100th Anniversary Sale
100th Anniversary Sale
0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Kamus dewan edisi keempat 'Found 306 Related Products
By Keith
Edisi Terhad! Pek Spesel Kukuh + Kualiti Tip-Top! Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 27.90 (-20%)

MEMBER: RM 27.90 (-20%)

By Keith
Edisi Terhad! Pek Spesel Kukuh + Kualiti Tip-Top! Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 27.90 (-20%)

MEMBER: RM 27.90 (-20%)

By
Siri Upin ipin Kembara Kami di musim ketiga bahagian 2 ini berkisar tentang kisah penggembaraan aksi Upin Ipin. Ikuti kisah mereka dalam siri Kembara Kami kali ini dengan pelbagai cerita aksi kembara yang menarik mereka bersama kawan - kawan baik mereka. Jangan lupa dapatkan juga koleksi Upin Ipin edisi komik yang lain untuk dijadikan koleksi simpanan komik kesayangan anda. Learn More
USUAL: RM25.90

NOW: RM 19.90 (-23%)

MEMBER: RM 19.90 (-23%)

By
Didi & Friends Rescue Squad (DRS) ialah pasukan penyelamat kecemasan di Bandar Hora Horey. Ikuti kisah keberanan Didi, kecerdasan Nana dan kecekapan Jojo menggunakan kenderaan pelbagai guna mereka dan pelbagai bentuk gajet untuk membantu penduduk dalam apa jua keadaan. DRS turut berkongsi petua cara keselamatan dan kemahiran menyelamatkan nyawa kanak - kanak selaras dengan semangat untuk mendidik. Dapatkan koleksi komik DRS ini dan jadikan ia salah satu koleksi kesayangan and Learn More
USUAL: RM25.90

NOW: RM 19.90 (-23%)

MEMBER: RM 19.90 (-23%)

By Fhais Salim
Kadang-kadang enviromental factor yang buatkan parents stress. Bukan anak tu sendiri... and buku ni In Syaa Allah membantu mommy untuk menjadi ibu yang paling rapat dengan anak-anak. My Parenting Journey Book by Mohd Fhais Salim. Semalam sampai harini dah baca half dah. Now i know yang Aaira sekarang dalam fasa 'The Terrible Two'. Ingatkan parenting ni untuk anak-anak je, rupanya untuk parenting ni untuk kita (parents) juga. Worth to buy! . Banyak bahan bacaan tentang parenti Learn More
USUAL: RM50.00

NOW: RM 50.00 (-0%)

MEMBER: RM 40.00 (-20%)

By James Clear
Dalam buku ini, seorang penulis dan penceramah yang terkenal dalam topik pembentukan tabiat, James Clear bakal menjelaskan secara dasar tentang perubahan kecil yang sering kali dianggap remeh tetapi sebenarnya memberikan hasil yang luar biasa dalam kehidupan. Tabiat Atomik, sebuah buku yang akan membentuk semula cara anda berfikir tentang kemajuan dan kejayaan serta memberi anda alat dan strategi yang anda perlukan untuk mengubah tabiat anda sama ada anda pasukan yang ingin m Learn More
USUAL: RM49.90

NOW: RM 49.90 (-0%)

MEMBER: RM 39.92 (-20%)

By Dr. Rosnah Mat Zin
Kamus ini dibangunkan dengan tujuan utama untuk membantu pelajar dan semua golongan bagi memperkaya perbendaharaan kata dan mempertingkatkan pemahaman mereka dalam kedua-dua bahasa; Melayu dan Inggeris. Dalam marcapada yang semakin memerlukan komunikasi yang berkesan dan berinteraksi dengan mantap, kemahiran berbahasa yang baik adalah kunci untuk berjaya dalam pelbagai aspek kehidupan. Dengan pilihan kata dan frasa yang teliti dan tepat, kamus ini dicerakinkan untuk memenuhi Learn More
USUAL: RM39.00

NOW: RM 39.00 (-0%)

MEMBER: RM 39.00 (-0%)

By
九尾狐传 第一季 Tale of the Nine Tailed Season 1 作为一只千岁九尾狐,白头大干山神李砚(李栋旭饰),为了让自己的初恋重生,自愿放弃了山神这种看起来权力不小的铁饭碗,跑去出入亡者理事局打工,在人世间降妖除魔;而他的初恋对象,在重生后变成了电视台《寻找都市传说》节目制作人南智雅(曹宝儿饰),日常工作是拿着一台摄像机,报道各类奇奇怪怪的 Learn More
USUAL: RM79.90

NOW: RM 71.91 (-10%)

MEMBER: RM 63.92 (-20%)

