0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Masyarakat Dan Kebudayaan Malaysia: Suatu Pengenalan Latar Belakang Dan Sejarah Ringkas 'Found 7012 Related Products
By
此书的内容包含日常生活中的各种主题和词汇,可帮助学生掌握阅读、书写和思考的技能,同时有效且快速地增加词汇量,提高学生国、英、华三语的词汇应用能力。 Kandungan buku ini merangkumi topik dan perkataan yang meliputi pelbagai bidang dalam kehidupan seharian kita. Ini dapat membantu murid-murid menguasai perbendaharaan kata dan cara penggunaannya dengan lebih cepat dan berkesan. Learn More
USUAL: RM13.90

NOW: RM 13.90 (-0%)

MEMBER: RM 12.51 (-10%)

By
Koleksi Cerita Teladan daripada Al - Quran dan Hadis menghimpunkan pelbagai cerita yang sarat dengan pengajaran. Kanak - kanak dapat mendalami cerita - cerita yang disulami dengan nilai - nilai murni yang mampu mendidik mereka ke arah yang lebih baik. Keistimewaan Buku ini adala perkatan - perkataanya dicetak dengan dua warna mengikut suka kata. Ia akan memudahkan bacaan anak - anak anda walaupun masih dalam proses belajar. Mudah - mudahan buku ini dapat memberi ikhtibar kepa Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.91 (-10%)

By Robin Sharma
This book is about a completely new philosophy and methodology of success and wealth that we are not schooled, trained or even encouraged to consider. But one that will bring us sustained happiness, personal freedom and lasting internal peace.' – Robin Sharma In a world fixated on the conventional notion of success – marked by relentless hustle, sacrificing wellbeing and missing out on cherished moments with loved ones in the pursuit of fame and material possessions Learn More
USUAL: RM109.90

NOW: RM 109.90 (-0%)

MEMBER: RM 98.91 (-10%)

By Daniel Goleman , Cary Cherniss
In his groundbreaking #1 bestseller Emotional Intelligence, Daniel Goleman revolutionized how we think about intelligence. Now, he reveals practical methods for using these inner resources to more readily enter an optimal state of high performance and satisfaction while avoiding burnout. There are moments when we achieve peak performance: An athlete plays a perfect game; a business has a quarter with once-in-a-lifetime profits. But these moments are often elusive, and for Learn More
USUAL: RM109.90

NOW: RM 109.90 (-0%)

MEMBER: RM 98.91 (-10%)

By Tan Sue Lynn
Sue Lynn Tan’s highly acclaimed, bestselling Celestial Kingdom duology is expanded with this new compilation of stories from before, during, and after the events in Daughter of the Moon Goddess and Heart of the Sun Warrior, all from the perspectives of beloved characters. Return to the Immortal Realm, a world of gods, magic, and legendary creatures—and embark upon new adventures of valor, danger, and love. Tales from the Celestial Kingdom collects nine spellbinding stor Learn More
USUAL: RM95.95

NOW: RM 95.95 (-0%)

MEMBER: RM 76.76 (-20%)

By Holly Jackson
From the author of the multimillion-copy bestselling A Good Girl's Guide to Murder series and Five Survive comes a new true-crime fueled mystery thriller about a girl determined to uncover the shocking truth about her mother?s disappearance while filming a documentary on the unsolved case. Lights. Camera. Lies. 18-year-old Bel has lived her whole life in the shadow of her mom?s mysterious disappearance. Sixteen years ago, Rachel Price vanished and young Bel was the Learn More
USUAL: RM69.90

NOW: RM 59.90 (-14%)

MEMBER: RM 52.90 (-24%)

By
Nabi Muhammad s.a.w merupakan rasul terakhir yan diutuskan kepada umat manusia. Baginda membawa rahmat ke seluruh alam semesta. Baginda bukan sahaja diangkat menjadi utusan Allah tetapi juga sebagai khalifah Islam yang mengetuai angkatan tentera Islam. Baginda juga menyatukan umat Islam di Mekah dan Madinah dengan mempersaudarakan mereka sewaktu peristiwa hijarh ke Madinah. Baginda membawa perubahan besar sewaktu zamanya dengan mengajarkan erti kehidupan, persaudaraan dan jug Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.91 (-10%)

