0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Edrina Adha 'Found 58 Related Products
By Abu Muhammad Arafah Adha
Bermula dengan menceritakan umur dunia dan umur manusia di atas muka bumi ini, penulis mengajak para pembaca merenung beberapa peringkat zaman yang telah diisyaratkan oleh Rasulullah SAW. Baginda membahagikan zaman di dunia ini kepada lima peringkat; -Zaman Kenabian (Minhaj Nubuwwah) -Zaman Khalifah (Khalifah Al-Rasyidin) -Zaman Pemerintahan yang Menggigit (Mulkan Adhan) -Zaman Pemerintahan Kuku Besi (Mulkan Jabariyan -Zaman Khalifah yang berjalan sepertimana zaman kenab Learn More
USUAL: RM45.90

NOW: RM 45.90 (-0%)

MEMBER: RM 41.31 (-10%)

By Ustaz Muhadir Haji Joll
Buku ini mengandungi 14 bahagian yang merangkumi 206 permasalahan berkaitan puasa. Setiap permasalahan dirungkaikan dengan ringkas dan padat dengan disertakan kitab-kitab feqah muktabar dalam mazhab Syafi‘i yang menjadi rujukan penulis. Antara permasalahan yang diberi pencerahan dalam buku ini: - Kadar kepayahan yang membolehkan tidak berpuasa. - Hukum menelan kahak. - Keadaan perempuan hamil dan perempuan yang menyusukan anak. - Puasa pesakit buah pinggang yang menjalani Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Abu Muhammad Arafah Adha
Nabi Sulaiman selain dikurniakan kepintaran akal, juga berkemahiran mencanai tembaga dan membina istana berlantaikan teknologi kaca serta menguasai dan memahami pelbagai bahasa makhluk selain manusia dan boleh berkomunikasi dengan mereka dengan baik. Buku ini mendedahkan penemuan kehebatan teknologi tinggi pembinaan Haikal Nabi Sulaiman dengan segala kecanggihan yang terdapat pada zaman itu, dan tidak terdapat pada zaman ini. Termasuk kecanggihan teknologi binaan istana Puter Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 30.32 (-20%)

MEMBER: RM 30.32 (-20%)

By Norra Hassan
Kata Adhara, dia tidak akan menuntut hak sebagai sebagai isteri. "Walaupun I tak minta cinta, I minta you berlaku setia." - ADHARA Pinta Altair, jangan jatuh cinta kepadanya. "Aku tak akan jatuh cinta dengan kau. Aku hanya mahukan Nazira." - ALTAIR Demi menyembunyikan aib dalam perut, Adhara mencari seorang suami. Demi melindungi Nazira yang dicintai, Altair rela mempertaruhkan diri walaupun nanti si kekasih bakal membenci. Atas persetujuan bersama, akad dimaterai. Mereka Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Dr. Ibrahim Kamal Adham
"Wahai orang-orang yang beriman, janganlah kamu mengikuti langkah-langkah syaitan. Barang siapa yang mengikuti langkah-langkah syaitan, maka sesungguhnya syaitan itu menyusuh mengerjakan perbuatan yang keji dan yang mungkar..." (surah An-Nur :21) Learn More
USUAL: RM59.00

NOW: RM 59.00 (-0%)

MEMBER: RM 53.10 (-10%)

By Shaikhul Hadith
Kitab Fadhail 'Amal (Fadhilat Amal) merupakan hasil karangan Sheikh Maulana Zakariya yang terkenal,ia adalah himpunan hadis-hadis. Ruang lingkup perbicaraannya merangkumi tujuh bahagian iaitu: a.kisah-kisah Para Nabi b.Fadhilat Al-Qur'an c.Fadhilat Solat d.Fadhilat Zikir e.Fadhilat Tabligh f.Kemunduran Umat Dan Penyelesaiannya g.Fadhilat Ramadhan Kitab ini juga merupakan salah satu kitab bacaan dan rujukan yang digunakan oleh Jemaah Tabligh. Learn More
USUAL: RM45.00

