0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Cerita kanak kanak 'Found 925 Related Products
By
Koleksi Cerita Teladan daripada Al - Quran dan Hadis menghimpunkan pelbagai cerita yang sarat dengan pengajaran. Kanak - kanak dapat mendalami cerita - cerita yang disulami dengan nilai - nilai murni yang mampu mendidik mereka ke arah yang lebih baik. Keistimewaan Buku ini adala perkatan - perkataanya dicetak dengan dua warna mengikut suka kata. Ia akan memudahkan bacaan anak - anak anda walaupun masih dalam proses belajar. Mudah - mudahan buku ini dapat memberi ikhtibar kepa Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.91 (-10%)

By Aniq Muhai
"Benar kata orang tua-tua, CINTA TIDAK SEMESTINYA MEMILIKI..." Bila hadirnya cinta, pasti akan hadir mata yang membenci, Kerana cinta juga, kadangkala perlu mengorbankan yang lain demi mengikut kehendak hati. Ada yang sanggup kerana cinta, meninggalkan Tuhan yang menjaga hati semua manusia. Ada juga yang jatuh cinta pada pandangan pertama tanpa mengetahui peribadinya. Namun, cinta juga mampu menjadi asbab mendekatiNya, dan merawat jiwa insan lain dalam masa yang sama. Cuma Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

Out of stock

By Harleen
✿ INTERNET DEATH ANGEL ✿ Kaca yang retak tidak mungkin memantulkan bayangan sempurna, sebab itu kita sentiasa diberi pilihan dalam kehidupan. Dan ini... pilihan yang Naina keliru untuk putuskan. Sangkanya, dia hanya perlu menunggu dua tahun dan mereka akan bersama semula sebagai pasangan yang sempurna. Namun, berita Hazrael yang melarikan diri dari penjara secara tiba-tiba telah mematahkan harapan Naina. Apatah lagi dia memilih untuk kembali kepada ke Learn More
USUAL: RM31.00

NOW: RM 31.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.90 (-10%)

By Sakura
Elizabeth I Pemimpin England Menjadi Kuasa Besar Bukan Calang-calang Permaisuri Walaupun berketurunan diraja, Elizabeth I mempunyai zaman kanElizabeth I · Pemimpin England Menjadi Kuasa Besar · Pemerintah Terakhir Dinasti Tudor Bukan Calang-calang Permaisuri Walaupun berketurunan diraja, Elizabeth I mempunyai zaman kanak-kanak yang malang. Ibunya dihukum mati dan kakandanya mengurungnya di Menara London. Tanpa mengalah, Elizabeth memotivasikan diri dengan pembelajaran Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By Akyelrahim
“Nak daun pandan ke?” – Alim “Haah, umi saya suruh minta daun pandan sikit. Boleh ke?” – Jasmin Alim dan Jasmin, mereka berjiran. Kerana secekak daun pandan, mereka berkenalan. Dan mungkin juga, perlahan-lahan berkongsi perasaan lewat pertemuan-pertemuan yang tidak disengajakan? “Err, boleh tak kalau saya nak nombor telefon Jasmin?” – Alim Menurut Alim, bersama Jasmin itu tidak asing rasanya seperti berkebun, perkara yang paling dia suka. Menyamankan, mene Learn More
USUAL: RM40.00

NOW: RM 40.00 (-0%)

MEMBER: RM 36.00 (-10%)

By Baba Chuah
Kompilasi Padu Baba Chuah! Stail lukisan klasik lagi unik karya Baba Chuah kini sedia untuk dinikmati! Himpunan komik penuh riuh, aneh, seram dan mencuit hati bakal buat korang tak lekang dari dunia komiknya yang tersendiri. Penceritaan di luar kotak + lukisan padu confirm layan habis serta berbaloi untuk ditambah dalam koleksi. Dah sedia untuk masuk ke dunia imaginasi kreatif Baba Chuah? Ayuh! Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By Nur Zafira Akma Rozlan Fatin Aqilah
Buku Aktiviti Farah & Farhan: Alam Semesta Dalam Al-Quran Buku di luar, permainan di dalam! Melalui sebuah buku, kanak-kanak boleh bermain, belajar dan menjadi kawan kepada Al-Quran! Dalam Buku Aktiviti Farah dan Farhan, anak-anak dapat menampal, mewarna, melukis, menconteng, memadan dan melipat bertemakan Alam Semesta Dalam Al-Quran. Kanak-kanak mesti akan leka memadankan stiker gambar sebenar dan sibuk belajar melipat origami. Ibu dan ayah pasti suka! *** Alam Semesta Da Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

