0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Kisah Nabi 'Found 1471 Related Products
By
Al-Quran al-Karim ini sistematik mengikut tema, daripada sumber yang sahih merujuk metode penafsira para ulama' yang mempunyai jalan riwayat kepada Rasulullah SAW dan para sahabat (bil ma'sur). Diharapkan menjadi solusi terbaik memahami tata cara ibadah, muamalat, akidah, sirah nabawi, kisah Nabi & Rasul, Asmaul Husna mahupun terapi Qurani. Lebih istimewa, mushaf ini dilengkapi panduan ilmu tajwid berwarna penuh. Mushaf Resam Uthmani terjemahan bahasa Melayu secara sistematik Learn More
USUAL: RM40.00

NOW: RM 32.00 (-20%)

MEMBER: RM 32.00 (-20%)

By Abdullah Abdul Hamid
Kenapa buku ini dihasilkan? Siapakah yang perlu membacanya? Apakah mesej yang terkandung di dalamnya? Buku Apabila Wartawan dan Artis Menangis adalah catatan daripada perjalanan dan pengalaman penulis di beberapa buah negara terutamanya ketika menjalankan tugasan Wartawan dan misi kemanusiaan, antaranya Tebing Barat dan Semenanjung Gaza di Palestin, Syria dan Bangladesh. Buku ini dihasilkan untuk menyampaikan pelbagai kisah yang disaksikan dan dirasai sendiri oleh penulisnya. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Zaif AB
Gempar apabila satu kematian telah berlaku di sebuah hutan lipur yang agak popular. Detektif Osman dan sarjan Rohana diarahkan untuk menyiasat kematian tersebut. Hasilnya kematian itu diklafikasikan sebagai kematian mengejut. Namun lain pula dengan cerita yang disampaikan oleh beberapa orang anggota renjer di kawasan tersebut. Kisah hutan itu berpuaka mula tersebar. Saiful, seorang wartawan majalah, cukup berminat untuk menyelongkar misteri ini. “Sedar-sedar dia terde Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Ann Wan Seng
Sama ada dari dahulu atau sekarang, seseorang tidak akan dapat menjadi insan yang berilmu jika tidak belajar. Belajarlah menjadi kuat daripada suatu kehilangan. Buku ini adalah siri ke-3 “Jumaat bersama Tok Guru” yang saya tulis. Pengisiannya masih lagi membicarakan mengenai tafsir Al-Quran yang disyarahkan oleh Tok Guru. Antara kandungan yang menarik, adalah; :: Menelusuri Hikmah Kejadian Diri :: Peristiwa Pada Tahun Kelahiran Nabi Muhammad :: Mencari Redha Tuhan Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.60 (-20%)

By Julia Basri
Hidup bergelumang dengan dosa, perkara biasa bagi Umaira. Farok, Zaman dan Razif buat hidup Umaira kian celaru hingga akhirnya dia lari jauh membawa diri. Bahana dosa silam Umaira terpaksa ditanggung Adamia Qaisara. Izwan pula tak putus-putus mengambil kesempatan pada Adamia. Pertemuan tak di duga melakar kisah baru antara Adamia dan Adam Hakimi. Masing-masing ada agenda tersendiri. Adamia tidak rela dirinya dimiliki Izwan. Adam pula muak dengan cinta murahan Karina. “ Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 22.40 (-20%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By Mardhiah
Kisah silam yang sentiasa melukakan. Namun kisah cinta aku hadir seperti langit yang meneduhkan ********** “Kalau kita ditakdirkan berpisah, you nak cari lelaki yang macam mana?” Khalil “Kalau dia senyum kan, hati I mesti akan rasa berdebar-debar. Macam ada gendang tau kat hati I nanti.” Sara Namun bilang emak, Sara ini tak akan sesekali beroleh bahagia. Sumpah itu sendiri telah diiakan oleh Sara, bahawa memang takdirnya akan begitu. Bahagia takkan pernah s Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 23.90 (-20%)

MEMBER: RM 23.90 (-20%)

