Popular
0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' HANIRAH MOHAMAD NUR 'Found 728 Related Products
By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Borobudur adalah istana Ratu Saba' atau Ratu Balqis. Negeri Saba' yang hilang pada zaman Nabi Sulaiman dan digambarkan sebagai sebahagian dari syurga yang ada di bumi, ternyata berada di Indonesia. Fakta mengejutkan itu disampaikan oleh ahli Matematik Islam, KH Fahmi Basya Hamdi melalui kajian selama lebih 33 tahun, beliau bukan hanya memaparkan tentang peninggalan Nabi Sulaiman yang agung tetapi mengubah sejarah Nusantara. Menurut beliau, ciri-ciri negara Saba' yang pernah d Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 37.90 (-0%)

MEMBER: RM 30.32 (-20%)

Out of stock

By Lorna McGrath , Tim Seldin
Montessori is accessible to everyone. This beautiful, modern book outlines the key principles that underpin the approach and makes applying them immediate and practical for every family. When looked at through a Montessori lens, every aspect of family life is an opportunity for meaningful engagement with your child - mealtimes, school or nursery drop o and pick up, play time, out and about, homework time, bedtime. Learn More
USUAL: RM89.95

NOW: RM 89.95 (-0%)

MEMBER: RM 80.96 (-10%)

Out of stock

By
*Specially written for children aged 5 and above *This book will introduce them to a variety of nursery rhymes *The fun-filled activities and attractive illustrations will definitely stimulate children's interest in language *It is also designed to spark their imagination and the creative aspect of their learning journey Learn More
USUAL: RM2.90

NOW: RM 2.90 (-0%)

MEMBER: RM 2.61 (-10%)

By Nisaamuttalib
Emeer Isyraf –kacak dan berkarisma. Seorang yang gila kerja hingga tiada masa dan hati untuk bersosial. Dia juga buta tentang cinta. Wajahnya dingin dan beku – tidak bersahabat. Perempuan sebelah mata pun dia tak pandang apatah lagi mahu memberikan hati. Digelar 'Mr Heartless' kerana tidak mempunyai perasaan. Seluruh kehidupannya hanyalah di pejabat dan kerja 'kedua'nya itu... Nur Dania – wanita muda yang baru sahaja diceraikan oleh suami kerana fitnah. Kebahagiaan y Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Ibnu Ibrahim At-Tawari
Mahsuri membesar dan diasuh dengan penuh adat resam serta tatasusila oleh kedua orang tuanya, Sejak zaman kanak-kanak lagi, Mahsuri telah menunjukkan ciri-ciri luar biasa di mana dia tidak seperti kanak-kanak lain. Sehingga meningkat dewasa, ciri-ciri kewanitaannya lebih terserlah, dengan wajah yang cantik rupawan, serta hati budi yang sangat baik. Sehinggakan menjadi buah mulut penduduk LAngkawi dan akhirnya sampailah ke telinga Datuk Pekerma Jaya. Dia adalah wakil sultan, m Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 23.92 (-20%)

By Pahrol Mohamad Juoi
Ada waktunya kita rasa hidup ini kurang bermakna, sedangkan segala-galanya nampak cukup dan sempurna. Seharusnya kecukupan ini mendatangkan bahagia yang didamba. Di manakah sebenarnya ketenangan? Saban hari, dari pagi hingga malam kita mencari dan mengimpikan rasa tenang. Ia sentiasa datang dan pergi dengan sendiri. Ketenangan itu tidak pernah kekal dengan kita, dan akan selalu didamba. Mungkin sebenarnya, ketenangan hakiki itu tidak terletak di dunia. Tenang hadir hanya seme Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.00 (-20%)

By Pahrol Mohamad Juoi
Gelisah, risau, takut, putus asa. Mengapa emosi sebegini yang selalu membekas dalam hati kita? Ia datang bersilih ganti, sama ada kita sedar ataupun tidak. Kita mencuba bermacam-macam cara untuk keluar daripada rasa gelisah. Adakalanya ia menyembuhkan, namun adakalanya meninggalkan luka yang semakin mendalam. Buku ini menawarkan teduhan buat mereka yang berasa gelisah. Bukan teduhan palsu, kerana di samping merungkai letak duduk kegelisahan dalam hati, Ustaz Pahrol Mohamad Ju Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.00 (-20%)

