0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Kumpulan Penulis Storymorie 'Found 917 Related Products
By SLOOW STUDIO
PERBUATAN SIHIR ATAU JANGKITAN PUNCA PEKERJA SEPERTI ZOMBI? Sekumpulan pelajar berada di tanah perkuburan dan terkejut apabila terserempak dengan si mati. Namun salah seorang masih meracau dan tidak dapat melupakan insiden menakutkan itu. Pasukan X-SENTRIK dipanggil untuk menyelesaikan kes itu. Siasatan mereka membawa ke sebuah lombong di pergunungan. Semakin dalam lombong itu semakin misteri... Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Sango HARUKAWA
Lelaki mencurigakan, Oguri Mushitarou terlibat dalam kedua-dua kes pemenjaraan Kunikada dan kematian penulis novel misteri yang menimbulkan kontroversi masyarakat, semuanya mengikut rancangan Dostoyevsky. Perkara ni memaksa Ranpo adakan pertarungan sengit dengan Mushitarou yang mempunyai kuasa luar biasa melenyapkan semua bukti jenayah, 'Jenayah Sempurna', tapi?!! Penahanan Dazai, pergerakan di sebalik tabir organisasi misteri 'The Decay of Angels' dan ledakan kes pegawai t Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Fahd Razy , Rasydan Fitri
Sains Menulis Puisi' menyorot penulisan puisi dari perspektif yang unik. Penulisan puisi yang kebiasaannya abstrak, seni, dan subjektif telah dipasang pada kerangka yang teoretik, teknikal, praktikal, 'reproducible' dan mudah diaplikasi oleh penulis, baru atau lama. Menulis puisi bukan lagi satu 'proses terawang-awang' tetapi berpijak dan fizikal. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Fahd Razy
Hospital adalah sebuah gelanggang yang sukar diduga. Pelbagai kerenah, ragam, juga warna manusia saling bergelumang dan mencelorengkan. Bergelar petugas kesihatan umpama melihat ke dalam cermin kehidupan. Menjadi pemerhati yang tajam, juga sesekali terheret sama ke kancah yang menikam. 25 KES daripada 25 PENULIS ini merakam pengalaman itu. Sejumlah pertembungan yang kemas pada ingatan seperti retak sekeping cermin. Sentiasa ada setiap kali mereka merenung ke dalamnya. Tha Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Dr. Kamilin Jamilin
"Buku ini menghimpunkan 101 coretan Untaian Nasihat, Risalah Dakwah, Isu Semasa & Kupasan Ilmu yang insyaAllah sangat bermanfaat buat kita semua. Moga Allah berkati hasil tulisan ini." -Dr. Kamilin Jamilin- Buku ini secebis legasi yang mampu penulis tinggalkan buat masyarakat dan generasi seterusnya. Ia merupakan catatan dan luahan berkaitan pelbagai isu yang dibahagikan kepada empat bab iaitu untaian nasihat, risalah dakwah, isu semasa dan kupasan ilmu. Keseluruhannya Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Azimah Lily
HELENA ISABELLA gadis kacukan Melayu Sepanyol yang membesar di luar negara. Selepas tamat pelajaran, Helena mengambil keputusan bekerja di Malaysia. Atas faktor kerja, Helena menyewa di rumah sewa Tok Wan Daud dan Mak Tok Aishah sehingga projek syarikatnya di utara semenanjung tamat. Mulanya Helena kekok tetapi Helena belajar sesuaikan diri dengan suasana kampung yang begitu asing baginya. Kehadiran tetamu di rumah Tok Wan Daud dan Mak Tok Aishah tidak disenangi oleh Helena. Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Hitsuji Harumi
Sagami a.k.a KANON adalah orang yang sama di alam maya. Dia seorang penulis lagu perempuan (padahal lelaki) dan selalu chatting dengan BFF-nya, IZU; seorang juruanimasi. Dalam diam, dia jatuh hati kat gadis tu! heart Sagami happy sangat bila tahu Izumi sebenarnya IZU. Bagi Izumi pula, Sagami tu musuh utama. Dia tak tahu langsung KANON tu Sagami. Sudahnya Sagami kecundang pada musuh yang berjaya ajak Izumi dating! Apa Sagami perlu buat? Jadi stalker? Eh, tak boleh! Sebab ra Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By
*Disusun berdasarkan sukatan pelajaran KSSR Semakan yang terkini *Setiap set pentaksiran merangkumi aspek pemahaman, tatabahasa dan penulisan *Soalan berunsurkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) dan peta i-THINK turut dimuatkan untuk menguji kefahaman murid-murid *Buku ini juga membantu meningkatkan keberkesanan pembelajaran murid-murid Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.32 (-15%)

