam mimpiku? Siapa dia?" Aisyah Hijanah, wanita berjiwa lemah, kudratnya keletihan dek sering jatuh tersungkur. Rambutnya ditarik bertubi-tubi, kepalanya ditebuk sehingga dibuang kemanisan dunia, Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.91 (-10%)

By Hadi Fayyadh
Sejarah empayar purba nusantara yang dibina, bukanlah siap hanya beberapa hari, ia menyaksikan bagaimana pemimpin Melayu yang hebat ketika itu mampu mengemudi bahtera kerajaannya sehingga sukar dikalahkan musuh. Pelbagai keagungan dan kehebatan yang perna diraih akhirnya lenyap dan dipadam oleh mereka yang menang. Namun, penjajah tidak mampu melenyapkan semua debu-debu keagungan yang mereka percaya bakal bangkit di akhir zaman ini. Mereka sedar di kalangan bangsa itu akan Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 23.92 (-20%)

MEMBER: RM 23.92 (-20%)

By Miz Amaryllis
Semua orang mampu melakar masa depan yang sempurna. Tapi mampukah kita menduga apa yang bakal menimpa? Lili Eldyra gadis yang sangat nakal, polos dan ceria hanya inginkan sebuah kehidupan yang biasa, dikelilingi oleh insan yang menyayanginya. Namun, pabila terbongkarnya rahsia tentang kematian kedua bapanya, segalanya berubah buat gadis itu. "Arwah mama dan papa Dyra dibunuh dan sekarang Dyra sedang diburu."- Eidlan Dia rasa tertipu. “Kalau you rasa melindungi you adala Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Bonda Nor
Kalau kita gambarkan pelangi sebagai kebahagiaan, maka kita kena faham satu perkara. Kebahagiaan memerlukan waktu suka dan duka. Kebahagiaan tidak boleh hadir dengan waktu yang kita anggap senang dan gembira saja. Ia juga memerlukan waktu susah, waktu duka, waktu marah dan waktu mengalirkan air mata. Benar. Kedua-dua elemen yang sangat kontra antara satu sama lain sebenarnya saling memerlukan. Rintik air dan cahaya matahari membentuk pelangi. Suka dan duka, itulah juga yang Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Muhammad Fauzi Yusuf , Ustazah Sabariah Bakri
Ensiklopedia Nama-nama Anak dilihat menyahut seruan Islam menerusi bidang penulisan. Informasi yang terkandung di dalamnya merupakan mutiara panduan buat ibu bapa yang bakal menimang cahaya mata. Koleksi nama yang bercirikan Islam sangat sesuai untuk disunting buat permata hati yang baru dilahirkan. Ia adalah satu bentuk transformasi dan penambahbaikan dalam usaha melahirkan generasi muttaqin Learn More
USUAL: RM69.00

NOW: RM 69.00 (-0%)

MEMBER: RM 62.10 (-10%)

By
Boboiboy dan rakan - rakan telah menyertai Kapten Kaizo dalam operasi penyemaran untuk mendapatkan Power Sephera yang merbahaya daripada lanun angkasa. Tanpa disedari, rancangan mereka telah membawa TAPOPS ke dalam ancaman bahaya. Kehadiran musuh baru amat sukar untuk ditandingi dan mereka perlu meminta bantuan daripada pasukan khas. Di saat mereka diambang kekalahan... akhinya kuasa elemental terakhir muncul & menyelematkan mereka. Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Umie Nadzimah
Cinta sembunyi-sembunyi mereka tersimpul sejak di bangku sekolah. Tidak mahu terus hanyut dengan rasa cinta, Faith dan Ainnura mahu menghalalkan hubungan walaupun usia mereka masih muda. “Jangan panggil kami mama dan ayah, kalau ada niat nak kahwin dengan keturunan lahanat tu!” – PUAN ROHANA Benci dan dendam dua keluarga menghalang penyatuan cinta Faith dan Ainnura. Jangankan hendak berbesan, selisih jalan pun mereka tidak sudi. Masing-masing isytiharkan permusuhan tuj Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Al-Syeikh
Sebuah kitab yang pada asalnya ditulis dalam tulisan Jawi oleh seorang ulama nusantara terkenal Sheikh Muhammad Idris Al-Marbawi. Kitab ini begitu popular sekali disyarahkan dalam pengajian di sekolah-sekolah pondok dan juga di masjid atau madrasah. Bicara utama yang dibahaskan di dalam kitab ini adalah sekitar persoalan fikah dan hukum syarak yang didasarkan kepada hadits-hadits Rasulullah S.A.W. Dalil-dalil hukum syarak dikumpulkan dan dikategorikan mengikut bab-bab perbinc Learn More
USUAL: RM60.00

