0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Kanun tanah negara 'Found 213 Related Products
By TadaTada
Menjadi Yang Terbaik! Alex Minta Maaf Pada Jackal! Alex dan rakan-rakan diberi misi oleh kerajaan New Zealand untuk menyiasat wabak serangga dan mencari pahlawan kumbang. Mereka menjumpai kepompong dari dunia lain dalam laluan bawah tanah yang misteri. Sementara itu, pengikut Silver Tiger telah menculik kanak-kanak di rumah anak yatim Jackal tetapi sesuatu yang tidak dijangkakan oleh Silver Tiger berlaku! Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

Out of stock

By
Overlord IV 不死者之王 IV (Season 4) JAP/ENG (E / C / M) E-Rantel, the capital city of the newly established Sorcerer Kingdom, suffers from a dire shortage of goods. Once a prosperous city known for its trade, it now faces a crisis due to its caution—or even fear—of its king, Ainz Ooal Gown. To make amends, Ainz sends Albedo to the city as a diplomatic envoy. Meanwhile, the cardinals of the Slane Theocracy discuss how to retaliate against Ainz after his attack cri Learn More
USUAL: RM25.90

NOW: RM 25.90 (-0%)

MEMBER: RM 23.31 (-10%)

By
Shin Tennis no Ouji-sama: U-17 WORLD CUP 新網球王子 U-17 世界盃 JAP/ENG (E / C / M) With the arrival of the U-17 World Cup, youth tennis teams from all around the world gather in Melbourne, Australia to determine which is the best. With nine-time champion Germany vying to defend their title once more, and powerhouse nations—Switzerland, France, and the United States—determined to make things interesting, the road to victory is perilous. Although Japan is sitti Learn More
USUAL: RM25.90

NOW: RM 25.90 (-0%)

MEMBER: RM 23.31 (-10%)

By 尹汝貞 , 李敏鎬 , 金敏荷
Kim Sun-Ja (Kim Min-Ha) was born and raised in Busan, Korea in the early 20th century, while Korea was under Japanese rule. She falls in love with a man named Koh Han-Su (Lee Min-Ho). She can see that he is a powerful person and from a different social class from her, but she is unaware of his complete background. Meanwhile, a church priest named Baek Isak (Noh Sang-Hyun) comes to stay at the lodge run by Kim Sun-Ja's mother. When he learns of Kim Sun-Ja's situation, he tries Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 29.90 (-0%)

By
In the country of Ametris, Edward Elric and his younger brother Alphonse lived in the rural town of Resembool with their mother Trisha while self-learning alchemy at a young age. When the brothers commit the taboo act of Human Transmutation to resurrect Trisha after she died of illness, it backfired and they suffer the consequences via the Law of Equivalent Exchange: Edward losing his left leg while Alphonse is dragged into the Gate of Truth. Edward then sacrifices his right Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 29.90 (-0%)

By ZAIN Y.S
Buku ini memuatkan pelbagai contoh dialog di dalam tiga bahasa iaitu Bahasa Malaysia, Bahasa Inggeris, dan Bahasa Arab. Oleh itu, selain dari penguasaan Bahasa Arab sebagai matlamat utamanya, para pembaca secara tidak langsung dapat meningkatkan penguasaan Bahasa Inggeris. Semua dialog dipilih berdasarkan kesesuaian dan keperluan pembaca tempatan sama ada semasa berada di Malaysia atau di negara-negara Arab. Susunan tajuk dibuat berdasarkan urutan asas dialog yang dimaklumi. Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By AZIMAH LILY
Ungku Aziz Bin Ungku Adam, lelaki berusia 30 tahun yang merupakan anak tunggal Dato’ Ungku Adam dan Datin Ida. Sejak di bangku sekolah lagi, Aziz memasang impian melancong seluruh dunia. Tetapi impian Aziz ditentang Datin Ida kerana Datin Ida mahu Aziz menolong dia menguruskan empayer perniagaan mereka selepas kematian suaminya Dato’ Ungku Adam. Aziz membuat perjanjian dengan ibunya sekiranya membenarkan Aziz melancong ke luar negara selama tiga tahun, selepas itu Aziz Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By San San
Sejarah Dahulukala Negara China Komik seram bikin meremang & jantung berdegup kencang. Pasti menggigil ketakutan. Siri 'Aku Dengar Kat' membuatkan suasana tegang & badan kejung! Negara China amat luas dan mempunyai ramai penduduk. Budaya dan sejarahnya menhangkau ribuan tahun. Jadi lebih lama sejarah sesuatu tempat itu, lebih banyaklah cerita misteri. Maknanya lebih banyak 'kawan baik' di situ. Haiwan yang bertukar menjadi 'semangat' sering kali jadi topik perbualan. Mung Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By EIQBAL MOHAYDEEN
Pembukaan semula tanah belakang university yang ditutup sejak berpuluh tahun lamanya telah membebaskan seekor makhluk yang terpasung di situ. Malapetaka yang dahsyat meletus. Kejadian aneh dan menyeramkan mula menghantui seluruh pelosok universiti. Huru hara dan kacau bilau merasuk sehingga mengorbankan nyawa. Ramai mengatakan setiap yang mati menjadi mangsa amukan pocong! Aliya, Nadia dan Deena cuba merungkai misteri yang menyelubungi. Sehingga tersingkap kisah tarekat sesa Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.20 (-20%)

