0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Kewangan 'Found 59 Related Products
By Eza , Khairi (Pak Teh)
"Pelbagai contoh dan bimbingan oleh mereka yang berada di sebalik keyboard laman web kewangan dan pelaburan popular di Malaysia, MajalahLabur.com. Daripada beribu-ribu artikel yang telah kami terbitkan, ini adalah kompilasi wajib tahu! Inilah buku yang menggabungkan ilmu, rahsia dan tips mahal; dalam bahasa santai yang senang faham. Lepas habis baca, pilih dengan tenang pelaburan yang sesuai dengan jiwa " Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Suraya Zainuddin
Dua belas cerpen. Dua belas orang penulis. Satu tema: Duit. Dari fantasi ke sains fiksyen ke autobiografi, anda tidak pernah membaca kewangan seperti ini. Learn More
USUAL: RM32.90

NOW: RM 26.32 (-20%)

MEMBER: RM 26.32 (-20%)

By Hj. Abdul Rahman Salleh
Persediaan yang lengkap adalah amat penting bagi semua bakal Haji dan Umrah sebelum menyahut panggilan Baitullah. Bukan sahaja dari segi fizikal, kesihatan dan kewangan, malah persediaan dari segi psikologi dan ilmu amat dituntut. Khas bagi bakal tetamu Allah, buku ini memuatkan nota-nota Kursus Ibadah Haji dan Umrah bagi para jemaah memahami dan mengikuti kursus Haji dan Umrah. Semoga buku ini menjadi asbab para jemaah sekalian memperoleh Haji yang mabrur, Amin. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Hj. Abdul Rahman Salleh
"Persediaan yang lengkap adalah amat penting bagi para jemaah Umrah sebelum menyahut panggilan Baitullah. Bukan sahaja dari segi fizikal, kesihatan dan kewangan, malah persediaan dari segi psikologi dan ilmu amat dituntut. Khas buat bakal tetamu Allah, buku ini memuatkan nota-nota Kursus Ibadah Umrah bagi para jemaah memahami dan mengikuti kursus Umrah sebagai persiapan menunaikan ibadah Umrah. Semoga ibadah Umrah para jemaah sekalian diterima oleh Allah SWT, Amin. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Dj Fuzz
Ramai yang telah mencuba nasib untuk mendapatkan perhatian dari syarikat - syarikat rakaman dan ramai juga yang tak berjaya. Ketahui rahsia untuk Menjadi Artis Rakaman dengan lebih pantas dan efektif. Anda memerlukan buku ini: Jika anda nak jadi artis rakaman Jika anda mahu memiliki lagu - lagu hit dicorong radio Jika anda ingin tahu bagaimana industri muzik ini berfungsi Jika anda gemarkan muzik dan ingin menjana kewangan daripadanya Jika anda mempunyai bakat yang besa Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Khairulnahar Jamaluddin
Kuasai Sekarang! Strategi Mudah, Sistematik dan Berkesan! Adakah anda benar-benar serius ingin menguruskan wang dengan betul dan teratur tanpa perlu risau tentang masalah wang lagi? Jika jawapan anda -Ya! Buku ini adalah jawapannya. Percayalah! Walau berapa pun gaji anda, jika ada tidak mampu menguruskannya dengan baik, anda pasti berdepan dengan masalah wang sepanjang hidup anda. Tunggu apa lagi, dapatkan Panduan Wang Gaji yang akan membantu anda merancang Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Candy Factory
Mikael sibuk mengumpul duit untuk membeli tiket balik ke Prague, Joni pula menghabiskan duit dan tidak dapat membeli buku rujukan. Mia dan Emilia cuba mengajar dia untuk uruskan wang, tetapi mampukah dia ubah tabiat borosnya? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 9.60 (-20%)

MEMBER: RM 9.60 (-20%)