By  Olivie Blake
Six magicians were offered the opportunity of a lifetime. Five are now members of the Society. And two paths lie before them. In this thrilling next instalment, the secret society of Alexandrians is unmasked. Its newest recruits realize the institute is capable of raw, world-changing power. It’s also headed by a man with plans to change life as we know it – and these are already under way. But the cost of this knowledge is as high as the price of power, and each initiate Learn More
USUAL: RM69.90

NOW: RM 69.90 (-0%)

MEMBER: RM 62.91 (-10%)

By Vanessa Chan
Destined to become a modern-day classic, The Storm We Made is a dazzling saga about the horrors of war and the power of familial love, for fans of Pachinko, All the Light We Cannot See and Wandering Souls. Her decision changed history. Now her family must survive it. Destined to become a modern-day classic, The Storm We Made is a dazzling saga about the power of familial love in the face of the horrors of war, for fans of Pachinko and All the Light We Cannot See. 'I'll neve Learn More
USUAL: RM89.90

NOW: RM 89.90 (-0%)

MEMBER: RM 80.91 (-10%)

By 陳嘉樺 Ella
 Pre Order date : 01.03.2024 – 21.04.2024  Estimate stock arrive Malaysia: end of April 2024  Imported from Taiwan 每一個瞬間 都是一次啟程 今天是個起點 請你勇敢地做真實的自己 九年的生命歷程 承載無數的故事 完整了一份心意 成為現在的 Ella陳嘉樺 Ella陳嘉樺第二張個人專輯 《BAD HABITS》 04/01 正式發行 亞洲流行天后 音樂全新亮點 最Chili 最Hot 最Warm 最Rock Learn More
USUAL: RM157.90

NOW: RM 142.11 (-10%)

MEMBER: RM 134.22 (-15%)

By 丹達帕尼
生活是能量投入的總和 透過恆定力, 掌握能量、實現目標人生! 印度教祭司 丹達帕尼 ◤10年僧侶經歷、30年教義鑽研◢ 擔任Nike/麥肯錫/美國運通等客戶顧問 【附贈恆定力14日練習表】   亞馬遜評價★★★★★4.7顆星   全球售出23國版權   TED演講影片突破700萬觀看次數   ★這是一本心靈使用手冊★   阻斷分心與焦慮,   活出喜悅 Learn More
USUAL: RM77.00

NOW: RM 77.00 (-0%)

MEMBER: RM 61.00 (-21%)

By Jesse Q. Sutanto
What should have been a family celebration of Chinese New Year descends into chaos when longtime foes crash the party in this hilariously entertaining novel by Jesse Q. Sutanto, bestselling author of Dial A for Aunties. After an ultra-romantic honeymoon across Europe, Meddy Chan and her husband Nathan have landed in Jakarta to spend Chinese New Year with her entire extended family. Chinese New Year, already the biggest celebration of the Lunar calendar, gets even more festiv Learn More
USUAL: RM64.95

NOW: RM 64.95 (-0%)

MEMBER: RM 51.96 (-20%)

By
Yakusoku no Neverland约定的梦幻岛 (JAP/ENG-TV) (JAP-LIVE MOVIE) E / C / M At Grace Field House, life couldn't be better for the orphans! Though they have no parents, together with the other kids and a kind "Mama" who cares for them, they form one big, happy family. No child is ever overlooked, especially since they are all adopted by the age of 12. Their daily lives involve rigorous tests, but afterwards, they are allowed to play outside. There is only one rule they Learn More
USUAL: RM59.90

NOW: RM 53.91 (-10%)

MEMBER: RM 47.92 (-20%)

By
Sasaki to Miyano 佐佐木与宫野 JAP/ENG(TV) JAP(MOVIE+OVA) (E / C) Yoshikazu Miyano's troubles first start one hot summer day when Shuumei Sasaki steps into his life. Sasaki saves Miyano's classmate from a group of bullies, and after that, Miyano cannot seem to shake off his eccentric upperclassman. His silent admiration for Sasaki gradually sours into annoyance each time the so-called delinquent refuses to leave him alone. Constantly being called by cute nicknames and h Learn More
USUAL: RM59.90

NOW: RM 53.91 (-10%)

MEMBER: RM 47.92 (-20%)

By
ULTRAMAN BLAZAR 布莱泽奥特曼 JAP (E / C / M) The Global Guardian Force (GGF) was established in 1966 in response to the worldwide outbreak of kaiju attacks. As global warming continues to rise, a GGF special forces unit led by Gento Hiruma finds itself in a dangerous situation when its cleanup operation goes awry before an Ultraman appears. Gento is later transferred to lead SKaRD, short for the Special Kaiju Reaction Detachment, a newly formed covert team that utilizes Learn More
USUAL: RM49.90

