0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Kanun jenaya 'Found 75 Related Products
By
Drugs have become the center of conflict in Japan, and crime involving them has been increasing at an alarming rate. Unable to control the chaos, the police department settled on creating a unit—STAND—that would include unique, specialized experts and professionals better suited to handle the pressing issue. Rei Izumi is a novice joining the narcotics investigation unit, assigned the daunting task of recruiting the potential representatives of STAND. While recommended fo Learn More
USUAL: RM23.90

NOW: RM 23.90 (-0%)

MEMBER: RM 23.90 (-0%)

By
"Once upon a time, fairies were tools of war." The story takes place in a world where fairies possess and dwell in animals, giving them mysterious abilities. By removing the organs of a possessed animal and transplanting them into humans, fairies can be summoned as an alter ego and be used as a weapon. Such individuals who used fairies as war tools were called "Fairy Soldiers." Once the war was over and they completed their roles, the soldiers lost their purpose. Some began w Learn More
USUAL: RM43.90

NOW: RM 43.90 (-0%)

MEMBER: RM 43.90 (-0%)

By Ramlee Awang Murshid
TRAGEDI berdarah di New Zealand telah merubah hidup pegawai polis Australia bernama Jessica. Serangan ke atas umat Islam di dua buah masjid di bandar Chrischurch telah menyebabkan Jessica turut menerima bahana apabila diserang penjenayah sehari selepas insiden itu. Rakan setugasnya terbunuh dan Jessica terlantar di hospital. Setelah sembuh, Jessica diarahkan ke Swan Hill untuk melaksanakan tugasan undercover. Dia harus memburu Adam – penjenayah rakyat Malaysia yang diyak Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By
Thanks to the Sibyl System, the mental states of society can now be measured on a numerical scale. Using these "crime coefficients," a culprit can be apprehended before they ever commit a crime. But is it a perfect system? For Inspectors Kei Mikhail Ignatov and Arata Shindou, that remains to be seen, as their career with the Public Safety Bureau's Crime Investigation Department has only just begun.Shindou and Ignatov are assigned to investigate the crash of a ship carrying im Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 29.90 (-0%)

By ILBS
USUAL: RM27.50

NOW: RM 27.50 (-0%)

MEMBER: RM 24.75 (-10%)

By
After one of their shoplifting sessions, Osamu and his son come across a little girl in the freezing cold. At first reluctant to shelter the girl, Osamu's wife agrees to take care of her after learning of the hardships she faces. Although the family is poor, barely making enough money to survive through petty crime, they seem to live happily together until an unforeseen incident reveals hidden secrets, testing the bonds that unite them... 在东京都荒川区的某处, Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 17.90 (-10%)

MEMBER: RM 17.90 (-10%)

By
Dale is a cool, composed, and highly skilled adventurer who's made quite a name for himself despite his youth. One day on a job deep in the forest, he comes across a little devil girl who's almost wasted away. Unable to just leave her there to die, Dale takes her home and becomes her adoptive father. Devil or not, Latina is beyond adorable, and the adventurer soon finds himself head over heels with being a parent. But why was she out in the forest to begin with, and why d Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 31.92 (-20%)

MEMBER: RM 31.92 (-20%)

