0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Kumpulan Penulis Storymorie 'Found 946 Related Products
By Illa Shanahila
Fatiya Adam, gadis manja yang menetap bersama bapa saudaranya di UK setelah kematian ibu dan bapanya. Apabila Hany, sepupunya ditipu lelaki dari Malaysia, Hany nekad meminta bantuan Fatiya. “Kau nak aku buat apa sebenarnya ni? Kenapa aku pula yang kena jumpa mamat tu?” - FATIYA “Aku nak kau pikat dia, hancurkan hati dia!” - HANY Gila. Sungguh kerja gila! Nak bercakap dengan orang asing pun dia tak berapa suka, inikan pula nak pikat hati dan buat-buat jatuh ci Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.40 (-20%)

By Hanah Rishas
USUAL: RM28.00

NOW: RM 22.40 (-20%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Syeikh Sufi Maulana Hakim Nizhami merupakan penulis sufi terkemuka pada abad pertengahan kerana dua roman cinta yang menyayat hati, iaitu Laila dan Majnun serta Syirin dan KHusrau. Kisah sedih Laila dan Majnun, di mana Majnun yang bermakna ‘tergila-gila akan cinta’. Kerana cintanya yang tidak sampai pada Laila, akhirnya membuatnya jadi gila. Kisah cinta ini dibaca selama berabad, tatusan tahun jauh sebelum “Romeo and Juliet” karangan Wiliam Shakespeare sehingga ki Learn More
USUAL: RM28.90

NOW: RM 23.12 (-20%)

MEMBER: RM 23.12 (-20%)

By
*Disusun mengikut unit buku teks *Berdasarkan KSSR Semakan yang terbaharu *Latihan pelbagai yang merangkumi pemahaman, tatabahasa dan penulisan *Mengandungi soalan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) dan peta i-THINK *Ulang kaji yang selaras dengan buku teks Learn More
USUAL: RM6.90

NOW: RM 5.52 (-20%)

MEMBER: RM 5.52 (-20%)

By
*Disusun mengikut unit buku teks *Berdasarkan KSSR Semakan yang terbaharu *Latihan pelbagai yang merangkumi pemahaman, tatabahasa dan penulisan *Mengandungi soalan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) dan peta i-THINK *Ulang kaji yang selaras dengan buku teks Learn More
USUAL: RM6.90

NOW: RM 5.52 (-20%)

MEMBER: RM 5.52 (-20%)

By
*Disusun mengikut unit buku teks *Berdasarkan KSSR Semakan yang terbaharu *Latihan pelbagai yang merangkumi pemahaman, tatabahasa dan penulisan *Mengandungi soalan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) dan peta i-THINK *Ulang kaji yang selaras dengan buku teks Learn More
USUAL: RM6.90

NOW: RM 5.52 (-20%)

MEMBER: RM 5.52 (-20%)

By
*Disusun mengikut unit buku teks *Berdasarkan KSSR yang terbaharu *Latihan pelbagai yang merangkumi pemahaman, tatabahasa dan penulisan *Mengandungi soalan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) dan peta i-THINK *Ulang kaji yang selaras dengan buku teks Learn More
USUAL: RM6.90

NOW: RM 5.52 (-20%)

MEMBER: RM 5.52 (-20%)

By
*Disusun mengikut unit buku teks *Berdasarkan KSSR yang terbaharu *Latihan pelbagai yang merangkumi pemahaman, tatabahasa dan penulisan *Mengandungi soalan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) dan peta i-THINK *Ulang kaji yang selaras dengan buku teks Learn More
USUAL: RM6.90

NOW: RM 5.52 (-20%)

MEMBER: RM 5.52 (-20%)

By
What starts as a summer vacation in the tropical Alola region turns into the next exciting chapter in Ash Ketchum’s quest to become a Pokémon Master! There’s plenty for Ash and Pikachu to explore in this sunny new region, with exciting new Pokémon to discover and interesting people to learn from along the way—including the cool Professor Kukui and the fun-loving Samson Oak. More new faces will help guide Ash’s Alolan adventure, in the form of a group of skilled Trai Learn More
USUAL: RM59.90

