0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Mizi wahid 'Found 51 Related Products
By NERF
Gear up for battle with Nerf Elite 2.0 blasters that feature built-in customizing capabilities so you can upgrade them and seize the advantage in Nerf competitions. Build your stockpile of Elite 2.0 blasters to optimize your game strategy and bring tactical performance and flexibility to every mission and battle! The Nerf Elite 2.0 Echo CS-10 blaster includes a removable stock and removable barrel extension so you can customize the blaster multiple ways. Take advantage of 4 t Learn More
USUAL: RM149.89

NOW: RM 149.89 (-0%)

MEMBER: RM 149.89 (-0%)

By NERF
Gear up for battle with Nerf Elite 2.0 blasters that feature built-in customizing capabilities so you can upgrade them and seize the advantage in Nerf competitions. Build your stockpile of Nerf Elite 2.0 blasters to optimize your game strategy and bring tactical performance and flexibility to every mission and battle! The Nerf Elite 2.0 Shockwave RD-15 blaster features customizing capabilities that include 3 tactical rails, barrel attachment point, and stock attachment point Learn More
USUAL: RM149.89

NOW: RM 149.89 (-0%)

MEMBER: RM 149.89 (-0%)

By NERF
Gear up for battle with Nerf Elite 2.0 blasters that feature built-in customizing capabilities so you can upgrade them and seize the advantage in Nerf competitions. Build your stockpile of Nerf Elite 2.0 blasters to optimize your game strategy and bring tactical performance and flexibility to every mission and battle! The Nerf Elite 2.0 Volt SD-1 blaster is equipped with 2 tactical rails so you can customize it with Nerf accessories for each mission or battle. Switch on the l Learn More
USUAL: RM59.89

NOW: RM 59.89 (-0%)

MEMBER: RM 59.89 (-0%)

By NERF
Gear up for battle with Nerf Elite 2.0 blasters that feature built-in customizing capabilities so you can upgrade them and seize the advantage in Nerf competitions. Build your stockpile of Elite 2.0 blasters to optimize your game strategy and bring tactical performance and flexibility to every mission and battle! Fire 3 darts in a row from the Nerf Elite 2.0 Trio SD-3 blaster that has a tactical rail so you can customize the blaster with different Nerf accessories. The blaste Learn More
USUAL: RM39.89

NOW: RM 39.89 (-0%)

MEMBER: RM 39.89 (-0%)

By 朱利安·福特 , 喬恩·沃特曼
我們無法停止壓力, 但可以控制壓力對我們的影響。 活用FREEDOM模型與SOS法則, 科學地管理壓力, 改變大腦對壓力的反應方式, 調整至最佳狀態, 讓保護生命的「生存腦」與理性思考的「學習腦」成功合作, 與壓力共生,完成想追求的目標。   每個人的大腦中都有一個警鈴,   在感應到緊急時,警鈴就會啟動身體的壓力反應系統,   進入自我保護 Learn More
USUAL: RM69.30

NOW: RM 69.30 (-0%)

MEMBER: RM 62.37 (-10%)

Out of stock

By HASBRO
Gear up for battle with Nerf Elite 2.0 blasters that feature built-in customizing capabilities so you can upgrade them and seize the advantage in Nerf competitions. Build your stockpile of Elite 2.0 blasters to optimize your game strategy and bring tactical performance and flexibility to every mission and battle! The Nerf Elite 2.0 Commander RD-6 blaster has 3 tactical rails, a barrel attachment point, and stock attachment point to customize the blaster for every Nerf game. Learn More
USUAL: RM79.89

NOW: RM 75.00 (-6%)

MEMBER: RM 72.00 (-10%)

By Anne M. Beninghof
Guaranteed Success for the Co-teaching Classroom Following the success of the first edition, Co-Teaching That Works: Structures and Strategies for Maximizing Student Learning, Second Edition is here to provide actionable advice to co-teachers seeking to utilize one another's strengths. Unlike other co-teaching books, this manual is written for every possible educator combination--not simply general educators. You'll find sections on everything from co-teaching in literacy an Learn More
USUAL: RM103.00

