0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Kamus bergambar generasi 'Found 147 Related Products
By
Crayon Shin-chan The Movie 30: Mononoke Ninja Chinpuden 蜡笔小新剧场版30:幽灵忍者珍风传 JAP/CAN (E / C / M) One day, a woman named Chiyome Hesogakure with a child named Chinzō visits the Nohara family and claims that she is the real mother of Shinnosuke and takes him away to a Ninja Village. In the Ninja Village, the Hesogakure family has been protecting "the earth's navel" by blocking it with a pure gold stopper using the "Mononoke technique" that has bee Learn More
USUAL: RM21.90

NOW: RM 17.52 (-20%)

MEMBER: RM 17.52 (-20%)

By KHAIRANI KHALID
Sebuah kamus yang menggabungkan 3 bahasa, Bahasa Arab, Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris. Dilengkapi dengan tulisan Jawi dan Rumi untuk Bahasa Melayu. Ilustrasi berwarna untuk menarik minat dan memudahkan para pelajar mengenal serta memahami apa yang dipelajari. Kosa Kata yang kebiasaan dan sering digunakan dalam percakapan seharian membantu proses megingati lebih efektif. Susunan kosa kata dikelaskan dalam kategori mengikut kumpulan dan jenis tertentu supaya lebih mudah difa Learn More
USUAL: RM14.90

NOW: RM 14.90 (-0%)

MEMBER: RM 13.41 (-10%)

Out of stock

By
Adakah anda ingin membaca cerita yang terdiri daripada cerita jenaka, binatang, teladan, nasihat, asal asul, mitos dan juga lagenda? Miliki buku ini kerana di dalamnya mengandungi kesemua unsur - unsur di atas. Anda juga didedahkan dengan cerita rakyat Malaysia yang mana ceritanya tidak lapuk dek zaman dan diceritakan secara turun termurun dari generasi ke generasi yang lain. Kita seharusnya berbangga kerana cerita - cerita rakyat Malaysia kini dihimpunkan dan djadikan koleks Learn More
USUAL: RM44.90

NOW: RM 40.41 (-10%)

MEMBER: RM 35.92 (-20%)

By Zain Al-Johan
Sekitar awal tahun 1990’an, negeri Melaka dikejutkan dengan situasi kekeringan mendadak empangan tadahan air mereka – Empangan Durian Tunggal. Situasi yang dihadapi ini bukan berpunca dari musim kemarau mahupun kebocoran/keretakan empangan. Situasi yang mereka hadapi ini menjadi satu fenomena aneh serta menjadi seribu satu persoalan di minda rakyat di negeri tersebut lantaran implikasinya membawa impak besar keselesaan rakyat kerana tiada bekalan air di seluruh negeri. Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 23.92 (-20%)

Out of stock

By SYAWANA AZIZ & AZIZAH AL-YAHYA
Kehamilan bukan hanya berlaku pada tubuh wanita,tetapi ia juga berlaku kepada seluruh keluarga itu sendiri sama ada isteri mahupun suami itu sendiri. Seorang wanita yang hamil akan mendapati terdapat perubahan bukan hanya pada fizikalnya sahaja bahkan perasaan dan emosinya. Dengan perubahan itu,ramai wanita hamil akan mendapati waktu mengandung bukanlah masa yang mudah bagi mereka. Mereka akan mudah merasa kecewa,sensitif dan mudah menangis kerana perubahan-perubahan hormone Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By
《图解六年级科学课本热知识》将科学课文中的词汇以数百张生动写实的图片呈献给读者,亦附上马来文与英文词汇,让学生作升中准备。 Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

Out of stock

By
《图解四年级科学课本热知识》将科学课文中的词汇以数百张生动写实的图片呈献给读者,亦附上马来文与英文词汇,让学生作升中准备。 Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.00 (-0%)

By
《图解五年级科学课本热知识》将科学课文中的词汇以数百张生动写实的图片呈献给读者,亦附上马来文与英文词汇,让学生作升中准备。 Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.00 (-0%)

