0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Dr. Hj. Ahmad Nasir Mohd Yusoff Johan Ismail 'Found 1638 Related Products
By Rai Mandeep
"The Values Compass takes us into the hearts, minds, and traditions of the cultures and people of the world. It demonstrates how interconnected we are and how the divisions that exist between us stem from acting with narrow self-interest rather than concern for the good of our human family. I hope that the book will contribute to making our world a happier place." -THE DALAI LAMA Broadcast journalist Dr. Mandeep Rai takes us on a journey across 101 countries, highlighting a Learn More
USUAL: RM79.90

NOW: RM 79.90 (-0%)

MEMBER: RM 63.92 (-20%)

By Dilla Ahmad
Bermain cinta dengan perempuan simpanan bos memang sesuatu yang sangat gila! Atas kesalahan itu, dia dibelasah teruk dan dibiarkan separuh nyawa di dalam kebun getah. Dan takdir membawa Jaden dipertemukan dengan Tok Ayah dan Seri Dhia. “Lelaki hebat? Ada ke spesis lelaki macam itu zaman sekarang ni? Tak pernah pula saya jumpa lelaki hebat selain tok ayah saya. ~ SERI DHIA “Nak tahu aku lelaki hebat atau tidak, kau nak cuba dengan aku?” ~ JADEN Sukar untuk Jaden menja Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Dr Liaw Yock Fang
His updated beginner's guide provides 227 dialogue exercises to help you cope with day-to-day communication. The dialogue exercises cover situations such as meeting new acquaintances, identifying and describing objects, making appointments, dealing with practical details of travelling and settling down in a Malay-speaking world. The approach is structured so that basic phrases in the dialogue exercises help you understand the hidden meanings behind the words. The use of "poli Learn More
USUAL: RM17.90

NOW: RM 17.90 (-0%)

MEMBER: RM 16.11 (-10%)

By
One fateful day, all of humanity was petrified by a blinding flash of light. After several millennia, high schooler Taiju awakens and finds himself lost in a world of statues. However, he’s not alone! His science-loving friend Senku’s been up and running for a few months and he's got a grand plan in mind—to kickstart civilization with the power of science! 全人类被神奇的现象一瞬间石化后过了几千年—— 拥有超人般头脑、天生的科学少年· Learn More
USUAL: RM43.90

NOW: RM 43.90 (-0%)

MEMBER: RM 43.90 (-0%)

By Khairul Ahmad
Benarkah kematian adalah pengakhiran sebuah noda dan dosa? Mati dalam keadaan sadis sungguh mengerikan. Satu demi satu nyawa menjadi korban. Kampung yang dulunya aman kini bertukar menjadi gegak gempita. Kutukan apakah yang terjadi kepada mereka? "Dia bilang lagi yang dia selalu nampak kelibat perempuan berambut panjang dan berjubah lusuh merayau-rayau di situ. Ada ketikanya lembaga itu berdiri di belakang Juwita. Orang gaji Tuan Brown yang satu lagi. Pernah juga dia ka Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Lisa Mosconi
How to eat for maximum brainpower and health, from an expert in both neuroscience and nutrition. “Powerful advice on how to eat for maximum brainpower.” –Mark Hyman, MD, New York Times–bestselling author of Eat Fat, Get Thin In this eye-opening book, Dr. Lisa Mosconi, a neuroscientist and integrative nutritionist, explains why the dietary needs of the brain are different from those of other organs. Her innovative approach to cognitive health encompasses a compl Learn More
USUAL: RM57.95

NOW: RM 57.95 (-0%)

MEMBER: RM 52.16 (-10%)

By 麥特·瑞克托
Amazon書店5顆星盛讚: 破解我們對免疫系統的認知,21世紀最具里程碑意義的書!   《紐約時報》最具開創性醫學報導!諾貝爾生醫獎得主等數十位專家訪談!   從癌症、愛滋病、失智症、自體免疫失調等重症,   深入探究免疫系統這人體最精微奧妙的奇蹟武器!   免疫系統是人類健康與安適、生或死的關鍵,   本書探索人類免疫系統和健康的祕 Learn More
USUAL: RM73.90

