Popular
Popular
0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Dila Mubarak 'Found 379 Related Products
By Jo , Kin
Semua orang ingin mencintai dan dicintai. Namun bagi Faye, dia jadi ekstra gelabah dan tak berani bertentang mata bila berhadapan lelaki disukai. Bertemu Stonie yang kononnya boleh tolong Faye dalam misi cintanya, dia sedar impiannya tak mudah dilaksana. Adakah dia akan bertemu cinta sejati atau jadi solo selamanya? Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 16.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.40 (-10%)

By Fakhrul Islam
Setiap hari, hidup kita seakan-akan pentas perlumbaan dalam menentukan apa yang patut kita buat, ataupun siapa yang patut kita jadi. Kita membandingkan diri dengan orang lain. Kita terkejar-kejar untuk menjadi lebih baik. Semua perkara mesti dibuat dan diberikan perhatian. Akhirnya, kita tidak lagi mampu memberi erti kepada setiap sesuatu dilakukan, sehingga kehidupan terasa kosong. Dunia moden semakin menghubungkan, tetapi kita semakin hilang ketenangan. Mungkin sebenarnya k Learn More
USUAL: RM32.00

NOW: RM 32.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.60 (-20%)

By Najla Adi
Naskhah Jiwa Ke Jiwa ini telah ditulis mewakili jiwa anak remaja masa kini. Buku ini bukan hanya untuk remaja itu sendiri, tetapi juga kepada ibu bapa agar dapat lebih memahami gelodak jiwa remaja sendiri. Perjalanan luahan rasa ini digarap dengan menggunakan gaya story telling. Gabungan bicara hati seorang aku terasa sangat dekat dijiwa. Banyak kisah-kisah yang berunsur nasihat agar remaja banyak menyedari hal-hal yang tidak patut dan patut dilaksanakan. Sebuah buku healing Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Fakhri Fadzli
Kita sering merasakan apa yang kita miliki sekarang tidak cukup. Jika ditambah, ada sahaja perkara lain yang kita inginkan dan perlukan. Gajet baru, baju baru, gaji tinggi. Jika tidak dapat, kita sedih, kecewa dan murung. Jika dapat, kita gembira, namun kemudian … Kita akan mencari lagi dan lagi – yang lebih baru, yang lebih cantik, yang lebih hebat. Duit, masa dan tenaga yang dilaburkan semakin banyak, tetapi kita masih belum puas hati. Tanpa sedar, kita terperangkap dal Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Siti Sujinah Sarnap
Ada info sejarah yang disangka benar tetapi kemudian apabila dilakukan kajian terperinci ia tidak tepat. Tidak terlepas juga sejarah tentang tamadun Melayu. Sejarah berubah dari masa ke masa apabila kajian dan penelitian terus dilakukan. Pada suatu masa kita pernah mengambil maklumat sejarah kita dari bangsa 'Orang Putih' yang kemudian baru kita sedar ia suatu penipuan. Penjajah telah keluar dari negara kita tetapi mereka meneruskan penjajahan melalui minda kita (ghuzwatul fi Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 37.90 (-0%)

MEMBER: RM 34.11 (-10%)

Out of stock

By Syaznixon
"Ada beberapa hal dalam hidup yang kita perlu ungkapkan aksaranya tetapi takdir tak pernah menyebelahi kita berdua." Kata orang, cinta itu saling melengkapi. Itukah yang dimaksudkan bila Arjuna Nara, jejaka bisu dipertemukan dengan Embun, gadis buta? “Kalau awak ada dekat saya, awak kena ketuk dua kali macam ni. Okey?” – Embun Kemunculan Embun di teratak keluarga Arjuna Nara membuatkan jejaka itu tertanya-tanya, siapa Embun sebenarnya. Rasa ingin tahunya terhadap gad Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

Out of stock

By Kafka Asagiri
Di Mersault, Dazai dengan Sigma dan Dostoyevsky dengan Chuuya yang telah bertukar menjadi puntianak, bertarung dalam satu perlawanan kepintaran mempertaruhkan hidup atau mati. Di tengah-tengah perlawanan, Sigma dapat melihat secara dekat tentang rahsia kuasa luar biasa Dostoyevsky. Pada masa sama, pertarungan merebut 'One Order' berlangsung di lapangan terbang dan Atsushi buat keputusan melawan Akutagawa yang telah menjadi puntianak. Atsushi terpinga-pinga antara tindakan Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 16.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.00 (-0%)

