0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Fitri Hussin 'Found 61 Related Products
By Fahd Razy , Rasydan Fitri
Sains Menulis Puisi' menyorot penulisan puisi dari perspektif yang unik. Penulisan puisi yang kebiasaannya abstrak, seni, dan subjektif telah dipasang pada kerangka yang teoretik, teknikal, praktikal, 'reproducible' dan mudah diaplikasi oleh penulis, baru atau lama. Menulis puisi bukan lagi satu 'proses terawang-awang' tetapi berpijak dan fizikal. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Fitri Umairah 
SEORANG diri berjalan dekat kawasan ni memang sedikit menggerunkan. Terkadang terasa macam ada mata-mata yang memerhatikan tingkah lakukanya secara diam-diam dan sembunyi-sembunyi. Rayyana menebarkan pandangannya ke sekeliling jalan, tiada sesiapa. Rumah yang ada dekat tepi jalan ni pun macam tak berpenguhuni. Eh apa pula, cuba tengok jam dah pukul berapa... nak senja. Kebiasaan orang kampung sini bila hari dah nak senja anak-anak semua mereka akan arahkan untuk masuk ke da Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Fitri Hussin
Sarang ialah sesuatu yang dibuat atau yang dipilih untuk tempat berteduh atau tempat penjahat (penyamun dll) bersembunyi. Rania, novelis cinta yang sedang mengalami zaman kesuraman. Manuskrip cinta terbaharunya ditolak editor. Dek tercabar, dia memutuskan untuk menulis manuskrip novel bergenre seram demi mengangkat namanya semula. Fatah, novelis seram yang sedang berada di puncak. Novel debutnya super bestseller. Hidupnya berubah 180 darjah dari zero ke hero. Dia bersetu Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By If Moses , Jauhar Wing
Komik ini merupakan komik strip dakwah yang berkisarkan pelbagai isu berkaitan bulan Ramadan. Hakikatnya Ramadan itu hanya 1% menahan lapar dan dahaga. Manakala 99% lagi ialah mendekatkan diri kepada-Nya. Jalanilah hidupmu seolah-olah setiap hari adalah RAMADAN. Dan beribadahlah seolah-olah akhirat nanti adalah AIDILFITRI yang berkekalan. Learn More
USUAL: RM13.00

NOW: RM 13.00 (-0%)

MEMBER: RM 11.70 (-10%)

By Fitri Hussin , Arifful Baqi , Hasrudi Jawawi
SERU Azwani selalu melanggan Grab Kamarul yang kebetulan adalah rakan setingkatan di sekolah menengah dulu. Kamarul dalam diam merancang sesuatu yang buruk terhadap Azwani. Cinta palsu dan kemewahan dijadikan umpan. Sihir pula dijadikan pengantara. Rahsia terbongkar, lalu pelbagai perkara aneh lagi seram mula berlaku. Satu demi satu menerima musibah… HILANG Pemandu kereta Nissan Almera itu mengeluarkan tawa yang menyeramkan. Gembira dengan kematian yang menimpa dua orang Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 19.20 (-20%)

MEMBER: RM 19.20 (-20%)

