0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Mastura Abdullah 'Found 202 Related Products
By Aisya Sofea
“Yang pergi itu cinta. Mungkin yang datang itu jodoh. Yang pergi itu kekasih. Yang datang itu mungkin bakal suami kau. Mana tahu ke?” Itu adalah kata-kata Isha, teman baik Nur Suria Anissa tentang Elias Lim Li Jun yang ingin mengahwini Anis dari saat pandang pertama mereka. Ketika Anis hilang kepercayaannya terhadap cinta, Elias menghadirkan diri. Tetapi bolehkah mereka berdua bercinta bila Elias, seorang lelaki peranakan Dutch Baba Nyonya dan Islam bukanlah agama fitra Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Ilya Abdullah
Baim seorang jurugambar bebas yang mempunyai keistimewaan melihat dan mengambil gambar makhluk yang tidak dapat dilihat dengan mata kasar. Dia digelar jurugambar hantu. Keistimewaan yang dimilkinya itu dianggap satu petaka. Dia kehilangan seluruh ahli keluarganya dalam satu malam, angkara manusia yang menjadi hamba iblis. Inspektor Zaim menerima kes-kes misteri yang meibatkan ilmu mistik. Dia dibantu oleh Detektif Azhnita untuk mengendalikan kes-kes itu. Kesukaran menyelesaik Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Bettina Chua Abdullah
Telltale Food features an astonishing variety of writings that are a delicious revelation: sensory, nourishing narratives exploring themes of hunger, discovery, growth, delight and sorrow, wrapped in the world of food, cooking and eating. In their mostly Asian-inspired stories, the writers of the Fay Khoo Award transport us from the kitchens they have inherited to the ones they have adopted, down buzzy streets and in swish restaurants. There is the taste of joyful celebration Learn More
USUAL: RM55.00

NOW: RM 55.00 (-0%)

MEMBER: RM 49.50 (-10%)

By M Azmin Abdullah
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By Dr. Abdul Rahman Hj Abdullah
Dalam jilid 3 ini menumpukan perhatian kepada zaman moden Turki, ia bermula dengan ancaman penjajahan Barat yang memperkenalkan sistem secular di wilayah Mesih dan seterusnya di Turki sendiri. Pada peringkat awalnya, proses pembaratan berlaku melalui program Nizam-I Jedid oleh Sultan Selim 111, dan diikuti oleh program Tanzimat pada zaman Sultan Abdul Mejid. Sedangkan di kalangan tokoh-tokoh politik, proses pembaratan dijalankan oleh gerakan Uthmani Muda dan gerakan Turki Mud Learn More
USUAL: RM45.90

NOW: RM 45.90 (-0%)

MEMBER: RM 41.31 (-10%)

By Rafina Abdullah
Pendirian Humairah sangat jelas apabila meletakkan garis sempadan agar tidak didekati lelaki kerana takut dengan hukum Allah. Langsung dia tidak memberi kelonggaran pada dirinya untuk menyambut perkenalan daripada sebarang lelaki sehinggalah Darren Tan, pemuda berwajah kacukan muncul dalam hidupnya dalam satu suasana kecoh di premis perniagaan lelaki itu. Orang sakit tak boleh sombong. Nanti tak ada orang nak tolong. Jaga ubat sedut awak baik-baik. Jangan cuai lagi. YANG TO Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Dr Mohd Hilmi B Abdullah
Perubatan Ibnu Sina mungkin belum lagi terkenal di negara ini. Perubatan ini selalu disalah anggap sebagai perubatan homeopati, sedangkan terdapat banyak perbezaan antara kedua-dua disiplin ilmu perubatan tersebut, tanpa menafikan terdapatnya beberapa persamaan antara kedua-duanya. Perubatan Ibnu Sina, di sebalik usianya yang telah pun mencapai angka seribu tahun, masih lagi diamalkan secara serius dan efektif di India, Pakistan, Asia Tengah, dan Eropah. Malah, di India dan P Learn More
USUAL: RM34.00

NOW: RM 34.00 (-0%)

MEMBER: RM 30.60 (-10%)