Out of stock

By Angel K20 , Fufulieya Mat , Hyun Yunzz
ANGEL K 20 - GEMA MALAM Mata terbelenggu di sebalik hijab. "Tak nak. Aku tak nak ada apa-apa ikatan dengan kau, iblis laknat" - DANIEL Hijab matanya telah terbuka tanpa sengaja. Visual yang terbayang di depan mata sama sebiji seperti tayangan filem seram fantasi. "Hapuskan hantu raya tu!" - TOK PENGHULU USOP "Jahanamkan hidup orang yang bunuh tuan aku!" - NEK MANISAH FUFULIEYA MAT - PANCAINDERA Di antara ilusi dan realiti, mata batin menjadi saksi. Dia melihat ada seorang per Learn More
USUAL: RM13.00

NOW: RM 13.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.00 (-0%)

By Nur Zafira Akma Rozlan Munsya Rahman
Buku di luar, permainan di dalam! Melalui sebuah buku, kanak-kanak boleh bermain, belajar dan menjadi kawan kepada Al-Quran! Dalam Buku Aktiviti Farah dan Farhan, anak-anak dapat menampal, mewarna, melukis, menconteng, memadan dan melipat bertemakan Haiwan Dalam Al-Quran. Kanak-kanak mesti akan leka memadankan stiker gambar sebenar dan sibuk belajar melipat origami. Ibu dan ayah pasti suka! *** Haiwan Dalam Al-Quran Farah dan Farhan mahu meneroka zoo. Mereka melihat banyak Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

Out of stock

By Umi Danial
Kisah mengenai Bawang Merah yang tinggal bersama ibu dan adik tirinya, Mak Kundur dan Bawang Putih. Seringkali Bawang Merah berasa tidak adil kerana hanya dia saja yang membuat kerja rumah. Suatu hari, ketika di sungai, Bawang Merah bertemu dengan ikan Kaloi yang kemudian menjadi kawannya. Setiap pagi, Bawang Merah akan rasa gembira apabila ke sungai. Namun hari itu, Bawang Merah memanggil ikan Kaloi, tetapi ikan itu tidak muncul. Rupa-rupanya, ikan Kaloi telah hilang. Apakah Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

Out of stock

By Shazlina Md Isa
Kisah mengenai Dayang Senandung yang mempunyai paras rupa yang hitam sejak lahir. Namun, Dayang Senandung pandai mengaji al-Quran. Suatu hari, Tok Ketua mahu Dayang Senandung menyertai pertandingan mengaji diraja. Setelah diberitahu kepada orang tuanya, mereka kelihatan cemas. Namun, mereka membenarkan Dayang Senandung menyertai pertandingan itu. Bacaan Dayang Senandung sangat merdu sehingga memenangi pertandingan itu. Ketika majlis berjumpa Raja Adiputra, Raja kelihatan ter Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

Out of stock

By Nur Khairiah
Kisah mengenai Puteri Santubong dan Puteri Sejinjang yang dihantar ke dua perkampungan untuk mendamaikan pertelingkahan yang berlaku. Puteri Santubong dihantar ke Kampung Pasir Kuning dan Puteri Sejinjang ke Kampung Pasir Putih. Namun, Raja berpesan agar mereka tidak bergaduh dan bermusuhan.Ketika di kampung masing-masing, mereka menggunakan kepandaian dan kepintaran untuk memimpin dan mendamaikan kedua-dua kampung itu. Hasil tenunan dan tanaman mereka mendapat pujian orang k Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

Out of stock

By Razisatul Asyifah Ismail
Ibu burung Pipit bercerita kepada anak-anaknya mengenai kisah moyang mereka.Seekor burung Pipit mengetahui bahawa Nabi Allah telah dibakar. Kemudian, burung Pipit berusaha bersungguh-sungguh untuk memadamkan api yang marak itu demi untuk membantu Nabi Allah. Haiwan lain hairan dan bertanya, apa yang menyebabkan burung Pipit berusaha begitu kerana fizikalnya yang kecil belum tentu dapat memadamkan api yang begitu marak. Kata burung Pipit, ia tidak mahu ditanya di hadapan Alla Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