NOW: RM 62.00 (-16%)

MEMBER: RM 53.00 (-28%)

By Khairul Ahmad , Syasya De Luna
Judul 1: SAMITHA Penulis: Khairul Ahmad (Zaifuzaman Ahmad) Sebuah makam lama telah ditemui secara tidak sengaja. Lalu ahli arkeologi telah ditugaskan untuk menyelidiki satu mumia yang berada di dalam makam tersebut. Anehnya makam tersebut terpaksa melalui sebuah perigi buta sebagai pintu masuk. Tidak ditanam seperti adat kebiasaan makam lama. Secara tidak sengaja Albert telah membaca satu mantera lama bagi menghidupkan mumia yang berada didalam makam tersebut sewaktu dia men Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.00 (-0%)

By 稲垣理一郎
  由千空與龍水主導,傾科學王國全力打造的科學之船終於完成!為了探討石化的秘密,拯救全人類,千空決定與選拔陣容一起航向世界。然而在第一個目的地,據說有神級道具沉睡的「寶島」,他們將遭遇到……? Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 16.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.00 (-0%)

By Mohd Razali Kamarudin
Siapa yang sesuai menggunakan buku ini? • Sesiapa sahaja yang berhasrat untuk memahami dan mentadabbur makna bacaan solat • Sesuai digunakan oleh ibu bapa dan pendidik bagi membantu anak-anak dan pelajar-pelajar memahami makna bacaan solat • Sesuai juga digunakan oleh trainer mahupun penceramah yang berhasrat membantu sesiapa sahaja memahami makna bacaan solat Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 19.80 (-10%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
PATTANI adalah negeri Melayu yang terletak di tanah genting Kra, selatan Thailand. Pada abad ke-11 Masehi, Islam sudah mulai tersebar luas di Pattani. Seiring perkembangannya, Raja Pattani, Phya Tu antara yang memeluk Islam dan berganti nama menjadi Sultan Ismail Syah Zhillullah fi al-Ardl. Pada abad ke-15, hampir keseluruhan wilayah Pattani telah memeluk agama Islam. Dalam perkembangannya, lahir ramai ulama besar dari daerah ini, di antaranya adalah Syaikh Daud al-Fattani. D Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 37.90 (-0%)

MEMBER: RM 30.32 (-20%)

By Mohd Ahmad Kamil
Buku '50 KENIKMATAN BAGI ORANG YANG SOLAT BERJEMAAH' menjelaskan setiap keistimewaan bagi orang yang solat berjemaah dengan terperinci yang pastinya akan mengagumkan kita dan membuatkan kita berasa rugi jika hanya melakukan solat bersendirian. Antara isi kandungan menarik: Syarat-Syarat Imam Solat Jemaah Kelonggaran Solat Jemaah Adab & Tatacara Solat Jemaah Hukum Solat Berjemaah Bagi Kaum Wanita Sembahyang Jumaat Pencuri Sembahyang Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 16.20 (-10%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Dr. Abu Bakar Al-Jaziri
Buku ini menghimpunkan perjalanan hidup serta keperibadian insan-insan yang dipilih oleh Allah SWT sepanjang sejarah Islam. Jika hati sering diulit kesedihan dan kebimbangan datang silih berganti, buku ini boleh dijadikan inspirasi dengan pengajaran yang terkandung di dalamnya, seperti sifat tawaduk, murah hati, kasih-sayang, sabar dan pemaaf yang dimilki oleh Rasulullah SAW dan para sahabat baginda. Walaupun kita tidak dapat mempraktikkan keperibadian hebat para tokoh Islam Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Ustaz Ahmad Dusuki Abd. Rani
Pintu syurga yang seluas 40 tahun perjalanan itu dibuka. Mendengar bunyi pintu syurga dibuka sahaja sudah mengasyikkan. Melihat pintu syurga dibuka untuk kita, perasaannya tidak mampu digambarkan. Segala nikmat syurga yang dahulunya pernah diceritakan kini terbentang di hadapan. Sungguh segalanya lebih indah, lebih hebat dan lebih mengagumkan daripada apa-apa yang pernah digambarkan. Syurga, Ganjaran Terindah menceritakan nikmat-nikmat dan keindahan syurga yang disebutkan dal Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 17.60 (-20%)