By SYAIKH ABI AL-FADAA' , ABDILLAH AL-QARI
Sesungguhnya berubat dengan Al-Quran itu merupakan suatu perkara yang wujud dalam syariat Islam. Al-Quran ialah penyembuh dan pemberi rahmat kepada siapa yang mengimaninya dan melaksanakan ajarannya. Ayat-ayat (yang tertentu) dibaca atau digunakan untuk menyembuh dengan penuh keyakinan bahawa Allah Maha Pengasih dengan Al-Quran untuk memberi kesembuhan kepada orang-orang yang beriman. Justeru itu, kita mendapati para As-Salaf Ash-Shaalih (Generasi Awalan Orang Islam) adalah Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 12.60 (-10%)

MEMBER: RM 11.20 (-20%)

By
Ia akan memudahkan bacaan anak-anak anda walaupun masih dalam proses belajar. Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Surianti Ramli
Surianti Ramli berpengalaman lebih 10 tahun dalam bidang masakan professional. Bermula sebagai blogger, kini beliau aktif di Instagram dan Youtube. Mempunyai lebih daripada 350 ribu pengikut di Instagram, serta berpengalaman bekerjasama dengan pelbagai syarikat berprestij di Malaysia, membuktikan kredibiliti beliau dalam bidang masakan. Bagi melebarkan lagi kredibiliti beliau dalam bidang ini, Surianti Ramli tampil dengan buku “Resipi dari Dapur Surianti” yang menyajik Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 17.91 (-10%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By
Kandungan kamus dwibahasa ini memenuhi keperluan proses pengajaran dan pembelajaran kanak-kanak. Setiap perkataan adalah sesuai dengan perbendaharaan kata asas peringkat kanak-kanak dan mampu membantu mereka menguasai Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris dengan baik. Learn More
USUAL: RM23.90

NOW: RM 23.90 (-0%)

MEMBER: RM 21.51 (-10%)

By Dr.Wan Fahmi & Dr.Nur Annies
Ciptaan Tuhan mengandungi pelbagai fakta menarik tentang angkasa, bakteria, manusia, haiwan, dan tumbuhan yang pasti membuatkan anda teruja dan mengagumi setiap ciptaan Tuhan. Buku sains bergambar yang berwarna ini mengandungi fakta sains yang pelik, unik, kelakar, menarik, jarang diketahui, serta yang tidak dipelajari di sekolah. Sesuai dijadikan bahan bacaan bersama antara pelajar dan cikgu, anak dan ibubapa kerana ianya seronok dibaca dan mudah difahami oleh semua lapisa Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 31.50 (-10%)

MEMBER: RM 28.00 (-20%)

By Dr.Wan Fahmi & Dr.Nur Annies
Mengandungi pelbagai fakta sains yang pelik dan unik serta kelakar alam haiwan yang jarang diketahui dan tidak pernah anda dengar sebelum ini. Buku sains bergambar yang berwarna ini mengandungi fakta sains yang pelik, unik, kelakar, menarik, jarang diketahui, serta yang tidak dipelajari di sekolah. Sesuai dijadikan bahan bacaan bersama antara pelajar dan cikgu, anak dan ibubapa kerana ianya seronok dibaca dan mudah difahami oleh semua lapisan umur. Antara Fakta Menarik Si Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 31.50 (-10%)

MEMBER: RM 28.00 (-20%)

By Dr.Wan Fahmi & Dr.Nur Annies
Memaparkan pelbagai fakta dan info sains yang menarik tentang diri kita seorang manusia. Buku sains bergambar yang berwarna ini mengandungi fakta sains yang pelik, unik, kelakar, menarik, jarang diketahui, serta yang tidak dipelajari di sekolah. Sesuai dijadikan bahan bacaan bersama antara pelajar dan cikgu, anak dan ibubapa kerana ianya seronok dibaca dan mudah difahami oleh semua lapisan umur. Antara Fakta Menarik Siri ini ialah:- a) Anggota badan yang manakah tidak per Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 31.50 (-10%)

MEMBER: RM 28.00 (-20%)