NOW: RM 49.90 (-0%)

MEMBER: RM 44.91 (-10%)

By Keladi
Kompilasi Keladi Tak Lapuk Dek Zaman! Spesel buat kipas-susah-mati kisah alam Nusantara, karya terunggul artis komik berbakat besar, Keladi kini menemui korang! Nak tema cinta, seram, aksi, kepahlawanan dan macam-macam lagi? Semuanya dikumpul dalam satu komik! Tak dilupakan nilai pengajaran dalam setiap ceritera yang bakal membuka mata dan buat korang menilai kehidupan dari sudut pandang berbeza. Dah bersedia untuk ke dunia Keladi? Jom, gerak sekali! AMARAN: Ilust Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

Out of stock

By Kaoru
Ji-won dipelawa menyertai penggambaran iklan sebagai model jemputan bersama abangnya, C-Daigon. Tanpa disangka dia menjadi sasaran pembenci yang berani membaling cat. C-Daigon datang menyelamatkan Ji-won, tetapi mimpi ngeri itu belum berakhir apabila Mia menyedari sebuah kenderaan mencurigakan mengekori Ji-won. Apakah motif orang itu dan apakah yang perlu mereka buat dalam situasi ini? Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

Out of stock

By
ATTACK ON TITAN 進擊的巨人 SEA1(JAP/CAN/MAN/ENG), SEA2-3(JAP/ENG/CAN), FINAL+JUNIOR HIGH (JAP/ENG), SP+MOVIE(JAP) (E / C / M) Several hundred years ago, humans were nearly exterminated by giants. Giants are typically several stories tall, seem to have no intelligence, devour human beings and, worst of all, seem to do it for the pleasure rather than as a food source. A small percentage of humanity survived by walling themselves in a city protected by extremely high Learn More
USUAL: RM159.90

NOW: RM 143.91 (-10%)

MEMBER: RM 127.92 (-20%)

By
Buta no Liver wa Kanetsu Shiro 豬肝記得煮熟再吃 JAP (E / C) An unappealing otaku awakens in the body of a pig after he passes out while eating raw pig liver. The pig finds himself in the company of Jess, an innocent girl who can read people's minds, and she accepts him despite his boorish thoughts... although she does plan to eat him. When Jess is in danger of succumbing to a dark destiny, can Pig save her using only his quick wits, wisdom, and refined sense of smell? Learn More
USUAL: RM25.90

NOW: RM 23.31 (-10%)

MEMBER: RM 20.72 (-20%)

By
Dororo多罗罗 JAP/ENG (E / C / M) A samurai lord has bartered away his newborn son's organs to forty-eight demons in exchange for dominance on the battlefield. Yet, the abandoned infant survives thanks to a medicine man who equips him with primitive prosthetics—lethal ones with which the wronged son will use to hunt down the multitude of demons to reclaim his body one piece at a time, before confronting his father. On his journeys the young hero encounters an orphan wh Learn More
USUAL: RM49.90

NOW: RM 44.91 (-10%)

MEMBER: RM 39.92 (-20%)

By
High Score Girl 高分少女 JAP/ENG (E / C / M) The year is 1991 and 6th grader Yaguchi Haruo only has video games to live for. He's not popular in school and he's neither handsome, funny, nice nor even friendly. The only thing he has going for him is that he is good at video games. One day at the local arcade, he plays Oono Akira, a fellow classmate but who's popular, smart, pretty and a rich girl that absolutely destroys him at Street Fighter II. Not only does he lose Learn More
USUAL: RM49.90

NOW: RM 44.91 (-10%)

MEMBER: RM 39.92 (-20%)

By
Parasyte-The Maxim Shinichi Izumi seorang murid sekolah tinggi biasa yang tangan kanan terjangkit oleh parasit makhluk asing bergelar "Migi" ("kanan"). Migl ialah parasit pertama untuk menghasilkan hubungan simbiotik dengan hosnya, semasa dia dan Shinichi menjalin hubungan persahabatan begitu berat. Migi bukan satu-satu sahaja Parasit di muka bumi, namun, dan tatkala kes pembunuhan Parasit manusia mula tercetus, manusia berusaha membunuh Parasit. Shinichi dan Migi mendapat Learn More
USUAL: RM59.90

