0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Membaca Motivasi 'Found 376 Related Products
By
Urano Motosu loves books and has an endless desire to read literature, no matter the subject. She almost fulfills her dream job of becoming a librarian before her life is ended in an accident. As she draws her last breath, she wishes to be able to read more books in her next life. As if fate was listening to her prayer, she wakes up reincarnated as Maine—a frail five-year-old girl living in a medieval era. What immediately comes to her mind is her passion. She tries to find Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 39.90 (-0%)

By Ruqayyah Muhd
Biasanya, persepsi awal orang awam mengenai diet sihat itu suatu yang mahal, susah untuk dibuat dan sukar diikuti mesti diubah. Hingga menyebabkan ramai yang terbantut hasrat mahu mengubah pemakanan kerana memikirkan kos-kos bulanan yang akan meningkat. Tidak dinafikan, diet sihat yang sering dipaparkan dan dikongsikan banyak mempunyai menu-menu barat dan sukar untuk diikuti. Apatah lagi, apabila sudah biasa makan nasi bercicah sambal, mahu tukar makan ‘Grilled chichen wi Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 28.00 (-20%)

MEMBER: RM 28.00 (-20%)

By PENA KAYU
Menyayangimu sampai habis waktu Nurul Inara itu kakak kembarnya. Yang mama agung-agungkan. Yang mama puja separuh mati. Dia pula, sekadar anak itik yang hodoh di mata mama. Dia Nurul Iman yang dilupakan oleh mama. Jadi apabila Inara telah menconteng arang ke muka mama, Iman puas hati. Sekarang mama perlu belajar bahawa Inara itu bukan sempurna. Tetapi kenapa Iman rasa, dia menipu dirinya dengan berkata puas hati? Kenapa dia mesti bersedih dengan nasib yang menimpa Inara? Ah Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 19.20 (-20%)

MEMBER: RM 19.20 (-20%)

By
*Ditulis khas untuk murid-murid prasekolah yang telah mempelajari asas huruf bahasa Melayu *Buku ini memperkenalkan murid-murid tentang konsep dan penggunaan bunyi huruf secara sistematik dalam mengecam, mengeja, membaca dan menulis perkataan Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 9.81 (-10%)

MEMBER: RM 8.72 (-20%)

By
Para pembaca akan dapat mengenali budaya dan tradisi masyarakat setempat apabila membaca cerita-cerita dalam buku ini. Learn More
USUAL: RM24.90

NOW: RM 24.90 (-0%)

MEMBER: RM 22.41 (-10%)

By NORDIN HASHIM
Budak F ' gelaran yang mempunyai maksud mendalam bagi Firdaus, Fravash dan Felix. Huruf pada pangkal nama mereka merupakan satu takdir dalam persahabatan mereka tetapi hakikatnya ada misi mahu mereka laksanakan dalam menggapai impian dan harapan. Dengan kehadiran Cikgu Salim sebagai pembakar semangat dan motivasi kepada mereka seperti ada sinar dalam impian yang mereka ingin kecapi. Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By Suraya Zainuddin
Dua belas cerpen. Dua belas orang penulis. Satu tema: Duit. Dari fantasi ke sains fiksyen ke autobiografi, anda tidak pernah membaca kewangan seperti ini. Learn More
USUAL: RM32.90

NOW: RM 26.32 (-20%)

MEMBER: RM 26.32 (-20%)