By Aidil Ghazali
Mungkinkah kesakitan yang dilalui, membuahkan kebahagiaan suatu hari nanti “Eh, perempuan senget! Jangan kacau hidup aku boleh tak?” “Perempuan senget kau panggil aku?!!!” Ehsan memang pantang sekali apabila bertemu Dahlia; musuh sejatinya. Asal jumpa saja mesti bergaduh. Macam anjing dan kucing! Ehsan, seorang atlet Muay Thai bersungguh-sungguh berlatih agar dapat membanggakan ibunya. Namun, tragedi berlaku sehingga membuatkan hati Ehsan luluh — sinar hidupnya h Learn More
USUAL: RM32.00

NOW: RM 32.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.60 (-20%)

By Cynthia Murphy
From best-loved YA thriller author, Cynthia Murphy, comes an explosive new mystery! True-Crime obsessed Paige, and her family, move across the Atlantic to her father's eerie hometown, and it's not long before she uncovers the town's dark history - a string of unsolved murders and disappearances in the 90s. And then notes start appearing at their dilapidated old home, about the secrets the house is keeping. The clues lead Paige to a diary concealed in the walls that belonged Learn More
USUAL: RM65.90

NOW: RM 65.90 (-0%)

MEMBER: RM 59.31 (-10%)

By Fujiko F Fujio
Nobita terjumpa kaki robot gergasi dan bola sfera biru di Kutub Utara. Seperti mendapat signal daripada bola sfera itu, satu per satu bahagian robot turun ke laman rumahnya! Doraemon dan Nobita terus memasang robot tu di Dunia Cermin dan jadilah robot gergasi dipanggil Zanda Claus. Tapi tiba - tiba muncul gadis bernama Riruru yang mengaku pemilik Robot tu. Rupa - rupanya Riruru dan Zanda Claus dihantar ke Bumi untuk jadikan manusia ini hamba. Mampukah Doraemon, Nobita dan kaw Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.00 (-0%)

By
Supreme Model Penulisan Tingkatan 1.2.3. sememangnya buku yang mantap untuk membimbing murid-murid meningkatkan kemahiran dalam penulisan secara efektif serta menepati skema pemarkahan. Kandungan buku ini juga padat dan menyeluruh serta memenuhi format Ujian Akhir Akademik (UASA). Ciri-ciri Buku: - Bahagian 1 Pemindahan maklumat & Bahagian 2 Penulisan - Kriteria Penting dalam Penulisan Karangan i) Mengemukakan petua mahir mengarang, penggunaan bahasa, istilah dan ejaan d Learn More
USUAL: RM19.95

NOW: RM 19.95 (-0%)

MEMBER: RM 19.95 (-0%)

By
Siri Modul Lengkap PBD Tahun 4, 5, dan 6 diterbitkan khusus untuk Pentaksiran Bilik Darjah (PBD). Siri ini juga dirancang untuk memenuhi keperluan Pentaksiran Formatif dan Pentaksiran Sumatif seperti yang digariskan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM). Kandungan siri ini ditulis berdasarkan Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran (DSKP) serta buku teks. Semua latihan disusun secara sistematik dan disertakan pelbagai ciri ekstra bagi membantu murid menguasai pelaja Learn More
USUAL: RM10.95

NOW: RM 10.95 (-0%)

MEMBER: RM 9.86 (-10%)

By
Siri Modul Lengkap PBD Tahun 4, 5, dan 6 diterbitkan khusus untuk Pentaksiran Bilik Darjah (PBD). Siri ini juga dirancang untuk memenuhi keperluan Pentaksiran Formatif dan Pentaksiran Sumatif seperti yang digariskan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM). Kandungan siri ini ditulis berdasarkan Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran (DSKP) serta buku teks. Semua latihan disusun secara sistematik dan disertakan pelbagai ciri ekstra bagi membantu murid menguasai pelaja Learn More
USUAL: RM10.95

NOW: RM 10.95 (-0%)

MEMBER: RM 9.86 (-10%)

By
Siri Modul Lengkap PBD Tahun 4, 5, dan 6 diterbitkan khusus untuk Pentaksiran Bilik Darjah (PBD). Siri ini juga dirancang untuk memenuhi keperluan Pentaksiran Formatif dan Pentaksiran Sumatif seperti yang digariskan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM). Kandungan siri ini ditulis berdasarkan Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran (DSKP) serta buku teks. Semua latihan disusun secara sistematik dan disertakan pelbagai ciri ekstra bagi membantu murid menguasai pelaja Learn More
USUAL: RM10.95

NOW: RM 10.95 (-0%)

MEMBER: RM 9.86 (-10%)

By  Sophie Kinsella 
Sasha has had it. She cannot bring herself to respond to another inane, “urgent” (but obviously not at all urgent) email or participate in the corporate employee joyfulness program. She hasn’t seen her friends in months. Sex? Seems like a lot of effort. Even cooking dinner takes far too much planning. Sasha has hit a wall. Armed with good intentions to drink kale smoothies, try yoga, and find peace, she heads to the seaside resort she loved as a child. But it’s the o Learn More
USUAL: RM99.95