NOW: RM 53.91 (-10%)

MEMBER: RM 47.92 (-20%)

By
Resident Evil: Infinite Darkness 生化危机:无尽黑暗 ENG (E / C / M) Set between the events of Resident Evil 4 and Resident Evil 5, the series takes place in 2006 after a hacking incident is uncovered at the White House. Leon S. Kennedy is ordered to investigate the incident, but he encounters zombies when the White House is targeted in a mysterious attack.[8] He later meets Claire Redfield, who has been investigating a strange drawing made by a child refugee while w Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 26.91 (-10%)

MEMBER: RM 23.92 (-20%)

By
AMNESIA 失憶症 JAP / ENG (E / C / M) When the heroine regains consciousness in an unfamiliar place, she has suddenly lost all memories of everything that happened before August 1. What is this place, and what was she doing there, Who is she, and what sort of life had she lived. 故事发生在类似近现代的架空国度,8月1日这天早上,醒来的女主人公,发现自己失去了所有记忆。突然出现在女主人公面前的精灵,来到人类世界的 Learn More
USUAL: RM49.90

NOW: RM 44.91 (-10%)

MEMBER: RM 39.92 (-20%)

By Endo Tatsuya
An action-packed comedy about a fake family that includes a spy, an assassin and a telepath! Master spy Twilight is unparalleled when it comes to going undercover on dangerous missions for the betterment of the world. But when he receives the ultimate assignment—to get married and have a kid—he may finally be in over his head! Threatened by Yor’s relationship with Melinda Desmond, Anya gets serious about her own friendship scheme. On the way to a museum field trip, ho Learn More
USUAL: RM65.90

NOW: RM 65.90 (-0%)

MEMBER: RM 59.31 (-10%)

By August King
Komik istimewa ini didedikasikan kepada pembaca yang ingin tahu tentang dunia. Marilah bersama meneroka dan membongkar misteri alam yang belum diketahui! PATUNG BUANGAN DIRASUK ROH? SYOT LIVE 01 DIGANGGU ROH #TSUKUMOGAMI #ORANGHALIMUNAN ADA MANUSIA BERTUBUH PENDEK DI DUNIA INI? SYOT LIVE 02 PUAK MANUSIA BERTUBUH PENDEK YANG TELAH PUPUS #PUAKMANUSIAPENDEK #MANUSIAPIGMI ADAKAH BIASAN DISEBABKAN OBJEK TIDAK DIKENALI DARI DALAM LAUT? SYOT LIVE 03 BIASAN ANEH Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By Artis Komik Kadokawa Gempak Starz
8 Penulis Selongkar Kisah Merinding! Adakah tangkal bakal menjadi penyelamat atau kacau-bilaukan hidup? Jom korek misteri dan rahsia tersembunyi. Karya seram artis komik ini bersedia untuk memasuki ruang kelam Dari Alam Angker... Piano Merah Bacalah Lagi Baran Lakonan Hidup Penangan Bawa Aku Balik! Hollow Seeker Keliru Lorong Bangunan Kotak Komplot Bala Penangkal Rumah Hantu Puan Rama-Rama Gambar Bilik 404 Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By Jo , Kin
Semua orang ingin mencintai dan dicintai. Namun bagi Faye, dia jadi ekstra gelabah dan tak berani bertentang mata bila berhadapan lelaki disukai. Bertemu Stonie yang kononnya boleh tolong Faye dalam misi cintanya, dia sedar impiannya tak mudah dilaksana. Adakah dia akan bertemu cinta sejati atau jadi solo selamanya? Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 16.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.40 (-10%)

By Pochi Kashiwa , Lain-lain
Kompilasi enam cerita seram yang buat korang merinding dan terharu pada masa sama! Hantu Tandas Hanako - Pochi KASHIWA Rumah Moyang Zashiki-Warashi - Keiko NOTOYAMA Suatu Hari Nanti - Itu Pasti! - Junko KAGARI Bayang-Bayang Beg Sekolah - Junko KAGARI Patung Meratap - Kirara HIMEKAWA Ikatan Tak Terlihat - Maki SUGAWA Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 16.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.00 (-0%)