By Abdullah Abdul Hamid
Kenapa buku ini dihasilkan? Siapakah yang perlu membacanya? Apakah mesej yang terkandung di dalamnya? Buku Apabila Wartawan dan Artis Menangis adalah catatan daripada perjalanan dan pengalaman penulis di beberapa buah negara terutamanya ketika menjalankan tugasan Wartawan dan misi kemanusiaan, antaranya Tebing Barat dan Semenanjung Gaza di Palestin, Syria dan Bangladesh. Buku ini dihasilkan untuk menyampaikan pelbagai kisah yang disaksikan dan dirasai sendiri oleh penulisnya. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Rafina Abdullah
Berkahwin dengan seorang lelaki yang sering menyimpan curiga, bukanlah satu keadaan yang menyenangkan bagi Ariana. Setiap hari yang dilalui, dia perlu berhati-hati dalam setiap langkah. ARIANA "Sebagai pembantu peribadi mak su, Rin tak boleh elak dari berjumpa Haji Fahmi kalau ada apa-apa urusan berkaitan." Izudin... kegagalan rumah tangganya bersama wanita yang dikasihi, menjadikan dia seorang yang over protective selepas berkahwin dengan Ariana. Pantang telinganya mende Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Shaykh Abdullah Bin Abd Al-Aziz Al-Jibreen
“Interaksi Dengan Bukan Muslim Dari Perspektif Sunnah dan Keindahan Agama Islam” adalah satu kajian yang sangat baik dan berjaya memberikan panduan yang meliputi beberapa aspek penting mengenai isu ini. Ia mempamerkan keindahan sebenar agama dalam hubungan interaksi dengan bukan Muslim. Kajian ini boleh dijadikan asas dalam membincangkan beberapa aspek penting dalam interaksi dengan bukan Muslim. Ia boleh dikembangkan lagi untuk memberikan solusi kepada pelbagai permasala Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Jemaah Seram
Himpunan 11 cerpen seram dan thriller bertemakan pohon/pokok. Ilya Abdullah - Puaka Beringin Suhana Mat Lazim - Harum Bakawali Asraf Shaari - Pokok Durian Berdarah Ella Affandy - Pokok Nurhan Yusof - Lambaian Ara Acik Zaza - Misteri Pokok Ubi Kayu Balqis Jaz - Patin Tempoyak Daun Cemumur Alissa Alee - Jantung Zaif AB - Teksi Terakhir Zaif AB - Sakat Zaif AB - Lu Sudah Kena Main Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Ustaz Zulkarnain Dollah , Asyraff Hafdzan Abdullah
40 Hadis Huru- hara Kiamat – Merupakan sebuah buku yang mempunyai 40 himpunan hadis-hadis sahih berkenaan apa yang akan berlaku semasa kiamat, kesukaran-kesukaran yang bakal dihadapi oleh manusia ketika kiamat dan bagaimana menghadapinya. Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Daisy Zahra , Iman Fadia , Shukriah , Rodzi , Tey Marzuki , Ilya Abdullah
Gulai Kawah Daging – Daisy Zahra “Kau nampak apa yang...” “Aku nampak apa yang kau nampak.” Mereka berdua berpura-pura tidak nampak makhluk tersebut yang asyik menjilat-jilat daging yang disimpan di dalam peti sejuk beku itu. Gelang – Iman Fadia “Hamba datang menuntut pusaka. Pusaka warisan Sari... oh Sari.” Perlahan dia membuka mata. Terbeliak melihat sepasang kaki tanpa badan itu berdarah meleleh sedang menghentak-hentak lantai. Terjelepok Ben di atas lanta Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Abdul Latip Talib
Harun bin al-Mahdi Muhammad bin al-Manshur Abu Jaafar Abdullah in Muhammad bin Ali bin Abdullah bin Abbas bin Abdul Muthalib. Nama ibunya Jurasyiyah bint Atha atau digelar Khaizuran. Harun Ar Rasyid lahir pada tahun 148 H di Kota Ray. Menjadi khalifah ketika berumur 25 tahun. Para sahabat Khalifah Harun ar Rasyid bercerita, setiap hari baginda sembahyang sunat 100 rakaat. Bersedekah atau menderma 1000 dirham setiap hari. Apabila pergi menunaikan haji, baginda membawa bersaman Learn More
USUAL: RM27.90