NOW: RM 103.00 (-0%)

MEMBER: RM 92.70 (-10%)

By LEGO
Inspire exciting LEGO Friends adventures on the move with this portable mini-doll playset that lets kids take Stephanie and her kitchen creations with them wherever they go! Kids can play with the mini-doll kitchen outside the cube, or pack it up for fun on the go, plus each cube stacks or connects with 4 others to form fun shapes or can be split to share with a friend! Inside Stephanie’s Play Cube is 1 mini-doll to do the cooking, a surprise pet, a toy cake, 2 baking-the Learn More
USUAL: RM49.89

NOW: RM 49.89 (-0%)

MEMBER: RM 49.89 (-0%)

By Lisette Sutherland , Kirsten Janene-Nelson
IN TODAY'S MODERN GLOBAL ECONOMY, companies and organizations in all sectors are embracing the game-changing benefits of the remote workplace. Managers benefit by saving money and resources and by having access to talent outside their zip codes, while employees enjoy greater job opportunities, productivity, independence, and work-life satisfaction. But in this new digital arena, companies need a plan for supporting efficiency and fostering streamlined, engaging teamwork. In Learn More
USUAL: RM85.80

NOW: RM 85.80 (-0%)

MEMBER: RM 77.22 (-10%)

By Nur Fadhilah Wahid
For those who have just begun their spiritual journey, what is the path to get closer to God? For those who found themselves distant from God over the years, is there a path to return to Him? Does one still have a chance at being near to God, even after all the mistakes and transgressions? ****** Nearness To You explores what it means to seek closeness to God in this life through the author’s essays of reflections and contemplations during her travels to meet the seekers of Learn More
USUAL: RM45.00

NOW: RM 40.50 (-10%)

MEMBER: RM 36.00 (-20%)

By Mizi Wahid
The original version of this book was titled Prayers For Success, and it was first published in 2011. Now in 2019, Ustaz Mizi Wahid has collaborated IMAN Publication to revise the contents and produce an updated version of this book with the title renamed to Call Upon Him : 21 Steps To Strengthen Our Trust In Allah This book is not merely a compilation of supplications taken from the Quran and the Sunnah. It is a book written with the sole intention to inspire Muslims to Learn More
USUAL: RM55.00

NOW: RM 49.50 (-10%)

MEMBER: RM 44.00 (-20%)

By Imam At-Tirmizi
USUAL: RM32.00

NOW: RM 32.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.80 (-10%)

By Mizi Wahid
"Do you feel overwhelmed right now with all the pressure and uncertainties of life? Does the thought of your past failure relationships and negative labels drag you dawn? Have you ever wished that you could just leave everything behind and start fresh? Are you ready to finally let go, move on and live a happy and joyful life? If you keep bringing negative baggage from yesterday into today, it will eventually poison your future. Your problems are real. And you may have had Learn More
USUAL: RM50.00

NOW: RM 45.00 (-10%)

MEMBER: RM 40.00 (-20%)

By Zarini Mansor
Lisa diserang lelaki misteri yang ingin membunuhnya. Dia diselamatkan oleh Ivan dan Wahid, namun rantai peninggalan arwah ayahnya pula dirampas. “Tak boleh ke pak cik ceritakan sekarang aje? Kat sini? Kenapa saya mesti ikut pak cik? Dan tolong pulangkan loket tu.” – Lisa “Pak cik cakap ajelah kat dia, loket tu boleh membunuh dia. Habis cerita.” – Ivan Akhirnya, Lisa mengikut Ivan dan Wahid hanya untuk mengetahui apakah punca loket yang diberi nama Focal itu dibu Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Ahmad Tarmizi Jusoh
Mengikut tafsiran Akta Undang-undang Keluarga Islam Wilayah Persekutuan, Enakmen Keluarga Islam Negeri Johor, Pulau Pinang, Sabah, Sarawak, Terengganu, Melaka, Pahang,Perak, Selangor, Perlis dan Kelantan, harta sepencarian bermaksud harta yang diperoleh bersama suami isteri semasa perkahwinan berkuatkuasa mengikut hukum syarat-syarat yang ditentukan oleh hukum syarak. Manakala Enakmen Keluarga Islam Negeri Sembilan pula mentafsirkan harta sepencarian ialah harta yang diperole Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Michael Alexander , John Walkenbach
Take your Excel programming skills to the next level To take Excel to the next level, you need to understand and implement the power of Visual Basic for Applications (VBA). Excel VBA Programming For Dummies introduces you to a wide array of new Excel options, beginning with the most important tools and operations for the Visual Basic Editor. Inside, you'll find an overview of the essential elements and concepts for programming with Excel. In no time, you'll discover techniq Learn More
USUAL: RM117.40

