Popular
Popular
0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Kisah Nabi 'Found 938 Related Products
By
Koleksi Cerita Teladan daripada Al - Quran dan Hadis menghimpunkan pelbagai cerita yang sarat dengan pengajaran. Kanak - kanak dapat mendalami cerita - cerita yang disulami dengan nilai - nilai murni yang mampu mendidik mereka ke arah yang lebih baik. Keistimewaan Buku ini adala perkatan - perkataanya dicetak dengan dua warna mengikut suka kata. Ia akan memudahkan bacaan anak - anak anda walaupun masih dalam proses belajar. Mudah - mudahan buku ini dapat memberi ikhtibar kepa Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.91 (-10%)

By
Nabi Muhammad s.a.w merupakan rasul terakhir yan diutuskan kepada umat manusia. Baginda membawa rahmat ke seluruh alam semesta. Baginda bukan sahaja diangkat menjadi utusan Allah tetapi juga sebagai khalifah Islam yang mengetuai angkatan tentera Islam. Baginda juga menyatukan umat Islam di Mekah dan Madinah dengan mempersaudarakan mereka sewaktu peristiwa hijarh ke Madinah. Baginda membawa perubahan besar sewaktu zamanya dengan mengajarkan erti kehidupan, persaudaraan dan jug Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.91 (-10%)

By Keladi
Kompilasi Keladi Tak Lapuk Dek Zaman! Spesel buat kipas-susah-mati kisah alam Nusantara, karya terunggul artis komik berbakat besar, Keladi kini menemui korang! Nak tema cinta, seram, aksi, kepahlawanan dan macam-macam lagi? Semuanya dikumpul dalam satu komik! Tak dilupakan nilai pengajaran dalam setiap ceritera yang bakal membuka mata dan buat korang menilai kehidupan dari sudut pandang berbeza. Dah bersedia untuk ke dunia Keladi? Jom, gerak sekali! AMARAN: Ilust Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

Out of stock

By Artis Komik Kadokawa Gempak Starz
8 Penulis Selongkar Kisah Merinding! Adakah tangkal bakal menjadi penyelamat atau kacau-bilaukan hidup? Jom korek misteri dan rahsia tersembunyi. Karya seram artis komik ini bersedia untuk memasuki ruang kelam Dari Alam Angker... Piano Merah Bacalah Lagi Baran Lakonan Hidup Penangan Bawa Aku Balik! Hollow Seeker Keliru Lorong Bangunan Kotak Komplot Bala Penangkal Rumah Hantu Puan Rama-Rama Gambar Bilik 404 Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By Pochi Kashiwa , Lain-lain
Kompilasi enam cerita seram yang buat korang merinding dan terharu pada masa sama! Hantu Tandas Hanako - Pochi KASHIWA Rumah Moyang Zashiki-Warashi - Keiko NOTOYAMA Suatu Hari Nanti - Itu Pasti! - Junko KAGARI Bayang-Bayang Beg Sekolah - Junko KAGARI Patung Meratap - Kirara HIMEKAWA Ikatan Tak Terlihat - Maki SUGAWA Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 16.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.00 (-0%)

By Izzuddin Al Jitrawiy
Penulisan kali ini lebih menumpukan kisah, sejarah dan poin-poin penting berkenaan bangsa dan alam Melayu itu sendiri. Tidak terlalu ilmiah dan berat untuk dibaca kerana objektif karya kali ini adalah untuk memberikan pengetahuan di luar jangka para pembaca sekalian. Tidak banyak kisah, sejarah dan fakta menarik dihidangkan kepada kita semua sebagai orang Melayu. Banyak sisi negatif dan meragukan sahaja dihidangkan kepada kita semua sebagai orang Melayu. Banyak sisi negatif d Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 31.92 (-20%)