By Dr.Wan Fahmi & Dr.Nur Annies
Membawa anda mengembara ke 74 buah negara dan meneroka pelbagai rahsia alam ciptaan Tuhan yang sangat hebat. Buku sains bergambar yang berwarna ini mengandungi fakta sains yang pelik, unik, kelakar, menarik, jarang diketahui, serta yang tidak dipelajari di sekolah. Sesuai dijadikan bahan bacaan bersama antara pelajar dan cikgu, anak dan ibubapa kerana ianya seronok dibaca dan mudah difahami oleh semua lapisan umur. Antara Fakta Menarik Siri ini ialah:- a) Ada tasik yang b Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 31.50 (-10%)

MEMBER: RM 28.00 (-20%)

By Sidang Pengarang
Kamus Sekolah Bahasa Melayu - Bahasa Inggeris - Bahasa Melayu Edisi Baharu, Hak cipta terpelihara Penerbitan Ilmu Didik. Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 11.61 (-10%)

MEMBER: RM 10.32 (-20%)

By
BUKU AKTIVITI KANAK-KANAK Learn More
USUAL: RM4.90

NOW: RM 4.90 (-0%)

MEMBER: RM 4.41 (-10%)

Out of stock

By
BUKU AKTIVITI KANAK-KANAK Learn More
USUAL: RM4.90

NOW: RM 4.90 (-0%)

MEMBER: RM 4.41 (-10%)

Out of stock

By
BUKU AKTIVITI KANAK-KANAK Learn More
USUAL: RM4.90

NOW: RM 4.90 (-0%)

MEMBER: RM 4.41 (-10%)

Out of stock

By
BUKU AKTIVITI KANAK-KANAK Learn More
USUAL: RM4.90

NOW: RM 4.90 (-0%)

MEMBER: RM 4.41 (-10%)

Out of stock

By
BUKU AKTIVITI KANAK-KANAK Learn More
USUAL: RM4.90

NOW: RM 4.90 (-0%)

MEMBER: RM 4.41 (-10%)

Out of stock

By
BUKU AKTIVITI KANAK-KANAK Learn More
USUAL: RM4.90

NOW: RM 4.90 (-0%)

MEMBER: RM 4.41 (-10%)

Out of stock

By
BUKU AKTIVITI KANAK-KANAK Learn More
USUAL: RM4.90

NOW: RM 4.90 (-0%)

MEMBER: RM 4.41 (-10%)

Out of stock

By
BUKU AKTIVITI KANAK-KANAK Learn More
USUAL: RM4.90

NOW: RM 4.90 (-0%)

MEMBER: RM 4.41 (-10%)

Out of stock

By
- Kamus ini memenuhi keperluan proses pengajaran dan pembelajaran murid-murid. - Pemilihan subjek perbendaharaan kata asas untuk peringkat sekolah. - Penyusunan entri mengikut abjad dan disertai ilustrasi menarik dan pelbagai warna. - Mendorong minat kanak-kanak mengenal objek dan perkataan dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris - Mengembangkan minda dalam pembelajaran serta membangkitkan pemahaman murid-murid Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By
- Kamus ini memenuhi keperluan proses pengajaran dan pembelajaran murid-murid. - Pemilihan subjek perbendaharaan kata asas untuk peringkat sekolah. - Penyusunan entri mengikut abjad dan disertai ilustrasi menarik dan pelbagai warna. - Mendorong minat kanak-kanak mengenal objek dan perkataan dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris - Mengembangkan minda dalam pembelajaran serta membangkitkan pemahaman murid-murid Learn More
USUAL: RM16.90

NOW: RM 16.90 (-0%)

MEMBER: RM 15.21 (-10%)