By
MASTERCLASS SPM (EDISI 2024) Terbit dengan konsep baharu yang menampilkan 100% halaman berwarna, reka letak segar dan ilustrasi menarik; MasterClass SPM adalah buku rujukan terbaik untuk calon SPM. Selain itu, hampir kesemua judul menyediakan audio nota. Pengalaman ulang kaji kini lebih pelbagai dan bukan terhad dengan cara konvensional. Tersedia 19 judul yang dilengkapi nota yang komprehensif serta praktis yang efektif. Buku rujukan terlaris terbitan Sasbadi ini pastinya da Learn More
USUAL: RM36.90

NOW: RM 36.90 (-0%)

MEMBER: RM 33.21 (-10%)

By
MASTERCLASS SPM (EDISI 2024) Terbit dengan konsep baharu yang menampilkan 100% halaman berwarna, reka letak segar dan ilustrasi menarik; MasterClass SPM adalah buku rujukan terbaik untuk calon SPM. Selain itu, hampir kesemua judul menyediakan audio nota. Pengalaman ulang kaji kini lebih pelbagai dan bukan terhad dengan cara konvensional. Tersedia 19 judul yang dilengkapi nota yang komprehensif serta praktis yang efektif. Buku rujukan terlaris terbitan Sasbadi ini pastinya da Learn More
USUAL: RM36.90

NOW: RM 36.90 (-0%)

MEMBER: RM 33.21 (-10%)

By
MASTERCLASS SPM (EDISI 2024) Terbit dengan konsep baharu yang menampilkan 100% halaman berwarna, reka letak segar dan ilustrasi menarik; MasterClass SPM adalah buku rujukan terbaik untuk calon SPM. Selain itu, hampir kesemua judul menyediakan audio nota. Pengalaman ulang kaji kini lebih pelbagai dan bukan terhad dengan cara konvensional. Tersedia 19 judul yang dilengkapi nota yang komprehensif serta praktis yang efektif. Buku rujukan terlaris terbitan Sasbadi ini pastinya da Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.91 (-10%)

By
MASTERCLASS SPM (EDISI 2024) Terbit dengan konsep baharu yang menampilkan 100% halaman berwarna, reka letak segar dan ilustrasi menarik; MasterClass SPM adalah buku rujukan terbaik untuk calon SPM. Selain itu, hampir kesemua judul menyediakan audio nota. Pengalaman ulang kaji kini lebih pelbagai dan bukan terhad dengan cara konvensional. Tersedia 19 judul yang dilengkapi nota yang komprehensif serta praktis yang efektif. Buku rujukan terlaris terbitan Sasbadi ini pastinya da Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.91 (-10%)

By
MASTERCLASS SPM (EDISI 2024) Terbit dengan konsep baharu yang menampilkan 100% halaman berwarna, reka letak segar dan ilustrasi menarik; MasterClass SPM adalah buku rujukan terbaik untuk calon SPM. Selain itu, hampir kesemua judul menyediakan audio nota. Pengalaman ulang kaji kini lebih pelbagai dan bukan terhad dengan cara konvensional. Tersedia 19 judul yang dilengkapi nota yang komprehensif serta praktis yang efektif. Buku rujukan terlaris terbitan Sasbadi ini pastinya da Learn More
USUAL: RM42.90

NOW: RM 42.90 (-0%)

MEMBER: RM 38.61 (-10%)

By
MASTERCLASS SPM (EDISI 2024) Terbit dengan konsep baharu yang menampilkan 100% halaman berwarna, reka letak segar dan ilustrasi menarik; MasterClass SPM adalah buku rujukan terbaik untuk calon SPM. Selain itu, hampir kesemua judul menyediakan audio nota. Pengalaman ulang kaji kini lebih pelbagai dan bukan terhad dengan cara konvensional. Tersedia 19 judul yang dilengkapi nota yang komprehensif serta praktis yang efektif. Buku rujukan terlaris terbitan Sasbadi ini pastinya da Learn More
USUAL: RM33.90

NOW: RM 33.90 (-0%)

MEMBER: RM 30.51 (-10%)

By
MASTERCLASS SPM (EDISI 2024) Terbit dengan konsep baharu yang menampilkan 100% halaman berwarna, reka letak segar dan ilustrasi menarik; MasterClass SPM adalah buku rujukan terbaik untuk calon SPM. Selain itu, hampir kesemua judul menyediakan audio nota. Pengalaman ulang kaji kini lebih pelbagai dan bukan terhad dengan cara konvensional. Tersedia 19 judul yang dilengkapi nota yang komprehensif serta praktis yang efektif. Buku rujukan terlaris terbitan Sasbadi ini pastinya da Learn More
USUAL: RM33.90