MEMBER: RM 3.32 (-15%)

By
*Disusun berdasarkan sukatan pelajaran KSSR Semakan yang terkini *Setiap set pentaksiran merangkumi aspek pemahaman, tatabahasa dan penulisan *Soalan berunsurkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) dan peta i-THINK turut dimuatkan untuk menguji kefahaman murid-murid *Buku ini juga membantu meningkatkan keberkesanan pembelajaran murid-murid Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.32 (-15%)

MEMBER: RM 3.32 (-15%)

By
*Disusun berdasarkan sukatan pelajaran KSSR Semakan yang terkini *Setiap set pentaksiran merangkumi aspek pemahaman, tatabahasa dan penulisan *Soalan berunsurkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) dan peta i-THINK turut dimuatkan untuk menguji kefahaman murid-murid *Buku ini juga membantu meningkatkan keberkesanan pembelajaran murid-murid Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.32 (-15%)

MEMBER: RM 3.32 (-15%)

By
*Disusun berdasarkan sukatan pelajaran KSSR yang terkini *Setiap set kertas ujian merangkumi aspek pemahaman, tatabahasa dan penulisan *Soalan berunsurkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) dan peta i-THINK turut dimuatkan untuk menguji kefahaman murid-murid *Ujian Pertengahan Tahun dan Ujian Akhir Tahun turut disediakan berdasarkan format UPSR yang terkini *Buku ini juga membantu meningkatkan keberkesanan pembelajaran murid-murid Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.32 (-15%)

MEMBER: RM 3.32 (-15%)

By
*Disusun berdasarkan sukatan pelajaran KSSR yang terkini *Setiap set kertas ujian merangkumi aspek pemahaman, tatabahasa dan penulisan *Soalan berunsurkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) dan peta i-THINK turut dimuatkan untuk menguji kefahaman murid-murid *Ujian Pertengahan Tahun dan Ujian Akhir Tahun turut disediakan berdasarkan format UPSR yang terkini *Buku ini juga membantu meningkatkan keberkesanan pembelajaran murid-murid Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.32 (-15%)

MEMBER: RM 3.32 (-15%)

By Bonda Nor
Asalnya manusia memang dari sana, bukan? Ya, di situlah kemuliaan yang telah Allah berikan buat manusia. Tapi itulah, bisikan nafsu jahat kita, hasutan syaitan durjana sering menyesatkan manusia. Ia menjadi asbab tercampaknya kita ke bumi yang sarat ujian untuk memerangi nafsu dan syaitan ini. Sungguh, bukan mudah untuk terus bertarung dengan kedua-duanya. Jatuh bangun kita ditolaknya! Cedera parah iman dibuatnya! Tapi kita tak boleh putus asa. Tak boleh mengalah. Dalam Isl Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 16.00 (-20%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By Bonda Nor
Subhanallah. Ini memang betul-betul pendedahan eksklusif! Bukan semua orang boleh berlapang dada untuk berkongsi kisah-kisah seperti ini! Ini salah satu naskhah muhasabah diri yang membuka aib penulisnya sendiri. Tentang bagaimana mereka tersilap bicara, bahkan tersilap tafsir. Kemudian aturan takdir sesudah itu membuat mereka tersentak, sedar kesilapan dan cuba berubah untuk menjadi lebih baik! Ini bukan sekadar perkongsian mereka, bahkan ini juga mungkin kisah kita! Melu Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 16.00 (-20%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By Bonda Nor
Sebagai hamba yang sudah pun dijanjikan ujian untuk ke syurga, memang sudah tugas kita untuk berjuang melepasinya. Miskin harta, bagaimana mahu mengelakkan diri daripada hidup meminta-minta? Teruji dengan kelemahan pasangan, bagaimana mahu terus berjuang untuk mempertahankan satu ikatan perkahwinan? Perjuangan itu yang mahal! Perjuangan itu yang Allah pandang dan nilai. Mampukah kita mempergunakan apa-apa saja ujian yang tiba untuk membawa kita ke syurga? Itulah persoalanny Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 16.00 (-20%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By
*9 set Kertas Penulisan Pra-UPSR *Menepati format dan standard UPSR terkini *Jawapan lengkap disediakan Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.32 (-15%)