By Pahrol Mohamad Juoi
Namun, hati kita tetap berasa kosong. Mengapa? Hakikatnya/ternyata, bahagia yang sebenar bukanlah terletak pada nilaian kerjaya, wang dan harta. Bahagia, terletak pada bahagianya sebuah hati. Melalui buku ini, Ustaz Pahrol Mohamad Juoi mengajak kita untuk berkenalan semula dengan hati bagi mengisi kekosongan yang dirasai. Melalui pengalaman yang tersulam hikmah, beliau merungkai peranan hati dalam mendatangkan kebahagiaan buat pemiliknya. Barulah kebahagiaan yang diburu itu b Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.00 (-20%)

By
*Created specially for children aged 4 *Exercises are designed to stimulate interest in learning *Appealing illustrations that can compel children to think creatively Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.51 (-10%)

MEMBER: RM 3.12 (-20%)

By
*专为4岁幼儿编写的练习本 *内容符合幼儿的思维和学前教育的标准 *精美的插图有助于激发幼儿的创造力 Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.51 (-10%)

MEMBER: RM 3.12 (-20%)

By
*Created specially for children aged 4 *Exercises are designed to stimulate interest in learning *Appealing illustrations that can compel children to think creatively Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.51 (-10%)

MEMBER: RM 3.12 (-20%)

By
*Created specially for children aged 4 *Exercises are designed to stimulate interest in learning *Appealing illustrations that can compel children to think creatively Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.51 (-10%)

MEMBER: RM 3.12 (-20%)

By 撒迦利亞·西琴
眾神與人們的故事,就是地球與人類的整體歷史 近900條名詞解釋,打開地球與人類起源的大門 總結並補充橫跨地球編年史系列全七冊的重要知識與觀念 帶你快速看懂複雜的阿努納奇眾神、人類與地域的關係   在地球編年史系列中,撒迦利亞‧西琴博士收集了大量有關人類古代文明的資料,地域範圍從近東、非洲、歐洲到美洲,內容則涵蓋了神話、宗教、天 Learn More
USUAL: RM73.90

NOW: RM 73.90 (-0%)

MEMBER: RM 66.51 (-10%)

By Wan Nur Najihah
Tetaplah berjanji untuk bersama selamanya… Indahnya percintaan apabila diakhiri dengan satu ikatan yang sah. Biarpun banyak halangan, Lufiya dan Bazlan memaknakan hubungan mereka dengan hiasan bahagia dan sumpah setia. Namun, janji tinggal janji. Lufiya tertipu! Sungguh, Bazlan bijak mengatur janji palsu. Lelaki itu tersilap langkah. Dan malam itu menjadi saksi, mimpi ngeri menghancurkan kasih sayang mereka. Terlerai sudah mahligai cinta abadi. “Kalau ada pisau kat tang Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

Out of stock

By Nureen Ahmad
Bukan untuk sesaat, tapi untuk selamanya... “Sorry.” - Haziq Naufal “Weh, kau ni buta ke apa? Muka aku yang cantik ni ada macam permukaan meja ke, sengal?” - Ziqa Aryssa Bermula dengan kisah menyakitkan hati, Ziqa Aryssa mengenali dia. Dia, mamat mulut tak ada filter. Sudahlah kurang ajar, mulut puaka, sesuka hati pula dia hendak panggil Ziqa dengan gelaran yang bikin menyirap hati. “Perempuan macam tu elok jadi andartu je. Sesuai dengan muka.” - Haziq Naufal Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 21.60 (-10%)

MEMBER: RM 19.20 (-20%)