By Fitri Hussin , Syaida Ilmuna
Kereta yang dipandu Amar dan ditumpangi Noni kekasihnya, terbabas ke dalam gaung. Rakan sekonvoi, Budi, Zaid dan Razi turun ke gaung untuk memeriksa kereta itu dan mendapati Amar dan Noni tiada di dalam kereta yang remuk teruk itu. Sedang mereka mencari tubuh Amar dan Noni di kawasan sekitar, salah seorang daripada mereka ternampak kelibat seseorang memikul sesuatu. Mereka bertiga mengekori kelibat itu sehingga sampai di satu kawasan seperti sebuah kompleks bangunan lama. Sia Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Fitri Hussin
Bila hidup abadi digilai, buku bertemu ruas tak terelak lagi! Ketika nyawa Richard Rotchield di hujung tanduk akibat penyakit misteri ngeri seperti yang dialami oleh mendiang ayahandanya, Aharon muncul untuk menyembuhkannya. Aharon kemudiannya menawarkan kehidupan abadi kepada ketua Majlis Tertinggi Alam Hitam itu melalui Ainul Hayat. Ainul Hayat dicari tetapi misi demi misi menemui kegagalan. Di kala Richard Rotchield berdepan kebuntuan, Aharon memberitahu satu ramala Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Alif Fitri
Buku Kisah-kisah Al-Andalus merupakan himpunan kisah yang tercatat dalam lembaran-lembaran sejarah sejak umat Islam mula menjejakkan kaki di sana pada tahun 711M sehinggalah ia berakhir dengan kejatuhan Kerajaan Bani Nasr di kota Granada pada tahu 1492M. Kisah-kisah yang dipetik sudah tentunya mengandungi iktibar dan ibrah yang perlu diambil oleh kita sebagai umat Islam hari ini agar kesilapan masa lalu tidak lagi diulangi dan kejayaan masa lalu akan kembali berulang. Learn More
USUAL: RM35.90

NOW: RM 28.72 (-20%)

MEMBER: RM 28.72 (-20%)

By Wan Ji Wan Hussin
Maqasid Syariah adalah ilmu nilai-nilai dalam syariat. Ia juga ilmu yang menggambarkan hikmah dan rahsia disebalik hukum. Sesungguhnya syariah tidak diturunkan kecuali bagi memastikan tercapai maslahah kepada manusia dan berusaha semampu mungkin untuk terhindar mafsadah (kerosakan). Namun, cara memahami maslahah dan mafsadah itu kadangkala boleh bias kepada kecenderungan hawa nafsu. Justeru, sudah pasti maqasid syariah tidak boleh dibahas sewenang-wenangnya, sebaliknya perlu Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Ain Maisarah , Azanil Fitri
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Azanil Fitri , Haryani Kamilan
Dajal, makhluk perosak akhir zaman yang tugasnya menghasut manusia melakukan kejahatan. Maka manusia yang terdorong melakukan kejahatan juga tidak ada bezanya dengan Dajal. Ini adalah kisah lima sahabat yang punya perangai kejam yang amat. Mereka digelar Senior Dajal yang membuli tanpa belas, semata-mata untuk menunjukkan kuasa. Mereka senior jadi semua orang dipaksa tunduk hormat. Siapa melawan, akibat yang menanti teramat berat. Langsung menikus para junior, takut men Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Fazla Idha , Azanil Fitri
Kau pernah dibenci oleh cikgu? Ataupun kau pernah tidak puas hati dengan cikgu? Sengketa pelajar dan guru memang lumrah alam persekolahan. Namun, sengketa kalau dibiarkan terlalu lama akan berubah menjadi dendam. Bila dendam sudah menguasai diri, tunggulah padah buruk yang bakal berlaku. Ini kisah dendam yang tidak dapat dipadam dengan getah pemadam sekolah ataupun abang bomba. Gurauan dendam tiga pelajar memakan diri, cuba meraih simpati pada guru yang tiada empati. Lalu Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Syu Ariani
Hidup Lyssa yang selama ini aman dengan rutin seorang penuntut di sebuah kolej, tiba-tiba berubah selepas Lyssa jatuh tergelincir di Ledang. Sudahlah didiagnos dengan Retrograde Amnesia, malah boleh mendengar suara-suara halus. Dan kebolehan itu akhirnya membawa Lyssa kepada penemuan satu mayat di dalam hutan. “Jangan percayakan papa Lyssa, Saf dan Fitri.” Itu yang dititipkan suara halus itu. Lyssa panasaran. Namun, ketenangannnya sekali lagi berkocak. Kali ini, Lyss Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Fitri Liyana Amir
HIPOKRIT - BESQ Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Ain Maisarah , Azanil Fitri
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Fitri Hussin , Arifful Baqi , Sufi Abqari
PROJEK THRILLER: CIP Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Fitri Hussin , Syaida Ilmuna , Resmanshah
PROJEK THRILLER: BAYI Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Fitri Hussin
Beberapa tahun berlalu sejak hukuman gantung sampai mati ke atas Karim dilaksanakan. Lelaki misteri yang pernah mendatangi pendiri ajaran sesat Kumpulan Panji Hitam itu kini muncul pula kepada Soraya, satu-satunya waris Karim yang masih hidup. Soraya berdepan ujian sihir yang amat hebat oleh sekumpulan bekas orang kanan Karim. Lalu ia dihidupkan semula! Kali ini lebih hebat dan bernafsu besar! Sejak itu, kegelapan mengganas lagi. Ia mara bagaikan api menjilat hutan kering. Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 22.40 (-20%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By Fitri Hussin
Gempar! Tiga pembunuhan berprofil tinggi berlaku. Di daerah dan waktu berbeza. Mangsa dibunuh dengan amat kejam. Menggunakan alat dan seksaan-seksaan yang amat mengerikan. Dua kes awal menemui jalan buntu. Kes ketiga ditutup selepas suspek utama yang dianggap pembunuh ditemui mati lemas di dalam kejadian bot pancung karam. Selepas dua tahun, ketiga-tiga kes pembunuhan berprofil tinggi itu disiasat semula. Kini semua orang adalah suspek utama. Semuanya mempunyai motif unt Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Ain Maisarah , Azanil Fitri
Sekolah Sri Bangsar berhantu? Ya, siang hari ia sekolah biasa. Tetapi apabila malam menjelma, ia dipenuhi hantu-hantu dan dikenali sebagai Sekolah Seram Bangsar. Satu hari, Doktor Penatdol dari Jabatan Kesihatan Hantu telah membuat pemeriksaan. Setelah penilaian dibuat, didapati semua hantu mempunyai masalah berat badan. Toyol sudah tidak boleh mencuri kerana tersekat di pintu pagar. Pontianak sukar menakutkan manusia akibat asyik jatuh tersembam dari dahan bertenggek yang Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Hussin Khan Bin Rahmatullah Khan
101 RESIPI DESTINASI MAKAN POPULAR PINANG Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 23.92 (-20%)

