0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Iman Kyuhee 'Found 1433 Related Products
By Ilya Abdullah
DIKHIANATI! Husna si cantik manis dikhianati orang yang dianggap darah daging sendiri. Wajah cantiknya berubah hodoh. Tunang kesayangan meninggalkan dia saat dia memerlukan sokongan. Dia kecewa hingga hampir meragut nyawanya sendiri. Wanita bernama DEWI hadir dalam mimpi Husna. Wanita cantik itu mengatakan yang dia keturunannya. Wujudkan wanita itu? Husna ragu-ragu. Dia hanya bertemu wanita itu di dalam mimpi bukan di dunia nyata. "Susuk setan bukan sebarangan susuk. Ia b Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Marie O'Regan
Twenty curses, old and new, from bestselling fantasy authors such as Neil Gaiman, Christina Henry, M.R. Carey and Charlie Jane Anders. ALL THE BETTER TO READ YOU WITH It's a prick of blood, the bite of an apple, the evil eye, a wedding ring or a pair of red shoes. Curses come in all shapes and sizes, and they can happen to anyone, not just those of us with unpopular stepparents... Here you'll find unique twists on curses, from fairy tale classics to brand-new hexes of the Learn More
USUAL: RM49.90

NOW: RM 49.90 (-0%)

MEMBER: RM 44.91 (-10%)

By Rohamiah Muda
Buku Indahnya Hidup Bertuhan (Berdamai Dengan Takdir 2.0) adalah sebuah buku yang mengandungi kisah ibrah tentang hubungan seorang hamba dengan Tuhannya. Setiap manusia perlukan kepada satu kuasa Yang Maha Hebat yang boleh menjaga serta melindungi dirinya daripada musibah dan malapetaka. Jadi, kuasa itu adalah Tuhan kita yang satu iaitu Allah Taala. Sebagaimana jasad yang memerlukan keperluan seperti makanan dan air untuk hidup, begitu juga roh memerlukan makanan untuk ia t Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Azieana
Dek terhutang budi, Deena akur dengan kehendak TJ. Berkahwin dengan tunang TJ sendiri! Qarl membantah keras dengan idea gila TJ. Sudahlah TJ memutuskan pertunangan mereka tanpa sebarang alasan kukuh, malah siap disuruhnya Qarl menerima Deena sebagai isteri. "I.. I.. tak tahu apa yang ada dalam fikiran you sekarang dan I tak tahu apa maksud you lakukan semua ini. I betul-betul tak tahu dan I rasa I diperbodohkan. I rasa I dah jadi lelaki yang paling bodoh sekarang ni." - Qar Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By D. Rafael , Syasya E Luna , Del
D. RAFAEL (JALAN KUBUR LAMA) - "Untuk malam ini, aku nasihatkan kepada semua yang ada di sini. Seandainya kamu semua terdengar suara-suara orang mengelur dari luar rumah, jangan sesekali bukakan pintu rumah kamu semua. Aku tak mahu ada sesiapa yang terpukau oleh benda itu lagi." Pesan Imam Ismail. Kesemua yang berada di situ mendengar dan mengangguk hampir serentak. "Ingat pesan aku. Benda itu mungkin boleh menyerupai sesiapa sahaja. Termasuk diri kita. Jangan sesekali kita t Learn More
USUAL: RM13.00

NOW: RM 13.00 (-0%)

MEMBER: RM 11.70 (-10%)

By Sloow Studio
Dunia menjadi semakin aneh dengan fenomena tidak dapat dijelaskan, fakta terbatas dan fiksyen yang menyimpang dari norma! Apabila tiada siapa memparcayai... apa dan bagaimana untuk membawa kita ke landasan yang betul apabila diselubungi spekulasi? Berbekal bukti yang sedikit, keajaiban dunia tetap dibongkar! Lihatlah dengan pandangan lebih jelas dan minda terbuka. Jangan sesekali lupa kebenaran di luar sana... Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Dr. Ahmad Syauqi Ibrahim
Apakah hubungan roh manusia dengan jin qarin? Bagaimana roh-roh saling berjumpa? Bolehkah roh orang mati dan roh orang hidup bertemu? Apakah yang terjadi kepada roh sewaktu bermimpi? Apakah yang terjadi kepada roh setelah kematian? Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 22.40 (-20%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By Syaari Ab Rahman
Lelaki yang hebat-hebat itu bukanlah lelaki yang seperti malaikat. Dia ialah lelaki yang biasa-biasa, namun saat imannya diugut oleh Raja yang jahat, dia berani masuk ke dalam gua dan meninggalkan keselesaan hidup demi membela iman. Persis pemuda Ashabul Kahfi. Dia adalah lelaki yang biasa-biasa, namun saat berhadapan dengan ayah sendiri dan masyarakat yang jahil, dia berani mempertahankan kebenaran dan menghadapi ujian. Persis Nabi Ibrahim AS, ketika mudanya. Dia adalah lela Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 28.00 (-20%)