By Dedy Koerniawan
Ada khabar angin di bangunan tempat aku bekerja. Ia berkenaan projek pembinaan bangunan ini yang dulunya selalu terhalang sebab perkara aneh berlaku melangkaui akal fikiran. Sehingga tiga bulan kemudian, projek pembinaan bangunan ini diteruskan dan siap dalam masa dua bulan je! Aku rasa pelik... kenapa pembinaan yang ambil masa sangat lama dan selalu terhalang, boleh jadi lancar dalam masa dua bulan je? Ada suatu saat apabila frekuensi antara dua dimensi menjadi s Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By Xanseviera
Arashy, si makhluk asing yang jadi pelajar baru kelas Zulaikha ada kuasa magik. Mujurlah Zulaikha dan kawan-kawan beri alasan Arashy memang hebat buat silap mata demi merahsiakan identiti sebenarnya. Tapi... adakah rahsia akan terbongkar apabila ada kawan sekelas minta Arashy ajar teknik 'silap matanya'? Ikuti Zulaikha dan kawan-kawan belajar melukis, buat hadiah untuk kawan, belajar dengan cikgu ganti bertubuh sasa dan banyak lagi! #Melukis #SilapMata #Hadiah #CikguSado Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

Out of stock

By
*Diterbitkan khusus untuk murid-murid tahun 1, 2 dan 3 agar lebih efektif dalam menulis karangan *Contoh karangan disusun dan ditulis secara dwibahasa untuk membantu murid lebih memahami dan seterusnya mudah menulis karangan *Rangkuman pelbagai tajuk karangan menjadikan buku ini menarik untuk dijadikan panduan Learn More
USUAL: RM6.90

NOW: RM 6.90 (-0%)

MEMBER: RM 6.21 (-10%)

By
*Mengandungi latihan yang pelbagai dan progresif *Merangsang kreativiti murid dalam membina ayat *Meningkatkan kemahiran murid dalam membina ayat *Membimbing murid membina ayat secara sistematik Learn More
USUAL: RM5.50

NOW: RM 5.50 (-0%)

MEMBER: RM 4.95 (-10%)

By
*Mengandungi latihan yang pelbagai dan progresif *Merangsang kreativiti murid dalam membina ayat *Meningkatkan kemahiran murid dalam membina ayat *Membimbing murid membina ayat secara sistematik Learn More
USUAL: RM5.50

NOW: RM 5.50 (-0%)

MEMBER: RM 4.95 (-10%)

By
*Mengandungi latihan yang pelbagai dan progresif *Merangsang kreativiti murid dalam membina ayat *Meningkatkan kemahiran murid dalam membina ayat *Membimbing murid membina ayat secara sistematik Learn More
USUAL: RM5.50

NOW: RM 5.50 (-0%)

MEMBER: RM 4.95 (-10%)

By Holly Black
An imprisoned prince. A vengeful queen. And a battle that will determine the future of Elfhame. Prince Oak is paying for his betrayal. Imprisoned in the icy north and bound to the will of a monstrous new queen, he must rely on charm and calculation to survive. With High King Cardan and High Queen Jude ready to use any means necessary to retrieve their stolen heir, should Oak attempt to regain the trust of the girl he's always loved, or remain loyal to Elfhame and hand over Learn More
USUAL: RM50.90

NOW: RM 43.90 (-14%)

MEMBER: RM 38.50 (-24%)

By Oga
Insiden kumpulan lanun telah menyebabkan Ed mengalami gangguan tekanan pascatrauma. Selain tidak mampu bekerja, Ed juga perlu berdepan dengan ketua pengganas Ravens yang menjadikan ibunya serta ibu Parry sebagai tebusan. Adakah ibu mereka akan selamat? Apa pula kaitan dan dendam ketua pengganas Ravens dengan Tentera Udara Diraja Malaysia? Jilid 11 sarat dengan aksi dan pertempuran! Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.00 (-0%)

By Dr. Aidh Bin Abdullah Al-Qarni
Sesungguhnya sekarang ini kita masih hidup. Tetapi suatu hari nanti kita akan mati. Hanya Allah SWT yang mengetahui bila dan di mana kita akan mati. Kematian sebagai pintu gerbang menuju kehidupan akhirat setelah mengalami Sakaratul Maut. Ia adalah peristiwa yang sangat dahsyat. Rasulullah SAW pun merasakan Sakaratul Maut. Bagaimana Rasulullah SAW, sahabatnya, orang-orang shalih serta orang derhaka dijemput dan mengalami Sakaratul Maut? Selain Sakaratul Maut, dikupaskan juga Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Nazrin Nashir
Dalam satu hari, kita dihadapkan dengan seribu satu pilihan. Masa pula bergerak laju, bagaikan mendesak kita untuk membuat keputusan serta-merta. Semua ikhtiar kita lakukan — bertanya rakan dan pakar, juga merujuk artikel — agar tidak salah memilih. Namun, apabila usaha tidak berhasil, kita bingung. Apa yang silap? Mungkin, sewaktu kita mencari bantuan daripada orang lain, kita terlupa bahawa tiada pun yang lebih mengetahui apa yang terbaik selain Allah SWT. Menerusi buku Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.00 (-20%)