By Kafka Asagiri
Agensi Detektif Bersenjata telah diperangkap pasukan penjenayah kejam dengan kuasa 'buku'. 'Anjing Pemburu', pasukan luar biasa khas paling kuat dalam tentera yang diketuai Komander Fukuchi Ouchi telah mengepung ahli agensi tanpa belas kasihan masa diorang cuba larikan diri. Nampaknya 'anjing-anjing liar' tu tak ada pilihan selain diburu 'Anjing Pemburu' garang yang sangat berkuasa dan hebat dalam pertarungan! Apa akan jadi bila Agensi Detektif Bersenjata dekelilingi Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 9.00 (-10%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Ombak Pantai
"Kau tak layak jadi isteri aku, tubuh kau dah disentuh" -AQHAR ISKANDAR Ikutkan hati mahu saja dia menampar lelaki itu, tetapi akalnya melarang. Hanya senyuman mampu diberikan atas penghinaan yang merendahkan dirinya. Kalau bukan sebab masing-masing tak nak bantah permintaan mak dan mama. penyatuan ini tidak akan terjadi. Menjadi pengantin untuk manusia bernama Aqhar Iskandar bukanlah impiannya. Nazeera Kasturi dan Aqhar Iskandar. Dua manusia bagai langit dan bumi. Meny Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Sango HARUKAWA
Lelaki mencurigakan, Oguri Mushitarou terlibat dalam kedua-dua kes pemenjaraan Kunikada dan kematian penulis novel misteri yang menimbulkan kontroversi masyarakat, semuanya mengikut rancangan Dostoyevsky. Perkara ni memaksa Ranpo adakan pertarungan sengit dengan Mushitarou yang mempunyai kuasa luar biasa melenyapkan semua bukti jenayah, 'Jenayah Sempurna', tapi?!! Penahanan Dazai, pergerakan di sebalik tabir organisasi misteri 'The Decay of Angels' dan ledakan kes pegawai t Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 9.00 (-10%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Shukriah Rodzi
Nazman disahkan menghidap penyakit hypertrichosis melalui sudut perubatan moden. Tetapi, menurut Nek Mah, dia terkena sumpahan mawas yang diwarisi daripada datuknya. “Apa pantang larang yang atuk langgar?” “Atuk tertembak seekor ibu mawas yang sedang bunting hingga mati.” Beberapa orang model telah mati dibunuh dengan kejam. Sesuatu yang menjadi misteri ialah model yang dibunuh itu kesemuanya adalah duta iklan produk syampu. Kepala mereka dicukur hingga botak dan ra Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Iman Fadia
ADI seorang wartawan jenayah yang sering membuat liputan dan melaporkan berita jenayah telah terjebak dalam dunia penyiasatan setelah berlakunya kes bunuh diri satu demi satu. Setiap mangsa bunuh diri telah meninggalkan satu tanda pada lengan. Mangsa dikatakan telah mengalami rasukan dan diganggu satu makhluk hitam yang menyebut nama MAYA sebelum membunuh diri dengan cara yang cukup ngeri. “Cuba kau tengok betul-betul. Torehan tu macam membentuk satu huruf. Aku pada mula Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By ILBS
PANDUAN UNDANG UNDANG JENAYAH Learn More
USUAL: RM52.50

NOW: RM 52.50 (-0%)

MEMBER: RM 47.25 (-10%)

By Ezza Mysara
Maafkan aku, Deeja. Tolong jagakan adam untuk aku. - MAYA Satu mesej ringkas daripada sahabat baiknya, Maya telah membuatkan hidup Deeja berubah 360 darjah. Anak kecil yang tidak berdosa terpaksa membayar harga kesilapan yang dilakukan oleh si ibu. Atas dasar tanggungjawab, Deeja mengambil keputusan untuk menjaga Adam. Siapalah yang tidak jatuh sayang pada si comel itu? Kehadiran Adam telah merapatkan lagi hubungan Deeja dengan rakan sekerjanya Aali Jazimin yang sarkastik, Learn More
USUAL: RM32.00

NOW: RM 32.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.80 (-10%)

