0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Misi hijau 'Found 342 Related Products
By Liza Nur
Johana bukan gadis sembarangan. Rambutnya dicukur pendek. Kalau ada yang cuba mencari fasal, dia tidak teragak-agak melayangkan penumbuk. Jeans dan kemeja menjadi teman akrabnya. Misinya hanya satu, memberi masa depan yang lebih baik untuk si kecil Aisya yang memanggilnya 'emak'. Cinta adalah sesuatu yang alien baginya. Pertemuan dengan semula dengan Johana membuatkan Amirul yakin terhadap perasaannya. Hidup Johana pula sering kali bersimpang-siur dengan Rayyan, sepupu Amiru Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Riley Fizan
Kalau tak dapat menjadi Sirius, kau perlu mampu menjadi Polaris.” ************************* “Awak masih hidup, Hakimi. Awak cuma hilang dan sekarang saya cuma perlu cari awak!” – ADRIYANA . Selepas enam tahun berlalu, bersama tekad itu Adriyana merancang untuk memulakan semula misi mencari Hakimi Adam Song, lelaki yang bersinar umpama bintang di matanya. Si bintang POLARIS. Mustahil manusia hilang begitu sahaja di dunia ini. Bersembunyi mahupun tersembunyi, p Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Abdullah Abdul Hamid
Kenapa buku ini dihasilkan? Siapakah yang perlu membacanya? Apakah mesej yang terkandung di dalamnya? Buku Apabila Wartawan dan Artis Menangis adalah catatan daripada perjalanan dan pengalaman penulis di beberapa buah negara terutamanya ketika menjalankan tugasan Wartawan dan misi kemanusiaan, antaranya Tebing Barat dan Semenanjung Gaza di Palestin, Syria dan Bangladesh. Buku ini dihasilkan untuk menyampaikan pelbagai kisah yang disaksikan dan dirasai sendiri oleh penulisnya. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Dean , Son 
A gamer's guide to the phenomenal new battle royal game, Apex Legends. In this full colour illustrated unofficial handbook, you'll find guides that will help you improve your survival skills, master each of the colourful Legend characters and become a master of the map and all its hidden secrets. With tips on how to play, the different modes, tactical strategies, looting and maximising load outs and much more, this easy-to-follow, step-by-step guide launches readers into Ape Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.91 (-10%)

By Orked V.
Perpisahannya dengan Rozlyn memberikan impak yang besar kepada Nizar sehingga menyebabkan dia dipindahkan tempat kerjanya dari HQ ke cawangan Tanjong Karang sebagai pengurus. Dia akur kerana itu silapnya. Mungkin sudah tiba masanya untuk dia move on! Namun, di sana dia bertemu pula dengan Sufi yang sering buat kepalanya pusing. “Sakit ke, Encik Nizar?” “Awak rasa kalau kena pukul dengan batang mop dekat kepala tu sakit ke tak?” “Tapi tak keluar darah, kan?” Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By Cik Tet
Terjatuh hati dengan bos sendiri, itu yang sedang dialami oleh Anggun Cempaka. Bukan salah dia. Semua itu Encik Ikhlas punya pasal. Layanan dan bicara manis pemuda itu buat dirinya sentiasa di awangan. “Kalau saya nak dessert, saya tak nak makan benda lain. Saya nak awak aje.” – Encik Ikhlas “Jangan nak mengarutlah, encik. Pergilah sana.” - Anggun Namun dia sedar dengan kedudukan diri sendiri. Lebih-lebih lagi bila ada bunga lain yang sudah lama menanti. Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 27.00 (-10%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Azieana
Perkahwinan Intan dan Faris bukanlah sesuatu yang manis untuk dikenang. Tapi ia bukanlah satu penyebab untuk tidak meneruskan ikatan itu. Namun, campur tangan orang ketiga dan kepercayaan yang dikhianati telah meleraikan ikatan hati yang baru terbina. “Selangkah you keluar dari rumah ni, I haramkan kaki you pijak ke sini lagi. Ingat tu!” – Faris “Awak boleh ceraikan saya tapi saya mahukan pampasan sebagai balasan.” – Intan Pertemuan selepas 5 tahun be Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 22.40 (-20%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By Farah Bahazelan
Dia tak secantik Cinderella. Penampilan dan hidupnya penuh dengan insiden memalukan. Hidup dia, suka hati dialah. Okay, stop it! Malik masih menjadi tunangnya pun bagai seribu rahmat. Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 19.20 (-20%)