By Najla Adi
Naskhah Jiwa Ke Jiwa ini telah ditulis mewakili jiwa anak remaja masa kini. Buku ini bukan hanya untuk remaja itu sendiri, tetapi juga kepada ibu bapa agar dapat lebih memahami gelodak jiwa remaja sendiri. Perjalanan luahan rasa ini digarap dengan menggunakan gaya story telling. Gabungan bicara hati seorang aku terasa sangat dekat dijiwa. Banyak kisah-kisah yang berunsur nasihat agar remaja banyak menyedari hal-hal yang tidak patut dan patut dilaksanakan. Sebuah buku healing Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Faizah Ahmad
Naskhah buku FAHAMI AKU ini membawa pembaca untuk memahami jiwa penghidap depression dan juga untuk penghidap depression sendiri untuk memahami situasi dan kesakitan yang dialami. Penulis berkongsi kisah bagaimana perjuangan melawan penyakit ini bermula sehinggalah sembuh. Penulis berkongsi banyak tips penyembuhan untuk penghidap depresi. Bahkan banyak perkara dikongsi agar penghidap lebih memahami situasi yang dihadapi. Ini adalah penting kerana dapat menaikkan semangat dan Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Bushra Talib
Di Sebalik 114 Nama-Nama Surah merupakan sebuah buku yang merungkai kisah-kisah di sebalik nama-nama surah yang terkandung di dalam Al-Quran. Buku ini cukup ringkas dan padat dengan ilmu pengetahuan tentang kisah yang terkandung di dalam Al-Quran. Buku ini sesuai sebagai permulaan untuk pembaca yang ingin memahami Al-Quran, khususnya buat pembaca yang baru belajar untuk mendalami Al-Quran. Buku ini sesuai untuk dijadikan bahan belajar kerana kandungannya yang mudah untuk difa Learn More
USUAL: RM60.00

NOW: RM 60.00 (-0%)

MEMBER: RM 48.00 (-20%)

By
Siri Upin Ipin Kisah Kami di musim Ketiga bahagian 1 ini berkisar tentang kisah Upin & Ipin seharian bersama Opah dan Kak Ros. Jomkita ikuti kisah mereka dalam Siri Kisah Kami kali ini dengan pelbagai cerita lucu yang menarik dan pengalaman mereka bersama kawan - kawan baik mereka. Jangan lupa dapatkan juga sambungan musim ketiga bahagian 2 untuk dijadikan koleksi simpanan komik kesayangan anda. Learn More
USUAL: RM25.90

NOW: RM 20.90 (-19%)

MEMBER: RM 20.90 (-19%)

By
Siri Upin ipin Kembara Kami di musim ketiga bahagian 2 ini berkisar tentang kisah penggembaraan aksi Upin Ipin. Ikuti kisah mereka dalam siri Kembara Kami kali ini dengan pelbagai cerita aksi kembara yang menarik mereka bersama kawan - kawan baik mereka. Jangan lupa dapatkan juga koleksi Upin Ipin edisi komik yang lain untuk dijadikan koleksi simpanan komik kesayangan anda. Learn More
USUAL: RM25.90

NOW: RM 20.90 (-19%)

MEMBER: RM 20.90 (-19%)

By
Didi & Friends Rescue Squad (DRS) ialah pasukan penyelamat kecemasan di Bandar Hora Horey. Ikuti kisah keberanan Didi, kecerdasan Nana dan kecekapan Jojo menggunakan kenderaan pelbagai guna mereka dan pelbagai bentuk gajet untuk membantu penduduk dalam apa jua keadaan. DRS turut berkongsi petua cara keselamatan dan kemahiran menyelamatkan nyawa kanak - kanak selaras dengan semangat untuk mendidik. Dapatkan koleksi komik DRS ini dan jadikan ia salah satu koleksi kesayangan and Learn More
USUAL: RM25.90

NOW: RM 25.90 (-0%)

MEMBER: RM 25.90 (-0%)

By Neelofa , Haris Ismail
Dunia ini sudah tua, dan ia pasti akan berakhir. Namun, bilakah dan bagaimanakah episod akhir dunia ini akan berlaku? Jika kita masih hidup, bagaimanakah kita akan menghadapinya? Adakah kita akan tergolong dalam golongan yang beriman atau sebaliknya? Buku ‘Timeline Akhir Zaman’ ini akan merungkaikan perjalanan dan cabaran setiap tanda-tanda besar menuju Hari Kiamat; bagaimana situasi genting dan mencabar untuk mempertahankan aqidah Islam dalam masa yang sama manusia berge Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Farid Al-Din Attar
Para Wali Allah tidak terkenal dengan kegagahan pada fizikal atau tubuh badan seperti ahli-ahli tinju dunia misalnya Mike Tyson atau Muhammad Ali ketika di zaman kegemilangan mereka. Tetapi para Wali Allah terkenal dengan kegagahan atau ketahanan pada hati mereka. Hati Wali-Wali Allah gagah dan tahan menanggung segala pukulan ribut taufan kerana kukuh akar tunjangnya. Segala musibah yang menggoncangkan hati orang awam tidak menjejaskan hati Wali-Wali Allah apabila ditimpa ke Learn More
USUAL: RM28.90