By Mus Nasmian
Rudi merupakan watak utama, seorang pelajar tingkatan 1 di sebuah sekolah berasrama penuh. Rudi mewarisi kelebihan yang sama seperti bapanya, Encik Razali yang boleh memasuki dimensi lain menerusi mimpinya sendiri mahupun orang lain. Kelebihan itu membolehkan Encik Razali membaca sejarah hidup seseorang dan membantu mereka. Encik Razali juga boleh mengesan makhluk halus yang mengganggu manusia dan menewaskannya. Malangnya Rudi masih mentah dan belum menguasai sepenuhny Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri
Buku ini merupakan kompilasi risalah atau tips nasihat berkenaan dengan isu perkahwinan untuk pengantin baru yang sesuai untuk dihadam dalam bentuk bacaan santai. Antara nasihat yang terkandung di dalam buku ini ialah - Dalam perkahwinan bukan semuanya manis dan indah, tetapi hakikat kehidupan penuh dengan ranjau dan duri. Justeru itu, sebarang bentuk ombak, onak dan duri perlu deselesaikan dengan penuh hikmah dan bijaksana. - Buangkanlah sifat “awak salah” dan “saya Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Robizan Salim
Buku INILAH HIDUP merupakan kompilasi kisah hidup penulis, Puan Robizan Salim dan cukup sarat dengan pengajaran & motivasi. Kekuatan buku ini ialah ia lengkap dengan kisah sebagai seorang anak, remaja, anak dara, pelajar, pekerja, ibu sehinggalah beliau bergelar opah yang semuanya dilalui oleh seorang manusia bernama Robizan Salim. Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By MAYA IRIS
LANA KARISMA… Seorang gadis yang dianugerahkan dengan rupa yang cantik. Sesiapa yang terpandang, pasti tertarik. Ke mana sahaja dia pergi, dia pasti menjadi tumpuan. Namun kalau ada yang suka, tentu ada orang benci. Tentu ada yang sanggup melakukan apa saja demi meragut anugerah itu. “Lana tak nak hidup dengan muka macam ini!” – LANA KARISMA FAZLEY… Dia lelaki biasa-biasa saja. Tapi dia mahu menjadi luar biasa. Pertemuan pertama dengan Lana Karisma bagaikan b Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 22.40 (-20%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By Dr. Nur Hanisah
Buku ini merupakan koleksi cerita pengalaman pemulis sepanjang berada dalam tugasan di O&G (Obstetrik & Ginekologi) di sebuah hospital yang suka penulis gelar sebagai Hospital Tarbiah. Ini merupakan posting pertama penulis sebagai seorang doktor muda yang masih dalam fasa housemanship. Satu fasa awal dalam bidang pekerjaan ini. Fasa mencabar juga bagi orang yang pertama kali menceburi bidang ini secara realiti. Penulis merasakan, bekerja di hospital sebenarnya merupakan s Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Nishiki
Jom membaca dengan Meow, Nini dan… eh? Kucing kelip-kelip?!! Wah… kalau macam ni, cukuplah dengan kehadiran kucing kelip-kelip menyinari kehidupan korang. Cewah! Apa-apa pun, ikuti telatah Meow dalam jilid ke-10 ni. Daripada asyik makan, main game, tidur je musim PKP ni, baik bergelak ketawa dengan kami. Ajak kucing korang sekali tau! :P Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 8.00 (-20%)

MEMBER: RM 8.00 (-20%)

By Dr. Jaudah Muhammad
Buku ini mengandungi himpunan cerita-cerita berhikmah yang dapat membina nilai-nilai positif dan akhlak mulia, meningkatkan keimanan serta memberikan ketenangan dan kedamaian jiwa. Pengajaran melalui kisah-kisah para insan soleh yang mengandungi pelbagai hikmah ini sangat efektif dan mudah difahami oleh semua kalangan terutamanya buat para belia. Dengan membaca dan merenung kisah dan peristiwa menakjubkan dalam buku ini, Insha Allah ia akan memudahkan kita untuk selalu berus Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Rasyid Abdul Rahman
Apakah tabiat-tabiat orang yang mendapat rahmat dan cinta yang begitu tinggi dari Allah SWT? Sehinggakan mereka ini menjadi manusia yang paling beruntung pada hari kiamat kelak. Buku motivasi Islamik ini merungkai setiap tabiat yang jika kita kuasai walaupun hanya satu, akan menjadikan kita insan yang berjaya di dunia dan lebih berjaya di akhirat. Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Ilya Abdullah
SEKIAN lama tidak pulang ke kampung, Aariz kembali setelah menerima berita kematian ibunya. Harta peninggalan arwah ibunya, Puan Mastura dimiliki Aariz. Kejadian pelik yang berlaku di banglo peninggalan Puan Mastura menyebabkan Aariz tidak jadi kembali ke bandar semula. Awalnya dia mengesyaki kejadian pelik dan menyeramkan itu kerja ayah tirinya, Norden. Sangkaan Aariz meleset. Kematian dan kehilangan mula menghantui penduduk kampung semula. Kisah Mbah Esah dan keturunannya Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Dr. Udah Mohsin
Buku ini menerangkan amalan-amalan yang dilakukan selepas seseorang itu meninggal dan dikebumikan seperti adab dengan jenazah. Turut disertakan perbincangan hukum-hakam seperti membaca al-Quran dan mentalkinkan mayat di kubur, juga hukum berkenaan wanita di tanah perkuburan. Setiap perbincangan dibawakan dengan dalil dan pendapat ulama. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Dr. Shamsul Mohd Nor
Setiap perbahasan dalam ilmu Tajwid disampaikan dengan bahasa yang ringkas dan mudah difahami. Disertai gambar rajah berwarna, latihan dan panduan untuk membantu pembaca memahami dan menguasai ilmu Tajwid dengan sempurna hingga mampu: - membaca al-Quran dengan melafazkan setiap huruf dari makhrajnya yang betul, - memenuhi hak-hak setiap huruf dan - menepati kadar bacaan pendek atau panjangnya serta waqaf dan ibtida’. Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By
Urano Motosu loves books and has an endless desire to read literature, no matter the subject. She almost fulfills her dream job of becoming a librarian before her life is ended in an accident. As she draws her last breath, she wishes to be able to read more books in her next life. As if fate was listening to her prayer, she wakes up reincarnated as Maine—a frail five-year-old girl living in a medieval era. What immediately comes to her mind is her passion. She tries to fin Learn More
USUAL: RM49.90