NOW: RM 45.00 (-0%)

MEMBER: RM 40.50 (-10%)

By Abu Muhammad Arafah Adha
Tahukah kita bahawa sebelum kemunculan Dajjal, akan datang kira-kira 30 dajjal? Mereka inilah dajjal sebelum Dajjal Hakiki. Sama ada kita sedar ataupun tidak, para dajjal telah wujud di dunia ini sejak zaman dahulu sehingga kini. Apabila semua dajjal itu telah muncul, maka muncullah Dajjal Hakiki yang kelak akan diperangi oleh Imam Mahdi bersama kumpulan Panji-panji Hitam Islam yang sejati. Kemuncak peperangan ialah apabila Nabi Isa AS turun di Masjid Menara Putih di Damsyi Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 37.90 (-0%)

MEMBER: RM 34.11 (-10%)

By Abu Muhammad Arafah Adha
Terdapat banyak bukti dan fakta yang telah didedahkan oleh para pengkaji konspirasi dunia seperti yang terkandung dalam buku ini. Konspirasi kaum Yahudi-Zionis yang berusaha menawan Baitulmaqdis untuk dijadikan tapak dan lokasi pembinaan Istana Dajjal telah lama diketahui. Mereka yakin akan kemunculan Dajjal pada akhir zaman kelak. Bagi melaksanakan agenda tersebut, mereka telah lama menyusun beberapa program konspirasi selangkah demi selangkah. Agenda kemuncak mereka ialah m Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 37.90 (-0%)

MEMBER: RM 34.11 (-10%)

By Ainan Adha
USUAL: RM7.90

NOW: RM 7.90 (-0%)

MEMBER: RM 7.11 (-10%)

By Edrina Adha
USUAL: RM6.50

NOW: RM 6.50 (-0%)

MEMBER: RM 5.85 (-10%)

By Ustaz Johari Yaman
Tahsin Ibadah mengumpulkan lebih 130 persoalan tentang feqah ibadah merangkumi solat, puasa dan bersuci. Soalan yang ditanyakan adalah permasalahan yang sering dihadapi oleh masyarakat Islam pada hari ini seperti cara qadha solat dan puasa, cara solat jamak ketika musafir, isuisu dalam solat berjemaah dan lainlain lagi. Turut dimuatkan beberapa soalan umum seperti taubat Nasuha dan Nisfu Syaaban. Setiap soalan dijawab dengan jawapan yang jelas dan mudah difahami selain didata Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Aravind Adiga
Selection Day is a captivating, witty novel by the Man Booker Prize winning author of The White Tiger, Aravind Adiga.'The most exciting novelist writing in English today' A. N. WilsonOne of the New York Times "100 Notable Books of 2017"Manjunath Kumar is fourteen. He knows he is good at cricket - if not as good as his elder brother Radha. He knows that he fears and resents his domineering and cricket-obsessed f Learn More
USUAL: RM55.90

NOW: RM 55.90 (-0%)

MEMBER: RM 50.31 (-10%)

By Rae Earl
"A warm hug of a book ... a true gem" Buzzfeed This witty, honest and enlightening guide to the whirrings of your brain is the perfect read for any young person who's ever felt overwhelmed, at a loss or in a downward spiral. From the author of My Mad Fat Diary, Rae Earl, it's full of friendly advice, coping strategies and laugh-out-loud moments to get you through the difficult days. Most of all, this is a book from someone who gets it - someone who won't try and fob you of Learn More
USUAL: RM54.90

NOW: RM 41.18 (-25%)

MEMBER: RM 41.18 (-25%)

By Robert Winston
Covering everything from the menstrual cycle to sexting and even cyber-bullying, this visual guide to puberty and adolescence is a must-read for all parents and tweens embarking on those scary teenage years.Help Your Kids with Growing Up is the only guide to cover contemporary issues such as internet safety, whilst also tackling key topics such as sexuality and body image. Expert-written content by Professor Robert Winston offers a straight-forward, un Learn More
USUAL: RM86.95

