Best of 2021
Best of 2021
0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Makanan tradisional 'Found 67 Related Products
By Xiao Jiangnan
Makhluk Prasejarah Sejak bermulanya kewujudan dunia, terdapat lebih 500 juta jenis organisma telah menetap di bumi. Dari kulat yang tidak dapat dilihat dengan mata kasar, cendawan raksasa yang mempunyai ketinggian sebanyak 6 meter, mamot yang hilang secara misteri hingga ke leluhur manusia Australopithecus. Kebanyakan daripada mereka telah pupus akibat perubahan persekitaran. Hanya sebahagian organisma sahaja yang masih hidup dan berevolusi untuk menyesuaikan diri dengan pers Learn More
USUAL: RM17.50

NOW: RM 17.50 (-0%)

MEMBER: RM 15.75 (-10%)

By Sufea Hareez
SEKEJAP Laila, tak seperti selalu. Sepuluh minit dah beredar. Boleh jadi lagi sepuluh minit masa tambahan yang Laila perlukan. Dania tersenyum apabila tetamu Laila mula menilik jam di pergelangan tangan. Sebentar tadi sekadar menanti Laila muncul di luar rumah. Bila Laila ambil masa lebih dari sekejap, tetamunya akhirnya ambil tempat di sofa. “I think she’s a bit nervous.” Dania mulakan perbualan. “Freak out.” Sama seperti Dania, dia tersenyum. “You boleh tung Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By
讲述的是在与世隔绝的孤儿院中生活的艾玛、诺曼、雷这三名少年少女展开越狱计划的逃亡奇幻故事 Ema (Minami Hamabe) lives at an orphanage with other orphans, including Noman (Rihito Itagaki) and Rei (Kairi Jyo). She enjoys her time there with Isabela (Keiko Kitagawa), who takes care of the orphans like a mother, but Ema and Noman happen to learn the dark secret of the orphanage. The secret is that the orphans are raised to be butchered and Learn More
USUAL: RM21.90

NOW: RM 21.90 (-0%)

MEMBER: RM 21.90 (-0%)

By
USUAL: RM8.99

NOW: RM 8.99 (-0%)

MEMBER: RM 8.99 (-0%)

By 严正化 , 朴诚雄 , 李相仑 , 裴正南 , 李善彬
Mi-Young (Uhm Jung-Hwa) runs a shop at a traditional market, where she makes and sells twisted bread sticks. Her husband Seok-Hwan (Park Sung-Woong) works as a computer repairman. One day, Seok-Hwan wins a free trip to Hawaii. Mi-Young and Seok-Hwan will go on their first international trip together. When Mi-Young and Seok-Hwan get on the airplane to Hawaii, things don't go as expected. Terrorists, including Cheol-Seung (Lee Sang-Yoon), who chase after a secret agent, get on Learn More
USUAL: RM21.90

NOW: RM 21.90 (-0%)

MEMBER: RM 21.90 (-0%)

By Ustaz Haji Jafri Abu Bakar Mahmoodi
Mukjizat merupakan kejadian luar biasa yang tidak mampu diterima oleh akal, yang terjadi pada diri nabi dan rasul sebagai bukti kerasulan mereka. Sebagai penutup para nabi, Nabi Muhammad ﷺ memiliki ribuan mukjizat anugerah daripada Allah Ta‘ala. Buku ini hadir bagi menyajikan sebahagian daripada kisah-kisah mukjizat tersebut. Menariknya, penulis menyusun kisah-kisah hebat tersebut dalam lima tema utama. Ini merupakan satu kelainan yang dikemukakan oleh penulis. Supaya ma Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Kaoru
Alamak! Seseorang dalam masalah lagi dan kali ini Cikgu Daigo yang amat tegas itu.Seorang murid yang dia denda tiba-tiba pengsan. Kemudian Cikgu Daigo dimarahi ibu murid tersebut dan guru besar sekolah.Adakah Cikgu Daigo terpaksa meletak jawatan? Bagaimana Candy JEM dapat membantunya? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 9.60 (-20%)

MEMBER: RM 9.60 (-20%)