NOW: RM 49.90 (-0%)

MEMBER: RM 49.90 (-0%)

By Khairul Ahmad , Syasya De Luna
Judul 1: SAMITHA Penulis: Khairul Ahmad (Zaifuzaman Ahmad) Sebuah makam lama telah ditemui secara tidak sengaja. Lalu ahli arkeologi telah ditugaskan untuk menyelidiki satu mumia yang berada di dalam makam tersebut. Anehnya makam tersebut terpaksa melalui sebuah perigi buta sebagai pintu masuk. Tidak ditanam seperti adat kebiasaan makam lama. Secara tidak sengaja Albert telah membaca satu mantera lama bagi menghidupkan mumia yang berada didalam makam tersebut sewaktu dia Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.00 (-0%)

By
Disusun mengikut tahap perkembangan kanak-kanak. Membantu kanak-kanak menguasai kemahiran membaca secara berperingkat melalui kaedah fonik. Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.91 (-10%)

By
Disusun mengikut tahap perkembangan minda pelajar. Menguasai kemahiran membaca Jawi secara berperingkat, bermula dengan mengenal huruf-huruf Jawi hingga membaca ayat mudah. Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.91 (-10%)

By Ustaz Ahmad Dusuki Abd. Rani
Pintu syurga yang seluas 40 tahun perjalanan itu dibuka. Mendengar bunyi pintu syurga dibuka sahaja sudah mengasyikkan. Melihat pintu syurga dibuka untuk kita, perasaannya tidak mampu digambarkan. Segala nikmat syurga yang dahulunya pernah diceritakan kini terbentang di hadapan. Sungguh segalanya lebih indah, lebih hebat dan lebih mengagumkan daripada apa-apa yang pernah digambarkan. Syurga, Ganjaran Terindah menceritakan nikmat-nikmat dan keindahan syurga yang disebutkan dal Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 17.60 (-20%)

MEMBER: RM 17.60 (-20%)

By
*Buku ini mengandungi dua bahagian, iaitu menyusun perkataan dan membina ayat *Latihan yang mudah dan menarik disediakan khusus untuk membina keyakinan kanak-kanak dalam menulis dan membaca *Setiap latihan disertakan dengan ilustrasi untuk meningkatkan kefahaman dan menarik minat kanak-kanak untuk menulis *Buku ini diharap dapat membantu kanak-kanak membuat persediaan awal sebelum melangkah ke sekolah rendah Learn More
USUAL: RM6.90

NOW: RM 6.90 (-0%)

MEMBER: RM 6.21 (-10%)

By Teacher Fari
Kadang-kadang kita tak sedar bahawa, kesibukan kita dengan hal-hal keduniaan membuatkan hati kita semakin lama semakin jauh daripada al-Quran. Sungguh jauh sehingga kita hampir-hampir melupai al-Quran. Bahkan, jika kita mempunyai kesempatan untuk membaca al-Quran, kita langsung tidak merasa apa-apa. Saya tuliskan coretan sebahagian kisah hidupku yang kebanyakkan bersangkut paut dengan al-Quran kepada kamu, berharap agar dirimu terkesan dengan ayat al-Quran yang ada. Sebaga Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By
Siri ini merupakan bahan bacaan tambahan untuk membantu kanak-kanak menguasai Bahasa Malaysia dan tulisan Jawi. Cerita-cerita menarik dalam siri ini mampu mengembangkan daya imaginasi dan menarik minat mereka untuk belajar sesuatu perkara yang baru dalam proses pengajaran dan pembelajaran. Semoga penerbitan buku-buku cerita ini juga dapat memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak. Learn More
USUAL: RM5.90