NOW: RM 86.95 (-0%)

MEMBER: RM 78.26 (-10%)

By Kompilasi Majalah Karangkraf
300 MENU RAMADHAN SYAWAL Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Dr. Yusof Al-Qaradhawi
USUAL: RM70.00

NOW: RM 56.00 (-20%)

MEMBER: RM 56.00 (-20%)

By Faizal bin Mohamad Twon Tawi , Khairol Adha bin Ahmad , Sazali bin Husin
Written for both practising electrical engineers and students, FUNDAMENTALS OF ELECTRICAL ENGINEERING is packed with comprehensive, practical and instant references to terms, formulae, graphs and tables. This book explains complex technologies through vivid, practical illustrations, informative features and in-depth discussion and developments in the field of engineering today. Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By 彼得·瓦哈姆斯
★紀錄片《洪水來臨前》的「北極冰層版」★ 你或許知道北極冰層正在消融中, 但你可能不知道,近40年來已經縮減超過40%! 你或許知道,北極冰融會造成氣候劇變, 但你可能不知道,冰層繼續消失下去,2050年地球將不再適合人類居住!   世界最權威的極地專家,首度揭露極地實況,   第一本關於北極冰融最新、最完整的田野報告,   同時,也是一 Learn More
USUAL: RM59.05

NOW: RM 59.05 (-0%)

MEMBER: RM 53.15 (-10%)

By Muhammad Khair Ramadhan Yusuf
AKU TAK LAYAK UNTUK KE SYURGA-MU Learn More
USUAL: RM38.00

NOW: RM 38.00 (-0%)

MEMBER: RM 34.20 (-10%)

By Ooi Kok Hin , Kumar Aish , Nik Mohamed Rashid Ni
24 universities. 7 countries. 1 hope. These are the voices of young Malaysians all over the world--penning down our dreams, fears, concerns, aspirations, and hope to our nation, our home. Featuring letters by: Azalia Zaharuddin, Fikri Fisal, Ng Jung Kian, Aish Kumar, Zaryff Razali, Tan Heang Lee, Billy Hoo, Nurul Ismawi, Ooi Kok Hin, David Lim, Rexy Prakash, Tharmelinggem Pillai, Abdul Rahman Shah, Shamil Norshidi, Shahir Shukor, Benedict Weerasena, Nik Mohamed Rashid Nik Z Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Gavin Pritchard , Maya Gangadha
*This book may have some markings; but be rest assured, they are not used books.*The book cover and summary displayed may be of a different edition or binding for the same title. Eat your way to a happy, healthy gut with the Healthy Gut Cookbook, a delicious recipe guide to improve your digestive health. Healthy Gut Cookbook is packed with over 120 delicious recipes from sauerkraut to smoothie, and butternut to burrito Learn More
USUAL: RM75.50

NOW: RM 29.90 (-60%)

MEMBER: RM 29.90 (-60%)

By 亞德哈羅南德·芬恩
  「跑步也是一種自我實現的方法。它有一種純潔、一種力量,一種淨化心靈、接近本我的方式,這是其他運動項目較少擁有的特質。」--作者 亞德哈羅南德‧芬恩(Adharanand Finn)   「我跑,是為了滿足自己的興趣,以及我自己的挑戰,所以我不想因為加入實業團而失去我的自由意志。為自己跑,和作為職業跑者而跑,是完全不同的。」--川內優輝(日本 Learn More
USUAL: RM51.50

NOW: RM 51.50 (-0%)

MEMBER: RM 46.35 (-10%)