NOW: RM 27.90 (-0%)

MEMBER: RM 25.11 (-10%)

By Fadli Salleh , Shahidan Shuib , Firdauz Abdullah , Reyna Ibrahim , Nurain Sabrina
"cikgu bukan sekadar mengajar a,b,c. guru sejati mendidik pekerti." cikgu fadli salleh "budak-budak, kalau kita kata nak cerita pasal hantu, masing-masing melopong tak sabar nak dengar. tapi aku rasa kau yang tua pun sama, kan? jadi, kali ni aku nak cerita kisah di tempat aku. begini kisahnya..." cikgu shahidan shuib "beri ruang untuk anak-anak kita belajar dan beri kesempatan untuk guru mendidik anak-anak ini dengan selesa. sampai masa kita akan lihat bagaimana perubahan a Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Paeh Design
Nuri Wardah dikejutkan dengan pengakuan cinta Sakuragi. Bagi Nuri Wardah, Sakuragi terlebih dahulu perlu mengenali akan kesucian agama Islam serta kepentingan sumber-sumber yang hak dalam mencari ilmu. Sakuragi, walaupun masih dalam ragu, mengorak langkah mencari ilmu mengenai Islam hingga menemukannya dengan imam Masjid Otsuka, Yusuf Asahi bin Abdullah yang bersetuju untuk mengajar Sakuragi berkenaan agama Islam. Bagaikan cawan yang kosong, dapatkah Sakuragi menerima denga Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Khairul Abdullah
Bukan semua hero perlu pakai kostum adiwira, boleh terbang tinggi ke langit, lari laju mengalahkan kilat, atau tembak laser dari tangan sambil pakai sut berapi-api yang power kemain. Itu semua dalam movie. Ya, dalam movie, di mana manusia boleh berimaginasi apa sahaja, cipta apa sahaja karakter yang tak mungkin wujud di alam nyata. Dalam dunia realiti, superhero sebenar selalunya tak didendang. Contohnya spesies ‘superdaddy’, yang boleh dikatakan dah nak hampir pupus Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Teme Abdullah
"Aku faham perasaan yang kau cerita kat aku mula-mula tadi..." "Rasa macam seakan-akan dilahirkan bodoh daripada orang lain." "Orang lain boleh score exam. Aku pulak tak boleh score. Dahlah lambat membaca. Huruf-huruf pun aku tertukar-tukar. Gagap pula tu..." "Bila aku cerita kat orang, orang tak percaya sebab diorang tak lalui. Diorang ingat aku memang malas. Diorang ingat aku reka cerita dan kasi alasan. Padahal Allah saja tahu macam mana aku ‘struggle’ nak jad Learn More
USUAL: RM33.00

NOW: RM 26.40 (-20%)

MEMBER: RM 26.40 (-20%)

By Teme Abdullah
Ribuan tahun selepas peperangan yang memusnahkan hampir keseluruhan dunia. Nusantara kembali aman di bawah naungan sultan; sehingga datang mereka yang mendakwa – kekuasaan itu hasil perjanjian dengan syaitan. Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Abdullah Sidek
Kesedaran orang Melayu mengenai sejarah bangsanya semakin meningkat dalam dekad-dekad yang terakhir ini. Kadar celik huruf yang tinggi dan pendidikan uang tinggi telah merangsang orang Melayu untuk mengorek kembali sejarah bangsanya dan kerajaannya. Orang Melayu bukanlah orang buta sehingga tidak mengambil kisah mengenai peredaran dunia bahkan orang Melayu telah mempunyai tamadun antara yang terawal di dunia. Penemuan Tamadun Sungai Batu di Merbok Kedah yang berusia sekitar 2 Learn More
USUAL: RM38.90

NOW: RM 38.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.01 (-10%)

By Dr. Abdul Rahman Hj Abdullah
Dalam jilid ke-2 ini, tumpuan akan diberikan kepada analisis tentang faktor-faktor kejatuhan Kerajaan Uthmaniyah. Terdapat dua faktor besar, iaitu faktor luaran dan faktor dalaman. Antara faktor luaran ialah ancaman kuasa Salib Kristian, seperti kuasa Portugis, Sepanyol, Habsburg, British, Perancis dan Russia. Ini diikuti oleh ancaman Yahudi dalam berbagai wajah, seupama Yahudi Dunama, Yahudi Freemason dan Yahudi Zionis. Malah sekaligus ia juga merupakan ancaman dalaman, oleh Learn More
USUAL: RM45.90