By Hafizul Hakim Bin Mohamad Kerta
Macam mana aku nak beli emas? Duit gaji tak sampai hujung bulan pun kekadang dah kosong! Di dalam buku ini bukan hanya berkongsi ilmu berkaitan tentang emas malah sentuh tentang pengurusan kewangan, panduan beli rumah, dan kaedah menabung yang efisien. Apa yang ditulis berdasarkan pengalaman sendiri selama 9 tahun dengan emas dan ketika di alam pekerjaan. Saya tulis guna ayat santai, sasaran khusus untuk orang muda.Biasanya orang muda tak tahu apa nak buat dulu dengan gaji l Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Rose Harissa
Terlepas dari cengkaman sihir, Adam nekad membawa Nur tinggal di rumah tinggalan milik Allahyarham Cik Mona. Dia berazam untuk menjaga dan melindungi cahaya cintanya itu sepenuh hati. Adam menyokong baik niat murni Nur membuka kelas pengajian untuk kanak-kanak di sekitar kawasan yang dianggap daki masyarakat. Manakala Nur juga seikhlas nurani mengizinkan Adam turun ke lorong demi berdakwah agar ramai lagi golongan tunasusila dapat kembali ke pangkal jalan, sama seperti dirin Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Ieza Yusof
JERAT KEWANGAN & HARTANAH Learn More
USUAL: RM49.90

NOW: RM 49.90 (-0%)

MEMBER: RM 44.91 (-10%)

By Zaidi Ismail
Saya tidak percaya kepada teori yang mengatakan kalau hendak hidup senang haruslah bekerja kuat siang dan malam. Bagi saya cara ini hanya membazirkan masa demi mencari wang. Sepatutnya wang yang mencari kita, bukan kita yang mencari wang. Saya tidak mahu menjadi hamba wang, cukup sekadar bebas daripada hutang, mempunyai harta dan cukup makan pakai. Yang paling penting hidup tenang dan tenteram. Biar siapa pun anda, ilmu dan kemahiran kewangan tidak dapat dipisahkan daripad Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Syafieqah Alya
Sanggup tidak anda jika kena buat begini: A. Pergi kerja naik motor, di samping dapat sampai ke tempat kerja lebih awal, anda juga boleh jimat minyak dan tol. B. Di tempat kerja, bawa bekal makan tengah hari lagi bagus, siap bawa buah potong dan air fresh oren buatan sendiri. Jimat banyak geng! Kawan pun boleh terliur tengok makanan kita. C. Tinggallah sementara waktu dengan keluarga jika dapat kerja berdekatan dengan rumah. Duit yang orang lain buat bayar sewa rumah, kita ga Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Siti Eshah Md Rejab
Formula Kekayaan - Buku ini mempunyai 1001 strategi dalam selok-belok perancangan kewangan di masa hadapan. Ia menyajikan tip-tip tentang amalan menjemput rezeki, bagaimana menjana pendapatan sampingan, cara mengubah gaya berbelanja, 20 kesilapan kewangan yang sering dilakukan dan banyak lagi topik menarik yang telah disajikan. Salah satu contoh topik seperti amalan menjemput rezeki telah dikupas dengan terperinci tentang petua bagaimana menjemput rezeki dalam kehidupan seseo Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Tom Wright , Bradley Hope
Buku dijangka siap pada 5 Dis 2018 - Tertakluk kepada kelewatan pembekal Tipu Helah Untuk Mencuri $5 Bilion Pada tahun 2009, ketika krisis kewangan belum benar-benar pulih, seorang graduan Wharton yang lembut orangnya melakukan penipuan yang amat besar yang belum pernah dilakukan sebelum ini - yang kemudian melambangkan ancaman yang seterusnya kepada sistem kewangan global. Nama lelaki itu ialah Jho Low, orang yang mempunyai perwatakan yang lu Learn More
USUAL: RM70.00

NOW: RM 70.00 (-0%)

MEMBER: RM 63.00 (-10%)

