0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Kay Omena 'Found 646 Related Products
By 衣笠彰梧
  在第一次出現退學者的衝擊尚未冷卻的情況下,   學生終於被告知了一年級的最後一場特別考試「選拔項目考試」。   考試內容要求綜合能力,各班要選拔出   筆試、將棋、撲克牌、棒球等自認可以獲勝的十種項目。   正式考試中將以一個班級為對手,   隨機選出七個項目進行比賽。   另外,各班會有一名指揮塔,   勝利後會得到 Learn More
USUAL: RM118.60

NOW: RM 106.74 (-10%)

MEMBER: RM 106.74 (-10%)

By
It is widely believed that science can provide rational explanations for the countless phenomena of our universe. However, there are many aspects of our existence that science has not yet found a solution to and cannot decipher with numbers. The most notorious of these is the concept of love. While it may seem impossible to apply scientific theory to such an intricate and complex emotion, a daring pair of quick-witted Saitama University scientists aim to take on the challenge Learn More
USUAL: RM21.90

NOW: RM 21.90 (-0%)

MEMBER: RM 21.90 (-0%)

By 谭嘉义
專輯介紹 譚嘉儀 (Kayee Tam) 第三張全新個人專輯《Can You Hear》 〈Can You Hear〉喜獲樂迷喜愛 網上平台成續斐然 專輯點題之作〈Can You Hear〉於今年年中推出,可說是2016年〈Can You See〉的續集,由鄺靜欣作曲、Wayne James填詞、朱俊傑編曲、何哲圖及朱俊傑監製。相同的創作班底,配上Kayee三年後更成熟深情的演繹,使歌曲推出首月已橫掃各個數碼音樂平台流行榜冠 Learn More
USUAL: RM64.90

NOW: RM 56.90 (-12%)

MEMBER: RM 56.90 (-12%)

By NAKAYAMA
USUAL: RM10.39

NOW: RM 10.39 (-0%)

MEMBER: RM 10.39 (-0%)

By NAKAYAMA
USUAL: RM13.69

NOW: RM 13.69 (-0%)

MEMBER: RM 13.69 (-0%)

By Muhammad Muhyidin
Orang kota yang digambarkan sebagai golongan yang mempunyai ekonomi mapan, segala keperluan hidupnya sudah lebih daripada cukup. Namun, dewasa ini penyakit-penyakit jiwa menyerang sehingga terabainya kewajipan spirititual manusia sebagai makhluk dan hamba Allah. Ini menyebabkan penyakit seperti kegelisahan, ketakutan, kengerian, kemarahan, kekecewaan sehingga kehampaan dan kehilangan arah kehidupan akibat kekosongan jiwanya. Hidup jadi serba tidak kena, tanpa warna warni. Tan Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Kayymann , Altaufail
Kisah Haikal, seorang top seller MLM yang memiliki segala-galanya yang diimpikan oleh setiap manusia. Berbekalkan kebolehannya bercakap dan meyakinkan orang, Haikal berjaya mempengaruhi ramai orang untuk menyertai syarikat MLM tersebut termasuklah Nazri. Hidupnya berubah pada suatu pagi apabila dia mendapati segala makanan yang ingin dimakannya itu merupakan sampah, kotoran, najis, ulat dan segala benda yang menjijikkan. Pada setiap malam, dia mengalami mimpi-mimpi yang me Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Elvroseth
RAJA LEONARD ISKANDAR... si mata hazel yang dikenali sebagai King di Kolej Alam Cahaya. Juga dikenali sebagai bapak Firaun, kumpulan pembuli nombor satu di sekolah swasta yang berprestij tinggi itu! Tapi... hanya pada orang yang cari pasal dengan mereka sahaja. Sahabat baiknya adalah violin kesayangannya selain Dani, Mikha dan Niall. Gemar menghabiskan masanya berseorangan di ‘Kayangan’, menggesek violin kesayangannya. TUAN AMAYA CINTA... nama yang indah namun sayang, wa Learn More
USUAL: RM32.00

NOW: RM 25.60 (-20%)