NOW: RM 45.90 (-0%)

MEMBER: RM 41.31 (-10%)

By Dr. Abdul Rahman Hj Abdullah
Sebenarnya, perkataan Melayu itu sendiri pada masa kini mempunyai beberapa konsep dan pengertian. Pertama sekali secara khususnya ia dipakai dalam konteks Semenanjung Tanah Melayu yang mempunyai tiga ciri utama, : iaitu menggunakan Bahasa Melayu sebagai bahasa utama, beragama Islam, dan berpegang kepada adat resam Melayu. Menurut konsepsi yang termaktub dalam Perlembagaan Malaysia, sesiapa sahaja dapat menjadi Melayu atau “masuk melayu” setelah memenuhi ketiga-ketiga syar Learn More
USUAL: RM45.90

NOW: RM 45.90 (-0%)

MEMBER: RM 41.31 (-10%)

By Dr. Abdul Rahman Hj Abdullah
Buku Ensiklopedia Sejarah Turki ini terdiri daripada tiga jilid. Jilid pertama bermula dengan sejarah Turki Zaman Klasik sekitar abad ke-6M di wilayah Turkistan, Asia Tengah. Dua buah kerajaan Turki yang penting ketika itu ialah Kerajaan Qarakhan dan Seljuq. Dari asia Tengah bangsa Turki berhijrah ke Asia Barat dan menguasai Kerajaan Abbasiyah (750-1258) di Baghdad pada Zaman Pertengahan melalui peranan kaum Mamalik Turki dan Turki Seljuq, di samping tertubuh kerajaan-kerajaa Learn More
USUAL: RM45.90

NOW: RM 45.90 (-0%)

MEMBER: RM 41.31 (-10%)

By Mastura Mohd Salim
Nak tahu cerita di sebalik kisah-kisah di sebalik orang-orang yang bekerja di bank? Mesti banyak ceritanya kan? Semuanya boleh dibaca melalui perkongsian menarik tentang situasi bekerja di bank yang ditulis penulis di dalam buku ini. Bukan setakat dengan kerja yang pelbagai dan menimbun, tetapi juga dalam menghadapi pelbagai karenah pelanggan, terutamanya yang masih tidak faham tentang apa itu Perbankan Islam. Selain daripada membaca kisah yang dikongsi, dengan membaca buku Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Ilya Abdullah
ELEANOR… anak kedua Datuk Ariffin yang kuat memberontak dan paling keras kepala. Berang dengan aturan perkahwinan untuk menyatukan dia dengan anak lelaki Puan Marlia, kasanova tersohor mengundang kematian papanya. Pelbagai masalah mengepung hidupnya. Masalah hutang syarikat papanya, keretakan hubungan di antara dia dengan adik perempuannya, Elena Maria… permusuhan dengan kakak iparnya, Susana dan bosnya yang mahu menjadikan dia isteri ketiga. Juga cintanya yang dikhianat Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Mastura Abdullah
Kahwin dengan pilot handsome? Oh, Itu mungkin harapan gadis cantik yang lain tetapi bukan impian Nadyne Umairah! Kerana Dayyan Putra adalah pilihan mama, mahu tak mahu Umairah akur. Rupa-rupanya, ada sesuatu yang Umairah tidak tahu tentang Dayyan. Lelaki itu, tanpa segan silu mengajak dirinya membuat dosa menyebabkan Nadyne Umairah membenci Dayyan. Umairah bertekad, biarpun terpaksa melukakan hati mama, dia tidak akan sekali-kali mengahwini Dayyan. “Terima kasih atas semua Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Ustaz Muhammad Abdullah Al-Amin
Membina rumah tanggga mungkin tidak sukar, tetapi memastikan rumah tangga dan keluarga itu aman damai, bahagia dan berjalan lancar itulah cabaran yang tidak dapat dielakkan. Panduan untuk menghadapi cabaran dalam berumah tangga dan berkeluarga berpandukan ayat-ayat suci al-Quran al-Karim didedahkan dalam buku ini. Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Ilya Abdullah
Kematian Bidan Senah menarik perhatian seorang wartawan muda, Benjy. Dia sanggup meredah kampung itu untuk mendapatkan cerita. "Siapa perempuan cantik itu, tok?" "Namanya Mas Ayu." Mas Ayu, kehadirannya ke kampung itu sangat tidak disenangi orang kampung, terutamanya Mak Puteh dan Melati. Ini kerana suami Melati, Musa, tergila-gilakan Mas Ayu. Mereka berpakat untuk membunuh Mas Ayu. "Manalah saya tahu siapa yang bunuh dia." "Habis macam mana boleh kamu kata yan Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Artis - Artis Komik - M
Menampilkan komik-komik berkaitan sukan badminton daripada artis-artis Komik-M seperti: SS10: Tangkis Ego oleh Ben Wong Juara Tangkis oleh Froggypapa Pendek oleh Alhafiz Teori Badminton oleh Abu Huzaifah Gelanggang Robowaja oleh Ardone Kebangkitan China oleh Azhar Abdullah Mahaguru Badminton oleh Bophairy Hero Badminton oleh Jon Suraya Learn More
USUAL: RM8.00