Out of stock

By Razisatul Asyifah Ismail
Burung belatuk sering bercerita kepada cucu-cucunya tentang pelbagai kisah. Kali ini, belatuk berkongsi kisah kehebatan moyang mereka, Hud-hud Belatuk atau Hud-hud adalah tentera Nabi Sulaiman yang bertugas sebagai peninjau. Suatu hari, Hud-hud tiada dalam perbarisan yang terdiri daripada pelbagai jenis haiwan. Nabi Sulaiman bertanya mengenai Hud-hud. Rupa-rupanya, Hud-hud telah menemui sebuah kerajaan yang hebat namun mereka menyembah matahari. Nabi Sulaiman menulis sepucuk Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

Out of stock

By Razisatul Asyifah Ismail
Anak-anak burung Merpati meluahkan rasa sunyi, takut dan bimbang. Lalu, ibu Merpati bercerita kisah moyang mereka yang berbakti kepada Nabi. Kisah bermula apabila ada pakatan jahat puak Quraisy mahu membunuh Nabi. Kemudian, Nabi bersama sahabat baiknya, Abu Bakar menuju ke Gua Tsur. Mereka berlindung di dalam gua yang kecil dan sempit itu.Abu Bakar berasa sedih lalu menangis. Nabi menenangkan Abu Bakar dan menyatakan Allah akan membantu mereka. Sementara itu, orang Quraisy mu Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

Out of stock

By Maria Kajiwa , Llamakyo , Hannah Serres
MENUNGGU SIANG - MARIA KAJIWA "Tapi, macam mana saya nak cari satu lagi nyawa budak?" - ZAKARIA Korban yang seterusnya adalah dalam kalangan anak-anak pelanggannya. Apabila ada budak kecil dalam lingkungan umur dua tahun di kedai itu, dadanya berdebar-debar. "Kamu jangan takut, dia datang nak tolong kamu. Nak buat kamu kaya..." STAIRCASE 7 - LLAMAKYO "Awak takkan percaya apa yang saya lalui di perpustakaan tadi. Dia buat tarian ulik mayang, lepas tu tiba-tiba dia mengilai. Learn More
USUAL: RM13.00

NOW: RM 13.00 (-0%)

MEMBER: RM 11.70 (-10%)

By Anna Milia
Perceraian Hilda dan Dato’ Firas menjadi viral seluruh negara, kerana Firas adalah ahli perniagaan terkenal. Perpisahan yang membawa seribu satu kisah duka. Namun, setelah dua tahun berpisah, tiba-tiba Hilda datang bersama sebuah marriage proposal. “Saya nak kita kahwin semula.” - Hilda “What’s your game? Saya tak ada masa nak layan permintaan gila awak.” - Firas Bagi Firas, tawaran Hilda dirasakan sangat menarik. Tapi, apa niat tersirat bekas isterinya itu? Nam Learn More
USUAL: RM31.00

NOW: RM 31.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.90 (-10%)

By Zaza Qry
Perkahwinan dengan rasa cinta itu tiba-tiba putus di tengah jalan. Kalau meraung pun sudah tidak berguna kerana si suami sudah melafazkan talak. Bukan satu, tapi tiga sekali gus! Apabila tersedar, Nafis tidak dapat buat apa-apa lagi. Hidni sudah diceraikan dengan talak tiga! Kerana cinta yang masih mendalam, Nafis buat rancangan gila. Mencari cina buta! “Awak nak tengok saya merana ke?” - Nafis “Awak baru terfikir, kan? Bukan senang nak cari cina buta yang betul-betu Learn More
USUAL: RM31.00

NOW: RM 31.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.90 (-10%)

By Fauziah Aziz
USUAL: RM15.90

NOW: RM 15.90 (-0%)

MEMBER: RM 14.31 (-10%)