NOW: RM 33.90 (-0%)

MEMBER: RM 30.51 (-10%)

By
MASTERCLASS SPM (EDISI 2024) Terbit dengan konsep baharu yang menampilkan 100% halaman berwarna, reka letak segar dan ilustrasi menarik; MasterClass SPM adalah buku rujukan terbaik untuk calon SPM. Selain itu, hampir kesemua judul menyediakan audio nota. Pengalaman ulang kaji kini lebih pelbagai dan bukan terhad dengan cara konvensional. Tersedia 19 judul yang dilengkapi nota yang komprehensif serta praktis yang efektif. Buku rujukan terlaris terbitan Sasbadi ini pastinya da Learn More
USUAL: RM42.90

NOW: RM 42.90 (-0%)

MEMBER: RM 38.61 (-10%)

By
MASTERCLASS SPM (EDISI 2024) Terbit dengan konsep baharu yang menampilkan 100% halaman berwarna, reka letak segar dan ilustrasi menarik; MasterClass SPM adalah buku rujukan terbaik untuk calon SPM. Selain itu, hampir kesemua judul menyediakan audio nota. Pengalaman ulang kaji kini lebih pelbagai dan bukan terhad dengan cara konvensional. Tersedia 19 judul yang dilengkapi nota yang komprehensif serta praktis yang efektif. Buku rujukan terlaris terbitan Sasbadi ini pastinya da Learn More
USUAL: RM36.90

NOW: RM 36.90 (-0%)

MEMBER: RM 33.21 (-10%)

By
MASTERCLASS SPM (EDISI 2024) Terbit dengan konsep baharu yang menampilkan 100% halaman berwarna, reka letak segar dan ilustrasi menarik; MasterClass SPM adalah buku rujukan terbaik untuk calon SPM. Selain itu, hampir kesemua judul menyediakan audio nota. Pengalaman ulang kaji kini lebih pelbagai dan bukan terhad dengan cara konvensional. Tersedia 19 judul yang dilengkapi nota yang komprehensif serta praktis yang efektif. Buku rujukan terlaris terbitan Sasbadi ini pastinya da Learn More
USUAL: RM36.90

NOW: RM 36.90 (-0%)

MEMBER: RM 33.21 (-10%)

By
MASTERCLASS SPM (EDISI 2024) Terbit dengan konsep baharu yang menampilkan 100% halaman berwarna, reka letak segar dan ilustrasi menarik; MasterClass SPM adalah buku rujukan terbaik untuk calon SPM. Selain itu, hampir kesemua judul menyediakan audio nota. Pengalaman ulang kaji kini lebih pelbagai dan bukan terhad dengan cara konvensional. Tersedia 19 judul yang dilengkapi nota yang komprehensif serta praktis yang efektif. Buku rujukan terlaris terbitan Sasbadi ini pastinya da Learn More
USUAL: RM36.90

NOW: RM 36.90 (-0%)

MEMBER: RM 33.21 (-10%)

By
MASTERCLASS SPM (EDISI 2024) Terbit dengan konsep baharu yang menampilkan 100% halaman berwarna, reka letak segar dan ilustrasi menarik; MasterClass SPM adalah buku rujukan terbaik untuk calon SPM. Selain itu, hampir kesemua judul menyediakan audio nota. Pengalaman ulang kaji kini lebih pelbagai dan bukan terhad dengan cara konvensional. Tersedia 19 judul yang dilengkapi nota yang komprehensif serta praktis yang efektif. Buku rujukan terlaris terbitan Sasbadi ini pastinya da Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.91 (-10%)

By
MASTERCLASS SPM (EDISI 2024) Terbit dengan konsep baharu yang menampilkan 100% halaman berwarna, reka letak segar dan ilustrasi menarik; MasterClass SPM adalah buku rujukan terbaik untuk calon SPM. Selain itu, hampir kesemua judul menyediakan audio nota. Pengalaman ulang kaji kini lebih pelbagai dan bukan terhad dengan cara konvensional. Tersedia 19 judul yang dilengkapi nota yang komprehensif serta praktis yang efektif. Buku rujukan terlaris terbitan Sasbadi ini pastinya da Learn More
USUAL: RM36.90

NOW: RM 36.90 (-0%)

MEMBER: RM 33.21 (-10%)