NOW: RM 99.95 (-0%)

MEMBER: RM 89.96 (-10%)

By Afyan Mat Rawi
Poket Kian Pokai? Poket Kena Penuh! !! TIP ELAK 'POKET BOCOR' PERBELANJAAN ikut keperluan dan kemampuan, bukan kemahuan. PELABURAN patuh syariah jana keuntungan, bukan terlibat dalam penipuan. SAVING untuk jangka masa panjang tapi mudah dicairkan. HUTANG wajib dilangsaikan, bukan digali baru tambah bebanan. INSURANS penting untuk perlindungan masa depan. Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 25.20 (-10%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By Ameirul Azraie & Nik Akmal
Mungkin kita pernah rasa yang hidup semua orang lain sepertinya lebih bahagia daripada kita. Dibandingkan dengan kawan-kawan seusia, ramai antara mereka sudah berjaya pada usia muda. Tak macam kita yang masih belum jumpa rentak untuk hidup pun lagi. Kita mula rasa yang kita tiada pilihan selain daripada struggle dan hustle untuk menjadi yang terbaik dalam segenap aspek kehidupan. Namun, senarai apa yang nak dikejar itu sepertinya tidak pernah berkurang, bahkan semakin bertamb Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 31.50 (-10%)

MEMBER: RM 28.00 (-20%)

By Anna Milia
Yakinkan hatimu, akulah takdir terindah yang kau nantikan. Caden Hud jatuh cinta pandang pertama. Terus dijejaki Dian, si mural painter. Semua tentang Dian dirasakan terlalu indah. Angin bahagia bertebangan di angkasa setiap kali bersama gadis itu. “Saya book awak!” - Hud “Untuk apa?” - Dian “Jadi isteri saya.” - Hud Hud rasa macam nak hentak kepala ke bumbung kereta dek kegelojohannya. Hentak dua tiga kali. Biar hilang terus ingatan. Dian terima lamaran yan Learn More
USUAL: RM31.00

NOW: RM 31.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.90 (-10%)

By Risa Saraswati
Jangan terkejut kalau ternampak aku bercakap atau ketawa seorang diri meskipun tiada sesiapa di sisi. Mungkin ketika itu aku bersama salah seorang daripada lima sahabat baikku. Kamu mungkin tidak menganggapnya logik. Mereka memang tidak kelihatan di mata kasar dan sering dipanggil... hantu; jiwa-jiwa yang ingin tahu tentang kehidupan yang mereka rasakan tidak adil. Kelebihan dapat melihat mereka adalah anugerah dan tidak kurang juga kutukan. Kelebihan menjurus ke arah persaha Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 19.80 (-10%)

MEMBER: RM 17.60 (-20%)

By
Bungou Stray Dogs 文豪野犬 Season 5 JAP/ENG (E / C / M) "你的侦探社是我们国家的骄傲" 距离“亡灵屋老鼠”策划的“同类相食”事件与港口黑手党成功联合行动已过去一个月。 全副武装的侦探社受到了全国的高度赞扬,因为他们对安全性的贡献被授予了最高奖项——阿苏萨驱邪弓勋章。 来自政府的紧急请求。四起谋杀案件涉及年轻的国会议员,指向六道轮回的最高 Learn More
USUAL: RM25.90

NOW: RM 23.31 (-10%)

MEMBER: RM 20.72 (-20%)

By
MAOU GAKUIN NO FUTEKIGOUSHA 魔王學院的不適任者~史上最強的魔王始祖,轉生就讀子孫們的學校~ (SEASON 1 + 2 PART 1) VOL.1-25 END (3DVD) GM 0667JAP / ENG (E / C / M) MAOU GAKUIN NO FUTEKIGOUSHA 魔王學院的不適任者~史上最強的魔王始祖,轉生就讀子孫們的學校~ After 2,000 years of countless wars and strife, the demon king Anos Voldigoad made a deal with the human hero, Kanon, to sacrifice his own life to ensure peace could f Learn More
USUAL: RM59.90

NOW: RM 53.91 (-10%)

MEMBER: RM 47.92 (-20%)

By Chow Hon Lam
Cerita Komik Buddy Gator Bersama Rakan-Rakan yang Menyenangkan Hati   Selamat datang ke dunia Gator yang penuh dengan kasih sayang dan inspirasi. Semoga kisah Gator dan rakan-rakannya dapat memberikan suntikan semangat dan menyenangkan hati anda. Jadilah insan yang penyayang. Kasih sayang anda pasti membawa kebahagiaan. Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.10 (-10%)

