Anniversary20
0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Mohamad Feroz Mohammad Zaini 'Found 153 Related Products
By Pahrol Mohamad Juoi
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Suzana Jumadil
Mencintai dan dicintai adalah nikmat hidup yang dipasak oleh kasih sayang. Lantaran kebebasan berfikir dan bertindak, dia tersungkur dalam mengenal makna kasih cinta. Dia alpa oleh dorongan nafsu hingga terjebak menentang arus kelaziman bercinta. Baginya, sesiapa saja boleh dicintai dan boleh dikasihi selagi jasad masih bernyawa. “Why? A cleaner doesn’t have the right to fall in love? Is loving and being loved only for rich people? - MOHAMMAD NASSIR Kebijaksanaan yang ber Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

USUAL: RM49.90

NOW: RM 49.90 (-0%)

MEMBER: RM 44.91 (-10%)

By DR. ZULKIFLI MOHAMAD AL-BAKRI
Buku ini memaparkan sejarah hidup empat Imam yang terkenal di dalam Islam. Mereka sangat masyhur kepada seluruh umat dari zaman lalu hingga sekarang. Merekalah imam-imam bagi empat mazhab yang berkembang dalam Islam, yang terus kekal dan dipegang oleh kebanyakan umat Islam seluruh dunia iaitu Imam Abu Hanifah (Mazhab Hanafi), Imam Malik (Mazhab Maliki), Imam al-Syafi'e (Mazhab Syafi'e) dan Imam Ahmad bin Hanbal (Mazhab Hanbali). Learn More
USUAL: RM55.00

NOW: RM 55.00 (-0%)

MEMBER: RM 49.50 (-10%)

By MOHD ZAINI MOHD ARIFF & MUHD KAMIL IBRAHIM
Kisah sebenar dan asli yang diceritakan dari pelbagai sisi. Hampir keseluruhannya berkisarkan pengalaman kehidupan penulis dalam meniti usia senja. Setiap kisah mempunyai sebab tersirat untuk difikirkan yang mana pada setiap kejadian dan peristiwa telah ditakdirkan oleh Allah. Kisah-kisah lampau boleh dijadikan pedoman agar kita lebih berwaspada dan berhati-hati dalam menghadapi hujung usia. Learn More
USUAL: RM40.00

NOW: RM 40.00 (-0%)

MEMBER: RM 36.00 (-10%)

By DATO' IR. HAJI MOHAMAD BIN DALIB
Melalui buku ini, pemilik kenderaan dapat memahami asas penjagaan kereta supaya hayat kereta lebih panjang ... tidak cepat rosak dan sekali gus dapat menjimatkan kos. Apabila kereta berkeadaan baik, kes kemalangan jalan raya juga dapat dikurangkan. Paling penting ialah penyelenggaraan yang betul dan tepat pada masanya. Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By M. Rajasingam
"Dato Rajasingam's memoir ... is an engaging memoir that intertwines both his personal and professional life." Viswanathan Selvaratnam, higher education specialist at the World Bank "Rajasingam is to be commended for this personal candid memoir which, at the same time, provides important insights into what has generally gone wrong in Malaysia's Development." Lim Teck Ghee, senior social scientist at the World Bank In 2010 Port Klang was thrust into the headlines when the P Learn More
USUAL: RM45.00

NOW: RM 45.00 (-0%)

MEMBER: RM 40.50 (-10%)

By Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri
Buku ini merupakan kompilasi risalah atau tips nasihat berkenaan dengan isu perkahwinan untuk pengantin baru yang sesuai untuk dihadam dalam bentuk bacaan santai. Antara nasihat yang terkandung di dalam buku ini ialah - Dalam perkahwinan bukan semuanya manis dan indah, tetapi hakikat kehidupan penuh dengan ranjau dan duri. Justeru itu, sebarang bentuk ombak, onak dan duri perlu deselesaikan dengan penuh hikmah dan bijaksana. - Buangkanlah sifat “awak salah” dan “saya Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By 卡敏·穆罕默迪
  想過好日子,不如好好過日子。   一本拾回自我的美好生活指南。   ★ 中文版特別邀請插畫家「KIDISLAND‧兒童島」繪製內文插圖   ★ 入選《出版者週刊》2018年夏日推薦好書   ★ 英國《衛報》推薦:尋得慢食及慢活的快樂   ★《每日郵報》好評:以城市繁忙生活,交換美麗人生   ╔ 遇見快樂的練習 ╕   ▋好好感受當下,不准外帶咖 Learn More
USUAL: RM58.50

