0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Luqman Hakim 'Found 171 Related Products
By Afieyza Isahak
Kau milik dia, bila darahnya menitis pada matamu... Setelah bertahun-tahun tidak pulang ke kampung, kini Hakim kembali bersama isteri dan anak-anak atas tuntutan kerja. Hanya itu kampung yang Hakim ada kerana dia dipelihara oleh keluarga angkat sejak kecil. Rumah pusaka itu terpaksa didiami semula meskipun tahu kepulangannya bagaikan menjerat diri sendiri. Kukur berdarah mencari warisnya. Sudah lama ia menanti kepulangan Hakim. Tanpa siapa ketahui, ada yang menjaga kukur i Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 18.40 (-20%)

MEMBER: RM 18.40 (-20%)

By Farah Deraman
Cinta pertama Aira bersama Hakimi telah lama tersulam indah sejak zaman sekolah menengah lagi. Namun, impian mereka untuk ke jenjang pelamin musnah di tengah jalan bila mama Aira, Puan Azlinda bermati-matian menghalang dengan alasan Aira tidak akan bahagia menjadi isteri kedua Hakimi. Aira akur. Sementelah mamanya sendiri telah merasakan peritnya hidup bermadu. Tika pintu hati ditutup rapat untuk lelaki, Zafran hadir menawarkan sesuatu yang tidak masuk akal dan tidak pernah Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Ramlee Awang Murshid
Balas dendam, pencarian keluarga kandung, keadilan, kasih sebuah percintaan, air mata dan kesetiaan seorang lelaki yang bernama suami, adalah satu janji yang melingkari hidup Luqman. Tragedi pembunuhan ayah Luqman, telah membuka satu rahsia yang menjadi hijab jalur pengkhianatan. Pada ketika inilah Luqman menemui Adelia Mustapha. Kasih dan cinta Luqman, rupa-rupanya menjadi racun berbisa di hati Adelia. Janji yang begitu teguh di hati Luqman akhirnya membawa musibah. De Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By
Kumpulan & Surah, Dilengkapi keutamaan Surah-Surah Pilihan Sebagai Amalan Harian dengan Teks Tajwid Bewarna. - Surah Yasin - Surah Al-Kahfi -Surah As-Sajdah -Surah Luqman -Surah Al-Waqiah -Surah Ar-Rahman -Surah Al-Mulk Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.90 (-0%)

MEMBER: RM 3.51 (-10%)

By Muhammad Ali Imran
Wahai TuhanKu, sesungguhnya aku memohon kepada-Mu dengan menyebut nama-Mu yg suci, yang baik yang penuh keberkataan, yang lebih Engkau sukai, iaitu nama yang apabila diseru akan Dikau dengan nama itu, Engkau perkenankan permohonan dan apabila dipohonkan kepada-Mu itu,Engkau kabulkan dan apabila dimintakan sesuatu rahmat kepada-Mu dengan nama itu,Engkau kurniakan rahmat itu dan apabila dipohonkan kelapangan daripada-Mu dengan nama-nama itu,maka Engkau lapangkan"(HR Al-Hak Learn More
USUAL: RM9.80

NOW: RM 9.80 (-0%)

MEMBER: RM 8.82 (-10%)

By Sera Zulghafar
“Sibuk tanya pasal tunang aku pula. Sudahlah, Ezza! Kalau tak ada benda nak cakap, tak payah cakap apa-apa. Buat sakit hati aje!” – Kayla Nafisah Shila Ezzani dibesarkan tanpa kasih seorang ibu. Walaupun Tuan Jamal mengahwini Puan Alisa dan memberikannya seorang ibu tiri, Ezza tidak pernah dianggap seperti seorang anak. Ezza tidak mengerti mengapa ibu dan kakak tirinya tidak menyukai dirinya. Nasib baiklah peribadi Haziq tidak begitu. Hanya pada abang tirinya sajalah E Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 18.40 (-20%)

MEMBER: RM 18.40 (-20%)