NOW: RM 117.40 (-0%)

MEMBER: RM 105.66 (-10%)

By Una Unee
Hasya Humaira Danial Tarmizi atau Aira yang bertugas sebagai dietitian akhirnya terpaksa akur dengan prinsip sendiri untuk tidak jatuh cinta dengan mana-mana doktor di hospital tempat gadis itu bekerja, setelah melihat kesungguhan Doktor Afiq Naufal yang mula membuka pintu hatinya dan menerima kehadiran lelaki itu sebagai teman istimewa, biarpun pada mulanya mereka berdua sering bertengkar tentang profesion kerjaya masing-masing. "Aira, saya ikhlas nak memperisterikan awak. Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By 吳鳳
踏遍台灣百鄉的金鐘獎主持人《愛玩客》吳鳳動人誠摯之作 帶你與他的家鄉土耳其無縫接軌! 你知道土耳其沒有沙漠嗎?你知道優格是突厥人發明的嗎?你知道諾亞方舟停在土耳其嗎? 吳鳳當你的隨行導遊,進入一場土耳其非典型觀光! 從亞洲到歐洲只需五分鐘的跨海大橋、歷經十六個帝國的歷史古蹟、 得天獨厚的自然生態使土耳其在幾千前就成了兵家必 Learn More
USUAL: RM58.50

NOW: RM 58.50 (-0%)

MEMBER: RM 52.65 (-10%)

By Abdul Rahman Sandriyanie Wahid
Perancangan Baginda SAW yang teliti dan teratur telah menghasilkan satu jentera perang yang memiliki kekuatan seimbang dan berupaya menghadapi musuh bagi memastikan kemenangan di pihak kaum Muslimin dalam menegakkan agama Allah SWT. Setiap konsep yang ditunjukkan Baginda SAW tersebut, telah mengikut lunas-lunas perundangan, perikemanusiaan dan bukannya bermotifkan hasad dengki dan dendam. Di dalam buku ini, penulis telah menceritakan strategi dan taktik perang yang telah digu Learn More
USUAL: RM16.80

NOW: RM 16.80 (-0%)

MEMBER: RM 15.12 (-10%)

By Shahrul Zaman Lukman , Dr. Mohd Khamizi Aziz , Kushairi Ismail
Kisah tentang lelaki hebat yang sanggup menjadi ‘suri rumah’. Ini kisah-kisah bapa penyayang. Ini adalah kisah-kisah hero yang tidak didendang! Mereka bertiga adalah lelaki berkarier yang akhirnya memilih untuk melindungi dan membantu keluarga dengan cara mereka. Masing-masing punya alasan dan situasi yang berbeza-beza, namun yang pasti ketiga-tiga mereka menyandang jawatan yang sama – MR MAMA! Sebenarnya, ada banyak sebab mengapa kisah-kisah ini perlu dibukukan. Per Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Ibnu Rijal
Bilakah kali terakhir kita menangis kerana Tuhan? Buku ini merungkai satu persatu kasih sayang Tuhan supaya rasa cinta kepada-Nya itu hadir dan mekar. Mudah-mudahan pada akhirnya kita akan sedar dan insaf untuk kembali bertuhan, bukan sekadar beragama. "Jika engkau datang kepadaku dengan membawa dosa-dosa yang hampir memenuhi bumi kemudia engkau bertemu dengan-Ku dalam keadaan tidak mempersekutukan-Ku dengan sesuatu pun, nescaya Aku datang kepadamu dengan memberikan amp Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Tony Robbins
*THE NEW YORK TIMES BESTSELLER* Tony Robbins, arguably the most recognizable life and business strategist and guru, is back with a timely, unique follow-up to his smash New York Times bestseller Money: Master the Game. Market corrections are as constant as seasons are in nature. There have been 30 such corrections in the past 30 years, yet there's never been an action plan for how not only to survive, but thrive through e Learn More
USUAL: RM89.90