By Shiki Mizuchi
Kisah Keajaiban dua jiwa yang melangkaui masa~ Pertemuan dengan Tokiwa Matsuri mengubah warna hidupku. Namun dia hilang semasa musim panas dua tahun lepas. Dia gadis pertama aku suka dan semua yang berlaku terlalu sukar untuk aku terima. Pada hari lahirku yang ke-20, entah kenapa aku kembali ke musim bunga lalu. Sambil mencerna apa yang berlaku, aku jumpa Matsuri semula! Setiap hari aku jalani hidup berbeza dari sebelum ini, menikmati detik berdua dan luahkan perasaan p Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Faizah Mohd Noh
"Manusia! Penuh dengan alasan kan? Kalau kita sibuk, dia kata dia sunyi. Kalau kita sentiasa ada, dia kata kita mengongkong."- DIANA "Susah juga. Bila kita terpaksa berhadapan dengan orang yang salah, tapi menipu untuk raih kemenangan." – SYAFIQ Dua insan berbeza. Bertemu kerana dendam. Kisah silam yang disimpan rapat oleh Diana, kini diungkit-ungkit Syafiq. Lelaki yang hadir dalam hidupnya kerana satu titik noda yang membawa kepada kehancuran. Diana cuba lari, na Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By  Soyoko Igari
YANG MERESAP DALAM JIWA... BUKAN SEKADAR MANISAN Kedai manisan Jepun Mitsuya hari ni pun sibuk macam biasa. Nampaknya manisan Tsujiura produk paling laris. Ia istimewa sebab ada kertas tilik nasib kat dalam. Tapi tiba-tiba ada pelanggan datang dan kembalikan Tsujiura berisi kertas bercorak pelik. Ada maksud tersembunyi ke? Lepas tu, dapat ke An rungkai misteri di sebalik Tsujiura dari hint yang mentor Tachibana beri? Nilah kisah volum terakhir tentang manisan yang hangat da Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 9.60 (-20%)

MEMBER: RM 9.60 (-20%)