By Nurul Hakimah Mohamad
Siang dan malam. Tanpa henti. Sentiasa merindui. Walaupun di ambang mati. Dalam doa pada saban malam, bermunajat Nabi kepada Tuhan, melampiaskan kerisauan terhadap umatnya. Dari jeluk hati mulia, tidak lekang ingatan kepadamu. Wahai Tuhan, mohon umat sentiasa teguh di jalan yang Engkau redai. Jangan Kau mengazab mereka, sungguh mereka tidak mampu menanggung murka. Nabi mencintaimu. Malah, menangis keranamu. Sedangkan Nabi dengan kita tidak pernah berjumpa, air matany Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 14.40 (-20%)

MEMBER: RM 14.40 (-20%)

By Hani Fazuha
Rihana dan Hakim, dua nama dari dua dunia berbeza, ditemukan dalam kancah penuh dosa. Bagi Hakim, Rihana itu tidak ubah seperti pelacur kelas atasan. Bagi Rihana, Hakim itu sama saja dengan lelaki kaya raya yang harus dilayan untuk mengeluarkan duit dari poketnya. “Kahwin dengan I Rin, I’ll pay you two million.” - Hakim “Dua juta tidak cukup untuk membeli maruah I, Hakim”- Rihana Segalanya berubah apabila Rihana bertemu hidayah-Nya dan meninggalkan dunia kelam unt Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Haris Hakimi
USUAL: RM7.90

NOW: RM 7.90 (-0%)

MEMBER: RM 7.11 (-10%)

By Myra Ameer
HAKIM, hidupnya dari mula lagi tidak sesempurna mana. Lahirnya tanpa dia sendiri ketahui dari mana asal usulnya. Kehilangan ibu kandung ketika dia baru berusia 16 tahun membuat dia terpaksa berjerih untuk meneruskan hidup. BALQIS, hidupnya juga jauh dari sempurna. Dia keseorangan. Dibesarkan oleh lelaki yang tidak jelas ikatan mereka malah terlibat dengan dunia hitam membuatkan hidupnya terkongkong dan tidak pernah aman. Disebabkan satu kesilapan, Balqis diburu. Pelariann Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 21.60 (-20%)

MEMBER: RM 21.60 (-20%)

By Khairul Hakimin Muhammad
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Luqman Hakim
Sejarah Para Anbiya’ yang selalu dipaparkan kepada kita menyingkapkan perjuangan yang disulami dengan pengorbanan dan penderitaan yang dihadapi para Nabi ketika menyampaikan risalah Allah SWT kepada kaurnnya. Maka didalam buku yang sedang para pembaca budiman tatap ini turut mengajak kita mengimbau kembali dengan hati yang insaf dan berazam untuk sama-sama meneruskan perjuangan yang suci dan mulia ini. Intisari daripada usaha dakwah yang menjadi agenda utama para nabi itu d Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.10 (-10%)

Perkerjaan sebagai seorang Jurutera tidaklah semudah yang di sangka, mereka berperanan memudah dan menyelesaikan urusan manusia dengan teknologi. Sebagai seorang jurutera tidak akan lari dari masalah sehinggalah ia selesai, meskipun terpaksa menggali lubang lain demi mencari puncanya. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Dhiyana
Demi Luqman Firdaus... Nuqman danial kembali muncul setelah sekian lama menghilangkan diri. Sekeping nota ringkas... menimbulkan seribu persoalan di dalam kepala. Athar Faiz ditinggalkan sebagai tanda kenangan dan juga sebuah amanah yang perlu dipikulnya. Kemunculan gadis yang bernama Inara Sofea di Bandung, penuh dengan misteri. Nuqman yang sememangnya sentiasa tenang, menghulurkan bantuan. Hati lelakinya mula dijentik perasaan halus apabila senang meluangkan masa bersama- Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By BATIAH HADI
Bekerja dengan seorang Professor bukanlah sesuatu yang diimpikan oleh Doris Izzah Williams selepas putus cinta dengan kekasih jutawannya, Wafiq. Izzah seorang gadis lincah bergaya denganstillettodan skirt pendek sudah tentu tidak betah menjadi pembantu penyelidik. Pada pandangan Izzah seorang professor sudah tentu tua dan membosankan. Namun, disebabkan oleh paksaan ibunya Izzah terpaksa akur memohon jawatan sebagai seorang pembantu penyelidik kepada Professor Izmir Hakim yang Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Ain Zanowi
Masa lalu adalah memori yang begitu menyakitkan buat insan bernama Muhammad Hakimi. Hadirnya Datuk Muaz di sangka mampu menyelamatkannya dari dunia luar yang begitu menakutkan. Namun, dia terpaksa berdepan dengan cubaan lain yang lebih mencabar apabila Datin Sofia tidak pernah mengakui kehadirannya demi melindungi anak kesayangannya, Isyraf Rizky. “Saya tak tahu apa yang ada dalam fikiran abang sampai abang boleh buat keputusan ni. Budak ni… Entah dari mana abang kutip! Learn More
USUAL: RM26.90