By Aznur Aisyah Abdullah & Normalis Amzah
Pn. AZNUR AISYAH merupakan guru bahasa Jepun di Pusat Kajian Bahasa dan Linguistik, Fakulti Sains Soisal dan Kemanusiaan, Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM). Beliau memiliki ijazah sarjana (Linguistik) dari UKM dan ijazah sarjana muda (Kejuruteraan) dari Universiti Gunma, Jepun. Beliau telah berkhidmat di UKM selama 11 tahun dan pernah dilantik sebagai pensyarah pelawat di Tokyo University of Foreign Studies (TUFS), Jepun. Bidang kajian beliau adalah pengajaran dan pembelaj Learn More
USUAL: RM65.00

NOW: RM 65.00 (-0%)

MEMBER: RM 58.50 (-10%)

By Shahnon Ahmad
“Kita dah lama bersopan santun." "Tok nenek kita dulu pun bersopan santun sampai tergadai semua tanah kepada orang lain. Dan kita semua jadi peminta sedekah di tanah air kita sendiri." Sekian lama meneroka hutan dan menyembah perdu getah di tanah orang, Salam serta seluruh penduduk Kampung Terenas masih hidup melarat. Suman - seorang anak desa yang ramah, tiba-tiba menjadi pemuda berapi-api melawan penindasan dan ketidakadilan dengan semangat yang menggetarkan. Fatah - Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 31.50 (-10%)

MEMBER: RM 28.00 (-20%)

By
Avataro Sentai Donbrothers 暴太郎戰隊Donbrothers JAP (E / C / M) Heroes unlike those you've ever seen before! These five are based on the Tale of Momotaro, as a dog, pheasant, monkey, and oni join together to fight against other demons! Using the legendary powers of the Avataro Gears, they load an avatar to fight as they Avatar Change! They fight against the dreaded Oni, demons born from human desires, and the demonic organization that supports them, the Noto! When a hig Learn More
USUAL: RM69.90

NOW: RM 69.90 (-0%)

MEMBER: RM 62.91 (-10%)

By
Isekai wa Smartphone to Tomo ni. 带着智能手机闯荡异世界 JAP/ENG (E / C / M) Toya Mochizuki terbunuh dalam kemalangan, dan sebagai tanda pengampunan, Tuhan benarkan dia dilahir semula di dunia fantasi dan satu juga hajat dingini olehnya. Oleh itu, Touya memilih untuk simpan telefon bimbit sendiri di akhirat. Dalam hayat hidup keduanya, dia berkawan dengan ramai tokoh penting dan menemui rahsia dunia . Diwarisinya legasi tamadun kuno dan mengembara dengan gaya be Learn More
USUAL: RM45.90

NOW: RM 45.90 (-0%)

MEMBER: RM 41.31 (-10%)

By
Mobile Suit Gundam: Suisei no Majo 机动战士高达: 水星的魔女 JAP/ENG (E / C / M) Suletta Mercury leaves her planet and enters the Asticassia School of Technology at the behest of her mother. There, right and wrong are determined through duels between students, and the top-ranking duelist will receive Miorine Rembran as their fiancée—this prize being decided by Miorine's father. When Guel Jeturk, the best pilot in school and Miorine's current fiancé, demands t Learn More
USUAL: RM49.90

NOW: RM 49.90 (-0%)

MEMBER: RM 44.91 (-10%)

By Wan Fatimah Wje
Mana mungkin tangan kecil menjatuhkan musuh. Mana mungkin kudrat itu menghayunkan senjata. Megah Sutra dulunya aman dan gembira, mula dilanda sepi. Hilangnya si penyu emas khazanah negeri, berduka lah jua Raja Gemia. “Apa yang ayahanda katakan itu semua dongengan semata-mata. Adakah kalian percaya tubuh sekecil kami disuruh melawan musuh dan merentas pelusuk negeri carikan penyu emas kesayangannya? Tidak kasihan kah kalian pada kami?” Puteri Lang Tengah cuba menagih simpa Learn More
USUAL: RM19.00

NOW: RM 19.00 (-0%)

MEMBER: RM 17.10 (-10%)

By Dato' Dr. Abdul Basit Hj. Abdul Rahman
Al-Quran sering menggunakan kalimah wa absyiru (khabar gembira) untuk menenteramkan hati orang mukmin, agar tetap berada di jalan lurus. Datangnya kalimah ini umpama angin sejuk di kala teriknya kehidupan yang penuh dengan rintangan dan cabaran. Dijanjikan syurga, nikmat buat yang sabar, diberi ganjaran pahala berganda dan ditanam kasih sayang dalam hati, merupakan antara khabar gembira daripada Allah SWT buat golongan beriman. Walaupun terpaksa berjalan di atas ‘duri’ du Learn More
USUAL: RM34.00

NOW: RM 30.60 (-10%)

MEMBER: RM 27.20 (-20%)