By Ahmad Erhan
VEK-TOR ialah sejenis agen mudah alih ‘mobile agent’ yang menyebar, membawa ataupun memindahkan satu patogen (virus) daripada perumah (manusia ataupun haiwan) kepada yang lain. Firaz dan isterinya, Aishah berusaha untuk menyelamatkan anak kecil mereka, Azad yang diculik oleh sekumpulan penjenayah antarabangsa. Kumpulan penjenayah itu diketuai oleh Catrin. Mereka datang ke Malaysia untuk menjalankan satu tugasan rompakan yang tidak pernah mereka lakukan sebelum ini. Sebelu Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Phakinai
Era teknologi komunikasi membuat banyak manusia hilang kepercayaan diri. Obses dengan FB dan ruang sembang siber, mereka seperti memakai topeng, menyembunyikan wajah asli. Topeng yang membuat mereka berani bertindak keterlaluan sehingga mengorbankan nyawa! Maka dari sinilah munculnya PHUB. 10 penjenayah siber dihimpunkan. Hanya seorang berpeluang selamat. Jadi, jika tidak mahu mati, sila bertempur… atau akan dibunuh dengan kejam. Learn More
USUAL: RM27.90

NOW: RM 27.90 (-0%)

MEMBER: RM 25.11 (-10%)

By Ramlee Awang Murshid
Ryu-Watanabe berasa tidak dirahmati; dilahirkan di penjara dan membesar di rumah kebajikan. Sepanjang hidupnya tidak pernah tenteram lalu membawa diri ke Jepun. Dia menyertai satu kumpulan yakuza dan menjadi samurai yang mahir bermain pedang. Jenaya adalah gelanggang permainannya dan penamat permainan itu adalah maut. Dalam kumpulan itu, dia jatuh cinta dengan Noriko. Kisah mereka dan kumpulan yakuza menjadi tarikan kepada Sabrina untuk mengetahui dengan lebih lanjut. Dia Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Honobu Yonezawa
Pencuri 'Juumoji' yang tiba-tiba muncul di pesta Kanya meneruskan jenayahnya, seolah-olah mempersendahkan pelajar-pelajar yang berimpian menjadi detektif dan mengawasi situasi tersebut. Ketika ditemu ramah Kelab Penyiaran, Eru mencabar 'permainan' Juumonji dengan mempertaruhkan 'manuskrip siap dipruf'milik Kelab Sastera Klasik! Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 9.00 (-10%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Maya Iris
Perlanggaran kecil menemukan Lutfi dengan Aria Natasha. Dalam masa yang pantas, mereka jatuh cinta. Namun, cinta mana yang tidak bergolak? Aria terpisah daripada Lutfi apabila dia hampir-hampir menjadi mangsa pemerdagangan manusia. ASP Hadid telah ditugaskan untuk melindungi Aria sementara pihak polis mencari dalang di sebalik penculikan Aria yang hanya dikenali sebagai Mr. Zed. Kes bertambah rumit apabila Mr. Zed menyenaraikan nama Aria dalam sistem bidaan penjenayah, The Da Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By
USUAL: RM39.50

NOW: RM 39.50 (-0%)

MEMBER: RM 35.55 (-10%)

By Aman Wan
Remaja perlu mati! Ketakutan yang melampau, memaksa masyarakat untuk mengambil keputusan yang drastik. Pembunuhan, rompakan, rogol serta pengedaran dadah kini menjadi jenayah yang dilakukan oleh para pelajar di bawah umur. Kehancuran dan gejala liar terus berleluasa. Remaja semakin rosak, masyarakat semakin terdesak. Sebuah akta baru akhirnya ditubuhkan. Undang-undang yang mencatat sejarah dan perubahan pada negara. Akta Peperiksaan Merah diberi nama. Sebuah peperiksaan ya Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By RAMLEE AWANG MURSHID
AMAR diselamatkan sepasukan komando Malaysia di sebuah telaga pada penghujung Perang Bosnia pada tahun 1995. Askar-askar Serbia yang memburunya ditemui mati dibaham kawanan serigala. Amar bersama sebilangan kanak-kanak Bosnia dibawa ke Malaysia dalam program anak angkat. Dia akhirnya diasuh dan dibesarkan oleh keluarga seorang jeneral, iaitu Dato’ Husam dan isterinya, Datin Normazlina. Pasangan itu mempunyai seorang anak perempuan bernama Rania. Dua puluh tiga tahun berlal Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Honobu Yonezawa
Kumpulan Kelab Sastera Klasik' berjaya mengatasi cabaran 'Wild Fire' dengan ketajaman akal Houtarou. Selesainya pertandingan itu, Mayaka mengadu tentang kehilangan 'senduk'. Eru yang berada di tempat kejadian terjumpa memo daripada penjenayah, 'Juumonji'. Dia teringat kembali kejadian serupa di 'Kelab Penyelidikan Tilik Nasib' dan jadi berminat dengan kes ini?!! Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 9.00 (-10%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Hazira Hanapi
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By
AKTA PENCEGAHAN JENAYAH 1959 (AKTA 297) Learn More
USUAL: RM27.50