By
KISAH-KISAH DALAM SIRI INI:- *RAJA YANG BINASA *BALASAN ANAK DERHAKA *AKIBAT PERBUATAN YANG KEJAM *KISAH LELAKI BERNIAT JAHAT Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By
KISAH-KISAH DALAM SIRI INI:- *ISTERI YANG TERCELA *HARTAWAN DURJANA *KARUN DITIMPA BALA *KERANA ENGGAN BERIMAN Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By
KISAH-KISAH DALAM SIRI INI:- *BONI TIDAK PUTUS ASA. *BONI UCAPKAN TERIMA KASIH. *BONI MENGEMAS *BONI YANG BERANI *PERMAINAN YANG ADIL Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By Sirin
Kisah bangunan-bangunan berhantu yang terdapat di Thailand. Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By Ustaz Habib Zainal Abidin
Sesungguhnya, buku ini juga mengajak anda megenal lebih dekat lagi akan hakikat cabaran, musibah, ujian dan cubaan yang Allah turunkan ke atas sesiapa di kalangan hamba-nya yang dikehendaki di kalangan para nabi-Nya, para sahabat Rasulullah s.a.w. dan para orang soleh, serta tokoh-tokoh pejuang kebenaran yang mampu dan berjaya berhadapan dengan ujian dan cabaran dalam perjuangannya tanpa ada tempoh waktunya, sehinggalah mereka berjaya mengukir sejarah kebaikan dan kebahagiaan Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Bonda Nor
Hati yang penuh prasangka, mulut yang mencebik dan tersenyum sinis, mata yang menjeling tajam penuh makna, juga kata-kata cerca. Subhanallah. Manusia bertuah mana yang mampu terselamat daripada semua ini? Ya, hanya Rasulullah saja yang diterima sebagai maksum. Kita tidak! Kita cuma manusia biasa yang penuh dengan kelemahan dan akan sentiasa berbuat kesalahan. Isunya, adakah kita sedar kesilapan kita? Jika pun sedar, adakah kita siap sedia mahu memperbetulkannya? Sungguh ti Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 16.00 (-20%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By Bonda Nor
Sesekali bila takdir melampiaskan bahana kesilapan kita, memang terasa benar sakitnya. Tapi mengapa mesti mengeluh pada sesuatu takdir yang kita tak suka sedangkan itulah yang sedang mendidik kita? Ya. Takdir yang menyakitkan itu juga ada gunanya! SAKITNYA TU DI SINI! Adalah rangkuman pelbagai kisah kafarah dan teguran Allah yang sangat mahal ditemui ada semasa proses muhasabah. Dan inilah yang mahal tentang antologi ini. Betapa takdir yang tidak disukai juga adalah petanda Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 16.00 (-20%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By Bonda Nor
Subhanallah. Ini memang betul-betul pendedahan eksklusif! Bukan semua orang boleh berlapang dada untuk berkongsi kisah-kisah seperti ini! Ini salah satu naskhah muhasabah diri yang membuka aib penulisnya sendiri. Tentang bagaimana mereka tersilap bicara, bahkan tersilap tafsir. Kemudian aturan takdir sesudah itu membuat mereka tersentak, sedar kesilapan dan cuba berubah untuk menjadi lebih baik! Ini bukan sekadar perkongsian mereka, bahkan ini juga mungkin kisah kita! Melu Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 16.00 (-20%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By Bonda Nor
Sebagai hamba yang sudah pun dijanjikan ujian untuk ke syurga, memang sudah tugas kita untuk berjuang melepasinya. Miskin harta, bagaimana mahu mengelakkan diri daripada hidup meminta-minta? Teruji dengan kelemahan pasangan, bagaimana mahu terus berjuang untuk mempertahankan satu ikatan perkahwinan? Perjuangan itu yang mahal! Perjuangan itu yang Allah pandang dan nilai. Mampukah kita mempergunakan apa-apa saja ujian yang tiba untuk membawa kita ke syurga? Itulah persoalanny Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 16.00 (-20%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By Bonda Nor
Bumerang, sejenis permainan yang apabila dilemparkan akan berbalik semula. Itulah analoginya. Itulah panduan kita dalam menetapkan hala tuju kasih sayang dan cinta. Konsepnya mudah. Jika sayang yang kita beri, sayang jugalah yang akan kita terima kembali! Allahuakbar, seronoknya saya membaca kisah-kisah benar di dalam naskhah hebat ini. Terinspirasi! Sungguh, kadang kita penat baca kisah-kisah sedih dan duka. Penat tumpang berduka. Penat menangis. Bahkan kadang kisah-kisah Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 16.00 (-20%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By Ramlee Awang Murshid
INTAN SURYANI Berkali-kali dia koma dan kemudian sedar semula... menyebabkan mamanya percaya bahawa dia mempunyai 9 nyawa berdasarkan sebuah mimpi. Dihitung jumlah ‘nyawa’ yang diambil daripadanya, lalu mengundang trauma. Sungguh dia tidak percaya... ketika koma, rohnya menyaksikan jasad sendiri yang terbujur kaku. HAKIM Si buta lagi yatim piatu ini menyara adiknya dengan penuh tanggungjawab. Hatinya sungguh luhur. Sesiapa saja akan terusik melihat keikhlasannya. Anugerah Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Luqman Makhtar
Apa yang ada dalam buku ini? Buku ini terdiri daripada 4 bab mustahak dengan lebih 100 babak romantik Nabi dengan ummul mukminin : Bab 1 - Romantik menampilkan sekitar 40 babak yang bakal menginspirasi kan rumah tangga kita. Antara babaknya; - Asam Garam 1 : Nabi dan isteri berkongsi makanan - Asam Garam 8 : Nabi dan isteri berkongsi berus gigi - Asam Garam 14 : Isteri sikatkan rambut Bab 2 - Nikah pula menghidangkan lebih 50 babak pernikahan Nabi dengan 11 orang isteri t Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Syaari Ab Rahman
Perempuan yang baik-baik itu bukanlah perempuan yang sempurna. Tidak sempurna sabarnya, namun mampu menguatkan kesabaran demi zuriat yang disayanginya. Persis Maryam AS. Tidak sempurna keyakinannya, namun mampu meneguhkan hatinya kerana percaya akan janji Allah SWT. Persis ibu Nabi Musa AS. Tidak sempurna masa silamnya, namun demi mengejar peluang syurga, dia sanggup korbankan segalanya. Persis Zulaikha. Melalui buku ini, Ustaz Syaari mengupas kisah-kisah perempuan yang dia Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.00 (-20%)

By Ummu Nurin , Rohamiah Muda , Mahalabiah Mohamad
Jalan Ke Syurga memaparkan kisah masyarakat yang dirakamkan oleh para penulisnya secara santai. Kisah keluarga dan masyarakat yang memerlukan sifat sabar, tekun, takwa dan tawakal menjadi tema kepada kisah yang dipaparkan. Moga kisah yang berlaku itu boleh dijadikan tauladan dan sempadan. Sesungguhnya, yang terbaik dalam kalangan kita adalah yang paling banyak jasanya kepada ummah. Hidup penuh dengan perjuangan, seperti pelajar yang berada di dalam dewan peperiksaan. Selur Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By Syed Azharul Asriq
Ungkapan 'Berani kerana Benar' mudah diucapkan oleh sesiapa sahaja. Namun begitu, adakah mudah bagi kita melaksanakannya? Bagaimana pula sekiranya seteru kita itu jauh lebih besar dan lebih berkuasa daripada kita? Mampukah kita terus bangun dan menegakkan kebenaran atau kita akan tunduk lalu akur menerima kejahilan asalkan hidup kita mudah? Itulah ujian yang dihadapi oleh tokoh-tokoh yang diketengahkan dalam buku ini. Walaupun daripada pelbagai latar belakang dan zaman yan Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.40 (-20%)