MEMBER: RM 19.20 (-20%)

By
Ikoma saves Mumei and as they embrace, they mysteriously find themselves bathed in a green light and are revived. They are joined by Sukari's crew and advance along the tunnel. Meanwhile, Ayame and Kurusu, assisted by Mogari and his men drive the Kōtetsujō upwards toward the castle. Ikoma's group are fired on by Kageyuki and they see a child encased in a blue light in the kabane nest. Unmo then tells the group how after Kageyuki became a kabane, his daughter Miyuki was kill Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 19.90 (-0%)

By KK Ng
SIRI ADIWIRA: WIRA HIJAU 1 Learn More
USUAL: RM8.90

NOW: RM 7.12 (-20%)

MEMBER: RM 7.12 (-20%)

By KK Ng
SIRI ADIWIRA: WIRA HIJAU 2 Learn More
USUAL: RM8.90

NOW: RM 7.12 (-20%)

MEMBER: RM 7.12 (-20%)

By Ewe Paik Leong
Promising sun, sea, sand and more, Pattaya in Thailand lures eight million foreign tourists annually. However, behind the glitter lurks broken dreams, ethereal ecstasy and, often, tragedy. And behind every bargirl s smile and every foreigner s beer glass lurks a story: happy, touching, heart-wrenching. The author interviews bargirls, mamasans and customers, who reveal true stories of sex scams, doomed relationships and tragic suicides. The author s investigation takes him to Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 31.92 (-20%)

By Zoe Folbigg
Heart-warming, wonderful escapism and brimming with charm. I marvelled!' Christie Barlow. 'I absolutely LOVED this! The Note was fabulous and this follow-up was a real treat!' Mandy Baggot. The sequel to the bestselling phenomenon The Note - based on the true story of one girl and her 'Train Man'... A year after the kiss that brought them together in a snowy train-station doorway, Maya and James are embarking on another journey - this time around the world. The trip s Learn More
USUAL: RM45.90

NOW: RM 45.90 (-0%)

MEMBER: RM 41.31 (-10%)

By Moira Fowley-Doyle
The stunning new novel about silenced female voices, family secrets and dangerous truths from the author of The Accident Season. 'Exquisite . . . This is a book to hold tightly to your chest' Irish Times 'Lyrical . . . Compelling' Guardian 'Astonishingly potent' Booklist 'Uncompromising, raw, devastating' Publishers Weekly 'I am in absolute awe of it' Melinda Salisbury On Deena's seventeenth birthday, the day she finally comes out to her family, her wild and mysterious Learn More
USUAL: RM46.50

NOW: RM 46.50 (-0%)

MEMBER: RM 41.85 (-10%)

By Air Team
GOPHER MEN DALAM BAHAYA! PASUKAN X-VENTURE, BERSEDIA! Setelah menerima misi baru, Pasukan X-VENTURE menuju ke Mexico untuk mencari Gopher Men misteri. Mereka yang menganggap tugasan diberi ringkas dan mudah berdepan ancaman bahaya di dalam pembetung! Adakah Remy, Shah dan Jumbo berjaya menyelamatkan Gopher Men dan mengelak dari PEMBURU MAKHLUK ASING? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By
"Welcome to Waikiki Season 2" depicts the friendships, love and dreams of young people. Lee Joon-Ki (Lee Yi-Kyung) is an unpopular actor. He runs the guest house Waikiki, but the guest house is facing bankruptcy. To revive the guest house, Lee Joon-Ki drags his friends Cha Woo-Sik (Kim Sun-Ho) and Kook Ki-Bong (Shin Hyun-Soo), who all graduated from the same high school, to invest in the guest house. Cha Woo-Sik is a picky person and he wants to become a singer. Due to Lee Jo Learn More
USUAL: RM59.90