MEMBER: RM 23.92 (-20%)

By Rass Lestari
“Isteriku Fayruz Nur Khairani, La tahzan,” tubuh Fayruz, Thaqiff pusingkan semula. “Saya pergi untuk empat hari tapi kunjungan malaikat Izrail kita tak tahu bila dan di mana. Sebagai manusia kita kena sentiasa bersedia. Manalah tahu kalau ditakdirkan umur saya tak panjang, sekurang-kurangnya saya sempat berpesan untuk isteri kesayangan saya ni.” Dengar saja soal umur, air mata Fayruz semakin deras mengalir. Bibirnya bergetar menahan kesedihan yang kian mencengkam Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Fitri Hussin , Ebriza Md Aminnudin , Resmanshah
Sekali Melangkah, Kau Milikku... Jasmin ditemui mati ketika Zahurin dan Syahir bertengkar besar. Beberapa bulan kemudian, keluarga Sufian berpindah ke rumah keluarga Syahir itu. Sejak Aliana menyusun semula kerusi di ruang keluarga, satu demi satu kejadian yang pernah berlaku kepada keluarga Syahir dialami pula oleh keluarga Sufian. Apakah sebenarnya yang berlaku? MEREKA ADA, MEREKA LICIK / BELA Iman Lutfi telah membawa keluarganya ke sebuah banglo berbentuk istana un Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Rehan Makhtar
ILHAM FITRI… Sekaliku menyatakan cinta, usahlah kau meraguinya lagi. Sekaliku janji padamu, cukuplah untuk selamanya. Namun, semakin meniti masa, cintamu kian ragu di mana luhurnya. Hinggakan kudus cinta itu sirna begitu saja. Takku tahu setulus mana kasih, tidakku pasti setelus mana cinta. Sanggupku tentang satu dunia demi cintamu dan apalah kiranya andai kau sendiri yang menentang. Andai jodoh itu bukan milik kita, aku akan berlalu dari hidupmu dan biarkanlah kasih yang t Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Ain Maisarah , Azanil Fitri , Aman Wan
Kali ini Bard dan Robita ingin menguji kemahiran mereka tentang teknik ikhtiar hidup di dalam hutan. Persatuan Penangkap yang akan menganjurkan aktiviti berkhemah di dalam hutan memberi peluang kepada Bard dan Robita untuk meneruskan impian mereka. Sewaktu perkhemahan bayak perkara yang telah mereka lakukan dan pelajari seperti memasang khemah, menghidupkan api dan pengalam berjaga malam. Kesemuanya berakhir dengan peristiwa-peristiwa lucu dan mencuit hati. Kemahiran Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Fitri Hussin
Ini cerita dunia sihir... dunia syaitan... dunia yang berakar dari Babil masih menebal di nusantara ini. Dunia yang menuntut pengamalnya menyekutukan ALLAH SWT dan melaksanakan ritual yang menjijikkan. Syaitan diseru demi memenuhi nafsu rakus. Habshah, wanita yang disihir selepas tewasnya tipu daya. Dia disihir oleh seseorang yang tidak disangka-sangka. Salim hadir, cuba merawat Habshah. Namun, dia tewas di tangan orang yang menyihir Habshah. Ilmu hitam lawannya itu terlal Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Zara Aluwi