By Rin Ahmad
Delilah seorang playgirl, tak pernah serius dalam hubungan dan akan memutuskan hubungan dengan pasangannya sesuka hatinya. Pertemuan pertama Delilah dengan Ezaq ialah di sebuah hotel. Masing-masing dengan urusan sendiri, tapi cukup untuk meninggalkan kesan. Malangnya, Delilah sudah mempunyai kekasih. Ezaq tetap menjejak Delilah walaupun tahu dia sudah berpunya dengan alasan membayar baki upah kerana menolongnya semasa migrain tempoh hari. Namun, layanan Delilah sangat din Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Mohd Iqbal Samsudin
Naskhah istimewa ini buat yang sedang bergelut gelisah dan dihempap kuat dengan ujian mendatang, di samping untuk mereka yang masih dalam perjalanan menuju redha Tuhan. Ikuti juga beberapa kisah inspirasi yang membawa hidup menuju redha Allah dan lebih yakin dengan pertolongan-Nya. Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Nan Nan
Tak dapat kasih sayang ibu bapa sejak kecil serta sering didera secara mental dan fizikal menyebabkan hidup Vincent sentiasa dibayangi layanan kasar datuknya. Tingkahnya tak pernah betul kat mata orang tua tu. Lama-kelamaan, dendam dan amarahnya menebal hingga dia nekad tamatkan riwayat datuknya. Tapi... keesokan hari datuknya kembali seperti biasa! Apa dah jadi? Kenapa dia berlagak macam tak ada apa yang berlaku? Vincent bingung. Adakah dia perlu membunuh sekali lagi? Atau Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Syafiq Zulakifli
Kembara Kewartawanan: Mencari Frekuensi di Laut Merah merupakan karya daripada seorang wartawan muda yang pernah berkhidmat di TVAlhijrah dan IKIMfm. Melalui pengalaman kewartawanan di beberapa negara seperti Gaza, Mesir, Jordan, Arab Saudi, Turki, dan Greece, kisah perjalanan ini dirakamkan agar pembaca sedar bahawa pengalaman inilah yang akan menjadi memoir dalam lipatan kerjaya. Kesinambungan kisah-kisah ini diadun kemas melalui perjalanan realiti seorang wartawan da Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Azian Hasan
Cerita Dari Dapur bukanlah merupakan sebuah buku resipi semata-mata. Naskah ini juga merupakan perkongsian pengalaman penulis tentang bagaimana makanan dan rutin memasak sejak dari kecil mempengaruhi kehidupan beliau sehingga kini. Dengan gaya penulisan yang santai, buku ini memaparkan kisah hidup penulis sewaktu membesar di Perak dan bagaimana setiap detik bersama keluarga dan kawan - kawan seringkali disulami dengan kisah makan-makan dan masak-masak. Sesungguhnya Cerita D Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Emy Roberto
Kesinambungan JANGAN BENCI CINTAKU, kisah Rafeeqa dan Shahrizal yang sudah bertahun hidup sebagai suami isteri. “Apa akan jadi kalau hidup awak tanpa isteri macam saya?” - Rafeeqa “My life would be incomplete.” - Shahrizal Namun, perkahwinan mereka diuji lagi dan kali ini Shahrizal benar-benar menyalahkan Rafeeqa. Bagi Rafeeqa, biarpun dipersalahkan atas kehilangan orang tersayang, dia masih cuba menyelamatkan rumah tangga mereka. Masih cuba mengajak Shahrizal Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Abu Muhammad Arafah Adha
Bermula dengan menceritakan umur dunia dan umur manusia di atas muka bumi ini, penulis mengajak para pembaca merenung beberapa peringkat zaman yang telah diisyaratkan oleh Rasulullah SAW. Baginda membahagikan zaman di dunia ini kepada lima peringkat; -Zaman Kenabian (Minhaj Nubuwwah) -Zaman Khalifah (Khalifah Al-Rasyidin) -Zaman Pemerintahan yang Menggigit (Mulkan Adhan) -Zaman Pemerintahan Kuku Besi (Mulkan Jabariyan -Zaman Khalifah yang berjalan sepertimana zaman kenab Learn More
USUAL: RM45.90

NOW: RM 45.90 (-0%)