By A'Je Fazlina
Kata-kata penghinaan Alis Zahira lima tahun lalu membuatkan hati Inspektor Mohd Amsyar diulit rasa dendam, marah dan kecewa. Namun mereka dipertemukan semula dengan satu tujuan. Berkahwin atas aturan keluarga. “Kau ingat bila kau goda aku, kau boleh dapat balik hati aku yang dulu macam tu aje? Jangan harap!” – Amsyar. “Saya akan goda awak sampai awak tunduk dengan saya. Ini janji saya, Amsyar.” – Alis. Amsyar dengan misi membalas dendam, mahu membuat si isteri Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By David A Levy
Laugh and Learn with These Life LessonsInsights from a veteran psychologist: Dr. David Levy is a media consultant who has appeared on over 70 television and radio broadcasts, from CNN to National Geographic, to provide psychological perspectives on current events. His previous works have been published internationally, many of them becoming bestsellers. In this book, Levy approaches readers on a more personal level but carries the same expertise that he's shared with viewers Learn More
USUAL: RM69.90

NOW: RM 69.90 (-0%)

MEMBER: RM 62.91 (-10%)

By 楊倩琳
繼《月入23K也能投資理財》 Dr.Selena「理財特訓班」再升級!   學會理財,可以改變未來命運;   環遊世界不是夢,而是你投資理財的最佳投報率!   #最強小資理財攻略+擁抱財務自由=人生第一桶金成就達成!      《富爸爸,窮爸爸》作者羅伯特•清崎說過:「不要終身為金錢工作,而是要終身讓金錢來為你工作,才能夠達到財務自由,並且 Learn More
USUAL: RM58.50

NOW: RM 58.50 (-0%)

MEMBER: RM 52.65 (-10%)

By Hj. Abdul Rahman Salleh
"Persediaan yang lengkap adalah amat penting bagi para jemaah Umrah sebelum menyahut panggilan Baitullah. Bukan sahaja dari segi fizikal, kesihatan dan kewangan, malah persediaan dari segi psikologi dan ilmu amat dituntut. Khas buat bakal tetamu Allah, buku ini memuatkan nota-nota Kursus Ibadah Umrah bagi para jemaah memahami dan mengikuti kursus Umrah sebagai persiapan menunaikan ibadah Umrah. Semoga ibadah Umrah para jemaah sekalian diterima oleh Allah SWT, Amin. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Khairul Ahmad
USUAL: RM26.90

NOW: RM 26.90 (-0%)

MEMBER: RM 21.52 (-20%)

By Oga
MAMPUKAH MENENTANG KAWANAN LEBAH BERBISA? Dr. Da Vinci menerima kes pelik melibatkan kematian haiwan dan menghantar Pasukan X-VENTURE untuk menyiasat. Di sana mereka bertemu dengan ahli pemuliharaan Encik Shan dan anak-anaknya. Bertembung dengan sekumpulan lebah yang sangat agresif bukanlah berita baik. Bolehkah Pasukan X-VENTURE bertahan dengan serangga kecil tapi berbisa ini? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Lily Haslina Nasir
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.20 (-20%)

By Nureen Ahmad
USUAL: RM23.00

NOW: RM 18.40 (-20%)

MEMBER: RM 18.40 (-20%)