~ Cinta ini benar-benar membuatkan dirinya gila Sejak dileteri oleh ibunya, Puan Junaidah, Ryan kini suka duduk menyendiri di balkoni sambil menatap bintang berkelip ceria. Dalam pada itu, matanya pasti tertancap pada bilik di rumah Lot 168 di seberang jalan. Menanti kelibat perempuan itu keluar dari bilik berkenaan. Dia tertanya-tanya, sejak bila ada anak dara tinggal depan rumahnya? Selama ini dia tak perasan pun! Entah-entah isteri orang. Hatinya menduga. “Cik, bol Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Mariam Sarbini
Fuh! Macam-macam betul dugaan sepanjang bulan Ramadan ni. Mungkin bagi korang, puasa tu senang je, macam makan kuaci. Apa ada hal kan? (Eh, dah riak tu tau!) Tapi, haisy... Kalau dah dahaga sangat tu air paip pun boleh nampak macam sirap bandung! Fuhhh.... Itu belum masuk lagi bab tengok adik minum susu. Dahlah lemak berkrim, disukai ramai pula tu! Rasa macam nak join sekali je. Silap-silap, nak je gunakan kuasa veto ni merebut susu adik tu. (Sabar Fitriah... Sabar...) Haa... Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Azman Hussin
Cerpen cinta romantik terpilih 2000-2015 Api tidak lagi membakar. Air tidak lagi membasah. Tanah tidak lagi menyawai. Angin tidak lagi mengudarai. Semua kehilangan sifat dan zat kerana satu-cinta! Perasaan itu hanya sebesar guli cuma ia cantik mengilau-dengan spektrum warna pelangi yang halus bagai benang songket. Waktu ia melantun, cahayanya berekor-bagai pelangi dan bunyinya lembut serta indah sekali. Tiap kali ia jatuh ke lantai, nadanya bagai not piano yang menyu Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Farida Nur Zahra
AMIRA Fatiha tidak pernah impikan kebahagiaan yang tinggi melangit. Tapi, cukuplah sekadar dia tahu siapa dirinya sebenar. Duduk dengan insan yang dipanggil pak long dan mak long, pasti rasanya tidak sama duduk dengan keluarga sendiri. Amira dirisik seorang pemuda kampung, Iskandar, yang dalam diam menyimpan perasaan kepadanya. Namun, mak longnya yang tidak mahu dia hidup bersama Iskandar, telah ‘menolak’ anaknya, Shariha, untuk dijodohkan dengan Iskandar. Amira pasrah. H Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Nurni Hussin
Dena, Ila, Fatila dan Nita rajin menghadiri ceramah agama. Namun, setiap kali mereka berjanji, pasti Dena yang paling lambat datang. Kali ini, mereka ingin menghadiri ceramah tentang Rasulullah SAW yang menjadi idola Dena. Tapi, hampir sejam Ila, Fatila dan Nita menunggu, Dena masih tidak muncul-muncul lagi. Apakah sebenarnya yang berlaku kepada Dena? Sempatkah Dena menghadiri ceramah tentang insan kesayangannya itu? *** “Dena Lambat Lagi!!!” juga mengandungi Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Inawza Yusof
Secebis kenangan, sebuah kesetiaan untuk sesuatu bernama… cinta Dia seorang gadis yang hidup bukan hanya memikirkan tentang dirinya sendiri. Atas kesilapan masa lampau, dia mengambil keputusan untuk menjadikan dirinya sebagai seorang pesalah dan menghukum dirinya agar tidak berasa bahagia. Baginya, hilangnya kasih sayang daripada seorang lelaki bernama Nik Afezal, bererti hidupnya sudah tidak bermakna! Bagi Anith Fitriah, keluarganya bersalah kerana merahsiakan hal be Learn More
USUAL: RM33.00