By Zint
GOG 02: SESAT DI HUTAN Hidup Key yang hambar kini berubah setelah menyertai pasukan GOG (Guardian of Green). Walaupun kini ditemani rakan baru, kedinginan Rimi, rakan sepasukan Key agak menyukarkan dia untuk bekerjasama. Pada masa sama, kehilangan kanak-kanak di hutan Sungai Damai menggemparkan seluruh pasukan. Adakah tragedi lama akibat unidentified species (US) bakal berulang lagi? Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By Makmal Makhluk Misteri
Dunia ini sarat dengan fenomena misteri dan luas biasa. Siri Fenomena Misteri mengajak anda untuk mengikuti pengembaraan misteri ini. Cerita ini penuh dengan saspens, rasailah debarannya! Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By Makmal Makhluk Misteri
Dunia ini sarat dengan fenomena misteri dan luas biasa. Siri Fenomena Misteri mengajak anda untuk mengikuti pengembaraan misteri ini. Cerita ini penuh dengan saspens, rasailah debarannya! Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By Makmal Makhluk Misteri
Dunia ini sarat dengan fenomena misteri dan luas biasa. Siri Fenomena Misteri mengajak anda untuk mengikuti pengembaraan misteri ini. Cerita ini penuh dengan saspens, rasailah debarannya! Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By Makmal Makhluk Misteri
Dunia ini sarat dengan fenomena misteri dan luas biasa. Siri Fenomena Misteri mengajak anda untuk mengikuti pengembaraan misteri ini. Cerita ini penuh dengan saspens, rasailah debarannya! Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By Makmal Makhluk Misteri
Dunia ini sarat dengan fenomena misteri dan luas biasa. Siri Fenomena Misteri mengajak anda untuk mengikuti pengembaraan misteri ini. Cerita ini penuh dengan saspens, rasailah debarannya! Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By Ahmad Isa
Perancangan untuk memasuki negara bersalji mengujakan?Ahmad dan Adilah. Lagipun, ini kali pertama Adilah berbasikal dalam cuaca dan keadaan begitu. Mereka terpaksa melalui pelbagai cabaran baharu?di sepanjang perjalanan. Di China, mereka merentasi sempadan tertinggi di dunia, Khunjerab Pass dan terpaksa melalui pemeriksaan imigresen dan?kastam selama 14 jam dalam kesejukan dan kelaparan. Di Kyrgyzstan pula, hajat mereka mahu merentasi gunung bersalji dengan basikal tela Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.00 (-20%)

By Ramlee Awang Murshid
Mukmin ditugaskan sebagai pengawal keselamatan di sebuah rumah agam di daerah pergunungan Kundasang. Seorang perempuan berbusana merah yang tidak dapat dilihat oleh mata kasar kecuali Mukmin telah terperangkap di dalam rumah itu. Pertemuan misteri di antara mereka mengundang bencana. Perempuan busana merah minta segera dikeluarkan dari rumah itu. Apabila berjaya dibawa keluar, Mukmin terjebak dalam bencana yang lebih dahsyat. Berjayakah Mukmin mengharungi cabaran dan misteri Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Syaari Ab Rahman
Ada waktu, kita merasakan seperti tiada siapa yang memahami diri kita. Setiap kali cuba diceritakan apa yang tersimpan di hati, orang akan gelakkan atau masalah kita diperkecilkan. Di saat kita merasakan tiada yang memahami, ingatlah bahawa Tuhan tahu apa yang disembunyi. Surah al-Syarh sudah lama menunggu kita. Bacalah dan renungilah. Implementasikannya dalam hidup. Dan semua yang sesak akan perlahan reda. Learn More
USUAL: RM49.00

NOW: RM 49.00 (-0%)

MEMBER: RM 39.20 (-20%)

By Bunda Ary
Adib dan kawan-kawan belajar mengenai kisah Nabi Ibrahim dan Nabi Ismail dalam peristiwa Haji. Abang Ibrahim yang baru mereka kenali telah menceritakan kisah-kisah hebat itu. Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By
Yakusoku no Neverland约定的梦幻岛 (JAP/ENG-TV) (JAP-LIVE MOVIE) E / C / M At Grace Field House, life couldn't be better for the orphans! Though they have no parents, together with the other kids and a kind "Mama" who cares for them, they form one big, happy family. No child is ever overlooked, especially since they are all adopted by the age of 12. Their daily lives involve rigorous tests, but afterwards, they are allowed to play outside. There is only one rule they Learn More
USUAL: RM59.90

NOW: RM 59.90 (-0%)

MEMBER: RM 53.91 (-10%)

By Pochi Kashiwa , Lain-lain
Kompilasi enam cerita seram yang buat korang merinding dan terharu pada masa sama! Hantu Tandas Hanako - Pochi KASHIWA Rumah Moyang Zashiki-Warashi - Keiko NOTOYAMA Suatu Hari Nanti - Itu Pasti! - Junko KAGARI Bayang-Bayang Beg Sekolah - Junko KAGARI Patung Meratap - Kirara HIMEKAWA Ikatan Tak Terlihat - Maki SUGAWA Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 16.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.40 (-10%)