By 稲垣理一郎
  靠著熱氣球探索,千空等人得到珍貴素材的地圖,村民增加卻也讓他們面臨糧食問題。於是他們打算靠著「製作好吃又能長期保存的麵包」達成糧食革命!另一方面,搭乘實驗性小型船出海的千空,也將有驚人的遭遇? Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 14.40 (-10%)

MEMBER: RM 14.40 (-10%)

By Huirin Nairah
Adakah salahnya mencintai lelaki itu? Adakah salahnya merasakan bahawa lelaki itu milik abadinya? Ya, memang salah dirinya. Di saat dia menerima cinta Hakini, lelaki itu pergi meninggalkan dia tanpa khabar berita. Sungguh, dia berasa kerdil kerana selama ini, dia terlalu mendambakan ceritera cintanya seperti mimpi indah. "Apa niat you sebenarnya? You nak perangkap i? Cakap!" - HAKIMI Kerana wanita bernama Natasha, dia terpisah dengan Umairah. Dia jahil menilai pengorbanan d Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By
Because of the legend left by Tatsuya Uesugi, Meisei Academy High School was well-known for their strong baseball team. But 26 years after their glory, the team has not been able to keep their record and has since lost their fame. Two stepbrothers, Souichirou and Touma Tachibana, aim to revive of the once-strong Meisei Academy baseball team and enter the National High School Baseball Championship. Souichirou and Touma are second years in Meisei Academy Middle School. Both boy Learn More
USUAL: RM43.90

NOW: RM 43.90 (-0%)

MEMBER: RM 43.90 (-0%)

By Dr. Nisar Mohammad Ahmad
Buku PhD: Catatan Perjalanan Sebuah Universiti Kehidupan adalah hasil karya Dr Nisar Mohammad Ahmad, Pensyarah Kanan Fakulti Syariah dan Undang-Undang, Universiti Sains Islam Malaysia. Buku ini sarat dengan perkongsian pengalaman pahit dan manis beliau dalam melayari kehidupan sebagai se orang pelajar PhD yang boleh dijadikan sumber inspirasi. Selamat Membaca. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Rozaini Hj Ismail , Norhaniza A
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Mohd Fatrim Syah
USUAL: RM27.90

NOW: RM 27.90 (-0%)

MEMBER: RM 25.11 (-10%)

By Zaifuzaman Ahmad
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Ruzita Idias Ismail
Eksklusif di Popular Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 29.90 (-0%)

By Azlina Ahmad
This textbook is intended to be used as reference for the introductory level financial accounting and reporting course. Its emphasis is on awareness of IFRS judgements and estimates, in line with Stage 1 of the framework-based teaching. Accordingly, discussions in the chapters focus mostly on elements definition, recognition and initial measurement. Students are first given an overview of the Malaysian Financial Reporting Framework, followed by the introduction of the Concept Learn More
USUAL: RM61.90

NOW: RM 61.90 (-0%)

MEMBER: RM 55.71 (-10%)

By Johanna Basford
A welcoming drawing guide for creating beautiful worlds and wondrous wildlife from bestselling artist Johanna Basford Through her bestselling coloring books and distinctive illustrations, Johanna Basford’s beautiful forests, ocean depths, and hidden magical kingdoms have enchanted millions of people around the world. In this lovely and accessible guide, she shares the fun, simple, no-skills-needed secrets to creating your own wondrous realms through fanciful, expressive li Learn More
USUAL: RM69.90

NOW: RM 69.90 (-0%)

MEMBER: RM 62.91 (-10%)

By Liza Nur
Johana bukan gadis sembarangan. Rambutnya dicukur pendek. Kalau ada yang cuba mencari fasal, dia tidak teragak-agak melayangkan penumbuk. Jeans dan kemeja menjadi teman akrabnya. Misinya hanya satu, memberi masa depan yang lebih baik untuk si kecil Aisya yang memanggilnya 'emak'. Cinta adalah sesuatu yang alien baginya. Pertemuan dengan semula dengan Johana membuatkan Amirul yakin terhadap perasaannya. Hidup Johana pula sering kali bersimpang-siur dengan Rayyan, sepupu Amiru Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 19.20 (-20%)