Out of stock

By Miz Amaryllis
“Awak sejak lahir memang cantik dan sempurna macam ni ke?” – Ahmad Danish Arman “Awak mesti terlebih minum air gula. Apa yang keluar dari mulut awak, manis belaka.” - Nur Shahwatul Islam Betul kata orang. Bila hati dah terpaut rasa suka, sikit cela pun tak nampak dek mata. Tapi bila yang sempurna itu ternyata hanya luaran semata-mata, mulalah bertingkah kata, mencari cela yang ada lalu berpaling muka. Yang menjadi isunya bila dah bersusah payah move on, terjadi pula Learn More
USUAL: RM39.00

NOW: RM 35.10 (-10%)

MEMBER: RM 31.20 (-20%)

Out of stock

By
In the modern age, Jang Bong-hwan (Choi Jin-hyuk) is a chef who works for the country's top politicians at the Blue House. He has a free spirit, but he one day finds himself in the body of Queen Cheorin (Shin Hye-sun) in the Joseon period. King Cheoljong (Kim Jung-hyun), the reigning monarch, is a gentle and easy-going person. However, he is only king in name. Queen Sunwon (Bae Jong-ok), the late King Sunjo’s wife, wields true power in the country and has relegated King Che Learn More
USUAL: RM69.90

NOW: RM 69.90 (-0%)

MEMBER: RM 69.90 (-0%)

By
SUPER JOJO - NURSERY RHYMES (DVD) Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 19.90 (-0%)

By
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 19.90 (-0%)

By Dr Wan Ali Akhbar & Dr Nursafra
Ramadan ialah bulan ibadah. Pada bulan Ramadanlah, masjid dan surau akan dibanjiri umat Islam. Seolah-olahnya jika ingin dikira berapakah bilangan sebenar umat Islam di sesuatu tempat, maka kiralah di surau dan masjid ketika bulan Ramadhan. Pastinya bilangan yang lebih tepat dapat diperoleh pada ketika itu. Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Qis Nur Harraz
Every rose has its thorn. Begitu juga dengan kasih sayang, pudarnya ia tak pernah terduga. “Anak angkat tetap anak angkat. Walau kita usaha untuk jadikan dia ahli keluarga dan mahram kita, status dia tetap tak pernah berubah! Dia bukan darah daging kita! Dia bukan ahli keluarga ni!” – Tuan Azri Menjadi anak yang taat dan tidak pernah ingkar, Harriz Murray lelaki berdarah kacukan Melayu-Inggeris terus disingkir jauh daripada keluarga Tuan Azri. Semuanya kerana dia ti Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 26.10 (-10%)

MEMBER: RM 23.20 (-20%)

By Nurin Insyirah
Badan Lisa diikat kemas di kerusi! Hingga tangan dan kakinya langsung tidak dapat bergerak.“Uncle buat apa ni? Apa uncle nak dari saya?!!” soal Lisa ketakutan.Takashi gelak mengekek mendengar soalan Lisa.“Jangan risau. Lepas keluarga kau bayar tebusan tiga juta, aku bebaskan kau."Bermula dengan percutian di Jepun. Keterujaan Lisa bertukar pilu. Siapa sangka mommy dan daddy-nya ada agenda lain dalam perlancongan mereka. Dan satu persatu rahsia terungkai tatkala Lisa bert Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Ben Hubbard
A Financial Times Book Best Book of the Year 2020 A Foreign Affairs Best Book of the Year 2020 The gripping, untold story of how Saudi Arabia's secretive and mercurial new ruler rose to power. Even in his youth as a prince among thousands of princes, Mohammed bin Salman nurtured sweeping ambitions. He wanted power - enough of it to reshape his hyper-conservative, insular Islamic kingdom. When his elderly father took the throne in 2015, MBS got his chance. As the Learn More
USUAL: RM57.95

NOW: RM 57.95 (-0%)

MEMBER: RM 46.36 (-20%)

By Wonderworld
* Build your own town! First, set up the pillars on a basement and then slide in more blocks to make your town as tall as you can. * The Sliding Town will help nurture hand-eye coordination and concentration. * Comes complete with a car and tree for a perfect setting. * Develop Socializations * Recommended for 2 years and above age child Learn More
USUAL: RM140.89