NOW: RM 59.90 (-0%)

MEMBER: RM 59.90 (-0%)

By Peakpoondum Studio
Sebelum kembali ke dunia asal, Garin dan Run melakukan misi terakhir untuk menyelamatkan Mitas. Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By Kino , Leo , Steven
BIGFOOT VS SERIGALA JADIAN SIAPA TEMPAH TEMPAT TERATAS? Kaze yang cedera semasa pertembungan cryptid sebelum ini telah memangkin semangat Ray dalam latihan untuk membuktikan kekuatan diri. Misi biasa pada mulanya kini berubah menjadi sesuatu yang sangat mencabar. Mereka diancam bahaya apabila muncul serigala jadian dan bigfoot. Bolehkah mereka keluar dari pertembungan ini tanpa cedera? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Bonda Nor
Selalu kita tersekat berlama-lama di satu takah kerana takut mahu terus melangkah. Pelbagai perkara membenak di fikiran. Kadang, kekurangan diri sendiri membuahkan rasa tidak yakin. Kadang terpaksa pula berdepan dengan kekurangan orang lain. Namun, Rasulullah berpesan dengan begitu jelas sekali tentang misi setiap Mukmin. Setiap hari mesti menjadi semakin baik dan semakin baik. Apa-apa pun kekurangan diri kita, seharusnya menjadi asbab untuk kita belajar mengatasinya. Apa-ap Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Tom Ellen , Lucy Ivison
A laugh-out-loud, realistic portrayal of a freshman year in college for fans of Emergency Contact, Broad City, and The Bold Type. Getting in is just the beginning. Phoebe can't wait to get to college. On her own, discovering new things, no curfew . . . she'll be free. And she'll be totally different: cooler, prettier, smarter . . . the perfect potential girlfriend. Convenient: the only person from her high school also going to York is her longtime crush, Luke. Luke didn't set Learn More
USUAL: RM46.95

NOW: RM 35.21 (-25%)

MEMBER: RM 35.21 (-25%)

By Afiq & Nazri
USUAL: RM8.00

NOW: RM 8.00 (-0%)

MEMBER: RM 7.20 (-10%)

By Aein Dhiyauddin
NUR HASNUL HISHAM – Seorang duda, baru kematian isteri. Menyalahkan dirinya sendiri atas kematian isteri dan anak mereka. Larut dalam kesedihan dan penyesalan hingga berniat mahu membunuh diri. NAJLA ATIKAH - Kelihatan seperti gadis biasa tetapi dia seorang luar biasa kerana mampu melihat apa yang orang lain tidak boleh nampak. Dia digelar monster kerana suka menjerit dan menengking tanpa sebab. Tiada kawan lain melainkan SUFIAN dengan HANA. “Adoi... Sakitlah. Ke Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Man Man
"Alamak! Boleh ke aku buat tugasan ni? Diri aku yang sekarang memang takkan buatlah benda-benda macam ni. Buat je? Cakap memanglah senang. Cuba buat sekali!" • • • Gibran memang susah hendak senyum apalagi bertegur sapa dan tiada siapa berani mendekatinya. Lienna pula hobinya 24 jam buat tahi mata saja... TIDUR! Demi satu tugasan, Gibran aka Prince terpaksa 'uruskan' Lienna. Berjayakah lelaki muka ketat ini jalankan misinya? Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Aisya Ja'mal
Keamanan Kota Metropolitan Atro telah tergugat! Dunia robot dan manusia yang damai dan harmoni kini menjadi huru-hara. Kehadiran HAHA Boys yang ingin mendapatkan supercip Eppy telah memburukkan lagi keadaan. Arghhh! Supercip harus dipertahankan! Tapi, Eppy pula secara tiba-tiba telah Missing In Action! Mampukah Nimnim, Ayaz dan Iman bertahan tanpa Eppy? Adakah supercip Eppy telah jatuh ke tangan penjahat? Segalanya menjadi persoalan! Namun yang pasti, misi penuh futuristik Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Roza Roslan , Muhd Kamil Ibrahim
Sungguh ... Meniti Masa Berbaki ibarat berhenti sejenak di simpang empat, menanti lampu merah bertukar hijau dan diteruskan perjalanan ke destinasi. Jarang benar kita terpaksa menunggu dua kali di persimpangan yang sama pada detik yang sama kecuali trafik begitu sibuk sekali. Barangkali perjalanan ini merupakan perjalanan terakhir. Ia terhenti apabila tiba satu detik, denyut nadi terhenti dan kita dikapankan untuk berhijrah menuju alam kubur. Kemudian kita dibangkitkan, mengh Learn More
USUAL: RM40.00