MEMBER: RM 25.60 (-20%)

By Sloow Studio
In a world of strange, inexplicable phenomena, the frontiers of fact and fiction are frequently, and bizarrely blurred! When seeing is NOT believing, who or what can you trust to lead you to the firm footing of fact amid a shifting sea of speculation? Utilising piecemeal proof, we introduce you, dear reader, to the world of the weird and wonderful! Keep an open mind, look with eyes wide open, and never forget that... the truth is out there... Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Sloow Studio
Dunia menjadi semakin aneh dengan fenomena tidak dapat dijelaskan, fakta terbatas dan fiksyen yang menyimpang dari norma! Apabila tiada siapa memparcayai... apa dan bagaimana untuk membawa kita ke landasan yang betul apabila diselubungi spekulasi? Berbekal bukti yang sedikit, keajaiban dunia tetap dibongkar! Lihatlah dengan pandangan lebih jelas dan minda terbuka. Jangan sesekali lupa kebenaran di luar sana... Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 10.80 (-10%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Ameera Ameer
Mengisahkan tentang Cik Siti yang mempunyai dua orang sahabat baik iaitu Mawar dan Teratai. Siti bercinta dengan Awang, namun dalam diam rupa-rupanya Mawar juga mencintai Awang. Teratai yang mengetahui pekara tersebut menasihati Mawar agar tidak mengkhianati sahabat baik sendiri. Kemudian, wajah Cik Siti tiba-tiba diserang penyakit misteri apabila ditumbuhi jerawat batu. Keadaan mukanya sangat teruk sehingga orang kampung memanggilnya hantu dan dia sering dihina dan dikeji, m Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Sufea Hareez
“There's no love for her. Maaf, Mizan takkan kahwin dengan Karina." – Mizan Penolakan Mizan atas cadangan opahnya buat Karina kecil hati. Ya, dia tahu mereka sepupu tapi, masih sah nikah. Lantas, hati cuba dialihkan pada Saiful. Karina yakin Saiful adalah jodohnya. Dia terima Saiful tanpa syarat. Tapi, Saiful pula main kayu tiga. “I izinkan you kahwin dengan Anum tapi dengan syarat, ceraikan I.” - Karina Diceraikan ketika sarat mengandung buatkan Karina nanar. N Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Angah Sunan
Buku Terbaru: Andai Kau Kenal Tuhanmu.“Susahnya hidup ini, besarnya ujian ini, aku tak mampu, aku lemah, aku penat...”.Selama kita berada di dunia ini, jangan hairan dan terkejut akan terjadinya sesuatu yang menyulitkan kerana itu sudah sifatnya dunia. Dunia hanyalah sebuah filem berskripkan dugaan...”.Buku ini banyak mengajar tentang dunia dan mentauhidkan Allah. Sebuah karya yang sesuai buat yang sedang belajar untuk mengenali-Nya. Juga karya khas buat kita pendosa.. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By Hannah Ezaty
Lila mempunyai segala-galanya. Cantik. Kaya. Popular. Namun, segala yang dimilikinya masih tetap tidak mampu menandingi rasa kosong dan sunyi di hati. Hidup Lila berubah apabila maruahnya hampir tergadai di tangan Amri pada malam sebuah parti. Tanpa terduga, muncul seorang lelaki asing menjadi hero penyelamatnya. Siapa Jaad Hayder yang sebenarnya? Persoalan itu sering menghantui Lila. Kerana, di setiap musibah yang melanda... lelaki bernama Jaad Hayder itulah orang Learn More
USUAL: RM27.90

NOW: RM 27.90 (-0%)

MEMBER: RM 22.32 (-20%)

By
Year 198 of the Solar Era in Tokyo, special fire brigades are fighting against a phenomenon called spontaneous human combustion where human beings are turned into living infernos called "Infernals." While the Infernals are first generation cases of spontaneous human combustion, later generations possess the ability to manipulate flames while retaining human form. Shinra Kusakabe, a youth who gained the nickname Devil's Footprints for his ability to ignite his feet at will, jo Learn More
USUAL: RM43.90