NOW: RM 140.89 (-0%)

MEMBER: RM 140.89 (-0%)

By
Nobita hatches two new dinosaurs, named Kyu and Myu, via the Time Cloth. Nobita nurtures and takes care of these dinosaurs, to prove to his friends that he can find a real dinosaur. Once the dinosaurs are of age, Nobita shows them to Shizuka, Gian, and Suneo. Afterwards, the gang takes a trip to the past, where they can see Kyu and Myu's home, which have many other dinosaurs inhabiting it. This causes some trouble for everyone, as they try to stay safe. Along the way, there i Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 19.90 (-0%)

By August King
Wujudkah eliksir kehidupan abadi? Menurut legenda, terdapat tujuh ramuan ajaib diperlukan untuk menghasilkan eliksir kehidupan abadi. Demi mendapatkan ramuan pertama, Atu dan Bhir terpaksa meredah hutan tanah lembap untuk memiliki jantung… Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Kim John Payne
In this groundbreaking book, parenting expert and acclaimed author of the bestselling book Simplicity Parenting Kim John Payne, M.Ed., flips the script on children’s challenging or defiant behavior and lays out an elegantly simple plan to support parents in establishing loving, age-sensitive boundaries that help children feel safe and settled. In short: What looks like misbehavior is actually your children’s signal that they’re feeling lost, that they are trying to fi Learn More
USUAL: RM79.95

NOW: RM 79.95 (-0%)

MEMBER: RM 71.96 (-10%)

By Prof Madya Dr. Nuradli Ridzwan Shah Bin Mohd Dali
USUAL: RM59.90

NOW: RM 59.90 (-0%)

MEMBER: RM 53.91 (-10%)

By Prof Madya Dr. Nuradli Ridzwan Shah Bin Mohd Dali
USUAL: RM90.00

NOW: RM 90.00 (-0%)

MEMBER: RM 81.00 (-10%)

Out of stock

By Theya Nur
Iklil Yusra… Mata peminat memandangnya sebagai pengacara popular yang memiliki kehidupan yang sempurna; berkerjaya, cantik dan mewah, seperti hidupnya indah belaka. Hakikatnya, yang tahu hanyalah dirinya. Dia gadis terbuang. Dia gadis yang terluka. Kerana segala yang telah berlaku, pintu hatinya bagaikan tertutup rapat untuk insan yang bernama lelaki. Pertemuan semula dengan Iyadh Shah membuka kembali lembaran kisah silamnya. Dia tahu rasa cinta buat lelaki itu masih ber Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 25.20 (-10%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By Daisy Meadows
Join Rachel and Kirsty as they meet Maryam the Nurse Fairy and help her to support Nurses all over the world. Maryam the Nurse Fairy helps nurses in Fairyland and the real world to care for their patients. But when her magical fob watch is stolen, nurses everywhere become forgetful and unorganised. Can Rachel and Kirsty help Maryam to restore order to the hospitals before the nurses forget their patients? Rainbow Magic is the perfect stepping stone for children to become in Learn More
USUAL: RM28.90

NOW: RM 28.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.01 (-10%)

By Jack Altman
Learn to unlock the potential of your employees and colleagues with this definitive resource for people management People Strategy: How to Invest in People and Make Culture Your Competitive Advantage provides readers with a powerful framework in which to develop high-performing teams, increase employee motivation, and use data to build an inviting and effective company culture. Author Jack Altman, cofounder and CEO of Lattice, an award-winning HR and performance managemen Learn More
USUAL: RM94.40

NOW: RM 94.40 (-0%)

MEMBER: RM 84.96 (-10%)