NOW: RM 28.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.01 (-10%)

By Mohd Nadzri Kamsin
Empayar China telah melakar sejarah sebagai salah satu empayar agung yang wujud pada masa lampau dan kini terus hidup melalui fasa revolusi dan transformasi, sesuai dengan peredaran zaman. Banyak khazanah yang telah ditinggalkan baik dalam bentuk arkeologi mahupun pengajaran yang berguna untuk umat manusia. Buku ini menampilkan kisah perkembangan empayar China dari zaman penubuhan hingga ke zaman moden. Babak permulaan mengisahkan tentang bagaimana empayar ini terbentuk dan m Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 37.90 (-0%)

MEMBER: RM 30.32 (-20%)

By Ustaz Ibnu Selamat
Solat merupakan kewajipan dalam kehidupan umat Ialm. Nabi Muhammad SAW diisrakkan ke langit untuk menerima perintah solat. Solatlah amalan pertama yang akan dihisab di akhirat kelak. Oleh yang demikian, marilah kita sama-sama memperbaiki kualiti solat kita. Namun begitu, tanpa kita sedari terdapat beberapa kesilapan yang kita lakukan ketika mengerjakan ibadah solat yang sangat dituntut ini. Semoga dengan terhasilnya buku ini dapat memberi sedikit panduan kepada kita agar ber Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 27.00 (-10%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Siti Sujinah Sarnap
Ada info sejarah yang disangka benar tetapi kemudian apabila dilakukan kajian terperinci ia tidak tepat. Tidak terlepas juga sejarah tentang tamadun Melayu. Sejarah berubah dari masa ke masa apabila kajian dan penelitian terus dilakukan. Pada suatu masa kita pernah mengambil maklumat sejarah kita dari bangsa 'Orang Putih' yang kemudian baru kita sedar ia suatu penipuan. Penjajah telah keluar dari negara kita tetapi mereka meneruskan penjajahan melalui minda kita (ghuzwatul fi Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 37.90 (-0%)

MEMBER: RM 34.11 (-10%)

Out of stock

By
Buku ini merupakan himpunan cerita kreatif dan unik untuk menarik minat pembaca. Kisah Pengambaraan klasik yang penuh dengan watak mencabar dan lucu pasti berjaya mendapat tempat di hati pembaca. Learn More
USUAL: RM28.90

NOW: RM 28.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.01 (-10%)

Out of stock

By Syaznixon
"Ada beberapa hal dalam hidup yang kita perlu ungkapkan aksaranya tetapi takdir tak pernah menyebelahi kita berdua." Kata orang, cinta itu saling melengkapi. Itukah yang dimaksudkan bila Arjuna Nara, jejaka bisu dipertemukan dengan Embun, gadis buta? “Kalau awak ada dekat saya, awak kena ketuk dua kali macam ni. Okey?” – Embun Kemunculan Embun di teratak keluarga Arjuna Nara membuatkan jejaka itu tertanya-tanya, siapa Embun sebenarnya. Rasa ingin tahunya terhadap gad Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Sihanjir
Daji ialah seorang bapa tunggal dan hidup bersama anaknya yang baru di tadika bernama Natt. Walaupun Daji nak luangkan lebih banyak masa dengan Natt tapi dia sibuk dengan tugasnya sebagai pensyarah. Suatu hari di rumah, Daji terdengar perut Natt berkeroncong. Pada mulanya, dia teragak-agak nak masak tapi akhirnya dia sediakan juga untuk Natt. Tak sangka Natt betul-betul suka makanan tu hingga diorang tak sedar telah berborak panjang buat pertama kalinya... Mungkinkah Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 16.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.00 (-0%)

By
Boku No Hero Academia 我的英雄学院 JAP/ENG JAP(MOVIE WORLD HERO MISSION) E / C / M Midoriya Izuku ialah seorang pelajar sekolah menengah rendah dalam suatu dunia di mana orang yang mempunyai kuasa peribadi yang luar biasa (個性 kosei, "keperibadian", Bahasa Inggeris: Quirk). Namun, dia didapati kelainan kerana kekurangan kuasa tersebut sehingga dibuli orang sebayanya terutamanya dari Katsuki. Walau bagaimanapun, dia tetap mengimpikan mahu menjadi Adiwira (ヒーロ Learn More
USUAL: RM139.90