By NERODNO
Kisah Mr. Guardian Miss Angel bermula dengan pertemuan tanpa sengaja di antara Izz Ardan dan Aufy Zasha. Pertemuan yang menjadikan Izz Ardan sebagai saksi pertumpahan air mata Aufy Zasha, gadis yang langsung tidak dikenalinya. Gadis yang menangis itu bukan sahaja berjaya menarik perhatiannya, malah tangisan gadis yang tidak dikenalinya itu telah membuatkan hatinya sakit bagaikan ditusuk benda tajam. Setelah pertemuan tersebut, Izz Ardan tidak mampu melupakan gadis yang tidak Learn More
USUAL: RM31.90

NOW: RM 31.90 (-0%)

MEMBER: RM 25.52 (-20%)

By SYAARI AB RAHMAN & NURUL SUHADAH SHUIB
Kita ingin jadi yang lebih baik dan kita ingin berbudi kepada orang-orang di sekeliling kita. Tetapi, siapakah inspirasi al-Quran untuk kita teladani? Hakikatnya, Al-Quran telah membawa kisah Ibu Maryam yang bercita-cita tinggi saat menguruskan rumah tangganya. Kisah Khawlah dan Ummu Kulthum binti Uqbah yang berusaha keras dan berani bertanya ketika menuntut ilmu. Kisah dua perempuan Madyan yang menjaga kemuliaan diri saat keluar bekerja. Kisah Permaisuri Saba' yang berfikir Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.00 (-20%)

By JAGAD A. PURBA
Ketika suatu negara berhasil dikuasai secara ekonomi terlebih dahulu, hukum, pemerintah dan pemerintahan ialah sasaran selanjutnya. Para konspirator global mempraksal pelbagai pemerintah dan pemerintahan bayangan yang justeru dipilih melalui pemilu dengan mempersiapkan boneka-boneka sebagai kacung untuk menuntun dan mengendalikan "Pemerintah & Pemerintahan Rasmi" baik melalui persetujuan atau penaklukan. Dengan memahami mekanisme kerja Pemerintah Bayangan dan Big Brother, di Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 37.90 (-0%)

MEMBER: RM 30.32 (-20%)

By ERMAN TAIB
Pelaburan Hartanah Lelong membantu pembaca mengetahui selok belok hartanah lelong di Malaysia dan bagaimana anda mampu menjana keuntungan melalui hartanah lelong di Malaysia. Buku ini sebagai manual supaya anda tidak terperangkap dengan langkah salah dalam pelaburan hartanah lelong. Manual lengkap untuk panduan bagi melangkah dalam bidang hartanah lelong. Erman Taib adalah CEO Ireal Academy Sdn Bhd, sebuah syarikat yang membantu masyarakat untuk Menyusun Perancangan Kewangan Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.91 (-10%)

By
Set in a fictional country called Daeho that does not exist in history or on maps, the series is about the love and growth of young mages as they overcome their twisted fates due to a magic spell known as the "alchemy of souls", which allows souls to switch bodies. It follows the story of an elite warrior named Nak-su whose soul is accidentally trapped inside the weak body of Mu-deok—Jang Uk's servant. 講述了以歷史和地圖上都不存在的大湖國為背景,因改 Learn More
USUAL: RM69.90

NOW: RM 69.90 (-0%)

MEMBER: RM 69.90 (-0%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Sejarah telah mencatatkan bahawa pada kurun ke-18 ramai pahlawan tanah air telah bangkit menentang British, tetapi perang ini berlaku berasingan dalam kawasan (negeri) berlainan dan bukannya perjuangan menuntut kemerdekaan secara serentak di seluruh negara. Sejarah Tanah Melayu memang ada pertumpahan darah dalam perang patriotik yang berlaku pada kurun ke-18 tetapi pertempuran berlaku secara berasingan di negeri-negeri tertentu dan pada masa berlainan. Kebangkitan itu berland Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 31.92 (-20%)