NOW: RM 50.92 (-15%)

MEMBER: RM 50.92 (-15%)

By Iwan Reaz
Adik-adik mahu jadi penulis tetapi tidak ada idea mahu menulis tentang apa? Adik-adik teringin melihat karya adik-adik berada di atas rak kedai buku? Tahukah adik-adik bahawa kita boleh menulis banyak perkara melalui pengalaman yang pernah kita lalui?Ketahuilah bahawa Danish menulis buku pertamanya menggunakan ilham semasa melancong. Walaupun beliau sering ketandusan idea, Danish mempunyai teknik tertentu yang membolehkan dia berjaya menjadi seorang penulis megastar! Bagaiman Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 10.32 (-20%)

MEMBER: RM 10.32 (-20%)

By Iwan Reaz
Adik-adik mahu berkongsi bakat dan minat melalui penulisan? Adik-adik mahu menambah lebih ramai rakan di media sosial? Tahukah adik-adik bahawa perkongsian dan penulisan di media sosial boleh dibukukan? Lebih-lebih lagi jika adik-adik mempunyai ramai pengikut setia. Ketahuilah bahawa Marsya masih muda tetapi mempunyai ramai pengikut di media sosial kerana rajin berkongsi tip-tip fesyen di alam maya. Berbekalkan nasihat daripada abangnya, Adrian, Marsya berjaya menjadi seoang Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 10.32 (-20%)

MEMBER: RM 10.32 (-20%)

By Amla Mat Rawi
CIKGU MULTIPURPOSE bermaksud seorang guru yang kerjanya bukan sahaja masuk kelas, buka buku dan mengajar akademik kepada anak-anak murid tetapi ada lebih seribu tugas lain daripada itu. Satu tugas hakiki bersama sejuta tugas lain yang menanti. Cerita-cerita ini semuanya kisah benar yang diadun secara santai tapi sampai. Berlaku di sekeliling kita. Bukan kisah penulis seorang tapi ini kisah kita semua. Cerita-cerita di dalam buku ini bukan cerita kosong. Ada ibrah, pengajaran Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 16.00 (-20%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By Nasa Yusof
Tahukah bahawa Novelis Nasa Yusuf merupakan penulis di laman Fiksyen Shasha? Kini karya beliau iaitu Mastermind sudah pun dicetak! DANGKAL PADA AKAL, BURU IKUT NAFSU Mangsa yang diculik semua wanita, namun dipilih. Pilihannya pula menjurus kepada kefahaman psikonya sendiri. Mereka diseksa, dibiarkan dan dibunuh kejam. Organ mereka diambil, mayat mereka dicampak dan dibuang. Namun, perilakunya bertujuan. Tindakannya juga mengikut arahan. Haikal seorang bekas anggo Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By S. Kausari
Rahsia kegelapan akhirnya terbongkar! Banglo House of Ophelia telah diberi nama baru sebagai Rose of Orient setelah dibeli oleh seorang wanita elit bernama Doris Ong. Kejadian aneh dan orang hilang bermula semula. Inspektor Sabirin yang baru pulang dari selatan Thailand telah berhadapan dengan kes orang hilang ini. Elyas Khusairi yang berada di China untuk penggambaran filem Sumpahan Ling Chi cuba menyiasat rahsia di sebalik sumpahan ke atas pisau hukuman ling chi itu. Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By Riley Fizan
Kalau tak dapat menjadi Sirius, kau perlu mampu menjadi Polaris.” ************************* “Awak masih hidup, Hakimi. Awak cuma hilang dan sekarang saya cuma perlu cari awak!” – ADRIYANA . Selepas enam tahun berlalu, bersama tekad itu Adriyana merancang untuk memulakan semula misi mencari Hakimi Adam Song, lelaki yang bersinar umpama bintang di matanya. Si bintang POLARIS. Mustahil manusia hilang begitu sahaja di dunia ini. Bersembunyi mahupun tersembunyi, p Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Ma Lee Chuswan
"Begitukah perasaan Princess Ariel di dalam ‘The Little Mermaid’ tatkala rela berkorban demi kebahagiaan yang belum pasti bersama Prince Eric?" ****************************** Shah Imran, lelaki manja yang tak ada pendirian. Segala apa yang dilakukannya hanyalah berdasarkan nasihat dan tunjuk ajar Uncle Lokman. . “Emotionally lembik. Sikit-sikit nak kena refer uncle I dulu. Asyik uncle I, uncle I. Come on! He’s almost thirty years old.” – Suri Indah . Apa Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.40 (-20%)