NOW: RM 8.00 (-0%)

MEMBER: RM 7.20 (-10%)

By Artis-Rtis Komik - M
Menampilkan komik-komik berkaitan fenomena zombie daripada artis-artis Komik-M seperti: AKU DAN RADIO oleh Pakngah Alipz VIRUS MAMAT oleh Musashi ZOMBIE SEKSYEN 88 oleh Abu Huzaifah BALONG: KUCING ZOMBIE oleh Froggypapa ZOMBIE MELAYU MELAKA oleh Azhar Abdullah SKUAD ADIWAJA: PROJEK Z oleh Bophairy PRIYAKU SAYANG oleh Jon Suraya Learn More
USUAL: RM8.00

NOW: RM 8.00 (-0%)

MEMBER: RM 7.20 (-10%)

By Hisham AR
Daripada Abdullah bin Amru bin al-‘Ash r.a., Rasulullah SAW bersabda, “Sampaikanlah daripadaku walau satu ayat, dan ceritakanlah tentang Bani Israil tanpa perlu takut. Dan barang siapa berbohong ke atasku dengan sengaja maka bersiaplah dia mengambil tempatnya di neraka.” (Riwayat al-Bukhari) Hadis ini menunjukkan saranan supaya kita menyampaikan ilmu tidak kira banyak atau sedikit. Asalkan ilmu tersebut daripada al-Quran dan Sunnah maka hendaklah ia disampaikan. Juster Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Salman Al-Audah
Tujuan dakwah bukanlah menjadikan dakwah itu berubah menjadi perang kata mahu pun perdebatan dan saling merasa hebat sendiri, namun ianya adalah tujuan paling mulia daripada semua risalah langit adalah mewujudkan kebersihan dalam hati dan diri manusia. Tercermin dalam diri setiap insan akhlak terpuji dan perilaku yang mulia dimana hak-hak sesama manusia disantuni serta melahirkan peradaban yang cemerlang serta masyarakat yang tinggi nilai budi pekerti. Lahirnya Muhammad Bin Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.10 (-10%)

By Dr. Aidh Bin Abdullah Al-Qarni
Saudariku! Buku ini menghimbau kepada setiap wanita untuk hidup bahagia dengan agamanya, merasa senang dengan kurnia Allah SWT yang telah dianugerahkan kepadanya, dan bergembira dengan berbagai nikmat yang telah dimilikinya. Saudariku! Bacalah buku ini agar ianya dapat mengusir segala macam kesedihan dan dalam dirimu, bayang-bayang kedukaan, dan mimpi-mimpi buruk, ketakutan dan kekhuatiran. Saudariku! Setelah anda selesai membaca buku ini, ucapkanlah selamat tinggal pada kese Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Dr. Aidh Bin Abdullah Al-Qarni
Saudariku! Buku ini menghimbau kepada setiap wanita untuk hidup bahagia dengan agamanya, merasa senang dengan kurnia Allah SWT yang telah dianugerahkan kepadanya, dan bergembira dengan berbagai nikmat yang telah dimilikinya. Saudariku! Bacalah buku ini agar ianya dapat mengusir segala macam kesedihan dan dalam dirimu, bayang-bayang kedukaan, dan mimpi-mimpi buruk, ketakutan dan kekhuatiran. Saudariku! Setelah anda selesai membaca buku ini, ucapkanlah selamat tinggal pada ke Learn More
USUAL: RM23.90