MEMBER: RM 28.00 (-20%)

By Dr. Jaudah Muhammad
Buku ini mengandungi himpunan cerita-cerita berhikmah yang dapat membina nilai-nilai positif dan akhlak mulia, meningkatkan keimanan serta memberikan ketenangan dan kedamaian jiwa. Pengajaran melalui kisah-kisah para insan soleh yang mengandungi pelbagai hikmah ini sangat efektif dan mudah difahami oleh semua kalangan terutamanya buat para belia. Dengan membaca dan merenung kisah dan peristiwa menakjubkan dalam buku ini, Insha Allah ia akan memudahkan kita untuk selalu berus Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By 尼爾·蓋曼
橫跨文學/奇幻/科幻/動畫/漫畫/影視/音樂領域 沒人比蓋曼更斜槓!   魔幻說書人尼爾.蓋曼 X 插畫魔法師克里斯.瑞斗   3篇經典講稿 + 1篇全新作品   讓閱讀力成為夢想的翅膀,讓想像力成為改變世界的力量。   ※本書收錄   ☞「槍與意念的交戰,意念終究會獲勝。」   ――〈信念〉,2015年法國《查理週刊》槍擊案發生後,蓋曼對言 Learn More
USUAL: RM53.90

NOW: RM 53.90 (-0%)

MEMBER: RM 48.51 (-10%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Manusia yang telah disahkan mati biasanya tidak boleh hidup semula. Tetapi dalam beberapa kejadian, mereka yang telah mati selama beberapa minit didapati hidup semula. Kejadian ini jarang berlaku dan dianggap sebagai suatu keajaiban atau kesilapan dalam dunia perubatan. Apabila jantung seserang didapati berhenti atau tiada lagi denyutan nadi maka seseorang itu akan disahkan telah meninggal dunia. Walaubagaimanapun, pandangan ini dibantah oleh sesetengah daripada kalangan mere Learn More
USUAL: RM38.90

NOW: RM 38.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.01 (-10%)

By Marlon James
The New York Times Bestseller Named a Best Book of 2019 by The Wall Street Journal, TIME, NPR, GQ, Vogue, and The Washington Post "A fantasy world as well-realized as anything Tolkien made." --Neil Gaiman "Gripping, action-packed....The literary equivalent of a Marvel Comics universe." --Michiko Kakutani, The New York Times The epic novel, an African Game of Thrones, from the Man Booker Prize-winning author of A Brief History of Seven Killings In the stunning first novel in Learn More
USUAL: RM59.95

NOW: RM 59.95 (-0%)

MEMBER: RM 53.96 (-10%)

