0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Kafka Asagiri 'Found 30 Related Products
By Kafka Asagiri
Atsushi dan Kyouka yang tengah bergelut tapi masih percaya dengan 'pembinaan semula Agensi Detektif' dapat maklumat untuk hubungi 'seseorang' yang pernah beri amaran pada dlorang sebelum ni. Kemudian diorang menyelinap masuk fasiliti hiburan, Kasino Udara yang diuruskan salah seorang ahli The Decay of Angels, Sigma. Jouno dan Anjing Pemburu lain pula akhirnya dapat tahu lokasi sang harimau putih dan hantar Penyiasat Pengintipan, Tachibara dan ahli paling menakutkan, Pen Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By 法蘭茲·卡夫卡
存在主義先驅小說 在這無意義的世界中,我只想努力做個平凡人 德文直譯 × 名家新譯本 × 經典雙封面   ★《變形記》是法蘭茲.卡夫卡最著名的中篇代表作   ★《百年孤寂》馬奎斯讀了開頭便驚嘆:「原來故事可以這麼寫」   ★村上春樹深受卡夫卡影響,進而寫出《海邊的卡夫卡》一書   ★《蘿莉塔》納博科夫盛讚:「卡夫卡是這個時代最偉大的 Learn More
USUAL: RM49.30

NOW: RM 49.30 (-0%)

MEMBER: RM 44.37 (-10%)

By Kafka Asagiri
Agensi Detektif Bersenjata telah diperangkap pasukan penjenayah kejam dengan kuasa 'buku'. 'Anjing Pemburu', pasukan luar biasa khas paling kuat dalam tentera yang diketuai Komander Fukuchi Ouchi telah mengepung ahli agensi tanpa belas kasihan masa diorang cuba larikan diri. Nampaknya 'anjing-anjing liar' tu tak ada pilihan selain diburu 'Anjing Pemburu' garang yang sangat berkuasa dan hebat dalam pertarungan! Apa akan jadi bila Agensi Detektif Bersenjata dekelilingi Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Kafka Asagiri
With the power of the "Book", the Armed Detective Agency has been branded as a vicious criminal organisation. All means of escape are being cut off by the mercilessly approaching Hunting Dogs – the military's strongest special unit of Ability Users, led by Commander Fukuchi Ochi! Up against the Hunting Dogs' enhanced bodies and overwhelming combat skills, can our stray dogs do nothing but be hunted down? Everywhere, the righteous become the enemy... Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By
Jorge Luis Borges 波赫士誕生120年紀念 本期雜誌(整本)模擬波赫士迷宮製作 可能永遠無法讀完 閱讀指南: *本期雜誌專輯模擬波赫士的迷宮概念、譬喻與意象。 *專輯內容並不只存在於固定的專輯版面。 *閱讀方式有些許難度。 *可從任何一處開始。 朱嘉漢/本期詞條撰寫、編輯協力 (除咖啡館、探戈、文壇地位、創意夢、俄羅斯娃娃結構五則由陳建志 Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.00 (-0%)

By Kafka Asagiri
Mushitaro Oguri is the man suspected of being involved in both Dostoyevsky's orchestration of Kunikida's imprisonment, and the murder of a mystery author that has sparked public uproar.Ranpo is forced to struggle like never before against insects manipulated by Mushitaro, who has the Ability to erase all evidence, "The Perfect Crime" - but meanwhile...!Dazai is arrested, the mysterious organisation "The Decay of Angels" pulls strings behind the scenes, and high-ranking gove Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Kafka Asagiri
Berdasarkan maklumat diberi Natsume yang tiba-tiba muncul dengan Katai, Dostoyevsky dah jadikan jalan terowong yang tak digunakan sebagai tempat persembunyian. Atsushi dan Akutagawa akhirnya bekerjasama dan jalankan operasi manyelinap masuk atas arahan Dazai. Sedang diorang bertekak, muncul orang berkuasa luar biasa iaitu, Pushkin dan pengiring Dostoyevsky, Goncharov. Mampu ke diorang lenyapkan musuh depan mata terlebih dahulu sebelum hapuskan Dostoyevsky?!! Peperangan 'K Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Kafka Asagiri
BUNGO STRAY DOGS 12-ENG Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Franz Kafka
Franz Kafka Was A Visionary Fiction Author Whose Writings Often Present A Grotesque Vision Of The World. This Omnibus Brings His Best Works, The Trial And A Compilation Of All His Best Short Stories. Learn More

