0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Dr. Aidh Abdullah Al-Qarni 'Found 946 Related Products
By Abdullah Abdul Hamid
Kenapa buku ini dihasilkan? Siapakah yang perlu membacanya? Apakah mesej yang terkandung di dalamnya? Buku Apabila Wartawan dan Artis Menangis adalah catatan daripada perjalanan dan pengalaman penulis di beberapa buah negara terutamanya ketika menjalankan tugasan Wartawan dan misi kemanusiaan, antaranya Tebing Barat dan Semenanjung Gaza di Palestin, Syria dan Bangladesh. Buku ini dihasilkan untuk menyampaikan pelbagai kisah yang disaksikan dan dirasai sendiri oleh penulisnya. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Kino , Leo , Steven
Ray dan kawan-kawannya tidak sengaja masuk ke kapal selam yang disalah sangka sebagai makmal. Kini mereka bersama Dr.Michio menyisat naga laut di laut dalam. Secara kebetulan kesahihan kisah silam yang dicari Niler selama ini juga terungkai apabila bertembung dengan "mata merah". Bagaimana mereka berdepan makhluk legenda dalam keadaan gelap dan jauh di bawah air? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Shaze Alma
Dr. Hayra dan Dr. Zeyl... mereka berdua diiktiraf genius kerana memegang gelaran pakar psikiatri dalam usia yang masih muda. Tapi, mereka sebenarnya tak ikhlas langsung dengan kerjaya itu. Seorang teringin nak jadi pramugari, seorang lagi berangan nak jadi karyawan seagung Shakespeare. Masing-masing sekadar ikut kehendak orang tua yang mahu menjaga reputasi keluarga yang berstatus elit itu. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Napoleon Hill
Discover the 13 powerful principles behind every great success story The timeless bestseller setting out Hills's formula for money-making success Napoleon Hill, America's most beloved motivational author, devoted 25 years to finding out how the wealthy became that way. After interviewing over 500 of the most affluent men and women of his time, he uncovered the secret to great wealth based on the notion that if we can learn to think like the rich, we can start to behave lik Learn More
USUAL: RM62.90

NOW: RM 62.90 (-0%)

MEMBER: RM 56.61 (-10%)

By 凃俐雯
★★國家隊隨隊隊醫、中西醫雙修復健專科醫師── 凃俐雯 醫師 最新力作!★★   >>只做按摩和伸展?難怪你老是舊傷復發、疼痛好不了!<<    沿著8個主要關節,喚醒身體10大肌群,   從局部到全身,現代人必備的保養&強化圖解大全集!   ◎上班族、市民運動員、專業防護員、職業選手,最想問的問題:   就算按摩激痛點,為什麼還 Learn More
USUAL: RM69.30

NOW: RM 69.30 (-0%)

MEMBER: RM 62.37 (-10%)

By 陳盈君
IN LAK’ECH! 當我們學習這套星際馬雅十三月亮曆, 也就準備開始與銀河系整體的能量同步運作, 並以更高維度的視角,調頻校準我們的人生。   在生命的旅途中,我們是否能夠察覺到,   自己有哪些與生俱來的天賦才能,以及尚未開展的可能?   什麼樣的人會為我帶來挑戰與成長?   什麼樣的人能為我帶來支持的能量,為生命平添精彩?   什麼 Learn More
USUAL: RM80.10

NOW: RM 80.10 (-0%)

MEMBER: RM 72.09 (-10%)

By 稲垣理一郎
  遭到冰月背叛,讓司決意與千空合作!組成奇蹟搭檔對抗冰月!另一方面,為了找出石化現象之謎,千空等人企圖航向世界;而要在大海航行,需要船與船長……?邁入大航海時代吧! Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 16.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.00 (-0%)

By 謝明儒
  明星模特兒圈瘋傳、國內外企業名人爭相預約!   治癒台灣、歐美、東南亞、中國世界各地疼痛患者!   長達20~30年的疼痛重症者,不必打針吃藥都有機會痊癒!   「這本《醫學瑜伽 解痛聖經》裡埋了許多寶藏,極有可能就埋了解決你多年疼痛的那把鑰匙。」──名模、演員 蔡淑臻   【常年痠麻、嚴重疼痛患者的唯一救星──醫學瑜伽 Learn More
USUAL: RM61.60

NOW: RM 61.60 (-0%)

MEMBER: RM 55.44 (-10%)