By Emiko Nakano
Sekalipun dunia berakhir esok hari... ...aku takkan luahkan perasaan padanya. Dalam diam Shirai Mayu menaruh hati pada Hiizumi, pelajar baik dan bijak dalam kelas. Namun entah kenapa Hiizumi seperti bencikannya. Suatu hari bila Mayu terjaga dari tidur, dia nampak Hiizumi terbaring di sebelahnya... di atas katil yang sama?‼ Kini dunia dah berakhir dan manusia pupus masa diorang tertidur tadi. Mayu dan Hiizumi jadi harapan terakhir untuk lahirkan generasi baru manusia... b Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Mazlan Yusuf
Kamus ini mempunyai lebih kurang 35,000 daftar kata. Tumpuan utama kamus ini adalah perkataan seharian yang baku dan umum, dengan perkataan dan makna yng kurang lazim atau sangat khusus tidak dimasukkan. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 22.50 (-10%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By
Kamus Ria Suku Kata diolah dengan teliti sbagai bahan rujukan untuk kanan-kanak. Kamus ini membantu kanak-kanak mengenal gabungan pelbagai suku kata untuk membentuk perkataan dan memperluaskan kosa kata. Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By Wan Norihan
Kamus yang disususn khas untuk para pelajar terutama bagi mereka yang belajar di peringkat rendah dan menengah. Kamus yang komprehensif ini menyenaraikan perkataan-perkataan yang biasa digunakan di peringkat rendah dan menengah beserta difinisi yang jelas dan mudah difahami. Ia turut dilengkapi dengan kata terbitan yang sesuai dan berguna untuk para pelajar. Di dalam kamus ini mengandungi lebih 33,000 kata dasar dan kata terbitan. Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 19.80 (-10%)

MEMBER: RM 17.60 (-20%)

By
FOCUS KSSR Tahun 4 • 5 • 6 – siri rujukan yang lengkap dan padat dengan ciri-ciri istimewa untuk meningkatkan pembelajaran murid secara menyeluruh. Siri ini merangkumi Kurikulum Standard Sekolah Rendah (KSSR) yang baharu serta diolah berdasarkan buku teks. Pastinya satu sumber yang hebat bagi setiap murid! Ciri-ciri istimewa FOCUS KSSR Tatabahasa Tahun 4 • 5 • 6 : REVISI: √Infografik √Peta Konsep Sistem Bahasa √Galeri i-THINK √Fokus Bab √Tutorial PEN Learn More
USUAL: RM19.95

NOW: RM 19.95 (-0%)

MEMBER: RM 19.95 (-0%)

By ASMIROSE
Mysterious is his middle name. Dia wanita yang tidak mendambakan kesempurnaan. Melakar bahagia dengan si kumbang impian. Jauh sekali daripada kamus hidupnya. Tapi saat takdir sudah siap tercatur, siapa dia hendak melawan? Tidak pernah hatta sesaat pun terlintas di benaknya untuk dimiliki oleh jejaka seperti itu. “Saya cuma nak awak ikhlas.”- ARYANA FAZRINSYAH “Saya tahu kita tak rapat sangat. Tapi saya akan cuba buat awak rasa dihargai. Buat awak rasa selamat di sisi Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By
FOCUS KSSR Tahun 4 • 5 • 6 – siri rujukan yang lengkap dan padat dengan ciri-ciri istimewa untuk meningkatkan pembelajaran murid secara menyeluruh. Siri ini merangkumi Kurikulum Standard Sekolah Rendah (KSSR) yang baharu serta diolah berdasarkan buku teks. Pastinya satu sumber yang hebat bagi setiap murid! Ciri-ciri istimewa FOCUS KSSR BAHASA MELAYU Tahun 4 • 5 • 6 : REVISI: √Grafik Tatabahasa √Peta Konsep √Fokus Bab √Nota Lengkap √Wadah Info PENGUK Learn More
USUAL: RM19.95

NOW: RM 19.95 (-0%)

MEMBER: RM 19.95 (-0%)

By
Ranger Revisi Cepat SPM mempunyai ciri-ciri istimewa berikut: > Halaman Berwarna. > Isi kandungan buku ini disediakan dalam bentuk grafik, ayat ringkas dan bergambar untuk menarik minat murid. > Latihan, Tip SPM, Jawapan disediakan > Info, video dan audio menggunakan QR Kod. Learn More
USUAL: RM19.95

NOW: RM 19.95 (-0%)

MEMBER: RM 17.96 (-10%)

By
Ranger Revisi Cepat SPM mempunyai ciri-ciri istimewa berikut: > Halaman Berwarna. > Isi kandungan buku ini disediakan dalam bentuk grafik, ayat ringkas dan bergambar untuk menarik minat murid. > Latihan, Tip SPM, Jawapan disediakan > Info, video dan audio menggunakan QR Kod. Learn More
USUAL: RM19.95

NOW: RM 19.95 (-0%)

MEMBER: RM 17.96 (-10%)