NOW: RM 32.00 (-20%)

MEMBER: RM 32.00 (-20%)

By Pena Kayu
Kibaran kain hitamnya sangat jelas. Sorotan mata hijau zamrudnya tajam. 12 tahun Khadijah menunggu Fahri. Apabila takdir menemukan mereka semula, hanya untuk membawa perkhabaran duka. Fahri telah dimiliki dan Khadijah berdepan cabaran. Cabaran yang bukan daripada tunang Fahri, tetapi kawan baik Fahri, Hafez. "Saya tak marah kalau awak nak suka Fahri, tapi tolong, suka awak tu biar berpada-pada. Fahri dan Ariana nak berkahwin tak lama lagi. You get what I mean?" - HAFEZ Khad Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Ateen Khalid
Bukan mudah untuk Hana Aralyn penuhi permintaan ayahnya. Misinya mencari dan mendekati lelaki bernama Hadif Akashah sememangnya perlukan kesabaran yang tinggi. Perangai lelaki itu boleh buat dia pening. Namun, putus asa tidak sama sekali. Biar Hadif pening dengan perangainya pulak. “Macam mana saya tau rumah awak, saya tak boleh bagitau. Tapi, yang saya boleh cakap awak akan tatap muka ni mulai hari ini. Okey?” – Hana Aralyn Kemunculan Aralyn benar-benar telah por Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Trevor Noah
A New York Times Bestseller The host of The Daily Show, Trevor Noah, tells the story of growing up half black, half white in South Africa under and after apartheid in this young readers' adaptation of his bestselling adult memoir Born a Crime: Stories from a South African Childhood. BORN A CRIME IS SOON TO BE A MAJOR MOTION PICTURE STARRING OSCAR WINNER LUPITA NYONG'O! Trevor Noah, the funny guy who hosts The Daily Show on Comedy Central, shares his remarkable story of growin Learn More
USUAL: RM51.95

NOW: RM 51.95 (-0%)

MEMBER: RM 46.76 (-10%)

By Khairul Abdullah
Bukan semua hero perlu pakai kostum adiwira, boleh terbang tinggi ke langit, lari laju mengalahkan kilat, atau tembak laser dari tangan sambil pakai sut berapi-api yang power kemain. Itu semua dalam movie. Ya, dalam movie, di mana manusia boleh berimaginasi apa sahaja, cipta apa sahaja karakter yang tak mungkin wujud di alam nyata. Dalam dunia realiti, superhero sebenar selalunya tak didendang. Contohnya spesies ‘superdaddy’, yang boleh dikatakan dah nak hampir pupus Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Mariana Mazzucato
WINNER OF THE 2019 MADAME DE STAËL PRIZE AND THE 2018 LEONTIEF PRIZE FOR ADVANCING THE FRONTIERS OF ECONOMIC THOUGHT SHORTLISTED FOR THE FT & MCKINSEY BUSINESS BOOK OF THE YEAR 2018 Who really creates wealth in our world? And how do we decide the value of what they do? At the heart of today's financial and economic crisis is a problem hiding in plain sight. In modern capitalism, value-extraction is rewarded more highly than value-creation: the productive process that driv Learn More
USUAL: RM63.95

NOW: RM 63.95 (-0%)

MEMBER: RM 57.56 (-10%)