By Haji Abu Mazaya Al-Hafiz
Persediaan yang lengkap adalah amat penting bagi semua bakal Haji dan Umrah sebelum menyahut panggilan Baitullah. Bukan sahaja dari segi fizikal, kesihatan dan kewangan, malah persediaan dari segi psikologi dan ilmu amat dituntut. Khas buat bakal tetamu Allah, risalah ini memuatkan Panduan Haji, Umrah dan Ziarah yang merangkumi amalan rukun, wajib dan sunat yang dipersembahkan secara ringkas dan praktikal. Disertakan dengan doa-doa serta amalan-amalan yang boleh diamalkan bag Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Harith Faisal
Anak muda yang belum berkahwin, yang tidak ada tanggungan, biasanya tak kisah sangat hendak urus duit. Asalkan setiap bulan cukup makan, minum, enjoy, ada tempat tinggal, sudah rasa bagus sangat dah. Bagi yang sudah berkahwin, mereka lain macam sikit. Mereka sudah ada tanggungan, sudah matang dari segi emosi. Tanggungjawab terhadap anak dan isteri adalah motivasi terbaik untuk uruskan kewangan dengan baik. Sebenarnya, sama ada kau sudah berkahwin atau belum, kau tetap b Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Robert T. Kiyosaki
BUKU KEWANGAN PERIBADI NO. 1 SEPANJANG ZAMAN Menghapuskan mitos yang menyatakan kita perlu memiliki pendapatan tinggi untuk menjadi kaya – terutama dalam dunia di mana teknologi, robot dan ekonomi global mengubah peraturan dunia Mengajar berkenaan mengapa memperoleh dan membina aset lebih penting bagi masa depan kita berbanding gaji yang besar – dan juga berkenaan manfaat cukai yang dinikmati oleh para pelabur dan pemilik bisnes Mencabar kepercayaan bahawa rumah kita a Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Anthony Robbins
Buku ini sebenarnya tidak memperkatakan tentang wang, ia menceritakan bagaimana hendak mencipta kehidupan yang kita inginkan. Sebahagian daripadanya memperkatakan tentang membuat keputusan terhadap peranan wang yang kita mahu dalam kehidupan masing-masing. Kita semua memiliki wang dalam kehidupan, apa yang penting adalah kita tidak membiarkan wang itu menguasai kita. Barulah kita bebas untuk menjalani kehidupan sebagaimana yang kita inginkan. Learn More
USUAL: RM100.00

NOW: RM 100.00 (-0%)

MEMBER: RM 90.00 (-10%)

By Mohd Zulkifli Shafie
Bukan mudah, tapi ia tidak mustahil. Sesiapa sahaja mampu bebas daripada hutang jika ada ilmu, kesedaran dan keazaman yang kuat. Kebanyakan mereka yang mengadu masalah kewangan, bukan disebabkan gaji yang diterimanya tak cukup, tetapi disebabkan masalah hutang yang dibuatnya sendiri. Bukan tak boleh berhutang, namun biarlah berhutang pada perkara yang benar-benar perlu, dan berhutanglah secara bijak (yang menjadikan kita lebih kaya). Beban kewangan terbesar bagi kebanyakan ra Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 16.00 (-20%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By
Persediaan yang lengkap adalah amat penting bagi semua bakal Haji dan Umrah sebelum menyahut panggilan Baitullah. Bukan sahaja dari segi fizikal, kesihatan dan kewangan malah persediaan dari segi psikologi dan ilmu amat dituntut. Buku kecil yang mudah bawa ini adalah teman yang ideal untuk bakal tetamu Allah dalam menunaikan rukun Islam yang kelima. Susunan amalan rukun, wajib dan sunat dipersembahkan secara ringkas dan praktikal. Disertakan dengan doa-doa serta amalan-amala Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Hjh Siti Nadzrah
Buku ini adalah nukilan Hjh. Nadzrah Sheh Omar, Mom No.1 Malaysia. Beliau telah menulis buku BESTSELLER "Membina Keluarga PROFAZZ" dan "Membina Keluarga PROFAZZ 2". Hjh. Siti Nadzrah lebih dikenali sebagai Ummi PROFAZZ telah berjaya mendidik 5 orang anak lelaki menjadi huffaz al-Quran dan pada masa yang sama mereka berkerjaya dalam pelbagai bidang professional seperti peguam, doktor, pengurus syarikat dan jurulatih motivasi. Fokus dalam buku ini ialah pendedahan Pengala Learn More
USUAL: RM37.00

NOW: RM 37.00 (-0%)

MEMBER: RM 33.30 (-10%)