By Fakhrul Islam
Setiap hari, hidup kita seakan-akan pentas perlumbaan dalam menentukan apa yang patut kita buat, ataupun siapa yang patut kita jadi. Kita membandingkan diri dengan orang lain. Kita terkejar-kejar untuk menjadi lebih baik. Semua perkara mesti dibuat dan diberikan perhatian. Akhirnya, kita tidak lagi mampu memberi erti kepada setiap sesuatu dilakukan, sehingga kehidupan terasa kosong. Dunia moden semakin menghubungkan, tetapi kita semakin hilang ketenangan. Mungkin sebenarnya k Learn More
USUAL: RM32.00

NOW: RM 32.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.60 (-20%)

By Izzuddin Al Jitrawiy
Penulisan kali ini lebih menumpukan kisah, sejarah dan poin-poin penting berkenaan bangsa dan alam Melayu itu sendiri. Tidak terlalu ilmiah dan berat untuk dibaca kerana objektif karya kali ini adalah untuk memberikan pengetahuan di luar jangka para pembaca sekalian. Tidak banyak kisah, sejarah dan fakta menarik dihidangkan kepada kita semua sebagai orang Melayu. Banyak sisi negatif dan meragukan sahaja dihidangkan kepada kita semua sebagai orang Melayu. Banyak sisi negatif d Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 31.92 (-20%)

By Bonda Nor
Buku MALAM ni tentang apa? Tentang menyembuhkan luka. Tentang melepaskan rasa yang terkurung di jiwa dan menyesakkan dada. Tentang memulihkan semangat agar boleh terus beroleh kekuatan melalui ujian dan bersangka baik pada setiap ketentuan. Tentang melatih diri menjadi lebih matang dan lebih baik lagi! Menerusi MALAM, ada 15 bab yang selalu menjadi beban pada jiwa. Penulis mulakan setiap bab dengan 'POV AKU' untuk mewakili dan mengiakan setiap apa yang dirasai oleh pembaca. K Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Najla Adi
Naskhah Jiwa Ke Jiwa ini telah ditulis mewakili jiwa anak remaja masa kini. Buku ini bukan hanya untuk remaja itu sendiri, tetapi juga kepada ibu bapa agar dapat lebih memahami gelodak jiwa remaja sendiri. Perjalanan luahan rasa ini digarap dengan menggunakan gaya story telling. Gabungan bicara hati seorang aku terasa sangat dekat dijiwa. Banyak kisah-kisah yang berunsur nasihat agar remaja banyak menyedari hal-hal yang tidak patut dan patut dilaksanakan. Sebuah buku healing Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Faizah Ahmad
Naskhah buku FAHAMI AKU ini membawa pembaca untuk memahami jiwa penghidap depression dan juga untuk penghidap depression sendiri untuk memahami situasi dan kesakitan yang dialami. Penulis berkongsi kisah bagaimana perjuangan melawan penyakit ini bermula sehinggalah sembuh. Penulis berkongsi banyak tips penyembuhan untuk penghidap depresi. Bahkan banyak perkara dikongsi agar penghidap lebih memahami situasi yang dihadapi. Ini adalah penting kerana dapat menaikkan semangat dan Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Bushra Talib
Di Sebalik 114 Nama-Nama Surah merupakan sebuah buku yang merungkai kisah-kisah di sebalik nama-nama surah yang terkandung di dalam Al-Quran. Buku ini cukup ringkas dan padat dengan ilmu pengetahuan tentang kisah yang terkandung di dalam Al-Quran. Buku ini sesuai sebagai permulaan untuk pembaca yang ingin memahami Al-Quran, khususnya buat pembaca yang baru belajar untuk mendalami Al-Quran. Buku ini sesuai untuk dijadikan bahan belajar kerana kandungannya yang mudah untuk difa Learn More
USUAL: RM60.00

NOW: RM 60.00 (-0%)

MEMBER: RM 48.00 (-20%)