By Ruzita Kitchen
USUAL: RM34.90

NOW: RM 34.90 (-0%)

MEMBER: RM 31.41 (-10%)

By Darus Senawi
Kembara Darus Senawi adalah coretan pengembaraan ilmu Ustaz Darus Senawi pada tahun akhir 60-an dan awal 70-an. Siapa yang suka buku sirah yang diterjemah daripada Bahasa Arab pasti kenal dengan individu ini. Beliau adalah penterjemah buku Rahiq Makhtum dan Fiqh Sirah. Pengembaraan Ustaz Darus Senawi bermula apabila beliau mahu pergi ke Mesir. Cita-citanya untuk menuntut ilmu Sastera Bahasa Arab di Universiti Al-Azhar. Disebabkan duit tidak mencukupi untuk menaiki kapal terb Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Emma Zara
Lima belas tahun di New York, Aireen Amanda akhirnya pulang ke Malaysia untuk menagih kasih ibu bapa kandungnya yang telah lama membuangnya sejak daripada kecil. Tiba di Malaysia, sekali lagi Aireen didajalkan oleh kakak angkatnya, Maisarah. Kerana Maisarah, penampilan dan wajahnya yang cantik sudah tidak ubah lagi seperti seorang gadis gothic. Aireen semakin dibenci. Zhariff Iskandar…. Lelaki yang paling digeruni Aireen sejak di New York lagi apabila Aireen tidak sengaja m Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 21.60 (-20%)

MEMBER: RM 21.60 (-20%)

By Amyra Aimi
Kisahnya ibarat cerita dongeng Cinderella versi lelaki. Makan apa yang ada. Tidur beralaskan tikar. Tinggal merempat pula. Puas dimaki, puas dicerca. Dibelasah lelaki yang merupakan ketua samseng di kampung. Itu semua sudah menjadi ‘makanan’ yang dia kena hadam. Fareez Iskandar sudah lali hidup susah. Sehinggalah, pertemuan dengan seorang lelaki yang berpangkat Dato’. Dia ditawarkan pula pekerjaan sebagai pemandu peribadi kepada anak tiri orang kenamaan tersebut. Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By AZIZAH AMI
TERSEDAK Rinie tatkala Alif membawa seseorang ke rumah untuk diperkenalkan padanya. Macamlah dia tak kenal dengan Abu tu. Setiap kali dia ke bengkel, mata lelaki itu galak memandang daripada atas ke bawah. Gatal bukan main! "Keluarlah berkenalan dengan dia." Alif memaksa. "Abang Long tak nampak ke Rinie tengah makan tengah hari ni? Abang Long pergilah layan dia. Suruh Rinie pula dah," rungut Rinie lalu meneguk air kosong dengan laju. Arin dah menggeleng geram. "Lepas makan, A Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By 山本舞香
After the murder of the model Margaret by Shuu Tsukiyama, a murderous ghoul with epicurean desires, Tsukiyama arrives at Anteiku and approaches Ken Kaneki. Tsukiyama befriends Kaneki, and desires to eat him. Tsukiyama invites Kaneki to the ghoul restaurant, where Kaneki is captured, to be consumed by other ghouls. However, after Tsukiyama's discovery of Kaneki's ghoul eye, and a raid by the CCG, Kaneki escapes alive. Kaneki meets Kimi Nishino, a human and girlfriend of Nishi Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 19.90 (-0%)

