Popular
0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Jibrail Fitrah 'Found 37 Related Products
By Azian Zahra
Kasihku padamu tak akan pernah padam walau seribu kali kau masih melukai hatiku. Seandainya aku pergi dulu, izinkan aku bawa bersama hatimu. Peristiwa di Tower Bridge menemukan Hakimi dan gadis Jepun, Keiko. Bagi Keiko, sungguh dia terasa terhutang budi apabila niatnya untuk membunuh diri dihalang oleh lelaki budiman itu. Melalui Hakimi, dia mula terpesona dengan keindahan Islam, agama yang dianuti lelaki itu. “Insya-Allah.” “Apa?” “Oh, itu bahasa Arab. Maksudnya Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Suzana Jumadil
Mencintai dan dicintai adalah nikmat hidup yang dipasak oleh kasih sayang. Lantaran kebebasan berfikir dan bertindak, dia tersungkur dalam mengenal makna kasih cinta. Dia alpa oleh dorongan nafsu hingga terjebak menentang arus kelaziman bercinta. Baginya, sesiapa saja boleh dicintai dan boleh dikasihi selagi jasad masih bernyawa. “Why? A cleaner doesn’t have the right to fall in love? Is loving and being loved only for rich people? - MOHAMMAD NASSIR Kebijaksanaan yang ber Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 23.40 (-10%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By Aisya Sofea
“Yang pergi itu cinta. Mungkin yang datang itu jodoh. Yang pergi itu kekasih. Yang datang itu mungkin bakal suami kau. Mana tahu ke?” Itu adalah kata-kata Isha, teman baik Nur Suria Anissa tentang Elias Lim Li Jun yang ingin mengahwini Anis dari saat pandang pertama mereka. Ketika Anis hilang kepercayaannya terhadap cinta, Elias menghadirkan diri. Tetapi bolehkah mereka berdua bercinta bila Elias, seorang lelaki peranakan Dutch Baba Nyonya dan Islam bukanlah agama fitra Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Liza Nur
Johana bukan gadis sembarangan. Rambutnya dicukur pendek. Kalau ada yang cuba mencari fasal, dia tidak teragak-agak melayangkan penumbuk. Jeans dan kemeja menjadi teman akrabnya. Misinya hanya satu, memberi masa depan yang lebih baik untuk si kecil Aisya yang memanggilnya 'emak'. Cinta adalah sesuatu yang alien baginya. Pertemuan dengan semula dengan Johana membuatkan Amirul yakin terhadap perasaannya. Hidup Johana pula sering kali bersimpang-siur dengan Rayyan, sepupu Amiru Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Sisyoujae
Tanya diri korang, dalam sehari berapa kali korang salahkan diri sendiri? #ingatAllahSWT Hidup ni tak lari dari konflik dan masalah. Kadang-kadang, kita cuba jadi hero selesaikan masalah orang sampai lupa hal sendiri. Kadang-kadang kita buat perkara baik tapi jiwa sentiasa berkecamuk. Kadang-kadang kita terlalu nak jadi macam orang lain hinggakan banyak alasan dan halangan dalam diri. Buku ni (bukan komik atau novel!) tak nak suruh korang salahkan diri sendiri dan kelil Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Bonda Nor
Tuhan itu terlalu dekat. Dia berbicara dengan kita menerusi pelbagai cara. Dalam pada kita leka, ditariknya kita agar kembali kepada fitrah sebagai seorang khalifah. Dalam pada kita lupa, Dia hantar peringatan demi peringatan agar kita segera kembali ke pangkal jalan. Adakalanya bicara amaran yang dikirimkannya itu datang perlahan, menusuk ke dasar hati. Pedih, dan luka itu kita tanggung sendiri-sendiri. Adakalanya bicara amaran itu datang dengan begitu kuat hingga terkapai- Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Hana Hanifah
" Kenalkah engkau denganku? Aku adalah temanmu, yang membangunkan lelap tidurmu, menggangu waktu malammu, mengasingkan dirimu dari keramaian, menghiasi lisanmu, kau tangiskan keagunganku, kau berikan kasih sayangmu, dan kau limpahkan segenap cintamu. Aku adalah Al-Quran yang selama ini bersamamu. Kini izinkan aku untuk kembali bersamamu, melepas kesepianmu, dan menunjukkanmu ke dalam syurga-Nya." Tatap kembali hati kita. Sudahkah ia mengenal Al-Quran yang menjadi fitrah Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By Pahrol Mohamad Juoi
Manusia secara fitrahnya inginkan cinta. Tetapi, cinta semata-mata tidak cukup untuk mempertahankan keharmonian sesebuah rumah tangga, terutamanya apabila pasangan sudah jemu dan mula berubah. Maka, adakah kita sudah tersilap memilih pasangan? Haruskah rumah tangga berakhir dengan hilangnya cinta? Buku ini mengajak kita untuk membetulkan sikap dan cara pandang terhadap perkahwinan dimana matlamat utamanya adalah menuju Allah S.W.T. Penulis memberi nasihat bagaimana kita harus Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Deanna Chee
Aku yang dahulu bukanlah aku yang sekarang. Tidak pernah aku terlintas untuk berhijrah daripada jahil menjadi tahu. Daripada membenci ajaran agama, menjadi pemuja nombor satu. Tapi kini aku sudah kembali. Kembali kepada fitrah. Namun jalannya bukan mudah. Dicaci, dihina, dipulau, dibuang, sampaikan aku jatuh terduduk di titik paling bawah. Noktah. Sehinggakan aku 'ditegur' sesuatu. Kerana 'teguran' itu, aku bingkas bangkit. Kerana 'teguran' itu, aku terus berlari dan tidak Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Ramlee Awang Murshid
CINTA menuntut seluruh pengertian. Saifudin dan Ratna Sang Ratu Sulaman menyulam cinta dalam kancah pertempuran, permusuhan dan perjuangan. Cinta – tidak terlafaz dalam lisan. Hanya suara hati yang melagukannya biar dilandai krisis paling parah. Cinta – bakal diakhiri dengan peperangan. Mengorbankan insan tersayang. Apakah semua ini mahar untuk sebuah pernikahan? Wali Sufi – melarang cinta Saifudin dan Ratna Sang Ratu Sulaman atas alasan yang berbeza. Cintai Pencipt Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Haslina Hassan , Ann Wan Seng
Isu LGBT sentiasa menggamit perhatian orang ramai. Ada yang menyokong dan tidak kurang juga yang menentang. Setiap mereka mempunyai pandangan dan hujah masing-masing mengenai isu yang semakin hangat dibicarakan sejak kebelakangan ini. Umum tidak mengetahui siapakah sebenarnya golongan LGBT dan cerita-cerita di sebalik tabir yang menyelubungi kehidupan para pengamal seks songsang dan di luar tabie serta fitrah manusia ini. Buku ini menjawab segala persoalan yang berkaitan deng Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 37.90 (-0%)