By Rafina Abdullah
Berkahwin dengan seorang lelaki yang sering menyimpan curiga, bukanlah satu keadaan yang menyenangkan bagi Ariana. Setiap hari yang dilalui, dia perlu berhati-hati dalam setiap langkah. ARIANA "Sebagai pembantu peribadi mak su, Rin tak boleh elak dari berjumpa Haji Fahmi kalau ada apa-apa urusan berkaitan." Izudin... kegagalan rumah tangganya bersama wanita yang dikasihi, menjadikan dia seorang yang over protective selepas berkahwin dengan Ariana. Pantang telinganya mende Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Dr. Kamilin Jamilin
"Buku ini menghimpunkan 101 coretan Untaian Nasihat, Risalah Dakwah, Isu Semasa & Kupasan Ilmu yang insyaAllah sangat bermanfaat buat kita semua. Moga Allah berkati hasil tulisan ini." -Dr. Kamilin Jamilin- Buku ini secebis legasi yang mampu penulis tinggalkan buat masyarakat dan generasi seterusnya. Ia merupakan catatan dan luahan berkaitan pelbagai isu yang dibahagikan kepada empat bab iaitu untaian nasihat, risalah dakwah, isu semasa dan kupasan ilmu. Keseluruhannya Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Datuk Dr. Ustazah Norhafizah Musa
"Terima kasih ALLAH atas nikmat yang Engkau kurniakan. Terima kasih atas nikmat berkeluarga yang Engkau rezekikan. Maka kurniakan kami kesabaran dalam memenuhi amanah ini." - Datuk Dr. Ustazah Norhafizah Musa Tip bahagia dalam keluarga: - Mesti DEKAT dengan AL-QURAN. - Saling MENGHORMATI ibu ayah dan anak-anak. - 'BELI' jiwa dengan 'MEMBACA' personaliti mereka. - DIDIK anak dengan LEMAH LEMBUT kerana kekerasan akan menjauhkan mereka. - BERKORBAN untuk KELUARGA kerana kian ba Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Shaykh Abdullah Bin Abd Al-Aziz Al-Jibreen
“Interaksi Dengan Bukan Muslim Dari Perspektif Sunnah dan Keindahan Agama Islam” adalah satu kajian yang sangat baik dan berjaya memberikan panduan yang meliputi beberapa aspek penting mengenai isu ini. Ia mempamerkan keindahan sebenar agama dalam hubungan interaksi dengan bukan Muslim. Kajian ini boleh dijadikan asas dalam membincangkan beberapa aspek penting dalam interaksi dengan bukan Muslim. Ia boleh dikembangkan lagi untuk memberikan solusi kepada pelbagai permasala Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Jemaah Seram
Himpunan 11 cerpen seram dan thriller bertemakan pohon/pokok. Ilya Abdullah - Puaka Beringin Suhana Mat Lazim - Harum Bakawali Asraf Shaari - Pokok Durian Berdarah Ella Affandy - Pokok Nurhan Yusof - Lambaian Ara Acik Zaza - Misteri Pokok Ubi Kayu Balqis Jaz - Patin Tempoyak Daun Cemumur Alissa Alee - Jantung Zaif AB - Teksi Terakhir Zaif AB - Sakat Zaif AB - Lu Sudah Kena Main Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 16.00 (-20%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By Black Ink Team
WHO WINS? WHO KNOWS, WHEN A MURDER OF CROWS HUNT OUR HEROES! Concerned by chiropteran calamity, Dr. Darwin has Jake, Louis, and the rest of the team winging their way over to Honduras to put an end to some baffling bat bloodbaths! Shining a light onto a darkening plot, little do our heroes realise the Animal Kingdom's sinister scheme! Intent on keeping Dr. Charles captive, murder most fowl is the fatal solution! What hope have our heroes of emerging unscathed as they look up Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Black Ink Team
PEMBUNUH GAGAK MENGINTIP X-VENTURE? Dr. Darwin menghantar Pasukan X-VENTURE untuk menyiasat kes sejumlah besar kelawar ditemui mati di Honduras. Sementara itu, 'raja alam haiwan' menghantar kawanan gagak untuk menghapuskan X-VENTURE. Mereka mahu menghalang Dr. Charles pulang! Bolehkah Pasukan X-VENTURE bertahan pada masa akan datang? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Dr.Farhan Hadi Fatimah
Jika masuk ke tempat seindah syurga sekalipun,jika di dalamnya ada wajah masam dan bahasa menyakitkan, apa perasaan kita? Hilang rasa suka. Kan? Sungguh, senyuman dan kata-kata yang baik itu antara ciri-ciri suasana dalam syurga abadi. . Jom kita jadikan hari ini syurga yang disegerakan. Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Dr.Nur Hanisah
Kehamilan bukan semata-mata menjadi (bakal) ibu, bahkan ia hadir dengan pelbagai harapan, tugas dan tanggungjawab lain. Ia proses alami yang amat besar nilai manusiawinya. Lantaran itu, gelaran ‘ibu’ dan segala keistimewaannya hanya dikalungkan ke leher dan bahu seorang wanita. Perjalanan dari mula hamil, kelahiran, seterusnya menyusu dan mendidik anak, sekalipun indah, tidak terlepas daripada ujian dan komplikasi. Kadangkala mendorong para wanita terpilih ini ke sudut Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By Dr. Hj. Ahmad Nasir Mohd Yusoff Johan Ismail
Panduan Solat di Luar Kebiasaan Kaedah berwuduk dalam kenderaan Kaedah menentukan arah kiblat Solat jamak dan solat qasar Kaedah solat semasa keuzuran Kaedah solat dalam kenderaan Kaedah solat dengan memakai kasut Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Kelly Weinersmith
The instant New York Times bestseller! A Wall Street Journal Best Science Book of the Year! A Popular Science Best Science Book of the Year! From a top scientist and the creator of the hugely popular web comic Saturday Morning Breakfast Cereal, a hilariously illustrated investigation into future technologies -- from how to fling a ship into deep space on the cheap to 3D organ printing What will the world of tomorrow be like? How does progress happen? And why do we not have a Learn More
USUAL: RM59.95