By
Thirteen-year-old Hana Nono, a girl who aspires to be seen as mature, is beginning middle school in Hagukumi City when she encountered a strange baby named Hugtan and a hamster-like fairy named Harryham Harry who had appeared out of the sky. But amidst the encounter, Hana learned from them that they were pursued by the Crias Corporation, an evil conglomeration from the future who wants Hugtan's Mirai Crystal (ミライクリスタル Mirai Kuristaru) and to alter the present Learn More
USUAL: RM59.90

NOW: RM 50.92 (-15%)

MEMBER: RM 50.92 (-15%)

By SLOOW STUDIO
PERBUATAN SIHIR ATAU JANGKITAN PUNCA PEKERJA SEPERTI ZOMBI? Sekumpulan pelajar berada di tanah perkuburan dan terkejut apabila terserempak dengan si mati. Namun salah seorang masih meracau dan tidak dapat melupakan insiden menakutkan itu. Pasukan X-SENTRIK dipanggil untuk menyelesaikan kes itu. Siasatan mereka membawa ke sebuah lombong di pergunungan. Semakin dalam lombong itu semakin misteri... Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 9.60 (-20%)

MEMBER: RM 9.60 (-20%)

By Sango HARUKAWA
Lelaki mencurigakan, Oguri Mushitarou terlibat dalam kedua-dua kes pemenjaraan Kunikada dan kematian penulis novel misteri yang menimbulkan kontroversi masyarakat, semuanya mengikut rancangan Dostoyevsky. Perkara ni memaksa Ranpo adakan pertarungan sengit dengan Mushitarou yang mempunyai kuasa luar biasa melenyapkan semua bukti jenayah, 'Jenayah Sempurna', tapi?!! Penahanan Dazai, pergerakan di sebalik tabir organisasi misteri 'The Decay of Angels' dan ledakan kes pegawai t Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 8.00 (-20%)

MEMBER: RM 8.00 (-20%)

By Abdullah Abdul Hamid
Kenapa buku ini dihasilkan? Siapakah yang perlu membacanya? Apakah mesej yang terkandung di dalamnya? Buku Apabila Wartawan dan Artis Menangis adalah catatan daripada perjalanan dan pengalaman penulis di beberapa buah negara terutamanya ketika menjalankan tugasan Wartawan dan misi kemanusiaan, antaranya Tebing Barat dan Semenanjung Gaza di Palestin, Syria dan Bangladesh. Buku ini dihasilkan untuk menyampaikan pelbagai kisah yang disaksikan dan dirasai sendiri oleh penulisnya. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Isandra
Satu peristiwa membuatkan Hazril Mifzal menjauhkan dirinya dari keluarga lantas bekerja sebagai pelayan di sebuah warung. Dia juga nekad mahu menjauhkan diri dari semuanya. Namun, pertemuannya dengan Mia Adlina mula mengubah sedikit sebanyak prinsip yang dipegang. Setelah kecewa dengan kecurangan kekasihnya yang bernama Aqil Thaqif... Mia Adlina mengambil keputusan untuk meminta bantuan Hazril Mifzal bagi membalas segala perbuatan Aqil kerana telah curang dengannya. “Apa?! Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.00 (-21%)