MEMBER: RM 19.20 (-20%)

By 班·林區
  基因不能決定命運!   28天這樣做,關掉生病的基因!   ★亞馬遜4.8顆星高評價   ★★同時攻占《華爾街日報》、《今日美國》、《華盛頓日報》、亞馬遜暢銷排行榜   ★★★眾重量級醫師給予一致的肯定   過敏、肥胖、憂鬱症、阿茲海默症、癌症等許多重大疾病都是源於遺傳基因,導致長期病痛與用藥,無法有效根治。全美最強的預防醫學 Learn More
USUAL: RM58.50

NOW: RM 46.80 (-20%)

MEMBER: RM 46.80 (-20%)

By Rosli Mohd. Sah
Datangmu dialu-alukan, tetapi pemergianmu tak dibenarkan… Demi dendam dan kasih sayang, pertaruhan yang dibuat terlalu besar. Kampung Hilang menjadi saksi kekejaman silam akan berulang dengan watak berbeza. “Kalau kamu masih berhajat juga nak ke kampung puaka tu, baik hentikan. Jangan cari masalah. Kami di kampung ni dah cukup letih dengan masalah dari kampung tinggal tu. Dah tak larat nak hadap masalah yang berulang-ulang.” Sesiapa pun boleh datang, tetapi tiada Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Dr. Abdul Rahman Hj Abdullah
Dalam jilid 3 ini menumpukan perhatian kepada zaman moden Turki, ia bermula dengan ancaman penjajahan Barat yang memperkenalkan sistem secular di wilayah Mesih dan seterusnya di Turki sendiri. Pada peringkat awalnya, proses pembaratan berlaku melalui program Nizam-I Jedid oleh Sultan Selim 111, dan diikuti oleh program Tanzimat pada zaman Sultan Abdul Mejid. Sedangkan di kalangan tokoh-tokoh politik, proses pembaratan dijalankan oleh gerakan Uthmani Muda dan gerakan Turki Mud Learn More
USUAL: RM45.90

NOW: RM 45.90 (-0%)

MEMBER: RM 41.31 (-10%)