NOW: RM 58.50 (-0%)

MEMBER: RM 52.65 (-10%)

By
What is the meaning of Mahathir Mohamad’s return as Prime Minister of Malaysia? And what does it mean for the future of the country? In From High Hopes to Shattered Dreams? Azly Rahman argues that, as against a more fundamental transformation of Malaysian society, the change of government which took place post-GE14 has continued to reproduce old trends which have long kept Malaysia from the promise of an equal and forward looking nation, from a feudal mentality, to religiou Learn More
USUAL: RM38.00

NOW: RM 38.00 (-0%)

MEMBER: RM 34.20 (-10%)

By Ainon Zaini
Kalau monyet katalah monyet, Boleh saya hulurkan pisang; Kalau perit katalah perit, Kenapa tercongok sorang-sorang. – NANA Kalau murai katalah murai, Jangan mengaku jadi ayam; Kalau barai katalah barai, Siram bunga penuh kejam. - JIJAI Jijai jatuh hati pada Nana. Lani pulak suka pada Jijai. Tercetus cinta bersegi-segi antara Jijai, Nana dan Lani. Tapi, Lani kuat semangat. Dia gagahkan diri memikat Jijai. Nana tetap selamba tidak pedulikan Jijai biarpun Jijai sabar menant Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Riduan Makhtar
kisah benar bagaimana seorang pemuda yang dulunya hidup miskin dan pernah bekerja sebagai pengutip sampah namun akhirnya berjaya menjadi jutawan serta hartawan. Mohamad Azlan Al-Amin yang lahir dari keluarga termiskin di Kg Tok Raja, Besut, Terengganu pada tahun 1987 juga pernah dibuang sekolah kerana masalah disiplin. Bekerja sebagai pengutip sampah serta bergelumang dengan bau busuk sisa buangan, pengalaman mahupun kesukaran yang dilalui akhirnya bertukar menjadi suntikan Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Dr. Nisar Mohammad Ahmad
Buku PhD: Catatan Perjalanan Sebuah Universiti Kehidupan adalah hasil karya Dr Nisar Mohammad Ahmad, Pensyarah Kanan Fakulti Syariah dan Undang-Undang, Universiti Sains Islam Malaysia. Buku ini sarat dengan perkongsian pengalaman pahit dan manis beliau dalam melayari kehidupan sebagai se orang pelajar PhD yang boleh dijadikan sumber inspirasi. Selamat Membaca. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Rozaini Hj Ismail , Norhaniza A
Pernahkah kita mendengar adab duduk berguru hendaklah pelajar duduk pada jarak lima kaki? Percayakah saudara jika saya beritahu peristiwa hanya seorang pelajar sahaja dibenarkan masuk belajar dalam kelas berbanding sejumlah pelajar? Tahukah saudara, sekeping roti canai menjadi silibus pendidikan sivik dan moral? Pernahkah saudara menemui seorang gadis yang berdiri di depan rumah pada waktu pagi pada setiap hari agar peluang belajar datang ke muka pintu? Penceritaan itu Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Mejar Mohammad Qayyum
MUHAMMAD MORSI: SYAHID SEORANG PEJUANG KEBENARAN Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Mejar (B) Mohammad Qayyum
BELASUNGKAWA DATUK SERI ABU HASSAN DIN AL-HAFIZ Learn More
USUAL: RM21.00

NOW: RM 21.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.90 (-10%)