By Mitsunobu Kojima
Aku kucing bernama Tama yang lahir di Stesen Kishi. Aku sangat sayangkan tempat ini, tren dan penggunanya. Suatu hari, stesen hampir ditutup kerana masalah kewangan. Sedihnya! Aku tidak mahu! Nanti aku sudah tidak dapat berjumpa dengan semua orang. Aku putuskan untuk jadi ketua stesen dan selamatkan semuanya. Memanglah susah, tetapi dengan rakan-rakan yang ada, kami berusaha menjalankan tugas. Miau! Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Shamsuddin Kadir
Jangan baca buku ini sekiranya:  Kita sudah beli rumah sewaktu umur 25 tahun ke bawah.  Kita berbelanja kurang daripada duit gaji.  Kita ada sumber pendapatan bulanan kedua dan ketiga yang bukan MLM.  Kita sudah pandai guna duit orang lain untuk beli rumah.  Kita pandai guna duit orang lain untuk melabur.  Kita sudah beli rumah dengan 90 peratus diskaun.  Kita beraya ikut Islam bukannya orang Islam.  Kita tahu modus operandi semua skim cepat k Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Hajah Rohani Datuk Hj Mohd Sha
Apakah maksud kekayaan yang sebenar? Berapa banyak wang yang kita perlukan untuk bahagia? Kenapa kita sentiasa merasa tidak cukup? Kebiasaannya, berapa banyak pun wang yang kita miliki, pasti kita masih belum puas dengan apa yang kita ada. Itu yang menyebabkan selalu terjadi, setiap kali gaji kita hanya dapat memegangnya sekejap. Duit gaji akan diagihkan untuk membayar hutang dan pada hujung bulan kita kembali menghitung hari untuk menerima gaji semula. Jangan biarkan rutin Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Shamsuddin Kadir , Ain Muhammad
Biar nampak miskin harta, asalkan tak miskin minda. Pernahkah kita bertanya khabar bagaimana kesihatan gaji kita hari ini? Sihat atau kritikal? Dompet kita berisi atau makin mengempis? Ataupun dompet kita ada penyakit obesiti resit sahaja? Mungkin kita tidak menyedari bahawa kebanyakan wang di tangan kita selalu tak pernah rasa cukup disebabkan terlalu ikut kehendak kata orang, bukan ikut kata diri sendiri. Kerana mahu tutup mulut orang daripada mengkritik, lalu kita be Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 14.40 (-20%)

MEMBER: RM 14.40 (-20%)

By Harith Faisal
Simpan dan Labur Gaya Orang Muda Sebaik sahaja mendapat gaji pertama, pelbagai keinginan muncul di kepala. Maklumlah teruja kerana pertama kali memegang duit hasil titik peluh sendiri. Andai ketika itu kita tersilap langkah mengatur bajet bulanan, pasti ia akan memberi kesan kepada kewangan kita. Jadi, sebagai anak muda yang sangat berwawasan, kita kena bijak dalam mengatur dan merancang kewangan masing-masing. Tanpa mengira sama ada bergaji besar atau kecil, semua kita Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Wan Roslan Wan Salleh
BUKU INI AKAN MENGUBAH CARA ANDA BERFIKIRTENTANG WANG Ramai orang begitu teruja menginginkan kehidupan yang luar biasa apabila melihat secara fizikal kekayaan dan kesenangan hidup yang dimiliki yang membuatkan hati berdetik dan berdebar-debar mencari formula yang memungkinkan kita pun boleh menjadi kaya seperti mereka. Malangnya, kerana kita tidak punya banyak ilmu maka kaya yang cuba kita capai adalah kaya yang cuba disegerakan, seperti terlibat dalam skim cepat kaya. Buk Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Candy Factory
Presiden Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) telah ditetapkan dan putera lain juga diberi peranan masing-masing. Tugas pertama mereka ialah mengawal bajet sekolah. Namun sikap keras kepala menyebabkan mereka tidak mencapai kata sepakat dalam semua hal, termasuklah agenda kewangan. Bolehkah mereka mengenepikan perbezaan pendapat dan perselisihan demi matlamat bersama? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 9.60 (-20%)

MEMBER: RM 9.60 (-20%)

By Noorfadzillah , Aziah Zainal , Helmi Effendy , Aida Adia
ZON HITAM – HELMI EFFENDY ~Tiada yang lebih gelap daripada sisi gelap seorang manusia~ Lapangan Terbang Hang Nadim di Eurasia dirampas oleh kumpulan pengganas. Dalam masa yang sama, sebuah pesawat yang telah hilang lima tahun lalu muncul secara tiba-tiba. Tidak lama kemudian, lapangan terbang itu diselubungi gelombang hitam yang tidak diketahui dari mana datangnya. Apa sebenarnya yang terjadi? Misteri apakah yang sedang melanda lapangan terbang itu? Bala tidak berhenti me Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Alwi Adam
Idea sendat padat untuk meningkatkan IQ kewangan anda! Learn More
USUAL: RM38.00

NOW: RM 38.00 (-0%)

MEMBER: RM 34.20 (-10%)