NOW: RM 5.90 (-0%)

MEMBER: RM 5.31 (-10%)

By
Siri ini merupakan bahan bacaan tambahan untuk membantu kanak-kanak menguasai Bahasa Malaysia dan tulisan Jawi. Cerita-cerita menarik dalam siri ini mampu mengembangkan daya imaginasi dan menarik minat mereka untuk belajar sesuatu perkara yang baru dalam proses pengajaran dan pembelajaran. Semoga penerbitan buku-buku cerita ini juga dapat memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak. Learn More
USUAL: RM5.90

NOW: RM 5.90 (-0%)

MEMBER: RM 5.31 (-10%)

By
Siri ini merupakan bahan bacaan tambahan untuk membantu kanak-kanak menguasai Bahasa Malaysia dan tulisan Jawi. Cerita-cerita menarik dalam siri ini mampu mengembangkan daya imaginasi dan menarik minat mereka untuk belajar sesuatu perkara yang baru dalam proses pengajaran dan pembelajaran. Semoga penerbitan buku-buku cerita ini juga dapat memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak. Learn More
USUAL: RM5.90

NOW: RM 5.90 (-0%)

MEMBER: RM 5.31 (-10%)

By
Siri ini merupakan bahan bacaan tambahan untuk membantu kanak-kanak menguasai Bahasa Malaysia dan tulisan Jawi. Cerita-cerita menarik dalam siri ini mampu mengembangkan daya imaginasi dan menarik minat mereka untuk belajar sesuatu perkara yang baru dalam proses pengajaran dan pembelajaran. Semoga penerbitan buku-buku cerita ini juga dapat memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak. Learn More
USUAL: RM5.90

NOW: RM 5.90 (-0%)

MEMBER: RM 5.31 (-10%)

By
Buku cerita ini merupakan himpunan karya-karya kreatif yang amat sesuai dibaca oleh semua lapisan masyarakat. Setiap cerita dipersembahkan menerusi grafik yang cantik dan berwarna-warni untuk membantu pemahaman jalan cerita di samping mewujudkan pengalaman pembacaan yang menyeronokkan. Semoga penerbitan buku cerita ini mampu melahirkan generasi yang baik dan berakhlak mulia menerusi penerapan nilai murni dan pengajaran yang terkandung dalam setiap cerita. Learn More
USUAL: RM11.90

NOW: RM 9.52 (-20%)

MEMBER: RM 9.52 (-20%)

By Bonda Nor
Dakwah bukan sekadar berlaku apabila kita berada di pentas popular yang ramai audiensnya. Komunikasi dakwah juga ada daripada khalayak kumpulan kecil sahaja. Dalam lingkungan keluarga, di sekolah, bersama kawan rapat, bahkan juga saat berdiri tegak tanpa komunikasi di tengah-tengah masyarakat. Menerusi kisah-kisah kejayaan, kita ambil inspirasi dan teladan. Menerusi kisah-kisah kegagalan, kita bina sempadan! Lain waktu, lain cabarannya. Lain orang, lain sukatan besar kecil Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Riduan Makhtar
kisah benar bagaimana seorang pemuda yang dulunya hidup miskin dan pernah bekerja sebagai pengutip sampah namun akhirnya berjaya menjadi jutawan serta hartawan. Mohamad Azlan Al-Amin yang lahir dari keluarga termiskin di Kg Tok Raja, Besut, Terengganu pada tahun 1987 juga pernah dibuang sekolah kerana masalah disiplin. Bekerja sebagai pengutip sampah serta bergelumang dengan bau busuk sisa buangan, pengalaman mahupun kesukaran yang dilalui akhirnya bertukar menjadi suntikan Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 28.00 (-20%)

MEMBER: RM 28.00 (-20%)