By Norhafsah binti Hamid
“If you love Allah and take care of your relationship with Him, He will take care of the people whom you love." *** Amy is a 30-year-old doctor who strives to live a meaningful life, choosing to focus on enjoying the company of her friends and committed in nurturing her faith. The unexpected presence of someone from her friend’s past stirs up feelings within her. What she was afraid to dream of before this, presented itself to her like a ray of hope from God. Just as Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 27.00 (-10%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Ella Affandy
Mewangi Selamanya Phi Phi Island menjadi saksi pertemuan antara Niq Nashriq dan Nuraisha Iman. Kerana satu insiden, termeterai satu perjanjian. “One week husband, you have nothing to lose.”- Niq Bagi Aisha, itu hanyalah perjanjian. Namun bagi Niq, dia mengharapkan lebih daripada itu. “Cinta pun macam mee segera?”- Aisha “Nikah dulu baru pupuk cinta dan sayang.”- Niq Pada malam terakhir di pulau, mereka saling mengikat dengan harapan akan saling mencari bila pulang Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Ana Mahnur
Menemukanmu adalah satu ketetapan. Memilihmu adalah satu kesempurnaan. Saling memberi dan menerima itulah yang menyempurnakan sesebuah ikatan. Penantian lima tahun Harith dan Noureen tidak mematahkan harapan meskipun tidak sempat bersama dengan kedua-dua anak syurga mereka. Selagi ada jalan tiada istilah putus asa. “Umi nak kita batalkan ambil anak angkat.” - HARITH DANIYAL “Habis, apa kita nak buat?” - NOUREEN Yang tidak masuk akal apabila ibunya menyuarakan hasrat Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 22.50 (-10%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Wan Nurnajihah
Menjadi cinta terakhir… jauh lebih sempurna. HAZRAIN & SHIMA – Sepuluh tahun bercinta, tiga bulan bahagia menjadi suami isteri… indah! Tapi, saat inai masih merah di jari... Shima menghembuskan nafas terakhir. Hazrain menderita! Seseorang dalam ahli keluarganya telah dipersalahkan sepenuhnya atas kematian isteri tercinta. “Gemuk badak air!” Itu kata-kata hinaan yang diterima oleh Jasmin dua belas tahun lepas. Anehnya, sehingga kini dia masih tidak lupa gerangan yan Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 24.30 (-10%)

MEMBER: RM 21.60 (-20%)

By Nurul Shuhada
Nur Afwan Insyirah, di sebalik sebaris nama itu ada harapan yang ditanam untuknya. Dia sanggup melakukan apa sahaja untuk mendapatkan ha knya sebagai seorang anak. Sekaligus menunaikan janji yang telah dilafazkan kepada arwah abah. “Afwan... janji dengan abah. Janji yang Afwan akan cari keluarga Afwan. Cari mereka dan dapatkan balik hak Afwan sebagai anak.” - Pak Malik Bermulalah rancangannya mahu mendekati keluarga kandung dengan m Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By JUNAIDI SHUKRI
Buku ini ditulis dengan niat untuk membantu masyarakat mengalami masalah susah untuk menurunkan berat badan dengan cara mengamalkan teknik dan tip pemakanan yang betul. Tercetusnya idea menulis buku ini setelah dunia dilanda pandemik Covid-19 pada awal tahun 2020. Ramai orang kelihatan risau dan takut keluar rumah kerana dibimbangi dengan jangkitan virus berkenaan ketika berada diluar rumah sehingga kita lupa pada penyakit yang sedang menunggu di luar rumah iaitu obesiti dise Learn More
USUAL: RM49.00

NOW: RM 49.00 (-0%)

MEMBER: RM 44.10 (-10%)

By Agatha Christie
Titles in this set: The Murder of Roger Ackroyd Murder On The Orient Express The ABC Murders Evil Under The Sun Five Little Pigs The Murder of Roger Ackroyd Agatha Christie’s most daring crime mystery - an early and particularly brilliant outing of Hercule Poirot, ‘The Murder of Roger Ackroyd’, with its legendary twist, changed the detective fiction genre for ever. Roger Ackroyd knew too much. He knew that the woman he loved had poisoned her brutal first husband. He Learn More
USUAL: RM179.50

NOW: RM 89.90 (-50%)

MEMBER: RM 89.90 (-50%)