NOW: RM 27.50 (-0%)

MEMBER: RM 24.75 (-10%)

By Osamu Souda
Berlaku kes keganasan melibatkan murid sekolah rendah. Ada yang dipukul dengan bet dan ditikam guna senjata tajam. Kejadian semakin menular dan bertambah teruk. Demi memberkas penjenayah, murid sekolah rendah ini menubuhkan kumpulan penyiasat. Mitsugu pula diminta menyiasat kes kecurangan kekasih pelajar sekolah menengah. Tiba-tiba dia ditangkap polis disebabkan sesuatu tidak dijangka…?! Kali ini, Pejabat Penyiasat Kelas 2-A bersama Eiji dan Yasunaga dari Kelab Bokura Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By
KANUN TANAH NEGARA 1965 (AKTA 56/1965) Learn More
USUAL: RM39.50

NOW: RM 39.50 (-0%)

MEMBER: RM 35.55 (-10%)

By Oga
Kes kehilangan kapal di perairan barat laut semakin meningkat dan ada yang mendakwa terlihat kapal hantu. Pasukan X-VENTURE terpanggil menyiasat dan inilah peluang menaiki kapal pesiaran mewah! Rupa-rupanya kapten kapal terlibat dalam jenayah berat! Ketika kapal melanggar terumbu karang dan menyebabkan enjin meletup... pada waktu itu muncul pula kapal hantu! Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 10.80 (-10%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Osamu Souda
Sebuah diari yang dikongsi antara pelajar lelaki dan perempuan ditinggalkan di restoran keluarga Mitsugu. Sebenarnya diari itu merupakan surat cabaran untuk Pejabat Penyiasat Kelas 2-A dan ia memberi amaran tentang kes pembunuhan yang bakal berlaku ketika majlis pembukaan semester pada 7 April. Jika mereka tidak dapat mencari penjenayah sebelum tarikh ditetapkan, pelajar bernama A akan dibunuh. Yuuki bersama Mitsugu, Shinnosuke, Eiji dan Aibara cuba menyiasat tetapi... rup Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By
USUAL: RM22.50

NOW: RM 22.50 (-0%)

MEMBER: RM 20.25 (-10%)

By Sara Aisha
“I’m the only PhD in serial murder.” – Ted Bundy “You could smell the blood.” – Richard Ramirez Membaca pengakuan daripada pembunuh bersiri terkenal dunia sudah cukup menggerunkan. Tetapi, bagaimana kalau anda yang jadi sasaran? Bekerja sebagai seorang wartawan jenayah membuatkan Tihani Rose sudah terlalu lali dengan mayat dan pembunuhan. Namun satu panggilan pada malam itu, mengubah segala-galanya. “Tihani Rose… Suara kau memang manis.” Dia Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.10 (-10%)

By
USUAL: RM52.50

NOW: RM 52.50 (-0%)

MEMBER: RM 47.25 (-10%)