NOW: RM 60.00 (-0%)

MEMBER: RM 54.00 (-10%)

By Ebriza Aminnudin
Cahayakan pusaka kita, cu! Ezra sering diganggu dengan kehadiran roh atuk dan nenek di dalam mimpi dan di dalam jaganya. Roh atuk dan nenek itu mengaku Ezra adalah cucu mereka dan meminta Ezra menyelamatkan pusaka mereka. Ezra buntu dan amat tertekan. Setiap kali roh atuk dan nenek itu muncul, pasti akan diiringi makhluk halus yang akan mencederakannya. Apakah benar Ezra adalah cucu kepada roh atuk dan nenek itu? Kenapa makhluk-makhluk halus itu mahu mencederakan Ezra? “ Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Athool
Siri Komik Daurah yang julung kalinya diterbitkan menceritakan perihal kematian. Apabila manusia meninggal, mereka akan menghadapi suasana alam barzakh terlebih dahulu. Kisah alam barzakh ini berdasarkan daripada tazkirah Ustaz Ahmad Dusuki Abdul Rani yang diadaptasi dalam bentuk komik. Apabila masuk sahaja jenazah ke dalam liang lahad, himpitan kubur akan berlaku sebelum disoal oleh dua malaikat penyoal di dalam kubur. Kemudian, kita akan di panggil oleh malaikat Ruman sebel Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Nasihatku
Kebaikan itu sentiasa datang dari Allah. Kita sama sekali tidak mempunyai kuasa sedikit pun untuk mendatangkan kebaikan atau menolak keburukan kecuali dengan hidayah dari Allah. Ada banyak cara untuk menjadi Muslimah solehah. Akan tetapi, hanya Allah yang mampu menjadikan diri kita menjadi seorang yang solehah, melalui ibadah dan amalan yang terbaik seperti zikir, solat, menjaga kehormatan, dan perbuatan baik yang lainnya. Maka, Dear Allah, jadikanlah kami Muslimah Sole Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Zehann Ur Rakhie
“Dekat pondok bas ni pun ada orang mati kena langgar! Dua malam lepas ada orang racing kereta kat jalan ni. Ramai budak datang tengok. Lepas tu ada satu kereta terbabas dah langgar seorang budak. Seorang pun tak tahu!” Tiba-tiba Farul menyampuk. Serius sahaja mukanya. “Mana kau tahu ni?” tanya Saadon berkerut. “Dia ni yang cerita… masa mula-mula duduk sini tadi,” ucap Farul menunjuk pada seorang budak sebayanya yang berwajah murung duduk di sebelahnya. Sponta Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Siti Rosmizah
Mia Adriana dan Khuzairi melayari hidup bahagia berumah tangga. Ditambah pula dengan kehadiran cahaya mata kedua. “Kebahagiaan abang bila sayang dan anak-anak ada di sisi.” Itulah kata-kata yang sering diucap Khuzairi pada isterinya. Di saat mereka diulit bahagia. Puan Hayati dan Dato’ Johari kembali dengan dendamnya. Hebat Puan Hayati mengatur rancangan. Mia Adriana termakan dengan kata-katanya. Syakila tak kurang hebatnya. “Dosa tu bukan datang dari mama! Dosa Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.91 (-10%)