By Aimy Haniya
Awkward. Aku pun tak tahu kenapa aku rasa janggal sangat nak berdepan dengan Hanis. Sebab apa yang pernah berlaku antara aku dengan dia ke? Atau sebab dia pernah confess pada aku? Takkanlah. Kalau itu sebabnya, bukan sepatutnya Hanis yang berasa janggal? Kenapa aku tengok dia okey aje bergelak ketawa? Kenapa aku pula yang rasa serba tak kena ni? . Duda. Sebab tak terima lamaran Hanis dulu dan kahwin dengan orang lain, sekarang ni gelaran terhormat itu yang aku sandang selepas Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Hjh Siti Nadzrah Sheh Omar
Menjadi seorang ibu bukan tugas yang mudah. Dialah IBU, dialah ISTERI, dialah ANAK dan dia jualah ASET UMMAH. Melaksanakan tanggungjawab ini pastinya akan berhadapan dengan pelbagai ujian dan cabaran. Kadang-kadang mampu dihadapi, namun kadang-kadang terduduk menangis jua. Inilah sebuah motivasi buat para ibu yang sedang berjuang di medan realiti sebagai pembakar semangat untuk meneruskan misi melahirkan generasi terbaik yang menjadi harapan agama, bangsa dan negara. A Learn More
USUAL: RM38.00

NOW: RM 38.00 (-0%)

MEMBER: RM 34.20 (-10%)

By Nazry Salam
Komik berkisah tentang Putera berdepan MISI yang mencabar dan getir untuk mengembalikan zaman kegemilangan Restoran Mankanan. (Dr Ezani Farhana, Juara MasterChef Malaysia Musim Pertama) Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Aireen Aryana
Kay Dhamina muncul di Syarikat Fantasia Interior Design dengan satu misi. Misi mencari jawapan kepada siapa yang menyebabkan adiknya Rose Dhamia menderita Anhedonia. Pasti tekanan yang diterima Rose sangat hebat semasa bekerja di syarikat itu. Apa yang berlaku sebenarnya? Lebih menghairankan Kay, semua orang termasuk keluarganya sengaja merahsiakan perkara sebenar daripadanya. “Kalau betul, biar Kay yang cari dan gali sendiri rahsia yang semua orang cuba simpan ni. Dan Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Nurwahyu
“Ana, saya tahu awak marahkan saya.” – CARL FALIQ “Habis tu, takkan awak nak saya ketawa dan tepuk tangan dengan gembira?” – ANA AISHA Demi sebuah misi, Faliq terpaksa akur yang jalan perpisahan adalah terbaik untuk mereka. Bukan hati sudah tidak sayang, tetapi dia tidak mahu episod hitam yang pernah menimpa Camelia dulu berulang. Episod itu telah menyebabkan Camelia dibunuh dengan kejam. Jauh beribu batu di bumi Brazil, Carl Faliq masih meneruskan misinya. Mis Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.10 (-10%)