USUAL: RM59.90

NOW: RM 19.90 (-67%)

MEMBER: RM 19.90 (-67%)

By 文豪ストレイドッグスDA製作委員会
  中島敦加入武裝偵探社之後,   過著吵鬧又平穩的生活。   然而,最近世界各國發生了異能者相繼自殺的詭譎事件,   據說不論哪個案發現場都曾出現令人費解的濃「霧」。   疑似與事件有關的男人,名為澁澤龍彥。   他是個人稱「收藏家」的謎樣異能者。   此外,活躍在各式事件背後的魔人——費奧多爾的影子也隱約可見⋯⋯   橫濱 Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.00 (-0%)

By Kafka Asagiri
Fukuzawa dan Mori telah terjangkit virus berkuasa luar biasa, 'Kebinasaan Bersama' angkara Dostoyevsky. Di bawah peraturan kejam 'bunuh seorang boleh selamatkan seorang lagi dalam masa 48 jam', agensi detektif dan Port Mafia mula melakukan penentangan secara menyeluruh untuk melindungi ketua masing-masing. Dostoyevsky pula bagai mempersendakan Atsushi dan Kunikida yang sedaya upaya cuba mengelak penentangan tu. Kyouka vs Akutagawa dan Ranpo vs Chuuya; lawan yang sungguh se Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Kafka Asagiri
Kyouka yang baru saja diiktiraf sebagai anggota agensi detektif telah mendapat satu permintaan kerja daripada pelanggan tidak bernama. Sedang Kyouka menjalankan siasatan bersama Atsushi, Montgomery pula datang menyibuk...! Kemunculan semula lelaki disangka telah mati dan juga Dostoyevsky yang mula melangkah dan mengancam agensi detektif dan Mafia. Lelaki digeruni ramai yang digelar 'ahli sihir' itu sedang perlahan-lahan menelan sisi gelap Yokohama... Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Kafka Asagiri
With the Guild War concluded, the Armed Detective Agency and the Port Mafia are currently observing a temporary ceasefire. Atsushi decides to undertake the investigation of a certain fatal traffic accident, while Kunikida becomes embroiled in a bombing incident that challenges his strict adherence to his ideals. While Kunikida's friend and former Agency member, a genteel young lady with black hair, the Port Mafia executives, and various people begin to move, the Russian "ma Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Kafka Asagiri
Atsushi ingin mengelakkan peringkat kedua strategi memusnahkan bandar Yokohama iaitu 'Kejatuhan Moby Dick' daripada berlaku. Namun dia dihalang oleh Akutagawa yang telah menaiki paus putih tersebut untuk mengejarnya, lalu terjebak dalam perlawanan tiga pihak dengan Fitzgerald. Atsushi dan Akutagawa yang tewas dengan kuasa luar biasa 'Fitzgerald Teragung' milik Fitzgerald yang tidak pernah diperlihatkan sebelum ini, mendapat satu idea untuk menghalang strategi tersebut walau Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Kafka Asagiri
Agensi Detektif Bersenjata dan Port Mafia berkerjasama untuk menentang The Guild. Dengan jalan penyelesalan decadangkan Atsushi, perbincangan antara dua ketua, Fukuzawa dan Mori pun diadakan. Tetapi seperti dijangkakan, perbincangan itu tidak berjaya dan demi menangkap kembali Q, Dazai pergi ke kubu musuh seorang diri. Apabila Dazai diserang hendap oleh Lovecraft dan Steinbeck, yang tiba-tiba muncul dengan segaknya ialah... lelaki it?!! Kebijaksanaan Dazai, deduksi Ranpo dan Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Kafka Asagiri
His confidence sapped by Q's mental attacks, Atsushi is captured by the Guild with the combined power of Fitzgerald and Alcott's Abilities. Now on the loose, Q targets a Guild Fellowcraft with a mysterious Ability – Lovecraft?! Meanwhile, the Guild plots to turn Yokohama into a sea of fire! To protect Yokohama, Atsushi must run like the wind! Everything changes in this action-packed volume 7! Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By 駱以軍 , 顏忠賢 , 陳雪 , 黃崇凱 , 童偉格 , 胡淑雯 , 楊凱麟 , 潘怡帆
從系譜學到死亡 進入小說創造的永生迴圈   字母G到M試圖以當代小說處理生命的起源、繼承與終結,拔除特定人稱,捕捉命運中的偶然,有如卡夫卡思考書寫的可能與不可能,當代的閱讀再次以小說押注,將對文明與自身的理解和想像拋置於文學作品中,並以此逃逸於死神之手,為有限的存在創造永生的迴圈。   Kafka   字母K卡夫卡   每個字句、情節 Learn More
USUAL: RM43.10