NOW: RM 33.00 (-0%)

MEMBER: RM 29.70 (-10%)

By Ain Maisarah , Azanil Fitri
Sekolah Sri Bangsar adalah sebuah sekolah berhantu. Siang hari ia kelihatan seperti sekolah biasa. Tetapi apabila malam menjelma... ia dipenuhi dengan hantu-hantu, dikenali sebagai Sekolah Seram Bangsar. Suatu hari Pontiana dan Pontiani, kembar hantu jenis pontianak menerima surat berdarah segar daripada Drakokakola. Ia jemputan datang ke New York menyambut pesta Halloween. Tiba sahaja di sana... barulah mereka tahu yang Drakokakola ada niat lain. Sebenarnya drakula re Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Hana Ilhami
Maulana Iqbal. Dunianya hanya Darul Ulum At-Taufiqiyah. Al-Quran yang penuh di dalam dada menjadi modal buat pembimbing bakal-bakal hafiz. Hasil tarbiah madrasah, maka lahirlah seorang maulana di Kampung Pulau Sayak. adra liyana, maksudnya si perawan cantik yang lemah lembut. Tetapi sayang, watak tidak secantik namanya. Si anak Tan Sri berambut karat, bermini skrit masuk kampung dengan sebuah agenda, untuk memindahkan Darul Ulum dan membina hotel resort di atasnya. Baginya Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Ain Maisarah , Azanil Fitri , Shamsinar Abu Hassan
HERO VS HEROIN Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By Fitri Hussin
Haikal dan Julia adalah sepasang kekasih yang begitu menyintai. Haikal pula makin digasak bayangan Nurlisa. Nurlisa masih menagih cinta Haikal biarpun telah bersemadi. Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Ain Maisarah , Azanil Fitri
Sekolah Sri Bangsar berhantu? Ya, pada siang hari ia kelihatan seperti sekolah biasa. Tetapi apabila malam menjelma, ia dipenuhi dengan hantu-hantu dan dikenali sebagai Sekolah Seram Bangsar. Pada satu hari, Sekolah Seram Bangsar telah didatangi oleh pegawai Pejabat Pendidikan Hantu Daerah. Lawatan tersebut adalah bagi menilai tahap keseraman hantu-hantu Bangsar. Rupa-rupanya para hantu di situ tidak tahu cara-cara menakutkan manusia. Pontiana dan Pontiani, si kembar ponti Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Ain Maisarah , Azanil Fitri
Siri hero sri bangsar kembali dengan siri yang ke sembilan. Dak Gedik yang memukul Gadis Bintang mula rasa bersalah. Dia yang melihat kekejaman Taikocheng telah sedar yang dia telah diperalatkan dan tidak mahu lagi menjadi superjahat. Najmina yang koma beberapa hari di hospital akhirnya sedar. Namun masalah baru pula timbul apabila gadis itu telah hilang ingatan. Sikapnya juga seperti budak perempuan 12 tahun. Maka bermulah misi Cikgu Aziz dan Alfi untuk memulihkan Najmina Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By Hussin Khan Bin Rahmatullah Khan
101 RESIPI MENGGUNAKAN REMPAH RATUS Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 29.90 (-0%)