MEMBER: RM 34.11 (-10%)

By Datin Sri Hajjah Nurzarina
Sudah menjadi sunnatullah bagi anak Adam diberikan kepada mereka berbagai kenikmatan yang mereka cintai dan jadikan pandangan mereka dengannya di dunia ini sebagaimana firman Allah SWT, "Dijadikan indah pada (pandangan) manusia kecintaan kepada apa-apa yang diingini, iaitu wanita-wanita, anak-anak, harta yang banyak dari jenis emas, perak, kuda pilihan, binatang-binatang ternak dan sawah ladang. Itulah kesenangan hidup di dunia. Dan di sisi Allah-lah tempat kembali yang baik Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Hadi Fayyadh
Salam damai dari Syurga, Selamilah sebuah rasa yang tertanam di singgahsana sanubari yang terindah, ia sudah lama merindui fitrah bertuhan yang sengaja kau sembunyikan. Perasaan yang tidak dibendung dengan ilmu serta keyakinan, akan menimbulkan rasa kehampaan, kesendirian dan kesedihan yang berpanjangan. Perasaan ini sebenarnya adalah 'usikan' Allah agar kamu kembali dan meneguk rasa dinginnya air kasih sayang Tuhan yang tiada bertepian. Bak kata pujangga,: "..Al Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.91 (-10%)

By Marina Mat Arus
nak adalah anugerah terIndah dan amanah dari yang Maha Esa buat pasangan yang sudah berumahtangga. Setiap daripada mereka juga lahir ke dunia dalam keadaan fitrah, iaitu suci dan bersih daripada segala dosa. Maka, kedua-dua ibu bapalah yang bertanggungjawab mencorakan kehidupan anak-anak sejak kecil. Mahu mendidik mereka menjadi seperti apa? Itu terserah pada kita selaku ibu bapa mahupun penjaga. Apa yang pasti, Islam datang dalam keadaan sempurna dan menyeluruh meliputi sega Learn More
USUAL: RM23.90