By Anna Lee
~HANYA KEBENARAN JALAN KELUAR~ “Jika Aku mind reader, adakah ia satu keistimewaan atau ketulahan?” Teja, gadis mind reader yang terpaksa memecilkan diri kerana kelebihan itu membuatkan dia takut hendak mendengar setiap pemikiran orang lain yang ada saja menyakitkan hati. Sehinggalah hatinya terpikat pada seorang jejaka. Jejaka yang penuh misteri dan sering menimbulkan tanda tanya. Tetapi, demi untuk tidak mengecewakan diri sendiri, cukup dia meminati lelaki itu d Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Osamu Souda
Hari demi hari, semakin banyak barang milik pelajar hilang. Masalahnya yang dituduh sebagai pencuri ialah Misako, pelajar biasa yang kurang aktif dalam sukan dan selalu dibuli. Pada mulanya Eiji, Yasunaga dan penyiasat Pejabat Penyiasat Kelas 2-A cuba selamatkan Misako tetapi tiba-tiba dia hilang. Kemudian, empat pelajar cemerlang dalam kelas dapat surat ancaman maut... nyawa Misako dalam bahaya ke?! Berbekalkan pengetahuan dan keberanian, Yuuki cuba selesaikan kes ini. Te Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Saloma Mat Lajis
Salma, Mei Lin dan Zarina ialah sepasukan penyiasat yang kerap membongkar jenayah serta misteri. Mereka mendapat bantuan daripada Encik Hamid, ayah Salma. Seorang peguam yang terkenal dalam menjalankan penyiasatan. Pihak polis amat mengagumi kepintaran mereka menyiasat. Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.90 (-0%)

MEMBER: RM 3.51 (-10%)

By Saloma Mat Lajis
Salma, Mei Lin dan Zarina ialah sepasukan penyiasat yang kerap membongkar jenayah serta misteri. Mereka mendapat bantuan daripada Encik Hamid, ayah Salma. Seorang peguam yang terkenal dalam menjalankan penyiasatan. Pihak polis amat mengagumi kepintaran mereka menyiasat. Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.90 (-0%)

MEMBER: RM 3.51 (-10%)

By Saloma Mat Lajis
Salma, Mei Lin dan Zarina ialah sepasukan penyiasat yang kerap membongkar jenayah serta misteri. Mereka mendapat bantuan daripada Encik Hamid, ayah Salma. Seorang peguam yang terkenal dalam menjalankan penyiasatan. Pihak polis amat mengagumi kepintaran mereka menyiasat. Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.90 (-0%)

MEMBER: RM 3.51 (-10%)

By Saloma Mat Lajis
Salma, Mei Lin dan Zarina ialah sepasukan penyiasat yang kerap membongkar jenayah serta misteri. Mereka mendapat bantuan daripada Encik Hamid, ayah Salma. Seorang peguam yang terkenal dalam menjalankan penyiasatan. Pihak polis amat mengagumi kepintaran mereka menyiasat. Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.90 (-0%)

MEMBER: RM 3.51 (-10%)

By Saloma Mat Lajis
Salma, Mei Lin dan Zarina ialah sepasukan penyiasat yang kerap membongkar jenayah serta misteri. Mereka mendapat bantuan daripada Encik Hamid, ayah Salma. Seorang peguam yang terkenal dalam menjalankan penyiasatan. Pihak polis amat mengagumi kepintaran mereka menyiasat. Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.90 (-0%)

MEMBER: RM 3.51 (-10%)

By Saloma Mat Lajis
Salma, Mei Lin dan Zarina ialah sepasukan penyiasat yang kerap membongkar jenayah serta misteri. Mereka mendapat bantuan daripada Encik Hamid, ayah Salma. Seorang peguam yang terkenal dalam menjalankan penyiasatan. Pihak polis amat mengagumi kepintaran mereka menyiasat. Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.90 (-0%)

MEMBER: RM 3.51 (-10%)

By Saloma Mat Lajis
Salma, Mei Lin dan Zarina ialah sepasukan penyiasat yang kerap membongkar jenayah serta misteri. Mereka mendapat bantuan daripada Encik Hamid, ayah Salma. Seorang peguam yang terkenal dalam menjalankan penyiasatan. Pihak polis amat mengagumi kepintaran mereka menyiasat. Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.90 (-0%)

MEMBER: RM 3.51 (-10%)