By Rohamiah Muda
Buku Indahnya Hidup Bertuhan (Berdamai Dengan Takdir 2.0) adalah sebuah buku yang mengandungi kisah ibrah tentang hubungan seorang hamba dengan Tuhannya. Setiap manusia perlukan kepada satu kuasa Yang Maha Hebat yang boleh menjaga serta melindungi dirinya daripada musibah dan malapetaka. Jadi, kuasa itu adalah Tuhan kita yang satu iaitu Allah Taala. Sebagaimana jasad yang memerlukan keperluan seperti makanan dan air untuk hidup, begitu juga roh memerlukan makanan untuk ia t Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Chef Marina Mustafa
Periuk tekanan adalah satu-satunya perkakasan dapur yang telah lama digunakan di dapur. Ibu saya selalu agak takut dengan periuk tekanan yang digunakan di atas dapur api kerana ia agak bising dengan siulannya dan kadang-kadang seperti gunung berapi meletup apabila tekanan dilepaskan. Pada zaman kini, penggunaan periuk tekanan ini lebih relevan di mana makanan perlu dimasak cepat dan sedap dengan tambahan ciri-ciri keselamatan. Periuk tekanan elektrik masa kini sungguh Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Chef Marina Mustafa
Sekarang, kesedaran berkenaan kesihatan menjadi semakin ketara. Makanan goreng, gula dan kabohidrat yang banyak tidak digalakkan. Jadi, penggoreng udara telah menjadi peralatan dapur yang sangat penting dalam menyenangkan proses masakan yang sihat. Walaupun penggoreng udara telah menerima sambutan yang hangat, ia masih tidak digunakan setinggi potensinya. Selepas menggunakan penggoreng udara selama beberapa tahun, saya sedar bahawa penggoreng udara bukanlah sahaja boleh me Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Chef Marina Mustafa
Pasta sekarang semakin diminati rakyat Malaysia. Generasi muda terutamanya, suka pasta sebab ia lebih senang dimasak dan lebih sihat jika dibandingkan dengan nasi atau mi kuning. Saya teruja dengan bentuk pasta yang berbagai-bagai dengan pewarna semula jadi, sperti ubi bit, lobak merah dan bayam. Inilah yang membuat memasak pasta seronok! Pasta sungguh versatil, ia boleh dimakan sejuk sebagai salad seperti Salad Farfalle Ikan Tuna, manakala Salad Pasta Spiral Epal dan Angg Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Chef Marina Mustafa
Saya selalu beli makanan dari gerai dan teringin memasakknya di rumah. Keinginan ini semakin ketara apabila makanan dari gerai tertentu yang saya suka sangat, sudah tiada lagi. Lagi sedih apabila gerai itu masih berniaga tetapi masakannya tidak sesedap dahulu. Jadi inilah sebabnya permulaan saya memasak makanan gerai yang saya minati sendiri. Janganlah cakap tentang Popiah Goreng Bersira. Popiah yang paling saya sukai yang dijual di bazaar Ramadhan. Saya hanya dapat meras Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Chef Marina Mustafa
Bila kita makan dan tiba-tiba ada inti yang sangat sedap tersembunyi di dalam makanan kita, itulah makanan yang saya sukai. Saya sangat suka Yong Tau Foo sebagai sarapan, Ikan Sumbat Kelapa untuk dimakan dengan nasi putih, meratah Paf Tauhu dan Karipap sepanjang hari dan makan Onde-Onde sebagai manisan. Seronoknya! Walaupun asal-usul kita bukan dari Kelantan, kita masih boleh memasak Ketupat Sotong yang berendam di dalam kuah santan yang sedap. Kita tidak perlu ke Yemen un Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Chef Marina Mustafa
Bubur adalah makanan kesukaan semua. Bagi orang Malaysia, bubur bermakna bubur nasi. Bubur sebagai makanan Barat pula, adalah bubur oat. Selain dari bubur nasi dan oat, bubur manis juga menambah selera. Kita boleh menikmati bubur untuk sarapan, makan tengah hari atau makan malam juga. Ia boleh dimakan bila-bila masa sahaja. Saya suka mekan semua jenis bubur. Bubur nasi yang dimakan dengan sambal udang kering kesukaan saya. Tetapi Bubur Ikan Halia dan Bubur Ayam Lobak Merah Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Chef Marina Mustafa
Apabila sakit, demam dan selsema, kita makan sup. Apabila kesedihan, kita minum sup. Selepas memakan makanan yang bergoreng dan berminyak, kita sebaiknya minum sup. Sup bukanlah hanya tenangkan perut, tetapi juga menenangkan jiwa. Tidak kira memasak secara laju atau perlahan, sup selalunya penuh dengan nutrisi. Kesemua bahan-bahan yang digunakan untuk memasak sup akan meresap kedalam sup dan sesuai dimakan begitu sahaja. Sudah begitu lama saya memasak Sup Krim Ayam Cen Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Chef Marina Mustafa
Ikan bilis adalah satu daripada makanan asas di kebanyakan dapur di Malaysia. Ikan bilis boleh dimasak bersama lauk utama, atau sebagai masakan sampingan, taburan, penambat selera, dan juga untuk membuat masakan semakin lengkap, menambah perasa dan sedap diratah bila digoreng. Rumah saya sentiasa ada Ikan Bilis dan Kacang Sira. Apabila saya tidak tahu apa saya terasa hendak makan, Ikan Bilis dan Kacang Sira sudah mencukupi untuk saya. Letakkan sedikit sahaja ikan bilis ke Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Ebriza Aminnudin
Andai jiwamu lemah, maka itu makanan hati yang rapuh... Tiga belas orang novelis menghadiri Program Santai Bersama Peminat yang dianjurkan oleh pihak penerbit. Mereka semua ditempatkan di Pulau Chenta Aroma. Banglo resort menjadi tempat penginapan mereka yang dimiliki oleh sepasang suami isteri. Anehnya, sebarang alat komunikasi langsung tidak boleh mengakses internet dan laman sosial selain berhubung sesama sendiri di dalam pulau itu. Tanpa diduga, satu per satu makhluk cip Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Rex Adams
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Carlos Wade
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Xiao Jiangnan
USUAL: RM13.50