By Prof. Dr. Engku Ahmad Zaki
Memang mudah untuk kita menjawab soalan- soalan tersebut. Tetapi cuba kita tanya pula "Bila maulidur Rasul ?", "Bila nisfu Syaaban?"ataupun "Bila Nuzul Al-Quran?" Nescaya tidak semudah itu kita boleh menjawabnya. Penekanan terhadap kalendar masihi dan pengaruh budaya barat dalam kehidupan seharian kita kadangkala menyebabkan kita lupa tentang kepentingan tarikah-tarikh penting atau hari-hari kebesaran dalam sejarah Islam. . Itulah yang ingin ditonjolkan dalam buku in Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Ustaz Mohd Hazri Hashim
Rasulullah SAW ialah manusia terbaik dan juga yang paling sempurna. Di mana sahaja posisi Baginda; baik sebagai suami, bapa, sahabat, pemimpin mahupun ketua negara, Baginda diakui sebagai yang terbaik dan terhebat. Sebagai umat Baginda yang mengharapkan syafaatnya, wajiblah kita mengetahui setiap kemuliaan dan kehebatan Rasulullah SAW seperti yang terakam dalam al-Quran dan juga hadis. Buku ini merupakan karya terjemahan daripada kitab berbahasa Arab yang berjudul Bidayatus Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Dr. Shuhadak Mahmud
Antara ciri yang perlu ada pada seseorang pendidik ialah kesempurnaan pada akal, tutur kata, pergerakan, penampilan, perwatakan dan tindakan. Semua perkara ini telah jelas terhimpun pada diri Junjungan Mulia kita, Nabi Muhammad SAW. Baginda tiada bandingan pada zamannya, zaman sebelumnya dan pada zaman selepasnya. Kesempurnaan peribadi Baginda dalam setiap aspek diperjelaskan dahulu agar pembaca menjadi yakin dan jelas mengapa teknik-teknik yang Baginda gunakan dalam mendidik Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 22.50 (-10%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Syeikh Ahmad Fahmi Zamzam
Buku ini adalah kompilasi daripada tiga bahagian yang setiap satunya menghimpunkan 40 buah hadis. Bahagian pertama menghimpunkan 40 hadis kelebihan ilmu dan ulama antaranya: penuntut ilmu sangat beruntung, memelihara ilmu dengan cara menulisnya, mengajar itu sedekah yang paling baik dan pahala yang berterusan. Bahagian kedua yang bertajuk 40 hadis penawar hati memuatkan 42 hadis seperti: kenapa hati menjadi keras?, beramallah sebelum terlambat, nilai tambah dalam umur dan s Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Syeikh Ahmad Fahmi Zamzam
Hidayatus Salikin Fi Suluki Maslakil Muttaqin adalah kitab turats susunan asal Syeikh Abdus Shamad al-Falimbani rahimahullah Taala, ulama yang tersohor dengan ketinggian ilmu agamanya sehingga tersebar ke seluruh pelosok Nusantara. Kitab ini dikemas kini semula oleh Tuan Guru Syeikh Ahmad Fahmi Zamzam agar bertepatan dengan kehendak semasa pembaca. Terjemahan dan tambahan kepada kitab “Bidayatul Hidayah” yang memuatkan perbahasan tentang amalan-amalan khusus ilmu fardu A Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Oga
Sistem komputer telah diserang besar-besaran oleh penggodam termasuk pangkalan X-Central! Dr. Da Vinci perlu berbuat sesuatu kerana sistem komputer dilumpuhkan. Ahli Pasukan X-VENTURE perlu menghalang penggodam melalui alam maya. Penggodam menguasai dunia maya yang merupakan sesuatu di luar kebiasaan Pasukan X-VENTURE. Adakah mereka dapat menghentikan perisian hasad ini? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Robert C.Hamilton Md
When pediatrician Dr. Bob Hamilton's video showing how to soothe a crying infant hit the web, he became a YouTube sensation, garnering over 15 million views in ten days. With 7 Secrets of the Newborn Dr. Hamilton brings parents clear, sensible, warm advice on the first year with baby. Dr. Hamilton covers topics such as: * Sleeping (teach them gently to do it themselves) * Vaccinations (get them, all of them) * Breast feeding (wonderful for baby, if possible for mom) * Scree Learn More
USUAL: RM82.90

NOW: RM 82.90 (-0%)

MEMBER: RM 74.61 (-10%)

By Dr.Subhashini Jayanath
This book is not intended as a textbook. It is a brief guide on autism spectrum disorder for parents of young children. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Dr Mohd Hilmi B Abdullah
Perubatan Ibnu Sina mungkin belum lagi terkenal di negara ini. Perubatan ini selalu disalah anggap sebagai perubatan homeopati, sedangkan terdapat banyak perbezaan antara kedua-dua disiplin ilmu perubatan tersebut, tanpa menafikan terdapatnya beberapa persamaan antara kedua-duanya. Perubatan Ibnu Sina, di sebalik usianya yang telah pun mencapai angka seribu tahun, masih lagi diamalkan secara serius dan efektif di India, Pakistan, Asia Tengah, dan Eropah. Malah, di India dan P Learn More
USUAL: RM34.00

NOW: RM 34.00 (-0%)

MEMBER: RM 30.60 (-10%)

By
Far from the dungeon beneath Oraria rises a new threat, one of the beautiful goddess Artemis has sworn to destroy with the help of her chosen warrior. But this fighter isn't the renowned Ais Wallenstein or another storied hero of Orario legend. Instead the fate of Artemis' quest falls upon the shoulders of Bell Cranell, who must partner with the goddess and stand against the menace lurking in the remains of a distant, ancient city. Although Bell is the ordained champion of Ar Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 19.90 (-0%)