NOW: RM 23.90 (-0%)

MEMBER: RM 21.51 (-10%)

By Ustaz Abdullah Khairi
Tuhan Bayar Cash! mengumpulkan 48 topik berkenaan akhlak yang dikupas dalam bentuk santai. Diselitkan dengan 'sound sedas' daripada Ustaz Abdullah Khairi dalam setiap topik memberikan impak luar biasa kepada pembaca. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Ilya Abdullah , Syasya
Pulangkan: Illya Abdullah "Kau dah ambil 'sesuatu' yang bukan milik kau!" Tumpang: Syasya Bellyna "Di sini ia menumpang, datang dan pergi bersama mangsanya." Selfie: Aziah Zainal "Hati yang kosong akan sentiasa inginkan perhatian manusia lebih daripada perhatian tuhan." Jin Hitam: Saidee Nor Azam "Kehadirannya tidak diundang, seram menyelubungi tatkala ia menjelmakan sifatnya." Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Abdullah Al-Oarani
Bukan rupa menjadi ukuran, bukan juga kerjaya menjadi buruan, tetapi iman dan akhlak mulia yang menjanjikan kebahagiaan hidup di dunia dan di akhirat. Namun, bukan mudah untuk memilikinya, tapi tidaklah menyusahkan untuk meraihnya. Asalkan diri sendiri sedia untuk dibimbing, mujahadah dan tekun beramal, insyaAllah segalanya boleh dimiliki. Semahunya rumah tangga yang dibuna mencetuskan kedamaian di jiwa dan sentiasa muhasabah diri. Ingatan tidak lupa pada Maha Pencipta lantas Learn More
USUAL: RM19.00

NOW: RM 19.00 (-0%)

MEMBER: RM 17.10 (-10%)

By Khairul Abdullah
"Kenapa masyarakat di dunia sebelah sana lebih baik daripada kita? Kenapa nilia-nilai yang dituntut oleh agama dipraktikkan oleh mereka dan bukannya kita"? Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Rozilawati Abdullah
Buku Oh! Mudahnya Jahit Jubah Moden sangat istimewa kerana mengandungi pola mengikut ukuran asas badan untuk memudahkan pembaca yang tiada asas jahitan belajar daripadanya. Anda hanya perlu menekap pola pada kain sebelum memotongnya. Bukan itu sahaja, cara menghasilkan pola juga diajar untuk pemahaman dengan lebih jelas lagi. Tidak hanya cara pengiraan ukuran, bahkan cara mencantum juga ditunjukkan. Dipaparkan juga cara menjahit secara langkah demi langkah dengan gambar da Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Teme Abdullah
Orang kata melukis tak boleh jadi kaya. Tak boleh jadi jutawan. Tak apa. Biar aku cuba. Hey korang... It''s me, Teme Abdullah. Macam ni; Hari tu aku terbaca satu kenyataan di media sosial. Kenyataan tu berbunyi, 'melukis memang tak boleh buat duit', 'jadi artis ni tak ada masa depan', 'siapa yang ada cita-cita nak jadi pelukis tu batalkanlah niat', melukis ni tak ke mana'. Selepas baca kenyataan tu; Aku rasa semacam. Aku tak setuju. Aku tak suka. Aku kura Learn More
USUAL: RM33.00

NOW: RM 33.00 (-0%)

MEMBER: RM 29.70 (-10%)