MEMBER: RM 41.31 (-10%)

By Nh Rsb
Berjalanlah seperti api dan meninggalkan debu di belakang. Api Caucasus adalah kisah pengembaraan dua sahabat yang diberi peluang untuk menyaksikan kebesaran Yang Maha Esa di Azerbaijan, sebuah negara yang digelar The Land of Fire. Negara ini yang terletak di sebuah rantau yang dinamakan Rantau Caucasus ini adalah negara yang dikatakan menjadi tanah kepada sebuah gunung yang tidak pernah padam apinya selama ratusan tahun walau dilanda ribut taufan, hujan mahu pun salji. Bet Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Alisa Omar
Berkisar tentang pengembaraan Alisa Omar dalam menjejaki air terjun yang berusia 1.7 billion tahun di Guyana. Selain dari itu, beliau juga mengembara ke dua lagi negara eksotik di benua Amerika Selatan iaitu Suriname dan French Guiana. Di sepanjang perjalanannya, dia bertemu dengan pelbagai jenis lapisan masyarakat yang bagaikan menunggu kehadirannya untuk membongkar kisah-kisah kehidupan mereka. Antaranya, bagaimana rakyat bangkit selepas terkesan dari insiden berdarah gara Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Saadah Taib
Errr... Kenapa Luqman ada atas dinosaur ni? Dinosaur ni nak main dengan Luqman ke? Seronoknya! Kalau boleh, setiap hari pun Luqman nak main dengan dinosaur. Luqman juga nak ajak haiwan-haiwan lain bermain bersama Luqman! Mesti meriah kan! Jom ikuti kisah Luqman dengan haiwan-haiwan kesayangannya! Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Aisya Ja'mal
Keamanan Kota Metropolitan Atro telah tergugat! Dunia robot dan manusia yang damai dan harmoni kini menjadi huru-hara. Kehadiran HAHA Boys yang ingin mendapatkan supercip Eppy telah memburukkan lagi keadaan. Arghhh! Supercip harus dipertahankan! Tapi, Eppy pula secara tiba-tiba telah Missing In Action! Mampukah Nimnim, Ayaz dan Iman bertahan tanpa Eppy? Adakah supercip Eppy telah jatuh ke tangan penjahat? Segalanya menjadi persoalan! Namun yang pasti, misi penuh futuristik Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Panel Penulis Ana Muslim
Di dalam komik ini, ada macam-macam kisah dongeng haiwan yang comel dan kelakar. Tapi bukan sekadar dongeng je tau, ada banyak teladan dan nilainilai moral yang boleh dipelajari. Jom baca kisah Dongeng Haiwan! Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Dr Muhammad Nur Abdul Hafizh Suwaid
Berdasarkan kajiannya terhadap Sirah Nabawiyah dan As-Sunnah, penulis mengungkapkan bahawa pendidikan bagi anak bermula dari ketika kedua ibu bapa menikah. Kemudian hubungan kedua ibu bapa, kesalahan mereka dan kesepakatan mereka dalam melakukan kebajikan, memiliki pengaruh yang cukup kuat dalam membentuk sisi psikologi dan kecenderungan bagi anak. Dalam buku ini penulis mengetengahkan pentingnya pertumbungan anak dipangkuan ibunya, keluarganya dan lingkungannya serta h Learn More
USUAL: RM40.00

NOW: RM 40.00 (-0%)

MEMBER: RM 36.00 (-10%)

By Dr. Azrul Azlan , Muhammad Faris Izzuddin
Kisah Nabi Yusuf a.s merupakan antara kisah terbaik disebabkan oleh banyak faktor dari segi pengisahan dan isi kandungannya. Kisah agung ini memaparkan gambaran sifat sabar seorang hamba yang menghadapi ujian yang sangat berat daripada ujian dibuang oleh adik-beradik sendiri, dilemparkan fitnah melakukan perbuatan keji, dimasukkan ke dalam penjara serta pelbagai perkara lagi. Learn More
USUAL: RM39.00

NOW: RM 39.00 (-0%)

MEMBER: RM 35.10 (-10%)