MEMBER: RM 3.32 (-15%)

By
*9 set Kertas Penulisan Pra-UPSR *Menepati format dan standard UPSR terkini *Jawapan lengkap disediakan Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.32 (-15%)

MEMBER: RM 3.32 (-15%)

By
*9 set Kertas Penulisan UPSR *Menepati format dan standard UPSR terkini *Jawapan lengkap disediakan Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.32 (-15%)

MEMBER: RM 3.32 (-15%)

By
*6 sets of Pre-UPSR Model Papers *Questions simulate actual UPSR paper *Complete answers provided Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.32 (-15%)

MEMBER: RM 3.32 (-15%)

By
*6 sets of Pre-UPSR Model Papers *Questions simulate actual UPSR paper *Complete answers provided Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.32 (-15%)

MEMBER: RM 3.32 (-15%)

By
*6 sets of UPSR Model Papers *Questions simulate actual UPSR paper *Complete answers provided Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.32 (-15%)

MEMBER: RM 3.32 (-15%)

By Azian Hasan
Cerita Dari Dapur bukanlah merupakan sebuah buku resipi semata-mata. Naskah ini juga merupakan perkongsian pengalaman penulis tentang bagaimana makanan dan rutin memasak sejak dari kecil mempengaruhi kehidupan beliau sehingga kini. Dengan gaya penulisan yang santai, buku ini memaparkan kisah hidup penulis sewaktu membesar di Perak dan bagaimana setiap detik bersama keluarga dan kawan - kawan seringkali disulami dengan kisah makan-makan dan masak-masak. Sesungguhnya Cerita D Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Puteri Nor
Tiga jiwa - Sofie, Ajmal dan Emry yang pernah terperangkap dalam cinta tiga segi diuji lagi selepas menamatkan pengajian di England. Sikap mementingkan kerjaya Ajmal, egonya, serta persepsinya tentang peranan dan kuasa suami sering buat Sofie berkecil hati. “Is the feeling over? Is the magic gone?” –SOFIE Sewaktu trekking di hutan Thailand selepas tamat tugasan luar negara, Ajmal yang bertempur dengan kumpulan penyeludup diisytiharkan terkorban. Hamil, Sofie ting Learn More
USUAL: RM33.00

NOW: RM 33.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.40 (-20%)

By Abu Muhammad Arafah Adha
Bermula dengan menceritakan umur dunia dan umur manusia di atas muka bumi ini, penulis mengajak para pembaca merenung beberapa peringkat zaman yang telah diisyaratkan oleh Rasulullah SAW. Baginda membahagikan zaman di dunia ini kepada lima peringkat; -Zaman Kenabian (Minhaj Nubuwwah) -Zaman Khalifah (Khalifah Al-Rasyidin) -Zaman Pemerintahan yang Menggigit (Mulkan Adhan) -Zaman Pemerintahan Kuku Besi (Mulkan Jabariyan -Zaman Khalifah yang berjalan sepertimana zaman kenab Learn More
USUAL: RM45.90

NOW: RM 45.90 (-0%)

MEMBER: RM 36.72 (-20%)

By Syed Records Syed Ibrahim
Konspirasi Illuminati Antarabangsa bukanlah perkara baru dalam dunia ini. Sejak zaman berzaman konspirasi ini memainkan peranannya dalam pelbagai tragedy di dunia sehingga mengorbankan puluhan ribu nyawa. Begitu juga dengan apa yang berlaku pada kapal Titanic. Ramai orang menyangka kapal Titanic tenggelam disebabkan oleh perlanggaran denga bongkah air batu secara tidak sengaja namun bukti-buktii menunjukkan bahawa kapal mewah tersebut sengaja ditenggelamkan untuk membunuh Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 37.90 (-0%)

MEMBER: RM 30.32 (-20%)