By
MASTERCLASS SPM (EDISI 2024) Terbit dengan konsep baharu yang menampilkan 100% halaman berwarna, reka letak segar dan ilustrasi menarik; MasterClass SPM adalah buku rujukan terbaik untuk calon SPM. Selain itu, hampir kesemua judul menyediakan audio nota. Pengalaman ulang kaji kini lebih pelbagai dan bukan terhad dengan cara konvensional. Tersedia 19 judul yang dilengkapi nota yang komprehensif serta praktis yang efektif. Buku rujukan terlaris terbitan Sasbadi ini pastinya da Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.91 (-10%)

By
MASTERCLASS SPM (EDISI 2024) Terbit dengan konsep baharu yang menampilkan 100% halaman berwarna, reka letak segar dan ilustrasi menarik; MasterClass SPM adalah buku rujukan terbaik untuk calon SPM. Selain itu, hampir kesemua judul menyediakan audio nota. Pengalaman ulang kaji kini lebih pelbagai dan bukan terhad dengan cara konvensional. Tersedia 19 judul yang dilengkapi nota yang komprehensif serta praktis yang efektif. Buku rujukan terlaris terbitan Sasbadi ini pastinya da Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.91 (-10%)

By
MASTERCLASS SPM (EDISI 2024) Terbit dengan konsep baharu yang menampilkan 100% halaman berwarna, reka letak segar dan ilustrasi menarik; MasterClass SPM adalah buku rujukan terbaik untuk calon SPM. Selain itu, hampir kesemua judul menyediakan audio nota. Pengalaman ulang kaji kini lebih pelbagai dan bukan terhad dengan cara konvensional. Tersedia 19 judul yang dilengkapi nota yang komprehensif serta praktis yang efektif. Buku rujukan terlaris terbitan Sasbadi ini pastinya da Learn More
USUAL: RM23.90

NOW: RM 23.90 (-0%)

MEMBER: RM 21.51 (-10%)

By
MASTERCLASS SPM (EDISI 2024) Terbit dengan konsep baharu yang menampilkan 100% halaman berwarna, reka letak segar dan ilustrasi menarik; MasterClass SPM adalah buku rujukan terbaik untuk calon SPM. Selain itu, hampir kesemua judul menyediakan audio nota. Pengalaman ulang kaji kini lebih pelbagai dan bukan terhad dengan cara konvensional. Tersedia 19 judul yang dilengkapi nota yang komprehensif serta praktis yang efektif. Buku rujukan terlaris terbitan Sasbadi ini pastinya da Learn More
USUAL: RM42.90

NOW: RM 42.90 (-0%)

MEMBER: RM 38.61 (-10%)

By
MASTERCLASS SPM (EDISI 2024) Terbit dengan konsep baharu yang menampilkan 100% halaman berwarna, reka letak segar dan ilustrasi menarik; MasterClass SPM adalah buku rujukan terbaik untuk calon SPM. Selain itu, hampir kesemua judul menyediakan audio nota. Pengalaman ulang kaji kini lebih pelbagai dan bukan terhad dengan cara konvensional. Tersedia 19 judul yang dilengkapi nota yang komprehensif serta praktis yang efektif. Buku rujukan terlaris terbitan Sasbadi ini pastinya da Learn More
USUAL: RM36.90

NOW: RM 36.90 (-0%)

MEMBER: RM 33.21 (-10%)

By Ibnu Ibrahim At-Tawari
Secara umumnya, pemerintahan dan pentadbiran Islam tidak terhenti selepas kewafatan Nabi Muhammad SAW. Permerintahan seterusnya diterajui oleh empat orang khalifah, iaitu Saiyidina Abu Bakar, Umar Al-Khattab, Uthman bin Affan dan Ali bin Abi Talib. Zaman tersebut dikenali sebagai Zaman Khulafaur Ar-Rasyidin. Pemerintahan tersebut merupakan contoh terbaik dalam sistem pemerintahan dan pentadbiran selepas zaman Nabi Muhammad SAW. Orang yang megetuai institusi ini dipanggil khal Learn More
USUAL: RM43.90

NOW: RM 39.51 (-10%)

MEMBER: RM 35.12 (-20%)

By
FOCUS KSSR Tahun 4 • 5 • 6 – siri teks rujukan yang lengkap dan padat dengan ciri-ciri istimewa untuk meningkatkan pembelajaran murid secara menyeluruh. Siri ini merangkumi Kurikulum Standard Sekolah Rendah (KSSR) yang baharu serta mengintegrasikan keperluan Ujian Akhir Sesi Akademik (UASA). Pastinya satu sumber yang hebat bagi setiap murid!​ 1) Halaman Contoh - Menambah baik dari segi persembahan dan warna. ​ - Lebih menarik & sesuai untuk murid-murid Tahun 4 Learn More
USUAL: RM19.95