NOW: RM 43.90 (-0%)

MEMBER: RM 43.90 (-0%)

By Acik Lana
Keisha Edlina digelar gold digger kerana berbekalkan wajah pan-Asia dan tubuh yang sempurna dia menggoda lelaki kaya dan peras harta mereka habis-habisan. Kemudian dia mencari lelaki lain yang jauh lebih kaya pula. Hubungan selama dua tahun bersama Datuk Eusoff tidak menjadi, dan dia berpaling pula kepada Tan Sri Emran. Belum sempat mencapai angan-angan, satu insiden ngeri telah menimpa Keisha Edlina. Dia berputus asa untuk meneruskan hidup, namun kemunculan Kaef mengubah hal Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Rina Farizq
ROMEO. Lelaki itu bukan saja tampan dan memikat tapi, memiliki sepasang mata yang tajam dan membunuh. Lelaki berketurunan Turki itu juga telah membuatkan hati Armilia goyah. Walaupun tak suka dengan perangai Si Romeo, perasaannya semakin tak menentu bila bersama lelaki itu. "A real man stays faithful and knows one woman is enough." "Itu saja?" Amboi, 'itu saja' eh? "Tak ada lain yang you harapkan? Like... yang baik, romantik, handsome dan kaya ke? Kasut yang nak paka Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By
The year is 1991 and 6th grader Yaguchi Haruo only has video games to live for. He's not popular in school and he's neither handsome, funny, nice nor even friendly. The only thing he has going for him is that he is good at video games. One day at the local arcade, he plays Oono Akira, a fellow classmate but who's popular, smart, pretty and a rich girl that absolutely destroys him at Street Fighter II. Not only does he lose to her 30 times in a row, he can’t beat her at any Learn More
USUAL: RM41.90

NOW: RM 41.90 (-0%)

MEMBER: RM 41.90 (-0%)

By David Nott
Brave, compassionate and inspiring - it left me in floods of tears' Adam Kay, author of This Is Going to Hurt For more than twenty-five years, David Nott has taken unpaid leave from his job as a general and vascular surgeon with the NHS to volunteer in some of the world's most dangerous war zones. From Sarajevo under siege in 1993, to clandestine hospitals in rebel-held eastern Aleppo, he has carried out life-saving operations and field surgery in the most challenging condit Learn More
USUAL: RM58.90

NOW: RM 58.90 (-0%)

MEMBER: RM 53.01 (-10%)

By Rachel Friedman
One of Publishers Weekly's Best Books of 2019 A journey through the many ways to live an artistic life--from the flashy and famous to the quiet and steady--full of unexpected insights about creativity and contentment, from the author of The Good Girl's Guide to Getting Lost. Rachel Friedman was a serious violist as a kid. She quit music in college but never stopped fantasizing about what her life might be like if she had never put down her bow. Years later, a freelance writer Learn More
USUAL: RM79.95

NOW: RM 79.95 (-0%)

MEMBER: RM 71.96 (-10%)

By Liza Nur
Dia Mikayla, gadis anggun yang bukan tipikal untuk kau jumpa hari-hari. Aneh! Biarpun kepalanya dilempar batu, telinganya dihentam kata cacian dan tubuhnya disiat luka, dia masih mampu tersenyum buat dunia. Kelahirannya dicaci dan kewujudannya dinafi. Namun, Mikayla tidak ampuh membenci mereka yang membencinya. "Tak kira apa kau buat, kau masih hodoh kat mata aku. Kulit putih kau. Rambut merah kau. Mata biru kau. Semuanya jelik!" - Kadir Pertemuan Mikayla dengan Idriz dalam Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Andy Abramowitz
Husbands and wives. Brothers and sisters. Mothers and daughters. Okay, everybody. Hold on tight. Davis Winger has it all. A respected engineer who designs roller coasters in theme parks across the country, he is deeply in love with his wife and has a beautiful young daughter and a happy home. Until an accident strikes on one of his rides. Nothing fatal—except to his career. And to his marriage, when a betrayal from his past inadvertently comes to light. In one cosmically b Learn More
USUAL: RM59.95