By Nilam Tang
Buku ini mengisahkan tentang perjalanan Nilam Tang yang melakukan beberapa siri kunjungan ke Singapura untuk menyelami kerohanian dan melihat perkembangan agama islam di sebuah negara yang dianggap demokratik sekular. Pada masa yang sama menjejaki kenangan hidup emaknya sejak tahun 60-an hingga kini. Singapura yang dahulunya dihuni majoriti masyarakat melayu berubah lanskapnya setelah kedatangan inggeris dan kemasukan ramai pendatang luar menjadikan kuasa politkk dan majorit Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Panel Penulis Ana Muslim
Siri Cita-cita Amani ini memberi pendedahan awal kepada kanak-kanak tentang sesuatu kerjaya. Amani digambarkan sebagai seorang kanak-kanak ceria yang mempunyai impian dan bercita-cita tinggi. Amani akan berusaha bersungguh-sungguh untuk merealisasikan impiannya. Melalui pengalaman dan warna-warni kehidupan yang dilalui setiap hari, telah menguatkan lagi azam Amani untuk menjadi seorang insan yang berjaya di dunia dan di akhirat. Buku ini juga mengandungi doa-doa harian di dal Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 8.18 (-25%)

MEMBER: RM 8.18 (-25%)

By Panel Penulis Ana Muslim
Selalunya kucing suka tidur atas kusyen empuk, makan ikan tuna, main bebenang, tidur dalam kotak, main tangkap cahaya lampu, tidur bawah sofa, tidur, tidur dan tidur lagi... Tapi, Geng Meow bukan sebarang kucing! Geng Meow nak jadi supermeow yang tangkas melawan kejahatan! Cuma, macam mana Geng Meow nak buktikan ketangkasan mereka sebagai supermeow kalau tikus yang kecil tu pun mereka takut? Mampukah Geng Meow menjadi supermeow yang lain daripada yang lain? Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 8.18 (-25%)

MEMBER: RM 8.18 (-25%)

By Panel Penulis Ana Muslim
Alyaa & Adam Show merupakan sketsa dua orang adik beradik yang bijaknya ibarat terlebih minum susu ibu. Walaupun seorang tu baru nak kenal mana satu botol garam dan gula, dan seorang lagi tu baru tahu yang garam itu masin, tapi followers mereka dah ramai tau! Papa dan mama pula sentiasa ada sebagai back up actor dalam show ini. Koko si kucing tu? Abaikan jelah. Koko banyak sangat tidur. Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 8.18 (-25%)

MEMBER: RM 8.18 (-25%)

By Panel Penulis Ana Muslim
Di dalam komik ini, ada macam-macam kisah dongeng haiwan yang comel dan kelakar. Tapi bukan sekadar dongeng je tau, ada banyak teladan dan nilainilai moral yang boleh dipelajari. Jom baca kisah Dongeng Haiwan! Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 8.18 (-25%)

MEMBER: RM 8.18 (-25%)

By Panel Penulis Ana Muslim
Duk! Sepakan kencang Wira berjaya ditanduk oleh pasukan lawan. Bola demi bola bolos di gawang Rajawali FC. Apa dah jadi dengan Rajawali FC?! Adakah kegemilangan pasukan ini boleh terkubur? Mampukah mereka menebus kekalahan? Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 8.18 (-25%)

MEMBER: RM 8.18 (-25%)

By Panel Penulis Ana Muslim
Arggh!! Wira dah mula lupa diri! Rajawali FC sudah porakperanda. Masih layakkah Wira menjadi kapten Rajawali FC atau pun Wira harus disingkirkan? Adakah kapten baharu mereka setanding dengan Wira dalam merangkul strategi? Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 8.18 (-25%)

MEMBER: RM 8.18 (-25%)

By Panel Penulis Ana Muslim
Siri Cita-cita Amani ini memberi pendedahan awal kepada kanak-kanak tentang sesuatu kerjaya. Amani digambarkan sebagai seorang kanak-kanak ceria yang mempunyai impian dan bercita-cita tinggi. Amani akan berusaha bersungguh-sungguh untuk merealisasikan impiannya. Melalui pengalaman dan warna-warni kehidupan yang dilalui setiap hari, telah menguatkan lagi azam Amani untuk menjadi seorang insan yang berjaya di dunia dan di akhirat. Buku ini juga mengandungi doa-doa harian di dal Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 8.18 (-25%)

MEMBER: RM 8.18 (-25%)

By Panel Penulis Ana Muslim
Siri Cita-cita Amani ini memberi pendedahan awal kepada kanak-kanak tentang sesuatu kerjaya. Amani digambarkan sebagai seorang kanak-kanak ceria yang mempunyai impian dan bercita-cita tinggi. Amani akan berusaha bersungguh-sungguh untuk merealisasikan impiannya. Melalui pengalaman dan warna-warni kehidupan yang dilalui setiap hari, telah menguatkan lagi azam Amani untuk menjadi seorang insan yang berjaya di dunia dan di akhirat. Buku ini juga mengandungi doa-doa harian di dal Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 8.18 (-25%)