By AYESHAH AMANI
Nukilan kehidupan manusia tidak semuanya tercoret indah. Adakalanya, ada garis hitam yang terconteng membuatkan dirinya larut dalam sunyi. Lontaran kata-kata nista sudah sebati dengan jiwa. Hidup diselubungi kegelapan, namun diredah jua. Malaysia dan Thailand. Dua insan ditemukan dalam takdir yang kelam. Siapa sangka, hasrat seorang gadis buta untuk mencari pembunuh orang tuanya membuatkan dia ditemukan oleh seorang ketua kongsi gelap di negara gajah putih itu. “Tolong saya Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.20 (-20%)

By
KAGUYA-SAMA WA KOKURASETAI: TENSAI-TACHI NO RENAI ZUNOUSEN 輝夜姬想讓人告白~天才們的戀愛頭腦戰 At the renowned Shuchiin Academy, Miyuki Shirogane and Kaguya Shinomiya are the student body's top representatives. Ranked the top student in the nation and respected by peers and mentors alike, Miyuki serves as the student council president. Alongside him, the vice president Kaguya—eldest daughter of the wealthy Shinomiya family—excels in every field imaginable Learn More
USUAL: RM69.90

NOW: RM 55.92 (-20%)

MEMBER: RM 55.92 (-20%)

By
Tate no Yuusha no Nariagari盾之勇者成名录 JAP/ENG (E / C / M) Stories of old tell of four otherworldly heroes—wielding the sword, spear, bow, and shield—who defended the land from wave after wave of calamity. With the fate of the world in balance, the kingdom of Melromarc summons these legendary figures; in modern-day Japan, the call is answered, and the unwitting heroes are transported to this fantasy universe. Thrust into Melromarc and given the title of "Shie Learn More
USUAL: RM45.90

NOW: RM 36.72 (-20%)

MEMBER: RM 36.72 (-20%)

By Yuki SHIBAMIYA
Puteri Cahaya, puteri paling cantik di negara Bulan telah dijatuhkan hukuman turun ke dunia manusia selepas menetapkan syarat mustahil kepada sesiapa yang melamarnya! Di dunia manusia, lelaki bernama Asahi telah selamatkan sang puteri dari penculikan. Bila bersama Asahi, dia tertarik dengan sifat baik hati lelaki tu namun hari untuk kembali ke Bulan semakin hampir. Apa yang perlu puteri buat ni? Terimalah kompilasi yang mengandungi kisah-kisah mencuit hati dan menghangatka Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Air Team
Di Sebalik Kegelapan Malam, Ada Misteri Tersembunyi Di Sebuah Kota. Apakah Yang Perlu Dirungkai? Dalam pengembaraan mencari sel IBYon, Matthew terjumpa sebuah lagi makmal penyelidikan di kawasan pergunungan. Namun dia diserang makhluk asing yang membawanya ke sebuah kota secara tidak sengaja. Peduduk kota melayannya dengan baik, namun dia keliru dan mempertikaikan layanan yang diterima. Dalam masa sama, Matthew diburu pasukan wakil negara yang diarahkan untuk menangkapnya. M Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By
Kesemua 12 Kisah Akhlak Terbaik ini mengisahkan tentang tingkah laku yang perlu diteladani dan dijauhi. Akhlak yang mulia perlu disemai di dalam diri anak - anak sejak mereka kecil lagi. Bak kata perpatah 'melentur buluh biarlah dari rebungnya'. Anak - anak adalah harta yang paling bernilai kepada setiap ibu bapa. Oleh itu, didiklah mereka agar menhadi insan yang mulia dan berguna kepada agama, bangsa dan negara. Salah saty cara didikan yang efektif adalah dengan memberikan Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.91 (-10%)

By
4 Khalifah yang Dikasihi Rasulullah menceritakan kisah pemerintahan empat orang sahabat Nabi Muhammad s.a.w iaitu, Abu Bakar, Umar, Uthman dan Ali selepas kewafatan Baginda. Umat Islam berduka dengan pemergain Nabi Muhammad s.a.w. Namun hidup mesti diteruskan dan agama Allah s.w.t mesti dipertahankan. Oleh itu, khalifah dilantik sebagai pemimpin negara yang baharu. Khalifah bertanggungjawab mentadbir negara yang baharu. Khalifah bertanggungjawab mentadbir negara dan juga pend Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.91 (-10%)

By Haizan Runsah
Memang benar. Hutan dan gunung sarat dengan segala keindahan, keajaiban dan ketenangan, membuatkan kita terpukau. Namun, merasai nikmat keindahan ini tidak semudah disangka. Cabaran dari sudut mental dan fizikal perlu ditempuhi sebelum dapat merasai nikmat keindahan. Buku ini merekodkan catatan pendakian penulis ke 16 puncak gunung yang tertinggi di Malaysia dan di beberapa negara. Buku ini bukan sekadar cerita berkaitan keindahan alam, penulis turut berkongsi ilmu asas pend Learn More
USUAL: RM38.00