Ensiklopedia ini menggabungkan empat buah buku soal jawab remeh-temeh agama yang merangkumi puasa, zakat, munakahat dan seks, lantas menjadi sebuah buku besar yang dikenali sebagai ensiklopedia. Susunan bab dan soal jawab disusun dengan sistematik, kemas dan mudah dirujuk selain terdapat juga penelitian terhadap hadis-hadis yang dibentangkan dalam satu bab dan menisbahkan kepada perawinya semampu boleh seperti Imam al-Bukhari, Muslim dan lain-lain. Learn More
USUAL: RM69.00

NOW: RM 69.00 (-0%)

MEMBER: RM 62.10 (-10%)

By
Ranger Revisi Cepat SPM mempunyai ciri-ciri istimewa berikut: > Halaman Berwarna. > Isi kandungan buku ini disediakan dalam bentuk grafik, ayat ringkas dan bergambar untuk menarik minat murid. > Latihan, Tip SPM, Jawapan disediakan > Info, video dan audio menggunakan QR Kod. Learn More
USUAL: RM19.95

NOW: RM 19.95 (-0%)

MEMBER: RM 17.96 (-10%)

By
* 收录三语的规范词语 * 附上汉语拼音让学生掌握读音 * 精美的全彩绘图,让学习变得更有趣 Learn More
USUAL: RM14.90

NOW: RM 14.90 (-0%)

MEMBER: RM 14.90 (-0%)

Out of stock

By
* Versi 4 Bahasa * Gambar-gambar Disusun Mengikut Tema * Dilengkapi suku kata bagi memudahkan pengejaan dan penyebutan * Ilustrasi yang berwarna-warni dan menarik * Sebutan bagi perkataan Arab * Dipersembahkan dalam 4 bahasa utama, iaitu bahasa Melayu, bahasa Inggeris, bahasa Arab dan Jawi. Learn More
USUAL: RM14.90

NOW: RM 14.90 (-0%)

MEMBER: RM 13.41 (-10%)

By
Buku keluaran baru ini ditulis dengan tujuan membentuk generasi muda yang pandai menulis karangan. Penulis mempersiapkan pelbagai jenis karangan berformat dan tidak berformat untuk rujukan senang pelajar Tahap 2 sekolah rendah. Penulis memaparkan tip serta nasihat untuk cara menghasilkan karangan yang lebih berkualiti melalui penggunaan gaya bahasa dan kosa kata berwarna-warni, berirama, dan juga sedap untuk dibaca. Kemahiran menulis karangan yang komprehensif dari umur yang Learn More
USUAL: RM13.90

NOW: RM 13.90 (-0%)

MEMBER: RM 13.90 (-0%)

By
Bahasa Malaysia - Bahasa Inggeris - Bahasa Jawi - Bahasa Arab - Bahasa Mandarin Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 17.91 (-10%)

MEMBER: RM 15.92 (-20%)

By
*BAHASA MALAYSIA -BAHASA INGGERIS -BAHASA ARAB -JAWI* - Sebuah kamus tribahasa, iaitu bahasa Malaysia (Rumi dan Jawi), bahasa Inggeris dan bahasa Arab. - Mengandungi lebih daripada 1000 entri perkataan. - Entri bahasa Malaysia lengkap dengan suku kata yang diwarnakan bagi memudahkan penyebutan. - Pemilihan kata yang sesuai dengan perbendaharaan kata kanak-kanak pada peringkat awal usia. - Memperkenalkan perkataan-perkataan baharu mengikut perkembangan semasa. - Ilustrasi yang Learn More
USUAL: RM15.90

NOW: RM 15.90 (-0%)

MEMBER: RM 14.31 (-10%)

By
ONE PIECE 海贼王 BOX31 VOL.956-979 (DVD) 956 Ticking Down to the Great Battle! The Straw Hats Go into Combat Mode! 決戰逼近 草帽小子一行人備戰 Kira Detik ke Pertempuran Besar! Topi Jerami Masuk ke Dalam Mod Kombat! 957 Big News! An Incident That Will Affect the Seven Warlords! 大新聞 襲擊七武海事件 Berita Besar! Kejadian Yang Akan Menjejas Tujuh Hulubalang! 958 A Legendary Battle! Garp and Roger! 傳說中的戰役 卡普與羅傑 Pertempuran L Learn More
USUAL: RM49.90