By Anna Milla
Berkahwin dengan Nawal si berhingus hijau tu? Memang taklah. Budak perempuan itu mencacatkan keindahan zaman kanak-kanaknya. Namun, apabila Nawal dengan senang hati menerima pinangan dan umi main peras ugut, Hanan tidak ada pilihan. Bagi Nawal pula, dia terpaksa menerima pinangan keluarga Hanan demi menutup satu rahsia besar. Ikutkan hati, tak sudi dia berlakikan Hanan si lembik yang selalu merajuk. Apa susah? Buatlah macam main pondok-pondok dulu. Mereka kan sudah sepuluh k Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Anna Milia
Panas! Meletep Kebabom! Itu yang dirasakan oleh Hazran setiap kali bertemu Athea. Ketika pertemuan pertama, gadis yang disangka janda anak dua itu berebut pek Panadol dengannya. Berlakulah siri pertemuan seterusnya. "Awak lagi?" - Hazran "Apa salah anak-anak saya kali ni?" - Athea Cermin tingkap rumahnya dipecahkan dan kucing kesayangannya dicuri. Semuanya angkara Athea dan anak-anak. Malah, Athea punca dia putus tunang dengan Bella. Namun, siapa sangka jiran yang dipandan Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Norra Hassan
Kali pertama bertemu, Carl rasakan diva yang bernama Azalea itu bukan spesies yang boleh dibuat isteri. Bahkan sikap Azalea memeningkan kepalanya. Lagi pening apabila Azalea hendak merekrutnya untuk menjadi pembantu dalam misi menggoda hati Ilham. Ilham kata tidak, Azalea tetap mendesak. Azalea buat tidak faham langsung dengan keengganan Ilham. Mahu tidak mahu, dia terpaksa membantu. Kan nanti, Azalea menjadi setan yang mengganggunya pula. “Sejak bila kita berkawan baik n Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Tadatada
SASARAN PENGEMBARA NO.1! MISI DI PULAU BERHANTU! Pakatan Global untuk kemanusiaan telah menhentikan pengembaraan seluruh dunia. Alex melancong ke Pulau Pinang bersama Lulu, Rita dan Rica untuk berehat dan pulih daripada kecederaan. Di sana mereka bertemu remaja yang melarikan diri daripada pulau aneh di mana kawan-kawannya telah hilang di pulau itu. Nampaknya misi lain menanti mereka... Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Afiq , Nazry Salam
Novel ini menampilkan kompilasi cerita daripada Misi Detektif Fateh 1, 2 dan 3. Istimewanya ia memuatkan kisah penamat bagi siri ini iaitu ‘Kes 10: Perang Mental.’ Ringkasnya buku ini adalah karya lengkap Misi Detektif Fateh. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Nazry Salam , Irfantoons
"Aku nak jadi pelukis komik! SERIUS!" Itulah cita-cita seorang pelajar bernama Khaiqal. Itulah juga impiannya sejak kecil. Misi Pelukis Komik adalah cerita tentang Khaiqal dan pengembaraan komiknya di Malaysia. Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Orbit Buku
Topik-topik yang terdapat dalam Kapal Angkasa Kita: Roket pertama Jepun dan satelit buatan, Misi ke Angkasa! Daya tarikan graviti, Dapatkah berat badan ditukar dengan kelajuan? Misi Kelajuan 7.9 km per Saat! Semakin ringan semakin laju, Roket laju atau roket kuat?, Roket sudah siap!, Pengembaraan ke angkasa lepas, Adakah gas kehidupan gas beracun? Pengenalan kepada gas oksigen. Learn More
USUAL: RM24.90

NOW: RM 24.90 (-0%)

MEMBER: RM 22.41 (-10%)

By Phakinai
Tiada sesiapa yang mahu menjadi orang yang dilupakan, tidak kira bagaimanapun kehidupan kita, atau tanpa kehidupan sama sekali. Pulau Hantu, pulau yang ditinggalkan kosong selepas berlaku kebocoran loji nuclear. Namu masih ada yang ditinggalkan di pulau itu. Orang-orang yang dilupakan, cerita yang dilupakan, mayat-mayat hidup… menunggu untuk diselamatkan. Apabila rahsia terbongkar, misi membalas dendam bermula… Learn More
USUAL: RM28.90

NOW: RM 28.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.01 (-10%)

By Rahim Yahya
“Kak... Saya nak poskan surat ni ke Kuala Lumpur.” “Aik, kotornya! Ni surat ke lumpur?” “Surat boleh, lumpur pun boleh...” Mendapat keputusan 5A dalam peperiksaan UPSR telah membuatkan Safiyya memasang impian yang tinggi untuk ke MRSM. Walau bagaimanapun, hidupnya yang serba kekurangan telah membuatkan hati Safiyya menjadi ragu. Bagi Safiyya, surat berlumpur yang dia miliki merupakan satu-satunya jalan untuk dia merealisasikan impiannya. Berbekalkan tekad yang tin Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Nix Ridzwan
Iman mengembara bersama Kugar dalam melaksanakan misi mencari kunci peti azimat dan juga mencari anak dan isteri Kugar. Mereka telah terserempak dengan Radeus, salah seorang manusia Satria yang juga merupakan pahlawan pedang yang digeruni. Mereka telah berjaya memujuk Radeus untuk turut sama dalam pengembaraan tersebut memandangkan Radeus juga mempunyai misi mendapatkan kembali pedang keturunanya yang telah dicuri. Dalam pergembaraan mereka iaitu Iman, Info, Kugar dan R Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Sloow Studio
BAGAIMANA HENDAK MENGHADAPI KEADAAN YANG SEMAKIN MEMBURUK? Misi mencari punca pencemaran air laut membawa Remy, Shah dan Jumbo kepada sesuatu yang lebih mendebarkan. Pasukan X-VENTURE terpaksa bertindak pantas apabila amaran mereka tidak dipedulikan. Penemuan bahan mudah terbakar dalam kilang mendedahkan mereka kepada risiko letupan besar-besaran. Dapatkah mereka mencari penyelesaian sebelum semuanya terlambat? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By
Take control of your financial future with expert guidance from wealth educators and property millionaires John Lee and Vincent Wong The Wealth Dragon Way is an essential guide to creating passive income, building property-based wealth, and achieving financial freedom. This inspiring and informative resource can help you define your financial goals and identify the steps you need to take to achieve them. Exploring common myths and misinformation surrounding wealth--such as "m Learn More
USUAL: RM75.55