By Mato
USUAL: RM28.00

NOW: RM 22.40 (-20%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By Naim Tamdjis
Masanya sudah tiba! Kuasa hitam kembali bangkit! Kuasa yang akan memusnahkan dunia jika tidak dihalang! Dato Saufie segera mengumpulkan manusia yang telah ditakdirkan menentang Sang Purba yang dibantu oleh Tar dan Nyi Ratu Kidul. Pengembaraan mereka bermula menelusuri alam bunian, bertemu naga Tasik Chini, berdepan dengan hantu gigi jarang dan menentang tentera junta Myanmar. Mampukah Dato Saufie mencari serta meyakinkan Haziq, Aiman Aklaken, Raiqal, Salim Bach dan Shikin men Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By Dilla Ahmad
Bermain cinta dengan perempuan simpanan bos memang sesuatu yang sangat gila! Atas kesalahan itu, dia dibelasah teruk dan dibiarkan separuh nyawa di dalam kebun getah. Dan takdir membawa Jaden dipertemukan dengan Tok Ayah dan Seri Dhia. “Lelaki hebat? Ada ke spesis lelaki macam itu zaman sekarang ni? Tak pernah pula saya jumpa lelaki hebat selain tok ayah saya. ~ SERI DHIA “Nak tahu aku lelaki hebat atau tidak, kau nak cuba dengan aku?” ~ JADEN Sukar untuk Jaden menja Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By Pakcik Bad
Sememangnya syaitan musuh utama manusia, bukan hanya menggoda kanak-kanak, bahkan tiada siapa terlepas daripada hasutan mereka. Untuk komik ini, PAK CIK BAD (penulis dan pelukis Komik Godaan Sayaitan) berkolaborasi dengan NIX RIDZWAN (admin Instagram Diari.Iman.Official) dan RAUDAH (mantan peserta bengkel Komik Puris). Jom baca komik ini! Tak kenal, maka tak benci! Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 8.00 (-20%)

MEMBER: RM 8.00 (-20%)

By If Moses
"Aku hanya mahukan sebuah negara rasmi untuk bangsa aku - Yahudi, dan negara itu ialah Palestin." Semenjak Sultan Abdul Hamid II digulingkan, tanah Palestin telah hilang pelindungnya. Pihak British mula memainkan strategi licik bagi memenangi perang dunia pertama ketika itu - dengan menjanijikan tanah Palestin sebagai ganjaran. Apa yang lebih mengejutkan adalah, bukan sahaja Zionis yang mahu tanah Palestin, tetapi juga bangsa Arab yang selama ini menentang Empayar Uthmaniyah. Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 8.00 (-20%)

MEMBER: RM 8.00 (-20%)

By Deanna Chee
Masa semakin suntuk. Padahal sudah berjanji berjumpa Allah dengan baik-baik saja. Namun apabila direnung semula langkah ini masih tersasar kasar. Jalan menuju-Nya masih atas jalan mungkar! Aduh. Bagaimana ini? Wahai Rabbi. Wahai Ilahi. Wahai ar-Rahman. Suluhkan lorong ini kembali ke jalan yang jelas menuju-Mu. Aku benar-benar mahu pulang ke pangkuan-Mu dengan cerita indah dan baik-baik saja. Pandu aku ke arah jalan pulang yang baik dan mulia. Tuhan, aku mahu pulang. Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.40 (-20%)

By Dr Liaw Yock Fang
His updated beginner's guide provides 227 dialogue exercises to help you cope with day-to-day communication. The dialogue exercises cover situations such as meeting new acquaintances, identifying and describing objects, making appointments, dealing with practical details of travelling and settling down in a Malay-speaking world. The approach is structured so that basic phrases in the dialogue exercises help you understand the hidden meanings behind the words. The use of "poli Learn More
USUAL: RM17.90

NOW: RM 13.43 (-25%)

MEMBER: RM 13.43 (-25%)

By
Year 198 of the Solar Era in Tokyo, special fire brigades are fighting against a phenomenon called spontaneous human combustion where human beings are turned into living infernos called "Infernals." While the Infernals are first generation cases of spontaneous human combustion, later generations possess the ability to manipulate flames while retaining human form. Shinra Kusakabe, a youth who gained the nickname Devil's Footprints for his ability to ignite his feet at will, jo Learn More
USUAL: RM43.90

NOW: RM 35.12 (-20%)

MEMBER: RM 35.12 (-20%)

By Sulaiman Zakaria , Suzee Leong
ANAK KUCING PERGI MEMANCING -SIRI ANAK KUCING (2020) YOUR CART 0 item(s)-RM0.00 Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 7.92 (-20%)

MEMBER: RM 7.92 (-20%)

By Sulaiman Zakaria , Suzee Leong
ANAK KUCING YANG TIDAK SABAR -SIRI ANAK KUCING (2020) Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 7.92 (-20%)

MEMBER: RM 7.92 (-20%)

By Sulaiman Zakaria , Suzee Leong
USUAL: RM9.90

NOW: RM 7.92 (-20%)