MEMBER: RM 8.18 (-25%)

By
Siri XPRESS PINTAR PT3 ini diterbitkan bagi memenuhi keperluan format PT3 terkini dan keperluan semasa yang digariskan dalam sukatan pelajaran. Setiap judul dalam siri XPRESS PINTAR PT3 ini dirancang dan diolah dengan bersumberkan buku teks, format PT3 terkini, buku ulang kaji, contoh pentaksiran, maklumat semasa, dan kepakaran penulis yang cukup berpengalaman dalam subjek masing-masing. Walaupun bersaiz kecil, siri XPRESS PINTAR PT3 mampu membawa kejayaan besar kepada cal Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 8.42 (-15%)

MEMBER: RM 8.42 (-15%)

By
Siri XPRESS PINTAR PT3 ini diterbitkan bagi memenuhi keperluan format PT3 terkini dan keperluan semasa yang digariskan dalam sukatan pelajaran. Setiap judul dalam siri XPRESS PINTAR PT3 ini dirancang dan diolah dengan bersumberkan buku teks, format PT3 terkini, buku ulang kaji, contoh pentaksiran, maklumat semasa, dan kepakaran penulis yang cukup berpengalaman dalam subjek masing-masing. Walaupun bersaiz kecil, siri XPRESS PINTAR PT3 mampu membawa kejayaan besar kepada cal Learn More
USUAL: RM11.90

NOW: RM 10.12 (-15%)

MEMBER: RM 10.12 (-15%)

By
Siri XPRESS PINTAR PT3 ini diterbitkan bagi memenuhi keperluan format PT3 terkini dan keperluan semasa yang digariskan dalam sukatan pelajaran. Setiap judul dalam siri XPRESS PINTAR PT3 ini dirancang dan diolah dengan bersumberkan buku teks, format PT3 terkini, buku ulang kaji, contoh pentaksiran, maklumat semasa, dan kepakaran penulis yang cukup berpengalaman dalam subjek masing-masing. Walaupun bersaiz kecil, siri XPRESS PINTAR PT3 mampu membawa kejayaan besar kepada cal Learn More
USUAL: RM11.90

NOW: RM 10.12 (-15%)

MEMBER: RM 10.12 (-15%)

By
Siri XPRESS PINTAR PT3 ini diterbitkan bagi memenuhi keperluan format PT3 terkini dan keperluan semasa yang digariskan dalam sukatan pelajaran. Setiap judul dalam siri XPRESS PINTAR PT3 ini dirancang dan diolah dengan bersumberkan buku teks, format PT3 terkini, buku ulang kaji, contoh pentaksiran, maklumat semasa, dan kepakaran penulis yang cukup berpengalaman dalam subjek masing-masing. Walaupun bersaiz kecil, siri XPRESS PINTAR PT3 mampu membawa kejayaan besar kepada cal Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 9.27 (-15%)

MEMBER: RM 9.27 (-15%)

By
Siri XPRESS PINTAR PT3 ini diterbitkan bagi memenuhi keperluan format PT3 terkini dan keperluan semasa yang digariskan dalam sukatan pelajaran. Setiap judul dalam siri XPRESS PINTAR PT3 ini dirancang dan diolah dengan bersumberkan buku teks, format PT3 terkini, buku ulang kaji, contoh pentaksiran, maklumat semasa, dan kepakaran penulis yang cukup berpengalaman dalam subjek masing-masing. Walaupun bersaiz kecil, siri XPRESS PINTAR PT3 mampu membawa kejayaan besar kepada cal Learn More
USUAL: RM11.90

NOW: RM 10.12 (-15%)

MEMBER: RM 10.12 (-15%)

By
Siri XPRESS PINTAR PT3 ini diterbitkan bagi memenuhi keperluan format PT3 terkini dan keperluan semasa yang digariskan dalam sukatan pelajaran. Setiap judul dalam siri XPRESS PINTAR PT3 ini dirancang dan diolah dengan bersumberkan buku teks, format PT3 terkini, buku ulang kaji, contoh pentaksiran, maklumat semasa, dan kepakaran penulis yang cukup berpengalaman dalam subjek masing-masing. Walaupun bersaiz kecil, siri XPRESS PINTAR PT3 mampu membawa kejayaan besar kepada cal Learn More
USUAL: RM13.90