NOW: RM 19.95 (-0%)

MEMBER: RM 17.96 (-10%)

By
FOCUS KSSR Tahun 4 • 5 • 6 – siri teks rujukan yang lengkap dan padat dengan ciri-ciri istimewa untuk meningkatkan pembelajaran murid secara menyeluruh. Siri ini merangkumi Kurikulum Standard Sekolah Rendah (KSSR) yang baharu serta mengintegrasikan keperluan Ujian Akhir Sesi Akademik (UASA). Pastinya satu sumber yang hebat bagi setiap murid!​ 1) Halaman Contoh - Menambah baik dari segi persembahan dan warna. ​ - Lebih menarik & sesuai untuk murid-murid Tahun 4.5. Learn More
USUAL: RM19.95

NOW: RM 19.95 (-0%)

MEMBER: RM 17.96 (-10%)

By
FOCUS KSSR Tahun 4 • 5 • 6 – siri teks rujukan yang lengkap dan padat dengan ciri-ciri istimewa untuk meningkatkan pembelajaran murid secara menyeluruh. Siri ini merangkumi Kurikulum Standard Sekolah Rendah (KSSR) yang baharu serta mengintegrasikan keperluan Ujian Akhir Sesi Akademik (UASA). Pastinya satu sumber yang hebat bagi setiap murid!​ 1) Halaman Contoh - Menambah baik dari segi persembahan dan warna. ​ - Lebih menarik & sesuai untuk murid-murid Tahun 4 Learn More
USUAL: RM16.95

NOW: RM 16.95 (-0%)

MEMBER: RM 15.26 (-10%)

By Nurul Syahida
Malam yang penuh acara di SMKA Kota Senja atau lebih dikenali sebagai SMAX. Di Dewan Besar, para pelajar baharu sedang melalui proses orientasi. Di kelas-kelas dalam bangunan sekolah, para pelajar lama sibuk dengan aktiviti masing-masing. Tapi nun di tingkat bawah, bertemankan malap lampu kalimantang dan tersorok di balik koperasi sekolah, seorang pemuda bernama Hadi dan seorang gadis yang mahu digelar Dot menghabiskan waktu prep malam mereka dengan kisah-kisah seram yang pe Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.20 (-20%)

By Mazlan Yusuf
Kamus Mini mempunyai lebih kurang 35,000 daftar kata. Tumpuan utama kamus ini ialah perkataan seharian yang baku dan umum, dengan perkataan dan makna yang kurang lazim atau sangat khusus tidak dimasukkan. Penyusun berharap semoga Kamus ini mempunyai nilai tambah dalam penggunaan bahasa Melayu ataupun bahasa Inggeris. Learn More
USUAL: RM14.90

NOW: RM 14.90 (-0%)

MEMBER: RM 14.90 (-0%)

By S. Suwedan
Penerbitan kamus ini adalah untuk membantu kanak-kanak memperluas kosa kata dan meningkatkan penguasaan Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris. Setiap kata entri adalah dalam Bahasa Melayu dan kemudiannya diterjemahkan ke Bahasa Inggeris bagi memudahkan pemahaman kanak-kanak. Ilustrasi yang jelas berserta ayat contoh dalam Bahasa Inggeris juga disertakan bagi membantu kanak-kanak mendapat gambaran lebih jelas tentang sesuatu perkataan. Learn More
USUAL: RM24.90

NOW: RM 24.90 (-0%)

MEMBER: RM 24.90 (-0%)

By Vex King
Jualan RM1,000,000 adalah impian dan gol Bagaimana anda boleh belajar untuk benar-benar mencintai diri sendiri? Bagaimana anda boleh mengubah emosi negatif kepada emosi positif? Mungkinkah kita boleh mencari kebahagiaan yang kekal? Dalam buku ini, pakar Instagram, Vex King, akan menjawab semua soalan ini dan banyak lagi soalan lain. Vex telah mengharungi pelbagai dugaan dalam hidup dan beliau telah mengambil iktibar daripada pengalaman lalunya. Dalam buku ini juga, Vex King a Learn More
USUAL: RM45.00

NOW: RM 40.50 (-10%)

MEMBER: RM 36.00 (-20%)

By
USUAL: RM130.00

NOW: RM 130.00 (-0%)

MEMBER: RM 104.00 (-20%)

By
USUAL: RM180.00

NOW: RM 180.00 (-0%)

MEMBER: RM 144.00 (-20%)