By Ahmad Isa
Ahmad dan Adilah menyambung kayuhan ke India, Nepal dan Pakistan setelah melepasi Malaysia, Thailand dan Myanmar. Di India, Ahmad yang introvert mengalami tekanan berikutan sifat warganya yang sentiasa ingin tahu. Berbeza dengan Adilah yang ekstrovert dan sangat gembira dengan sambutan di India walaupun mereka berbeza bahasa. Mendaki Gunung Everest adalah salah satu impian Ahmad sejak kecil, namun nasib tidak menyebelahi mereka kerana memasuki Nepal pada musim hujan dan sanga Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 31.50 (-10%)

MEMBER: RM 28.00 (-20%)

By Nabeel Al-Azami
Kenyataan yang mendalam oleh Nabi Muhammad s.a.wini memaksa kita menyedari bahawa pada suatu peringkat tertentu, kita semua adalah pemimpin. Namun, apakah yang menjadikan seseorang itu pemimpin yang baik? Dan bagaimanakah setiap daripada kita mencapai standard kepimpinan yang ditetapkan oleh Nabi? Buku ini membentangkan rangka kerja kepimpinan yang dikaji dengan baik dengan gabungan kajian kes pengamal kontemporari buat kali pertama untuk pembaca yang berminat dengan model un Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 27.00 (-10%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Aminimint , Aman Wan
Sebulan dengan keluarga baru, Aichan mula selesa dan bersemangat untuk belajar tentang Islam daripada Papa dan Mama, terutamanya kakak tiri Aichan, Sarah. Ditambah pula dengan Ramadan yang semakin dekat, Sarah sangat bersemangat untuk berkongsi tentang Islam. Maka, Aichan pun terikut untuk berpuasa sekali buat kali pertama dalam hidupnya. “Aichan suka Sarah… tapi Sarah ni terlalu cerewetlah!” kata Aichan memprotes. Semua kesalahan yang Aichan buat dalam solat atau puasa Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Rehan Makhtar
Kerana dia adalah pilihan-Mu BIARLAH masa sedang menewaskan usianya, Taufiq tidak pernah kisah. Hidupnya mudah. Jika ada, adalah. Jika tidak… tak mengapalah. Melihat teman baik yang sudah bertemu cinta sejati, dia langsung tidak cemburu. Malah, bahagia mereka menjadi bahagianya. Tapi, tidak pada mama. Dia percaya, restu ibu membawa bahagia, Taufiq akur dan reda menerima wanita yang mama pilih. Dia akan mencintai wanita itu sepenuh hati pada ketika wanita itu Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Syaz Sufiy
Slapped by the truth or kissed by the lies? Orang lain tidak akan tahu sesakit apa yang sedang menghentam dada kita kerana di luarannya kita nampak hidup dengan sangat baik di dalam kesempurnaan yang indah. Itulah apa yang sedang dilalui oleh Luf Gabriel dan Aura Iman Thania. Aura nekad mahu mencari tahu kisah sebenar di sebalik gahnya nama keluarganya. Dari Rusia ke Malaysia, Aura cuba menguatkan hatinya yang seringkali rapuh itu untuk membela nasib si ibu. Setiap pertemu Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 25.20 (-10%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By Xiao Jiangnan
Abang Walnat mungkir janji dan tidak hadir ke Hari Sukan sekolah Walnat. Walnat berasa marah dan terus lari dari rumah. Apabila sampai di hujung gua, Walnat mendapati sebuah alam yang indah dan terdapatnya dinosaur yang telah lama pupus hidup di sana. Walnat telah berkenalan dengan sepasang kawan baharu, iaitu Corythosaurus Dio dan Parasaurolophus Mike. Namun, kedua-dua puak dinosaur tersebut berdendam-dendaman. Mereka dilarang untuk bergaul antara satu sama lain. Oleh de Learn More
USUAL: RM17.50

NOW: RM 17.50 (-0%)

MEMBER: RM 15.75 (-10%)

By Rose Harissa
Saat cita-cita menjadi salah seorang ‘geng pecah pintu’ tercapai, Umar Alhaidhar menyedari bahawa hidupnya sangat dekat dengan kematian. Oleh itu bukan mudah bagi Umar mendedahkan ­identiti kepada orang awam termasuk kepada ­keluarga sendiri. Dia ceria dan perahsia dalam waktu bersamaan. Tapi ketika bersama pasukan, setiap tindakan Umar mengungkapkan ketangguhan mental, tujuan dan tekad yang tak tergoyahkan. Segala parut yang ­terhasil ­daripada latihan intensiti ting Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.10 (-10%)