By Teme Abdullah
Ilmu agama ini umpama senjata yang boleh dimiliki sesiapa. Jika senjata itu jatuh ke tangan yang baik, akan digunakan senjata itu untuk menyerang yang jahat. Namun, jika ia jatuh ke tangan yang jahat, akan digunakan senjata itu untuk memusnahkan yang baik. Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Ustaz Muhammad Abdullah Al-Amin
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Mastura Abdullah
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Ahmad Affzan Abdullah
Kau tahu, ketika kau GAGAL, macam-macam persoalan yang akan berlegar-legar dalam fikiran. “Apa yang aku buat salah?” “Kalau aku pilih cara lain, mungkin boleh berjaya.” “Kalau akau tak buat begini, mungkin tak teruk sangat.” Macam aku, sembilan tahun aku menyeksa diri memikirkan jawapan kepada persoalan-persoalan tadi, hidup aku jadi serabut. Aku kerap jatuh sakit, demam. Walaupun banyak benda aku cuba dalam hidup, aku tetap tak puas hati. Kenapa a Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Abdullah Bukhari
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Fadli Salleh , Reyna Ibrahim , Shahidan Shuib
"Ada murid bawa mainan ke sekolah tanpa pengetahuan ibu bapa. Malah, pernah berlaku murid bawa kucing dlm beg nak tunjuk dekat kawan-kawan! ini bukan gurauan, ini kejadian benar."-Fadli Salleh "Kesilapan kita mendidik juga mungkin akan mengakibatkan satu generasi 'tersilap' dalam didikan asuhan. Ramai berkata pekerjaan guru seolah-olah berada dalam ladang pahala namun mungkin sahaja dosa mengajar terhasil akibat hal-hal yang tidak sedari."-Shahidan Shuib "Mengajar ABC dan 1 Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Illya Abdullah
Bila hati termakan hasutan syaitan, yang tidak berdosa menjadi mangsa... Inspektor Ryan diarahkan untuk mengendalikan kes kematian beberapa orang pelajar sebuah kolej yang dipercayai berpunca daripada santau lintah. Hasil siasatannya menemui jalan buntu. Kematian dalam kalangan pelajar kolej itu tidak melibatkan motif dendam atau sakit hati. Mangsa utama terdiri daripada sekumpulan pelajar yang sememangnya saling mengenali dan mempunyai ikatan persahabatan. Zarin, Sephi Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Abdullah Bukhari Abdul Rahim
Buku Nota Cinta Daripada Tuhan ini merupakan susulan daripada Nota Daripada Tuhan hasil karya Ustaz Abdullah Bukhari Abdul Halim. Buku ini menghimpunkan koleksi nota atau tafsir penulis berinterpretasikan dalam bentuk cerita daripada hadis dan pengalaman penulis sendiri. Sarat dengan nasihat dan pedoman bagi membawa umat Islam menuju syurga yang di redhai-Nya. Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Dr. Aidh Abdullah Al-Qarni
JANGAN BERSEDIH: DON'T BE SAD ALLAH IS WITH US Learn More
USUAL: RM45.00

NOW: RM 45.00 (-0%)

MEMBER: RM 40.50 (-10%)

By Anie Alja
Buku ini sesuai buat mak yang keletihan. Mak yang percaya mereka akan pergi suatu hari nanti dan anak yang harus dilengkapi dengan ilmu kemahiran hidup. Mak yang tidak mahu anaknya menyusahkan orang sekeliling apabila dia sudah pergi bertemu Tuhan. Tapi mengapa ‘singa’? Ya, kita garang bukan dengan niat menbunuh anak-anak. Sakit kot beranak, ingat senang ke? Niat kita hanya mahu menasihati dan mengingatkan anak-anak supaya mereka kenal adab dan disiplin. Menghormati dan b Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri
Buku Al-Kafi dan Tatmim Al-Kafi syarah Hadis 40 oleh Imam Al-Nawawi dan Ibn Rajab Al-Hanbali. Kitab ini merangkumi 50 hadis yang terdiri daripada 42 Hadis oleh Imam Nawawi dan 8 Hadis oleh Ibn Rajab Al-Hanbali. Gabungan dua kitab memberikan satu kesempurnaan dalam kehidupan manusia yang merangkumi setiap aspek. Bermula dengan hadis berkaitan Niat oleh Amirul Mukminin Abi Hafs Umar bin Al-Khattab R.A dan berakhir dengan hadis Zikir Kepada Allah SWT. Daripada Abdullah Bin Busr Learn More
USUAL: RM70.00