By
(i) Kuasa dan Kawalan Perelanjaan (ii) Kumpulan Wang Disatukan Learn More
USUAL: RM17.50

NOW: RM 17.50 (-0%)

MEMBER: RM 15.75 (-10%)

By
Ikoma saves Mumei and as they embrace, they mysteriously find themselves bathed in a green light and are revived. They are joined by Sukari's crew and advance along the tunnel. Meanwhile, Ayame and Kurusu, assisted by Mogari and his men drive the Kōtetsujō upwards toward the castle. Ikoma's group are fired on by Kageyuki and they see a child encased in a blue light in the kabane nest. Unmo then tells the group how after Kageyuki became a kabane, his daughter Miyuki was kill Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 16.92 (-15%)

MEMBER: RM 16.92 (-15%)

By
In U.C.0096, the conflict dubbed the "Laplace Incident" ended with the dissolution of the Neo Zeon remnant group "Sleeves". Both the Unicorn Gundam and the Banshee were sealed away, never to be seen again. With the original draft of the Universal Century Charter revealed, the existence of Newtypes and their promised rights have become known to the public. One year later, in U.C.0097, the world is still largely unchanged. Having thought to be lost two years ago, the Unicorn Gu Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 16.92 (-15%)

MEMBER: RM 16.92 (-15%)

By Fahd Razy , Rasydan Fitri
Sains Menulis Puisi' menyorot penulisan puisi dari perspektif yang unik. Penulisan puisi yang kebiasaannya abstrak, seni, dan subjektif telah dipasang pada kerangka yang teoretik, teknikal, praktikal, 'reproducible' dan mudah diaplikasi oleh penulis, baru atau lama. Menulis puisi bukan lagi satu 'proses terawang-awang' tetapi berpijak dan fizikal. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Fahd Razy
Hospital adalah sebuah gelanggang yang sukar diduga. Pelbagai kerenah, ragam, juga warna manusia saling bergelumang dan mencelorengkan. Bergelar petugas kesihatan umpama melihat ke dalam cermin kehidupan. Menjadi pemerhati yang tajam, juga sesekali terheret sama ke kancah yang menikam. 25 KES daripada 25 PENULIS ini merakam pengalaman itu. Sejumlah pertembungan yang kemas pada ingatan seperti retak sekeping cermin. Sentiasa ada setiap kali mereka merenung ke dalamnya. Tha Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Dr. Kamilin Jamilin
"Buku ini menghimpunkan 101 coretan Untaian Nasihat, Risalah Dakwah, Isu Semasa & Kupasan Ilmu yang insyaAllah sangat bermanfaat buat kita semua. Moga Allah berkati hasil tulisan ini." -Dr. Kamilin Jamilin- Buku ini secebis legasi yang mampu penulis tinggalkan buat masyarakat dan generasi seterusnya. Ia merupakan catatan dan luahan berkaitan pelbagai isu yang dibahagikan kepada empat bab iaitu untaian nasihat, risalah dakwah, isu semasa dan kupasan ilmu. Keseluruhannya Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By
In 1999, an enormous meteor crashed onto Earth carrying extraterrestrial creatures known as Worms within it. These creatures took on the identities of real humans and then killed them. In order to counter this new threat, ZECT was formed, who in turn created the Masked Rider System to combat the Worms. The battles lasts over seven years, depleting Earth's resources and turning it into a barren wasteland. By present time, power struggles in ZECT have caused a new group, known Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 16.92 (-15%)

MEMBER: RM 16.92 (-15%)

By Azimah Lily
HELENA ISABELLA gadis kacukan Melayu Sepanyol yang membesar di luar negara. Selepas tamat pelajaran, Helena mengambil keputusan bekerja di Malaysia. Atas faktor kerja, Helena menyewa di rumah sewa Tok Wan Daud dan Mak Tok Aishah sehingga projek syarikatnya di utara semenanjung tamat. Mulanya Helena kekok tetapi Helena belajar sesuaikan diri dengan suasana kampung yang begitu asing baginya. Kehadiran tetamu di rumah Tok Wan Daud dan Mak Tok Aishah tidak disenangi oleh Helena. Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 19.20 (-20%)