By Mejar (B) Mohammad Qayyum
"Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepada kamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah. "sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang benar)". Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepada mu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagi mu". (QS. Al-Baqarah:120) Sebahagian umat islam di sana yang sebelumnya tidak pernah atau jarang terlihat di Masjid, sejak maghrib semalam sehingga subuh ini Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Ummu Nurin , Rohamiah Muda , Mahalabiah Mohamad
Jalan Ke Syurga memaparkan kisah masyarakat yang dirakamkan oleh para penulisnya secara santai. Kisah keluarga dan masyarakat yang memerlukan sifat sabar, tekun, takwa dan tawakal menjadi tema kepada kisah yang dipaparkan. Moga kisah yang berlaku itu boleh dijadikan tauladan dan sempadan. Sesungguhnya, yang terbaik dalam kalangan kita adalah yang paling banyak jasanya kepada ummah. Hidup penuh dengan perjuangan, seperti pelajar yang berada di dalam dewan peperiksaan. Selur Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Pahrol Mohamad Juoi
Sesungguhnya, masalah-masalah yang kita hadapi kini sebenarnya adalah satu cubitan kasih daripada Allah untuk menginsafkan kita agar kembali ke pangkal jalan. Insya-Allah, Allah sekali-kali tidak akan mengecewakan kita. Cuma kitalah yang sering menzalimi dan mengecewakan diri kita sendiri. Menerima Islam untuk diamalkan dan diperjuangkan samalah seperti menjemput kedatangan rahmat, kekuatan, keamanan dan keindahan. Menerima Islam tidak akan merugikan, menyusahkan dan menj Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Pahrol Mohamad Juoi
Akan ada ketika, kita terasa seperti tidak mengenali pasangan kita. Dia menjadi ‘orang lain’, seakan-akan kita belum pernah mengenalinya walaupun telah berumah tangga setelah sekian lama. Apabila usia perkahwinan semakin bertambah, dirasakan tiada lagi kemanisan, kehangatan dan keharmonian seperti yang pernah dilalui sebelum itu. Segala-galanya menjadi semakin suram. Melalui buku ini, Ustaz Pahrol Mohamad Juoi membawa kita meniti makna dan definisi cinta yang sebenar Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Suzaini Nadzir , Ebriza Aminnud
Kupersembah korban yang kuseru... Suria sering diganggu kelibat seorang wanita dan kanak-kanak lelaki. Gangguan semakin hebat apabila seekor ular hitam muncul dan mengganggu dirinya. Tidak semena-mena Suria dijangkiti penyakit kulit hingga membawa dia ke Kampung Gua Rastali. Di situ, dia diganggu Jamri. Lelaki tua yang dianggap gila. Keadaan semakin kalut apabila teman lelaki Suria bermimpi tentang sebuah gua. Kupersembah korban yang kuseru... / KORBAN HITAM Jeritan suar Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Hafizul Hakim Bin Mohamad Kerta
Macam mana aku nak beli emas? Duit gaji tak sampai hujung bulan pun kekadang dah kosong! Di dalam buku ini bukan hanya berkongsi ilmu berkaitan tentang emas malah sentuh tentang pengurusan kewangan, panduan beli rumah, dan kaedah menabung yang efisien. Apa yang ditulis berdasarkan pengalaman sendiri selama 9 tahun dengan emas dan ketika di alam pekerjaan. Saya tulis guna ayat santai, sasaran khusus untuk orang muda.Biasanya orang muda tak tahu apa nak buat dulu dengan gaji l Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Pahrol Mohamad Juoi
Manusia secara fitrahnya inginkan cinta. Tetapi, cinta semata-mata tidak cukup untuk mempertahankan keharmonian sesebuah rumah tangga, terutamanya apabila pasangan sudah jemu dan mula berubah. Maka, adakah kita sudah tersilap memilih pasangan? Haruskah rumah tangga berakhir dengan hilangnya cinta? Buku ini mengajak kita untuk membetulkan sikap dan cara pandang terhadap perkahwinan dimana matlamat utamanya adalah menuju Allah S.W.T. Penulis memberi nasihat bagaimana kita harus Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

Buku ini memberi fokus dan memudahkan masyarakat Islam memperoleh panduan ringkas, jelas dan tepat. Kandungannya dicoretkan dengan tetib dan berbentuk panduan mudah, tetapi masih mengekalkan nas Al-Quran dan Hadith sebagai sumber. Panduan ini diharap memandu ibu bapa terutamanya ibu bapa moden yang bekerja di dunia modenisasi dapat melaksanakan tanggungjawab mereka membina keluarga Islam dalam rumahtangga. Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.91 (-10%)