By Inteam Publishing
“Setiap manusia menjadi musuh kepada perkara yang tidak diketahuinya” Atas perinsip ini, Inteam Publishing menerbitkan buku ringkas ini untuk membantu muslimin dan muslimat dalam mendapatkan panduan asas dalam beberapa amalan harian seperti yang dicontohkan Baginda Nabi S.A.W. 100 Amalan Doa & Zikir Rasulullah s.a.w adalah kompilasi amalan Nabi Muhammad dalam kehidupan harian Baginda.Dipetik dari hadith-hadith yang terkandung dalam kitab Al-Azkar -keagungan Zikir & Doa Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Rinsya Chansiani
Aku, Abeer. Kata aje anak dara tua, tak kisah dah. Mak beria nak carikan aku jodoh. Kiranya kena kahwin tahun ini juga. Tapi, "dia" muncul dalam hidupku dengan tiba-tiba! Dia, lelaki yang mengagungkan budaya hedonisme. Rambutnya terpacak berwarna perang, pakaian berjenama mahal, kereta sentiasa bertukar-tukar, dan katanya... "I Jason!" Jason? Aku rasa nak gelak berguling-guling. Pertemuan kali pertama kami adalah tragedi. Dia yang angkuh membuatkan aku jadi hilang sa Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.10 (-10%)

By Annis Rizani
Sukar menerima hakikat bahawa dirinya menjadi mangsa kerakusan lelaki, Nur Zara membawa diri ke Rumah Raudhah. Impian cinta alam persekolahan tidak kesampaian apabila Hanafi mengundur diri. Separuh nyawanya terasa melayang. Dia sedar, dirinya tak mungkin menjadi wanita sempurna. Rasa aneh, tapi bahagia yang menderu bagaikan angin lalu yang mendamaikan menyapa hati Zara tatkala membaca nota-nota yang ditinggalkan di keretanya. Namun, perasaan itu seboleh mungkin cuba diabaik Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By Marini Mat Zain
Ada orang dilimpah kasih yang melimpah ruah. Mana-mana pergi mendapat kasih dan manja. Tidak putus rasanya cinta di dada. Hingga terkadang sukar membuat pilihan. Betapa ramai lelaki mahu mencurah cinta. Itulah Melissa. “Aku tak faham seperkara mengenai lelaki. Aku rasakan aku cukup khatam dengan fiil dia. Tapi semakin aku kenal dia, rupa-rupanya masih banyak pula aku rasa keciciran. Takkanlah sukatan pelajaran berkenaan dirinya kian bertambah?” - MELISSA Ada pula Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 21.60 (-20%)

MEMBER: RM 21.60 (-20%)

By Dr. Go
Kejadian yang menyeramkan serta mendebarkan hati telah berlaku! Namun, misteri kejadian-kejadian tersebut masih tidak dapat dirungkai oleh pasukan pemburu hantu. Para pembaca pasti turut berasa gementar, bukan? • Pasukan Pemburu Hantu • Hantu Berbola Mata • Siapa Dia? • Bunyi Di Atas Bumbung Bangunan • Barang yang Hilang • Lif • Tolong Selamatkan Saya • Rahsia Di Pusat Swabelajar • Bas Hantu • Kes Terakhir Pasukan Pemburu Hant Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By Xanseviera
"Sabar itu separuh daripada iman." Tapi... ia bukan semudah yang disangka. Apabila berhadapan dengan si panas baran, si hidung tinggi, si panjang tangan... kesabaran kita diuji. Dengan senyuman. Zulaikha terus melangkah dan hadapinya walaupun dia tahu dirinya bukanlah sempurna. keluarga dan kawan-kawan sentiasa di sisi memberi sokongan, namun dalam hati hanya Tuhan yang tahu Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 9.60 (-20%)

MEMBER: RM 9.60 (-20%)