MEMBER: RM 7.92 (-20%)

By Sulaiman Zakaria , Suzee Leong
USUAL: RM9.90

NOW: RM 7.92 (-20%)

MEMBER: RM 7.92 (-20%)

By Fathi Fatim
Tolong Yusuf sedarkan dia. Dia kena tahu yang dia takkan jumpa lelaki yang lagi baik daripada Yusuf –Daiyan Yusuf Kalau kata nanti awak berjaya sedarkan dia dan dia pun sedar yang awak ni pilihan paling baik pernah dia ada, akak macam mana? –Deena Adelina Lantaran patah hati saat pinangannya ditolak Melina, Yusuf nekad untuk menyedarkan gadis itu semula bahawa dia adalah pilihan terbaik. Deena yang muncul saat dia perlukan ‘bantuan’ membuka jalan untuk Yusuf realisa Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 22.40 (-20%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By Suhaniza Sulaiman
Pengorbanan dan ketulusan bukan sesuatu yang murah kerana yang mencintai akan kalah dengan yang setia. "Suka hati awak je nak samakan saya ni dengan binatang ya. Kejap ikat, kejap sambar. Ingat saya ni lembu atau burung helang ke?" - RANIA "Saya nak ikat awak cepat-cepat. Nanti lelaki lain sambar pulak." - SHAFIQ Rania bagaikan jinak-jinak merpati melayan karenah Shafiq yang semakin berani berbicara tentang rindu, sayang dan cinta. Dalam menyampah ada cinta-cintun ya Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By
Ali kembali dalam Ejen Ali The Movie, Misi: Neo! Setelah terikat secara tidak sengaja dengan gadget merisik terhebat iaitu IRIS, Ali telah membuktikan yang dia layak untuk menggunakannya. Walau bagaimanapun, dia rasa terpinggir apabila M.A.T.A mendedahkan IRIS NEO; IRIS versi baru dan lagi canggih! Lantas Ali tersasar dari misi-misi yang diberi. Bersama seorang gadis misteri bernama Niki, mereka berdua membongkar rahsia sebenar tentang M.A.T.A dan bandar Cybera Learn More
USUAL: RM21.90

NOW: RM 21.90 (-0%)

MEMBER: RM 19.71 (-10%)

By Candy Factory
Apabila Joni, Emilia dan Mia dapat tahu Daniel menjadi sukarelawan di rumah orang tua dan anak yatim pada hujung minggu, mereka buat keputusan untuk turut serta. Di sebuah rumah anak yatim, mereka bertemu seorang budak lelaki degil dan bersikap memberontak. Bagaimana mereka mencari jalan untuk menangani budak itu atau terus berputus asa sahaja? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 9.60 (-20%)

MEMBER: RM 9.60 (-20%)

By 尼爾·蓋曼
童年並不總是美好而充滿夢想, 真正的童年有許多照不到光的地方。   「尼爾.蓋曼的筆下確實不是池塘,而是深沉的海洋。」――吳明益專文導讀   為了參加一場葬禮,我回到數十年未歸的家。兒時住處早已推平,景物不再。對於過去,我記得許多,也忘了許多。而我卻像被牽引一般,無意識走向那條小路的盡頭。那裡有一棟被遺忘的房屋,一窪被稱 Learn More
USUAL: RM46.20

NOW: RM 46.20 (-0%)

MEMBER: RM 41.58 (-10%)

By Khairul Ahmad , Syasya De Luna
Judul 1: SAMITHA Penulis: Khairul Ahmad (Zaifuzaman Ahmad) Sebuah makam lama telah ditemui secara tidak sengaja. Lalu ahli arkeologi telah ditugaskan untuk menyelidiki satu mumia yang berada di dalam makam tersebut. Anehnya makam tersebut terpaksa melalui sebuah perigi buta sebagai pintu masuk. Tidak ditanam seperti adat kebiasaan makam lama. Secara tidak sengaja Albert telah membaca satu mantera lama bagi menghidupkan mumia yang berada didalam makam tersebut sewaktu dia men Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.00 (-0%)