By Ain Maisarah , Azanil Fitri
Sekolah Sri Bangsar dipilih jadi tuan rumah Ekspo Robot! Cikgu Aziz Zatter selaku guru reka cipta diminta membina sebuah robot. Dibantu Alfi dan Najmina, maka terciptalah sebuah robot bernama TRANSFAMOUS. Malangnya, rekaan tersebut rosak terjatuh dari tingkat tiga. Lebih memeningkan, pertandingan robot tinggal beberapa hari sahaja. Alfi yang meminati cosplay, mencadangkan robot rosak ditukar menjadi kostum maskot. Masalahnya, ketiga-tiga mereka tidak muat menggayakan kostu Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Ustaz Mohamad Haidir Hussin
Kehidupan bagaikan kerdipan mata. Satu perumpaan yang tersirat, membawa maksud yang begitu mendalam. Betapa singkatnya hayat manusia. Justeru, jangan dipenuhi dengan lena yang panjang. Jangan sampai kita terjaga di kala jasad sudah dimamah tanah. Buku Solat Sunat Pilihan ini tampil mengingatkan kita agar menjadi hamba yang taat, patuh dan ikhlas dalam melaksanakan ibadat kepada-Nya. Kupasan tentang hikmah solat-solat sunat yang dianjurkan dan doa-doa daripada salaf as-soleh Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Ain Maisarah , Azanil Fitri , Aman Wan
Bulan sukan di Sekolah Sri Bangsar telah pun tiba. Robita yang tidak pernah memasuki sebarang acara sukan sebelum ini begitu teruja sekali untuk menyertai acara merentas bandar. Melihat hadiah yang ditawarkan berupa wang tunai, membuatkan mereka bertekad untuk memenangi acara tersebut. Namun kehadiran Izzue Salam yang memegang gelaran juara merentas bandar dua tahun berturut-turut membuatkan mereka merangka perancangan baru. Setelah tamat acara merentas bandar, tiba pul Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