NOW: RM 125.91 (-10%)

MEMBER: RM 111.92 (-20%)

By Sheila Rosswitha Putri
Seharian di rumah bersama buah hati pasti ada banyak cerita-cerita menarik. Sheila Rooswitha Putri, seorang suri rumah tangga dan juga artis komik berkongsi pengalaman bersama 'sumber inpirasinya' dalam penghasilan komik Keluarga Lalala! Ayuh kita belek kisah mereka! Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.00 (-0%)

By
九尾狐传 第一季 Tale of the Nine Tailed Season 1 作为一只千岁九尾狐,白头大干山神李砚(李栋旭饰),为了让自己的初恋重生,自愿放弃了山神这种看起来权力不小的铁饭碗,跑去出入亡者理事局打工,在人世间降妖除魔;而他的初恋对象,在重生后变成了电视台《寻找都市传说》节目制作人南智雅(曹宝儿饰),日常工作是拿着一台摄像机,报道各类奇奇怪怪的 Learn More
USUAL: RM79.90

NOW: RM 71.91 (-10%)

MEMBER: RM 63.92 (-20%)

By Rozanna
Yang membataskan langkahmu hanyalah ketakutan seorang dewasa! Zahra — terpaksa menangguhkan semester PhD-nya dengan sejuta cerita terpendam. Dia memilih alam muzik tanpa mendedahkan punca sebenar: kanser glioblastoma, rahsia tersembunyi di sebalik senyuman pahit yang tergarit. Fared, pelarian Syria, membawa luka-luka yang merintis kisah kehilangan keluarga. Tragis, sarat dengan duka yang tidak pernah berkesudahan. Pertemuan mereka di Jerman bukan sekadar kebetulan, tetap Learn More
USUAL: RM39.00

NOW: RM 39.00 (-0%)

MEMBER: RM 35.10 (-10%)

Out of stock

By
B-Project: Kodou Ambitious Complete Box Set B-Project:鼓动 Ambitious 完整版 JAP (E / C / M) Ini kisah tentang Tsubaki, seorang kakitangan baru di jabatan A&R bagi syarikat rakaman terkenal, Gandala Music. Tsubaki ditugaskan untuk menyelia unit pujaan "B-Projek", di mana terbentuk daripada 3 kumpulan pujaan: Kitakore, Thrive dan MooNs. Ini kerja pertama Tsubaki, dan dia terlibat dalam pelbagai kejadian semasa dia mengurus dengan kumpulan pemuda ini; setiap mereka me Learn More
USUAL: RM59.90

NOW: RM 53.91 (-10%)

MEMBER: RM 47.92 (-20%)

By Zul Aimran Omar
The Empire – Perang-perang Rasulullah mengetengahkan siri peperangan Nabi Muhammad SAW dalam usaha mempertahankan Islam apabila digugat oleh pihak musuh. Setiap peperangan yang dihadapi oleh Baginda dirancang dengan teratur. Bagindalah sebenarnya yang terlebih dahulu menggunakan strategi-strategi terbaru dan terkini, sebelum ia ditiru oleh musuh-musuh Islam dengan menggunakan nama yang berbeza. Secara langsung, ia menjadi satu bukti bahawa umat Islam mampu menggegarkan duni Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Ibnu Ibrahim At-Tawari
Secara umumnya, pemerintahan dan pentadbiran Islam tidak terhenti selepas kewafatan Nabi Muhammad SAW. Permerintahan seterusnya diterajui oleh empat orang khalifah, iaitu Saiyidina Abu Bakar, Umar Al-Khattab, Uthman bin Affan dan Ali bin Abi Talib. Zaman tersebut dikenali sebagai Zaman Khulafaur Ar-Rasyidin. Pemerintahan tersebut merupakan contoh terbaik dalam sistem pemerintahan dan pentadbiran selepas zaman Nabi Muhammad SAW. Orang yang megetuai institusi ini dipanggil khal Learn More
USUAL: RM43.90

NOW: RM 43.90 (-0%)

MEMBER: RM 39.51 (-10%)