MEMBER: RM 19.20 (-20%)

By Hitsuji Harumi
Sagami a.k.a KANON adalah orang yang sama di alam maya. Dia seorang penulis lagu perempuan (padahal lelaki) dan selalu chatting dengan BFF-nya, IZU; seorang juruanimasi. Dalam diam, dia jatuh hati kat gadis tu! heart Sagami happy sangat bila tahu Izumi sebenarnya IZU. Bagi Izumi pula, Sagami tu musuh utama. Dia tak tahu langsung KANON tu Sagami. Sudahnya Sagami kecundang pada musuh yang berjaya ajak Izumi dating! Apa Sagami perlu buat? Jadi stalker? Eh, tak boleh! Sebab ra Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By
*Disusun berdasarkan sukatan pelajaran KSSR Semakan yang terkini *Setiap set pentaksiran merangkumi aspek pemahaman, tatabahasa dan penulisan *Soalan berunsurkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) dan peta i-THINK turut dimuatkan untuk menguji kefahaman murid-murid *Buku ini juga membantu meningkatkan keberkesanan pembelajaran murid-murid Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.90 (-0%)

MEMBER: RM 3.51 (-10%)

By
*Disusun berdasarkan sukatan pelajaran KSSR Semakan yang terkini *Setiap set pentaksiran merangkumi aspek pemahaman, tatabahasa dan penulisan *Soalan berunsurkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) dan peta i-THINK turut dimuatkan untuk menguji kefahaman murid-murid *Buku ini juga membantu meningkatkan keberkesanan pembelajaran murid-murid Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.90 (-0%)

MEMBER: RM 3.51 (-10%)

By
*Disusun berdasarkan sukatan pelajaran KSSR Semakan yang terkini *Setiap set pentaksiran merangkumi aspek pemahaman, tatabahasa dan penulisan *Soalan berunsurkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) dan peta i-THINK turut dimuatkan untuk menguji kefahaman murid-murid *Buku ini juga membantu meningkatkan keberkesanan pembelajaran murid-murid Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.90 (-0%)

MEMBER: RM 3.51 (-10%)

By
*Disusun berdasarkan sukatan pelajaran KSSR yang terkini *Setiap set kertas ujian merangkumi aspek pemahaman, tatabahasa dan penulisan *Soalan berunsurkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) dan peta i-THINK turut dimuatkan untuk menguji kefahaman murid-murid *Ujian Pertengahan Tahun dan Ujian Akhir Tahun turut disediakan berdasarkan format UPSR yang terkini *Buku ini juga membantu meningkatkan keberkesanan pembelajaran murid-murid Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.90 (-0%)

MEMBER: RM 3.51 (-10%)

By
*Disusun berdasarkan sukatan pelajaran KSSR yang terkini *Setiap set kertas ujian merangkumi aspek pemahaman, tatabahasa dan penulisan *Soalan berunsurkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) dan peta i-THINK turut dimuatkan untuk menguji kefahaman murid-murid *Ujian Pertengahan Tahun dan Ujian Akhir Tahun turut disediakan berdasarkan format UPSR yang terkini *Buku ini juga membantu meningkatkan keberkesanan pembelajaran murid-murid Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.90 (-0%)

MEMBER: RM 3.51 (-10%)