By Saloma Mat Lajis
Salma, Mei Lin dan Zarina ialah sepasukan penyiasat yang kerap membongkar jenayah serta misteri. Mereka mendapat bantuan daripada Encik Hamid, ayah Salma. Seorang peguam yang terkenal dalam menjalankan penyiasatan. Pihak polis amat mengagumi kepintaran mereka menyiasat. Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.90 (-0%)

MEMBER: RM 3.51 (-10%)

By Cik Tet
Dia..lelaki yang punya segalanya. Harta, pangkat dan kedudukan. Rupa paras yang mampu menggugat hati si gadis. Belum lagi dengan body ‘tilam kekabunya’ yang cukup untuk membuatkan si gadis dilanda angau. “Makhluk apa ni Pija?” “Inilah makhluk pembunuh, D.” “Bukan orang utan ke?” “Orang utan mana ada jambang yang ohsem macam ni. Inilah makhluk Tuhan yang paling seksi yang aku pernah nampak.” “Ini bukan seksi Pija, ini seksa namanya..” Namun, bila Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Fazrin Fauzi , Zyra Safiya , Jessy Mojuru
SUMPAHAN - Fazrin Fauzi Satu sumpahan telah termeterai berpunca daripada keegoan manusia yang mana mengakibatkan pembinaan Kolej Teknologi Naka tidak dapat disiapkan sepenuhnya. Zamani merupakan penyelia tapak yang terpaksa mengambil alih tugas di kawasan pembinaan kolej itu yang sudah hampir enam bulan terbengkalai. Namun, segalanya bertukar ngeri sebaik Zamani bertemu dengan roh yang ingin membalas dendam. Satu per satu rahsia dibongkar Zamani hingga membuatkan satu nyawa Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Sharina Elisa
Fella diimplan cip berkomputer ke dalam otaknya. Sekaligus menjadikan dia kanak-kanak genius yang melampaui batas kebolehan manusia. Dia yang dilarikan oleh Dr. Imanina jauh ke dalam hutan, terselamat daripada turut menjadi mangsa dalam satu insiden yang meragut nyawa Prof. Farhan dan Prof. Amelia, ibu bapa Fella. Cip yang dicipta khas bagi tujuan ketenteraan itu menjadi buruan Ghaffar, penjenayah antarabangsa yang tidak pernah berhenti daripada terus menjejaki cip itu wal Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Cik Bawang
INI kisah Nick Batman and the gang…Black, Mark, Zainal dan Malik. NAMA dia dalam surat beranak ialah Nik Benjamin bin Nik Borhan. Nama gengsternya pula Nick Batman. Nama kampungnya, Amin! Ada sebab Nick menjadi gangster. Ketua kumpulan yang membuat jenayah di waktu malam… KISAHNYA dengan Bella bermula apabila Malik dan Zainal tersalah culik! Nak culik Bella Marmara, anak musuhnya, terculik pula Bella Qistina…Tambah masalah, dia terjatuh cinta dengan tebusannya… Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Pirate Ship Studio
Manusia mengalami proses penuaan. Adakah hidupan lain juga melalui proses ini? Pihak polis mengenal pasti suspek kes jenayah dengan cap jari. Bagaimanakan kesan cap jari ditinggalkan ya? Kenapa pula mulut berasa segar setelah makan pudina? Apa pula tujuan haiwan menguasai koloninya? Tunggu apa lagi? Ayuh ikut Remy, Shah, Lili dan Jumbo mencari jawapan. Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 10.80 (-10%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Ustaz Fauwaz Fadzil Noor
Ilmu sains forensik merupakan salah satu cabang daripada teknologi kini yang jarang diberi perhatian dalam perbincangan melibatkan hukum Islam. Pelbagai persoalan timbul mengenai penggunaan sains forensik dari kaca mata Islam. Justeru, buku ini merupakan kompilasi soal jawab yang disusun daripada Kolum Soal Jawab Fiqah Forensik, majalah al-Ustaz. Buku ini juga mengupas mengenai forensik makanan, harta pusaka dan jenayah seperti mencuri, zina, liwat, arak, judi, dadah, sihir d Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Muhammad Fatrim
Ariana Citra mahu menghancurkan keluarga baru ayahnya sendiri dan mendapatkan haknya yang dibuang selama 17 tahun. Demi misi dendamnya, Ariana Citra menukar namanya kepada Dewi Uqasha dan bekerja di syarikat Crystal Suria Holdings milik ayahnya Dato' Zakaria yang diuruskan oleh Megat Huzair anak sulungnya bersama Zahara selepas pulang dari luar negara. Tapi, berdepan dengan Zahara umpama berdepan dengan penjenayah kejam yang mampu melakukan apa-apa sahaja termasuk membunu Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Syahril A. Kadir