NOW: RM 13.50 (-0%)

MEMBER: RM 12.15 (-10%)

By
Yukihira Souma has been helping out his family diner, honing his skills. With his father's recommendation, he decides to enroll into "Totsuki Saryo Culinary Institute", a school for the most elites of the culinary world. During his time there, he has grown so much as a chef through studying hard with friends and competing against rivals in shokugeki battles. Souma has now moved up a grade and he has finally grasped what he has always hoped for; the first seat at the Totsuki Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 39.90 (-0%)

By Eb Reeza , Maria Kajiwa , Rhea
Judul 1: HOMESTAY PUTIH NIAN Penulis: Maria Kajiwa Cerita ini mengisahkan usaha dua orang sahabat iaitu Razak dan Amran; untuk menukar sebuah rumah lama di tepi laut menjadi sebuah homestay. Melihatkan potensi rumah dan kawasan tersebut untuk dijadikan homestay, Razak telah membeli tanah itu daripada kawannya yang bernama Fuad tanpa menyedari akan kisah silam rumah tersebut. Amran ditugaskan untuk melakukan semua kerja yang diperlukan namun orang yang diupah membersihkan Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 8.00 (-20%)

MEMBER: RM 8.00 (-20%)

By Ustaz Ahmad Dusuki Abd. Rani
Pintu syurga yang seluas 40 tahun perjalanan itu dibuka. Mendengar bunyi pintu syurga dibuka sahaja sudah mengasyikkan. Melihat pintu syurga dibuka untuk kita, perasaannya tidak mampu digambarkan. Segala nikmat syurga yang dahulunya pernah diceritakan kini terbentang di hadapan. Sungguh segalanya lebih indah, lebih hebat dan lebih mengagumkan daripada apa-apa yang pernah digambarkan. Syurga, Ganjaran Terindah menceritakan nikmat-nikmat dan keindahan syurga yang disebutkan dal Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Ilbs
Hingga 1hb Oktober 2019 Learn More
USUAL: RM52.50

NOW: RM 52.50 (-0%)

MEMBER: RM 47.25 (-10%)

By Ruzita Idias Ismail
Pengenalan: Jom mulakan bisnes dari rumah, belum cuba belum tahu! Taraf hidup masyarakat zaman sekarang makin meningkat, maka kos sara hidup turut melambung tinggi. Anda perlu mangambil langkah bijak untuk mencari peluang yang boleh menampung perbelanjaan. Antara kerja yang sering dijadikan sumber pendapatan sampingan adalah bisnes makanan dari rumah. Bukan sahaja makanan merupakan salah satu keperluan asas bagi manusia, malah ia juga mudah dan tidak memerlukan kos yang Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 26.90 (-10%)