NOW: RM 59.95 (-0%)

MEMBER: RM 53.96 (-10%)

By 稲垣理一郎
  科學王國與司帝國進入最終決戰!千空等人團結一致,發動奇蹟洞窟爭奪戰,然而此戰的結果卻得賭在20秒的奇襲上……?科學與力量,究竟哪一方才能引導人類──?命運的倒數計時即將開始! Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 16.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.00 (-0%)

By 梅默特·奧茲
  《紐約時報》暢銷書   耶魯大學預防研究中心主任、CNN醫療新聞特別推薦!   ◎想讓自己有快速入睡的好眠?試試「香蕉皮茶飲」,就寢前一小時喝最有效。   ◎每天大口喝6杯水,有效緩解慢性頭痛;咖啡加肉桂,更是雙效的抗氧化飲料。    ◎保護大腦,你要多吃薑黃;每週吃一次魚,能遠離失智,但要小心魚裡的汞。   ◎什麼食物能讓 Learn More
USUAL: RM73.90

NOW: RM 73.90 (-0%)

MEMBER: RM 66.51 (-10%)

By Ustaz Zulkarnain Dollah , Asyraff Hafdzan Abdullah
40 Hadis Huru- hara Kiamat – Merupakan sebuah buku yang mempunyai 40 himpunan hadis-hadis sahih berkenaan apa yang akan berlaku semasa kiamat, kesukaran-kesukaran yang bakal dihadapi oleh manusia ketika kiamat dan bagaimana menghadapinya. Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Faith G . Harper
With science and humour, Dr. Faith demystifies topics such as kink, consent, shame, and trauma recovery. Read this book to learn vital life skills like listening to your body and your gut, setting boundaries, and communicating your needs. If you're looking to heal from past wounds, make better choices, or improve an existing relationship, this book is for you. Better sex and relationships are totally possible! You've got this. Learn More
USUAL: RM76.90

NOW: RM 76.90 (-0%)

MEMBER: RM 69.21 (-10%)

By Rin Ahmad
Delilah seorang playgirl, tak pernah serius dalam hubungan dan akan memutuskan hubungan dengan pasangannya sesuka hatinya. Pertemuan pertama Delilah dengan Ezaq ialah di sebuah hotel. Masing-masing dengan urusan sendiri, tapi cukup untuk meninggalkan kesan. Malangnya, Delilah sudah mempunyai kekasih. Ezaq tetap menjejak Delilah walaupun tahu dia sudah berpunya dengan alasan membayar baki upah kerana menolongnya semasa migrain tempoh hari. Namun, layanan Delilah sangat din Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Prof. Dr. Abdul Basith Muhammad As-Sayyid
MAKAN IBADAH SIHAT: CARA MAKAN RASULULLAH S.A.W Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Prawan Prayoonhong , Dusit Kladchat
杜拉汉接收了别西卜的魔力,成为了新一代的疾病魔王,并且释放了多种疾病侵袭人族。小蚊众人全力阻挡。杜拉汉眼见情势逆转而下,便释放出埃博拉病毒。 埃博拉病毒削弱了小蚊及他的同伴们的力量与免疫力。千钧一发之际,小蚊拔出杜拉汉体外的接收器,救出别西卜。失去魔力的杜拉汉迅即被疾病反噬控制,被引领去攻击人族。 别西卜利用仅剩的魔力阻 Learn More
USUAL: RM14.90