NOW: RM 21.52 (-20%)

MEMBER: RM 21.52 (-20%)

By Muhammad Luqman Makhtar
Selain menghikayatkan kisah-kisah generasi salafusshalih yang diolah dengan bahasa yang segar dan hidup, buku ini turut menampilkan kisah tokoh-tokoh moden yang menghiasi sejarah awal abad ke-20 dan abad ke-21. Pemilihan tokoh-tokoh ini pula sangat rencam. Daripada tokoh pemikir, pendakwah, tokoh gerakan kebangkitan Islam dalam politik dan pendidikan hinggalah kepada penulis al-Quran. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Khairul Hakimim Muhammad
Kek ala-ala kampung yang tak dihiasi krim kalau dimakan memang enak sekali. Mak-mak kita selalunya akan buat apabila tiba musim peryaan. Dibakar dan dikukus mengikut cara lama mengimbau nostalgia zaman kita kanak-kanak. Hati rasa teruja apabila hasilnya sangat unik. sehingga kini, kek kampung masih menkajdi rebutan oleh pengikut dan penggemar kek. Khairul hakimin menampilkan 40 jenis kek kampung yang direka dengan pelbagai bentuk dan rasa. Kekuatan buku: -Resipi yang di Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By
Ana Solehah bersama adik Ibrahim dan Luqman ialah anak yatim. Hidup mereka berubah sejak tinggal di rumah kebajikan Darul Riayah. Di tempat itu bermulalah episod kehidupan Ana bersama adik-adiknya. Pelbagai kisah menarik yang berlaku. Dia semakin matang dan menjadi seorang yang penyayang, baik hati, amanah, bertanggungjawab, rajin belajar dan pelbagai jati diri yang dipelajari melalui pengalaman hidup bersama kawan-kawannya. Ana tahu, mesti Syikin perlukan masa untuk dir Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By Ruqayyah Muhd; Hakim Zakaria; M.H Nizam
Diet-Licious adalah rakaman anekdotal tiga orang dietician (pakar pemakanan) dalam berdepan pelbagai kerenah pesakit (dan godaan makanan, ahah). Ditulis secara santai dan lucu, serta sarat informasi berkaitan nutrisi dan pemakanan. Bacaan ringan yang sesuai untuk mereka yang nak 'jaga makan'. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Adry Tihani
Hana Zahirah. Dilahirkan dalam keluarga yang cukup kaya membuatkan dia semakin terikat dengan undang-undang aneh keluarganya. Hatta mahu menyumbat makanan ke dalam mulut sendiri pun dia tiada pilihan. Semua keputusan di tangan mamanya, Puan Sri Zaharah. Dan… Semuanya atas alasan, untuk kebaikan dirinya. Terkongkong, itu yang Hana Zahirah rasakan namun dia seorang anak yang taat. Puan Sri Zaharah keutamaannya walau apa pun yang berlaku. Tapi, apabila soal jodoh mula diutarak Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Hairynn Salehuddin
MIRA SOFEA mencintai DANIEL IMRAN sepenuh hatinya. Dialah lelaki pertama yang berjaya mengetuk pintu hatinya untuk menerima cinta dari seorang lelaki. Tetapi semuanya berubah semenjak bekas isteri Daniel AMY LIANA tiba-tiba muncul dalam kehidupan mereka. Hubungan Daniel dan Liana menjadi semakin rapat bila mendapat tahu yang Liana menghidapi kanser hati. Dalam masa yang sama, abang Daniel, HAKIM IMRAN kembali ke Malaysia setelah lama menjauhi diri dari keluarga dek terasa hat Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Aiza Qriselda (Aq)
Kata Mazrik, dia ada lima orang adik. Kata Tia, sebab Mazrik tua lima tahun daripadanya, macam tidak beradab pula jika dia terus panggil lelaki itu dengan nama. Jadi mereka declare, MAZRIK adalah ‘abang’ dan TIA CLARISSA adalah ‘adik’. Baik Mazrik mahupun Tia, masing-masing mengetahui yang mereka telah dimiliki. Mazrik, milik tunangannya sejak tiga tahun lalu manakala Tia, setia kepada Am yang sekejap ada sekejap tiada. “Kak Suria sihat, abang?” – Tia “A Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Ustaz Hakim Hamidon
ISTIGHFAR: TAUBAT SEBELUM TERLAMBAT Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Nur Shamsiah On
Ana Solehah bersama adiknya Ibrahim dan Luqman adalah anak yatim. Hidup mereka berubah sejak tinggal di rumah kebajikan Darul Riayah. Di tempat itu bermulalah episod kehidupan Ana bersama adik-adiknya. Pelbagai kisah menarik yang berlaku. Dia semakin matang dan menjadi seorang penyayang, baik hati, amanah, bertanggungjawab, rajin belajar dan pelbagai jati diri yang dipelajari berdasarkan pengalaman hidupnya bersama kawan-kawannya. Sabda nabi SAW yang bermaksud: Sayangi apa ya Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Ustaz Muhammad Hakimi
BIMBINGAN PRAKTIKAL SOLAT PEREMPUAN Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.00 (-0%)