MEMBER: RM 23.90 (-20%)

By Nishiki
Meow ternampak pemuda baik hati bagi kucing terbiar makan. Tapi lepas dia bagi makan, peket makanan dibiarkan kat situ dan sisa makanan pun tak dibersihkan. Niat nak bagi kucing makan tu memang bagus, tapi... hmm, apa Meow patut buat ni? Meow ke kena bersihkan semuanya? Saksikan ragam dan sisi kucing yang tak pernah diketahui dalam jilid ke-8 ni! Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Ruqayyah Muhd
Risau berat badan naik? Bawa pinggan makanan anda kepada para dietitian ini! Dietitian paling takut apabila orang lain tengok pinggan atau apa yang kami suap ke dalam mulut. Ya lah, kami beriya beri nasihat jangan makan begitu begini, tiba-tiba kami pula makan banyak? Kadangkala orang lain yang bawa lari pinggan apabila kami datang. Takut kami pula yang kira kalori mereka. Segan dan risau kami kata, "Hmmm... makan macam ni, bila nak kurus?" Walaupun ada saja yang tak hairan Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By
AKTA MAKANAN 1983 (AKTA 281) & PERATURAN- PERATURAN Learn More
USUAL: RM52.50

NOW: RM 52.50 (-0%)

MEMBER: RM 47.25 (-10%)

By Candy Factory
Teruklah! Pulau Momos kekurangan makanan? Satu-satunya pembekal sayuran berdepan dengan masalah dan tidak dapat memenuhi keperluan bekalan makanan di Momos. Adakah semua orang di Momos akan kelaparan? Bagaimana Alex dan putera lain selesaikan masalah ini? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Azian Hasan
Cerita Dari Dapur bukanlah merupakan sebuah buku resipi semata-mata. Naskah ini juga merupakan perkongsian pengalaman penulis tentang bagaimana makanan dan rutin memasak sejak dari kecil mempengaruhi kehidupan beliau sehingga kini. Dengan gaya penulisan yang santai, buku ini memaparkan kisah hidup penulis sewaktu membesar di Perak dan bagaimana setiap detik bersama keluarga dan kawan - kawan seringkali disulami dengan kisah makan-makan dan masak-masak. Sesungguhnya Cerita D Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Suwarsi M. Arukin
Memasak di dapur ada kalanya mengambil masa yang lama sekiranya tidak dirancang dengan betul. Namun itu semua boleh diatasi dengan bantuan pelbagai alat canggih yang boleh membantu menyingkatkan masa memasak. Di dalam buku ini, Chef Suwarsi M. Arukin berkongsi pelbagai resipi menarik merangkumi lauk-pauk, kuih-muih, nasi, hidangan masakan barat, menu fusion juga tradisional dan banyak lagi. Tak perlu bimbang, kesemua resipi ini sangat mudah dan cepat untuk disiapkan. Denga Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 23.92 (-20%)

MEMBER: RM 23.92 (-20%)

By Ustaz Ahmad Dusuki Abd. Rani
Tidak ada jaminan bahawa kita boleh terlepas daripada dihumban ke dalam neraka. Seandainya terjadi, ia adalah detik yang sangat malang dan sangat merugikan. Hidup selama 1000 tahun sekalipun, langsung tidak ada makna. Sedih sungguh. Namun kesedihan pada saat itu sudah tidak berguna lagi. Sementara masih bernyawa inilah kesempatan untuk kita membuat persiapan dan beramal sebanyak-banyaknya supaya kita diselamatkan daripada api neraka. Buku ini tidak menampilkan kisah seram Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Hj Lokman Abdul Hamid
Bahagian I: Apa itu Kanser? Inilah sebuah buku yang membicarakan Kanser dari dimensi yang belum pernah and abaca atau lihat. Buku ini menyingkap kanser secara menyeluruh dalam bahasa umum. Anda tentu ingin mengetahui bentuk gaya hidup yang bakal mengundang kanser. Atau anda perlu tahu bagaimana kanser merebak dan tip makanan yang perlu dikurangkan. Satu perbandingan antara perubatan moden vs rawatan Al-Quran yang mengupas isu-isu pro dan kontra, terhadap kedua-duanya. Baha Learn More
USUAL: RM45.00