By Sri Rohayu Mohd Yusop
Hassan Basri terjumpa buku lama pusaka datuknya. Rupa-rupanya itu adalah jurnal Tun Cempaka pada era Perang Bendahara Pahang. Tun Cempaka menjadi saksi kepada pengajian seni pantun Kakandanya, Hassan Perwira dengan anak saudara Gabenor British, Katherine Cavenagh. Menjadi persoalan yang besar. Kenapa perempuan inggeris itu berminat hendak mendalami seni pantun Melayu sedangkan hubungan Melayu dan British sedang tegang? Hassan Basri tersentak. Sahabatnya Khadija menunjuk Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 26.10 (-10%)

MEMBER: RM 23.20 (-20%)

By Sri Rohayu Mohd Yusop
Hisyam masih lagi berusaha memujuk ayah angkatnya yang hilang semangat sejak kematian isteri. Dalam pada itu, datang seorang gadis Scotland bernama Sara Ramsay memberikan folio kulit kepada Hisyam. Di dalam folio itu tersimpan senaskhah buku lama dengan judul “The Malay Keris: Anecdotes of a Pahang Malay Matriarch” karangan Edward E. Frey. Hisyam tergamam. Itu buku nadir melebihi 100 tahun. “Kenapa awak berikannya kepada saya?” Hisyam menyoal Sara. “Baca dahul Learn More
USUAL: RM32.00

NOW: RM 28.80 (-10%)

MEMBER: RM 25.60 (-20%)

By Sri Rohayu Mohd Yusop
Muhammad Azim, seorang anak yang telah disisihkan oleh ayahnya sejak kecil tanpa sebarang alasan yang jelas. Namun, surat-surat lama dari England pada tahun 1881 yang ditinggalkan ayahnya telah menimbulkan pelbagai persoalan dalam dirinya. Sedang hidupnya dibelenggu rasa ingin tahu yang begitu mendalam, Haji Mus’ab telah mengajaknya untuk ke kota London bagi memenuhi jemputan daripada Royal Academy of Arts, London. Namun, itu bukanlah tujuan utamanya. Kedatangan mereka Learn More
USUAL: RM32.00

NOW: RM 28.80 (-10%)

MEMBER: RM 25.60 (-20%)

By Artis Komik Kadokawa Gempak Starz
CINTA, satu perasaan indah yang ingin dimiliki oleh sesiapa saja. Kemanisan cinta hanya dapat dirasai bila bersama dengan si dia yang selayaknya. Walau waktu berjalan, semoga cinta akan tetap abadi selamanya. Himpunan kisah romantis + manis oleh 3 artis komik lama dan baru. Korang dah bersedia untuk jatuh ke alam cinta? Hati-hati, jangan sampai terjerat! Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.00 (-0%)

By Syasya De Luna , Tiey Anam & Asmirose
Dunia gelap yang penuh misteri dan mistik. Pelbagai kisah dan pengalaman di alam remaja barangkali dijadikan cerita untuk direnungi. Beranikah anda melihat dan menyelami duni suram ini di dalam KEMBARA MISTIK REMAJA yang lebih santai, namun seramnya tetap meremang. Learn More
USUAL: RM13.00

NOW: RM 11.70 (-10%)

MEMBER: RM 10.40 (-20%)

By Medina Haura
Your eyes tell me the truth when all the things become a lie. Takdir adalah sebuah kenyataan yang menjadi rahsia semesta. Takdir jua mempertemukan dua insan bukan secara sengaja dan mengikat kenyatan yang belum pasti. Adakah mereka berada di tempat yang salah pada waktu yang salah? Entah… Kun fa yakun. “Sesuka hati nak baling batu dekat aku lepas tu blah macam orang tak bersalah! Memang jenis playboy Malaya ke? He's nothing!” — Irdina Safiya Zariff Arrazin nama di Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 25.20 (-10%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By Mohd Faizullizam
Selepas lebih dua ratus tahun pemerintahan penghulu besar bunian, Raja Ahmad Siguntang bersama adik kembarnya, Panglima Hitam Muhammad Siguntang di Wilayah Buana Selatan. Dunia jin digemparkan sekali lagi dengan kebangkitan kaum jin yang amat buas, tidak diketahui dari mana datangnya. Lebih memeranjatkan lagi, apabila kaum jin yang diketuai oleh raja jin yang amat perkasa, menyasarkan kedua kembar bagi tujuan ingin menjadi raja yang paling berkuasa di alam jin. Maka sekali Learn More
USUAL: RM40.00

NOW: RM 36.00 (-10%)