By Anuar Haniff
Buku ini merupakan himpunan artikel soal jawab antara pembaca majalah Gen-Q (majalah berkonsepkan isu semasa anak muda) yang dikelolakan oleh al-fadhil Ustaz Fauwaz Fadzil Noor. Menariknya mengenai buku ini, setiap isu atau soal jawab dikemukakan secara santai dan bersahaja bagi memudahkan pemahaman para pembaca khasnya golongan remaja. Modus penyampaian dan penerangan berkenaan hukum hakam yang berat. Turut dapat difahami dengan gaya bahasa yang mudah dan mesra pembaca. Sela Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By E-Room
Keluarga Bakhil terus berusaha gigih demi membeli rumah baharu. Bagi membantu suaminya, ibu Dol Rong telah mula berniaga. Dol Rong dan kakaknya juga mula bekerja sambilan serta membuka akaun bank yang berlainan supaya dapat menguruskan wang mereka secara bijaksana. Nampaknya, Keluarga Bakhil sudah bersiap sedia. Adakah mereka akan berjaya? --------------------------------------- Pada pendapat anda, bagaimana kita dapat menjadi kaya? Sesetengah orang berpendapat baha Learn More
USUAL: RM14.90

NOW: RM 14.90 (-0%)

MEMBER: RM 13.41 (-10%)

By
Persediaan yang lengkap adalah amat penting bagi semua bakal Haji dan Umrah sebelum menyahut panggilan Baitullah. Bukan sahaja dari segi fizikal, kesihatan dan kewangan malah persediaan dari segi psikologi dan ilmu amat dituntut. Buku kecil yang mudah bawa ini adalah teman yang ideal untuk bakal tetamu Allah dalam menunaikan rukun Islam yang kelima. Susunan amalan rukun, wajib dan sunat dipersembahkan secara ringkas dan praktikal. Disertakan dengan doa-doa serta amalan-amala Learn More
USUAL: RM8.00

NOW: RM 8.00 (-0%)

MEMBER: RM 7.20 (-10%)

By Robert T. Kiyosaki
“Melentur buluh biarlah dari rebungnya” Seperti yang sering dicanang oleh Robert sendiri, ilmu pengetahuan tentang kewangan tidak diajar di sekolah, sedangkan ia perkara asas yang seharusnya didedahkan kepada anak-anak dari awal usia. Namun, mampukah anak-anak kita mendengar serta memahami maklumat-maklumat serius berkenaan kewangan, contohnya hutang, pelaburan, tanggungjawab kewangan dan sebagainya? Datang dalam pakej novel grafik, Rich Dad's Escape The Rat Race ad Learn More
USUAL: RM11.90

NOW: RM 11.90 (-0%)

MEMBER: RM 10.71 (-10%)

By Jack Canfield , Mark Victor Hansen , Les Hewitt
• Mengapa saya masih tidak kaya? • Mengapa saya tidak sebijak orang lain? • Mengapa kerjaya saya masih di tahap yang sama? Mengapa kita masih tidak dapat mencapai apa yang dimahukan dalam hidup? Apakah halangan utama kita? Semalam, hari ini, mahupun 10 tahun akan datang, penyebabnya tetap sama, iaitu, KURANGNYA FOKUS. Menerusi The Power of Focus, kita akan dapat merungkai strategi fokus secara spesifik daripada individu-individu yang terkenal dan berjaya. Ant Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.91 (-10%)

By Dr Ahmad Riawan Amin
“Wahai umat manusia, sesungguhnya janji Allah adalah benar, maka janganlah kamu diperdayakan oleh kemewahan hidup di dunia, dan janganlah syaitan yang menjadi sebesar-besar penipu itu berpeluang menyebabkan kamu terperdaya dengan (kemurahan) Allah (lalu kamu lalai dan menderhaka).” (Fathir:5) Kerosakan ini termasuklah dalam hal kewangan yang turut ditelunjuki penipuan dan penyelewengan di seluruh dunia, lalu runtuhlah institusi ekonomi sesebuah negara itu. Learn More
USUAL: RM35.90

NOW: RM 35.90 (-0%)

MEMBER: RM 32.31 (-10%)

By Shah Razali (Dsr)
Untuk hidup kaya dan bebas kewangan, langkah pertama adalah menguasai strategi gandakan duit, dikenali sebagai MESIN DUIT AUTOMATIK. Learn More
USUAL: RM35.90

NOW: RM 35.90 (-0%)

MEMBER: RM 32.31 (-10%)

By Goh Hui Lee
Buku ini bertujuan memperkenalkan kaedah-kaedah mendidik anak-anak tentang pengurusan kewangan. Ramai orang yang ingin mencapai kebebasan kewangan dalam kehidupan. Lebih-lebih lagi kes muflis yang semakin serius. Buku ini dapat dimanfaatkan oleh ibu bapa yang berminat untuk mengetahui tentang kaedah-kaedah mendidik anak-anak tentang pengurusan kewangan. Selain itu, konsep cara pendidikan kewangan anak-anak kaum Cina banyak dimasukkan di dalam buku ini. Hal ini bukanlah dengan Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.10 (-10%)