NOW: RM 14.90 (-0%)

MEMBER: RM 13.41 (-10%)

By Dr. Bash
Welcome, welcome to Finale, the third and final book in Stephanie Garber's #1 New York Times bestselling Caraval series! A love worth fighting for. A dream worth dying for. An ending worth waiting for. It's been two months since the Fates were freed from a deck of cards, two months since Legend claimed the throne for his own, and two months since Tella discovered the boy she fell in love with doesn't really exist. With lives, empires, and hearts hanging in the balance, Te Learn More
USUAL: RM55.90

NOW: RM 55.90 (-0%)

MEMBER: RM 50.31 (-10%)

By Dr.Farhan Hadi , Fatimah Syarha
Formula mengurus emosi diri dan memandu cara ibubapa bersikap saat bersama anak. Sumber naqli (al Quran dan al Sunnah) & aqli (Psikologi, Saintifik). Membangun ‘personal bonding’ dan ‘family bonding’.Kita mahu karakter anak jadi ‘penyejuk mata’? Kita dulu kena masukkan karakter hebat ni dalam diri kita. I- ikhlas C- Carinf U- Understanding T- Trusting A- Accepting P- Patience P- Positive Thinking L- Listening E- Empathy A- Assertive Parenting Jom! # Learn More
USUAL: RM40.00

NOW: RM 40.00 (-0%)

MEMBER: RM 36.00 (-10%)

By Dr.Farhan Hadi , Fatimah Syarha
Fatimah Syarha, Dr. Farhan Hadi Macam mana nak jatuh cinta dengan Al-Quran? Biar seronoknya tu lebih manis daripada saat bercuti di luar negara. Seperti mana Al-Quran yang dinanti-nantikan turunnya oleh generasi awal, 'live' penuh pengalaman, dinikmati dan segera diamalkan. Sama-samalah kita mencipta 'saat lazat' seisi keluarga bersama Al-Quran tidak kiralah samada kita seorang pelajar, pekerja, doktor, anak, ibubapa, suri ummah, raja atau siapa sahaja. Ciptakannya dengan m Learn More
USUAL: RM43.00

NOW: RM 43.00 (-0%)

MEMBER: RM 38.70 (-10%)

By Dr. Azrul Azlan , Muhammad Faris Izzuddin
Kisah Nabi Yusuf a.s merupakan antara kisah terbaik disebabkan oleh banyak faktor dari segi pengisahan dan isi kandungannya. Kisah agung ini memaparkan gambaran sifat sabar seorang hamba yang menghadapi ujian yang sangat berat daripada ujian dibuang oleh adik-beradik sendiri, dilemparkan fitnah melakukan perbuatan keji, dimasukkan ke dalam penjara serta pelbagai perkara lagi. Learn More
USUAL: RM39.00

NOW: RM 39.00 (-0%)

MEMBER: RM 35.10 (-10%)

By Dr.Mohd Nidzam
Ensiklopedia (atau ensaiklopedia) berasal dari bahasa Greek “egkyklios paideia” yang bermaksud sebuah lingkaran (a circle of instruction) yang lengkap. Soal Jawab Agama adalah satu kaedah mendapatkan ilmu pengetahuan yang pelbagai dalam hal ehwal agama secara pantas (fast track). Pengajian atau pembacaan tidak semestinya melalui penelitian hierarki ilmu step-by-step dari awal tetapi boleh sahaja ditanya serta mendapat jawapan spontan di mana-mana bahagian ilmu. KEISTIME Learn More
USUAL: RM69.00

NOW: RM 69.00 (-0%)

MEMBER: RM 62.10 (-10%)