By Ramlee Awang Murshid
MIKHAIL – bukan sekadar sebuah nama. Selama 16 tahun menjadi pelarian di perantauan, dia muncul semula memburu mangsa-mangsanya. Mikhail membunuh kerana dendam lama. Sewaktu usia remaja, keluarganya telah ditembak mati. Mikhail telah diselamatkan Dickens, seorang lelaki Amerika Syarikat yang juga merupakan rakan niaga ayahnya, Tuan Sadon. Dickens melatih Mikhail menjadi seorang pembunuh profesional untuk membela kematian keluarga. Dalam pada itu, Mikhail juga menghidapi sej Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Rin Hinata
TUP! Tiba-tiba lampu kelas terpadam. Tidak sampai seminit, ia menyala semula. “Hantu!!!” Puan Sonia menjerit bagai mahu tercabut anak tekak. Lintang pukang semua berlari keluar kelas. “Kelas ni berhantu!” Sekolah Jeffery Anderson gempar dengan gangguan hantu dan menyebabkan pelajar dan guru panik. Dalam masa sama, Abell mendapati dirinya bertukar halimunan. Perkara terakhir yang diingatnya adalah perlanggaran dengan seorang pak cik tua selepas dikejar si Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 10.80 (-10%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Prof Dato’ Dr Hamid Arshat
Setiap pasangan pasti ingin menimang cahaya mata yang sihat dengan secepat mungkin. Namun, kita hanya mampu merancang, dan Allah-lah yang menduga kita dengan pelbagai ujian. Ada yang berjaya mendapat zuriat dan ada yang terpaksa tunggu bertahun-tahun, bahkan ada yang disahkan mandul. Insya-Allah, buku ini akan membantu semua pasangan, sama ada yang akan menimang cahaya mata atau yang berusaha ke arah itu. Antara perkara PERLU TAHU yang ada dalam buku ini: • Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Mira Ishak , Mus Nasmian , Sabrina Ismail
Hafiz bangun dari kubikelnya untuk bertanya sesuatu kepada Sarah. Tetapi dia terpaku apabila melihat ada susuk lembaga putih sedang berdiri betul-betul di sebelah kubikel Sarah. Lembaga itu membalas pandangannya. Seolah-olah sengaja memunculkan dirinya untuk dilihat. Berselendang merah dan hanya menutup sebahagian rambutnya yang panjang mengurai, lembaga itu pegun. Matanya lohong dan gelap sehingga jatuh ke pipi. Bibirnya hanya garisan hitam, berkedut-kedut di atas kulit muka Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Dr. Zulkifli Mohamad Al-B
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Dr. Zulkifli Mohamad Al-B
TIPS MUDAH LANGSAIKAN HUTANG & PETUA MENJEMPUT REZEKI Learn More
USUAL: RM7.00

NOW: RM 7.00 (-0%)

MEMBER: RM 6.30 (-10%)

By Lily Haslina Nasir
Engkau gadis pesona jiwa, lembut berkuasa memberi cahaya... Edan Israq - Dahulu nampak perempuan sudah lari satu kilometer. Masjid dan surau tempat dia lepak. Di sana dialah budak tukang bentang tikar dan sejadah. Kalau sesekali datang gila, dirakam video syok sendiri waktu dia menari breakdance untuk YouTube. Seandai ada gadis mahu berkenalan, cepat saja dia tolak. Perempuan yang tabarruj, jangan berangan nak jalinkan ukhuwah. Tapi siapa sangka, laluan takdir menentukan dia Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By
Boboiboy dan rakan - rakan dalam perjalanan pulang ke TAPOPS setelah berjaya menyelesaikan satu misi. Namun, dalam perjalanan pulang mereka menghadapi masalah dan terpaksa meminta bantuan di planet terdekat. Tanpa diduga mereka terpaksa berhadapan dengan alien yang sangat dikehendaki TAPOPS. Misi pencarian Power Sphera kini diteruskan di sebuah planet yang didapati mempunyai maklumat tentang kuasa cahaya Boboiboy yang kini rahsia mengenai kuasa elemental mula terbongkar. Komi Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

1-218 of 218

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
*

Back to Top