By Henry Makov
Konsep dan idea utama ini diperkenal ketika Eropah berada dalam zaman gelap, membuatkan golongan elit menerimanya dengan penuh teruja. Illuminati dianggap sebagai revolusi menghapuskan kekejaman golongan pertengahan dan Diraja! Pertubuhan ini berkembang mudah dan dibiayai oleh sokongan Rothschild, penjana sumber kewangan Yahudi. Sehingga hari ini, usaha dan matlamat mereka menakluk dunia kian tercapai dengan campur tangan yang meluas, dalam bidang ekonomi, perfileman dan p Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 37.90 (-0%)

MEMBER: RM 34.11 (-10%)

By John Coleman
Matlamat utama mereka adalah membina Dunia Baru atau ‘New World Order’ di bawah satu pemerintahan. Mereka juga penyebab kerunthan ekonomi dunia, pengacau total dalam politik antarabangsa. Mereka inilah dalang setiap perselisihan agama, menyeleweng institusi kewangan, punca kepada perang dunia sehinggalah kepada perang-perang besar hari ini. Berstatus ‘pertubuhan rahsia’ dan pemerintah dunia, Comitee 300 dihuni oleh sekelompok kelas penguasa tertinggi, termasu Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.91 (-10%)

By Hajah Rohani Datuk Hj Mohd Shahir
Ubahlah cara anda melihat wang dan cara mengurusnya! Keadaan ekonomi akan lebih mencabar. Wang atau pendapatan yang kita bakal raih mungkin akan naik atau turun. Namun, ia tidak begitu penting berbanding CARA PENGURUSAN KEWANGAN kita. Jika cara kita menguruskannya tidak berubah, hasilnya sama sahaja. Muhasabahlah cara pengurusan kewangan kita dengan setelus-telusnya. Janjilah pada diri dan keluarga untuk berubah ke arah yang lebih bernilai, berhemah dan bertanggungjaw Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 16.00 (-20%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By Mohd Zulkifli Shafie
Buku “Wang Emas” berbeza dari buku-buku lain yang ada di pasaran. Hampir kesemua buku-buku emas di pasaran bercakap tentang “beli harga rendah jual harga tinggi”, tetapi buku Wang Emas memberikan penekanan manfaat simpanan emas selain beli harga rendah jual harga tinggi. Buku Wang Emas juga menunjukkan jalan secara praktikal bagaimana simpanan emas untuk mampu membantu meningkatkan kedudukan kewangan setiap orang daripada mendisiplinkan diri menyimpan setiap bulan seh Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Harith Faisal
Tip & Motivasi Beli Rumah Untuk Orang Muda Benarkah kita tidak mampu membeli rumah? Sebenarnya, kita takut nak beli rumah bukan sebab tidak mampu, tetapi kita tidak tahu caranya. Apabila ada ilmu, keyakinan akan datang kemudian. Ilmu pelaburan hartanah dan ilmu pengurusan kewangan perlu seiring. Kedua-duanya perlu untuk memiliki sebuah rumah. Semakin lambat anda beli rumah, semakin banyak peluang yang anda terlepas. Dahulukan mana yang patut didahulukan. Kalau belum m Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By E-Room
Keluarga Bakhil terpaksa berpindah ke flat yang sempit akibat tekanan kewangan. Mereka bertekad berpindah ke rumah besar semula. Apakah langkah yang akan diambil oleh mereka? ------------------------------------------------- Bagaimanakah kita hendak menjadi orang kaya? Adakah kita perlu memperoleh banyak wang? Sudah pasti kita perlu memperoleh banyak wang. Namun, wang yang kita peroleh akan habis juga suatu hari nanti jika kita tidak berbelanja dengan bijak. Jadi, ba Learn More
USUAL: RM14.90

NOW: RM 14.90 (-0%)

MEMBER: RM 13.41 (-10%)