By Dato'Dr. Haji Mohd Fadzilah Kamsah
Setiap manusia mempunyai keistimewaan yang Allah ciptakan dalam diri. Namun, ada halangan-halangan yang membuatkan kita tidak menjumpai potensi dan keupayaan yang sebenar. Antaranya ialah gangguan dan godaan daripada syaitan yang tidak pernah cuti untuk menghasut manusia ke arah keburukan. Naskhah ini merupakan soal jawab mengenai permasalahan-permasalahan yang berlaku kepada diri, keluarga dan masyarakat. Penulis mengajak kita untuk tidak terlalu memikirkan masalah, tetapi Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Dr. Go
Kejadian yang menyeramkan serta mendebarkan hati telah berlaku! Namun, misteri kejadian-kejadian tersebut masih tidak dapat dirungkai oleh pasukan pemburu hantu. Para pembaca pasti turut berasa gementar, bukan? • Pasukan Pemburu Hantu • Hantu Berbola Mata • Siapa Dia? • Bunyi Di Atas Bumbung Bangunan • Barang yang Hilang • Lif • Tolong Selamatkan Saya • Rahsia Di Pusat Swabelajar • Bas Hantu • Kes Terakhir Pasukan Pemburu Hant Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By Daisy Zahra , Iman Fadia , Shukriah , Rodzi , Tey Marzuki , Ilya Abdullah
Gulai Kawah Daging – Daisy Zahra “Kau nampak apa yang...” “Aku nampak apa yang kau nampak.” Mereka berdua berpura-pura tidak nampak makhluk tersebut yang asyik menjilat-jilat daging yang disimpan di dalam peti sejuk beku itu. Gelang – Iman Fadia “Hamba datang menuntut pusaka. Pusaka warisan Sari... oh Sari.” Perlahan dia membuka mata. Terbeliak melihat sepasang kaki tanpa badan itu berdarah meleleh sedang menghentak-hentak lantai. Terjelepok Ben di atas lanta Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Jordon B. Peterson
What does everyone in the modern world need to know? Renowned psychologist Jordan B. Peterson's answer to this most difficult of questions uniquely combines the hard-won truths of ancient tradition with the stunning revelations of cutting-edge scientific research. Humorous, surprising and informative, Dr. Peterson tells us why skateboarding boys and girls must be left alone, what terrible fate awaits those who criticize too easily, and why you should always pet a cat when yo Learn More
USUAL: RM61.50

NOW: RM 61.50 (-0%)

MEMBER: RM 55.35 (-10%)

By Abdul Latip Talib
Harun bin al-Mahdi Muhammad bin al-Manshur Abu Jaafar Abdullah in Muhammad bin Ali bin Abdullah bin Abbas bin Abdul Muthalib. Nama ibunya Jurasyiyah bint Atha atau digelar Khaizuran. Harun Ar Rasyid lahir pada tahun 148 H di Kota Ray. Menjadi khalifah ketika berumur 25 tahun. Para sahabat Khalifah Harun ar Rasyid bercerita, setiap hari baginda sembahyang sunat 100 rakaat. Bersedekah atau menderma 1000 dirham setiap hari. Apabila pergi menunaikan haji, baginda membawa bersaman Learn More
USUAL: RM27.90

NOW: RM 27.90 (-0%)

MEMBER: RM 22.32 (-20%)