By
Pelbagaikan bahasa, tajamkan minda dengan Kamus terbaik untuk generasi abad ke-21. Memperkayakan kosa kata bahasa Melayu, Bahasa Inggeris dan bahasa Arab serta memantapkan penguasaan membaca tulisan jawi. Pemengalan perkataan daalm bahasa Melayu berdasarkan kuku kata. Ejaan jawi disediakan selaras dengan Daftar Kata Bahasa Melayu terbitan Dewan Bahasa dan Pustaka. Traslitrasi bahasa Arab untuk memudahkan pembelajaran dan penyebutan. Learn More
USUAL: RM17.90

NOW: RM 16.11 (-10%)

MEMBER: RM 14.32 (-20%)

By CANDY FACTORY
Ketika membantu di sebuah kempen derma darah, Joni, Mia dan Emilia mendapat banyak pengetahuan tentang darah, malah mereka juga tahu jenis darah masing-masing. Joni yang teruja kemudiannya membaca tentang empat jenis personaliti mengikut jenis darah daripada sebuah majalah. Bagi Joni trivia daripada majalah tersebut tepat walaupun kawan-kawannya ragu-ragu. Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 9.60 (-20%)

MEMBER: RM 9.60 (-20%)

By Dr. Nisar Mohammad Ahmad
Buku PhD: Catatan Perjalanan Sebuah Universiti Kehidupan adalah hasil karya Dr Nisar Mohammad Ahmad, Pensyarah Kanan Fakulti Syariah dan Undang-Undang, Universiti Sains Islam Malaysia. Buku ini sarat dengan perkongsian pengalaman pahit dan manis beliau dalam melayari kehidupan sebagai se orang pelajar PhD yang boleh dijadikan sumber inspirasi. Selamat Membaca. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By
Buku ini merupakan buku berkaitan sirah nabi ulul azmi iaitu Nabi Isa A.S. Mengandungi cerita berkenaan mukjizat Nabi Isa A.S yang mampu membentuk seekor burung dan menghidupkan burung dengan izin Allah SWT. Teks cerita adalah bersuku kata berwarna. Sesuai untuk anak-anak membaca dengan lebih jelas dan lancar. Turut dimuatkan aktiviti suai padan, perbezaan, warna, melukis dan sebagainya. Info-info berkenaan riwayat nabi berkenaan dan pelbagai info lain juga diselitkan un Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By
Buku ini merupakan buku berkaitan sirah Nabi Ulul Azmi iaitu Nabi Nuh A.S. Mengandungi cerita berkenaan peristiwa banjir besar yang berlaku pada zaman Nabi Nuh. Kecekalan Nabi Nuh menerima setiap dugaan dalam menyebarkan ajaran agama Islam. Teks cerita adalah bersuku kata berwarna. Sesuai untuk anak-anak membaca dengan lebih jelas dan lancar. Turut dimuatkan aktiviti suai padan, perbezaan, warna, melukis dan sebagainya. Info-info berkenaan riwayat nabi berkenaan dan pelbag Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By
Buku ini merupakan buku berkaitan sirah nabi ulul azmi iaitu Nabi Ibrahim A.S. Mengandungi cerita Nabi Ibrahim telah dibakar oleh Raja Namrud. Tetapi dengan kekuasaan Allah SWT, Nabi Ibrahim terselamat. Teks cerita adalah bersuku kata berwarna. Sesuai untuk anak-anak membaca dengan lebih jelas dan lancar. Turut dimuatkan aktiviti suai padan, perbezaan, warna, melukis dan sebagainya. Info-info berkenaan riwayat nabi berkenaan dan pelbagai info lain juga diselitkan untuk p Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By
Buku ini merupakan buku berkaitan sirah Nabi Ulul Azmi iaitu Nabi Muhammad SAW. Mengandungi cerita berkenaan mukjizat Nabi Muhammad SAW iaitu al-Quran dan kebijaksanaan Nabi Muhammad SAW dalam menyelesaikan peristiwa perletakan Hajarul Aswad. Teks cerita adalah bersuku kata berwarna. Sesuai untuk anak-anak membaca dengan lebih jelas dan lancar. Turut dimuatkan aktiviti suai padan, perbezaan, warna, melukis dan sebagainya. Info-info berkenaan riwayat nabi berkenaan dan Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 8.00 (-20%)

MEMBER: RM 8.00 (-20%)