By Zharulnizam Z.A
Kepulangan Hambali ke Batu Pahat bersama sebuah harapan. Ada hajat yang ingin ditunaikan. Namun, takdir ALLAH telah tertulis. Hadirnya bukan untuk menyulam kasih, tapi untuk melihat Seri Bakawali terus hidup. Permainan mistik ini harus ditamatkan walau apa pun yang terjadi. Kiai Shamsudin mesti dibantu! Biarlah lara perkasihan ini terus berlalu dibawa bayu. “Seri Bakawali, maafkan aku! Aku terpaksa memadam namamu dari kamus hidupku." - Hambali - Sepeninggalan Hambali, Lo Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 27.00 (-10%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Qstnaafrn
Tidak bernoda, lebih kuat mengagumi jiwa, lebih suci tiada terbatas Dia tidak pernah tunduk dengan ketakutan pada manusia. Lemah tiada di dalam kamus hidupnya. Dirinya digeruni oleh ramai orang, didambakan oleh wanita. Semuanya nampak sempurna… Cacat? Lumpuh? Lembik? Semuanya misteri untuk diungkapkan. Kini dia kaku tidak berfungsi. Dulu diri ini dibanggakan tetapi sekarang semuanya perlukan bantuan. “Jangan buat I macam ni. I merayu sangat. Kalau you menyesal dengan a Learn More
USUAL: RM31.00

NOW: RM 27.90 (-10%)

MEMBER: RM 24.80 (-20%)

By
百分评审系列 100%配合最新课本及课程与评估标准编写 - 每份评审根据单元出题 - 评估学生对学习标准的掌握程度 - 提供完整的答案 - 依据各科的《课程与评诂标准》(DSKP)和课本编写 - 评估学生对学习标准的掌握能力 - 习题融入高层次思维技能(KBAT)和创新思维(i-THINK)的概念 Learn More
USUAL: RM18.90

NOW: RM 18.90 (-0%)

MEMBER: RM 18.90 (-0%)

By
MASTERCLASS UASA KSSM TING. 1,2 & 3 (EDISI 2024) Terbit dengan wajah baharu yang menampilkan 100% halaman berwarna, reka letak segar dan ilustrasi menarik; MasterClass UASA KSSM adalah buku rujukan terbaik untuk murid menengah rendah. Tersedia 8 judul yang dilengkapi dengan nota yang komprehensif serta praktis yang efektif. Buku rujukan terlaris terbitan Sasbadi ini pastinya dapat membantu anda membuat persiapan untuk menghadapi peperiksaan UASA. Anda WAJIB memilikiny Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.91 (-10%)

By
MASTERCLASS UASA KSSM TING. 1,2 & 3 (EDISI 2024) Terbit dengan wajah baharu yang menampilkan 100% halaman berwarna, reka letak segar dan ilustrasi menarik; MasterClass UASA KSSM adalah buku rujukan terbaik untuk murid menengah rendah. Tersedia 8 judul yang dilengkapi dengan nota yang komprehensif serta praktis yang efektif. Buku rujukan terlaris terbitan Sasbadi ini pastinya dapat membantu anda membuat persiapan untuk menghadapi peperiksaan UASA. Anda WAJIB memilikiny Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.91 (-10%)

By
MASTERCLASS UASA KSSM TING. 1,2 & 3 (EDISI 2024) Terbit dengan wajah baharu yang menampilkan 100% halaman berwarna, reka letak segar dan ilustrasi menarik; MasterClass UASA KSSM adalah buku rujukan terbaik untuk murid menengah rendah. Tersedia 8 judul yang dilengkapi dengan nota yang komprehensif serta praktis yang efektif. Buku rujukan terlaris terbitan Sasbadi ini pastinya dapat membantu anda membuat persiapan untuk menghadapi peperiksaan UASA. Anda WAJIB memilikiny Learn More
USUAL: RM36.90

NOW: RM 36.90 (-0%)

MEMBER: RM 33.21 (-10%)

By
MASTERCLASS UASA KSSM TING. 1,2 & 3 (EDISI 2024) Terbit dengan wajah baharu yang menampilkan 100% halaman berwarna, reka letak segar dan ilustrasi menarik; MasterClass UASA KSSM adalah buku rujukan terbaik untuk murid menengah rendah. Tersedia 8 judul yang dilengkapi dengan nota yang komprehensif serta praktis yang efektif. Buku rujukan terlaris terbitan Sasbadi ini pastinya dapat membantu anda membuat persiapan untuk menghadapi peperiksaan UASA. Anda WAJIB memilikiny Learn More
USUAL: RM36.90

NOW: RM 36.90 (-0%)

MEMBER: RM 33.21 (-10%)