By Wan Kamarul Ariffin
Seringkali apabila ditanya apakah jawapan bagi soalan matematik ini - RM3+RM3xRM3 ramai orang akan menjawab RM 18 walhal jawapan sebenarnya ialah RM12 kerana mengikut hukum matematik operasi darab perlu dilakukan terlebih dahulu dan operasi tambah dilakukan kemudian. Jawapan bagi soalan ini boleh diuji dengan menggunakan kalkulator saintifik. Begitulah juga dalam aspek pengurusan kewangan kita di mana kita mengutamakan yang utama dan mengetepikan yang tidak utama. Kesilapan Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Hajah Rohani Datuk Hj Mohd Shahir
Dalam mengharungi keperluan kehidupan sehari-hari, adakah di antara kita pernah merasai perasaan ‘kecukupan' wang? Jika ‘cukup' pun amat sukar rasanya untuk kita menikmati keadaan wang yang melimpah ruah sekiranya keadaan kita tidak berubah. ‘Cukup' merupakan istilah yang relatif buat seseorang individu dengan individu yang lain. Dalam bahasa mudah, cukup buat Individu A tidak semestinya cukup buat Individu B. Usahlah takut dilabelkan sebagai ‘kedekut' oleh masyara Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Dr. Asmadi Mohamed Naim
Buku ini menjelaskan pelbagai isu kewangan dan muamalat yang sering menjadi isu dalam masyarakat Muslim hari ini. Setiap persoalan dihuraikan dengan definisi, diperjelaskan dengan contoh dan dikukuhkan dengan dalil serta fakta yang sahih oleh penulis yang berpengalaman luas dalam muamalat dan kewangan Islam. Antara isu yang diberi pencerahan:  Berniaga melalui internet  Jual beli rumah melalui bank  Riba tambahan bayaran  Awas pelaburan emas  Hukum-haka Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Ustaz Ku Muhamad Asmadi
Sedekah bukan sahaja berbentuk kewangan dan harta benda. Bahkan sedekah mencakupi aspek tenaga, usaha, tindakan, ketelusan dan ketulusan dalam usaha melebarkan manfaat buat diri, masyarakat serta umat manusia. Sabda Rasulullah SAW yang bermaksud, “Setiap kebaikan dan kebajikan itu adalah sedekah.” Inilah prinsip yang mesti dipegang oleh setiap Muslim agar setiap detik kehidupan itu terus-menerus diberi ganjaran pahala yang besar di sisi Allah. Ingatlah, derma daripada seo Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Khalifi Elyas Bahar
Seruan ke Tanah Suci adalah satu seruan rahmat daripada Tuhan kepada hamba-Nya. Tidak semua orang dipanggil dan diseru dalam masa yang sama sebagai tetamu-Nya. Ada yang sudah direzekikan dengan kesihatan dan kewangan yang baik, namun masih tidak berpeluang menunaikan haji mahupun umrah. Begitu juga sebaliknya. Perkara ini merupakan rahsia Allah SWT. Tugas kita sebagai hamba-Nya harus berusaha semaksimum mungkin untuk ke sana. Justeru itu, naskhah ini akan menghuraikan deng Learn More
USUAL: RM11.00

NOW: RM 11.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.90 (-10%)

By Faizul Ridzuan
Buku karangan Faizul Ridzuan ini mengisahkan seorang pemuda biasa yang mempunyai kepakaran dalam bidang pelaburan hartanah. Menariknya, beliau bukanlah berasal dari keluarga kaya. Malahan ketika beliau memasuki bidang pelaburan hartanah ini, beliau sebenarnya adalah seorang pekerja biasa namun berjaya mengumpul aset hartanah sehingga 23 buah unit hartanah ketika umur beliau belum mencecah 30 tahun. Ia memang merupakan pencapaian yang menakjubkan kerana bukan mudah untuk membe Learn More
USUAL: RM34.90

NOW: RM 34.90 (-0%)

MEMBER: RM 31.41 (-10%)

By Hj Mohamad B. Lamin
Buku RAHSIA HAJI: FALSAFAH DAN HIKMAHNYA MENURUT AL-QURAN DAN SUNAH ini memperincikan pemahaman yang lengkap tentang ibadah haji. Haji dilihat sebagai ibadah dan bukan sebagai adat semata-mata. Ibadah haji digarap dari permulaan kewujudan Kaabah hingga kepada fungsi dan hikmah keberadaannya pada hari ini. Dalam lain perkataan bagaimana ibadah haji ini boleh meningkatkan kualiti hidup umat Islam dalam pelbagai aspek. Di dalam buku ini, diterapkan nilai-nilai 'kenikmatan' iba Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Mohd Nadzri Kamsin
Bab pertama buku ini menceritakan secara sepintas lalu mengenai sebuah bangsa yang menganggap diri mereka sebagai bangsa istimewa dan menjadi pilihan Tuhan. Ini kerana kebanyakan nabi lahir dari kalangan mereka. Malah salah satu surah dia dalam Al-Quran juga dinamakan sempena nama bangsa mereka. Bab kedua pula menghuraikan serba sedikit mengenai sejarah diaspora mereka yang panjang dan unik. Bagaimana komuniti bangsa ini boleh wujud hampir di seluruh dunia? Bagaimana sejarah Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 37.90 (-0%)