By Nurhayati Ishak
“Boon, you pergilah temankan Denis kat kereta sana. Kesian pulak dia memandu balik seorang-seorang.” Kerah Josen. Pantas Bunga rungkai tali pinggang keledar.“Tak payah!” jerkah Dee George. Bunga baru sahaja buka pintu kereta dan keluarkan kakinya letak atas tanah. Dee George tiba-tiba jerkah dengan kuat. Sampai terangkat terus kakinya masuk ke dalam kereta semula. Perlahan-lahan dia tutup pintu. Geram jugak dia. Terkejut macam nak mati! Dia lihat Josen sudah mengur Learn More
USUAL: RM27.90

NOW: RM 27.90 (-0%)

MEMBER: RM 25.11 (-10%)

By Ibnu Ibrahim At-Tawari
Kekuatan besi kersani turut dicatatkan dalam bahan-bahan bertulis seperti Bustanus Salatin, Syair Hamzah Fansuri dan lagu nyanyian M. Nasir, Mentera Semerah Padi. Namun demikian, sukar diterangkan bentuk mahupun rupa sebenar besi kersani. Teori atau penjelasan tentang besi tersebut lazimnya bercanggah. Tidak kurang pula teori-teori yang sukar diterima akal. Dalam hal ini, bergantung kepada daerah dan pegangan sesebuah masyarakat, besi kersani turut dikenali sebagai kursani, q Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 23.92 (-20%)

By
Yori Suzuki (Ryo Yoshizawa), Shizuku Tachibana (Yuko Araki) and Subaru Tojo (Yosuke Sugino) were friends when they were children. They promised that they would all become stars, but they moved away. Now, Yori Suzuki is a high school student. He looks rather plain with glasses, but Shizuku Tachibana is a popular model and Subaru Tojo is a popular actor. Yori Suzuki decides to pursue his dream. He also has feelings for Shizuku Tachibana and transfers to the high school where s Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By
Shanghai, the present day. In the city’s backstreets is a small, Japanese-style cafe/bar – serving home-cooked Chinese food – that is owned and run by one man (Liang Jiahui). The eaterie opens at midnight and closes at dawn. One of the regulars is Lian (Jin Yanling), a fishmonger, who pretends to get drunk on baijiu and is always arguing with her grown son Kaiyuan (Yang Youning) who, inspired by his best friend, boxer Wang Hu (Jin Shijia), is training for his first matc Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 19.90 (-0%)

By Usako Princessz
Alunkanlah selalu ke halwa pendegaranku agar kalbu sentiasa tenang dan damai Bodoh! Kalau Dayang Senandung tu sukakan percaturan gila kau ni, dia takkan lari dari dewan tu! Aku berani bersumpah, kau takkan jumpa gadis tu lagi!” - SYED MUHAMMAD SYAHMI AZHARI Dayang Senandung? Apakah hanya kesilapan lalunya yang terlalu berani membuat permintaan khas tersebut sehingga sanggup menghukumnya sehingga kini? Gelaran sinis yang mengejek warna kulit hitam manisnya membuat Fadillah Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 21.60 (-10%)

MEMBER: RM 19.20 (-20%)

By Rupi Kaur
Rupi Kaur constantly embraces growth, and in home body, she walks readers through a reflective and intimate journey visiting the past, the present, and the potential of the self. home body is a collection of raw, honest conversations with oneself – reminding readers to fill up on love, acceptance, community, family, and embrace change. Illustrated by the author, themes of nature and nurture, light and dark, rest here. i dive into the well of my body and end up in anothe Learn More
USUAL: RM69.90

NOW: RM 69.90 (-0%)

MEMBER: RM 62.91 (-10%)