NOW: RM 59.95 (-0%)

MEMBER: RM 53.96 (-10%)

By Reeani Annur
Kepakaran Dian tulis novel seram. Tapi suatu hari, editornya tiba-tiba suruh tulis novel cinta. Apa lagi, garu kepalalah sebab tak reti tulis pasal cinta. Dian pergi ke gimnasium untuk stalk lelaki badan tough. Manalah tahu lepas cuci mata dapat idea mencurah-curah. Malangnya, bukan idea yang dia dapat. Tapi, bermulalah segala masalah… “Hei, saya tak takutlah. Saya rasa menyampah. Menyampah dengan personal trainer annoying macam awak ni tau.” – DIAN “Fatty, do Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Illa Shanahila
Fatiya Adam, gadis manja yang menetap bersama bapa saudaranya di UK setelah kematian ibu dan bapanya. Apabila Hany, sepupunya ditipu lelaki dari Malaysia, Hany nekad meminta bantuan Fatiya. “Kau nak aku buat apa sebenarnya ni? Kenapa aku pula yang kena jumpa mamat tu?” - FATIYA “Aku nak kau pikat dia, hancurkan hati dia!” - HANY Gila. Sungguh kerja gila! Nak bercakap dengan orang asing pun dia tak berapa suka, inikan pula nak pikat hati dan buat-buat jatuh ci Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By
Pelbagaikan bahasa, tajamkan minda dengan Kamus terbaik untuk generasi abad ke-21. Memperkayakan kosa kata bahasa Melayu, Bahasa Inggeris dan bahasa Arab serta memantapkan penguasaan membaca tulisan jawi. Pemengalan perkataan daalm bahasa Melayu berdasarkan kuku kata. Ejaan jawi disediakan selaras dengan Daftar Kata Bahasa Melayu terbitan Dewan Bahasa dan Pustaka. Traslitrasi bahasa Arab untuk memudahkan pembelajaran dan penyebutan. Learn More
USUAL: RM17.90

NOW: RM 14.32 (-20%)

MEMBER: RM 14.32 (-20%)

By Bettina Chua Abdullah
Telltale Food features an astonishing variety of writings that are a delicious revelation: sensory, nourishing narratives exploring themes of hunger, discovery, growth, delight and sorrow, wrapped in the world of food, cooking and eating. In their mostly Asian-inspired stories, the writers of the Fay Khoo Award transport us from the kitchens they have inherited to the ones they have adopted, down buzzy streets and in swish restaurants. There is the taste of joyful celebration Learn More
USUAL: RM55.00

NOW: RM 55.00 (-0%)

MEMBER: RM 49.50 (-10%)

By Suzana Jumadil
Dia manusia yang tidak kenal erti putus asa. Cintanya mengikut hierarki yang berbeza. Baginya, cinta yang dianugerahkan Sang Penguasa adalah suatu perjuangan yang perlu dipertahankan. "Saya tak akan membiarkan lagi awak mengatur buah catur mengikut selera awak. Biar permainan catur kali ini saya yang programkan. Dulu, awak suka main dengan queen, suka mulakan langkah dengan kuda. Lepas tu, lari... Awak tahu? Semua tu melambangkan cara awak menyelesaikan masalah. Kalau ada Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Hilal Asyraf
Amru belia sederhana. Membesar bernaungkan Madrasah Taujih Ruhiyyah yang diselia Buya. Selain ilmu agama, seni mempertahankan diri melengkapkan dirinya. Cinta juga berputih di dalam jiwanya dengan santri rupawan, Zaharah. Namun kehidupan indah itu terganggu dek berita bondanya, Raudhah yang gering, menyebabkan Amru pulang ke Kota Lemuria. Ribut mula datang menggegar, kos rawatan tidak mampu ditampung, sedang nyawa bonda di hujung tanduk. Takdir menentukan Amru menyelamatk Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By
The year is 2020. Shin Hazama is an ordinary high school boy living in Tokyo. One day he suddenly encounters a boy named Jin who looks exactly like him and claims he came from “another” world. According to Jin, there is another world which an evil queen, Kotoko completely dictates the world by controlling all the wealth and also executing whomever is against her. Also, the another world is planning expanding its territory by taking over the “our” world and sending tro Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 19.90 (-0%)