NOW: RM 38.00 (-0%)

MEMBER: RM 34.20 (-10%)

By Dr.Wan Fahmi & Dr.Nur Annies
Membawa anda mengembara ke 74 buah negara dan meneroka pelbagai rahsia alam ciptaan Tuhan yang sangat hebat. Buku sains bergambar yang berwarna ini mengandungi fakta sains yang pelik, unik, kelakar, menarik, jarang diketahui, serta yang tidak dipelajari di sekolah. Sesuai dijadikan bahan bacaan bersama antara pelajar dan cikgu, anak dan ibubapa kerana ianya seronok dibaca dan mudah difahami oleh semua lapisan umur. Antara Fakta Menarik Siri ini ialah:- a) Ada tasik yang b Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Salbie Salleh
Syana mempunyai impian untuk melanjutkan pelajaran ke luar negara suatu hari nanti. Namun, kelemahannya dalam mata pelajaran Bahasa Inggeris membuatkan dia sering resah memikirkan impiannya itu. Lebih - lebih lagi dengan kehadiran Firha dan Jueza yang sering memperlekehkan dirinya. Mujur Hannah, kawan baiknya sentiasa memberi dorongan. Tetapi dalam masa yang sama Syana terpaksa berhadapan dengan kesusahan hidupnya setelah perceraian berlaku antara ibu dan ayahnya. Kadakala di Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By Abdul Latip Talib
Apabila wafatnya, Nabi Muhammad SAW dan selepas perginya negarawan Islam yang ulung seperti Abu Bakar As-Siddiq dan Umar al-Khattab, umat Islam di seluruh dunia menjadi mangsa kerakusan dan kedurjanaan musuh-musuh Allah. Mereka disembelih, diperkosa dan diusir dari tanah air sendiri. Pada masa itu umat memerlukan pemimpin yang berwibawa seperti khalifah Ar-Rasyidin. Mereka memerlukan kemunculan pahlawan seperti Khalid al-Walid bagi memulihkan n=martabat dan maruah umat Islam. Learn More
USUAL: RM27.90

NOW: RM 27.90 (-0%)

MEMBER: RM 27.90 (-0%)

By
On the eve of the founding of the Joseon Dynasty, a whale swallows the Ming Emperor's Seal of State being brought to Joseon by envoys from China. With a big reward on whoever brings back the royal seal, mountain bandits led by Jang Sa-jung go out to sea to hunt down the whale. But he soon clashes with Yeo-wol, a female captain of pirates, and unexpected adventure unfolds. 朝鲜王朝成立前夕,一枚象征王朝正统的玉玺意外被一条鲸鱼的吞下。朝鲜下令 Learn More
USUAL: RM25.90

NOW: RM 25.90 (-0%)

MEMBER: RM 25.90 (-0%)

By Teme Abdullah
Saka raja yang diwarisi telah memberi kesaktian luar biasa kepada Sang Putera. Jijik dengan amalan syirik jurai keturunannya itu untuk kekal berkuasa, Putera Aradhana Sastra, pewaris tunggal Kesultanan Aradhanapura melarikan diri untuk menjadi rakyat biasa. Dengan harapan, hidupnya akan lebih tenteram. Namun, kemunculan suatu makhluk dari gua yang tahu asal usul Sang Putera menggugat rencananya. “Aku sudah tidak tahan hidup melarikan diri seperti ini! Sedalam mana aku Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 27.00 (-10%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Shiroe Sherry
Menjadi anak angkat Encik Farouk dan Puan Fariza adalah satu rahmat bagi Inara. Namun kewujudannya di dalam keluarga itu seperti tidak disenangi Noah, anak tunggal Encik Farouk dan Puan Fariza. Pulangnya Noah dari luar negara, tiba-tiba dia seolah menerima Inara sebagai ahli keluarga. Sehinggalah satu fitnah telah membangkitkan kemarahan Noah. “Ara pun bukan adik abang! Pergi!” - Noah Hati Inara hancur! Kali ini Inara yakin Noah hanya berpura-pura melayan dia dengan bai Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By 金泰梨, 南柱赫, 金知妍, 崔显旭
Starring: Kim Tae-ri, Nam Joo-hyuk, Bona, Choi Hyun-wook 主演: 金泰梨, 南柱赫, 金知妍, 崔显旭 Language-Korean韩语对白 Subtitle-Chinese/English/Malay 中/英/巫 字幕 剧情 1998年是不安的一年,如同整个世界在颤抖一般,22岁的白易辰(南柱赫饰)和18岁的罗希度(金泰梨饰)相遇了,两个人第一次呼唤了彼此的名字;然后到了23岁和19岁,两个人相互依靠、相互取暖;到了24岁和2 Learn More
USUAL: RM59.90