NOW: RM 49.90 (-0%)

MEMBER: RM 49.90 (-0%)

By
Reading book for primary school, published in 2021, printed in black and white. Learn More
USUAL: RM15.90

NOW: RM 12.90 (-19%)

MEMBER: RM 12.90 (-19%)

By Sarah Kamal (Siti Sujinah Sarnap)
Adakah suatu masa dahulu lelaki Melayu sememangnya telah membina tamadun agung yang hebat sehingga menggusarkan para musuh Allah dan mereka begitu takut generasi ini akan bangkit semula atas nama Islam? Kejayaan atau kejatuhan sesebuah bangsa pasti akan disandarkan kepada lelaki. Kuat lelaki, gagahlah bangsanya. Kini makin ramai lelaki Melayu yang ingin moden, tanpa disedari semakin jauh dari budaya malah agamanya. Mereka di ambang hilang jati diri dan hanya menggangguk kepad Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 37.90 (-0%)

MEMBER: RM 34.11 (-10%)

By
*Diterbitkan khusus untuk murid-murid tahun 1, 2 dan 3 agar lebih efektif dalam menulis karangan *Contoh karangan disusun dan ditulis secara dwibahasa untuk membantu murid lebih memahami dan seterusnya mudah menulis karangan *Rangkuman pelbagai tajuk karangan menjadikan buku ini menarik untuk menjadikan panduan Learn More
USUAL: RM6.90

NOW: RM 6.90 (-0%)

MEMBER: RM 6.90 (-0%)

By
*Specially prepared for pupils in Year 1, 2 and 3 to help them write essays effectively *The essays are written bilingually to help students have a better understanding of the writing techniques and further enhance their writing skills *The variety in the essay topics and formats make for an interesting reference to be used in schools or at home Learn More
USUAL: RM6.90

NOW: RM 6.90 (-0%)

MEMBER: RM 6.90 (-0%)

By
*专为小学一至三年级的学生而编写,以帮助他们掌握书写技巧,并提高写作技能 *本书涵盖各种主题的看图作文,能作为学生的写作参考良伴 Learn More
USUAL: RM6.90

NOW: RM 6.90 (-0%)

MEMBER: RM 6.90 (-0%)

By Ustaz Muhadir Haji Joll
Kewujudan Nabi Muhammad SAW adalah rahmat yang besar untuk seluruh alam. Sepertimana bulan purnama memancarkan cahaya, Nabi Muhammad SAW adalah penunjuk jalan, pembimbing dan tokoh terulung yang wajar dimuliakan dan disanjung sepanjang zaman. Naskhah ini berbicara tentang keistimewaan dan kelebihan Nabi Muhammad SAW dan bagaimana para Sahabat dan generasi-generasi selepas mereka mencintai dan memuliakan Baginda dengan mengadakan sambutan Maulidur Rasul dan mengarang kitab ser Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By
KUROKO'S BASKETBALL 影子的籃球 The Basketball Team of Teiko Middle School with more than hundreds of members, has won three-peat in the Middle School League. With such brilliant history, the five rare genius players of this team became known as the Generation of miracles. However, there was a fact that few know.There's another one besides the five genius players. The phantom sixth man! Revealing the related information of ! It's mainly about the Generation of Miracles Learn More
USUAL: RM79.90

NOW: RM 79.90 (-0%)

MEMBER: RM 79.90 (-0%)

By Dato' Dr Ismail Kamus
Isi buku Indahnya Hidup Bersyariat Jawi ini merupakan panduan untuk diri sendiri (fardu ain), seisi keluarga, masyarakat dan umat sejagat (fardu kifayah). Ia merangkumi syariat ketika kelahiran, fardu ain untuk kanak-kanak, penekanan pendidikan remaja, hukum-hakam muamalat , munakahat serta amalan zikir, doa dan adab. Learn More
USUAL: RM55.00

NOW: RM 55.00 (-0%)

MEMBER: RM 49.50 (-10%)