By Syamnuriezmil
“Kalau nak, semua boleh buat.” “Memanglah, selagi belum dapat. Cuba kalau dah dapat?” “Abang bukan orang macam tu la. Kalau belum dapat, berusaha bagi dapat. Bila dah dapat, genggam sampai rapat!” Bermacam-macam usaha yang Carl Adham buat untuk memikat hati Aerna, namun untuk menerima lelaki itu memang agak payah. Mana tidaknya, mereka baru saja bertemu. Tiba-tiba lelaki itu ajak dia tunang kemudian bernikah? Gila ke apa???! “Saya nak awak tahu juga, wal Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Nur Erisha
Demi mendapatkan semula seutas jam poket antik daripada kedai pajak, Edrina dan Hanna bertungkus lumus bekerja sambilan di butik dan pusat mencuci kereta walaupun mereka masih lagi bersekolah. Malangnya, apabila wang yang dikumpul sudah mencukupi, jam poket antik itu sudah pun dibeli orang. Tetapi, mereka tidak berputus asa. Jam poket antik itu mesti didapatkan. Edrina dan Hanna akan mencari pembeli jam itu hingga ke lubang cacing sekalipun! Mengapa jam poket antik itu begitu Learn More
USUAL: RM13.00

NOW: RM 13.00 (-0%)

MEMBER: RM 11.70 (-10%)

By Mohd Faiz Zakaria
Buku Ini, Buku Bergambar. Ada Latar Peristiwa. Ada Coretan Indah Bermakna. Ada Kata-Kata Yang Mengajak Kembali Kepada Allah Yang Maha Esa. Ada Ujian Pada Keimanan Anak Muda. Berpuasa 18 Jam. Iftar Di Tempat, Asing Dari Biasa. Inilah Ujian Pada Kejernihan Jiwa, Bersih Daripada Segala Kelodok Yang Menggila, Mahu Berpoya-Poya. Bacalah Dengan Cermin Terang Bercahaya. Orientai Budaya Dunia Yang Wajib Kita Teroka Dengan Semangat Waja. Semanagat Kembara Lihat Dunia. Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Kumpulan Penulis Kias , Dr. Mohd Azhar Abdullah
Bimbingan lengkap pelaksaan solat mengikut Al-Quran dan Hadis. Azan, Iqamah, Memendekkan Solat, Menjamak Solat, Perkara-Perkara Yang Membatalkan Solat, Sujud Sahwi, Sujud Tilawah & Sujud Syukur, Mengqadha Solat Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Ibrahim Adham
Kitab ini merupakan perjalanan menyenangkan yang menghantarkan anda ke dunia ghaib, yang pada akhirnya menyingkapkan kepada anda tentang pemahaman ilmu ini, ilmu yang kuno, tetapi baru. Ramai orang ingin menyelaminya, tetapi satu ketika mereka mencuba untuk menyesuaikannya dengan akal seperti yang mampu dilakukan oleh Ibrahim Adham dalam kitabnya dengan gaya bahasa yang indah, menarik, dan sangat menyenangkan. Dalam keterangan dalil-dalil dan bukti, penulis kitab ini me Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Syeikh Abu Malik , Kamal Bin As-Sayid Salim
Sebagaimana sudah maklum dan semua orang mengetahui bahawa wanita itu adalah pelaku semua sisi. Wanitalah yang mengurus rumah suaminya, melahirkan pahlawan-pahlawan untuk kita. Yang penting sekarang, bagaimana wanita boleh mengusahakan itu semua sekarang? Wanita Muslimah tidak mungkin boleh mempersiapkan keluarga yang kuat melainkan apabila dia benar-benar seorang muslimah yang kuat dengan agamanya, berpegang teguh dengan kitab Tuhannya dan Sunnah Nabi-Nya. Di dalam Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Dr.Muhammad Abdul Azhim Athiyah Lamadhah
35 nasihat untuk dikongsikan bersama dalam buku ini khusus untuk ibu-ibu hamil dan selepas bersalin Learn More
USUAL: RM8.00

NOW: RM 8.00 (-0%)

MEMBER: RM 7.20 (-10%)