By Nursuhada
Perempuan Yang Membaca dan Bahagia mengajak kita untuk menikmati setiap musim perjalanan- apa-apa yang sudah terjadi, apa-apa yang sedang dilalui, apa-apa yang kita lewati suatu ketika nanti. Semuanya mengandungi erti bahawa hidup ini menyimpan pembelajaran untuk kita pelajari dan nikmati, untuk kita menjadi sebaik-baik manusia yang bernilai dan berbudi. Perempuan Yang Membaca dan Bahagia membawa kita merenung dan melihat jejak-jejak kehidupan- melewati fasa pencarian, mengh Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

Out of stock

By Al-Imam Adz-Dzahabi
perkara yang dilarang akan diberikan ganjaran pahala yang tidak terkira nikmatnya sebalik jika melakukan perkara yang dilarang maka seorang hamba itu dikira telah melakukan dosa dan akan dibalas dengan siksaan yang pedih di akhirat kelak. Allah SWT memberi jaminan bagi sesiapa sahaja yang menjauhi dosa-dosa dan perkara-perkara yang diharamkan akan diampuni semua dosa-dosa kecil yang dilakukannya. Learn More
USUAL: RM31.90

NOW: RM 31.90 (-0%)

MEMBER: RM 28.71 (-10%)

By SisYoujae
Habluminallah wa habluminannas~ Menjadi Muslim terbaik itu tidak cukup sekadar menjaga hubungan dengan Tuhan Sekalian Alam. Hakikatnya, setiap tindakan kita terhadap manusia, haiwan, seisi alam serta persekitaran turut menjadi kayu ukur keperibadian kita. Demi mengekalkan keharmonian sedia ada, keperibadian mulia dan disenangi menjadi kunci utuhnya perhubungan yang dibina serta damainya kehidupan yang dilalui. Judul kali ini bakal membawa kita menjadi lebih rahmah terh Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By
Yu Yu Hakusho 幽游白书 TV SERIES VOL.1 - 112END (JAP / CAN / ENG) Yu Yu Hakusho The Movie: The Golden Seal (JAP/ENG) Yu Yu Hakusho The Movie: Poltergeist Report (JAP/ENG) Yu Yu Hakusho Special (JAP) (E / C / M) One fateful day, Yuusuke Urameshi, a 14-year-old delinquent with a dim future, gets a miraculous chance to turn it all around when he throws himself in front of a moving car to save a young boy. His ultimate sacrifice is so out of character that the authorities o Learn More
USUAL: RM99.90

NOW: RM 99.90 (-0%)

MEMBER: RM 89.91 (-10%)

By Siti Sarah Othman
Stunt apa yang dilakukan oleh pocong, toyol dan kakak ponto kali ni? Yang pasti, tujuan mereka tidak lain tidak bukan adalah untuk menakut - nakutkan manusia. Persoalannya, adakah manusia bakal mengigil ketakutan dengan stunt yang dilakukan oleh para hantu? Atau, manusia berjaya menghalang rasa takut mereka kali ini?? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Artis Komik KGS
Pertama Kali Diterbitkan Dalam Bahasa Melayu!Kompilasi karya superb artis-artis komik legenda KADOKAWA GEMPAK STARZ dari majalah POPCORN untuk kipas-susah-mati. Selami dunia kelam indah dilakar penuh berseni dari Puppeteer, Puyuh, Slaium, Redcode, Kaoru dan ramai lagi! Koleksi WAJIB KUMPUL! Learn More
USUAL: RM49.90

NOW: RM 49.90 (-0%)

MEMBER: RM 44.91 (-10%)