NOW: RM 59.90 (-0%)

MEMBER: RM 59.90 (-0%)

By 朴敏英, 宋江 , 尹博 , 金亚荣
Starring: Park Min-young, Song Kang, Yoon Park, Yura 主演: 朴敏英, 宋江, 尹博, 金亚荣 Language-Korean韩语对白 Subtitle-Chinese/English/Malay 中/英/巫 字幕 剧情 该剧讲述了比热带的夜晚更加炙热,比局部暴雨更加捉摸不透的,是气象厅工作人员们的事业与爱情故事。这是他们跌倒,失败又重新站起来,每天一起成长的愉快爱情故事。 Synopsis Juvenile Justice A romance drama about the work and Learn More
USUAL: RM59.90

NOW: RM 59.90 (-0%)

MEMBER: RM 59.90 (-0%)

By Shiduru Onda
Tao, gadis pawang yang cukup taat dan menyanjungi Raja Shou. Malangnya, Raja Shou mangkat bila dikhianati bapa saudaranya sendiri. Tao sukar menerima kenyataan itu. Namun, dia sanggup buat apa saja termasuk hidupkan raja guna jampi terlarang...? Kisah fantasi sakti tentang raja yang hidup semula demi negara dan gadis pawang istimewa! Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Tan Sri Ariff Yusof
The Speaker of the Dewan Rakyat, despite the name, is seldom heard. In this recollection of his short tenure as the Dewan Rakyat Speaker, Tan Sri Ariff Yusof, reveals his side of the story – dissecting the events and procedures of Parliament while providing an insider’s view of the unprecedented political developments that led to the fall of the Pakatan Harapan government in 2020 and his eventual removal. Meanwhile, a global pandemic starts to rage and is met with a fa Learn More
USUAL: RM60.00

NOW: RM 60.00 (-0%)

MEMBER: RM 54.00 (-10%)

By Syeraho
"Jangan kalah dengan diri kau, Athena!" Setelah misi menyelamatkan isteri presiden yang diculik menemui kegagalan, negara Erudayn gempar pula dengan berita pembunuhan presiden dan serangan android pengganas. Rentetan tragedi itu membuatkan Athena merasakan kewujudannya sebagai manusia ciptaan adalah penyebab utama. "Kau hanyalah manusia ciptaan yang mengecewakan!” Keadaan semakin genting apabila Athena tiba-tiba bertukar menjadi makhluk bengis yang tidak mampu di Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Aein Dhiyauddin
Izinkan aku mencuri sayangmu... Tengku Nina Az-Zahrah… Kerana dendam, dia kembali ke tanah air. Dendam terhadap Tengku Soleha, ibu tirinya yang telah menyebabkan kematian adik dan mamanya. Bukan itu sahaja, wanita jahat itu merampas seluruh harta yang menjadi milik keluarganya. Dia kembali menuntut haknya dengan imej baharu sebagai Nina Khalid. Devan Rafandra... Kerana dendam, dia menjadi mangsa. Ditangkap khalwat dan terpaksa berkahwin dengan Nina Khalid sedangkan dia su Learn More
USUAL: RM34.00

NOW: RM 34.00 (-0%)

MEMBER: RM 30.60 (-10%)

By Hyun Yunzz
Sengsara di alam realiti, melangkaui aurora halusinasi yang tiada infiniti. Dia didera, dikurung dalam bilik bawah tanah oleh keluarga sendiri sejak kecil. Gadis ini bangkit semula dengan mewujudkan sebuah permainan video yang mustahil sehingga mematikan ramai manusia. Dia mencipta satu watak permainan video Owarinashi yang tertanam pelbagai memori indah untuknya alami. Dia mahukan kebahagian seperti Faye Mnemosyne. Enam orang lelaki terkurung di dalam bangunan usang keran Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Pustaka Ilmuwan
“ Tidaklah mereka menjelajah di muka bumi, supaya mereka mempunyai hati yang dapat memikirkan atau telinga dapat digunakan untu mendengar? Kerana sebenarnya bukan mata yang buta, tetapi yang buta ialah hati dalam dada. ” -Surah al-Hajj : ayat 46 Kembara merupakan perjalanan yang panjang. Kembara juga pengalaman yang tidak mudah diukir jika kita tiada upaya berusaha untuk melangkah lebih jauh. Kembara adalah satu sikap berani manusia yang berdepan dengan pelbagai konflik Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By TadaTada
Jason, Charles dan Shizuno inigin menyertai penerokaan gua bersama rakan lain tetapi rupa-rupanya perlu mendaki gunung terlebih dahulu! Kawan mereka Tyson pula hilang dan bermulalah pencarian dalam kegelapan di tasik bawah tanah. Haiwan artropod mengerikan menanti Jason dan Shizuno di bawah tanah. Sesuatu perlu dilakukan untuk terus hidup. Leon dan Marina juga bertarung haiwan yang sama... kala jengking! Bagaimana semua ini akan berakhir?! Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By
TENSEI SHITARA SLIME DATTA KEN 關於我轉生變成史萊姆這檔事 SEASON 2 VOL.1-24 END + TENSURA NIKKI VOL.1-12 END + 5OVA (DVD) SEA2+5OVA(JAP / ENG) TENSURA NIKKI (JAP) (E / C / M) The Jura Tempest Federation, the nation founded by protagonist Rimuru and all the monsters who decided to follow him, has entered into agreements and begun to trade with neighboring countries, making the ideal of a nation where humans and monsters walk side by side a reality. At Rimuru's c Learn More
USUAL: RM59.90