By Eb Reeza , Maria Kajiwa , Rhea
Judul 1: HOMESTAY PUTIH NIAN Penulis: Maria Kajiwa Cerita ini mengisahkan usaha dua orang sahabat iaitu Razak dan Amran; untuk menukar sebuah rumah lama di tepi laut menjadi sebuah homestay. Melihatkan potensi rumah dan kawasan tersebut untuk dijadikan homestay, Razak telah membeli tanah itu daripada kawannya yang bernama Fuad tanpa menyedari akan kisah silam rumah tersebut. Amran ditugaskan untuk melakukan semua kerja yang diperlukan namun orang yang diupah membersihkan ruma Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.00 (-0%)

By Nisaa Muttalib
Firash Aryan – Namanya cukup menggerunkan sesiapa sahaja... baik kawan, apatah lagi lawan. Membuatkan semua ketakutan saat mendengar nama lelaki itu. Seorang lelaki yang memiliki aura yang tersendiri. Berkarisma, kacak dan hebat. Tapi, tiada sesiapa pun yang tahu kerja ‘kedua’ lelaki itu. Kerja ‘yang cukup menakutkan dan menggerunkan. Membuatkan sesiapa sahaja yang mengenali sisi ‘gelap’ lelaki itu, tidak berani masuk campur urusan ‘kedua’nya. Iman Aulia Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 19.20 (-20%)

MEMBER: RM 19.20 (-20%)

By Aisya Sofea
“Yang pergi itu cinta. Mungkin yang datang itu jodoh. Yang pergi itu kekasih. Yang datang itu mungkin bakal suami kau. Mana tahu ke?” Itu adalah kata-kata Isha, teman baik Nur Suria Anissa tentang Elias Lim Li Jun yang ingin mengahwini Anis dari saat pandang pertama mereka. Ketika Anis hilang kepercayaannya terhadap cinta, Elias menghadirkan diri. Tetapi bolehkah mereka berdua bercinta bila Elias, seorang lelaki peranakan Dutch Baba Nyonya dan Islam bukanlah agama fitra Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.90 (-20%)

By Hairynn Salehuddin
DAHLIA AFREENA turut sama membenci lelaki bernama FARIQUE DANIEL kerana telah menyakiti hati kawan baiknya, Fatin. Dia ditangkap tidur dengan perempuan lain dirumah mereka. “Tak faham bahasa ke? Dah cakap tadi kan, jangan kacau dia lagi!” Tempik Dahlia pada Farique. Dan bermula dari situlah, masing-masing menyimpan dendam. Bagi Farique, Dahlia tiada hak nak masuk campur hal rumahtangganya. Dan bagi Dahlia pula, lelaki seperti Farique tak layak diberi peluang kedua. Lelak Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By Aiman Banna
USUAL: RM40.00

NOW: RM 36.00 (-10%)

MEMBER: RM 36.00 (-10%)

By Muhammad Soleh Al-Munajjid
Seorang muslimah yang bersih hatinya akan terpancar keserian dan kejernihan di wajahnya. Kecantikan seorang wanita muslimah menjadi melebihi kecantikan seorang bidadari di dalam syurga kelak disebabkan wanita muslimah telah mengerjakan solat, puasa dan memikul dakwah dan iman. Antara amalan-amalan hati yang dapat menyelamatkan kita adalah seperti ikhlas, takut kepada Allah SWT, berharap kepada Allah SWT, tawakal, kejujuran, rasa malu, memohon keampunan, bertaubat dan sebagai Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 25.20 (-10%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Persatuan Pelajar Malaysia Di Turki
Catatan ini adalah sekumpulan pelajar di Malaysia yang belajar di seluruh Turki yang merupakan hasil refleksi peribadi mereka terhadap persekitaran, keadaan, suasana termasuk emosi dan perasaan selama menetap di sana. Inilah yang dikatakan sebagai Universiti Kehidupan oleh Ustaz Pahrol Muhamad Juoi, “hidup adalah sebuah sekolah yang mana orang , situasi dan kondisi yang menjadi punca ujian itulah sebenarnya guru kita.” Buku ini amat sesuai untuk masyarakat awam yang ingi Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Faizul Rahim , Sufi Abqari , Jul
Sejak kawan baiknya Roslee meninggal dunia, sikap dan perilaku Azmi berubah 180 darjah. Daripada suami dan ayah yang penyayang, Azmi berubah menjadi perengus. Keadaan semakin bertambah parah apabila seorang lagi rakannya meninggal dunia. Sejak itu, dia sering dibayangi ketakutan yang tidak diketahui daripada mana puncanya. Rakan-rakannya satu per satu bangkit menuntut pembelaan daripada Azmi. Azmi terpana, dia tidak tahu bagaimana untuk bertindak. Dia bimbang, andai giliranny Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 19.20 (-20%)