By Mohd Faizullizam
Ada yang percaya, ada yang sebaliknya. Namun perkara yang ghaib itu sememangnya wujud. Malah kewujudan benda-benda ghaib ini telah termaktub di dalam Al Quran 1400 tahun yang lalu. Sebagai hamba yang beriman. Kita diwajibkan untuk mempercayainya, tetapi bukanlah bergantung harap padanya. Namun ada di antara kita yang terpilih untuk dibuka hijabnya malah memikul tanggungjawab tanpa sebarang imbuhan melainkan ganjaran dari Allah semata-mata. Kisah ini membawa kalian, menyelami Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Ustaz Muhadir Haji Joll
Isteri adalah insan yang paling rapat dengan seorang lelaki selain ibu bapa dan adik beradik. Justeru, wajarlah mereka dilayan dengan sebaik-baiknya. Siapakah sahaja yang layak dicontohi dalam soal berbuat baik selain daripada Rasulullah SAW? Naskhah ini; BAGAIMANA AKHLAK NABI SAW DENGAN ISTERI? mengumpulkan 94 buah hadis Nabi SAW yang merakamkan akhlak Nabi SAW dengan para isteri Baginda. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Adilla Rahim
Mengapa perlu siapkan diri? Bayangkan kalau generasi muda tidak memahami ilmu dalam mendapatkan jualan? Bagaimana mahu hidup dengan baik dalam kegawatan ekonomi yang semakin mendesak kini? Semasa saya menulis buku ini, kita mengalami perubahan gaya atau norma hidup yang drastik selepas negara dilanda virus Covid-19. Ia membuatkan saya banyak berfikir dan mencari orang-orang lama untuk berbual bagi meredakan keresahan kepada situasi yang tidak menentu ini. Setiap pengalaman o Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 22.50 (-10%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Syira Lokman
Dalam melayari hidup, kita sering berdepan dengan kesedihan, keresahan, ketakutan, kekecewaan, sakit hati, benci, marah, rasa keseorangan, jiwa kosong dan pelbagai lagi emosi bercampur baur. Ada masanya kita sendiri tidak ketahui mengapa diri kita begini. Ada antara kita berdepan trauma masa lalu. Takut dengan masa depan. Kecewa dengan harapan. Benci terhadap pengkhianatan. Kecewa dengan penolakan. Marah dengan ketidakadilan. Sunyi dalam keramaian. Hari-hari kita cuba bangki Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By August King
Komik istimewa ini didedikasikan kepada pembaca yang ingin tahu tentang dunia. Marilah bersama meneroka dan membongkar misteri alam semesta yang belum diketahui! KENAPA ASYIK BERPUSING DI TEMPAT SAMA? SYOT LIVE 01 SERAM BANGUNAN TERBIAR #HANTULANGGARDINDING #SESAT KENAPA TIBA-TIBA BANYAK ULAR MUNCUL? SYOT LIVE 02 DENDAM ULAR BERMATA SATU #BANYAKULARMUNCUL #TABIATHAIWAN MENGAPA KATAK DAN KODOK SALING BERMUSUH? SYOT LIVE 03 PERTARUNGAN SENGIT KATAK DAN KODOK Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Aesya Azahar
Raisya Medina, gadis yang memasang satu impian untuk menjadi seorang penulis! Namun untuk mencapai impiannya itu ternyata bukanlah mudah. Satu per satu rintangan yang terpaksa dilalui oleh Raisya. Termasuklah manuskripnya ditolak pihak penerbit. Raisya kini tiba di ‘jalan mati’! Demi mencapai impiannya, dia perlu bersemuka dengan Armand Hisyam, CEO syarikat penerbitan idamannya. Tapi bukan mudah untuk meladeni Encik CEO itu. Sudahlah cerewet, ada pula syarat-syaratnya. Learn More
USUAL: RM32.00

NOW: RM 32.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.80 (-10%)

By A. Darwisy
Sembilan keturunan syaitan, dia salah seorang mewarisinya... Laqqus, keturunan syaitan yang tugasnya menghasut manusia agar mensyirikkan ALLAH. Apa yang dialami keluarga Anje dan Adika, adalah permainan halus syaitan ini. Daripada benih pasangan suami isteri inilah, lahir tiga zuriat yang mana salah seorangnya berjaya digelapkan imannya. Bermacam kerosakan telah dilakukan hingga Kampung Tenung Bulan tidak lagi aman damai. Khurafat bermaharajalela. Amalan ilmu hitam bertuan Learn More
USUAL: RM34.00

NOW: RM 34.00 (-0%)

MEMBER: RM 30.60 (-10%)

By Aizuddin Hamid
Menjadi seorang wanita yang mengamalkan Islam secara keseluruhan dalam kehidupan sehariannya bukanlah suatu tugas yang mudah, apatah lagi dengan pelbagai cabaran yang mendatang sehingga tidak ramai wanita mampu istiqamah dalam mencari redha-Nya. Disebabkan itulah, penting untuk para muslimah masa kini mempunyai role model atau contoh teladan yang terbaik untuk diikuti agar setiap tindak-tanduk yang dilakukan itu berlandaskan syariat Islam. Jadi, dalam penulisan ini beberapa o Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Bunda Ary
Pada hari Isnin, 12 Rabiulawal bersamaan 20 April 571M, lahirnya seorang bayi bernama Muhammad. Muhammad dilahirkan oleh seorang wanita yang mulia iaitu Aminah. Semua orang gembira ketika Muhammad dilahirkan, termasuklah datuknya, Abdul Mutalib. Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Bunda Ary
Dengan kecerdasan, kepimpinan, prinsip keadilan dan wahyu yang Allah berikan, Rasulullah menyusun tatacara bermasyarakat di Madinah. Baginda menguruskannya dengan sangat indah seperti yang tertulis dalam perjanjian bertulis yang disepakati oleh seluruh penduduk Madinah. Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Jagad A. Purba
Dalam buku NWO (The New World Order) yang diterbitkan Hijjaz Records sebelumnya telah dibahas pemahaman konspirasi untuk mengungkap apa itu NWO, siapa saja konspirator global dan wadah konspirator dalam secret societies (masyarakat tersembunyi). Dalam buku kedua ini, pembahasan NWO dilanjutkan dengan langkah-langkah final menuju katalisasi NWO di pelbagai bidang di seluruh dunia dan pemerintahan baik melalui persetujuan dan penaklukan. Buku ini mengulas bagaimana langkah-lang Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.91 (-10%)