NOW: RM 89.90 (-0%)

MEMBER: RM 80.91 (-10%)

By Zaifuzaman Ahmad , Illya Abdullah , Suzani Nadzir , Julie Jasmin
Aku adalah kau... / PERJANJIAN TANPA RELA Kematian Tarmizi memberi impak pada Nancy. Dia menyesal dan tertanya-tanya kenapa semua ini berlaku. Akhirnya, Nancy menemui jawapannya apabila puaka di dalam cermin di sebuah kedai antik di mana dia bekerja telah membongkar segala rahsia. Puaka itu mengatakan bahawa kini dia adalah penjaga Nancy kerana perjanjian telah berlaku tanpa disedari Nancy. Tiga permintaan, ada syarat termeterai, ada korban perlu dipersembahkan... / 3 PE Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Mansur Hakim
Asma’Al-Husna yang dimiliki Allah SWT tidak ditentukan penjelasannya dalam hadis sahih, hadis yang banyak diketahui dalam hal ini, adalah hadis yang diriwayatkan oleh Bukhari dan Muslim dari Abu Hurairah RA. Beliau mengatakan: Rasulullah SAW bersabda: “Allah SWT memiliki sembilan puluh sembilan nama, ada seratus kecuali yang satu. Barangsiapa mengamalkannya, maka dia masuk syurga, sesungguhnya itu adalah ganjil dan menyukai yang ganjil.” Sampai di sini sahaja dalam p Learn More
USUAL: RM32.00

NOW: RM 32.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.80 (-10%)

By Muhammad Harun
"Sesungguhnya kiamat tidak akan terjadi sebelum kalian melihat 10 tanda-tanda yang mendahuluinya." Lalu baginda menyebutkan, "Keluarnya asap, Al-Masih Dajjal, binatang yang keluar dari perut bumi, terbitnya matahari dari arah terbenamnya, turunnya Isa Al-Masih bin Maryam, munculnya Yakjuj dan Makjuj serta terjadinya gerhana bulan selama tiga kali; gerhana yang berada di sebelah barat , sebelah timur dan gerhana di Jazirah Arab. Sedangkan yang terakhir adalah keluarnya api da Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Syeikh Wahid Abdus Salam Bali
Sesungguhnya, masalah sihir termasuk masalah penting yang mesti diperhatikan oleh para ulama dengan melakukan perbincangan, pendalaman dan penulisan kerana ia termasuk masalah yang terjadi dan muncul di tengah masyarakat. Para tukang sihir bekerja siang malam untuk merosak dan menimbulkan kerosakan demi mendapatkan imbalan beberapa ringgit dari orang-orang yang lemah jiwa dan para penjahat yan mendengki saudara-saudara mereka dari kaum muslimin. Mereka merasa senang da Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Machar Reid
*This book may have some markings; but be rest assured, they are not used books.*The book cover and summary displayed may be of a different edition or binding for the same title. Learn More
USUAL: RM55.90

NOW: RM 32.00 (-43%)

MEMBER: RM 32.00 (-43%)

By Misbah Em Majidy
Apabila kita membaca kitab Syamail Muhammadiyah karya Imam at-Tirmizi, kita akan cuba membayangkan fizikal tubuh Rasulullah SAW seperti cara berjalan, cara makan, cara bercakap dan sebagainya. Namun, keresahan hati Rasulullah SAW jarang-jarang dapat kita baca. Tiada siapa yang tahu apa yang ada di dalam hati Rasulullah SAW. Sabda Nabi SAW, “Demi Allah, bukanlah kefakiran yang aku bimbangkan menimpa kamu, tetapi yang aku resahkan terhadap kamu adalah seandainya dunia dib Learn More
USUAL: RM13.00

NOW: RM 13.00 (-0%)