By Shankaran Nambiar
Transformation without thought runs the risk of being short term or a kneejerk reaction to events. Shaping the future requires forethought, planning and informed decision making. Nambiar has made it his business to encourage us all to think, and provides us with some trenchant thoughts and ideas to help us along the way. Datuk Seri Anwar Ibrahim. President, Parti Keadilan Rakyat A must read if you want op-eds about key issues in the economy before and after a momentous ev Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Fadli Salleh , Shahidan Shuib , Firdauz Abdullah , Reyna Ibrahim , Nurain Sabrina
"cikgu bukan sekadar mengajar a,b,c. guru sejati mendidik pekerti." cikgu fadli salleh "budak-budak, kalau kita kata nak cerita pasal hantu, masing-masing melopong tak sabar nak dengar. tapi aku rasa kau yang tua pun sama, kan? jadi, kali ni aku nak cerita kisah di tempat aku. begini kisahnya..." cikgu shahidan shuib "beri ruang untuk anak-anak kita belajar dan beri kesempatan untuk guru mendidik anak-anak ini dengan selesa. sampai masa kita akan lihat bagaimana perubahan a Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Paeh Design
Nuri Wardah dikejutkan dengan pengakuan cinta Sakuragi. Bagi Nuri Wardah, Sakuragi terlebih dahulu perlu mengenali akan kesucian agama Islam serta kepentingan sumber-sumber yang hak dalam mencari ilmu. Sakuragi, walaupun masih dalam ragu, mengorak langkah mencari ilmu mengenai Islam hingga menemukannya dengan imam Masjid Otsuka, Yusuf Asahi bin Abdullah yang bersetuju untuk mengajar Sakuragi berkenaan agama Islam. Bagaikan cawan yang kosong, dapatkah Sakuragi menerima denga Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Khairul Abdullah
Bukan semua hero perlu pakai kostum adiwira, boleh terbang tinggi ke langit, lari laju mengalahkan kilat, atau tembak laser dari tangan sambil pakai sut berapi-api yang power kemain. Itu semua dalam movie. Ya, dalam movie, di mana manusia boleh berimaginasi apa sahaja, cipta apa sahaja karakter yang tak mungkin wujud di alam nyata. Dalam dunia realiti, superhero sebenar selalunya tak didendang. Contohnya spesies ‘superdaddy’, yang boleh dikatakan dah nak hampir pupus Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Adrienne Young
OND ELDR. BREATHE FIRE. Raised to be a warrior, seventeen-year-old Eelyn fights alongside her Aska clansmen in an ancient, rivalry against the Riki clan. Her life is brutal but simple: fight and survive. Until the day she sees the impossible on the battlefield―her brother, fighting with the enemy―the brother she watched die five years ago. Faced with her brother's betrayal, she must survive the winter in the mountains with the Riki, in a village where every neighbor is Learn More
USUAL: RM52.90

NOW: RM 39.68 (-25%)

MEMBER: RM 39.68 (-25%)

By Prawan Prayoonhong , Dusit Kladchat
别西卜偷走鼠疫杆菌的活性标本,并将疫鬼释放出来。眼看疫鬼侵袭众人,小蚊立即前来救援,并阻止别西卜。 不料,小蚊一行人不幸感染鼠疫。在危急之下,小蚊解锁了终极免疫武器——铁娘子。他变身后,成功压制了别西卜与疾病。 别西卜心有不甘,执意要替妹妹复仇。小蚊使出最后一击,将别西卜击倒。在小蚊和弗兰肯的劝说下,别西卜终于醒悟,后悔 Learn More
USUAL: RM14.90

NOW: RM 14.90 (-0%)

MEMBER: RM 13.41 (-10%)

By Teme Abdullah
"Aku faham perasaan yang kau cerita kat aku mula-mula tadi..." "Rasa macam seakan-akan dilahirkan bodoh daripada orang lain." "Orang lain boleh score exam. Aku pulak tak boleh score. Dahlah lambat membaca. Huruf-huruf pun aku tertukar-tukar. Gagap pula tu..." "Bila aku cerita kat orang, orang tak percaya sebab diorang tak lalui. Diorang ingat aku memang malas. Diorang ingat aku reka cerita dan kasi alasan. Padahal Allah saja tahu macam mana aku ‘struggle’ nak jad Learn More
USUAL: RM33.00

NOW: RM 26.40 (-20%)

MEMBER: RM 26.40 (-20%)

By Teme Abdullah
Ribuan tahun selepas peperangan yang memusnahkan hampir keseluruhan dunia. Nusantara kembali aman di bawah naungan sultan; sehingga datang mereka yang mendakwa – kekuasaan itu hasil perjanjian dengan syaitan. Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Liza Suhana Ramli
Catatan ini ditulis genap 15 tahun penulis menyandang gelaran sebagai pendidik. Ya! Isu-isu remaja amat dekat dengan penulis sejak sekian lama. Pelbagai cerita pahit manis yang ditempuhi oleh siswa dan siswi telah penulis saksikan. Mendepani ragam remaja yang kian menginjak dewasa ini meninggalkan seribu satu kisah yang di antaranya menjadi garapan untuk habuan mata dan hati masyarakat di luar sana. Cabaran berdikari buat pertama kalinya tanpa pengawasan ibu bapa dan gu Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By 沈克爾 , 巴克
孩子老是叫不動、講不聽、皮到不行、靜不下來? 不是孩子不聽話,而是壓力大! 與其仰賴「抗壓力」,不如找出壓力源,培養「調整力」! 所有怪、懶、壞、笨、慢,迎刃而解。   ★《出版人週刊》:「棘手的親子關係有解!」   ★《柯克斯評論》:「這本書可以幫助所有年齡的孩子,從混亂狀態中回復平靜。」   沒有問題小孩,只有不被了解 Learn More
USUAL: RM69.30