Antologi Cerpen Layar Pena 2015 merupakan gabungan 20 buah cerpen yang dihasilkan oleh gabungan penulis lama dan penulis baru.Terim kasih kepada penulis -penulis,yang telah memberi kerjasama kepada Layar Pena .20 buah cerpen terbaik yang bertemakan cinta dan kehidupan ini mempunyai pelbagai kish yang berbeza ,pelbagai ini mempunyai pelbagai kisah yang berbeza , pelbagai situasi dan berlainan ,pelbagai encah dan rasa..telah kami pilih untuk menghiburkan anda.Di harap kisah-kis Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Syuhada Safian
Terima Kasih Allah!' adalah lanjutan daripada novel 'Yeay... Ramadan Datang Lagi' dan 'Hmm... Dugaannya Berpuasa Ni...'. Tajuk 'Mama Tak Puasa Ke?', mengungkap hari-hari tertentu dalam sebulan yang membenarkan seorang perempuan yang telah akil baligh untuk tidak berpuasa di bulan Ramadan. Nenek sebagai pembimbing bertanggungjawab menerangkan perkara tersebut kepada Amani. Tajuk 'Saat al-Quran Turun Ke Bumi' pula menceritakan tentang bagaimana Allah SWT menurunkan al-Quran kep Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Norra Hassan
Fitri menghantar mesej. Sukma akan pulang. Tiga patah perkataan sahaja tetapi cukup untuk membuatkan aku terasa seperti duduk di atas duri sepanjang hari! Siapa Sukma? Dialah seorang gadis yang menjadi perbualan dalam fikiran Fitri dan Hannan. Bagi mereka, Sukma menjadi watak utama dalam kehidupan sebenar mereka. Dan kini, mereka mendapat tahu yang Sukma akan pulang ke tanah air. Mampukah mereka berhadapan dengan Sukma dan sikap ‘sebenarnya' itu? “Siapa yang mening Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Wan Ji Wan Hussin
Ulama yang mewarisi Nabi, mereka akan ambil sikap seperti sahabat yang berjumpa dengan Huzaifah bin Al-Yamani (penjaga senarai nama orang munafik) dan bertanya, “Apakah nama AKU dalam senarai orang munafik tidak?” Ini berbeda dengan ulama yang tidak mewarisi Nabi, kerana mereka akan bertanya, “Apakah Si FULAN ITU, SI FULAN INI tersenarai orang munafik atau tidak?” Dunia akan aman, apabila ada ulama yang mewarisi Nabi. Tetapi kehancuran sering terjadi, apabila ad Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Saifulamri M.Hussin
Pepatah Cina ada disebutkan; Dengan kata-kata, orang yang pandai berbahasa boleh memanggil burung yang sedang terbang di langit, turun hinggap dan makan di tapak tangannya.” Demikian hebatnya bait kata yang dilafazkan oleh seseorang. Apatah lagi jika seseorang itu adalah seorang yang berpengaruh dan ramai pengikutnya. Pasti setiap bait kata yang terpantul dari ulas bibirnya akan memberikan kesan kepada orang yang mendengarnya. Begitulah bait kata yang terpantul dari ula Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Firas Firzana
“Ish, mengganggu betul lah budak bandar ni!” Adi tidak senang dengan kehadiran Akif ke kampungnya. Dia juga tidak suka Fitri dan Aiman rapat dengan Akif. Kerana perasaan dengki dan iri hati terhadap Akif, Adi telah merencana satu rancangan nakal. Tujuannya adalah untuk mengenakan Akif. Namun, ketika Adi melakukan rancangan nakalnya itu, tiba-tiba, sesuatu telah berlaku terhadap Adi. Apakah yang telah berlaku? Mengapakah Adi begitu iri hati dengan Akif? Segala-galanya akan Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Nurni Hussin
Pinpin adalah seekor anak penyu yang telah terpisah daripada keluarganya apabila dia dihanyutkan arus ketika bermain bersama-sama adik-beradiknya di dasar laut. Namun, Pinpin bernasib baik apabila takdir telah menemukan Pinpin dengan Doli, Betty, Kaka, Leman, Bibo dan Cumi; yang juga merupakan haiwan hidupan laut yang baik hati. Mereka cuba membantu Pinpin menjalani kehidupan tanpa keluarganya sehinggalah akhirnya mereka menjadi sahabat baik. Allah SWT menyayangi setiap makhl Learn More
USUAL: RM31.90

NOW: RM 31.90 (-0%)

MEMBER: RM 28.71 (-10%)