NOW: RM 23.90 (-0%)

MEMBER: RM 21.51 (-10%)

By Jibrail Fitrah
Pernahkah dikau merasa kehilangan dalam diri? Kau mencari dan mencari akan kehilangan itu, namun kau tidak temui? Kau rasa resah.. Gelisah.. Hidup kau tidak tenang akan ujian demi ujian yang datang menemani hidup kau. Zikir dan solat kau itu tiada lagi rasa nikmat. Kau merasa sangat berat, kerana terpenjara dalam musakat. Hidup kau serabut ! Rupanya cinta dunia yang selalu kau jemput. Dan itu membuat kau merasa hilang. Apa yang "hilang"? "Ku mencari dan mencari diri ku yang h Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Nur Fitrah
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Norhafizah Musa
Kecantikan adalah fitrah kurniaan Allah s.w.t. yang tidak mampu dielak ataupun dinafikan oleh sesiapa di dunia. Makna kecantikan dapat dibahagikan kepada dua bahagian, iaitu kecantikan lahiriah dan kecantikan rohaniah. Kecantikan lahiriah atau luaran adalah kecantikan fizikal yang dapat dilihat terus oleh mata kasar. Kecantikan rohaniah adalah kecantikan dalaman yang diukur dan dinilai dari hati ke hati. Keadaan hati dan iman yang menentukan tahap dan nilai kecantikan Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Son Hyun Kyoung
Fitrah yang hilang kerana kesibukan hidup, Tenggelam dalam cinta biasa tanpa terluka seperti yang dijanjikan. Cerita yang menarik perhatian segenap lapisan masyarakat Korea. ——————————————————————————————————————————— “Kenapa kapal ini berada di sini?” tanya Mo-Yeon tatkala berdiri di depan sebuah kapal usang. “Disihir? Inilah yang terjadi kalau dah terpesona dengan tempat cantik. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Son Hyun Kyoung
Fitrah yang hilang kerana kesibukan hidup, Tenggelam dalam cinta biasa tanpa terluka seperti yang dijanjikan. Cerita yang menarik perhatian segenap lapisan masyarakat Korea. ——————————————————————————————————————————— Kami akan menyediakan wasiat sebelum memulakan dan melaksanakan sesuatu misi. Saya amat berharap agar surat ini tidak sampai ke tangan Dr. Kang. Tetapi sekiranya Dr. Kang Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Greg Behrendt , Liz Tuccillo
Wanita memang fitrahnya suka meluah. Mereka gemar berbincang sesama sendiri tentang pelbagai perkara, termasuklah perihal perhubungan, cinta, dan lelaki. Mereka mampu duduk berbincang selama berjam-jam sambil menganalisa hati lelaki yang kononnya begitu kompleks untuk difahami. Hakikatnya, Lelaki tidak kompleks. Sangat tidak kompleks! Jikalau mereka suka, mereka suka. Jikalau mereka tidak suka, mereka tidak suka. Itu sahaja. Soalnya sekarang, mereka tidak akan beritahu se Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Kelab Zaujati Tobibatun
Sekilas Tentang Buku Ini… Kahwin bukan benda main-main. Kahwin ni satu benda besar, ia satu Sunnah yang agung, bahkan ianya adalah satu jalan ketaqwaan. Amat malang andai kita merasakan kahwin ini hanyalah tempat pemuas nafsu dan hiburan semata-mata. Atau cukup setakat nak “halal”kan perhubungan yang selama ini tidak halal. Atau hanya semata untuk meninggalkan maksiat. Kahwin ini lebih jauh dari itu matlamatnya. ISTERIKU SEORANG DOKTOR bukanlah novel cinta. Bukan j Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Ibnu Taimiyyah
Kata al-Imam al-Zahabi: “Setiap orang boleh diambil dan ditolak pendapatnya, kecuali Rasulullah s.a.w. Namun jika seseorang imam itu tersilap dalam ijtihadnya, tidak wajar untuk kita melupai kebaikan-kebaikannya dan menutup amalan-amalan makrufnya. Bahkan kita beristighfar untuknya dan memaafkannya” [Al-Zahabi, Siyar A’lam al-Nubala, 18/157]. Perselisihan pendapat adalah suatu fitrah yang tidak mungkin dapat dielak oleh manusia. Sama ada di dalam urusan agama, mahu Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Dr.Aidh bin Abdullah Al-Qarni
Buku ini merupakan hasil kajian yang sungguh-sungguh dari penulis, yang tuba menyelesaikan berbagai masalah dalam kehidupan manusia. Permasalahan yang timbul akibat keraguan, kegelisahan, dukacita, penderitaan, kesedihan, kepumsasaan. hilang harapan, kekecewaan dan berbagai lagi. Buku ini diharapkan dapat memberikan penyelesaian terhadap segala permasalahan tersehut, melalui tuntutan cahaya wahyu, petunjuk Martin Nabi, dan panggilan fitrah kemanusiaan. serta melalui berbagai Learn More
USUAL: RM9.80