MEMBER: RM 32.00 (-20%)

By Nurul Syahida
Malam yang penuh acara di SMKA Kota Senja atau lebih dikenali sebagai SMAX. Di Dewan Besar, para pelajar baharu sedang melalui proses orientasi. Di kelas-kelas dalam bangunan sekolah, para pelajar lama sibuk dengan aktiviti masing-masing. Tapi nun di tingkat bawah, bertemankan malap lampu kalimantang dan tersorok di balik koperasi sekolah, seorang pemuda bernama Hadi dan seorang gadis yang mahu digelar Dot menghabiskan waktu prep malam mereka dengan kisah-kisah seram yang pe Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.20 (-20%)

By
Adik - adik sayang nabi kan? Jom kita kenali nabi pilihan Allah dengan membaca buku ini. Adik - adik boleh mencontohi akhlak mulia nabi Allah ini. Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By
Adik - adik sayang nabi kan? Jom kita kenali nabi pilihan Allah dengan membaca buku ini. Adik - adik boleh mencontohi akhlak mulia nabi Allah ini. Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By
Adik - adik sayang nabi kan? Jom kita kenali nabi pilihan Allah dengan membaca buku ini. Adik - adik boleh mencontohi akhlak mulia nabi Allah ini. Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By
Adik - adik sayang nabi kan? Jom kita kenali nabi pilihan Allah dengan membaca buku ini. Adik - adik boleh mencontohi akhlak mulia nabi Allah ini. Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Man Tsang
Ejen Ling dari Libra, iaitu Seksyen 0 organisasi antarabangsa diarah menjalankan satu misi. Namun perjalanan menyempurnakannya tak semudah yang disangka. Kini misi bukan hanya melibatkan seorang anak perempuan organisasi yakuza, Yanagiba Gumi yang berkebolehan ‘sinestetik’. Malah mereka turut menjadi sasaran ninja Jonin dari organisasi pembunuh, Karma. Kisah aksi berdarah di antara ejen, ninja dan yakuza kini bermula! Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.00 (-0%)

By Fujiko F Fujio
Nobita dan kawan – kawannya ambil keputusan untuk buat fiem mengenai hero. Diorang berlima jadi hero yang dipanggil ‘Pelindung Galaksi ‘ dan mula rakam kisah masing – masing yang melindungi keamanan angkasa. Tapi… apa cabaran yang sebenarnya menanti diorang? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.00 (-0%)

By
Adik - adik sayang nabi kan? Jom kita kenali nabi pilihan Allah dengan membaca buku ini. Adik - adik boleh mencontohi akhlak mulia nabi Allah ini. Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By
Adik - adik sayang nabi kan? Jom kita kenali nabi pilihan Allah dengan membaca buku ini. Adik - adik boleh mencontohi akhlak mulia nabi Allah ini. Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Nishiki
Alolo... si kucing pun ada pen-pal? Walaupun sibuk dengan gajet, seronok juga layan surat. kan? Tak kisahlah old skool ke apa. Janji terus cun dan comel macam Meow dan kawan-kawan. Hah... jangan lupa jaga kesihatan. Yang pasti jangan terlebih dan terkurang makan agar sihat dan kekal aktif macam si kucing kita. Yeah! Lawak Pasal Meow 15 terus cergas untuk ceriakan hari korang! Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By Chen Qiao Rong , Qiao Meow
Jika kata-kata sukar diluahkan, gunakan saja bahasa kucing. Di dalam sebuah kelas tahun tiga,ada seorang gadis yang tak pandai bersosial bernama Wu Xiao Rong. Dia ralit melihat rambut gaya ekor kuda milik si gadis comel bernama Tong Ke Wei yang duduk di depannya. Entah macam mana Xiao Rong terpegang lalu tertarik rambut Ke Wei. Biarpun berbeza personaliti, mereka mula berkawan rapat.Gemar lukis komik bersama-sama dan menggunakan bahasa kucing untuk luahkan perkataan yang tak Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By Abu Mazaya Al-Hafiz
Di tengah kehidupan moden di mana umat manusia mula hanyut terlena dengan kehidupan duniawi, ramai di antara mereka yang kehilangan panutan dan mengalami krisis nilai akhlak. Ajaran agama tidak lagi diendahkan, sifat saling menghormati antara satu sama lain kian memudar dan hukum yang berlaku kini adalah sama dengan hukum yang berlaku di dalam hutan belantara. Idola generasi muda masa kini adalah para artis, pelakon dan penyanyi, di samping saluran-saluran media jarang menamp Learn More
USUAL: RM89.00