By Normah Omar , Muhd Kamil Ibrahim
Mengisahkan pengalaman bagaimana penulis berdepan dengan pelbagai liku kehidupan sebelum mencapai kejayaan dalam bidang akademik dan kerjaya. Malah puncak kejayaan tertinggi dalam bidang akademik dan kerjaya membawa penulis bergelar Profesor Emeritus dan juga Profesor Perakaunan. Setiap liku dihadapi dengan tabah dengan bersandarkan doa dan pertolongan Allah, justeru setiap kesusahan, Allah berikan jalan penyelesaian. Penulis mencatatkannya supaya menjadi inspirasi kepada ge Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.00 (-20%)

By Zul Aimran Omar
The Warriors - Perang-perang 4 khalifah mengetangahkan siri peperangan selepas kewafatan Rasulullah SAW yang berlaku pada zaman 4 khulafa ar-Rasyidin iaitu Sayidina Abu Bakar RA, Sayidina Umar RA, Sayidina Uthman RA dan Sayidina Ali RA. Meskipun pasukan tentera Islam mengalami serba kekurangan dari aspek bilangan tentera dan kelengkapan perang dalam kebanyakan perang yang disertai, namun ia bukan satu alasan untuk mereka mudah menyerah kalah. Ikuti babak strategi tentera Isla Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By Ummi Zira
"Tidak mengapa untuk menangis. Tidak mengapa untuk kecewa. Tidak mengapa untuk marah. Tidak mengapa untuk beremosi apa pun jua. Bukan hanya emosi gembira dan bahagia saja perlu dirai, tetapi juga emosi-emosi sebaliknya. Akan tetapi, ia perlulah dikawal dan diuruskan dengan baik. Sememangnya ada caranya." Jika dibandingkan antara ibu dengan bapa, ibu merupakan antara insan yang paling dekat dan berhubung terus dengan anak sejak anak berada di dalam rahim lagi. Maka, perlunya k Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By
Siri Upin Ipin Kisah Kami di musim Ketiga bahagian 1 ini berkisar tentang kisah Upin & Ipin seharian bersama Opah dan Kak Ros. Jomkita ikuti kisah mereka dalam Siri Kisah Kami kali ini dengan pelbagai cerita lucu yang menarik dan pengalaman mereka bersama kawan - kawan baik mereka. Jangan lupa dapatkan juga sambungan musim ketiga bahagian 2 untuk dijadikan koleksi simpanan komik kesayangan anda. Learn More
USUAL: RM25.90

NOW: RM 20.90 (-19%)

MEMBER: RM 20.90 (-19%)

By
Didi & Friends Rescue Squad (DRS) ialah pasukan penyelamat kecemasan di Bandar Hora Horey. Ikuti kisah keberanan Didi, kecerdasan Nana dan kecekapan Jojo menggunakan kenderaan pelbagai guna mereka dan pelbagai bentuk gajet untuk membantu penduduk dalam apa jua keadaan. DRS turut berkongsi petua cara keselamatan dan kemahiran menyelamatkan nyawa kanak - kanak selaras dengan semangat untuk mendidik. Dapatkan koleksi komik DRS ini dan jadikan ia salah satu koleksi kesayangan and Learn More
USUAL: RM25.90

NOW: RM 25.90 (-0%)

MEMBER: RM 25.90 (-0%)

By Osman Deen
Cikgu baru masuk sekolah? Memang jadi makanan Ax dan kawan-kawanlah! Ax, Kaio dan Yosi, pelajar nakal sekolah yang cukup dikenali dan digeruni. Tidak ada sesiapa yang dapat menumpaskan Ax atau mempermainkannya di sekolah sehinggalah muncul Cikgu Monday, guru Sains baru. Dia disenangi semua dan lincah menumpaskan tiga sekawan itu. Makin membuak-buak Ax nak prank si cikgu! Tetapi apabila Yosi melihat Cikgu Monday melakukan sesuatu yang aneh, tidak seperti perawakannya yang dise Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 17.90 (-19%)

MEMBER: RM 17.90 (-19%)

By Kaoru
Alex dan putera-putera sentiasa berjaga hingga lewat malam hingga kurang tidur. Hanya Putera Leon yang tidur dan bangun pagi tepat pada masa setiap hari, tidak kiralah betapa sibuknya dia. Melihat keadaan kawan-kawan yang lesu, Putera Leon menegur mereka. Tetapi ada sebabnya kenapa Alex dan putera lain tidak mendapat tidur yang cukup. Apa yang mereka sedang sembunyikan? Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 16.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.40 (-10%)