By Adam Kay
The perfect surgical stocking-filler' (The Times) from the author of record-breaking million copy bestseller This Is Going To Hurt Christmas is coming, the goose is getting fat . . . but 1.4 million NHS staff are heading off to work. In this perfect present for anyone who has ever set foot in a hospital, Adam Kay delves back into his diaries for a hilarious, horrifying and sometimes heartbreaking peek behind the blue curtain at Christmastime. Twas the Nightshift Before Chri Learn More
USUAL: RM62.90

NOW: RM 62.90 (-0%)

MEMBER: RM 56.61 (-10%)

By Tomoko Nishimura
Impian kau akan jadi kenyataan~ Keinginan gadis tak berpenghujung. "Aku nak jadi cantik." "Aku nak mulakan trend." "Aku nak tonjolkan bakat." Kali ni pun para gadis yang memendam impian membuka pintu ke 'dunia kayangan'. Dah tentulah ada takdir menunggu diorang... Kau tu penunjuk arah kegelapan juga. Takkanlah kau tak nak dijemput ke lautan keinginan dunia kayangan...? Nikmatilah sekuel seram Kayangan! Ketua Pelajar Diva ni!!! Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 10.80 (-10%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Candy Factory
Alex dan putera teruja bila dapat tahu Puteri Han Su Jung dan ahli MPP Akademi Poposi akan datang melawat Momos. Tetapi kegembiraan mereka bertukar menjadi mimpi ngeri apabila puteri-puteri itu diculik! Dapatkah Alex dan putera lain menyelamatkan mereka? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 10.80 (-10%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By
Carole & Tuesday 卡罗尔与星期二 Fifty years have passed since mankind began migrating to the new frontier: Mars. It's an age where most culture is produced by AI, and people are content to be passive consumers. There's a girl. Scrapping a living in the metropolis of Alba City, she's working part time while trying to become a musician. She's always felt like something is missing. Her name is Carole. There's a girl. Born to a wealthy family in the provincial town of H Learn More
USUAL: RM32.90

NOW: RM 32.90 (-0%)

MEMBER: RM 32.90 (-0%)

By
Ten years after facing defeat in the Fourth Holy Grail War, Waver Velvet, now Lord El Melloi II, teaches classes at the Clock Tower—the center of education for mages. However, his new status as “Lord” comes with a caveat: obey the orders of Reines, the younger sister of the deceased Kayneth El Melloi, until she is old enough to rule the House of El Melloi. Waver, along with his mysterious apprentice Gray, takes on a series of cases assigned by Reines and the Mages Asso Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 19.90 (-0%)

By
*Terdiri daripada dua buah buku, K1 dan K2 *Ditulis khusus untuk kanak-kanak berusia enam tahun *Pendekatan bertema dan ilustrasi yang menarik disediakan bagi memperkaya perbendaharaan kata serta mendedahkan kanak-kanak kepada persekitaran mereka Learn More
USUAL: RM6.90

NOW: RM 6.90 (-0%)

MEMBER: RM 6.21 (-10%)

By
Bijak Bahasa: Sinonim dan Antonim KSSR mesra pengguna dan dapat membantu dalam memperkaya perbendaharaan kata Bahasa Melayu. Learn More
USUAL: RM8.50

NOW: RM 8.50 (-0%)

MEMBER: RM 7.65 (-10%)

By
Bijak Bahasa: Sistem Bahasa, Kata Banyak Makna dan Kata Hampir Sama Makna KSSR mesra pengguna dan dapat membantu dalam memperkaya perbendaharaan kata Bahasa Melayu. Learn More
USUAL: RM8.50

NOW: RM 8.50 (-0%)

MEMBER: RM 7.65 (-10%)