NOW: RM 43.10 (-0%)

MEMBER: RM 38.79 (-10%)

By Haruki Murakami
"Haruki Murakami's Men Without Women examines what happens to characters without important women in their lives; it'll move you and confuse you and sometimes leave you with more questions than answers." --Barack Obama Across seven tales, Haruki Murakami brings his powers of observation to bear on the lives of men who, in their own ways, find themselves alone. Here are lovesick doctors, students, ex-boyfriends, actors, bartenders, and even Kafka's Gregor Samsa, brought togethe Learn More
USUAL: RM52.90

NOW: RM 52.90 (-0%)

MEMBER: RM 47.61 (-10%)

By Donald Keene
Modern Japanese Literature is Donald Keene’s critically acclaimed companion volume to his landmark Anthology of Japanese Literature. Now considered the standard canon of modern Japanese writing translated into English, Modern Japanese Literature includes concise introductions to the writers, as well as a historical introduction by Professor Keene. Includes: “Growing Up” by Higuchi Ichiyō, a lyrical story of pre-adolescence in the nineties; Natsume Sōseki’s story of Learn More
USUAL: RM75.00

NOW: RM 75.00 (-0%)

MEMBER: RM 67.50 (-10%)

By 法蘭茲·卡夫卡
卡夫卡三大長篇小說 《審判》、《城堡》、《失蹤者》 原始手稿重建本 + 完整中文翻譯 卡夫卡中文世界翻譯代言人 姬健梅 ╳ 設計大師聶永真系列封面 經典套書   共收錄:   一、《審判》   德文原始手稿重建本 + 未完成遺稿首見繁體中文翻譯   「想必是有人誹謗了約瑟夫.K,因為他並沒有做什麼壞事,一天早上卻被逮捕了。」卡夫卡以此 Learn More
USUAL: RM173.85

NOW: RM 173.85 (-0%)

MEMBER: RM 156.47 (-10%)

By
  介紹澳門九大區的世遺、著名景點、餐廳、酒店、購物點及文創店,加上「深度文化遊」的通識資訊;附珠海長隆度假區、海洋王國及馬戲城   食樂澳門 - 清楚列出食肆營業時間、訂座電話及清費預算。   .米芝蓮︰帝皇樓、Castico、陸軍俱樂部、8餐廳、利安咖啡屋、永利軒、紫逸軒、祥記麵家、六記粥麵、龍華茶樓…   .豬扒包︰泉記、笑姐燒 Learn More
USUAL: RM61.75

NOW: RM 61.75 (-0%)

MEMBER: RM 55.58 (-10%)

By Ustaz Mohd Hazri Hashim Al-Bindany
Dalam Islam, terdapat 3 syarat utama untuk seseorang itu digelar Sahabat Rasulullah SAW. Mereka mestilah sempat hidup sezaman dengan Rasulullah SAW serta sempat bersua muka atau mendengar suara Baginda. Keduanya, mereka mestilah beriman dan ketiga, mereka kekal dalam agama Islam sehingga meninggal dunia. Jumlah mereka tidak dapat dikenal pasti secara tepat. Namun kisah kehebatan dan jasa bakti mereka sentiasa diulang-ulang dan terakam kemas dalam bentuk buku khususnya. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Mohammed Gulle
Scala函式X機器學習X圖形演算X程式監控 實戰大數據分析,用Spark優化運算效率與速度   本書涵蓋了Spark專案的主要知識:   Spark核心RDD   Spark Shell互動式數據分析   Spark Streaming即時資料串流   Spark SQL查詢處理   MLlib機器學習框架   GraphX圖形處理   除了以上基本Spark知識之外,還專闢一章介紹Scala,它除了是最熱門的函數式編程語言,也是Spark Learn More
USUAL: RM76.95

NOW: RM 76.95 (-0%)