By Ustaz Muhammad Hakimi
BIMBINGAN PRAKTIKAL SOLAT LELAKI Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.00 (-0%)

By Ustaz Muhammad Hakimi
USUAL: RM5.80

NOW: RM 5.80 (-0%)

MEMBER: RM 5.22 (-10%)

By Ustaz Muhammad Hakimi
USUAL: RM4.80

NOW: RM 4.80 (-0%)

MEMBER: RM 4.32 (-10%)

By Amir Hamzah Aziz
Hakim memeluk tubuh kerana kesejukan. Walaupun pulau itu terletak di tengah laut, namun bunyi ombak laut itu ditenggelamkan oleh arus sungai yang agak deras itu. Hakim akui, Pulau Oakle sememangnya besar dari segi saiznya dan belum diterokai sepenuhnya. Mungkin banyak khazanah yang tersembunyi di situ. Vroommm! Tiba-tiba kedengaran deruman enjin sebuah lori yang meluru laju ke dalam hutan berhampiran. Hakim terkejut. Dia melihat jam di tangannya. Sudah jam 1.15 pagi. Apa yang Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Ustaz Muhammad Hakimi
USUAL: RM4.00

NOW: RM 4.00 (-0%)

MEMBER: RM 3.60 (-10%)

By Ustaz Muhammad Hakimi
USUAL: RM3.50

NOW: RM 3.50 (-0%)

MEMBER: RM 3.15 (-10%)

By Ustaz Muhammad Hakimi
USUAL: RM4.00

NOW: RM 4.00 (-0%)

MEMBER: RM 3.60 (-10%)

By Ustaz Muhammad Hakimi
USUAL: RM3.50

NOW: RM 3.50 (-0%)

MEMBER: RM 3.15 (-10%)

By Ustaz Muhammad Hakimi
USUAL: RM4.80

NOW: RM 4.80 (-0%)

MEMBER: RM 4.32 (-10%)

By Ustaz Muhammad Hakimi
USUAL: RM3.80

NOW: RM 3.80 (-0%)

MEMBER: RM 3.42 (-10%)

By Ustaz Muhammad Hakimi
USUAL: RM4.80

NOW: RM 4.80 (-0%)