By Fariesya Fauzy
Nur Syakhaira seorang gadis miskin yang bercita-cita untuk menjadi seorang doktor terjerat dengan cinta monyet bersama Iqram Muhaimin, pewaris IZE Holding yang terlalu mengikut telunjuk keluarganya. Mereka kemudian mengikat KONTRAK CINTA. Tempoh 8 tahun diberi untuk samakan jurang antara keluarga mereka. “Iqram tahu Khaira cintakan Iqram seperti mana Iqram cintakan Khaira. Iqram hendak kita stick pada plan kita. Lagi lapan tahun, kita jumpa balik di depan sekolah dan lep Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Kino , Leo , Steven
Ray dan kawan-kawannya tidak sengaja masuk ke kapal selam yang disalah sangka sebagai makmal. Kini mereka bersama Dr.Michio menyisat naga laut di laut dalam. Secara kebetulan kesahihan kisah silam yang dicari Niler selama ini juga terungkai apabila bertembung dengan "mata merah". Bagaimana mereka berdepan makhluk legenda dalam keadaan gelap dan jauh di bawah air? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Izzuddin Al-Jitrawiy
Sejarah yang diwar-warkan kepada kita sebahagiannya telah diubah malah yang lebih malang lagi apabila sejarah sebenar kita telah disembunyikan maklumatnya. Generasi muda sekarang terpinga-pinga dalam mencari identiti diri kerana tiada satu contoh atau ikutan dari kalangan bangsanya. Sedangkan bangsa kita adalah bangsa yang hebat, bangsa yang pernah menjadi tumpuan dunia. Apakah kekuatan yang menjadi sandaran moyang kita terdahulu sehingga anasir-anasir luar tidak mampu untuk Learn More
USUAL: RM28.90

NOW: RM 23.12 (-20%)

MEMBER: RM 23.12 (-20%)

By Jaja Ahmad
"Yen selalu balik sini sebab Ann. Yen suka Ann." - Khazrin Selama 3 tahun dia hanya memandang dari kejauhan dan mencintai dalam diam. Sekali dia luahkan, terduduk emaknya dan tidak terkata ayahnya. "Selain daripada sebab suka dan cinta, ada sebab lain kenapa saya nak kahwin dengan awak." - Khazrin "Sebab apa?" - Ann "Sebab pak ngah dah dinodai oleh mata awak bila awak tengok pak ngah tanpa baju hari tu." - Khazrin Berkahwin dengan jiran sendiri langsung tiada dalam kamus hid Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Kamaruddin Ismail
Apakah kayu pengukur kejayaan dalam hidup seorang hamba Allah di dunia ini? Kemewahan wang ringgit? Kejayaan dalam pelajaran? Kerjaya yang berjawatan tinggi? Sentiasa peka dengan arus teknologi? Itu sahaja? Atau ada sesuatu yang telah kita lupa? Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Shaze Alma
Dr. Hayra dan Dr. Zeyl... mereka berdua diiktiraf genius kerana memegang gelaran pakar psikiatri dalam usia yang masih muda. Tapi, mereka sebenarnya tak ikhlas langsung dengan kerjaya itu. Seorang teringin nak jadi pramugari, seorang lagi berangan nak jadi karyawan seagung Shakespeare. Masing-masing sekadar ikut kehendak orang tua yang mahu menjaga reputasi keluarga yang berstatus elit itu. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Kino , Leo , Steven
When Ray and the gang tag along on an unexpected descent in pursuit of the enigmatic sea serpent, the light of truth is cast upon Dr. Michio's monstrous mania! Further complications lie in wait as a hidden terror from Nier's past resurfaces! With their bravery lessening the deeper into darkness they go, how will our heroes contend with the dweller in the deep? When a phanton menace rears its ugly head will they be dashed apart by the fury of the TEMPEST BELOW? Learn More
USUAL: RM49.90