NOW: RM 59.90 (-0%)

MEMBER: RM 59.90 (-0%)

By Dr. Nor Aishah Hanifa
Buku ini mengupas polisi-polisi Israel dalam strategi bukan militeri ke arah menguasai Jerusalem / Baitul Maqdis, Timur Jerusalem dan wilayah Tebing Barat. Menerusi strategi ini Israel menggunakan arkiologi sebagai instrumen dalam mengubahkan sejarah bumi Palestin. Ini merupakan strategi negara yang boleh difahamkan daripada pendekatan Realism sebagai teori hubungan antarabangsa. Buku ini dibahagikan kepada lima bab utama untuk mengupas butiran-butiran penting di dalam Konfli Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 37.90 (-0%)

MEMBER: RM 34.11 (-10%)

By
Nanatsu no Taizai七原罪 JAP (OVA,SP) (E / C / M) In a world similar to the European Middle Ages, the feared yet revered Holy Knights of Britannia use immensely powerful magic to protect the region of Britannia and its kingdoms. However, a small subset of the Knights supposedly betrayed their homeland and turned their blades against their comrades in an attempt to overthrow the ruler of Liones. They were defeated by the Holy Knights, but rumors continued to persist that th Learn More
USUAL: RM109.90

NOW: RM 109.90 (-0%)

MEMBER: RM 109.90 (-0%)

By Ustaz Fuad Ismail
Perbuatan sujud merupakan perbuatan terpenting dalam solat, kerana ia menggambarkan penyerahan diri secara menyeluruh kepada Allah SWT dengan meletakkan semulia-mulia anggota badan di tanah. Oleh itu, perbuatan ini perlu dilakukan dengan sempurna iaitu adanya sebab-sebab yang membolehkan seseorang melakukan sujud sehingga kepada cara sujud yang dilakukan. Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Wilson Lew
Jason, Charles dan Shizuno menuju ke 'negara beruang' dengan misi menghentikan kegiatan pembalakan haram dan mengumpul bukti. Namun, dalam perjalanan Jason cedera akibat diserang beruang! Keadaan mejadi lebih buruk dengan api marak di dalam hutan. Sesuatu harus dilakukan supaya tiada yang menjadi mangsa. Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By If Moses
“Hebron akan lindungi Abang Gaza sampai syahid. Sebab Hebron sayang Abang Gaza… kerana Allah!”Hebron terus berdiri di antara Gaza dan jentera besar yang memecut laju di hadapannya.“HEBRON, KE TEPI!!!”Sejak penjajahan British ke atas Palestin, berbondong-bondong Yahudi Zionis memasuki tanah itu.Kumpulan militan Yahudi Zionis mula muncul; merampas rumah dan tanah rakyat.Rakyat mula bangkit dan menentang kezaliman Zionis – demi melindungi Palestin!Apabila Gaza dapat Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By
Black Clover 黑色五葉草 - JAP/ENG (E / C / M) 曾经险些遭到魔神毁灭的世界,拯救它的是一位被后世称为“魔法帝”的魔导士……两位被遗弃在教堂的少年,一位是有卓越魔力跟魔法才能的四叶草魔导书的尤诺,另一位魔法值为零但却意外获得黑色五叶草的魔导书的阿斯塔……这是关于一位没魔法能力的少年却想要成为魔法帝的故事。 Asta and Yuno are orphans who were raise Learn More
USUAL: RM159.90

NOW: RM 159.90 (-0%)

MEMBER: RM 159.90 (-0%)