By Abdullah Abdul Hamid
Kenapa buku ini dihasilkan? Siapakah yang perlu membacanya? Apakah mesej yang terkandung di dalamnya? Buku Apabila Wartawan dan Artis Menangis adalah catatan daripada perjalanan dan pengalaman penulis di beberapa buah negara terutamanya ketika menjalankan tugasan Wartawan dan misi kemanusiaan, antaranya Tebing Barat dan Semenanjung Gaza di Palestin, Syria dan Bangladesh. Buku ini dihasilkan untuk menyampaikan pelbagai kisah yang disaksikan dan dirasai sendiri oleh penulisnya. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Ustaz Muhadir Haji Joll
Kisah-kisah hidup para ulama dan orang soleh sangat perlu untuk diperdengarkan dan disebarkan kepada seluruh umat lebih-lebih lagi di akhir zaman ini manusia sudah ramai yang kehilangan adab, akhlak mulia, ketenangan dan rasa hormat. Buku ini memuatkan 95 kisah ulama dan ilmuan Islam yang bersungguh-sungguh dalam menuntut ilmu dan menyebarkan serta mengajarkannya kepada masyarakat di samping adab dan akhlak yang mereka tampilkan. Membaca kisah-kisah mereka mampu menghid Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Ustaz Ahmad Dusuki Abd. Rani
Bahagia dan gembira. Ia suatu yang subjektif. Wang ringgit, pangkat, kedudukan, harta benda dan cahaya mata bukanlah kayu pengukur sebuah kebahagiaan dan kegembiraan. Hanya jika kita perolehi ketenangan di dunia dan juga kelapangan di akhirat, itulah ukurannya. Dan ia menjadi dambaan kepada semua manusia. Carilah kegembiraan dengan bergaul bersama orang yang soleh. Mereka banyak mengingatkan kita kepada Allah SWT. Carilah kebahagiaan dengan membaca dan menghayati al Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By
Al-Quran Perkata Warna Al-Andalus ini adalah sebuah metod atau Panduan Belajar Terjemahan Perkata dengan kaedah diberi warna pada setiap patah perkataan ayat-ayat al-Quran di dalam Bahasa Arab dan Bahasa Malaysia pula tepat dibawah tanpa khat tanpa dipisah atau dipotong pada khat dan tulisan Arabnya. Dengan pengukuhan kata dan tiadanya dipisah khat itu maka ia dapat memberikan kelebihan dan ketenangan dalam membaca kalimah Arab yang lebih besar berbanding yang kebiasanya ter Learn More
USUAL: RM80.00

NOW: RM 80.00 (-0%)

MEMBER: RM 72.00 (-10%)