By Dr.Nur Hanisah
Kehamilan bukan semata-mata menjadi (bakal) ibu, bahkan ia hadir dengan pelbagai harapan, tugas dan tanggungjawab lain. Ia proses alami yang amat besar nilai manusiawinya. Lantaran itu, gelaran ‘ibu’ dan segala keistimewaannya hanya dikalungkan ke leher dan bahu seorang wanita. Perjalanan dari mula hamil, kelahiran, seterusnya menyusu dan mendidik anak, sekalipun indah, tidak terlepas daripada ujian dan komplikasi. Kadangkala mendorong para wanita terpilih ini ke sudut Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Bonda Nor
Asalnya manusia memang dari sana, bukan? Ya, di situlah kemuliaan yang telah Allah berikan buat manusia. Tapi itulah, bisikan nafsu jahat kita, hasutan syaitan durjana sering menyesatkan manusia. Ia menjadi asbab tercampaknya kita ke bumi yang sarat ujian untuk memerangi nafsu dan syaitan ini. Sungguh, bukan mudah untuk terus bertarung dengan kedua-duanya. Jatuh bangun kita ditolaknya! Cedera parah iman dibuatnya! Tapi kita tak boleh putus asa. Tak boleh mengalah. Dalam Isl Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 18.00 (-10%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Bonda Nor
Subhanallah. Ini memang betul-betul pendedahan eksklusif! Bukan semua orang boleh berlapang dada untuk berkongsi kisah-kisah seperti ini! Ini salah satu naskhah muhasabah diri yang membuka aib penulisnya sendiri. Tentang bagaimana mereka tersilap bicara, bahkan tersilap tafsir. Kemudian aturan takdir sesudah itu membuat mereka tersentak, sedar kesilapan dan cuba berubah untuk menjadi lebih baik! Ini bukan sekadar perkongsian mereka, bahkan ini juga mungkin kisah kita! Melu Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 18.00 (-10%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Bonda Nor
Sebagai hamba yang sudah pun dijanjikan ujian untuk ke syurga, memang sudah tugas kita untuk berjuang melepasinya. Miskin harta, bagaimana mahu mengelakkan diri daripada hidup meminta-minta? Teruji dengan kelemahan pasangan, bagaimana mahu terus berjuang untuk mempertahankan satu ikatan perkahwinan? Perjuangan itu yang mahal! Perjuangan itu yang Allah pandang dan nilai. Mampukah kita mempergunakan apa-apa saja ujian yang tiba untuk membawa kita ke syurga? Itulah persoalanny Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 18.00 (-10%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Ummu Nurin , Rohamiah Muda , Mahalabiah Mohamad
Jalan Ke Syurga memaparkan kisah masyarakat yang dirakamkan oleh para penulisnya secara santai. Kisah keluarga dan masyarakat yang memerlukan sifat sabar, tekun, takwa dan tawakal menjadi tema kepada kisah yang dipaparkan. Moga kisah yang berlaku itu boleh dijadikan tauladan dan sempadan. Sesungguhnya, yang terbaik dalam kalangan kita adalah yang paling banyak jasanya kepada ummah. Hidup penuh dengan perjuangan, seperti pelajar yang berada di dalam dewan peperiksaan. Selur Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 18.00 (-10%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By
*9 set Kertas Penulisan Pra-UPSR *Menepati format dan standard UPSR terkini *Jawapan lengkap disediakan Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.90 (-0%)

MEMBER: RM 3.51 (-10%)

By
*9 set Kertas Penulisan Pra-UPSR *Menepati format dan standard UPSR terkini *Jawapan lengkap disediakan Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.90 (-0%)

MEMBER: RM 3.51 (-10%)

By
*9 set Kertas Penulisan UPSR *Menepati format dan standard UPSR terkini *Jawapan lengkap disediakan Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.90 (-0%)

MEMBER: RM 3.51 (-10%)

By
*6 sets of Pre-UPSR Model Papers *Questions simulate actual UPSR paper *Complete answers provided Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.90 (-0%)

MEMBER: RM 3.51 (-10%)

By
*6 sets of Pre-UPSR Model Papers *Questions simulate actual UPSR paper *Complete answers provided Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.90 (-0%)

MEMBER: RM 3.51 (-10%)

By
*6 sets of UPSR Model Papers *Questions simulate actual UPSR paper *Complete answers provided Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.90 (-0%)

MEMBER: RM 3.51 (-10%)