By Harleen
Dia lelaki misteri yang entah dari mana muncul, menyelamatkan hidup Naina daripada menyentuh kematian. Naina Hijannah, seorang pegawai penyiasat polis yang direhatkan dari kerja atas faktor penyakit murungnya yang semakin serius. Tapi apabila berlaku pembunuhan yang berkait rapat dengan hidupnya, dia tak mampu duduk diam! Naina tetap menjalankan tugas walaupun sudah dilarang oleh ketuanya. Neil Hazrael, seorang lelaki yang hampir mati kerana tindakan Naina yang meling. Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 23.20 (-20%)

MEMBER: RM 23.20 (-20%)

By Aunie Ayunie
TEMANI AKU, CINTA Takdir tidak pernah silap dalam mengaturkan setiap pertemuan. Apatah lagi dalam menyatukan dua jiwa. CINTA KHALEEDA – Dunianya yang indah dan berwarna-warni bertukar menjadi huru- hara selepas kepulangan Ali Firhan ke Malaysia. Dia tak suka bila Firhan terlalu mengongkong hidupnya Firhan acah-acah nak jadi pelindungnya pula? Huh, dasar diktator tak tahu malu! ALI FIRHAN – Walau diasak dengan kata-kata sinis dan layanan beku si adik tiri, tapi dia Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Ibnu Ibrahim At-Tawari
 MENDAM BERAHI ialah sebuah kapal kenaikan kerajaan yang digunakan zaman Kesultanan Melayu Melaka abad ke-16. Kapal ini berada di bawah kendalian Laksamana Hang Tuah semasa beliau mengembara ke-14 buah negara bagi menjalinkan hubungan dengan negeri asing, juga untuk membawa jemaah haji ke Mekah. Mendam Berahi panjangnya 60 gaz (180 kaki atau 54.9 meter) dan lebarnya 6 depa (36 kaki atau 11 meter). Menurut kajian Rohaidah Kamaruddin, penukaran unit yang dibentangkan dalam m Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.91 (-10%)

By Fujiko F Fujio
Nobita selalu kena marah. Disebabkan kali ni markah ujian dia teruk, fia dilarang baca komik, tak boleh tengok TV dan tak boleh keluar rumah! Tanpa dijangka, Nobit larikan diri bersama kawan-kawannya dan pergi ke zaman Jepun 70,000 tahun dulu. Apa agaknya pengembaraan yang menunggu diorang kat sana? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.00 (-0%)

By Afieyza Isahak
Rezeki bertemu seorang rakan sekolah telah membantu Aznain sekeluarga untuk berpindah ke sebuah rumah kampung. Kebaikan tuan rumah bernama Jambak itu cukup menyenangkan keluarga kecil itu memandangkan kehadiran mereka seolah tidak di pedulikan oleh penduduk setempat. Pokok Rambung yang terletak tidak jauh dari rumah sewa itu menjadi perantara antara kisah dulu dan kini. Orang kampung kata, pokok itu berpuaka, pokok itu makan orang tapi itulah tempat di mana sepasang kekasih Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By MOHD FAIZULLIZAM
KEBANGKITAN CAHAYA SUKMA Sungguhpun berjaya menghalang kemaraan musuh di Wilayah Buana Utara. Ketewasan di wilayah selatan, telah mengangkat Ramasura menjadi penghulu besar bunian setelah wilayah selatan telah lama tidak berpemimpin. Ini bermaksud cabaran getir masih lagi menghantui Ahmad dan Muhammad. Bidak-bidak Tri Mahadewa pasti tidak akan berputus asa di utara manakala Ramasura pasti akan bermaharajalela di selatan. Mampukah mereka berdua memenuhi Ramalan Jagat Raya? Da Learn More
USUAL: RM40.00

NOW: RM 40.00 (-0%)

MEMBER: RM 36.00 (-10%)

By FAIZUL RAHIM
~Jangan percaya apa yang dilihat, kerana mata bisa menipu!~ Kehilangan Wafiq menimbulkan keraguan kepada diri sahabatnya, Amir. Bangkai kereta yang tersadai kosong tanpa berjasad menambahkan keresahan. Usaha telah dilakukan dengan pelbagai cara. Kejadian bunuh diri di asrama sekolah tempat Wafiq sepatutnya bertugas menjadi titik awal perjuangan Amir mencari sahabatnya itu.Dalam perjuangan itu, Wafiq tersepit antara realiti dan tipu daya syaitan. Antara batil dan yang hak, Wa Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

1-379 of 379

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top