NOW: RM 45.00 (-0%)

MEMBER: RM 40.50 (-10%)

By Ruqayyah Muhd
Semua ibu, mahu berikan yang terbaik buat anak di dalam kandungan. Mahu anak yang sihat dan lahir sempurna. Apabila melalui alam berpantang, tiada ibu mahu melalui tempoh berpantang yang sukar. Sering kali juga dimomokkan dengan mitos-mitos yang tidak masuk akal. Tempoh berpantang juga adalah tempoh ibu belajar menyusukan anak. Semua ibu yang menyusukan anak, mahukan air susu itu dapat menjadi sumber nutrisi yang berkualiti buat anak. Matlamat mahu menyusukan anak secara eks Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
"Sejuk, nyaman dan sesuai membasahkan tekak selepas makanan utama. Ada orang memanggil pencuci mulut atau dessert sebagai puding, jeli atau agar-agar. Apakah pula perbezaannya? Agar-agar selalunya amat mudah. Bahan-bahan utama adalah serbuk agar-agar, air, gula dan pewarna atau perisa. Sementara jeli pula menggunakan serbuk gelatin, air, gula dan pewarna atau perisa. Ada juga jeli yang menggunakan serbuk jeli konnyaku. Terdapat jeli yang tidak perlu dimasak, cukup sekad Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
"Bau makanan yang baru dipanggang menggamit selera sesiapa saja. Campuran rempah-ratus bersama dedaun herba, aneka sos dan pelbagai ramuan lagi menjadikan sajian panggang sungguh istimewa. Memang tidak sukar menyediakan makanan berpanggang. Yang mustahak ia mesti diperap supaya bumbunya akan meresap ke dalam bahan utama seperti ayam, ikan, daging, makanan laut dan seumpamanya. Apabila memanggang, boleh pilih cara yang digemari. Misalnya, memanggang di atas bara api s Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Abe Krambit
Balik dari berkelah, Mohsin ke warung Tok Minah bersama Petak, sahabat serumahnya. Waktu semasa itu sudah tengah malam. Ketika menunggu makanan sampai, dia ternampak seorang gadis bermata bundar, duduk seorang diri di meja hujung warung itu. Mohsin terpikat. Gadis itu meninggalkan nombor telefonnya dan mereka mula ber-Whatssap. Melalui perbualan mereka itu, Mohsin dapat tahu gadis itu bernama Atikah dan merupakan cucu Tok Minah. Keesokan malamnya, Mohsin cuba beramah me Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
"Sebagai orang Asia, nasi merupakan makanan ruji. Nasi amat popular sehingga ada yang menyajikannya untuk sarapan, makan tengah hari dan makan malam. Malah ada orang tidak kenyang kalau tidak makan nasi. Begitulah besarnya pengaruh nasi. Pelbagai resipi nasi ada di dalam buku ini. Bagi peminat makanan Indonesia penyet, apa kata kita sediakan untuk keluarga (dengan harga yang berpatutan). Bukan itu saja, ada Nasi Luwet, Nasi Uduk dan Nasi Ambeng yang sudah sekian lama diper Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Xioa Jiangnan
Plants vs Zombies 2: Pertanian & Ekologi (Apakah Kebun Mudah Alih?) Pepatah Cina mengatakan bahawa masyarakat amat mementingkan bab makan. Sektor pertanian merupakan bidang pengeluaran terutama yang mengeluarkan makanan ruji. Seiring dengan perkembangan pengeluaran dan masyarakat, manusia mula mengetahui bahawa kaedah pengeluaran pertanian tradisional dan moden boleh membawa kemusnahan ekosistem. Lalu, tercetusnya idea untuk mengembangkan ekopertanian. Learn More
USUAL: RM13.50

NOW: RM 13.50 (-0%)

MEMBER: RM 12.15 (-10%)