By
Bijak Bahasa: Peribahasa dan Simpulan Bahasa KSSR mesra pengguna dan dapat membantu dalam memperkaya perbendaharaan kata Bahasa Melayu. Learn More
USUAL: RM8.50

NOW: RM 8.50 (-0%)

MEMBER: RM 7.65 (-10%)

By
Bijak Bahasa: Penjodoh Bilangan KSSR mesra pengguna dan dapat membantu dalam memperkaya perbendaharaan kata Bahasa Melayu. Learn More
USUAL: RM8.50

NOW: RM 8.50 (-0%)

MEMBER: RM 7.65 (-10%)

By Mueller
The Decision Maker's Playbook is an easy-to-use, "how-to" toolkit to improve managers' decision making, using visualisations, relevant examples and actionable checklists that cater to its main target group: analytically interested, busy managers and entrepreneurs. The Decision Maker's Playbook will help readers navigate a complex world. Along the four chapters of the books, it will help you in: 1. Collective Evidence 2. Connecting the Dots 3. Crafting the Approach 4. Learn More
USUAL: RM78.00

NOW: RM 78.00 (-0%)

MEMBER: RM 70.20 (-10%)

By YUKISORA & KRON
Dunia menjadi semakin aneh dengan fenomena tidak dapat dijelaskan, fakta terbatas dan fiksyen yang menyimpang dari norma! Apabila tiada siapa mempercayai... apa dan bagaimana untuk membawa kita ke landasan yang betul apabila diselubungi spekulasi? Berbekal bukti yang sedikit, keajaiban dunia tetap dibongkar! Lihatlah dengan pandangan lebih jelas dan minda terbuka. Jangan sesekali lupa kebenaran diluar sana... Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 10.80 (-10%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Paul Roland
Can ghostly arms really appear out of walls? How do you explain the sudden appearance of a shadowy figure in a doorway? Do guardian angels really exist? Throughout history, ghostly visitations have exerted a powerful grip on the public imagination, but the present-day accounts in Ghosts and the Spirit World show us that poltergeists and restless souls are still very much with us. Packed with tales of out-of-body experiences, extraordinary sightings and other paranormal phen Learn More
USUAL: RM49.90

NOW: RM 49.90 (-0%)

MEMBER: RM 44.91 (-10%)

By Thoriq Aziz
Sebuah renungan tentang keagungan seorang ibu. Bagi seorang anak, ibu adalah malaikat pertamanya di dunia. Al-Quran yang kaya dengan makna telah menggandingkan perkataan ibu dengan beberapa tempat suci dan mulia seperti Makkah dan Lauh Al-Mahludz. Perkara ini sungguh mengundang kekaguman diri terhadap insan bergelar ibu kita sebenarnya. Betapa mulianya seorang ibu, jika Al-Quran pun meminjam perkataan ummu dan walidat (ibu) sebagai merujuk pada beberapa tempat yang muli Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 16.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.40 (-10%)

By Dean , Son 
A gamer's guide to the phenomenal new battle royal game, Apex Legends. In this full colour illustrated unofficial handbook, you'll find guides that will help you improve your survival skills, master each of the colourful Legend characters and become a master of the map and all its hidden secrets. With tips on how to play, the different modes, tactical strategies, looting and maximising load outs and much more, this easy-to-follow, step-by-step guide launches readers into Ape Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.91 (-10%)