By Syuhada Safian
Terima Kasih Allah!' adalah lanjutan daripada novel 'Yeay... Ramadan Datang Lagi' dan 'Hmm... Dugaannya Berpuasa Ni...'. Tajuk 'Mama Tak Puasa Ke?', mengungkap hari-hari tertentu dalam sebulan yang membenarkan seorang perempuan yang telah akil baligh untuk tidak berpuasa di bulan Ramadan. Nenek sebagai pembimbing bertanggungjawab menerangkan perkara tersebut kepada Amani. Tajuk 'Saat al-Quran Turun Ke Bumi' pula menceritakan tentang bagaimana Allah SWT menurunkan al-Quran kep Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Aidil Adha Sulaiman
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

Ayah; orang kata tak kahwin tak boleh jadi ayah. Ingat kalau kahwin tu lesen layak jadi ayah? Ada ayah watak putih. Ada ayah watak hitam. Umpama musang berbulu ayam, harapkan pegar, pegar makan padi. Utamanya kita dengar, ayahlah pemimpin kita sedari kecil. Sebatan ayah yang menjadikan kita manusia pada hari ini. Ada ke ayah yang jadi ibu? Siapa ayah? Selami hati 21 penulis yang menyulam 21 kisah ayah. ——— Muhammad Faizal Ramizah Ramli Muhammad F Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Mynfamieza
Siapa sangka kerana resipi nasi paprik boleh buat dua hati saling jatuh cinta? Itulah magis cinta. Najwa Natasha hanya olok-olok melamar Umar Al-Hafiz kerana rimas diganggu kekasih lama. Tapi tidak bagi Umar. Bagi Umar ini satu peluang baginya untuk memiliki Najwa. Sudah lama dia menyimpan perasaan kepada gadis itu. “Kalau hang kahwin dengan aku, hari-hari aku masak nasi paprik untuk hang.” - Umar Al-Hafiz. Jodoh tertulis nama mereka dan Najwa terima. Namun, keran Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Ustaz Muhadir Haji Joll
Menjawab 142 Kemusykilan berkenaan puasa, antaranya: 1. Keadaan yang tidak membatalkan puasa. 2. Berniat pada setiap malam atau berniat puasa sebulan? 3. Mengorek hidung atau telinga ketika berpuasa. 4. Puasa orang yang sakit buasir. 5. Ganti fidyah puasa dengan duit. 6. Berpuasa tetapi melakukan maksiat. 7. Menggabungkan puasa qadha dengan puasa sunat. Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By Ana Sofiya
Kali pertama mereka bertemu, Aira dah semai perkataan anti dalam hati. Jumpa kali kedua pula, dia sembur serbuk lada pada mata jejaka itu. Kali ketiga pula dia benar-benar dah tak boleh tahan. Baginya, orang itu memang lelaki tak bertamadun, tak ada pelajaran dan kekwat! “Haila, abang mekanik oi. Miskin sangat ke awak ni? Sebab itu awak terpaksa buat dua tiga kerja dalam sehari, eh? Tulah! Dulu-dulu masa mak bapak suruh belajar, malas. Kan dah kerja mekanik aje? Lepas tu Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Ustaz Azhar Idrus
Cinta biar sampai syurga, jangan tersekat hanya sekadar nikmat dunia. Pabila berkasih, kita mahu sehidup semati. Tapi terkadang, kita lupa, hidup ini tidak berhenti di sini. Sehidup semati di dunia, biar nanti hidup balik, dan bersama-sama di syurga. Mahu kejar syurga, bekalnya ilmu agama. ---------------------------------------------------- “Ustaz, bagaimana kita bezakan darah wanita?” “Ustaz, boleh solat sunat kalau belum qadha solat fardh Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Rachmat Ramadhan al-Banjari
Buku ini mengemukakan penelitian yang mengejutkan dan menyedarkan kita tentang wujudnya para malaikat Allah. Segala yang ingin anda ketahui tentang makhluk ghaib tersebut insyaAllah terhimpun di dalam buku yang mampu membimbing anda meneguhkan iman yang sempurna ini. Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Dr. Aidh Bin Abdullah Al-Qarni
Saudariku! Buku ini menghimbau kepada setiap wanita untuk hidup bahagia dengan agamanya, merasa senang dengan kurnia Allah yang telah dianugerahkan kepadanya, dan bergembira dengan berbagai nikmat yang telah Saudariku! Bacalah buku ini agar ianya dapat mengusir segala macaw kesedihan dari dalam dirimu, bayang-bayang kedukaan, dan mimpi-mimpi buruk, ketakutan dan kekhuatiran. Saudariku! Setelah anda selesai membaca buku ini, ucapkanlah selamat tinggal pada kesedihan, ting Learn More
USUAL: RM33.00