NOW: RM 89.00 (-0%)

MEMBER: RM 80.10 (-10%)

By Martin Lings
Buku ini adalah antara sirah Nabi Muhammad SAW yang terbaik pernah dihasilkan. Dengan gaya penulisan yang mudah difahami serta bahasa yang indah, Martin Lings (Abu Bakr Sirajuddin) menghadirkan riwayat hidup Nabi Muhammad SAW dengan amat terperinci. Selain sisi peribadi baginda, biografi ini turut menyentuh aspek sosial, ekonomi, dan politik pada zaman awal Islam. Dikarang bersandarkan sumber-sumber terawal dalam sejarah Islam dan sudah meraih banyak anugerah di peringkat ant Learn More
USUAL: RM76.00

NOW: RM 76.00 (-0%)

MEMBER: RM 68.40 (-10%)

By Yuka Nakajima , Lain-Lain
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By Haswida Abu Bakar
"Syarat Kak Farah... dia meminta aku supaya keluar dulu dengan kau sebanyak tiga kali. Tiga janji temu. Berkenal-kenal dan baharulah buat keputusan. Sekiranya aku masih tidak dapat menerima kau juga, Kak Farah akur dengan keputusan aku. Kalau kau marah, aku faham."-JOE ADAM Demi menjaga hati Kak Farah, Joe Adam penuhi syarat menggunung tinggi kakak sepupunya ini agar hati yang baru terluka berbuka hati pada Ain Nurlisa staf di syarikat Kak Farah dan part-time model yang baru Learn More
USUAL: RM31.90

NOW: RM 31.90 (-0%)

MEMBER: RM 28.71 (-10%)

By Hyzwayne
You wanna know I’m in love with. Read the first word again. Meski digenggam kuat, disimpul rapi namun akan terlepas jua. Walau ditolak ke tepi, dibuang jauh-jauh, andai sudah tertulis milik kita, tetap jua akan jadi milik kita. “Aku bagi dua pilihan sama ada dengar cakap aku atau mati kena tembak.” - Angelo Leonardo Harta dan kuasa menjadikan Angelo seorang Master. Jangan cari pasal, kelak akan dicari sehingga ke lubang cacing, kerana bagi Angelo Leonardo. Darah pe Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-20%)

By Ida Ra
Terpisah kerana takdir. Bertemu kerana cinta terakhir. Diubati oleh luka, dipeluk oleh derita, buat hidupnya terumbang-ambing. Melupakan si dia yang pernah menghuni di hati, bagaikan mengharapkan lelaki itu kembali. Mustahil, kerana mereka tidak mungkin ditakdirkan untuk menyatu. Lantas dia membawa diri ke sebuah pulau sambil membayangkan betapa indah seandainya Johan ada di sisi. Tanpa sengaja, seseorang datang membuatkan dia keliru. Tanpa diduga munculnya kisah masa lalu Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 22.50 (-10%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Miszhann
Sekuat apa pun kita berkehendak, Dia yang Maha Berkuasa Life is short… kerana itu dia inginkan hidup yang tenang. Namun, untuk mewujudkan keinginan itu akan bermula malapetaka yang dibubuh dengan kebencian, permusuhan dan badai yang tertinggal dari masa silam. Ya, ada orang yang inginkan nyawanya. Disebabkan itu, Naaila sentiasa berjaga-jaga dengan setiap orang yang baru sahaja dia kenal. Biarpun begitu, Naaila masih lagi gadis normal yang sentiasa mendambakan cinta. Bagi Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By Jeehan , Ogy Yusuf , Eb Reeza
HALUSINASI - JEEHAN "Sebenarnya, apa... apa yang kau nak... nakkan daripada aku?" - Norman Kerana kopi, hidupnya merana. Kerana kopi, takdirnya berubah sepenuhnya. Dia buntu. Dia bingung. Begitu kejamkah manusia demi mengejar kehebatan dunia? "Man, kau lari jauh-jauh. Selamatkan diri kau, dik!" MILIK AKU! -OGY YUSOF "Usah gentar. Lagipun kamu pun sudah persetujui awal dahulu, kan?" - Mbah Endot Perjanjian hitam dibuat untuk menundukkan dirinya. Namun dia perlu menjejak k Learn More
USUAL: RM13.00