By Ain Maisarah , Azanil Fitri
Siri Hero Sri Bangsar kembali dengan siri yang terakhir. Taikocheng yang ditangkap oleh Papa Jon, akhirnya telah ditukar menjadi cyborg iaitu manusia separuh robot dengan panggilan manja Bobot T. Nasib yang sama menimpa Mr. Pinki dan Alex Kendur apabila telah diletakkan cip renjatan otak di tengkuk mereka. Papa Jon dan Mama Mia akhirnya menggabungkan Kumpulan JOI dengan Agensi B1N1 menjadi Kumpulan B1N1. Dak Gedik yang telah dilanggar oleh Taikocheng akhirnya berjaya di Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By Panel Penulis Ana Muslim
Kompilasi Komik Adik Muslim ini penuh dengan kemeriahan cerita ketika Amani dan kawankawannya hendak menyambut Hari Raya Aidilfitri! Ada banyak cerita Amani yang sentiasa bertenaga untuk membuat persiapan hari raya. Kisah Alyaa dan keluarganya, Satria Junior dan Geng Meow pun ada. Seronok tau! Oh, ya! Dalam buku ini juga ada aktiviti untuk menambahkan ilmu pengetahuan tentang bulan Syawal yang indah! Tunggu apa lagi? Jom kita baca bersama... Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By Wan Ji Wan Husin , Saifulamri M.Hussin
Ketokohan Umar bin Abdul Aziz amat terserlah di zaman tiga kurun yang terawal. Kejayaan pemerintahan dalam memberikan kebajikan dan keadilan kepada rakyat, menjadi buah mulut bagi setiap yang mengenali beliau, waima dari kalangan bukan Islam sekalipun. Adapun Tuan Guru Nik Abdul Aziz bin Nik Mat pula, ketokohan beliau memimpin sebuah parti Islam terbesar di Malaysia (PAS), di samping kejayaan memerintah negeri kelantan, waima mendapat tekanan dan sekatan ekonomi dari keraj Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Anizon Hussin
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Ain Maisarah , Azanil Fitri
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By Fitri Hussin
Suasana universiti yang aman damai tiba-tiba kucar-kacir. Segala-galanya jadi kecoh dan heboh. Seorang demi seorang rebah dengan skandal-skandal yang menggegarkan kampus. Sehinggalah salah seorang daripada mereka dibelasah sehingga koma. Siri kejadian yang menimpa mereka itu amat meragukan. Ia bukan kebetulan tetapi dirancang dengan rapi. Zamri melakukan penyiasatan untuk mencari kebenaran biarpun berdepan halangan. Apa yang dia temui di setiap fasa penyiasatan itu amat me Learn More
USUAL: RM21.00

NOW: RM 21.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.90 (-10%)

By Aira Kimberly
Fuh! Macam-macam betul dugaan sepanjang bulan Ramadan ni. Mungkin bagi korang, puasa tu senang je, macam makan kuaci. Apa ada hal kan? (Eh, dah riak tu tau!) Tapi, haisy... Kalau dah dahaga sangat tu air paip pun boleh nampak macam sirap bandung! Fuhhh.... Itu belum masuk lagi bab tengok adik minum susu. Dahlah lemak berkrim, disukai ramai pula tu! Rasa macam nak join sekali je. Silap-silap, nak je gunakan kuasa veto ni merebut susu adik tu. (Sabar Fitriah... Sabar...) Haa... Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 10.32 (-20%)

MEMBER: RM 10.32 (-20%)

By Wan Ji Wan Hussin , Saifulamri M. Hussain
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By Ain Maisarah , Azanil Fitri
Jefri dan Syuib, dua pelajar senior yang suka mengusik. Habis budak-budak asrama jadi mangsa, cerita-cerita hantu disampaikan supaya semua orang menggigil lutut dan trauma. Seronok melihat ramai yang percaya, terhibur apabila kisah yang diceritera itu digeruni semua. Cuti sekolah dibekukan untuk mereka yang bakal mengambil SPM. Jadi, Jefri dan Syuib merancang sesuatu yang nakal... menjadikan asrama seolah-olah benar-benar berhantu. Seterusnya dapatlah cuti daripada pihak s Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By June Muhammad
Syurga seorang isteri...Adalah bersama suami... “Zahra tak mahu kahwin dengan Abang Fitri!” – Zahra. “Dengan keadaan diri Zahra sekarang, siapa yang nakkan Zahra?!” – Encik Zainal. Kebahagiaan ZAHRA AISYA direntap dalam satu peristiwa yang tidak disangka. Biarpun menentang keras rancangan Encik Zainal, akhirnya Zahra terpaksa akur menikahi MUHAMMAD FITRI untuk menutup perkara memalukan itu. “Zahra benci dengan abang, tau tak?! Benci, benci sampai ke ak Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Hannah Lavender Love
USUAL: RM33.00

NOW: RM 33.00 (-0%)

MEMBER: RM 29.70 (-10%)

1-61 of 61

Page:
  1. 1
  2. 2
*

Back to Top