NOW: RM 33.00 (-0%)

MEMBER: RM 29.70 (-10%)

By Ahmad Yahya
Sekiranya tiada penemuan dan penyelidikan umat Islam di abad silam nescaya seluruh manusia sama ada di barat mahupun di timur lebih jauh ketinggalan berabad-abad di belakang dan barang kali mereka tidak pernah mengenal tamadun. Perkataan tamadun diambil daripada bahasa Arab berdasarkan kata kerja Tamaddana. Perkataan sinonim bagi perkataan tamadun juga disebut dalam bahasa Arab sebagai hadharah lawannya badawah yang bermaksud tidak bertamadun, biadab, jahiliah atau uncivilize Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Fazlyn Ridz
“Nama kau Kudin ya?” “Apasal kau gelak?” “Kudin nama kau? Memang sesuai sangat dengan kau. Nama kau sama buruk dengan baju kau!” Si Edrina ini memang berlagak orangnya. Sudahlah berlagak, cerewet pula itu! Disebabkan dia dibesarkan di Kuala Lumpur, maka suasana kampung memang tidak kena dengan jiwa bandarnya. Kepada lelaki seorang itu dia memandang rendah dan jelak! Lelaki bernama Kudin itu pula berbeza sikapnya. Dia sekadar lelaki kampung yang hidup m Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Hilal Asyraf
"Kadangkala, petunjuk sudah ada. Dekat dan bukannya jauh dari kita. Tinggal tidak pernah kita bernafsu untuk menyelaknya. Lantas kita rugi setelah mempersiakannya." Buku Untuk Kita Pendosa: 30 Hari Mencari Tuhan yang dikarang, bukanlah kerana kita hanya perlu mencari Tuhan dalam masa 30 hari. Bukanlah juga kita pasti akan bertemu Tuhan dalam masa 30 hari. Ia hanya tajuk yang dipilih, kerana dalam masa sebulan, kita mempunyai sekitar 29 hari hingga 30 hari (bulan Qamariah), Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Yusuf Al-Qaradhawi Ph.D
ISU AKIDAH ANTARA SALAF DAN KHALAF Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Muhammad Kamal Sulaiman
Dr. Morsi ialah presiden yang terpilih secara demokrasi buat pertama kalinya dalam sejarah politik Mesir. Pada pilihan raya presiden 2012. Dr. Morsi menang dengan 52% suara, namun kenapa ia digulingkan? Siapa yang diuntungkan? Siapakah pula tokoh-tokoh dan kelompok yang telah berusaha merampas kuasa daripada tangan Morsi? Padahal setahun pemerintahannya banyak kegemilangan yang telah diraih. Benarkah As-Sisi, menteri pertahanan yang telah mengangkat sumpah di bawah Morsi t Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Nur Shamsiah On
Seronoknya Amani nak menyambut Hari Raya Aidil Adha! Mama dan nenek menyediakan bahan masakan untuk juadah di pagi raya. Papa dan atuk sibuk menguruskan lembu-lembu yang baru tiba untuk dikorban. Amani dan Along pula seronok mendengar cerita pengorbanan Nabi Ibrahim AS dan anaknya Nabi Ismail AS. Mereka begitu taat pada perintah Allah SWT. Rupa-rupanya, setiap perintah Allah SWT ada hikmahnya. Pengorbanan mereka diabadikan sehingga ke hari ini. Umat Islam dari seluruh Learn More
USUAL: RM8.90