MEMBER: RM 4.32 (-10%)

By Ustaz Muhammad Hakimi
USUAL: RM3.80

NOW: RM 3.80 (-0%)

MEMBER: RM 3.42 (-10%)

By Aira Eddy
Blurb Encik Kembar Jatuh Cinta Pilihan jodoh oleh Syarifah Al Bahiyah adalah pilihan muktamad. Setiap butir perkataan yang keluar daripada mulutnya adalah arahan mati. Mampukah cucu kembar pertama Syarifah Al Bahiyah, Tengku Zaim Hakimi bin Tengku Zahid Harith mencari gadis yang sekufu dengannya sebelum tempoh yang diberikan tamat? “I don’t have someone special in my heart. Someone yang sesuai untuk dijadikan calon isteri. Along rasa macam nak give up!” - Tengku Zaim Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Anna Dean
Haris tidak mahu pisang berbuah dua kali. Rasa yang bersarang dalam jiwa cuba dipendam dan sering kali dia menidakkannya. Siapalah dia jika dibandingkan dengan Qistina. Baginya Alya adalah segala-galanya. Dia tidak rela membiarkan diri terusan ditohmah dan dihina lagi, asalkan Alya mendapat yang terbaik. Walaupun cintanya ditolak, demi cinta tulusnya, Qistina tetap menyokong Haris dari belakang. Dia selalu ada saat Haris berdepan dengan pelbagai kesukaran. Haris yang memang t Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Muhammad Luqman Makhtar
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Lokman Hakim
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Jeffrey Archer

This Was a Man is the seventh and final, captivating instalment of the Clifton Chronicles from master storyteller Jeffrey Archer.

This Was a Man opens with a shot being fired, but who pulled the trigger, and who lives and who dies?

In Whitehall, Giles Barrington discovers the truth about his wife Karin from the Cabinet Secretary. Is she a spy or a pawn in a larger game?

Harry Clifton sets out to write his magnum opus, whil Learn More

USUAL: RM49.90

NOW: RM 49.90 (-0%)

MEMBER: RM 44.91 (-10%)

By M Mariann
PERKAHWINAN aturan keluarga antara aku dan Hakim bukanlah seindah yang kuimpi walaupun dialah yang kupuja dalam mimpi indahku. Siapa sangka kisah silam waktu kecilku menghantuiku hingga ke detik itu. Malam pertama yang kusangka bahagia bertukar malam paling sengsara… “Kau jangan nak buat-buat tak faham. Kau bukan pertama yang aku tiduri! Cakap siapa yang ambil dara kau sebelum aku? Kau pergunakan aku? Kau jadikan aku pak sanggup? Cakap!” - Hakim AYDAN, hadirnya Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Khairul Hakimin Muhammad
Facebook bukan sekadar media sosial untuk kita berkongsi cerita. Sebaliknya, ia sudah menjadi platform bisnes, kerja-kerja komuniti, pertubuhan dan sebagainya. Mempunyai jumlah follower yang ramai adalah salah satu sasaran setiap pemilik akaun. Ia bukan lagi semata-mata untuk mendapatkan perhatian, sebaliknya untuk meluaskan lagi capaian maklumat terhadap produk dan aktiviti pemiliknya. Bagaimana mahu mendapatkan follower yang ramai? Apa strateginya? Apa tindakannya? Ba Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Nor Hasnida
Dina Hanania, gadis remaja yang tidak dapat lari dari melalui pengalaman cinta monyet bersama Amirul, salah seorang pelajar terbaik sekolah dan juga seorang atlet sukan sekolah mereka. Dina dikejutkan dengan berita yang dia telah ditunangkan sejak kecil dengan Rayyan Hakimi, anak teman karib ibunya. Peristiwa Amirul ditangkap khalwat bersama Azira. Memaksa Dina membuat keputusan terburu-buru menerima pernikahannya bersama Rayyan Hakimi, lelaki yang digelar `Si Bujang Terlajak Learn More
USUAL: RM32.00

NOW: RM 32.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.80 (-10%)