NOW: RM 11.82 (-15%)

MEMBER: RM 11.82 (-15%)

By
Siri XPRESS PINTAR PT3 ini diterbitkan bagi memenuhi keperluan format PT3 terkini dan keperluan semasa yang digariskan dalam sukatan pelajaran. Setiap judul dalam siri XPRESS PINTAR PT3 ini dirancang dan diolah dengan bersumberkan buku teks, format PT3 terkini, buku ulang kaji, contoh pentaksiran, maklumat semasa, dan kepakaran penulis yang cukup berpengalaman dalam subjek masing-masing. Walaupun bersaiz kecil, siri XPRESS PINTAR PT3 mampu membawa kejayaan besar kepada cal Learn More
USUAL: RM11.90

NOW: RM 10.12 (-15%)

MEMBER: RM 10.12 (-15%)

By
*Written based on the latest UPSR format *It is divided into three sections to help students write in progressive stages, starting from Information Transfer, followed by Guided Writing and eventually, to writing short essays under Creative Writing *Each section has a comprehensive writing guide that can equip students with essential writing techniques that are critical in producing excellent essays Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 15.92 (-20%)

MEMBER: RM 15.92 (-20%)

By
*Ditulis berdasarkan format UPSR yang terkini *Dibahagikan kepada tiga bahagian, iaitu Memindahkan Maklumat, Menulis Ulasan dan Menulis Karangan *Setiap model disertai rangka dan kosa kata bagi membantu murid-murid menguasai teknik menulis karangan dan seterusnya menghasilkan karangan yang baik Learn More
USUAL: RM23.90

NOW: RM 16.95 (-29%)

MEMBER: RM 16.95 (-29%)

By
*根据最新UPSR格式分成甲组、乙组和丙组三个部分 *书中范文备有审题、大纲、词汇注释与文体分析,让学生能够充分了解及掌握写作技巧 Learn More
USUAL: RM17.90

NOW: RM 14.32 (-20%)

MEMBER: RM 14.32 (-20%)

By Dr Muhammad Nur Abdul Hafizh Suwaid
Berdasarkan kajiannya terhadap Sirah Nabawiyah dan As-Sunnah, penulis mengungkapkan bahawa pendidikan bagi anak bermula dari ketika kedua ibu bapa menikah. Kemudian hubungan kedua ibu bapa, kesalahan mereka dan kesepakatan mereka dalam melakukan kebajikan, memiliki pengaruh yang cukup kuat dalam membentuk sisi psikologi dan kecenderungan bagi anak. Dalam buku ini penulis mengetengahkan pentingnya pertumbungan anak dipangkuan ibunya, keluarganya dan lingkungannya serta h Learn More
USUAL: RM40.00

NOW: RM 32.00 (-20%)

MEMBER: RM 32.00 (-20%)

By Dr.Mohd Nidzam
Ensiklopedia (atau ensaiklopedia) berasal dari bahasa Greek “egkyklios paideia” yang bermaksud sebuah lingkaran (a circle of instruction) yang lengkap. Soal Jawab Agama adalah satu kaedah mendapatkan ilmu pengetahuan yang pelbagai dalam hal ehwal agama secara pantas (fast track). Pengajian atau pembacaan tidak semestinya melalui penelitian hierarki ilmu step-by-step dari awal tetapi boleh sahaja ditanya serta mendapat jawapan spontan di mana-mana bahagian ilmu. KEISTIME Learn More
USUAL: RM69.00

NOW: RM 55.20 (-20%)

MEMBER: RM 55.20 (-20%)

By
*Disusun mengikut unit di dalam buku teks *Latihan meliputi aspek pemahaman, tatabahasa dan penulisan *Membantu memperkukuh perbendaharaan kata murid *Mengandungi soalan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) dan peta i-THINK *Sesuai digunakan sebagai latihan tambahan untuk mengasah kefahaman murid Learn More
USUAL: RM5.90

NOW: RM 5.02 (-15%)

MEMBER: RM 5.02 (-15%)

By
*Written based on the latest UPSR format *The exercises include Higher Order Thinking Skills (KBAT) questions *This book will also help students to sit for their UPSR examinations with more confidence Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.32 (-15%)

MEMBER: RM 3.32 (-15%)