NOW: RM 75.55 (-0%)

MEMBER: RM 68.00 (-10%)

By Ben Wong
Doktor Mingo mencipta sejenis cecair hijau yang dapat menukarkan benda hidup menjadi raksasa pemusnah. Malangnya, eksperimen tersebut tidak berjaya dan Doktor Mingo hendak menghapuskan ceccair itu. Pen dan Guin membuang cecair hijau itu di kawasan perkuburan yang terpencil. Cecair hijau itu tumpah ke tanah dan meresap ke dalam kubur-kubur di situ. Tanah di kawasan itu mula merekah dan beberapa zombi bangkit lalu mengancam penduduk. Zombi-zombi itu mula menguasai bandar dengan Learn More
USUAL: RM8.90

NOW: RM 8.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.01 (-10%)

By Totoro
Misi kali ini ialah calon perlu mendapatkan telur seismosaurus. Adakah Sky and calon-calon yang berjaya mendapatkan telur tersebut? Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By Oga
SIAPAKAH PATUT KITA PERCAYA KETIKA DUNIA KELAM DISELUBUNGI DEBU? Dr. Da vinci dan Diana dijemput menghadiri satu sesi perkongsian idea sains dan teknologi tetapi terperangkap di hotel akibat ribut pasir. Secara tiba-tiba mereka terputus hubungan dengan pangkalan. Remy dan rakan-rakan memulakan misi mencari Dr. Da Vinci dan Diana. Namun bertembung dengan orang misteri yang menghalang niat mereka. Adakah jemputan itu satu muslihat atau agenda dari pihak lain? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Ryder Carroll
THE NEW YORK TIMES BESTSELLER Transform your life using the Bullet Journal Method, the revolutionary organisational system and worldwide phenomenon. The Bullet Journal Method will undoubtedly transform your life, in more ways than you can imagine' Hal Elrod, author of The Miracle Morning Learn More
USUAL: RM74.90

NOW: RM 74.90 (-0%)

MEMBER: RM 67.41 (-10%)

By Sarah Haywood
A RICHARD AND JUDY AUTUMN BOOK CLUB PICK'One of the funniest, quirkiest books either of us has read for a long time ... stand by for a slam-bam finish' Richard & Judy Book Club'The Cactus will be compared to Gail Honeyman's 2017 hit, the appealingly eccentric Eleanor Oliphant is Completely Fine' Sunday Times 'Quirky, poignant and extremely readable' Sunday Mirror Learn More
USUAL: RM45.90

NOW: RM 45.90 (-0%)

MEMBER: RM 41.31 (-10%)

By Amarilis Rahim
KERANA misinya, Wafa sanggup menyamar sebagai kakak kembarnya, Widad untuk bekerja di sebuah butik pengantin milik Tuan Eilmi Zahrin. Penyamarannya buat hidupnya huru-hara hingga tular diri dan bosnya digelar Mr. & Mrs. Hot. “I’m talking to you, Cik Widad!” Nada itu naik lagi setingkat. Wafa tersentak. “Saya minta maaf. Saya tahu saya salah. Saya janji, saya akan jaga mulut saya selepas ni.” “Maaf? Awak ingat senang saya nak maafkan awak? Bak sini telefon Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.10 (-10%)