By Lokman Hakim
Siapakah robot? Siapakah manusia? Adakah kedua-duanya sudah menyatu? Atau bertukar jati diri? Faril dan Rumia, saling menjaga antara satu sama lain. Ada kalanya emosi itu mati, tetapi ia bukan selamanya. Ada kalanya emosi itu juga artifisial, tapi apakah ia memadai? Pada masa yang sama, Menusa, sejenis cyborg mencari persempadanan antara manusiawi dan robotik. Kerakusan manusia mahu hidup berkekalan dan juga penanaman sifat manusiawi pada mesin, membuatkan sempadan antara d Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Ratu bulan
Jatuh cinta. Bercinta. Putus cinta. Bercinta kembali. Itu sudah jadi rutin hidup Nur Arissa. Walaupun sudah banyak kali dikecewakan, tetapi dia tidak pernah membenci cinta atau menutup pintu hatinya. Dia tetap memburu cinta sejati kerana dia percaya, selagi ada usaha, dia tentu akan bertemu dengan cinta sejati. Namun, tanpa diduga, dia terjatuh cinta dengan sahabatnya sendiri, Nazwan Syah. Cinta perlu dicari. Nak cari cinta kita perlu ada usaha. Macam mana nak berusaha? Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Ezza Maisara
NAILA FARAFEESA merasakan yang dunia seakan-akan terhenti saat dia menerima khabar tentang penyakitnya. Lantas cinta yang menghuni rasa hati terpaksa ditolak tepi demi kebahagiaan insan-insan yang tersayang. Dia tekad untuk menjodohkan lelaki yang dicintainya bersama kakak kembarnya yang baru kehilangan tunangnya. Tapi hati tak mampu menipu bila lelaki bernama Ezrakil itu semakin bertakhta dalam hati. “Setakat Ezrakil yang pakai kereta Honda tu, aku tak pandanglah. Duit Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Ramlee Awang Murshid
Bermula dengan hukuman di tali gantung yang dikenakan ke atas seorang pemandu, Carlos menyimpan dendam menuntut keadilan. Seorang demi seorang yang menzalimi akan terpaku di mahkamah keadilan yang dicipta oleh Carlos sendiri. Dialah pendakwa raya dan dia jugalah hakim. Bagi Carlos, peguambela sudah tidak perlu lagi kerana pendakwaan membawa erti kesalahan telah terbukti. Sesiapa yang diadilinya pasti akan menerima hukuman dengan sekali perbicaraan. Dan hukuman yang pasti Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Abdurahman Bin Salh Al-
Buku ini mengandungi 176 koleksi kisah-kisah berhikmah yang dapat membina nilai-nilai positif dan akhlak mulia, menjana ketenteraman jiwa, kecemerlangan minda serta meningkatkan keimanan. Semoga dengan membaca buku “Koleksi 176 Kisah-Kisah Berhikmah” ini, dapat memotivasikan diri menuju kebahagiaan dan semoga buku ini dapat dijadikan sebagai pedoman hidup sepanjang hayat. Di antara petikan kisah yang menarik: Hadiah dari Aktsam bin Shaify : “bersabar Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Muhammad Luqman Makhtar
Karya berkonsep tarbiah santai ini dapat memberi kesedaran dan pengetahuan mengenai amalan-amalan serta tatacara yang baik dan betul dalam menjalani kehidupan seharian. Hal ini demikian kerana boleh jadi ada antara amalan kita yang disukai Allah dan ada yang tidak disukai-Nya. Boleh jadi kita sendiri pun tidak menyedarinya. Justeru, buku ini mengajak pembaca memikat Allah dengan melakukan perkara-perkara yang disukai-Nya. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

Tidak lama lagi sang fajar akan terbit. Akan tetapi, fajar yang sebentar lagi terbit ini bergantung pada eksistensi kita dalam menorehkan satu bidang luas atau panjang garis tertentu. Namun bila mana kita keluar dari batas-batas peribadi kita, nescaya kita akan mendapati pada setiap saat. Bahkan setiap detik di dunia ini, fajar baru yang terbit bersinar menerangi alam ini. Setiap saat terdapat seruan, “Hayya ‘alash shalah”, panggilan yang ditujukan demi (mewujudka Learn More
USUAL: RM38.00