Apa yang terkandung di dalam buku ini hanyalah ‘sedikit’ daripada perjalanan hidup aku sebagai seorang wartawan yang juga ‘sedikit’. Tetapi yang ‘sedikit’ itu adakalanya boleh menjadi ‘lebih’. Hidup ini penuh rencah dan warna. Hitam san putih mendasarinya. Menjadi wartawan sebenarnya memberi peluang kepada aku untuk menyusuri dengan lebih dekat hitam dan putih dalam kehidupan. Setiap hari sebagai wartawan jenayah, ada sahaja berita sedih dan menghibakan yang t Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Jay
Watson, seorang askar bermasalah emosi, baru pulang ke London selepas berkhidmat kat Afghanistan. Kawan lama yang sama-sama belajar bidang perubatan memperkenalkan rakan serumah kepada Watson. Hanya dengan sekali pandang rakan serumah tu tau Watson seorang doktor tentera baru pulang dari Timur Tengah, sedang menjalani kaunseling, ada ahli keluarga pemabuk dan lain-lain. Nama rakan serumah tu ialah ‘Sherlock Holmes’. Holmes di bandar London moden! Menjejak penjenayah Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 9.00 (-10%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Jay
Sherlock mula rasa bosan sebab kurangnya kes menarik. Tapi pada suatu hari, berlaku letupan misteri berdekatan 221B. Satu sampul berisi telefon bimbit merah jambu ditinggalkan untuk Sherlock kat tempat kejadian. Rupanya tu surat cabaran Moriarty, lelaki misteri bertanggungjawab di sebalik setiap kes jenayah. Tahan orang awam sebagai tebusan dan ikat mereka dengan bahan letupan tulah cara Moriarty jemput Sherlock bermain ‘permainan agung’ bersamanya. Jangan lepaskan pel Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 9.00 (-10%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Eefa Azwany
Jatuh cinta denganmu adalah satu anugerah terindah dalam hidupku Hidup Farah Zulaikha mula huru-hara sejak Haiqal meluahkan rasa hati kepada gadis itu. Mulut menafikan tetapi dalam hati sudah mula berbunga-bunga. “Saya suka awak” – Haiqal. “Saya rasa kepala awak ni dah tak betul.” – Farah Zulaikha. Apabila berjauhan baru hati mula mengakui yang dia juga rindukan lelaki itu. “Amboi, panggil sayang baru nak pandang.” – Haiqal. “Haiqal, dahlah tu. M Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Ramlee Awang Murshid
Amylia bersetuju membela seorang penjenayah yang kemungkinan besar akan menghadapi hukuman mati mandatori kerana membunuh. Setelah meneliti mental anak guamannya, Amylia mendapati sesuatu yang tidak munasabah berlaku. Dia memohon perintah mahkamah untuk mendapatkan khidmat doktor psikiatri bagi melakukan psikoanalisis. Dr. Azlan mendapati anak guaman Amylia; Leopard mengalami gangguan mental. Pada masa yang sama, usahanya membela Leopard mendapat rintangan. Amylia yang dib Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Irene Adler
Sherlock Holmes, Arsène Lupin, dan Irene Adler bertemu buat pertama kali di Saint-Malo pada musim panas tahun 1870. Mereka seharusnya menikmati percutian musim panas yang indah, namun kes pembunuhan merosakkan rancangan mereka. Secara tiba-tiba mereka terbabit dalam kegiatan jenayah, mayat lelaki dijumpai di tepi pantai, kehilangan kalung berlian, dan bayangan hitam muncul dan lenyap di antara atap-atap rumah di kota. Pihak polis menemui jalan buntu, justeru bantuan pi Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Badrul Hisham
Buku Ini Menceritakan Sebuah Kisah Benar Tentang Dua Pemuda Melatyu Yang Merantau Pusing Amerika Dengan Bebekalkan Duit Sedikit Dan Impian Setinggi Gunung. Satu Kereta Menjadi Saksi Bagi Semua Peristiwa Ini. Pada Mulanya Semua Dengan Manis Dari Ney York Dan Perlahan-Lahan Betukar Menjadi Pahit Apabila Tiba Di Negeri Texas. Aku Dan Bad Di Tangkap Polis Koboi Kerana Mereka Mengesyaki Kami Penjenayah Besar. Moga Pengembaraan Merentas Amerika Ini Menjadi Inspirasi Bagi Ank Muda M Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Pongwut
Chitchol, pekerja sebuah butik permata telah ditugaskan oleh majikannya untuk menjaga sebuah mahkota berlian purba yang dipanggil Mahkota Sornngau. Mahkota purba bertatah permata 10 karat yang mengagumkan itu dipinjam oleh sebuah syarikat perfileman gergasi untuk digunakan dalam penggambaran sebuah filem mega. Filem yang menghimpunkan para pelakon dan krew dari beberapa buah negara Asean. Chitchol sangat gembira diberikan tugas menjaga Mahkota Sornngau yang tidak ternilai itu Learn More
USUAL: RM13.90