NOW: RM 8.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.01 (-10%)

By Dr Aaidh Ibn Abdullah Al-Qarni
Saudariku! Buku ini menghimbau kepada setiap wanita untuk hidup bahagia dengan agamanya, merasa senang dengan kurnia Allah yang telah dianugerahkan kepadanya, dan bergembira dengan berbagai nikmat yang telah dimilikinya. Saudariku! Bacalah buku ini agar ianya dapat mengusir segala macam kesedihan dari dalam dirimu, bayang-bayang kedukaan, dan mimpi-mimpi buruk, ketakutan dan kekhuatiran. Saudariku! Setelah anda selesai membaca buku ini, ucapkanlah selamat tinggal pada kesed Learn More
USUAL: RM19.80

NOW: RM 19.80 (-0%)

MEMBER: RM 17.82 (-10%)

By Syeikh Ahmad Falsol
Bagaimanakah dengan solat anda? Sudah sempurna atau sebaliknya? Adakah setiap perkara asas yang penting berkaitan solat sudah anda fahami dan kuasai sebaik-baiknya agar ibadah nombor satu ini tidak menjadi rutin semata-mata? Ibadah Mukmin: Panduan Solat merungkai segala persoalan yang meluruskan kefahaman dan tindakah ke arah kesempurnaan solat. Anda akan didedahkan tentang persoalan hukum-hakam sebelum mengerjakan ibadah solat seperti taharah, pembahagian najis, wuduk Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Rehan Makhtar
TIBA-TIBA, DIA ADA - Rehan Makhtar Seandai dirinya tercipta untukku, relaku menjadi miliknya. Perjalanan hidup tak seperti yang direncana. Ada masa perkara tak diduga mencelah. Ohmai... Pening. Ini kehendak mama dan papa yang kononnya bukan paksaan tapi harapan. Aryana rela untuk menjadi milik Zakhri Adha yang lebih muda daripadanya. Tiba-tiba dia dipinang, ditunangkan, dinikahkan lalu tiba-tiba suami segera ada di sisi. “Bukan apa. Kot-kotlah Arya rasa kita ni ti Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Muhammad Khair Ramadhan Yusuf
3 LELAKI MISTERI DALAM AL-QURAN Learn More
USUAL: RM65.00

NOW: RM 65.00 (-0%)

MEMBER: RM 58.50 (-10%)

By Ali Hasan Azhacolany
Bagaimana caranya untuk menunaikan puasa bulan Ramadhan yang betul? Apa itu puasa kifarah? Bila kita harus melakukan puasa qada? Apa pula puasa nazar, puasa Asyura, puasa 'Arafah atau puasa Daud? Ingin mengetahui lebih lanjut? Nah, buku yang anda pegang ini akan menceritakannya kepada anda. Apa yang terdapat di dalam buku ini: - Pengertian Puasa - Jenis-jenis Puasa - Cara Melakukannya - Hikmah-Hikmahnya Ini adalah buku panduan pintar untuk anda mengenali dan mengetahui Learn More
USUAL: RM13.00

NOW: RM 13.00 (-0%)

MEMBER: RM 11.70 (-10%)

By Norhayati Mohd Nor
USUAL: RM8.90

NOW: RM 8.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.01 (-10%)

By Siti Rosmizah
Dian Zara, seorang anak yatim piatu yang menumpang kasih dengan neneknya. Emak saudaranya, Kamsiah tidak henti-henti menyeksa hidupnya. Maki hamun, pukul, cerca sudah lali dalam dirinya. Impian gadis muda ini untuk belajar hingga ke menara gading telah musnah di tengah jalan.Dian disuruh menjadi orang gaji. Dia akur dengan kehendak emak saudaranya. Menjadi orang gaji bagaikan memberi sinar baru dalam hidupnya. Tapi sementara cuma. Perkenalan dengan cucu majikannya telah membu Learn More
USUAL: RM33.90