By
Siri Upin Ipin Kisah Kami di musim Ketiga bahagian 1 ini berkisar tentang kisah Upin & Ipin seharian bersama Opah dan Kak Ros. Jomkita ikuti kisah mereka dalam Siri Kisah Kami kali ini dengan pelbagai cerita lucu yang menarik dan pengalaman mereka bersama kawan - kawan baik mereka. Jangan lupa dapatkan juga sambungan musim ketiga bahagian 2 untuk dijadikan koleksi simpanan komik kesayangan anda. Learn More
USUAL: RM25.90

NOW: RM 19.90 (-23%)

MEMBER: RM 19.90 (-23%)

By
Siri Upin ipin Kembara Kami di musim ketiga bahagian 2 ini berkisar tentang kisah penggembaraan aksi Upin Ipin. Ikuti kisah mereka dalam siri Kembara Kami kali ini dengan pelbagai cerita aksi kembara yang menarik mereka bersama kawan - kawan baik mereka. Jangan lupa dapatkan juga koleksi Upin Ipin edisi komik yang lain untuk dijadikan koleksi simpanan komik kesayangan anda. Learn More
USUAL: RM25.90

NOW: RM 19.90 (-23%)

MEMBER: RM 19.90 (-23%)

By
Didi & Friends Rescue Squad (DRS) ialah pasukan penyelamat kecemasan di Bandar Hora Horey. Ikuti kisah keberanan Didi, kecerdasan Nana dan kecekapan Jojo menggunakan kenderaan pelbagai guna mereka dan pelbagai bentuk gajet untuk membantu penduduk dalam apa jua keadaan. DRS turut berkongsi petua cara keselamatan dan kemahiran menyelamatkan nyawa kanak - kanak selaras dengan semangat untuk mendidik. Dapatkan koleksi komik DRS ini dan jadikan ia salah satu koleksi kesayangan and Learn More
USUAL: RM25.90

NOW: RM 19.90 (-23%)

MEMBER: RM 19.90 (-23%)

By Siti Sujinah Sarnap
Ada info sejarah yang disangka benar tetapi kemudian apabila dilakukan kajian terperinci ia tidak tepat. Tidak terlepas juga sejarah tentang tamadun Melayu. Sejarah berubah dari masa ke masa apabila kajian dan penelitian terus dilakukan. Pada suatu masa kita pernah mengambil maklumat sejarah kita dari bangsa 'Orang Putih' yang kemudian baru kita sedar ia suatu penipuan. Penjajah telah keluar dari negara kita tetapi mereka meneruskan penjajahan melalui minda kita (ghuzwatul fi Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 37.90 (-0%)

MEMBER: RM 30.32 (-20%)

By
Setiap buku dalam siri ini mengandungi beberapa buah cerita aesop yang menarik dan menghiburkan. Tema cerita pastinya berkisar tentang kehidupan haiwan di hutan dalam satu komuniti. Learn More
USUAL: RM8.90

NOW: RM 8.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.01 (-10%)

By
Setiap buku dalam siri ini mengandungi beberapa buah cerita aesop yang menarik dan menghiburkan. Tema cerita pastinya berkisar tentang kehidupan haiwan di hutan dalam satu komuniti. Learn More
USUAL: RM8.90

NOW: RM 8.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.01 (-10%)

By
Penerbitan siri ini bertujuan mendedahkan kanak-kanak tentang maklumat yang komprehensif berkaitan sesuatu cabang pengetahuan. Learn More
USUAL: RM24.90

NOW: RM 24.90 (-0%)

MEMBER: RM 22.41 (-10%)

By
Penerbitan siri ini bertujuan mendedahkan kanak-kanak tentang maklumat yang komprehensif berkaitan sesuatu cabang pengetahuan. Learn More
USUAL: RM24.90

NOW: RM 24.90 (-0%)

MEMBER: RM 22.41 (-10%)

By
Penerbitan siri ini bertujuan mendedahkan kanak-kanak tentang maklumat yang komprehensif berkaitan sesuatu cabang pengetahuan. Learn More
USUAL: RM24.90

NOW: RM 24.90 (-0%)

MEMBER: RM 22.41 (-10%)