NOW: RM 13.90 (-0%)

MEMBER: RM 12.51 (-10%)

By Illya Abdullah
Mangsa-mangsanya daripada kalangan penjenayah yang bebas daripada tuduhan salah laku. Cepat atau lambat dia akan memburu mereka. Maut akan menanti mereka. Pembunuhan kejam yang berlaku seperti bukan kerja seorang manusia. Tiada kesan dan jejak ditinggalkan oleh si pembunuh yang licik. Bayang-bayang hitam yang mengekori Faris menakutkan Asmida, seorang gadis yang terbuka hijabnya melihat makhluk-makhluk halus itu. Asmida turut mendapat petanda-petanda ngeri mangsa-mangsa pe Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Ashraf Suarin Al-Muqri 
Apakah latar belakang kisah yang berlaku sehingga menyebabkan Rasulullah bertutur seperti itu? Adakah kenyataan itu boleh diambil mentah-mentah tanpa melihat situasi yang berlaku pada zaman Rasulullah? Al-Imam as-Suyuti telah menghabiskan sepenuh kehidupannya di dalam medan ilmu dan penulisan sehingga beliau berjaya menghasilkan kitab yang mencecah ratusan judul. Beliau juga menulis tentang latar belakang hadis-hadis Nabi SAW bagi memudahkan umat Islam untuk memahami situasi Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By Timie Zafira
Yaya, BoboiBoy, Yin, Fang dan Gopal menubuhkan Kelab Misteri di sekolah untuk menyelesaikan apa sahaja misteri. Apabila seorang demi seorang pelajar datang dengan khabar angin tentang sumpahan dan misteri bangunan usang di sekolah, mereka berjanji akan membongkarkan setiap tipu daya di sebalik misteri itu. Namun, surat ugutan yang tidak putus-putus dihantar kepada Kelab Misteri membuatkan Yaya tertanya-tanya. Siapakah penjenayah di sebalik topeng hantu harum ini. Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

1-75 of 75

Page:
  1. 1
  2. 2
*

Back to Top