By Azian Hasan
Cerita Dari Dapur bukanlah merupakan sebuah buku resipi semata-mata. Naskah ini juga merupakan perkongsian pengalaman penulis tentang bagaimana makanan dan rutin memasak sejak dari kecil mempengaruhi kehidupan beliau sehingga kini. Dengan gaya penulisan yang santai, buku ini memaparkan kisah hidup penulis sewaktu membesar di Perak dan bagaimana setiap detik bersama keluarga dan kawan - kawan seringkali disulami dengan kisah makan-makan dan masak-masak. Sesungguhnya Cerita D Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Puteri Nor
Tiga jiwa - Sofie, Ajmal dan Emry yang pernah terperangkap dalam cinta tiga segi diuji lagi selepas menamatkan pengajian di England. Sikap mementingkan kerjaya Ajmal, egonya, serta persepsinya tentang peranan dan kuasa suami sering buat Sofie berkecil hati. “Is the feeling over? Is the magic gone?” –SOFIE Sewaktu trekking di hutan Thailand selepas tamat tugasan luar negara, Ajmal yang bertempur dengan kumpulan penyeludup diisytiharkan terkorban. Hamil, Sofie ting Learn More
USUAL: RM33.00

NOW: RM 26.40 (-20%)

MEMBER: RM 26.40 (-20%)

By Abu Muhammad Arafah Adha
Bermula dengan menceritakan umur dunia dan umur manusia di atas muka bumi ini, penulis mengajak para pembaca merenung beberapa peringkat zaman yang telah diisyaratkan oleh Rasulullah SAW. Baginda membahagikan zaman di dunia ini kepada lima peringkat; -Zaman Kenabian (Minhaj Nubuwwah) -Zaman Khalifah (Khalifah Al-Rasyidin) -Zaman Pemerintahan yang Menggigit (Mulkan Adhan) -Zaman Pemerintahan Kuku Besi (Mulkan Jabariyan -Zaman Khalifah yang berjalan sepertimana zaman kenab Learn More
USUAL: RM45.90

NOW: RM 36.72 (-20%)

MEMBER: RM 36.72 (-20%)

By Syed Records Syed Ibrahim
Konspirasi Illuminati Antarabangsa bukanlah perkara baru dalam dunia ini. Sejak zaman berzaman konspirasi ini memainkan peranannya dalam pelbagai tragedy di dunia sehingga mengorbankan puluhan ribu nyawa. Begitu juga dengan apa yang berlaku pada kapal Titanic. Ramai orang menyangka kapal Titanic tenggelam disebabkan oleh perlanggaran denga bongkah air batu secara tidak sengaja namun bukti-buktii menunjukkan bahawa kapal mewah tersebut sengaja ditenggelamkan untuk membunuh Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 30.32 (-20%)

MEMBER: RM 30.32 (-20%)