NOW: RM 9.80 (-0%)

MEMBER: RM 8.82 (-10%)

By Dr Muhammad Al-Qaisy
Sesiapa yang melihat dunia pada hari ini dengan hati nurani, pasti memandang wanita sebagai sasaran musuh-musuh Islam. Wanita pada hari ini diumbang-ambing dan dibingungkan antara ajaran Islam dan kesesatan media massa. Bahkan seringkali ditemukan remaja puteri membesar tanpa pengetahuan tentang al-Quran dan hukum-hakam Islam. Tidaklan hairan kalau sebahagian dari mereka tidak mengenal hukum bersuci yang berkait rapat dengan sah atau tidaknya sembahyang dan tidak mengenal huk Learn More
USUAL: RM55.00

NOW: RM 55.00 (-0%)

MEMBER: RM 49.50 (-10%)

By Nurul Hajjar Atan , Sharifah Abdul Samad , Sabrina Zaifulizan
Dalam dunia ini memang wujud ‘wanita songsang’. Dia bukan songsang sebab kepala kat bawah, kaki kat atas. Tapi, dia tafsir al-Quran ikut suka dia. Boleh pulak dia kata tak pakai tudung tu tak kena rogol? Hmm jap.. Kenapa ek diorang sebok tak nak hudud, nak risau apa pasal hudud? Dah Nampak dah kesongsangan tu. Jap, ada lagi.. Wanita songsang nak jadi pemimpin? Nak jadi Perdana Menteri? OK fine! Silakan, tapi jangan lupa uruskan rumahtangga elok-elok dulu. Wanita son Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Mustafar Mohd Suki
Dalam sejarah perjalanan hidup Nabi s.a.w. dalam menyampaikan dakwah, walaupun terdapat pelbagai kesulitan, Baginda s.a.w. tetap ketawa dan tersenyum dalam banyak keadaan. Ini menandakan bahawa Baginda s.a.w. mempunyai naluri manusia yang fitrahnya ada sedih, marah, ketawa, menangis, dan sebagainya. Buku ini mengumpulkan peristiwa dalam hadith-hadith Nabi s.a.w. yang membuatkan Baginda ketawa mahupun tersenyum perihal sesuatu perkara yang dilakukan oleh para sahabat Nab Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 16.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.40 (-10%)

By Mansur Abdul Hakim
JIBRAIL A.S PENYAMPAI WAHYU Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Misbah Em Majidy
Kisah sahabat Nabi adalah kisah paling mulia setelah sejarah hidup Rasulullah yang kita cintai. Seperti al-Quran yang menjadi penawar dan solusi tepat pada permasalahan manusia, percaya tidak, dengan membaca kisah sahabat nabi, kadangkala kita menemui solusi kepada masalah yang kita hadapi kerana mereka pengamal al-quran. Dan Kalamullah adalah fitrah manusia. Di dalam buku ini terdapat dua bahagian. Bahagian 1: Mencontohi Sahabat - Anas Bin Malik - Jabir Bin Abdullah - Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Rahimi Mohd Rasid
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Khairul Nizam
USUAL: RM19.00

NOW: RM 19.00 (-0%)

MEMBER: RM 17.10 (-10%)

By Sarnia Yahya
Haruskah dia setia kepada seseorang yang meninggalkannya begitu sahaja? Berapa lama dia harus menunggu? Mengapa yang di hadapannya tidak diterima seadanya? Dia memang lelaki yang tidak tahu bersyukur. “Aku takkan jatuh cinta pada dia. Adik dan kakak sama aje. Kalau tidak disebabkan umi aku, tak ingin aku berkahwin dengan gadis sedarah dengan perempuan tu.” “Itu dinamakan, kita merancang, Allah yang akan tentukan. Bila hendak bercakap, cuba fikirkan akibatnya...” Learn More
USUAL: RM20.90