MEMBER: RM 19.20 (-20%)

By Aida Asmida
Biarpun pelbagai dugaan dan cabaran yang terpaksa ditempuhi, akhirnya mahligai bahagia terbina jua. Eyda Amanda mengharapkan agar kebahagiaan di sisi Dani Zairie akan kekal abadi selagi hayatnya. Namun sayang, cinta sucinya dikhianati. Badai melanda lantaran kehadiran orang ketiga. Dani Zairie tidak pernah berubah. Jejaka macho dengan trademark playboy ini mudah hanyut dalam pujuk rayu perempuan-perempuan yang menggilainya. Sehingga akhirnya, Eyda Amanda terpaksa mempertaru Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Nur Fadhilah Wahid
For those who have just begun their spiritual journey, what is the path to get closer to God? For those who found themselves distant from God over the years, is there a path to return to Him? Does one still have a chance at being near to God, even after all the mistakes and transgressions? ****** Nearness To You explores what it means to seek closeness to God in this life through the author’s essays of reflections and contemplations during her travels to meet the seekers of Learn More
USUAL: RM45.00

NOW: RM 34.00 (-24%)

MEMBER: RM 34.00 (-24%)

By Teacher Fari
Kadang-kadang kita tak sedar bahawa, kesibukan kita dengan hal-hal keduniaan membuatkan hati kita semakin lama semakin jauh daripada al-Quran. Sungguh jauh sehingga kita hampir-hampir melupai al-Quran. Bahkan, jika kita mempunyai kesempatan untuk membaca al-Quran, kita langsung tidak merasa apa-apa. Saya tuliskan coretan sebahagian kisah hidupku yang kebanyakkan bersangkut paut dengan al-Quran kepada kamu, berharap agar dirimu terkesan dengan ayat al-Quran yang ada. Sebaga Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Bonda Nor
Ujian datang dan pergi. Setiap hari kita perlu hadap ujian-ujian kecil. Kadang selesema, kadang anak membentak, kadang pemandu kereta lain memotong cara berbahaya, kadang selipar hilang di masjid. Ya, semua itu ujian berbentuk musibah yang buat jiwa kita gundah dan resah gelisah. Ujian kecil-kecilan sahaja, tetapi setiap hari ada-ada saja halnya! Kemudian, sesekali Allah hantarkan pula ujian besar. Ada yang rumahnya terbakar, ada yang kemalangan jalan raya hingga meragut nya Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Tragedi yang berlaku ke atas MH370 & MH17 milik Malaysia telah mengundang pelbagai teori dan sebab musabab kejadiannya. Antara teori yang heboh diperkatakan ialah tragedi ini angkara konspirasi Dajjal Illuminati. Menurut satu kajian, teori konspirasi ada fungsinya iaitu sebagai satu mekanisme untuk orang ramai menghadapi atau memahami sesuatu peristiwa yang buntu. Dalam kes tragedi kehilangan pesawat MH370, adalah sukar untuk memahami bagaimana pesawat boleh hilang. Teori kon Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 37.90 (-0%)

MEMBER: RM 30.32 (-20%)

By Hana ( H.E )
Dinzly Fariqal… Kalau dilihat cara dia melayan Darwisya, memang menyakitkan hati. Memang kadang-kadang rasa geram sangat. Tapi, tahu tak tugas Dinzly tu berat? Paling buat Dinzly geram, tekad Darwisya telah mengheretnya ke dalam sebuah perkahwinan. Disebabkan dia seorang anak yang taat, terpaksalah dia terima Darwisya sebagai isterinya. Terpaksa jadi ‘pak sanggup’ untuk wanita yang dibuntingkan oleh kawan serumahnya, Aiman Najdi. Lelaki mana yang senang nak terima, kan? Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Norhafsah Hamid
In Dear God (the sequel to Letters To God), author Norhafsah Hamid weaves a tender story of young love, second chances and a soul that is lost, seeking to find what has been missing in his heart all along. Jonah thought he had everything a guy could ever needed to sail through life. A family that is supportive, cool friends that made university life a breeze and looks that won him the affection of many girls. Except for one - Sarah. An encounter with Sarah made Jonah reali Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 22.50 (-25%)