By DR MOHD PUZHI USOP
Alhamdulillah, berkat kemurahan dan kemudahan yang dikurniakan oleh Allah s.w.t., penulis berjaya menerbitkan buku berjudul Mendidik Anak: Senang Solat sebagai pedoman untuk melahirkan keturunan yang balk (adz-dzurriyah ath-thaiyibah). Ibu bapa wajib memerintahkan anak-anak, samada lelaki mahupun perempuan, kecil atau dewasa untuk melaksanakan suruhan Allah s.w.t., iaitu solat. Hal ini supaya solat menjadi amalan dalam kehidupan umat Islam. Pepatah Melayu mengatakan “melen Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Ana Farhana
Fia merasakan kehidupannya sudah cukup lengkap. Hidup berdua dengan Reza, tidak bermakna tiada yang datang mengganggu. Keadaan bertambah buruk selepas dia diganggu dan dikejar oleh Syah, lelaki yang masih berstatus suami orang. “Aku mesti dapatkan perempuan tu. Masa tu baru kau tahu yang Ahmad Syahrin ini hebat ke tidak.” - Syah Fia cuba sedaya upaya untuk mengelak, namun namun lelaki itu seperti tidak mengenal erti putus asa. Oleh kerana kerap diganggu dan diserang Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By
Tingkatan penguasaan bahasa dan luaskan pengetahuan kanak-kanakabad-ke 21 dengan Kamus Bergamabar yang menarik ini. Kandunagn kamus ini juga mengukuhkan kecerdasan intelek (IQ) dan kecerdasan emosi (EQ) kanak-kanak. Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Suzana Jumadil
Mencintai dan dicintai adalah nikmat hidup yang dipasak oleh kasih sayang. Lantaran kebebasan berfikir dan bertindak, dia tersungkur dalam mengenal makna kasih cinta. Dia alpa oleh dorongan nafsu hingga terjebak menentang arus kelaziman bercinta. Baginya, sesiapa saja boleh dicintai dan boleh dikasihi selagi jasad masih bernyawa. “Why? A cleaner doesn’t have the right to fall in love? Is loving and being loved only for rich people? - MOHAMMAD NASSIR Kebijaksanaan yang ber Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By
Buku ini mengandungi ungkapan simpulan bahasa, bidalan, pepatah dan perumpamaan. Setiap ungkapan ini disusun mengikut entri untuk memudahkan pengguna mencari peribahasa yang diperlukan. Kamus ini boleh digunakan sebagai rujukan dari peringkat sekolah rendah, menengah, prauniversiti dan bacaan umum. Learn More
USUAL: RM32.90

NOW: RM 32.90 (-0%)

MEMBER: RM 29.61 (-10%)

By MOHAMMED FARID SULAIMAN
GENERASI JUTAWAN Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 22.50 (-10%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Chef Marina Mustafa
Pasta sekarang semakin diminati rakyat Malaysia. Generasi muda terutamanya, suka pasta sebab ia lebih senang dimasak dan lebih sihat jika dibandingkan dengan nasi atau mi kuning. Saya teruja dengan bentuk pasta yang berbagai-bagai dengan pewarna semula jadi, sperti ubi bit, lobak merah dan bayam. Inilah yang membuat memasak pasta seronok! Pasta sungguh versatil, ia boleh dimakan sejuk sebagai salad seperti Salad Farfalle Ikan Tuna, manakala Salad Pasta Spiral Epal dan Angg Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By
PERIBAHASA BERGAMBAR ini mengandungi entri simpulan bahasa, bandingan semacam, perumpamaan, pepatah, bidalan dan kata-kata hikmah. Setiap entri disusun mengikut abjad bagi memudahkan murid mencari peribahasa yang diperlukan. Ciri-ciri Istimewa: •Mengandungi 34 entri peribahasa gambar tunggal. •Mengandungi 248 entri peribahasa pasangan gambar. • Mengandungi 50 entri senarai peribahasa tambahan. •Ilustrasi yang jelas membantu pemahaman sesuatu peribahasa. •Dis Learn More
USUAL: RM8.60

NOW: RM 8.60 (-0%)

MEMBER: RM 7.74 (-10%)

1-147 of 147

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
*

Back to Top