NOW: RM 49.90 (-0%)

MEMBER: RM 49.90 (-0%)

By Kino , Leo , Steven
When Ray and the gang tag along on an unexpected descent in pursuit of the enigmatic sea serpent, the light of truth is cast upon Dr. Michio's monstrous mania! Further complications lie in wait as a hidden terror from Nier's past resurfaces! With their bravery lessening the deeper into darkness they go, how will our heroes contend with the dweller in the deep? When a phanton menace rears its ugly head will they be dashed apart by the fury of the TEMPEST BELOW? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Ustaz Ahmad Dusuki Abd. Rani
Bahagia dan gembira. Ia suatu yang subjektif. Wang ringgit, pangkat, kedudukan, harta benda dan cahaya mata bukanlah kayu pengukur sebuah kebahagiaan dan kegembiraan. Hanya jika kita perolehi ketenangan di dunia dan juga kelapangan di akhirat, itulah ukurannya. Dan ia menjadi dambaan kepada semua manusia. Carilah kegembiraan dengan bergaul bersama orang yang soleh. Mereka banyak mengingatkan kita kepada Allah SWT. Carilah kebahagiaan dengan membaca dan menghayati al Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Dr. Shamsul Mohd Nor
Buku ini menerangkan dengan jelas dan terperinci berkaitan jiwa, nafsu, dan hati yang merupakan perbahasan utama dalam ilmu Tasawuf. Sepertimana kita sentiasa membersih dan menghias tubuh badan, maka kita juga perlu berusaha untuk membersihkan dalaman kita daripada segala yang buruk dan menghiasnya dengan sifat-sifat yang baik. Hati yang baik dan jernih adalah padanan dengan amalan yang baik dan diterima. Mana mungkin amalan dan pekerjaan yang dilakukan dengan hati yang tidak Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 27.00 (-10%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Napoleon Hill
Discover the 13 powerful principles behind every great success story The timeless bestseller setting out Hills's formula for money-making success Napoleon Hill, America's most beloved motivational author, devoted 25 years to finding out how the wealthy became that way. After interviewing over 500 of the most affluent men and women of his time, he uncovered the secret to great wealth based on the notion that if we can learn to think like the rich, we can start to behave lik Learn More
USUAL: RM62.90

NOW: RM 62.90 (-0%)

MEMBER: RM 56.61 (-10%)

By 凃俐雯
★★國家隊隨隊隊醫、中西醫雙修復健專科醫師── 凃俐雯 醫師 最新力作!★★   >>只做按摩和伸展?難怪你老是舊傷復發、疼痛好不了!<<    沿著8個主要關節,喚醒身體10大肌群,   從局部到全身,現代人必備的保養&強化圖解大全集!   ◎上班族、市民運動員、專業防護員、職業選手,最想問的問題:   就算按摩激痛點,為什麼還 Learn More
USUAL: RM69.30

NOW: RM 69.30 (-0%)

MEMBER: RM 62.37 (-10%)

By 陳盈君
IN LAK’ECH! 當我們學習這套星際馬雅十三月亮曆, 也就準備開始與銀河系整體的能量同步運作, 並以更高維度的視角,調頻校準我們的人生。   在生命的旅途中,我們是否能夠察覺到,   自己有哪些與生俱來的天賦才能,以及尚未開展的可能?   什麼樣的人會為我帶來挑戰與成長?   什麼樣的人能為我帶來支持的能量,為生命平添精彩?   什麼 Learn More
USUAL: RM80.10

NOW: RM 80.10 (-0%)

MEMBER: RM 72.09 (-10%)

By 稲垣理一郎
  遭到冰月背叛,讓司決意與千空合作!組成奇蹟搭檔對抗冰月!另一方面,為了找出石化現象之謎,千空等人企圖航向世界;而要在大海航行,需要船與船長……?邁入大航海時代吧! Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 14.40 (-10%)

MEMBER: RM 14.40 (-10%)

1-1638 of 1638

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top