MEMBER: RM 22.50 (-25%)

By Akira Dorayaki
Kemiskinan hidup membuatkan Fanna Audrey sentiasa bersyukur dan matang dalam kehidupannya. Jika dulu dia pernah ditinggalkan oleh papanya, Jailani sewaktu usia 12 tahun yang membuatkan dia hilang punca, namun dia bersyukur kerana masih ada insan seperti Ustaz Taha dan Mak Embok yang sanggup menerimanya dalam hidup mereka. Mengenali Zahiri memberikan harapan baru buat Fanna untuk meneruskan hidup. Belajar melupakan kenangan pahit bersama papanya. Usai pertemuan semula Zahiri Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Farihah Iskandar
Closure ialah sekuel terakhir siri popular Dear Yayah. Fokus cerita adalah bagaimana Jihan dan Hazman melalui waktu-waktu getir selepas Jihan memutuskan hubungan mereka. Masing-masing tidak dapat 'move on' kerana perpisahan mereka seperti tergantung. Jihan tidak memberi sebarang alasan mengapa dia menyepi tanpa berita. Pada masa yang sama dia terkesan dengan tindakan dan keputusannya sendiri. Hazman, tanpa putus asa mengharapkan Jihan hadir menyinari hidupnya kembali. T Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Ieya Sya
Mereka bertemu di bumi Itali. Lalu dalam masa yang singkat telah melahirkan rasa cinta yang membawa mereka ke gerbang perkahwinan. Tapi semuanya berakhir sebelum sempat ia bermula. Gara-gara satu rahsia, Khayla terpaksa mengorbankan ikatan perkahwinannya. Luth pergi meninggalkannya dengan salah faham dan dendam. Dua tahun berlalu, takdir menemukan mereka sekali lagi di bumi Turki. Kali ini Khayla bukan berhadapan dengan Luth yang lembut dan penyayang. Tapi seorang Luth yang Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Riduan Makhtar
kisah benar bagaimana seorang pemuda yang dulunya hidup miskin dan pernah bekerja sebagai pengutip sampah namun akhirnya berjaya menjadi jutawan serta hartawan. Mohamad Azlan Al-Amin yang lahir dari keluarga termiskin di Kg Tok Raja, Besut, Terengganu pada tahun 1987 juga pernah dibuang sekolah kerana masalah disiplin. Bekerja sebagai pengutip sampah serta bergelumang dengan bau busuk sisa buangan, pengalaman mahupun kesukaran yang dilalui akhirnya bertukar menjadi suntikan Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 31.50 (-10%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Hj Abdul Rashid Bin Hj Ali
Pengembaraan sememangnya sesuatu yang begitu menakjubkan. Kehidupan ini juga adalah merupakan sebuah pengembaraan. Maka buku ini “Jurnal travelog Rashid Trekker Vol: 1 Kembara Mesir (Egypt)…Pengembara Di Bumi Tandus” mengisahkan cerita pengembaraan serta pengalaman saudara Rashid Trekker yang telah mengembara di bumi Mesir. Beliau ingin berkongsi kejayaan dan pengalaman yang berharga ini kepada pembaca semua. Hanya kepada yang pernah melaluinya akan faham tentang erti Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By If Moses
USUAL: RM10.00

NOW: RM 8.00 (-20%)

MEMBER: RM 8.00 (-20%)

By If Moses
USUAL: RM10.00

NOW: RM 8.00 (-20%)

MEMBER: RM 8.00 (-20%)

By If Moses
USUAL: RM10.00

NOW: RM 8.00 (-20%)

MEMBER: RM 8.00 (-20%)