NOW: RM 11.70 (-10%)

MEMBER: RM 10.40 (-20%)

By
KAGUYA-SAMA WA KOKURASETAI THE MOVIE -FIRST KISS WA OWARANAI-輝夜姬想讓人告白-永不結束的初吻-劇場版 (DVD) JAP / ENG (E / C / M) Shuchiin Academy’s student council room – the place where Vice President Kaguya Shinomiya and Student Council President Miyuki Shirogane met. After a long battle in love, these two geniuses communicated their feelings and, at the Hoshin Festival, had their very first kiss. However, there was no clear confession. The relation Learn More
USUAL: RM23.90

NOW: RM 21.51 (-10%)

MEMBER: RM 19.12 (-20%)

By
Akagami No Shirayukihime 赤发白雪姬 JAP/ENG JAP(OVA) E / C / M Shirayuki was a young girl born with unique apple-red hair. She meets a famous but foolish Prince Raji, who falls in love with her at first sight and orders her to become his concubine. With nowhere else to go, Shirayuki cuts her hair and escapes to a neighboring country. While traversing through the forests, she meets a young boy, Zen, who helps her after she boldly cures his wounds but then gets poisoned b Learn More
USUAL: RM49.90

NOW: RM 44.91 (-10%)

MEMBER: RM 39.92 (-20%)

By Philip Kotler
Rediscover the fundamentals of marketing along with the rise of metamarketing from the best in the business In Marketing 6.0, the celebrated promoter of the “Four P’s of Marketing,” Philip Kotler, explains how marketers can use technology to address customers’ needs and make a difference in the world. In a new age of metamarketing, this book provides marketers with a way to integrate technological and business model evolution with the dramatic shifts in consumer be Learn More
USUAL: RM105.35

NOW: RM 105.35 (-0%)

MEMBER: RM 94.82 (-10%)

By Areila Sahimi
Hanya dengan satu mesej Whatsapps, semudah itu Helmy Redza mengucapkan kata perpisahan. Walau pedih, Syikin harus sedar diri. Helmy yang sekarang bukan lagi seperti Helmy yang dulu. Helmy sekarang seorang bintang. Dia pula, masih lagi gadis biasa yang rupa tak seberapa, bakat pula tiada. Namun disebabkan satu insiden buat Syikin yang bukan siapa-siapa, menjadi perhatian netizen Malaysia. Video viral yang tersebar telah mengubah hidup Asyikin Badarudin. Sekelip mata dia yan Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 22.90 (-21%)

MEMBER: RM 22.90 (-21%)

By Husna Zubir , Izzah Ku Seman & Nabilah M Zaidi
“Sarah mahu kayuh laju, bukannya jatuh di hadapan kawan-kawan!” Berasa kecewa apabila tidak mendapat apa yang dimahukan adalah sesuatu yang pasti akan dialami setiap kanak-kanak. lkuti kisah Sarah: • Berusaha untuk mendapatkan apa yang dimahukannya • Mengalami perasaan kecewa, sedih dan putus asa • Memahami yang kegagalan dan kejayaan adalah dengan izin Allah Adakah Sarah akan terus mencuba atau berputus asa? Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Edzati Kamaluddin , Najwa Mohd Rashid , Husna Aghniya
“Ini tak adil. Aiman memang tak hebat macam Aqil!” Berasa cemburu dengan kelebihan orang lain adalah sesuatu yang pasti akan dialami setiap kanak-kanak. Ikuti kisah Aiman: • Mengalami perasaan cemburu dan berasa kecil • Memahami yang setiap orang juga berasa cemburu • Mensyukuri kelebihan yang ada pada dirinya Adakah Aiman akan terus cemburu akan kebolehan kawannya? Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Sakura
PELINDUNG PESAKIT & JURURAWAT Florence Nightingale ialah seorang gadis yang gemarkan buku dan nombor berbanding tarian atau gaun. Disebabkan itulah beliau dipanggil gadis pelik oleh masyarakat sekeliling. Beliau menyedari pentingnya peranan jururawat dan kemudian terus merealisasikan impian menjadi seorang jururawat dengan revolusi walau mendapat tentangan hebat! Siri Biografi Terunggul menceritakan zaman kanak-kanak tokoh agung dan kisah pencapaian mereka dalam bentuk komik! Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

1-938 of 938

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top