By Richie Rachman
Kesempatan tidak akan pernah datang berulang kali. Penderitaan tidak akan muncul sekali. Bahagia yang diimpi, derita yang menghampiri. Begitulah perjalanan awal hidup seorang Katrina. Ketika mengenali cinta pertama, dia bagaikan alpa dengan tujuan hidupnya. Keluarga tersayang dimusuhi saat hasratnya ditentang. Belum sempat dikhabarkan tentang benih cinta yang sedang membesar di rahimnya, sang suami menyepi setelah kembali ke tanah airnya. Tinggallah dia sendirian berjuang u Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By
ONE PIECE 海贼王 BOX31 VOL.956-979 (DVD) 956 Ticking Down to the Great Battle! The Straw Hats Go into Combat Mode! 決戰逼近 草帽小子一行人備戰 Kira Detik ke Pertempuran Besar! Topi Jerami Masuk ke Dalam Mod Kombat! 957 Big News! An Incident That Will Affect the Seven Warlords! 大新聞 襲擊七武海事件 Berita Besar! Kejadian Yang Akan Menjejas Tujuh Hulubalang! 958 A Legendary Battle! Garp and Roger! 傳說中的戰役 卡普與羅傑 Pertempuran L Learn More
USUAL: RM49.90

NOW: RM 39.92 (-20%)

MEMBER: RM 39.92 (-20%)

By
Fruits Basket 水果篮子 Tooru Honda has always been fascinated by the story of the Chinese Zodiac that her beloved mother told her as a child. However, a sudden family tragedy changes her life, and subsequent circumstances leave her all alone. Tooru is now forced to live in a tent, but little does she know that her temporary home resides on the private property of the esteemed Souma family. Stumbling upon their home one day, she encounters Shigure, an older Souma cousin, a Learn More
USUAL: RM75.90

NOW: RM 60.72 (-20%)

MEMBER: RM 60.72 (-20%)

By Ayeshah Amani
Di saat aku dan dia, terkunci dan dikunci... Semesta memberi isyarat setiap orang yang kita temui dalam hidup, pasti hadir membawa perasaan atau pergi menyerah dek kenyataan. Seakan-akan segala kebetulan yang terjadi bagaikan mimpi. Siapa sangka, pertemuan seorang jururawat bernama Haira Sofia bersama seorang kapten tentera bernama Luth Asyraf membuka satu riwayat baharu dalam hidupnya. Namun, disebabkan kisah silam Luth Asyraf, Haira Sofia juga turut menjadi sasaran kepada Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By 朱智勋 , 柳承龙 , 裴斗娜 , 金相浩 , 陈善奎
Set in Korea’s medieval Joseon period, it tells the story of Crown Prince Yi-Chang (Ju Ji-hoon), who becomes embroiled in a coup/political conspiracy and is forced to embark upon a mission to investigate the spread of a mysterious undead plague that has beset the current emperor and the country's southern provinces. The story starts with a notice written in Korean on a billboard, claiming the king of Joseon is dead and the crown prince should be crowned immediately as the n Learn More
USUAL: RM49.90

NOW: RM 49.90 (-0%)

MEMBER: RM 49.90 (-0%)

By
Dr. Stone 新石纪 Season 2 Senkuu has made it his goal to bring back two million years of human achievement and revive the entirety of those turned to statues. However, one man stands in his way: Tsukasa Shishiou, who believes that only the fittest of those petrified should be revived. As the snow melts and spring approaches, Senkuu and his allies in Ishigami Village finish the preparations for their attack on the Tsukasa Empire. With a reinvented cell phone model now at th Learn More
USUAL: RM23.90

NOW: RM 23.90 (-0%)

MEMBER: RM 23.90 (-0%)

By
The Stranger By The Beach The Movie 海边的异邦人劇場版 Shun Hashimoto is an openly gay aspiring novelist living in Okinawa who was abandoned by his parents after coming out to them. Mio Chibana is a reserved, orphaned high school student, often found spending his time by the sea. One day, the two meet on the beach, and Shun is instantly captivated by Mio. The days fly by as they slowly begin to grow closer until Mio suddenly announces that he has to leave for the mai Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 19.90 (-0%)

By 张娜拉 , 郑容和 , 安吉强 , 姜洪锡 , 姜末今
Hong Ji-A (Jang Na-Ra) is an exorcist, who runs Daebak Real Estate. She gets rid of evil spirits from real estate properties and then sells them. Oh In-Bum (Jung Yong-Hwa) is a swindler. He often uses ghosts in his schemes to make money. Hong Ji-A and Oh In-Bum work together to disclose a secret about the death of Hong Ji-A’s mother, who died 20 years ago. 讲述将鬼神出没或者是人死去后的不动产进行驱魔,整理得干干净净的不动产中介人的故 Learn More
USUAL: RM59.90

NOW: RM 59.90 (-0%)

MEMBER: RM 59.90 (-0%)