By Aiman Azlan
For the singles who are searching of love, is there a to know if you are ready to commit yourself to a relationship? For the couples, is there a method to making the relationship last? Is love a matter of the heart and emotions, or can love be managed in a logical and practical manner? ** In Unbreakable, author and Youth Mentor Aiman Azlan encourages us to change our perspective when it comes to love and relationship — that it is not something you fall into but someth Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Xiao Jiangnan
Mengapakah telur ayam boleh timbul atas air? Bagaimanakah membuat kompas yang ringkas? Bagaimanakah belon menggelembung sendiri? Bagaimanakah menjadikan bunga segar berwarna-warni? Semua yang disebutkan adalah uji kaji mudah dan menarik. Pernahkah anda terfikir untuk melakukannya sebelum ini? Apakah teori yang boleh dipelajari di sebalik uji kaji tersebut? Dunia sains terhimpun dengan pelbagai misteri, bukan saja uji kaji yang dibuat sendiri dirasakan menarik, malah dapat mel Learn More
USUAL: RM13.50

NOW: RM 13.50 (-0%)

MEMBER: RM 12.15 (-10%)

By Huirin Nairah
Adakah salahnya mencintai lelaki itu? Adakah salahnya merasakan bahawa lelaki itu milik abadinya? Ya, memang salah dirinya. Di saat dia menerima cinta Hakini, lelaki itu pergi meninggalkan dia tanpa khabar berita. Sungguh, dia berasa kerdil kerana selama ini, dia terlalu mendambakan ceritera cintanya seperti mimpi indah. "Apa niat you sebenarnya? You nak perangkap i? Cakap!" - HAKIMI Kerana wanita bernama Natasha, dia terpisah dengan Umairah. Dia jahil menilai pengorbanan d Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Hilal Asyraf
Pertembungan antara kebenaran dan kebatilan semakin memuncak. Inteligen Kerajaan Malaysia masih tidak berputus asa memburu Nobu sebelum impiannya untuk merentas masa direalisasikan. Tetapi pasukan Afam, Bakri, Faisal dan Mus'ab juga tidak berdiam diri dan bersedia untuk kemungkinan yang terburuk. Nobu dengan kelicikannya berjaya merentas masa, dengan satu misi yang besar - membunuh Muhammad SAW! Satu usaha drastik yang bermatlamatkan mengakhiri pertembungan antara Ryuken da Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Iman Fadia
Hartini yang kematian ibu bapa dalam kemalangan jalan raya, kini tinggal menumpang dengan bekas orang gajinya, Minah. Kehidupan Hartini menjadi semakin tertekan dengan kejadian misteri di dalam sebuah bilik berkunci di rumah Minah. Hampir setiap malam, suara ketawa budak kecil dan bunyi tapak kaki berlari-lari berlaku. Tidak cukup dengan itu, bunyi lontaran barang ke dinding dan ke lantai. “Mak cik, apa sebenarnya dalam bilik berkunci tu?” – Hartini Bukan itu saha Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 19.20 (-20%)

MEMBER: RM 19.20 (-20%)

By Anwar Wahab
"Sabarlah dalam membimbing dia. Mungkin Allah SWT hantarkan dia sebagai jalan untuk mendidik kesabaran dalam diri kau juga" "Sabar itu sebahagian daripada iman. Kau tahu kan?" "Sungguh benar , hakikat bahawa dia inilah yang mendidik saya erti sabar dan mahu terus tetap di atas jalan agama. Dialah yang dihantar oleh Allah SWT sebagai ujian dan melalui dia jugalah Allah SWT mendidi Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 18.40 (-20%)

MEMBER: RM 18.40 (-20%)

By Aciman Andre
In this spellbinding exploration of the varieties of love, the author of the worldwide bestseller Call Me by Your Name revisits its complex and beguiling characters decades after their first meeting. No novel in recent memory has spoken more movingly to contemporary readers about the nature of love than André Aciman's haunting Call Me by Your Name. First published in 2007, it was hailed as "a love letter, an invocation . . . an exceptionally beautiful book" (Stacey D'Erasmo Learn More
USUAL: RM75.50

NOW: RM 75.50 (-0%)

MEMBER: RM 67.95 (-10%)

1-1433 of 1433

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top