By Julia Ayu
MULA-MULA Mr. Red block kereta Elena sampai Elena viral satu Malaysia. “Saya parking tak sampai lima minit. Takkan cik tak boleh tunggu sekejap?” Kali ke dua jumpa mamat tu, di syarikat kak long. Okey, ini salah Elena sebab dia pergi ambush pejabat kak long dan serang Emir Redza aka Mr. Red. “Semalam you tanya manners I, Sekarang I tanya you, mana manners you? Terjah ofis orang sesuka hati.” Kali ketiga jumpa.. Elena ‘dipaksa’ naik BMW yang dia pernah Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Pu Faris , Weeda Airiza
Dalam dunia ini, masing-masing ada kisah hidup tersendiri. Baik gembira atau berduka. Ada masa diuji sampaikan terasa mahu putus asa! Semua itu ALLAH punya kerja. Hati kita, DIA yang jaga. Tugas kita, jadilah hamba yang taat kepada Pencipta. Semua cerita yang dikongsi adalah cetusan kisah benar insan yang diberi peluang untuk melakukan hijrah hati. Biarpun cerita kita berbeza, tetapi pengharapan tetap sama iaitu bersandar hanya pada-NYA. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Sufea Hareez
Hidup seorang Aina Isabelle tiba-tiba berubah bila Zafran mengambil keputusan untuk menetap di kampung atas alasan menjaga ibunya yang disahkan menghidap kanser. “Awak boleh buat sendiri, kan?” - Aina "Awak nak saya call ibu, beritahu yang awak tak nak tolong saya?" Zafran. Zafran sentiasa gunakan alasan ibu Zaharah untuk membuatkan Aina mengalah. Ibu Zaharah itu, wanita mulia yang sangat Aina hormati. “Zaf nak kahwin dengan Aina sebab ibu. Zaf nak ibu bahagia. Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By Aidah Bakri
Sembilan tahun berlalu. Dini yang dulunya naif, yang dianggap seperti dandelion yang rapuh oleh Harraz Rifqi, kini sudah bergelar Doktor Nurin Ardini. Kembalinya Dini ke bumi Malaysia bukan untuk merubah sejarah yang terlakar. Tapi pertemuan semula dengan Rifqi, mengingatkan dia pada sejarah lama. Sejarah luka yang amat menyakitkan. “Awak fitnah saya sampai saya terpaksa bernikah dengan awak. Kemudian, awak perkosa saya.” - Dini “Perkosa? Awak sudah menjadi isteri s Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By Ir Lukman Al Hak
Kenapa umat Islam hari ini sering dilabel lemah dan lambat, malsa dan mundur, kotor dan kolot sedangkan Islam adalah agama palinh benar yang terbaik buat seluruh alam? Kenapa umat Islam hari ini dijajah dan diperintah, disiksa dan diperkosa, dicatu dan ditipu sedangkan tujuan penciptaan kita di atas muka bumi ini adalah untuk memimpin? Jawapannya ialah kerana kita gagal menjadi pemimpin. Kita gagal kerana kita telah lama meninggalkan ad-din! Sedangkan seluruh Al-Quran, Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Nurul Norizah
MALAIKAT BERBAJU MERAH adalah buku pertama pengasas produk Nahain Creative. Buku yang sarat dengan emosi yang mampu membakar semangat anda untuk menunaikan umrah dan haji. Rasa nak terbang segera. Bahasanya membuai rasa seolah diri benar berada di sana. Merasai apa yang penulis rasa melalui kisah-kisah benarnya yang bahagia, takut, cemas, suka, duka dan teruja. ☆Dan yang istimewa untuk bakal jemaah haji dan umrah ada BONUS lebih 70 tip dan senarai semak persediaan haji da Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 31.92 (-20%)

MEMBER: RM 31.92 (-20%)

By @Negeri Akhirat
Daripada Abu Hurairah RA. Dia berkata Rasulullah SAW pernah bersabda: " Sesungguhnya Allah SWT tidak melihat (menilai) bentuk tubuhmu dan bukan juga menilai keindahan wajahmu, tetapi Allah SWT melihat atau menilai keikhlasan hatimu." (HR MUSLIM) Inilah beberapa kisah nyata golongan wanita yang telah membuktikan bahawa cantik itu bukan daripada lahiriah semata-mata. Cantik yang sesungguhnya adalah menjadi diri sendiri, yakin & mensyukuri pemberian Ilahi. Itulah cantik dar Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 14.40 (-20%)

MEMBER: RM 14.40 (-20%)

By Mandy Flint , Elisabet Vinberg H
Things move fast. Leaders need to create impact in each moment, to not lose that moment. Creating impact is a positive, powerful and authentic way to demonstrate you're taking charge, get more from your team and drive business results. But to succeed, you need to create the impact you WANT and need rather than relying on what you HAVE. The Leader's Guide to Impact will show leaders how to create the impact that will help them connect with others in a respectful way, to c Learn More
USUAL: RM67.50

NOW: RM 67.50 (-0%)

MEMBER: RM 60.75 (-10%)