By Yim Kang Jae
KOMIK DAN KISAH NGERI YANG MENYESAKKAN DADA Rakan Sekolah Menjadi Jiangshi Pada suatu hari, Zhi Shan dan Jun Feng telah bertembung dengan Wei Tao yang baru meninggal dunia. Mereka telah mengekori Wei Tao sehingga mereka tiba di bekas rumahnya lalu mendedahkan sebuah rahsia yang cukup mengejutkan! Bunga Api Sempena cuti Tahun Baru Cina, Zhi Sen dan Wei An telah curi-curi masuk ke kawasan sekolah untuk bermain mercun. Namun, apinya akan terus terpadam sebaik sahaja ia d Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By Zubaidah bte Che Pa
KUIH-MUIH TRADISIONAL Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 19.90 (-0%)

By Prof Dato’ Dr Hamid Arshat
Setiap pasangan pasti ingin menimang cahaya mata yang sihat dengan secepat mungkin. Namun, kita hanya mampu merancang, dan Allah-lah yang menduga kita dengan pelbagai ujian. Ada yang berjaya mendapat zuriat dan ada yang terpaksa tunggu bertahun-tahun, bahkan ada yang disahkan mandul. Insya-Allah, buku ini akan membantu semua pasangan, sama ada yang akan menimang cahaya mata atau yang berusaha ke arah itu. Antara perkara PERLU TAHU yang ada dalam buku ini: • Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Candy Factory
Kehidupan keluarga Sham kurang berkemampuan dan Aaron selalu bekalkan makanan berkhasiat setiap hari untuk membantunya mendapatkan diet seimbang. Suatu hari Sham berjumpa seorang budak lelaki yang pandai menanam sayuran lalu meminta bantuannya. Tetapi tindakan Sham nampaknya menimbulkan salah faham Aaron...! Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Mohd Zulkifli Shafie
Bukan mudah, tapi ia tidak mustahil. Sesiapa sahaja mampu bebas daripada hutang jika ada ilmu, kesedaran dan keazaman yang kuat. Kebanyakan mereka yang mengadu masalah kewangan, bukan disebabkan gaji yang diterimanya tak cukup, tetapi disebabkan masalah hutang yang dibuatnya sendiri. Bukan tak boleh berhutang, namun biarlah berhutang pada perkara yang benar-benar perlu, dan berhutanglah secara bijak (yang menjadikan kita lebih kaya). Beban kewangan terbesar bagi kebanyakan ra Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 16.00 (-20%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By Ruqayyah Muhd; Hakim Zakaria; M.H Nizam
Diet-Licious adalah rakaman anekdotal tiga orang dietician (pakar pemakanan) dalam berdepan pelbagai kerenah pesakit (dan godaan makanan, ahah). Ditulis secara santai dan lucu, serta sarat informasi berkaitan nutrisi dan pemakanan. Bacaan ringan yang sesuai untuk mereka yang nak 'jaga makan'. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Hadi Fayyadh
MENGINTAI AKU DI NERAKA, novel thriller TERBARU dari Hadi Fayyadh penulis novel best seller Semusim di Barzakh. Sebuah inspirasi picisan kisah benar sejak beberapa bulan lalu sebelum penulis berangkat ke Mekah, beliau dipertemukan dengan seseorang yang mahu dikenali sebagai aleeya. Kisah Aleeya Qistina, mengambil keputusan untuk bunuh diri dan terjun di atas tebing nan tinggi, sebagai protes terhadap cintanya yang kecundang. Namun, dia gagal kerana ada sesuatu yang menggangun Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 23.92 (-20%)

MEMBER: RM 23.92 (-20%)

By Pelbagai Penulis
"Vaksin penyebab autism? Ujian air gula penyebab diabetis ibu mengandung? Mandi ketika berpeluh penyebab panau? Resdung berpunca daripada ulat? Mandi malam paru-paru berair? Bolehkah menyusu bayi selama dua tahun tanpa makanan lain?" Sebelum era digital lagi telah banyak kepercayaan meleset dan mitos yang berlegar dalam khalayak. Namun setelah meledaknya teknologi maklumat dan lahirnya ‘Encik Gugel' kecelaruan maklumat menjadi lebih rencam dan meluas. Segala maklumat berk Learn More
USUAL: RM34.00