By
Penerbitan siri ini bertujuan mendedahkan kanak-kanak tentang maklumat yang komprehensif berkaitan sesuatu cabang pengetahuan. Learn More
USUAL: RM24.90

NOW: RM 24.90 (-0%)

MEMBER: RM 22.41 (-10%)

By
Buku ini merupakan himpunan cerita kreatif dan unik untuk menarik minat pembaca. Kisah Pengambaraan klasik yang penuh dengan watak mencabar dan lucu pasti berjaya mendapat tempat di hati pembaca. Learn More
USUAL: RM28.90

NOW: RM 28.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.01 (-10%)

By Nurul Arissa
Datanglah berjuta diri mereka sekalipun, kau tetap yang satu di hatiku. Bibirnya mengukir senyuman, namun yang dia rasai, adalah yang sebaliknya. Bahagia, tapi hal itu tidak kuat menguasai jiwanya apabila rasa derita lebih mengatasi segala-galanya. Bukannnya dia tidak mahu mencintai seseorang, namun kerana trauma, dia memendam rasa itu. “Bukan salah aku. Aku terpaksa! Aku terseksa! Kau faham tak yang aku terseksa selama ni?! Aku takut. Dan semua tu aku tanggung seorang di Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-20%)

By Nulna
Dalam perjalanan menuju bahagia, masih terselit yang namanya duka. Seorang perempuan akan kelihatan cantik ketika dia menjahit lukanya sendiri. Baginya cukup definisi bahagia itu memberikan ketenangan bukan pasangan yang melukakan. Memulakan sebuah perhubungan dan berakhir dengan perpisahan merupakan prinsip Farha Nayla. Dirinya penuh konflik, dia mudah menerima cinta namun sukar untuk terus kekal dalam hatinya kerana baginya perkahwinan bukan satu kewajipan. Bercinta denga Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By
Tate no Yuusha no Nariagari盾之勇者成名录Season 1-3 JAP/ENG (E / C / M) Stories of old tell of four otherworldly heroes—wielding the sword, spear, bow, and shield—who defended the land from wave after wave of calamity. With the fate of the world in balance, the kingdom of Melromarc summons these legendary figures; in modern-day Japan, the call is answered, and the unwitting heroes are transported to this fantasy universe. Thrust into Melromarc and given the titl Learn More
USUAL: RM69.90

NOW: RM 69.90 (-0%)

MEMBER: RM 62.91 (-10%)

By Sheila Rosswitha Putri
Seharian di rumah bersama buah hati pasti ada banyak cerita-cerita menarik. Sheila Rooswitha Putri, seorang suri rumah tangga dan juga artis komik berkongsi pengalaman bersama 'sumber inpirasinya' dalam penghasilan komik Keluarga Lalala! Ayuh kita belek kisah mereka! Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By
*Siri ini disediakan khusus untuk kanak-kanak berumur 4 hingga 6 tahun *Setiap buku mengandungi pelbagai aktiviti menarik yang dapat meningkatkan minat kanak-kanak untuk belajar *Buku-buku dalam siri ini juga dapat menguji minda kanak-kanak sekali gus membimbing mereka untuk menghadapi cabaran yang lebih kompleks dalam pembelajaran Learn More
USUAL: RM4.50

NOW: RM 4.50 (-0%)

MEMBER: RM 4.05 (-10%)

By Rozanna
Yang membataskan langkahmu hanyalah ketakutan seorang dewasa! Zahra — terpaksa menangguhkan semester PhD-nya dengan sejuta cerita terpendam. Dia memilih alam muzik tanpa mendedahkan punca sebenar: kanser glioblastoma, rahsia tersembunyi di sebalik senyuman pahit yang tergarit. Fared, pelarian Syria, membawa luka-luka yang merintis kisah kehilangan keluarga. Tragis, sarat dengan duka yang tidak pernah berkesudahan. Pertemuan mereka di Jerman bukan sekadar kebetulan, tetap Learn More
USUAL: RM39.00

NOW: RM 39.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.20 (-20%)

By Ainul Farihah
Bintang tanpa nama, barangkali begitulah kita dalam hidup seseorang. Bersinar dan wujud tetapi tidak didendang. Terpulang — dan demikianlah Ilham dan Aya yang menjadi bintang sesama sendiri. Di kota sederhana Kuantan, Aya menelusuri hari-harinya sebagai seorang peguam jenayah ditemani Ilham, lelaki yang pernah disukainya. Ilham, penyeduh kopi di kafe ‘Kita, Usai’ punya cerita tersendiri di sebalik senyumannya yang penuh tawa dan terkadang lara. Sejak mereka bertemu Learn More
USUAL: RM39.00