By Meme Iwaoka
Setiap kali balik sekolah Yotsuba akan lalu jalan yang sama untuk pulang ke rumah. Selama ini tak ada masalah dan tak jumpa apa-apa yang pelik pun.Tapi pada suatu hari, bila kawan sekelas tunjuk ada rumah agam misteri dikelilingi bunga ros kat jalan sana, Yotsuba tertanya-tanya. Dia terjumpa tukang tilik kacak bernama Kouya.Menurut tilikan Kouya, dalam lima bilion manusia, Yotsuba seorang je ahli sihir. Woah! Kenapa dan macam mana pula pelajar macam Yotsuba ni jadi ahli sihir Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Azian Zahra
Kasihku padamu tak akan pernah padam walau seribu kali kau masih melukai hatiku. Seandainya aku pergi dulu, izinkan aku bawa bersama hatimu. Peristiwa di Tower Bridge menemukan Hakimi dan gadis Jepun, Keiko. Bagi Keiko, sungguh dia terasa terhutang budi apabila niatnya untuk membunuh diri dihalang oleh lelaki budiman itu. Melalui Hakimi, dia mula terpesona dengan keindahan Islam, agama yang dianuti lelaki itu. “Insya-Allah.” “Apa?” “Oh, itu bahasa Arab. Maksudnya Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Jules
Sekon Juliet rusuk Romeo, laksana terhenti... Abadi cinta hati Evian vs grape sparkling juice menemukan kembali Railynn dan Marc di MyAngel’s Café, sejak pertemuan pertama mereka 14 tahun lalu. Kini, gadis yang digelarnya My Angel benar-benar ada di hadapannya. Marc tekad menawan Railynn. Bermacam cara dilakukan bagi mengukuhkan janji, sumpah dan akad yang dimeterai termasuklah mengekori Railynn hingga Marc mendapat jolokan male-escort. “I sudah bersumpah… berjanji… Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.10 (-10%)

By Roserqmokhtar
"Tak usah kau puja cinta bila itu membuat mati persahabatan sejati." Sebuah fase perubahan hidup tiga sahabat, Arman Aariz, Raden Aliyy dan Ashraf Ramadhan. Pelajar akhir tahun di pondok Pesantren Nurul Hidayah, Lombok. Tanpa diduga, sebuah peristiwa menarik mereka dari Gili Terawangan, Lombok sehingga ke bumi Sultan Abdul Fateh, Turki untuk bertemu dengan ibu salah seorang dari mereka. Pantang berhenti melangkah, kerana percaya ilmu Allah itu ada di mana-mana. Sedang ilmu me Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.91 (-10%)

By Daniel Coyle
Talent. You've either got it or you haven't.' Not true, actually. In The Talent Code, award-winning journalist Daniel Coyle draws on cutting-edge research to reveal that, far from being some abstract mystical power fixed at birth, ability really can be created and nurtured. In the process, he considers talent at work in venues as diverse as a music school in Dallas and a tennis academy near Moscow to demonstrate how the wiring of our brains can be transformed by the way Learn More
USUAL: RM58.90

NOW: RM 58.90 (-0%)

MEMBER: RM 53.01 (-10%)

By Syu Ariani
… yang memberi aku perasaan itu. TIGA tahun terpisah dan kemudian bertemu semula, Nurul Aileen tidak mampu menyorokkan perasaannya terhadap Adam Haidar. Kerana sememangnya, hatinya hanya menginginkan Adam. Hanya dia! Tetapi… “Ada apa dengan kita?” – Adam Haidar Layanan dingin Adam jauh berbeza dengan setiap gerak-gerinya. Aileen yakin Adam turut berkongsi perasaan yang sama dengannya. Namun sayang, tidak semudah itu. Di antara Aileen dan Adam, ada satu tali penghub Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 25.20 (-10%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By Pahrol Mohamad Juoi
USUAL: RM30.00