By Kamaruddin Ismail
Apakah kayu pengukur kejayaan dalam hidup seorang hamba Allah di dunia ini? Kemewahan wang ringgit? Kejayaan dalam pelajaran? Kerjaya yang berjawatan tinggi? Sentiasa peka dengan arus teknologi? Itu sahaja? Atau ada sesuatu yang telah kita lupa? Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Farah Bahazelan
Dia tak secantik Cinderella. Penampilan dan hidupnya penuh dengan insiden memalukan. Hidup dia, suka hati dialah. Okay, stop it! Malik masih menjadi tunangnya pun bagai seribu rahmat. Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Ustaz Ahmad Dusuki Abd. Rani
Bahagia dan gembira. Ia suatu yang subjektif. Wang ringgit, pangkat, kedudukan, harta benda dan cahaya mata bukanlah kayu pengukur sebuah kebahagiaan dan kegembiraan. Hanya jika kita perolehi ketenangan di dunia dan juga kelapangan di akhirat, itulah ukurannya. Dan ia menjadi dambaan kepada semua manusia. Carilah kegembiraan dengan bergaul bersama orang yang soleh. Mereka banyak mengingatkan kita kepada Allah SWT. Carilah kebahagiaan dengan membaca dan menghayati al Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By
Everything Fortnite 100% Unofficial is a celebration of everything that's great about the phenomenally successful Fortnite Battle Royale - essential for all gaming pros. Full colour and fully loaded, this annual is packed with reviews, top tips for building and battling, quizzes, challenges, crazy emotes, the best skins and more. The book also includes a guide to playing safely online, plus advice on setting parental controls. So take the leap out of the Battle Bus and into Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.91 (-10%)

By Daryl Yeap
"The Straits British Chinese - a community which emerged in the colonial Straits Settlements (Penang, Melaka and Singapore) - constituted a truly unique blend of Chinese, Southeast Asian and European cultural identities, manifesting the tradition of hybridity which has long marked coastal populations along the Straits of Melaka. The subjects of this volume, Yeap Chor Ee and his family members, were key figures in this cultural milieu from the first half of the 20th century, a Learn More
USUAL: RM55.00

NOW: RM 55.00 (-0%)

MEMBER: RM 49.50 (-10%)

By Susan Jeffers
What are you afraid of - and how is it holding you back? The phenomenal classic on moving from a place of paralysis, pain and indecision to one of energy, enthusiasm and action Whatever your anxieties, Feel the Fear and Do it Anyway (R) can teach you how to handle what life throws at you, allowing you to take control, move forwards and live the life you want. First published over 30 years ago, Susan Jeffers' phenomenal classic has helped change the lives of over two millio Learn More
USUAL: RM62.90

NOW: RM 62.90 (-0%)

MEMBER: RM 56.61 (-10%)

By Heidicker Christian Mckay
“Wild, weird, hilarious, heartfelt, imaginative, and inventive. The spirit of Kurt Vonnegut is alive and well in its pages.” —Jeff Zentner, author of The Serpent King “A satisfying mix of mild adolescent angst and creature feature comedy.” —BCCB (starred review) “Frighteningly fun.” —Booklist (starred review) From the author of Cure for the Common Universe comes a monster-movie-like novel that bravely challenges perceived notions of beauty, identity, and Learn More
USUAL: RM55.90

NOW: RM 55.90 (-0%)

MEMBER: RM 50.31 (-10%)

By
Kasuga Arata hidup hidup biasa bersama dengan teman zaman kanak-kanaknya, Hijiri Kasuga, di sebuah pekan kecil. Akan tetapi, segala ini berubah pada hari kemunculan Matahari Hitam dan seorang ahli sihir di depannya. Matahari Hitam ini telah menyebabkan Fenomena Keruntuhan dan memusnahkan pekan yang dia tinggal. Disebab oleh ini, hidup biasanya dibina semula oleh sebuah buku sihir yang merupakan barang tinggalan temannya. Ahli sihir tersebut membawa dia ke hidup baru di Akadem Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 39.90 (-0%)