MEMBER: RM 11.70 (-10%)

By Richard Carmona
*This book may have some markings; but be rest assured, they are not used books.*The book cover and summary displayed may be of a different edition or binding for the same title. "In this user-friendly guide, Dr. Richard Carmona gives specific, practical advice about optimizing brain function based on the best scientific evidence. I recommend it." (Andrew Weil, author of Healthy Aging and True Food). Synth Learn More
USUAL: RM49.90

NOW: RM 14.00 (-72%)

MEMBER: RM 14.00 (-72%)

By Greg Brue
Unlock new levels of quality, performance, customer service, and profitsWritten specifically for managers with little or no experience on the subject, Six Sigma for Managers, Second Edition, provides step-by-step guidance and examples for implementing a Six Sigma initiative. Written specifically for today's busy manager, Briefcase Books feature eye-catching icons, checklists, and sidebars to guide managers step by step through everyday workplace Learn More
USUAL: RM83.00

NOW: RM 83.00 (-0%)

MEMBER: RM 74.70 (-10%)

By Aleksandra Mizielinski , Danie
Put the World on your wall with this beautiful collection of 28 highly illustrated map, selected from the bestselling Maps book. These posters are a stunning celebration of the world, detailing everything from immense mountains to tiny insects, political borders and iconic personalities. There are fascinating facts about each region. Learn More
USUAL: RM69.90

NOW: RM 29.90 (-57%)

MEMBER: RM 29.90 (-57%)

By DK
You don't need an allotment to grow your own, Grow All You Can Eat in Three Square Feet Grow All You Can Eat in Three Square Feet innovative guide to maximizing even the smallest of gardening space so you can grow delicious fruit and vegetables, in abundance, at home. This must-have manual showcases a multitude of plots and inspirational ideas to make the most of your small spaces. Grow everything from tomatoes on your window sill to wisteria up your wall, with Naomi Schil Learn More
USUAL: RM86.95

NOW: RM 86.95 (-0%)

MEMBER: RM 78.26 (-10%)

By Al-Imam Abu Isa Al-Tirmizi
SEOLAH-OLAH MELIHAT RASULULLAH DI DEPAN MATA Learn More
USUAL: RM45.00

NOW: RM 45.00 (-0%)

MEMBER: RM 40.50 (-10%)

By Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri
Buku ini memberi motivasi kepada penghafaz al-Quran, mengemukakan pelbagai teknik hafazan al-Quran, menyelesaikan hukum berkaitan dengan hafazan al-Quran dan memberi kesedaran betapa perlunya menghafaz al-Quran. Keistimewaan buku ini: • Memberi motivasi kepada penghafaz al-Quran. • Mengemukakan pelbagai teknik hafazan al-Quran. • Menyelesaikan pelbagai hukum berkaitan hafazan al-Quran. • Memberi kesedaran betapa perlunya hafazan al-Quran. Buku ini amat bergu Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Abdul Wahid
Ilmu pengetahuan tentang adab-adab berdoa, larangan yang boleh membuatkan doa tidak dikabulkan, semuanya dijelaskan dengan terperinci di dalam buku ini. Diharapkan pengupasannya dapat memberi jawapan kepada segala persoalan mengapa doa anda masih tidak dikabulkan sekali gus, dapat dijadikan panduan agar dapat menghindarkan diri daripada perkara-perkara yang boleh membuatkan doa anda tidak diperkenankan. Insya-Allah. Learn More
USUAL: RM9.00

NOW: RM 9.00 (-0%)

MEMBER: RM 8.10 (-10%)

By Muhammad Nu'aim Yasin
Disunatkan berpuasa pada hari Isnin dan Khamis setiap minggu. Diriwayatkan daripada Aisyah r.a, katanya; "Rasulullah SAW sangat konsisten berpuasa pada hari Isnin dan Khamis." (Riwayat Tirmizi 3/450 no. hadis 742) Nabi SAW bersabda: "Sesungguhnya amalan manusia diangkat pada hari Isnin dan Khamis." Baginda bersabda: "Itu hari di mana aku dilahirkan, hari aku diutus dan hari aku meninggal dunia." (Riwayat Muslim B/52 no. Hadis 1162). Di dalam buku ini diterangkan b Learn More
USUAL: RM9.00