NOW: RM 27.00 (-10%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Nurina Feeza
Siapa yang dapat melupakan cinta pertama? Menyimpan sedih terlalu lama hanya akan meninggalkan segaris luka yang takkan pernah habis. Benar, kecundangnya cinta pertama itu lain macam… sangat menyakitkan. Elis Nou'rell. Sekali dia jatuh cinta, berkali-kali hatinya akan tulus mengasihi. Tersilap caturan dek terlalu menurut kata hati menariknya ke lembah kekecewaan. Sakitnya tidak terkata! Kini dia bangkit dengan harapan agar segala memori hitam itu segera pergi. "Selamat t Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Sophilea
"Apa? Kahwin dengan anak datin? Biar betul? Anak datin to gay ke apa sampai tak ada girlfriend?" - Haizi "Saya nak awak kahwin dengan dia supaya dia tahu dalam dunia ini lelaki perlukan perempuan untuk saling melengkapi. Awak holeh tamatkan kontrak ini bila awak dapat carikan jodoh yang sepadan untuk Nazim." - Datin Zainab Berat tugasan yang diberi. Diminta bernikah dan carikan jodoh lain buat suami. Orang gila saja yang buat keria begini. Tapi entah kenapa bisikan hati H Learn More
USUAL: RM27.90

NOW: RM 27.90 (-0%)

MEMBER: RM 25.11 (-10%)

By Heather Morris
Her beauty saved her life - and condemned her. In 1942 Cilka Klein is just sixteen years old when she is taken to Auschwitz-Birkenau Concentration Camp. The Commandant at Birkenau, Schwarzhuber, notices her long beautiful hair, and forces her separation from the other women prisoners. Cilka learns quickly that power, even unwillingly given, equals survival. After liberation, Cilka is charged as a collaborator by the Russians and sent to a desolate, brutal prison camp in Sib Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.91 (-10%)

By
Share a wealth of fairy tales, traditional fables, well-known rhymes and classic stories with these beautifully illustrated treasuries. Turn the pages and step into a world of magic and adventure with 30 well-loved favourites to read together in Bedtime Stories, including 'Puss in Boots', 'The Three Little Pigs' and 'The Ugly Duckling'. Nursery Rhymes consists of over 100 well-loved rhymes to entertain little ones. Learn More
USUAL: RM44.90

NOW: RM 35.92 (-20%)

MEMBER: RM 35.92 (-20%)

By
Share a wealth of fairy tales, traditional fables, well-known rhymes and classic stories with these beautifully illustrated treasuries. Turn the pages and step into a world of magic and adventure with 30 well-loved favourites to read together in Bedtime Stories, including 'Puss in Boots', 'The Three Little Pigs' and 'The Ugly Duckling'. Nursery Rhymes consists of over 100 well-loved rhymes to entertain little ones. Learn More
USUAL: RM44.90

NOW: RM 35.92 (-20%)

MEMBER: RM 35.92 (-20%)

By John Bolton
As President Trump’s National Security Advisor, John Bolton spent many of his 453 days in the room where it happened, and the facts speak for themselves. The result is a White House memoir that is the most comprehensive and substantial account of the Trump Administration, and one of the few to date by a top-level official. With almost daily access to the President, John Bolton has produced a precise rendering of his days in and around the Oval Office. What Bolton saw aston Learn More
USUAL: RM159.90

NOW: RM 159.90 (-0%)

MEMBER: RM 143.91 (-10%)

By
Textbook Features Unit Opener - Uses a relatable context to introduce the topic and looks at how science is a part of our daily lives. The unit opener uses relatable daily life examples to begin the unit, with attractive and engaging photographs. Questions linked to the topic are posed to stimulate curiosity and interest. Let’s Find Out - Frames learning through key inquiry questions. Provides a list of questions for teachers and students to check learning progress. Sect Learn More
USUAL: RM59.40

NOW: RM 59.40 (-0%)

MEMBER: RM 53.46 (-10%)

Out of stock

By
Textbook Features Unit Opener - Uses a relatable context to introduce the topic and looks at how science is a part of our daily lives. The unit opener uses relatable daily life examples to begin the unit, with attractive and engaging photographs. Questions linked to the topic are posed to stimulate curiosity and interest. Let’s Find Out - Frames learning through key inquiry questions. Provides a list of questions for teachers and students to check learning progress. Sect Learn More
USUAL: RM59.40

NOW: RM 59.40 (-0%)

MEMBER: RM 53.46 (-10%)

Out of stock

1-728 of 728

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top