By Mohd Daud Bakar
Buku pertama dan kedua saya dalam genre motivasi adalah I Have 25 Hours A Day dan Pulun. Buku baru saya Engsel Kehidupan adalah buku ketiga saya dalam genre motivasi dan self improvement. Dalam kehidupan terdapat banyak engsel kehidupan seperti mama pintu dan tingkap rumah dan bangunan perlu kepada engsel. Rumah boleh wujud tanpa pintu yang berengsel tapi tidak akan sempurna. Pintu akan terkehel dan lama2 terpelenting dan rumah akan terpelahang. Bagitulah kehidupan kita Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Cici Aida
Aku…Darling Delia. Nama vogue sangatkan. Kategori aku, hanya gadis biasa-biasa, tapi tetap ada gaya. Pakej manis, itu semulajadi. Ada juga yang ingin meraih perhatian. Tetapi sayang, aku cuma mengejar seorang saja. Bukan sebab dia terlalu kacak, tapi kaku macam kayu bila berdepan dengan perempuan. Senang cerita tersangatlah pemalu. Kalah seperti anak dara kena pinang. Jujur…dialah lelaki itu, Emir Anaqi. “Lepas ni saya akan panggil awak Darling sebab itu memang nama a Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Jemaah Seram
Himpunan 11 cerpen seram dan thriller bertemakan pohon/pokok. Ilya Abdullah - Puaka Beringin Suhana Mat Lazim - Harum Bakawali Asraf Shaari - Pokok Durian Berdarah Ella Affandy - Pokok Nurhan Yusof - Lambaian Ara Acik Zaza - Misteri Pokok Ubi Kayu Balqis Jaz - Patin Tempoyak Daun Cemumur Alissa Alee - Jantung Zaif AB - Teksi Terakhir Zaif AB - Sakat Zaif AB - Lu Sudah Kena Main Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Atsuko Ikeda
"Expertly takes readers into a world of Japanese home cooking far from the austere precision of the sushi counter, or the late-night rush of the ramen-ya. . . .This welcome primer goes a long way toward making Japanese cooking accessible to home cooks curious but perhaps intimidated by the cuisine." Publishers Weekly Learn how to make the enigmatic and umami-rich comfort food of Japan, with over 75 recipes straight from Atsuko Ikeda's authentic yet modern Japanese Kitc Learn More
USUAL: RM104.90

NOW: RM 104.90 (-0%)

MEMBER: RM 94.41 (-10%)

By Aida Adia , Naim Tamdjis , Akma Saidon
“Tiada hebatnya sesuatu itu jika tiada ‘kuasa’ bersamanya!” / CINCIN PUAKA ZAMRUD - Aida Adia Setelah kematian bapanya, Aryan sering didatangi mimpi pelik seolah-olah roh bapanya tidak tenteram di alam sana. Aryan mengesyaki peti kayu Jawa kuno warisan tinggalan nenek moyang yang disimpan oleh arwah bapanya itu pasti menyimpan suatu rahsia atau jawapan akan maksud mimpi-mimpinya itu. Namun, setelah berjaya membuka peti lama itu, bukan jawapan yang Aryan perolehi tet Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Holly Black
In Tithe, sixteen-year-old Kaye is a modern nomad. Fierce and independent, she drifts from place to place with her mother’s rock band until an ominous attack forces Kaye back to her childhood home. There, amid the blue-collar New Jersey backdrop, Kaye finds herself an unwilling pawn in an ancient and violent power struggle between two rival faerie kingdoms—a struggle that could very well mean her death. In Valiant, the companion to Tithe, seventeen-year-old Valerie runs Learn More
USUAL: RM62.90

NOW: RM 62.90 (-0%)

MEMBER: RM 56.61 (-10%)

By Olivia Gordon
`Fascinating and moving.' - Adam Kay, author of This is Going to Hurt This is a story about the cutting-edge medicine that has saved a generation of babies. It's about the love and fear a parent feels for a child they haven't yet met. It's about doctors, mothers, fathers and babies as together they fight for the first breath. The First Breath is the first popular science book about the pioneering fetal and neonatal medicine bringing a new generation into the world - a gen Learn More
USUAL: RM89.90

NOW: RM 89.90 (-0%)

MEMBER: RM 80.91 (-10%)

By Kassim Ahmad , Zakaria Ali
“for so long we have perished in subjugation now we live in defiance” An Autobiography of a Rebel is the final biographical writing of Kassim Ahmad, completed shortly before his passing in October 2017. Within he tells the story of his transition from a leader of Parti Rakyat Malaysia to a scholar of the Quran and Hadith, and a member of UMNO. Brought up in rural Kedah, Kassim Ahmad became politically aware in the period of Malaya’s independence struggle. Participati Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

1-646 of 646

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top