NOW: RM 9.00 (-0%)

MEMBER: RM 8.10 (-10%)

Hadis qudsi adalah salah satu cabang daripada kumpulan hadis Rasulullah SAW. Hadis qudsi ialah firman Allah SWT yang disabdakan oleh Baginda SAW. Jumhur ulama menyatakan bahawa lafaz hadis qudsi adalah daripada Nabi SAW yang dinisbahkan kepada Allah SWT dan maknanya juga adalah daripada Allah SWT. Buku Hadis Qudsi ini menghimpunkan hadis-hadis qudsi daripada tujuh kitab hadis iaitu Shahih al-Bukhari, Shahih Muslim, Sunan Abi Daud, Jami‘ al-Tirmizi, Sunan al-Nasa’i, Sunan Learn More
USUAL: RM45.00

NOW: RM 45.00 (-0%)

MEMBER: RM 40.50 (-10%)

By Misbah Em Majidy
“Tiga perkara yang aku bersumpah terhadap ketiga-tiganya iaitu tidak berkurang harta kerana sedekah, tiada teraniaya seorang hamba dengan kezaliman yang dia sabar atasnya, melainkan Allah menambahinya kemuliaan. Dan tiada seseorang yang mengemis kepada manusia, melainkan Allah membuka atasnya pintu kefakiran.” [HR Imam Tirmizi, 2325] Sumpah adalah suatu penegasan yang menggambarkan tekad yang kuat untuk meninggalkan atau melakukan suatu pekerjaan, lalu menghubungkanny Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By Norwahidah Shariff
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Ustaz Ahmad Adnan Fadzil
Buku Kenali Rasul Kita Muhammad merupakan hasil terjemahan daripada Matan asy-Syamail al-Muhammadiyyah karangan Imam at-Tirmizi. Buku ini bukan hanya menghimpunkan hadis tentang akhlak dan budi pekerti Nabi Muhammad SAW, tetapi disertakan juga hadis tentang sifat-sifat fizikal, pakaian, makanan, minuman, ibadah, pergaulan dan sebagainya yang berkait dengan kehidupan Baginda secara menyeluruh. Learn More
USUAL: RM89.00

NOW: RM 89.00 (-0%)

MEMBER: RM 80.10 (-10%)

By Misbah Em Majidy
Rasulullah SAW menyatakan bahawa senyuman manis ialah sedekah yang bernilai ibadah serta mendapat ganjaran pahala daripada Allah SWT. Rasulullah SAW menganjurkan umatnya untuk sentiasa berwajah ceria, sentiasa bermuka manis dan tersenyum di hadapan orang lain. Rasulullah SAW bersabda, “Janganlah kamu memandang rendah sebarang kebaikan, walaupun sekadar bertemu saudaramu dengan senyum menguntum (wajah ceria).” [HR at-Tirmizi: 2687] Jiwa dan hati manusia sama seperti t Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Sheikh Wahid
KERASUKAN JIN & CARA PENGUBATAN Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Haifa Abdullah Ar-Rasyid
Selain ikhlas, dalam beribadah kepada Allah swt kita diperintahkan untuk berittiba' (mengikuti) sunnah (ajaran) Rasulullah saw. Namun, bila melihat realitinya, umat Islam kini lebih banyak meninggalkannya. Ada yang meninggalkannya kerana kurang perhatian dan cenderung melupakannya; ada pula mengolok-olokannya, bahkan menghina orang yang mengamalkan serta menghidupkan sunnah Rasulullah saw. Menghidupkan sunnah Nabi saw ertinya memahami petunjuk beliau. "...maka hendak Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Norwahidah Shariff
VARIASI SENI ASAS JAHITAN BEG 2 Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Ismail Kamus , Mohd Wahid Abd Hanif
Buku ini menampilkan doa-doa terpilih daripada al-Quran dan hadis Rasulullah SAW yang amat mustajab untuk mengubat penyakit rohaniah yang tidak mungkin disembuhkan oleh perubatan secara fizikal semata-mata. Disertakan juga lafaz dan cara beristighfar yang digunakan untuk membersihkan hati agar doa kita lebih cepat sampai kepada Allah SWT serta dimakbulkan. Istighfar dan taubat juga boleh menghindarkan diri kita daripada bersarangnya sifat-sifat mazmumah dalam diri, sebaliknya Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Wahid Abdusslam Bali
Salah satu asas akidah Islam adalah beriman (meyakini) adanya perkara-perkara ghaib. Malaikat, jin dan syaitan juga merupakan makhluk Allah yang dikategorikan dalam perkara-perkara ghaib. Perkara-perkara di sini bukan saja-saja direka cerita atau kisahnya. Ia adalah sesuatu yang tidak dapat dilihat dan perkara-perkara ghaib ini telah diberitahu oleh oleh Allah dan Rasul-Nya kepada kita. Jin dan syaitan merupakan makhluk ghaib yang sering dikaitkan dengan kisah-kisah seram. S Learn More
USUAL: RM48.00