By
MASTERCLASS UASA KSSM TING. 1,2 & 3 (EDISI 2024) Terbit dengan wajah baharu yang menampilkan 100% halaman berwarna, reka letak segar dan ilustrasi menarik; MasterClass UASA KSSM adalah buku rujukan terbaik untuk murid menengah rendah. Tersedia 8 judul yang dilengkapi dengan nota yang komprehensif serta praktis yang efektif. Buku rujukan terlaris terbitan Sasbadi ini pastinya dapat membantu anda membuat persiapan untuk menghadapi peperiksaan UASA. Anda WAJIB memilikinya Learn More
USUAL: RM36.90

NOW: RM 36.90 (-0%)

MEMBER: RM 33.21 (-10%)

By
KAMUS TITIAN BAHASA EDISI BAHARU 三语字典 增修版 tiga hala dan tribahasa: Bahasa Melayu – Bahasa Inggeris – Bahasa Cina Bahasa Inggeris – Bahasa Melayu – Bahasa Cina Bahasa Cina – Bahasa Inggeris – Bahasa Melayu   three-way and trilingual: Malay – English – Chinese English – Malay – Chinese Chinese – English – Malay   三向三语: 马 – 英 – 华 英 – 马 – 华 华 – 英 – 马   setiap bahagia Learn More
USUAL: RM42.00

NOW: RM 42.00 (-0%)

MEMBER: RM 42.00 (-0%)

By Neko
Pari-pari Pelindung Bagaimana rasanya menjaga Joni, Emilia dan Mia sepanjang masa? Bagaimana rupa Kerajaan Candy? Mari sama-sama melihat tempat tinggal Candy Meow dan kehidupan sehariannya! Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 16.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.00 (-0%)

By Johari Yaman
Kamus Bestari ini diterbitkan hasil daripada kajian dan penelitian, supaya ia sesuai digunakan untuk pelajar sekolah, mahasiswa universiti, maktab dan orang awam. Kamus ini disusun bagi meluaskan pengetahuan dan penggunaan bahasa Inggeris dan bahasa Melayu, untuk segenap lapisan masyarakat.Kandungan kamus ini meliputi bidang yang berkaitan dengan kehidupan individu, keluarga dan masyarakat. Edisi ini menggunakan ejaan terkini, lebih informatif, padat, tepat dan efektif. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.00 (-0%)

By
Kamus Klasik Komprehensif ini merupakan variasi daripada kamus-kamus bahasa Melayu yang lain. Kamus ini merupakan sumber rujukan autentik yang turut memperkaya dan memartabatkan bahasa Melayu pada pelbagai peringkat. Kamus ini merupakan sebuah kamus mampu milik dan mesti dimiliki oleh murid-murid sekolah menengah dan guru-guru yang mengajar subjek Bahasa Melayu terutamanya tingkatan 1 hingga tingkatan 5. Keberadaan Kamus Klasik Komprehensif ini dalam pasaran bertepatan dengan Learn More
USUAL: RM7.90

NOW: RM 7.90 (-0%)

MEMBER: RM 7.90 (-0%)

By Nurshiemah Md Yasan
Tiga orang sahabat yang tinggal serumah mempunyai karakter yang berbeza. Masing-masing ada cerita tersendiri apabila memperkatakan tentang jodoh. NADIM, ada hati dengan anak tuan rumah. Malangnya sifat pemalu terlampau Nadim membuatkan dia mudah menggelabah. “Hei, Nadim. Kau ada kacau anak aku ke?” - Puan Asmidar “Mak ni garang sangatlah. Jangan asyik nak marah aje.” - Indah “Tak... puan. Err... saya nak pergi kerjalah ni.” - Nadim ARJUNA, dingin dengan Learn More
USUAL: RM32.00

NOW: RM 28.80 (-10%)

MEMBER: RM 25.60 (-20%)

By Redcode , Albbie
Ekoran kejadian gempa bumi Pasukan X-VENTURE dan pangkalannya terperangkap dalam Zaman Kambria iaitu 570 juta tahun lalu. Bekalan tenaga elektrik yang banyak diperlukan untuk menjana mesin merentas masa. Remy, Shah dan Jumbo diberi tugasan mencabar di mana mereka perlu mencari bekalan tenaga elektrik. Namun nasib tidak menyebelahi mereka apabila menjadi sasaran "samseng laut" iaitu udang gergasi! Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.00 (-0%)