By Arsya Aisya
“Tak payahlah buat muka malu-malu kucing, aku tak teringin pun nak dekat dengan kau. Geli!” – Muslim “Setelah akad terlafaz atas saya, maka suka atau tidak, saya sudah menjadi hak Encik Muslim” – Mariam Diangkat menjadi isteri dalam usia tersangat muda bukanlah sesuatu yang mudah bagi Mariam. Lagi-lagi menjadi isteri kepada seorang Muslim. Kesabarannya sering diuji. Namun untuk berpaling bukanlah Mariam. Dalam diasak kebencian oleh suami sendiri, dia teguh Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Jaja Ahmad
Gula Melaka… Panggilan manis Arief kepada kekasih hatinya, Nessa. Semanis pertemuan dan kisah cinta mereka di bumi London. Arief telah merancang namun perancangan Yang Maha Esa melebihi segalanya. Kemanisan itu hanya sementara apabila Nessa terpaksa pulang ke Malaysia meninggalkan Arief sendirian di Kota London. “Kenapa awak tak nak balik Malaysia?” – Nessa “Bukan saya tak nak, tapi saya tak boleh, Nessa.” – Arief “Tapi kenapa?” – Nessa 5 t Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Izz Jaja
Tidak mudah melukis pelangi di langit yang tertinggi. Begitulah hidup seorang Izzah Ferhad. Ramai orang menyangka senyumannya menggambarkan kebahagiaan. Namun, hidupnya tidak semudah nama yang dimiliki. Ada duka yang terpahat di hati. Terkadang dia hanya ingin bersendiri, berbisik segala cerita pada angin, lalu mengalirkan air mata. “I masih sayang. Dari dulu dalam hati I cuma ada you.”- Zainal “Sudahlah tu Nal. Pergi pada dia. Dia yang selalu setia pada you.” Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Puaka Bersekutu
"Kau nak balik dah? Kau dah tahu ke?" "1 dah tidur, 2 dah tidur, 3 dah tidur....4 buat-buat tidur?" Kisah-kisah ini amatlah sinonim dengan pelajar asrama, dan aku pasti, kau yang baru bergelar budak asrama pun dah mula dihantui cerita-cerita sebegini lullaby. Tapi, sejauh mana kesahihan cerita tersebut, masih kekal sebagai misteri. Asrama 13 menampilkan kompilasi 13 cerita seram di asrama yang pastinya telah melakar memori hitam dalam minda setiap penceritanya. Kenap Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 17.60 (-20%)

MEMBER: RM 17.60 (-20%)

By Puaka Bersekutu
APA ADA DENGAN 13? Sebahagian penduduk dunia mengimani bahawa angka 13 dikatakan membawa sial, nasib malang, malah sering juga dikaitkan dengan kisah-kisah hantu jembalang. Kalau kau gementar dengan angka 13, itu tandanya kau menghidap triskaidekaphobia, sejenis ketakutan kepada apa sahaja yang berangka 13. Naskhah Puaka 13 yang kau pegang ini pula merupakan variasi kisah berpuaka, misteri, kejam, tragis dan absurd yang pastinya membuat jiwa kau perlahan-lahan dim Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 17.60 (-20%)

MEMBER: RM 17.60 (-20%)

By Fadli Salleh , Shahidan Shuib , Firdauz Abdullah , Reyna Ibrahim , Nurain Sabrina
"cikgu bukan sekadar mengajar a,b,c. guru sejati mendidik pekerti." cikgu fadli salleh "budak-budak, kalau kita kata nak cerita pasal hantu, masing-masing melopong tak sabar nak dengar. tapi aku rasa kau yang tua pun sama, kan? jadi, kali ni aku nak cerita kisah di tempat aku. begini kisahnya..." cikgu shahidan shuib "beri ruang untuk anak-anak kita belajar dan beri kesempatan untuk guru mendidik anak-anak ini dengan selesa. sampai masa kita akan lihat bagaimana perubahan a Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Abemat Usul
Umar dan Syafie memulakan pengembaraan mereka mengelilingi empayar Muluk dengan tekad untuk memperbaiki keadaan masyarakat agar kembali ke jalan agama. Mereka telah singgah di sebuah kampung di mana ia menjadi ‘sarang’ sebuah kumpulan ajaran sesat. • Adakah kumpulan itu ada kaitan dengan King Namrud? • Apakah motif mereka mempengaruhi pemikiran masyarakat di situ? Komik yang mengisahkan gabungan kumpulan pemuda yang ingin mengubah nasib empayar mereka. Bersama ikut Learn More
USUAL: RM13.00

NOW: RM 13.00 (-0%)

MEMBER: RM 11.70 (-10%)

By Syakirin Yuslan , Afiq Syazwan
Komik ini mengumpulkan beberapa kisah benar, sentap serta menyentuh hati berkaitan dengan dunia remaja hari ini. Ia berdasarkan kepada pengalaman dua orang trainer muda daripada PROTAZZ LEGACY Training & Consultancy (PLTC) yang bergerak aktif dalam menyebarkan motivasi kecemerlangan dan kerohanian khususnya untuk para remaja di seluruh negara. Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

1-1471 of 1471

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top