NOW: RM 48.00 (-0%)

MEMBER: RM 43.20 (-10%)

By Ustaz Mohamad Wahid , Ustaz Mohd Zamri
Kuasa Cinta Al-Quran membicarakan konsep ’Reset Minda’ yang sebati dengan Prof Muhaya kini dikukuhkan lagi dengan hujah-hujah sokongan daripada al-Quran yang dikupas bersama Ustazah Asni seorang pendakwah dan juga Al-hafizah. Istimewa mengenai Kuasa Cinta Al-Quran ini adalh, ia merupakan buku pertama yang membawa Ustazah Asni melibatkan diri dalam bidang penerbitan buku. Tambahan pula pengupasan konsep ‘Reset Minda’ yang dikaitan dengan isu-isu yang relevan dengan k Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Ustaz Mohamad Wahid
Membaca surah al-Kahfi merupakan salah satu amalan yang sunat dilakukan pada hari Jumaat atau malamnya. Buku ini disusun agar para pembaca bukan semata-mata membaca surah al-Kahfi, malahan dapat menghayatinya dengan bertadabbur. Allah SWT berfirman dalam surah Muhammad ayat 24 yang bermaksud: “Maka, adakah mereka sengaja tidak berusaha memahami serta memikirkan isi al-Quran? Atau telah ada di atas hati mereka kunci penutup (yang menghalanginya daripada memahami dan mengambi Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By William J. O'Neil
THE NATIONAL BESTSELLER!Anyone can learn to invest wisely with this bestselling investment system!Through every type of market, William J. O'Neil's national bestseller, How to MakeMoney in Stocks, has shown over 2 million investors the secrets to building wealth.O'Neil's powerful CAN SLIM (R) Investing System-a proven 7-step process for minimizingrisk and maximizing gains-has influenced generations of investors.Based on a ma Learn More
USUAL: RM91.00

NOW: RM 91.00 (-0%)

MEMBER: RM 81.90 (-10%)

By Mizi Wahid
It has become harder to love ourselves each day, especially when all we see are perfectly curated posts of other people’s happiness on social media. We begin to fall into a downward spiral of thoughts dominated by self-hate and insecurities. Our broken souls feel we are undeserving of love and affection. “I wish to validate your feelings if no one has ever done it before. I know you exist. And your existence is important enough for me to speak to you directly : Yo Learn More
USUAL: RM50.00

NOW: RM 45.00 (-10%)

MEMBER: RM 40.00 (-20%)

By Jay Samit
With the right mindset and insight, anyone can become a millionaire. Are you tired of just paying bills until you die? Are you wasting your life at a job that doesn't make you fulfilled or financially secure? Then Future Proofing You: Twelve Truths for Creating Opportunity, Maximizing Wealth, and Controlling Your Destiny in an Uncertain World is for you. In this life-changing book, celebrated author and entrepreneur Jay Samit, who's worked with such visionaries as Bill Ga Learn More
USUAL: RM94.40

NOW: RM 80.24 (-15%)

MEMBER: RM 70.80 (-25%)

51 Item(s)

*

Back to Top