NOW: RM 70.00 (-0%)

MEMBER: RM 63.00 (-10%)

By Abdullah Bukhari
Mimpi ialah suatu perkara yang signifikan dalam kehidupan seorang manusia, sama ada kanak-kanak, remaja, dewasa mahupun warga tua. Semuanya pasti tidak akan terlepas daripada mengalami mimpi. Mimpi juga ialah sesuatu yang sangat subjektif untuk dihuraikan, sama ada bagi orang yang mengalami mimpi tersebut atau orang yang mendengar cerita daripada orang yang bermimpi. Mimpi setiap orang berbeza antara satu sama lain, maka sudah pasti huraiannya juga berbeza. Bahkan, persoalan Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By Adnin Roslan & Siddiq Mohd Ami
Hmm… Aku selalu fikir. Kenapa, kenapa setiap kali bila aku nak buat baik, mesti ada orang kutuk. Setiap kali aku nak berubah, mesti akan ada orang pertikai dan ungkit kisah silam aku. Kenapa tiap kali aku nak ajak orang buat baik, aku akan di label dengan pelbagai labelan dan kutukan…. Aku rasa, siapa yang pernah tegur kawan dia, mesti pernah kena kutuk dengan ayat-ayat macam ni: “Kau nak tegur, checkla diri kau dulu! Tak payah nak bajet baik. Kau tu poyo je lebih!” Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Teme Abdullah
To be honest, aku bosan dah dengar orang cakap, “Belajarlah kerana Allah.” Setiap kali aku mengadu down, setiap kali aku mengeluh nak give up... Aku diam sajalah, acah-acah makan dalam. Yalah, orang picisan macam aku ni, mana layak membantah ayat-ayat daripada budak-budak usrah.   Tapi sebenarnya kan…Aku tak pernah faham pun maksud ‘belajar kerana Allah’ tu. Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Nia Azalea , Ilya Abdullah , S. Kausari
DI KAYANGAN – NIA AZALEA Balqis, kadet juruterbang yang tidak pernah lekang daripada masalah, terutamanya sewaktu latihan penerbangan pesawat. Biarpun telah mengejar impian yang tidak berkesudahan, apatah lagi ditolak ke kiri dan kanan oleh kadet-kadet lelaki yang memandang rendah pada dirinya, semangat waja Balqis tidak sedikit pun berkurangan. Pertemuan pertamanya dengan Hariz, lelaki angkuh yang diminatinya dalam diam, membenihkan rasa meluat dengan sikap ego yang tidak Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Dr.Yusof Abdullah Al-Qardhawi
Masyarakat sering bertanya, “Ustaz, apa hukum perbuatan ini?” Sewajarnya kita perlu bertanya, “Ustaz, apa hukum perbuatan ini dan kenapa hukumnya begitu?” Ilmu asas Fiqah ini adalah ilmu yang membicarakan ‘kenapa hukumnya menjadi begini dan begitu’. Disitulah sedikit sebanyak hikmah dan objektif syariat dapat diserlahkan serta keindahannya dapat dirasai. Kita mengamalkan ilmu bukan sekadar ikut-ikutan sahaja, tetapi kita perlu tahu mengapa kita lakukan begini Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By
说说唱唱 《Suku Kata》内含有一本书 + 光 + 影音光碟 由Ham Abdullah朗读,Law How罗豪演绎,Anna庄启馨和K.H.国航作曲 先听后看,效果更佳 Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.91 (-10%)

By Teme Abdullah
Dapat biasiswa ke luar negara Terkandas di A-Level Sambung belajar di UK dengan biaya sendiri Kerja di fast food restauran untuk survive Bank account balance = 0 Ditikam belakang oleh rakan sekelas Sebulan makan nasi+telur+garam Mula melukis di jalanan Lukisan mula menempah nama di Instagram Dikenali sebagai Teme, si Pelukis Jalanan “Jika diberi peluang berpatah balik masa,perbetulkan semuanya,mengelak kegagalan berlaku, dan hidup dengan selesa, aku akan memilih Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Dr. Farid Ravi Abdullah
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Ustaz Abdullah Khairi
SYURGA PAK HANG! Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

1-202 of 202

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
*

Back to Top