MEMBER: RM 69.26 (-10%)

By 法蘭茲·卡夫卡
二十世紀影響最深遠、最偉大的作家之一 短篇作品完整面貌,首次由德文直譯繁體中文 卡夫卡逝世90週年紀念,最佳典藏版   二十世紀初最偉大的德語作家法蘭茲.卡夫卡,留下許多膾炙人口的創作,其中多為中短篇,然而,一直以來這些作品並沒有完整且貼切的繁體中文譯本,供我們有系統地深入認識這位偉大的靈魂,僅有〈蛻變〉、〈在流刑地〉與長篇 Learn More
USUAL: RM40.00

NOW: RM 40.00 (-0%)

MEMBER: RM 36.00 (-10%)

By Dr Riduan Mohamad Nor
Sabda Rasulullah: "Sebaik-baik teman adalah yang mengingatkan kita kepada Tuhan, Lisannya menambah ilmu dan yang amalannya mengingatkan kita akan akhirat." (Hadis Riwayat At-Thabrani) Ustaz Dato Abu Bakar Chik dan Ustaz Dato Harun Taib, dua insan yang tiada waktu rehat sepanjang perjuangan. Mereka telah mewakafkan diri untuk perjuangan. Bak kata Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat, "Biarlah kita penat di dunia semoga di akhirat nanti kita akan rehat." Mereka berdua bak Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By 弗兰兹·卡夫卡
  《德语经典文学手绘插画本:变形记》属于“德语经典文学手绘插画本”系列丛书中的其中一本;《德语经典文学手绘插画本:变形记》收录了卡夫卡(Franz Kafka,1883-1924)最受中国读者熟知的短篇小说《变形记》,他自己最满意的作品《判决》《乡村医生》和《绝食表演师》,他早期创作的《不幸》以及晚期创作、但只完成大部分的《一条狗的研究》。在 Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Murakami Haruki
Kafka on the Shore displays one of the world’s great storytellers at the peak of his powers. Here we meet a teenage boy, Kafka Tamura, who is on the run, and Nakata, an aging simpleton who is drawn to Kafka for reasons that he cannot fathom. As their paths converge, acclaimed author Haruki Murakami enfolds readers in a world where cats talk, fish fall from the sky, and spirits slip out of their bodies to make love or commit murder, in what is a truly remarkable journey. Learn More
USUAL: RM37.95

NOW: RM 37.95 (-0%)

MEMBER: RM 34.16 (-10%)

By 史提夫森山
精選151則猶太籍名人的雋永名言、源遠流長的猶太諺語與塔木德經, 讓愛因斯坦、索羅斯、卡夫卡、佛洛伊德、馬斯洛等成功人士的卓見, 成為你指引的明燈、支持的力量,讓你堅定地安度內心與時局的動盪。 第1法則 能夠看重自己,才能看重他人 一切操之在己。所謂自信就是相信自己,而其真正的意義就在當你能夠看重自己,才懂得看重別人。首先要試著 Learn More
USUAL: RM34.30

NOW: RM 20.00 (-42%)

MEMBER: RM 20.00 (-42%)

By Haruki Murakami
Kafka Tamura runs away from home at fifteen, under the shadow of his father's dark prophesy. The aging Nakata, tracker of lost cats, who never recovered from a bizarre childhood affliction, finds his pleasantly simplified life suddenly turned upside down. As their parallel odysseys unravel, cats converse with people; fish tumble from the sky; a ghost-like pimp deploys a Hegel-spouting girl of the night; a forest harbours soldiers apparently un-aged since World War II. Learn More
USUAL: RM49.90

NOW: RM 44.91 (-10%)

MEMBER: RM 39.92 (-20%)

By Haruki Murakami
A narrative particle accelerator that zooms between Wild Turkey Whiskey and Bob Dylan, unicorn skulls and voracious librarians, John Coltrane and Lord Jim. Science fiction, detective story and post-modern manifesto all rolled into one rip-roaring novel, Hard-boiled Wonderland and the End of the World is the tour de force that expanded Haruki Murakami's international following. Tracking one man's descent into the Kafkaesque underworld of contemporary Tokyo, Murakami unites Learn More
USUAL: RM49.90

NOW: RM 49.90 (-0%)

MEMBER: RM 44.91 (-10%)

30 Item(s)

*

Back to Top