By Mohd Daud Bakar
Hutang dalam masyarakat moden adalah sudah menjadi perkara biasa. Kalau tidak hutang, banyak perkara tak boleh buat. Namun, ada hutang yang baik dan ada yang 'memeningkan kepala'. Saya dan Razman cuba memberikan beberapa tips dalam pengurusan hutang secara berhemah. Hutang tidaklah buruk kalau diuruskan dengan baik sebab agak susah untuk hidup tanpa berhutang...ada hutang biasa dan ada hutang untuk bisnes. Penawar kepada budaya hutang ialah pengurusan aliran tunai yang sihat Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Mohd Daud Bakar
Buku pertama dan kedua saya dalam genre motivasi adalah I Have 25 Hours A Day dan Pulun. Buku baru saya Engsel Kehidupan adalah buku ketiga saya dalam genre motivasi dan self improvement. Dalam kehidupan terdapat banyak engsel kehidupan seperti mama pintu dan tingkap rumah dan bangunan perlu kepada engsel. Rumah boleh wujud tanpa pintu yang berengsel tapi tidak akan sempurna. Pintu akan terkehel dan lama2 terpelenting dan rumah akan terpelahang. Bagitulah kehidupan kita Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Fitri Umairah 
SEORANG diri berjalan dekat kawasan ni memang sedikit menggerunkan. Terkadang terasa macam ada mata-mata yang memerhatikan tingkah lakukanya secara diam-diam dan sembunyi-sembunyi. Rayyana menebarkan pandangannya ke sekeliling jalan, tiada sesiapa. Rumah yang ada dekat tepi jalan ni pun macam tak berpenguhuni. Eh apa pula, cuba tengok jam dah pukul berapa... nak senja. Kebiasaan orang kampung sini bila hari dah nak senja anak-anak semua mereka akan arahkan untuk masuk k Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Datuk Dr. Ustazah Norhafizah Musa
"Terima kasih ALLAH atas nikmat yang Engkau kurniakan. Terima kasih atas nikmat berkeluarga yang Engkau rezekikan. Maka kurniakan kami kesabaran dalam memenuhi amanah ini." - Datuk Dr. Ustazah Norhafizah Musa Tip bahagia dalam keluarga: - Mesti DEKAT dengan AL-QURAN. - Saling MENGHORMATI ibu ayah dan anak-anak. - 'BELI' jiwa dengan 'MEMBACA' personaliti mereka. - DIDIK anak dengan LEMAH LEMBUT kerana kekerasan akan menjauhkan mereka. - BERKORBAN untuk KELUARGA kerana kian ba Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Bonda Nor
Hati yang penuh prasangka, mulut yang mencebik dan tersenyum sinis, mata yang menjeling tajam penuh makna, juga kata-kata cerca. Subhanallah. Manusia bertuah mana yang mampu terselamat daripada semua ini? Ya, hanya Rasulullah saja yang diterima sebagai maksum. Kita tidak! Kita cuma manusia biasa yang penuh dengan kelemahan dan akan sentiasa berbuat kesalahan. Isunya, adakah kita sedar kesilapan kita? Jika pun sedar, adakah kita siap sedia mahu memperbetulkannya? Sungguh ti Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Bonda Nor
Sebagai hamba yang sudah pun dijanjikan ujian untuk ke syurga, memang sudah tugas kita untuk berjuang melepasinya. Miskin harta, bagaimana mahu mengelakkan diri daripada hidup meminta-minta? Teruji dengan kelemahan pasangan, bagaimana mahu terus berjuang untuk mempertahankan satu ikatan perkahwinan? Perjuangan itu yang mahal! Perjuangan itu yang Allah pandang dan nilai. Mampukah kita mempergunakan apa-apa saja ujian yang tiba untuk membawa kita ke syurga? Itulah persoalanny Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Bonda Nor
Bumerang, sejenis permainan yang apabila dilemparkan akan berbalik semula. Itulah analoginya. Itulah panduan kita dalam menetapkan hala tuju kasih sayang dan cinta. Konsepnya mudah. Jika sayang yang kita beri, sayang jugalah yang akan kita terima kembali! Allahuakbar, seronoknya saya membaca kisah-kisah benar di dalam naskhah hebat ini. Terinspirasi! Sungguh, kadang kita penat baca kisah-kisah sedih dan duka. Penat tumpang berduka. Penat menangis. Bahkan kadang kisah-kisah Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By
Kemahiran membaca ialah satu daripada kemahiran asas yang amat ditekankan. Dalam usaha membantu murid meningkatkan dan menguasai kemahiran membaca inilah maka buku KAEDAH MUDAH MEMBACA dan BUKU AKTIVITI – ADIKKU BIJAK MEMBACA diterbitkan. Selain itu, penerbitan buku-buku ini dapat juga membantu guru dalam pengajaran – pembelajaran kemahiran asas membaca, sebelum kemahiran-kemahiran berbahasa yang lain diajarkan. Pendekatan dan penyediaan buku KAEDAH MUDAH MEMBACA ini dir Learn More
USUAL: RM7.90

NOW: RM 7.90 (-0%)

MEMBER: RM 7.11 (-10%)

By
Kemahiran membaca ialah satu daripada kemahiran asas yang amat ditekankan. Dalam usaha membantu murid meningkatkan dan menguasai kemahiran membaca inilah maka buku KAEDAH MUDAH MEMBACA dan BUKU AKTIVITI – ADIKKU BIJAK MEMBACA diterbitkan. Selain itu, penerbitan buku-buku ini dapat juga membantu guru dalam pengajaran – pembelajaran kemahiran asas membaca, sebelum kemahiran-kemahiran berbahasa yang lain diajarkan. Pendekatan dan penyediaan buku KAEDAH MUDAH MEMBACA ini dir Learn More
USUAL: RM7.90

NOW: RM 7.90 (-0%)

MEMBER: RM 7.11 (-10%)

By Khadijah Gani
Membaca Al-Quran atau mengaji seharusnya menjadi rutin harian bagi seseorang muslim. Ia bukanlah perkara yang dilakukan ketika waktu lapang sebaliknya kita yang harus melapangkan masa untuk membacanya. Pentingnya bagi seorang muslim tidak kira kanak-kanak mahupun orang dewasa untuk menjadi mahir dan berusaha memperbaiki bacaan dengan tajwid yang tepat bersama seorang guru demi membaca kitabullah ini. Mengapa Buku Rekod Mengaji ini harus dimiliki ? 1. Buku rekod ini me Learn More
USUAL: RM5.90