NOW: RM 34.00 (-0%)

MEMBER: RM 30.60 (-10%)

By Kamal Muhammad Taib
Buku ini menyajikan anekdot berkaitan ilmu yang dipelajari di madrasah aliran tradisional pondok tanahair dan digabungkan dengan pengajian hadis madrasah aliran Deobandi. Setiap babak disusun mirip kitab Fekab Mazhab Syafii, mengandungi ilmu yang bermanfaat dan babak-babak yang lucu. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Ustaz Fauwaz Fadzil Noor
Ilmu sains forensik merupakan salah satu cabang daripada teknologi kini yang jarang diberi perhatian dalam perbincangan melibatkan hukum Islam. Pelbagai persoalan timbul mengenai penggunaan sains forensik dari kaca mata Islam. Justeru, buku ini merupakan kompilasi soal jawab yang disusun daripada Kolum Soal Jawab Fiqah Forensik, majalah al-Ustaz. Buku ini juga mengupas mengenai forensik makanan, harta pusaka dan jenayah seperti mencuri, zina, liwat, arak, judi, dadah, sihir d Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By GEE HUT (Fauziah Abd. Ghaffar)
Mudah Lazat dan Pasti jad. Sesuai untuk isteri dan wanita yang bekerja. Gee Hut merupakan seorang blogger masakan terkenal di Malaysia. Beliau sangat menggemari dunia masakan dan sering berkongsi resipi resipi beliau di majalah SAJI. Gee Hut atau lebih mesra dengan panggilan Kak Gee, ingin berkongsi resipi beliau melalui buku 101 Resipi Sajian Hati ke Hati. Buku ini mengandungi resepi tradisional dan moden yang di ambil daripada pakar pakar masakan dan di olah mengikut Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 26.90 (-10%)

MEMBER: RM 23.90 (-20%)

By Michelle Wong
Tommy adalah seorang budak yang tiada kawan, sering dibuli dan tidak mempedulikan langsung apa-apa yang berlaku di sekelilingnya. Bagi dia, hidupnya sempurna jika ada makanan yang sedap. Elena pula seorang gadis yang tidak dapat menerima realiti asal usulnya lalu cuba mengubah kehidupan diri demi membuktikan kebenaran kepada ibu bapanya. Mereka berdua bertembung di saat hidup masing-masing mula berubah. Apa pula yang menanti di penghujung jalan nanti...... Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Fazalina Bte Ismail
Resipi resipi yang terkandung di dalam buku 101 Resipi Pengikat Kasih Keluarga membantu para ibu menyediakan hidangan buat seisi keluarga dalam masa yang singkat. Aneka resipi yang di sajikan buat pembaca di kategorikan kepada 9 bahagian untuk memudahkan pembaca membuat rujukan. 9 kategori resipi yang di sajikan di dalam buku ini adalah nasi, ayam, daging, ikan, lauk pauk, makanan barat, kuih tradisional, kek dan biskut. Buku ini menghidangkan pelbagai resipi dari hidangan Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 26.90 (-10%)

MEMBER: RM 23.90 (-20%)

By Noorisah bt Kamarudin
Jalal merupakan seorang pengamal perubatan tradisional yang telah banyak membantu orang ramai yang menghadapi sakit-sakit misteri seperti sihir dan santau. Dia bersama Karim, pembantunya telah diminta datang ke sebuah kampung untuk membantu mengubati anak ketua kampung yang sering dirasuk. Setelah berjaya mengubati Saniah, belum sempat mereka meninggalkan kampung itu, hantu puntianak telah menyerang dan membuatkan penduduk kampung hidup dalam ketakutan. Jalal dan Karim cuba m Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By
AKTA MAKANAN 1983 (AKTA 281) Learn More
USUAL: RM49.50

NOW: RM 49.50 (-0%)

MEMBER: RM 44.55 (-10%)

1-67 of 67

Page:
  1. 1
  2. 2
*

Back to Top