MEMBER: RM 34.11 (-10%)

By H.M. Amrin Rauf & Rizem Aizid
Ketenangan dan ketenteraman yang diperoleh oleh seseorang yang mengamalkan Solat Tahajjud memiliki nilai kerohanian yang tinggi. Sebabnya, dalam Solat Tahajjud terdapat dimensi zikrullah (mengingati Allah s.w.t.). Allah Taala menjelaskan di dalam Surah Ar-Ra'ad ayat 28: "(iaitu) orang yang beriman dan hati mereka menjadi tenteram dengan mengingati Allah. Ingatlah hanya dengan mengingati Allah jua hati menjadi tenteram." Sentiasa mengingati Allah s.w.t. menjadikan hati tena Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Gary Allen
kenapa Rockefeller tidak pernah tercatat sebagai orang terkaya di dunia? Seakan menutupi kebohongan tentang keluarga yang mengendalikan perekonomian dunia itu. Dengan menikmati kemewahan beratus bangunan mewah, beribu pelayan, barangan bernilai jutaan dollar dan pelbagai harta lain yang tidak terhitung, meletakkan Rockefeller sebagai pengaruh tertinggi Pengaruh dalam PBB, industri minyak, kewangan dunia, pendidikan, siri peperangan dunia, pembangunan Israel, permainan ekon Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 37.90 (-0%)

MEMBER: RM 34.11 (-10%)

By Dr.Muhammad Rawwas Qal'aji
Utusan halal dan haram di dalam Islam tidak hanya terbatas kepada urusan makan dan minum sahaja. Sebaliknya is melibatkan urusan penyimpanan wang, pinjam meminjam sewaan, wakil, jualan dan lain-lain. Banyak orang berdoa setiap kali selepas menunaikan solat, agar dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki. Doa sebegini tidak dinafikan adalah antara doa yang baik dan tidak bercanggah dengan al-Quran dan juga al-Hadis. Walau bagaimanapun perlu disedari, panjang umur, tidak ada man Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 16.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.40 (-10%)

By Lufti Latif
Buku ini ditulis bagi berkongsi idea-idea tentang kewangan untuk mahasiswa agar golongan ini mampu untuk survive dalam kehidupan yang penuh dengan cabaran. Selain itu, turut mendorong mereka untuk terus berusaha mengumpul wang dan meningkatkan pendapatan dari semasa ke semasa. Tidak mustahil, dengan usaha gigih yang dilakukan boleh memberikan kekayaan dan kebahagiaan buat mahasiswa di Malaysia. Kita perlu melakukan sesuatu jika ingin berjaya. Maka sebelum itu, kita harus bela Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Ahmad S.Lc , M.A
KEWANGAN PERIBADI SOAL JAWAB BERSAMA ANNUAR HANIFF Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Muhammad Zuhairi
Setiap hari kita menggunakan wang untuk jual beli produk ataupun membayar perkhidmatan. Namun bagaimana pengurusan tersebut dijalankan, itulah yang perlu dititikberatkan. Kewajipan kita dengan memastikan sumber rezeki, cara pengurusan dan ke mana ia disalurkan perlu menepati piawaian syariat Islam. Paling penting perbelanjaan kita mestilah bersih daripada riba, tidak terlalu boros atau kedekut, tiada penyelewengan dan menghormati hak orang lain. Kewangan Harian Kita Halal @ H Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By Robert T. Kiyosaki
Pernahkah kita tertanya-tanya... Mengapa sesetengah pelabur mampu menjana pendapatan lumayan dengan risiko yang sedikit sementelah pelabur-pelabur lain hanya mampu balik modal sahaja? Mengapa terdapat individu yang kerap bertukar-tukar profesion sedangkan ada individu lain yang nekad berhenti kerja dan membina empayar perniagaan sendiri? Adakah perubahan Zaman Perindustrian kepada Zaman Maklumat memberi makna dan kesan kepada kita dan keluarga? Bagaimana kita dap Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

59 Item(s)

*

Back to Top