NOW: RM 5.90 (-0%)

MEMBER: RM 5.31 (-10%)

By Abu Muhammad Arafah Adha
Bermula dengan menceritakan umur dunia dan umur manusia di atas muka bumi ini, penulis mengajak para pembaca merenung beberapa peringkat zaman yang telah diisyaratkan oleh Rasulullah SAW. Baginda membahagikan zaman di dunia ini kepada lima peringkat; -Zaman Kenabian (Minhaj Nubuwwah) -Zaman Khalifah (Khalifah Al-Rasyidin) -Zaman Pemerintahan yang Menggigit (Mulkan Adhan) -Zaman Pemerintahan Kuku Besi (Mulkan Jabariyan -Zaman Khalifah yang berjalan sepertimana zaman kenab Learn More
USUAL: RM45.90

NOW: RM 36.72 (-20%)

MEMBER: RM 36.72 (-20%)

By Bella , Sarah
Pernah punya mimpi yang ‘terlalu mahal’ dan kemudian melupakannya? Tapi, bagaimana jika kemudian mimpi itu terwujud? Pernah stress dikejar deadline menulis tugas akhir dan dimarahi dosen pembimbing karena otak kita pas-pasan? Tapi, bagaimana jika dosen pembimbing tersebut berasal dari negara lain sehingga kultur kita yang berbeda menyebabkan kesalah pahaman? Pernah patah hati dan kemudian kembali bersemangat karena dihibur teman-teman dekat? Tapi, bagaimana jika teman-te Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Nurul Badriyah
Alisya berkata dengan teruja, “Insya-Allah, kami berdua mesti menang hari ni. Kita akan sampai dulu di garisan penamat. Betul kan, kakak?” Alisya dan Airiz memasuki per tandingan merentas desa di sekolah. Pada hari pertandingan, Alisya kerap minum air sehingga habis air di dalam botol yang dibawa oleh Alisya dan Airiz. Semakin lama, semakin terasa sukar bagi Alisya dan Airiz untuk tiba ke garisan penamat. Pada saat-saat akhir, Airiz pula jatuh dan tercedera. Keadaan m Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Faiz Ibrahim
Buat mereka yang perlukan sesuatu untuk adakan semula "spark" dalam hubungan mereka. "Kenapa Kita Dah Tak Macam Dulu?" merupakan sebuah buku yang ditulis khas buat mereka yang : - Mereka yang perlukan nafas baru dalam hubungan mereka - Mereka yang sudah berpunya tetapi hubungannya hambar - Pasangannya sudah berubah dan sudah tidak seperti dahulu - Mereka yang sedang dalam Long Distance Relationship Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 17.60 (-20%)

MEMBER: RM 17.60 (-20%)

By Al-Dilla
Buku ini ringkas, tajam dan berani untuk bersuara. Setelah membaca maka beranilah untuk berhijrah, kerana akan ada cabaran pada setiap prosesnya. Dan satu perkara yang paling penting, jangan sesekali menyerah! Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 16.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.40 (-10%)

By Hana Hanifah
" Kenalkah engkau denganku? Aku adalah temanmu, yang membangunkan lelap tidurmu, menggangu waktu malammu, mengasingkan dirimu dari keramaian, menghiasi lisanmu, kau tangiskan keagunganku, kau berikan kasih sayangmu, dan kau limpahkan segenap cintamu. Aku adalah Al-Quran yang selama ini bersamamu. Kini izinkan aku untuk kembali bersamamu, melepas kesepianmu, dan menunjukkanmu ke dalam syurga-Nya." Tatap kembali hati kita. Sudahkah ia mengenal Al-Quran yang menjadi fitrah Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By Azura Ramli
Ajari Aku Erti Hidup, sebuah coretan yang benar-benar memujuk hati dan membuat kita lebih bersemangat dan kuat dalam menempuh perjalanan hidup ini. Mengimbas kembali peristiwa yang pernah berlaku sama seperti apa yang dicoret di sini. Membaca karya ini seperti mendengar seseorang sedang memberi nasihat dan bercakap dengan diri sendiri. Dalam hidup ini, ada banyak yang kita hendak, namun bukan semua yang kita perlu dan berhak. Yang meresahkan, ada hal-hal yang tidak perl Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

1-376 of 376

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top