NOW: RM 55.44 (-20%)

MEMBER: RM 55.44 (-20%)

By 稲垣理一郎
  順利潛入司帝國的阿鉻等人,秘密地在地國境內開通行動電話!第一通電話究竟打給誰?另一方面,千空與科學王國正在挑戰開發汽車,過程中製造出蒸汽機,順利在石器時代掀起工業革命! Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 16.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.00 (-0%)

By 亞歷山大·艾爾德
  AMAZON讀者評價五顆星,暢銷全球的投資經典   《霸榮週刊》年度推薦書,金融交易者必讀的最重要作品   已翻譯成法、德、希臘、荷蘭、波蘭、中、日、韓、俄等多國語言   ★完整典藏:心法(Mind)、技術(Method)、資金控管(Money),交易3M的不傳之祕   第一冊│走進我的交易室:股市贏家交易全攻略──邁向市場王者的頓悟之書   ●你需 Learn More
USUAL: RM138.60

NOW: RM 138.60 (-0%)

MEMBER: RM 124.74 (-10%)

By Stephen King
Soon to be a major motion picture from Paramount Pictures starring John Lithgow, Jason Clarke, and Amy Seimetz! Stephen King’s #1 New York Times bestseller Pet Sematary, a “wild, powerful, disturbing” (The Washington Post Book World) classic about evil that exists far beyond the grave—among King’s most iconic and beloved novels. When Dr. Louis Creed takes a new job and moves his family to the idyllic rural town of Ludlow, Maine, this new beginning seems too good to Learn More
USUAL: RM45.90

NOW: RM 34.43 (-25%)

MEMBER: RM 34.43 (-25%)

By 魏坤琳
  ★北大教授教你聰明育兒,運用科學教養法,全面激發孩子大腦5大領域!   ★李貞慧(水瓶面面)|親職作家暨兒童文學閱讀推廣者   賴以威|臺師大電機系助理教授、數感實驗室共同創辦人   魏瑋志(澤爸)|親職教育講師   羅寶鴻|蒙特梭利親職教育專家   齊聲好評!      人工智慧時代光速來臨   你的孩子需要的將不是學校看重 Learn More
USUAL: RM60.05

NOW: RM 60.05 (-0%)

MEMBER: RM 54.05 (-10%)

By Dr. S P Rachagan
STROKE DOCTOR TURNS PATIENT Learn More
USUAL: RM40.00

NOW: RM 40.00 (-0%)

MEMBER: RM 36.00 (-10%)

By Dr. Muhamad Rozaimi Ramle
Mengamalkan Sunnah Nabi SAW merupakan antara nikmat terbesar yang Allah SWT kurniakan kepada seorang Muslim. Oleh itu, ulama silam sanggup mengembara jauh semata-mata mahu mencari sepotong hadis. Buku ini menghimpunkan 40 amalan mudah berdasarkan hadis Rasulullah SAW. Penulis menghimpunkan amalan-amalan harian yang mudah untuk diamalkan agar kita dapat mengamalkan Sunnah setiap hari dalam kehidupan. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Abdullah Sidek
Kesedaran orang Melayu mengenai sejarah bangsanya semakin meningkat dalam dekad-dekad yang terakhir ini. Kadar celik huruf yang tinggi dan pendidikan uang tinggi telah merangsang orang Melayu untuk mengorek kembali sejarah bangsanya dan kerajaannya. Orang Melayu bukanlah orang buta sehingga tidak mengambil kisah mengenai peredaran dunia bahkan orang Melayu telah mempunyai tamadun antara yang terawal di dunia. Penemuan Tamadun Sungai Batu di Merbok Kedah yang berusia sekitar 2 Learn More
USUAL: RM38.90

NOW: RM 38.90 (-0%)

MEMBER: RM 31.12 (-20%)

By Dr. Abdul Rahman Hj Abdullah
Dalam jilid ke-2 ini, tumpuan akan diberikan kepada analisis tentang faktor-faktor kejatuhan Kerajaan Uthmaniyah. Terdapat dua faktor besar, iaitu faktor luaran dan faktor dalaman. Antara faktor luaran ialah ancaman kuasa Salib Kristian, seperti kuasa Portugis, Sepanyol, Habsburg, British, Perancis dan Russia. Ini diikuti oleh ancaman Yahudi dalam berbagai wajah, seupama Yahudi Dunama, Yahudi Freemason dan Yahudi Zionis. Malah sekaligus ia juga merupakan ancaman dalaman, oleh Learn More
USUAL: RM45.90