NOW: RM 39.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.20 (-20%)

By
BUKU-BUKU DALAM SIRI INI ADALAH INISIATIF PENERBIT UNTUK MEMBANTU KANAK-KANAK MEMBINA KEYAKINAN DIRI, MENYEMAI SIKAP POSITIF DAN MEMPERKUKUH PEMERHATIAN MEREKA TERHADAP PEMEBERIAN TUGASAN BAHARU Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By
BUKU-BUKU DALAM SIRI INI ADALAH INISIATIF PENERBIT UNTUK MEMBANTU KANAK-KANAK MEMBINA KEYAKINAN DIRI, MENYEMAI SIKAP POSITIF DAN MEMPERKUKUH PEMERHATIAN MEREKA TERHADAP PEMEBERIAN TUGASAN BAHARU Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By
BUKU-BUKU DALAM SIRI INI ADALAH INISIATIF PENERBIT UNTUK MEMBANTU KANAK-KANAK MEMBINA KEYAKINAN DIRI, MENYEMAI SIKAP POSITIF DAN MEMPERKUKUH PEMERHATIAN MEREKA TERHADAP PEMEBERIAN TUGASAN BAHARU Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By
BUKU-BUKU DALAM SIRI INI ADALAH INISIATIF PENERBIT UNTUK MEMBANTU KANAK-KANAK MEMBINA KEYAKINAN DIRI, MENYEMAI SIKAP POSITIF DAN MEMPERKUKUH PEMERHATIAN MEREKA TERHADAP PEMEBERIAN TUGASAN BAHARU Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By
*Mengandungi dua bahagian, iaitu Susun Perkataan dan Bina Ayat *Latihan yang mudah dan menarik disediakan khusus untuk membina keyakinan kanak-kanak dalam menulis dan membaca *Setiap latihan disertakan dengan ilustrasi untuk meningkatkan kefahaman dan menarik minat kanak-kanak untuk menulis *Buku ini diharap dapat membantu kanak-kanak membuat persediaan awal sebelum melangkah ke sekolah rendah Learn More
USUAL: RM7.90

NOW: RM 7.90 (-0%)

MEMBER: RM 7.11 (-10%)

By
*Buku ini merupakan persediaan awal kanak-kanak untuk melangkah ke sekolah rendah *Nota ringkas bagi setiap topik *Latihan yang pelbagai *Dua set pentaksiran *Jawapan langkap Learn More
USUAL: RM7.90

NOW: RM 7.90 (-0%)

MEMBER: RM 7.11 (-10%)

By
Ilustrasi menarik dan beraneka warna dalam buku ini mampu membantu kanak-kanak menambah kosa kata dalam Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris dan Jawi. Learn More
USUAL: RM23.90

NOW: RM 23.90 (-0%)

MEMBER: RM 21.51 (-10%)

By
Penerbitan buku ini adalah untuk mendorong minat kanak-kanak mengenal objek dan perkataan dalam Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris. Learn More
USUAL: RM23.90

NOW: RM 23.90 (-0%)

MEMBER: RM 21.51 (-10%)

By Syasya De Luna , Tiey Anam & Asmirose
Dunia gelap yang penuh misteri dan mistik. Pelbagai kisah dan pengalaman di alam remaja barangkali dijadikan cerita untuk direnungi. Beranikah anda melihat dan menyelami duni suram ini di dalam KEMBARA MISTIK REMAJA yang lebih santai, namun seramnya tetap meremang. Learn More
USUAL: RM13.00

NOW: RM 13.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.00 (-0%)

By
Setiap cerita dalam buku ini menampilkan unsur-unsur pengajaran dan pembelajaran yang berkesan kepada para pembaca. Learn More
USUAL: RM4.90

NOW: RM 4.90 (-0%)

MEMBER: RM 4.41 (-10%)

By
Setiap cerita dalam buku ini menampilkan unsur-unsur pengajaran dan pembelajaran yang berkesan kepada para pembaca. Learn More
USUAL: RM4.90

NOW: RM 4.90 (-0%)

MEMBER: RM 4.41 (-10%)

1-925 of 925

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top