By Nilam Tang
Buku ini mengisahkan tentang perjalanan Nilam Tang yang melakukan beberapa siri kunjungan ke Singapura untuk menyelami kerohanian dan melihat perkembangan agama islam di sebuah negara yang dianggap demokratik sekular. Pada masa yang sama menjejaki kenangan hidup emaknya sejak tahun 60-an hingga kini. Singapura yang dahulunya dihuni majoriti masyarakat melayu berubah lanskapnya setelah kedatangan inggeris dan kemasukan ramai pendatang luar menjadikan kuasa politkk dan majorit Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Panel Penulis Ana Muslim
Siri Cita-cita Amani ini memberi pendedahan awal kepada kanak-kanak tentang sesuatu kerjaya. Amani digambarkan sebagai seorang kanak-kanak ceria yang mempunyai impian dan bercita-cita tinggi. Amani akan berusaha bersungguh-sungguh untuk merealisasikan impiannya. Melalui pengalaman dan warna-warni kehidupan yang dilalui setiap hari, telah menguatkan lagi azam Amani untuk menjadi seorang insan yang berjaya di dunia dan di akhirat. Buku ini juga mengandungi doa-doa harian di dal Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Panel Penulis Ana Muslim
Selalunya kucing suka tidur atas kusyen empuk, makan ikan tuna, main bebenang, tidur dalam kotak, main tangkap cahaya lampu, tidur bawah sofa, tidur, tidur dan tidur lagi... Tapi, Geng Meow bukan sebarang kucing! Geng Meow nak jadi supermeow yang tangkas melawan kejahatan! Cuma, macam mana Geng Meow nak buktikan ketangkasan mereka sebagai supermeow kalau tikus yang kecil tu pun mereka takut? Mampukah Geng Meow menjadi supermeow yang lain daripada yang lain? Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Panel Penulis Ana Muslim
Alyaa & Adam Show merupakan sketsa dua orang adik beradik yang bijaknya ibarat terlebih minum susu ibu. Walaupun seorang tu baru nak kenal mana satu botol garam dan gula, dan seorang lagi tu baru tahu yang garam itu masin, tapi followers mereka dah ramai tau! Papa dan mama pula sentiasa ada sebagai back up actor dalam show ini. Koko si kucing tu? Abaikan jelah. Koko banyak sangat tidur. Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Panel Penulis Ana Muslim
Di dalam komik ini, ada macam-macam kisah dongeng haiwan yang comel dan kelakar. Tapi bukan sekadar dongeng je tau, ada banyak teladan dan nilainilai moral yang boleh dipelajari. Jom baca kisah Dongeng Haiwan! Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Panel Penulis Ana Muslim
Duk! Sepakan kencang Wira berjaya ditanduk oleh pasukan lawan. Bola demi bola bolos di gawang Rajawali FC. Apa dah jadi dengan Rajawali FC?! Adakah kegemilangan pasukan ini boleh terkubur? Mampukah mereka menebus kekalahan? Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Panel Penulis Ana Muslim
Arggh!! Wira dah mula lupa diri! Rajawali FC sudah porakperanda. Masih layakkah Wira menjadi kapten Rajawali FC atau pun Wira harus disingkirkan? Adakah kapten baharu mereka setanding dengan Wira dalam merangkul strategi? Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Panel Penulis Ana Muslim
Siri Cita-cita Amani ini memberi pendedahan awal kepada kanak-kanak tentang sesuatu kerjaya. Amani digambarkan sebagai seorang kanak-kanak ceria yang mempunyai impian dan bercita-cita tinggi. Amani akan berusaha bersungguh-sungguh untuk merealisasikan impiannya. Melalui pengalaman dan warna-warni kehidupan yang dilalui setiap hari, telah menguatkan lagi azam Amani untuk menjadi seorang insan yang berjaya di dunia dan di akhirat. Buku ini juga mengandungi doa-doa harian di dal Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Panel Penulis Ana Muslim
Siri Cita-cita Amani ini memberi pendedahan awal kepada kanak-kanak tentang sesuatu kerjaya. Amani digambarkan sebagai seorang kanak-kanak ceria yang mempunyai impian dan bercita-cita tinggi. Amani akan berusaha bersungguh-sungguh untuk merealisasikan impiannya. Melalui pengalaman dan warna-warni kehidupan yang dilalui setiap hari, telah menguatkan lagi azam Amani untuk menjadi seorang insan yang berjaya di dunia dan di akhirat. Buku ini juga mengandungi doa-doa harian di dal Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By
Siri XPRESS PINTAR PT3 ini diterbitkan bagi memenuhi keperluan format PT3 terkini dan keperluan semasa yang digariskan dalam sukatan pelajaran. Setiap judul dalam siri XPRESS PINTAR PT3 ini dirancang dan diolah dengan bersumberkan buku teks, format PT3 terkini, buku ulang kaji, contoh pentaksiran, maklumat semasa, dan kepakaran penulis yang cukup berpengalaman dalam subjek masing-masing. Walaupun bersaiz kecil, siri XPRESS PINTAR PT3 mampu membawa kejayaan besar kepada cal Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

1-946 of 946

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top