NOW: RM 36.72 (-20%)

MEMBER: RM 36.72 (-20%)

By Prawan Prayoonhong , Dusit Kladchat
当年一场疫苗实验项目失误,不仅造成弗兰肯和贝尔反目,更让贝尔走火入魔成疾病魔王别西卜。从那次之后,弗兰肯和别西卜都在纠缠不休地斗争着。 为了保护众人,弗兰肯决定狠下心,单独找上别西卜摊牌,结束这一段纠缠不休的斗争。 然而,别西卜不是省油的灯。他释放大量的水痘疱疹病毒,让弗兰肯也招架不住! Learn More
USUAL: RM14.90

NOW: RM 14.90 (-0%)

MEMBER: RM 13.41 (-10%)

By Dean Ornish
Fight cancer, diabetes, heart disease, weight gain, and even the aging process itself with one simple, scientifically proven plan to reverse disease--as well as prevent and reduce symptoms--from the world-renowned pioneer of lifestyle medicine. Dean Ornish, M.D., has directed revolutionary research proving, for the first time, that lifestyle changes can often reverse--undo!--the progression of many of the most common and costly chronic diseases and even begin reversing aging Learn More
USUAL: RM141.00

NOW: RM 141.00 (-0%)

MEMBER: RM 126.90 (-10%)

By 彼得·班奈特 , 史蒂芬·博睿 , 莎拉·菲
活用間歇性斷食   改善過敏、減少慢性病風險、提高免疫力、專注力   「現代生活有個不幸的現實,就是我們的高度毒性暴露情形。來自工業廢棄物的環境汙染,營養不良所累積的代謝性毒素,抗生素造成腸道細菌異常等,都會增加毒性,損害健康。由班奈特和博睿兩位自然醫學醫師所提出的指導和智慧,提供排毒和恢復活力的一條康莊大道。」--美國 Learn More
USUAL: RM58.50

NOW: RM 58.50 (-0%)

MEMBER: RM 52.65 (-10%)

By Ustazah Dr. Anisah Ab Ghani , Ustazah Maznah Daud
Wajah Wanita memfokuskan perbincangan berkenaan muka atau wajah wanita dengan membawakan pengertiannya menurut syariat Islam, memperjelas batas atau sempadan muka dan jenis-jenis bulu yang tumbuh di muka. Penulis juga menerangkan hukum bagi perkara-perkara berikut: - Menutup muka di hadapan lelaki bukan mahram. - Tabarruj. - Menggunakan kosmetik dan alat solek. - Mencabut atau mencukur bulu di wajah. - Bertatu dan menjarakkan gigi. - Pembedahan kosmetik dan rawatan kecantikan Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 16.00 (-20%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By Dr. Abdul Rahman Hj Abdullah
Sebenarnya, perkataan Melayu itu sendiri pada masa kini mempunyai beberapa konsep dan pengertian. Pertama sekali secara khususnya ia dipakai dalam konteks Semenanjung Tanah Melayu yang mempunyai tiga ciri utama, : iaitu menggunakan Bahasa Melayu sebagai bahasa utama, beragama Islam, dan berpegang kepada adat resam Melayu. Menurut konsepsi yang termaktub dalam Perlembagaan Malaysia, sesiapa sahaja dapat menjadi Melayu atau “masuk melayu” setelah memenuhi ketiga-ketiga syar Learn More
USUAL: RM45.90

NOW: RM 36.72 (-20%)

MEMBER: RM 36.72 (-20%)

By Dr. Abdul Rahman Hj Abdullah
Buku Ensiklopedia Sejarah Turki ini terdiri daripada tiga jilid. Jilid pertama bermula dengan sejarah Turki Zaman Klasik sekitar abad ke-6M di wilayah Turkistan, Asia Tengah. Dua buah kerajaan Turki yang penting ketika itu ialah Kerajaan Qarakhan dan Seljuq. Dari asia Tengah bangsa Turki berhijrah ke Asia Barat dan menguasai Kerajaan Abbasiyah (750-1258) di Baghdad pada Zaman Pertengahan melalui peranan kaum Mamalik Turki dan Turki Seljuq, di samping tertubuh kerajaan-kerajaa Learn More
USUAL: RM45.90

NOW: RM 36.72 (-20%)

MEMBER: RM 36.72 (-20%)

1-946 of 946

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top