By Clay
Remy dan kawan-kawannya ke suatu pulau untuk misi khas diatur oleh Kubu Naga. Mereka juga berhadapan dengan pesaing baharu dalam misi ini tetapi kemudiannya terjerat dalam pencerobohan pulau. Bolehkah wira-wira ini menyelamatkan penduduk kampung di pulau itu daripada kekejaman penceroboh dan serangan naga? PERTEMBUNGAN API NAGA DAN KEMANUSIAAN Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Ameera Ameer
"Hi, I'm Mellisa Lee Anne Rose Dawson." Dia memiliki segalanya yang semua wanita idamkan. Muda, cantik, berpelajaran, berkerjaya, hidup serba mewah dan diburu ramai lelaki tetapi sayang hidupnya bagai di penjara hanya kerana kesilapan dalam membuat pilihan. "I've spent a lot for you, Rose and I only asked for one thing, stay with me for the rest of my life."-Tan Sri Raymond Haiqarl Huzir Datuk Zikri, kehadirannya benar-benar membuatkan hidup Mellisa yang selama ini tenang Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Dissa Azmin
Natrah suka makan gula-gula. Mimi, kawan baik Natrah pun begitu juga. Mamera, si gula-gula gergasi, pastinya turut menyukai mereka. Ini misi Doktor Nurul, Kadet Nabil dan Kapten Nubhan untuk membetulkan suasana. Apakah strategi mereka? Learn More
USUAL: RM13.00

NOW: RM 13.00 (-0%)

MEMBER: RM 11.70 (-10%)

By Nix Ridzwan
Iman mengembara bersama Kugar dalam melaksanakan misi mencari kunci peti azimat dan juga mencari anak dan isteri Kugar. Mereka telah terserempak dengan Radeus, salah seorang manusia Satria yang juga merupakan pahlawan pedang yang digeruni. Mereka telah berjaya memujuk Radeus untuk turut sama dalam pengembaraan tersebut memandangkan Radeus juga mempunyai misi mendapatkan kembali pedang keturunanya yang telah dicuri. Dalam pergembaraan mereka iaitu Iman, Info, Kugar dan Radeus, Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Leslye Walton
"An atmospheric, blood-drenched dark fantasy for a cold and stormy night." Kirkus Reviews From the author of The Strange and Beautiful Sorrows of Ava Lavender comes a haunting tale of magic and murder. When Rona Blackburn landed on Anathema Island more than a century ago, her otherworldly skills might have benefited friendlier neighbors. Instead, guilt and fear led the island's original eight settlers to burn "the witch" out of her home. So Rona invoked the privileges o Learn More
USUAL: RM49.90

NOW: RM 49.90 (-0%)

MEMBER: RM 44.91 (-10%)

By Fitri Hussin
Bila hidup abadi digilai, buku bertemu ruas tak terelak lagi! Ketika nyawa Richard Rotchield di hujung tanduk akibat penyakit misteri ngeri seperti yang dialami oleh mendiang ayahandanya, Aharon muncul untuk menyembuhkannya. Aharon kemudiannya menawarkan kehidupan abadi kepada ketua Majlis Tertinggi Alam Hitam itu melalui Ainul Hayat. Ainul Hayat dicari tetapi misi demi misi menemui kegagalan. Di kala Richard Rotchield berdepan kebuntuan, Aharon memberitahu satu ramala Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By A. Darwisy
Di dalam catatan seorang Residen Jeneral British tahun 1884 yang telah dibukukan secara akademik, ada dinyatakan tentang sekumpulan manusia yang biologinya boleh berubah menjadi seekor binatang. Ini mendorong Scha, seorang wartawan majalah, merungkai cerita di sebaliknya. Penyertaan Balqis, seorang pelajar tahun akhir Komunikasi Massa dan Kewartawan ke dalam sidang redaksi itu mempertembungkan mereka kepada hujah sains dan kepercayaan hantu juga tahyul. Pada masa yang sama, Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

1-342 of 342

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top