NOW: RM 38.00 (-0%)

MEMBER: RM 34.20 (-10%)

By Dilla Ahmad
“Awak nak bayar dengan apa, dik? Awak tu sekolah pun tak habis lagi. We're talking about a lot of money here, my dear. Walau awak buat dua atau tiga kerja pun, awak tidak akan mampu membayarnya semula even if you sell your body, belum tentu cukup untuk membayarnya. Kecualilah kalau awak nak jadi perempuan simpanan saya.” Dia Nurul Hannah Adam Mukriz. Pelajar sekolah menengah yang nekad berjumpa dengan Megat Danial Hakim, CEO Megat Holdings. Hanya kerana satu tujuan da Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Hakim Hamidon
Apakah perbezaan khusyuk iman dan khusyuk munafik? Siapakah syaitan yang dipanggil Khanzab dan apa kaitannya dengan khusyuk? Apakah perbuatan yang dikatakan khusyuk tetapi tercela? Mari baca dan tambah ilmu bagi memantapkan tahap khusyuk semasa solat. Moga solat kita menjadi sempurna dan lebih baik dari hari ke hari walaupun sedikit. Antara tip khusyuk solat: -Memilih saf hadapan -Makan dahulu jika makanan sudah terhidang -Memahami makna bacaan Turut dimuatk Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 16.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.40 (-10%)

By Amy Cooper Hakim
USUAL: RM64.95

NOW: RM 64.95 (-0%)

MEMBER: RM 58.46 (-10%)

By Jun
Cinta yang membawa kepada konflik adalah perkara biasa. Tetapi, konflik yang membawa kepada cinta adalah perkara yang… luar biasa! Menjadi penulis di zaman dunia tanpa sempadan ini bukannya perkara yang menyeronokkan bagi Jen Ali. Kejayaan novel Suamiku Bukan Anak Dato, Suamiku Anak Tan Sri diangkat menjadi drama adaptasi telah membuatkan dia menjadi mangsa kecaman ‘hakim-hakim’ media sosial. Sudahlah dikecam, diugut bunuh pula. Tidak cukup dengan itu, ada Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Ahmad Erhan
CAMELIA - Gadis yang telah berjaya menggemparkan negara dengan siri-siri pembunuhan yang berprofil tinggi. Para mangsanya tidak akan pernah tahu bila dan bagaimana gadis ini akan bertindak. Dia kejam, lincah serta tangkas bermain senjata. Motif tindakannya masih kekal misteri di mata pihak berkuasa. Majunya tidak terhalang. Kejamnya tidak tersangka. Geraknya membawa petaka. HAKIM - Egonya sebagai pengawal peribadi berpengalaman telah dicabar. Dendam akibat diperdaya Cameli Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By
Dua orang lelaki datang mengadap Raja Sulaiman bahawa beliung yang dipinjam oleh salah seorang daripada mereka telah dimakan ulat. Kancil dipanggil untuk menjadi hakim. Lalu dia ke sungai mandi berliamu. Bila naik ke darat , Kancil berguling di dalam debu. Lalu dikatakan pada Raja Sulaiman, air sungai tersebut sedang terbakar. Kerana takutkan istana turut terbakar, dia berguling untuk memadamkan api. Mereka tidak percaya dengan cerita Kancil itu. Lalu, Kancil pun mengkiaskan Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Jeffrey Archer

This Was a Man is the seventh and final, captivating instalment of the Clifton Chronicles from master storyteller Jeffrey Archer.

This Was a Man opens with a shot being fired, but who pulled the trigger, and who lives and who dies?

In Whitehall, Giles Barrington discovers the truth about his wife Karin from the Cabinet Secretary. Is she a spy or a pawn in a larger game?

Harry Clifton sets out to write his magnum opus, while his wife Learn More

USUAL: RM134.90

NOW: RM 134.90 (-0%)

MEMBER: RM 121.41 (-10%)

1-171 of 171

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
*

Back to Top