By Redcode , Albbie
Kali ini mesin merentas masa telah membawa Pasukan X-VENTURE ke dalam Zaman Kambria iaitu 570 juta tahun lalu. Oleh sebab tidak tahan dengan desakan Remy, Lili telah turut serta dengan misi pengumpulan maklumat. Bagaimanapun mereka telah diserang sekumpulan makhluk prasejarah! Itulah salah satu cabaran yang harus dihadapi oleh Pasukan X-VENTURE apabila terperangkap di Zaman Paleozoik! Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.00 (-0%)

By Redcode , Albbie
Pasukan X-VENTURE kembali ke Zaman Karbon iaitu 350 juta tahun dahulu. Kebanyakan haiwan kecil pada zaman ini bersaiz gergasi. Tanpa disedari, mereka terjatuh ke dalam sarang labah-labah dan menjadi buruan raksasa ini. Bagaimanapun mereka berjaya melepaskan diri dengan bantuan pepatung. Namun begitu, ada bahaya lain menanti di hadapan... Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.00 (-0%)

By Redcode , Albbie
Semasa mengembara di Zaman Trias, Pasukan X-VENTURE berselisih faham disebabkan perkara kecil. Mereka telah berpecah kepada dua kumpulan. Jumbo dan Lili meneruskan pengembaraan dengan berjalan kaki manakala Remy dan Shah memandu kenderaan. Mereka umpama makanan percuma untuk haiwan di situ. Keadaan ini hanya menimbulkan lebih banyak masalah! Bagaimanakah mereka menempuhi Zaman Trias ini? Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.00 (-0%)

By Redcode , Albbie
Pasukan X-VENTURE mendapati mereka berada di Zaman Jura. Mereka menyedari bahawa Zaman Jura bukanlah tempat untuk bersiar-siar. Inilah masanya dinosaur bermaharajalela dan haiwan bukan dinosaur mula mengembangkan sayapnya. Mereka akan berhadapan dengan kehidupan yang jauh berbeza dan berharap makhluk di sekitar tidak terasa terancam dengan kehadiran mereka. Adakah mereka boleh menjalani kehidupan di Zaman Jura yang sangat mencabar dan merbahaya? Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.00 (-0%)

By Redcode , Albbie
Selepas kejutan awal di Zaman Jura, Pasukan X-VENTURE bersedia menelusuri liku perjalanan dengan lebih berani! Mereka memerlukan semangat kental dan keberanian kerana akhir Zaman Juramerupakan "rumah" bagi dinosaur terbesar di dunia! Pengembaraan kali ini pasti lebih sukar namum mereka bersedia berdepan cabaran getir alam dinosaur! Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.00 (-0%)

By Redcode , Albbie
Jika Zaman Jura banyak menceritakan mengenai kualiti dinosaur, Zaman Batu Kapur pula kuantiti. Apabila daratan mula terpisah, spesies baharu muncul dan mempengaruhi ekologi. Pasukan X-VENTURE tidak sabar untuk meneroka ekologi Zaman Batu Kapur! Marilah mengembara bersama Pasukan X-VENTURE ke dunia baharu! Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.00 (-0%)

By Redcode , Albbie
Semasa akhir Zaman Batu Kapur banyak haiwan bersayap muncul dan tidak terkecuali dinosaur! Pasukan X-VENTURE terbang tinggi bersama kawan dinosaur mereka dan sambil memahami corak gaya kehidupannya. Mereka masih perlu berhati-hati kerana ruang udara Zaman Batu Kapur ini tidak semudah disangka! Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.00 (-0%)

By Redcode , Albbie
Kali ini Pasukan X-VENTURE diuji di laut dalam! Mereka terpaksa berdepan 'Raja Lautan' yang lebih besar daripada haiwan langit sebelum ini. Dolfin gergasi karnivor, buaya prasejarah besar dan mungkin nenek moyang Nessie antara rintangan (atau mungkin membantu) buat mereka ketika mencari Jumbo! Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.00 (-0%)

By Redcode , Albbie
Pasukan X-VENTURE perlu berhadapan dengan situasi paling sukar dalam sejarah! Dinosaur adalah makhluk paling sukar ditentang tetapi ada satu perkara yang akan menghancurkan dunianya. Hanya satu sahaja cara paling selamat; lari! Adakah mereka terselamat daripada peristiwa kepupusan paling dahsyat ini? Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.00 (-0%)

By Redcode , Albbie
Tumbuhan tidak kelihatan seperti ancaman tetapi pastinya di mana ada tumbuhan, di situlah ada haiwan! Pasukan X-VENTURE terpaksa "bergaul" dengan mamalia dan burung yang mengambil alih tempat dinosaur! Saksikan bagaimana Pasukan X-VENTURE menggunakan segala pengetahuan dan pengalaman untuk mengelak ancaman hutan prasejarah! Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.00 (-0%)

1-306 of 306

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top