NOW: RM 20.90 (-0%)

MEMBER: RM 18.81 (-10%)

By Ramlee Awang Murshid
DEK kerana fitnah dan dihukum bapa sendiri, Saifudin menjadi perantau di bumi Serambi Mekah - Aceh. Banyak ranjau yang terpaksa dilalui sebelum bermukim di situ. Saifudin diangkat menjadi anak asuhan kepada Wali Sufi. Memilih mendalami agama Islam berbanding seni persilatan. Di sinilah perawakan Saifudin terbentuk. Dari anak manja di Punggor berubah menjadi pemuda yang pendiam. Ajaran agama Islam banyak membentuk caranya bertingkah laku. Menjadi di antara kalangan pemuda y Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Dr.Aidh Bin Abdullah Al-Qarni
Buku ini diharapkan dapat memberikan penyelesaian terhadap segala permasalah tersebut, melalui tuntutan cahaya wahyu, petunjuk ajaran Nabi, dan panggilan fitrah kemanusiaan, serta melalui berbagai saranan yang kreatif dan etika yang mengkagumkan. Di dalam buku ini juga terdapat berbagai nukilan sejarah para sahabat terbaik dan tabi'in terpilih. Juga ada beberapa potongan bait puisi para penyair terkemuka, nasihat daripada para doktor, pesanan para ahli hikmah dan tuntutan par Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Ustaz Azhar Idrus&Maseh Supian
Dakwah perlu berterusan. Itu hakikat yang tidak boleh disangkal dalam usaha memastikan syiar Islam terus berkembang. Secara fitrahnya, manusia perlu kepada dakwah. Manusia perlu kepada nasihat dan peringatan. Setiap nasihat dan peringatan yang disampaikan dalam dakwah umpama vitamin yang boleh menyuntik kembali diri manusia. Vitamin ini akan memastikan manusia kembali segar dan bersemangat dalam memperbetul amal dan menyemarakkan keterujaan untuk terus beramal. Namun, dakwah Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Anastasia Qirana , Aiza Qriselda
“Kalau saya, saya akan pilih tapak sulaiman.” Sepotong ayat yang menggamit hati seorang Chyrill untuk mengenali seorang Fitrah. Si gadis didekati bukan dengan niat untuk menggatal atau memikat, tetapi kerana dia seronok mendengar patah kata gadis tersebut yang selalu tak terjangka oleh pemikiran lelakinya. Tanpa sedar, Chyrill menjadi tamak. Egonya berbisik yang petah bicara dan tawa Fitrah tidak boleh dilihat lelaki lain dan untuk itu, dia mahukan hak ke atas si gadis Learn More
USUAL: RM21.00

NOW: RM 21.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.90 (-10%)

By Abdul Rahim Muhammad Syakrawi
BUku ini mengandungi sunnah-sunnah fitrah yang banyak diremehkan ramai orang tetapi ianya memiliki hikmah-hikmah yang sangat besar dan dahsyat. Di antara sunnah-sunnah tersebut ialah: • Rahsia bersiwak • Hikmah berkumur sebelum wuduk • Rahsia di sebalik khitan • Hikmah tidur mematikan lampu • Hikmah makan dengan menggunakan tangan kanan • Rahsia menenggelamkan lalat dalam makanan & minuman • Himah bersin Learn More
USUAL: RM16.50

NOW: RM 16.50 (-0%)

MEMBER: RM 14.85 (-10%)

By Dr.Aidh bin Abdullah Al-Qarni
Buku ini merupakan hasil kajian yangsungguh-sungguh dari penulis, yang cuba menyelesaikan berbagaimasalah dalam kehidupan manusia. Permasalahan yang timbul akibatkeraguan, kegelisahan, dukacita, penderitaan, kesedihan,keputusasaannya, hilang harapan, kekecewaan dan berbagai lagi. Buku ini diharapkan dapat memberikanpenyelesaian terhadap segala permasalahan tersebut, melalui tuntutancahaya wahyu, petunjuk ajaran Nabi, dan panggilan fitrah kemanusiaan,serta melalui berbagai sa Learn More
USUAL: RM9.80

NOW: RM 9.80 (-0%)

MEMBER: RM 8.82 (-10%)

37 Item(s)

*

Back to Top