By 严正化 , 朴诚雄 , 李相仑 , 裴正南 , 李善彬
Mi-Young (Uhm Jung-Hwa) runs a shop at a traditional market, where she makes and sells twisted bread sticks. Her husband Seok-Hwan (Park Sung-Woong) works as a computer repairman. One day, Seok-Hwan wins a free trip to Hawaii. Mi-Young and Seok-Hwan will go on their first international trip together. When Mi-Young and Seok-Hwan get on the airplane to Hawaii, things don't go as expected. Terrorists, including Cheol-Seung (Lee Sang-Yoon), who chase after a secret agent, get on Learn More
USUAL: RM21.90

NOW: RM 21.90 (-0%)

MEMBER: RM 21.90 (-0%)

By 全智贤 , 朴秉恩 , 金时雅
As the southern part of Joseon recovers from a Japanese invasion, the northern border of Joseon has become more vulnerable. Jurchens have gathered in nearby Pajeowi, arousing the suspicions of the Joseon government. 15 dead Jurchen bodies are discovered in a mountain in Joseon. The Jurchens were hunting for wild ginseng. Fearing a possible invasion by the Pajeowi Jurchens due to the deaths of their people, Min Chi-Rok (Park Byung-Eun) implements a plan to ward off an invasion Learn More
USUAL: RM21.90

NOW: RM 21.90 (-0%)

MEMBER: RM 21.90 (-0%)

By
Crayon Shin-chan The Movie 28: Gekitotsu! Rakugaki Kingdom to Hobo Yonin no Yuusha 蜡笔小新劇場版28:激战!涂鸦王国与差不多四勇者 The film's story features a "magical crayon," and centers around a floating kingdom called Rakuga Kingdom. The kingdom gets its energy from scribbles, but lately the scribbles are decreasing and the kingdom is in danger of collapsing. To save the country, the military start forcing humans to scribble. 影片以“自由涂鸦 Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 15.92 (-20%)

MEMBER: RM 15.92 (-20%)

By
ULTRAMAN Z 泽塔奥特曼 In the past, the Devil Splinters were scattered across space. Today, the splinters are still causing chaos throughout the universe. While the Ultra Heroes fight to restore peace to the galaxy, a mysterious being uses these items in its despicable schemes to destroy planets one by one. And now, that evil being approaches the Land of Light.In its way stands the gallant Ultraman Zero and his disciple, Ultraman Z. At the end of a fierce battle, Z cha Learn More
USUAL: RM43.90

NOW: RM 43.90 (-0%)

MEMBER: RM 43.90 (-0%)

By Tim Man Jadda Wajada 7
Bagaimana seorang pelajar dari Malaysia yang bernama Huda boleh dikebumikan di Jabal Muqottam, Mesir? Jabal Muqottam merupakan suatu tempat di mana ramai ulama dan aulia Allah SWT dimakamkan di tanah perkuburan tersebut. Istimewa sangatkah dirinya? Apa kebaikan yang telah dia lakukan hingga dia pergi dalam keadaan sebaik-baik pengakhiran sebegitu? Pemergiannya di hari yang mulia, hari Jumaat. Setelah pemergiannya, seorang demi seorang kenalannya mula membuka mulut dan berceri Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

Out of stock

By Harith Faisal
Orang sekarang pelik-pelik. Bila ditanya, "Kenapa kau tak beli rumah lagi?" Jawabnya, "Tak mampu bro. Mahal rumah sekarang ni." Tapi relaks dan selamba pakai kereta yang bayarannya RM1,000 sebulan. Sebenarnya, faktor utama sukar memiliki rumah pertama adalah kegagalan urus kewangan dengan baik, tidak meletakkan pemilikan rumah sebagai prioriti dan sikap tunggu dan lihat yang menebal. Ada golongan yang menanti harga rumah turun, barulah nak membeli. Tapi, tiada persediaan aw Learn More
USUAL: RM50.00

NOW: RM 50.00 (-0%)

MEMBER: RM 45.00 (-10%)

By Penulis Tim Man Jadda Wajada Legasi 6
Bagaimana seorang pelajar dari Malaysia yang bernama Huda boleh dikebumikan di Jabal Muqottam, Mesir? Jabal Muqottam merupakan suatu tempat di mana ramai ulama dan aulia Allah SWT dimakamkan di tanah perkuburan tersebut. Istimewa sangatkah dirinya? Apa kebaikan yang telah dia lakukan hingga dia pergi dalam keadaan sebaik-baik pengakhiran sebegitu? Pemergiannya di hari yang mulia, hari Jumaat. Setelah pemergiannya, seorang demi seorang kenalannya mula membuka mulut dan berceri Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

1-213 of 213

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
*

Back to Top