NOW: RM 33.90 (-0%)

MEMBER: RM 30.51 (-10%)

By 茹阿达纳特·斯瓦米
  《回家之旅》为世界级瑜伽大师茹阿达纳特·斯瓦米的自传。作者在书中回忆了自己从年轻的探寻者转变为知名灵性指导者的整个过程,书中,读者将跟随他从芝加哥城郊到欧洲,从欧洲前往印度,并最终深入喜马拉雅山的洞穴探访瑜伽圣人的历程。书中穿插了作者多次濒临死亡的遭遇,跟随高深瑜伽师的修行,以及在朝圣之途中的种种波折。   全书文 Learn More
USUAL: RM49.80

NOW: RM 49.80 (-0%)

MEMBER: RM 44.82 (-10%)

Sheikh Maulana Zakariya merupakan seorang tokoh ulama hadis yang dikenali ramai berasal dari India, lebih-lebih lagi dalam kalangan ahli Jemaah Tabligh seluruh dunia. Usaha beliau dalam memartabatkan ilmu dan dakwah Islam begitu besar sekali signifikannya kepada perjuangan menyebar luaskan Islam dan sunnah Nabi S.A.W Hasil tulisannya telah menjadi sumber rujukan dan bacaan umat Islam seluruh dunia dan diterjemahkan ke dalam pelbagai bahasa utama dunia. Kitab Fadhail 'Amal (F Learn More
USUAL: RM59.00

NOW: RM 59.00 (-0%)

MEMBER: RM 53.10 (-10%)

By Dr Aid Abdullah Al-Qarni
Saudariku! Buku ini menghimbau kepada setiap wanita untuk hidup bahagia dengan agamanya, merasa senang dengan kurnia Allah yang telah dianugerahkan kepadanya, dan bergembira dengan berbagai nikmat yang telah dimilikinya. Saudariku! Bacalah buku ini agar ianya dapat mengusir segala macam kesedihan dari dalam dirimu, bayang-bayang kedukaan, dan mimpi-mimpi buruk, ketakutan dan kekhuatiran. Saudariku! Setelah anda selesai membaca buku ini, ucapkanlah selamat tinggal pada kesedih Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Rachmat Ramadhana Al-Banjari
Rasullullah S.A.W. bersabda, Sesungguhnya setiap umat pasti akan mengalami fitnah (dugaan) dan fitnah bagi umatku adalah harta kekayaan - Riwayat Al-Albany Jika anda berani membaca buku ini, bererti anda telah berani memasuki zon ujian terbesar bagi umat ini. Iaitu kekayaan. Jadi, ucapkanlah, Selamat datang ujian harta kekayaan, silakan masuk ke dalam kehidupanku. Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Ummi Nisa
Selamat Hari Raya Aidiladha, Amani! Seronoknya Amani menyambut Hari Raya? Aidiladha bersama keluarga.Along, papa dan atuk bergotong-royong membantu menyembelih?lembu untuk ibadah korban bersama penduduk di taman perumahan mereka. Manakala Amani, mama dan nenek di rumah sibuk menyediakan hidangan istimewa. Tujuh bulan kemudian, ada satu berita yang mengejutkan Amani. Amani terpaksa berpisah dengan mama dan papa selama 44 hari. Amani berasa sedih. Dia ser Learn More
USUAL: RM8.90

NOW: RM 8.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.01 (-10%)

By Sayyid Murtadha Al-Khatib
KELEBIHAN & AMALAN DIBULAN REJAB,SYAABAN & RAMADAN Learn More
USUAL: RM8.00

NOW: RM 8.00 (-0%)

MEMBER: RM 7.20 (-10%)

By Ahmad Juni Ramadhan
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

58 Item(s)

*

Back to Top