By
*Written based on the latest UPSR format *The exercises include Higher Order Thinking Skills (KBAT) questions *This book will also help students to sit for their UPSR examinations with more confidence Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.32 (-15%)

MEMBER: RM 3.32 (-15%)

By
*Ditulis berdasarkan format UPSR yang terkini *Unsur Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) turut diterapkan dalam soalan *Siri ini dapat membantu murid-murid menghadapi peperiksaan dengan lebih yakin Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.32 (-15%)

MEMBER: RM 3.32 (-15%)

By
*Ditulis berdasarkan format UPSR yang terkini *Unsur Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) turut diterapkan dalam soalan *Siri ini dapat membantu murid-murid menghadapi peperiksaan dengan lebih yakin Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.32 (-15%)

MEMBER: RM 3.32 (-15%)

By
*Ditulis berdasarkan format UPSR yang terkini *Unsur Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) turut diterapkan dalam soalan *Siri ini dapat membantu murid-murid menghadapi peperiksaan dengan lebih yakin Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.32 (-15%)

MEMBER: RM 3.32 (-15%)

By
*Written based on the latest UPSR format *The exercises include Higher Order Thinking Skills (KBAT) questions *This book will also help students to sit for their UPSR examinations with more confidence Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.32 (-15%)

MEMBER: RM 3.32 (-15%)

By
*根据UPSR最新格式编写 *包含了高层次思维技能(KBAT)的题目,以增强学生的应考能力 Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.32 (-15%)

MEMBER: RM 3.32 (-15%)

By
*根据UPSR最新格式编写 *包含了高层次思维技能(KBAT)的题目,以增强学生的应考能力 Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.32 (-15%)

MEMBER: RM 3.32 (-15%)

By
*根据UPSR最新格式编写 *包含了高层次思维技能(KBAT)的题目,以增强学生的应考能力 Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.32 (-15%)

MEMBER: RM 3.32 (-15%)

By
- Buku Rujukan dengan Pendekatan Komik + Nota + Praktis - 100% Berdasarkan Silibus KSSM Tingkatan 1,2,3 - Pendekatan Komik yang Lebih Santai dan Mudah difahami - Penekanan Konsep Kata Kunci dalam Nota - Praktis dengan Elemen Peperiksaan Terkini - Penerapan KBAT dan i-THINK - Persembahan yang Segar dan Berwarna-warni Learn More
USUAL: RM15.90

NOW: RM 15.90 (-0%)

MEMBER: RM 14.31 (-10%)

By Ibnu Rijal
"Buku Segelas ‘Asir di Muara Nil merupakan sebuah catatan perjalanan seorang penulis muda di bumi Mesir. Catatan perjalanan ini disampaikan kepada pembaca seolah-olah penulis sedang menulis di diarinya. Pembaca akan dibawa kembara bersama penulis menelusuri kota-kota lama dan baru di Mesir dan segala pahit manis perjalanan tersebut. Bab-bab di dalam buku ini disusun plot demi plot, maka pembaca akan merasakan sebuah pengalaman kembara bersama sambil ditemani rakan kemba Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Siti Khadijah
KAU TAK SEHARUSNYA HIDUP! Ungkapan itu tidak akan dilupakan oleh SYADI ARSYAD buat seumur hidupnya. Diserang, diugut dan dipukul oleh lelaki misteri membuatkan ketenangan hidup Syadi sebagai insan seni, terganggu. Tanpa alasan yang pasti, nyawanya diancam bahaya. Syadi ketakutan. Lantas, keputusan dibuat. Syadi harus diawasi setiap saat dan setiap waktu. Cadangan untuk mengupah seorang pengawal peribadi diterima oleh Syadi tetapi bersyarat. “Aku cuma nak perempuan ni jadi Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-20%)

By Dato'Dr. Haji Mohd Fadzilah Kamsah
Setiap manusia mempunyai keistimewaan yang Allah ciptakan dalam diri. Namun, ada halangan-halangan yang membuatkan kita tidak menjumpai potensi dan keupayaan yang sebenar. Antaranya ialah gangguan dan godaan daripada syaitan yang tidak pernah cuti untuk menghasut manusia ke arah keburukan. Naskhah ini merupakan soal jawab mengenai permasalahan-permasalahan yang berlaku kepada diri, keluarga dan masyarakat. Penulis mengajak kita untuk tidak terlalu memikirkan masalah, tetapi Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 17.60 (-20%)

1-917 of 917

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top