By Tadatada
Leia, pembaling berbakat sejak kecil mempunyai impian untuk menjadi pemain besbol profesional. Tetapi semasa perkhemahan, dia dan rakannya ditangkap oleh semangat harimau! Dia menggunakan kebolehannya untuk melarikan diri daripada bahaya dan minat mengembaranya mula berkembang... Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 16.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.00 (-0%)

By Leoz
Komik seram bikin meremang & jantung berdegup kencang. Pasti menggigil ketakutan. Siri 'Aku Dengar Kat...' membuatkan suasana tegang & badan kejung! Raungan Membingitkan Bayangan misteri tersembunyi di bumi Perancis membentuk persekitaran menakutkan. Dari istana terbiar hinggalah kawasan desa yang sunyi sepi, suasana seram dan ghaib menyelubungi setiap cerut. Adakah fenomena aneh dan peristiwa menakutkan ini mempunyai maksud di sebalik? Dan adakah kuasa jahat terus berleluas Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.00 (-0%)

By Solar Team , Monsta
Jilid 2 - Sengketan Kuasa Apabila digabungkan, kedua-dua bahagian artifak dalam pegangan Alex dan Amato bertukar menjadi menjadi Power Sphera dipanggil PiBot, yang mempunyai kuasa untuk membuka portal antara dimensi. Kuasa ini menjadi rebutan lanun robot jahat, Ironbeard yang mahu menggunakannya untuk kepentingan sendiri. Pasukan Alex dan Amato menyedari bahawa Ironbeard perlu dihentikan dalam apa jua keadaan, walaupun terpaksa mengetepikan syak wasangka dan bekerjasama Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.91 (-10%)

By C2V
Tina dan Steve murid baru di sekolah. Mampukah mereka berkawan dan berbaik dengan murid lain? Belajar cara untuk berkawan, selesaikan konflik, mengenal pasti kawan buruk dan menghargai kawan baik bersama Tina, Steve dan kawan sekelas baru mereka! Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By King Kong
Zack, seorang pelajar sekolah menengah dibuli oleh Simon dan gengnya kerana fizikalnya pendek. Pada suatu hari, gempa bumi secara tiba-tiba menggegarkan sekolah mereka. Zack dan rakan-rakan terperangkap dalam permainan ikhtiar hidup yang menyeksakan. Kini mereka terkandas di kawasan aneh dan penuh misteri. Mereka perlu berdepan tumbuhan yang melancarkan 'tembakan' dan bermacam kejadian ngeri lain. Apa sebenarnya yang berlaku di alam aneh mengerikan ini? Mampukah Zack bertahan Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 16.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.00 (-0%)

By Takasi
Eh, macam-macam idea dah dicurahkan tapi misi masih statik dan tak ke mana. Sampai bila nak tunggu? Beralah dan mengalah? Tu bukan cara tiga ekor Raja Miau ni kononnya. Berani berjuang sampai titisan peluh yang terakhir. Masalahnya... berani dan berjaya ke? Hahaha! Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.00 (-0%)

By Fhais Salim
Kadang-kadang enviromental factor yang buatkan parents stress. Bukan anak tu sendiri... and buku ni In Syaa Allah membantu mommy untuk menjadi ibu yang paling rapat dengan anak-anak. My Parenting Journey Book by Mohd Fhais Salim. Semalam sampai harini dah baca half dah. Now i know yang Aaira sekarang dalam fasa 'The Terrible Two'. Ingatkan parenting ni untuk anak-anak je, rupanya untuk parenting ni untuk kita (parents) juga. Worth to buy! . Banyak bahan bacaan tentang parenti Learn More
USUAL: RM50.00

NOW: RM 50.00 (-0%)

MEMBER: RM 40.00 (-20%)

By Roedah Mansour
Life may feel mundane when we do the same routine every single day. What used to give us joy and purpose have turned into things that numb us. The heart is filled with bleakness. But when we look around us, it seems everyone else is living their version of life that we dreamed of. One that is filled with colours, excitement and meaning — as though their life is filled with blessings. We begin to feel empty thinking all the things we’ve done before amount to nothing. And Learn More
USUAL: RM49.00

NOW: RM 49.00 (-0%)

MEMBER: RM 44.10 (-10%)

1-7012 of 7012

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top