By Marissa
Sekali jatuh cinta, akan tetap cinta selamanya. Darlina: -Kak long kawasan di rumah mak dan abahnya sahaja. -Staf di bahagian sumber manusia sebuah kilang minyak masak. -Tegas dan garang ketika bekerja sehinggakan mamat Bangladesh tidak berani mahu memanggilnya adik manis. -Meminati seorang lelaki bernama Encik Naufal. Naufal: -Bukan anak emak. -Ketua di bahagian pengurusan kilang minyak masak. -Tidak suka menggatal dengan perempuan. -Tidak suka coklat sejak kecil k Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Pahrol Mohamad Juoi
Di tengah-tengah kemelut hidup yang maha dahsyat ini, masih ramai yang lebih prihatin dan lebih berminat dengan tentang gajet-gajet teknologi berbanding persoalan hati. Betapa ramai manusia yang lebih serius untuk servis keretanya berbanding ‘servis’ hatinya. Kereta dicuci, ditukar dan dihias dengan pelbagai aksesori sedangkan jiwa, fikiran dan emosi terbiar kotor dan berkarat. Justeru, tidak hairanlah mengapa ramai manusia umpama kereta rosak yang sedang terhincut-hi Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Tang Ah Chai , Imran Bin Mohd Rasid , Jeremy Lim Jiang Shen , Yvonne Tan Yit Fong
"Malaysia Baharu ini bukanlah hasrat Tun Dr. Mahathir Mohamad, Datuk Seri Anwar Ibrahim, Lim Guan Eng, Mohamad Sabu, atau saya sendiri, sebaliknya ini adalah hasrat berama rakyat Malaysia... [dan] sepertimana yang disimpulkan oleh jurnalis Malaysia Juliet Yeow dalam artikel terbarunya, 'sungguhpun kita belum menjadi Malaysia Baharu, kita sekarang sudah ada upaya untuk menyebut dengan penuh yakin bahawa kita tidak akan sekali-kali balik ke Malaysia lama!" - Lim Kit Siang Buku Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Ainon Zaini
“Naga jumpa buaya. Dua-dua menyusahkan orang.” – JULITA Mr. Erwin, naga jadian yang buat Julita berapi sepanjang masa. Suka sangat mamat garang ni menghura-harakan hidupnya. Semua nak ikut kata dia. Poyolah dia ni. “Kerja tak boleh main-main. Awak sudah cederakan pekerja lain. Saya bagi warning akhir. Kalau mahu kerja, mesti perangai cantik. Kalau tidak, awak boleh berhenti kerja – MR. EDWIN Julita ketap bibir membendung perasaan. Rasa mahu sepak-sepak saja bos y Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Tang Ah Chai
" the New Malaysia is not what Tun Dr. Mahathir Mohamad, Datuk Seri Anwar Ibrahim, Lim Guan Eng, Mohamad Sabu or myself individually want, but what Malaysians, both inside the country and the worldwide Malaysian Diaspora, want. .. As Malaysian journalist Juliet Yeow concluded in her recent article, 'while we are not quite Malaysia Baharu, we now have the power to say, with certainty, we will never go back to being Malaysia Lama!'" - Lim Kit Siang This book is an anthology o Learn More
USUAL: RM38.00

NOW: RM 38.00 (-0%)

MEMBER: RM 34.20 (-10%)

By Mejar (B) Mohammad Qayyum A. Badaruddin
First: Pay Attention to The Next 30 Years. They will Be Critical For The World. Every Technology Revolution Takes 50 Years. In The First 20 Years, The Companies/Technologies Are Established. The Implications Of The Technological Developments Will Become Evident In The Next 30 Years. The Second: Pay Attention To The 30 Years Old. They Are The Internet Genertions And Will Change The World. They Will Build A New Tomorrow. And Last : Pay Attention To Companies That Have Less Th Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 20.70 (-10%)

MEMBER: RM 18.40 (-20%)

By Mohamad Feroz Mohammad Zaini
"Buku ini merupakan anekdot sekuel kepada buku pertama penulis, AKU, DIA DAN REZEKI. Aku, Dia & Rezeki 2 juga hadir dengan konsep himpunan kisah-kisah menarik pengalaman sebenar penulis bersama masyarakat sekeliling yang sarat dengan pengajaran. Abang Long, Penjual dadih menulis buku." Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri
"Masa boleh menjadikan sesebuah masyarakat dan negara maju terkehadapan dengan pembangunan high technology dan menjadi kuasa besar dunia. Penyusunan masa, time-management, quality times sangat penting untuk diwujudkan dalarn diri setiap individu terutama bagi mereka yang ditaklifkan untuk memegang amanah dan tanggungjawab. Buku ini menceritakan: Betapa masa sangat penting diuruskan dalam kehidupan. Menganalisis kepentingan memelihara masa dari pelbagai sudut pandang Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Mejar (B) Mohammad Qayyum
"Nama Khabib Nurmagomedov baru-baru ini terdengar bukan hanya kerana prestasinya yang gemilang di gelanggang UFC, melainkan juga keperibadiannya yang mengagumkan. Khabib yang mengalahkan Connor Mcgregor pada pertandingan UFC 229 di T-Mobile Arena, Las Vegas, Sabtu (06/10/2018) berhasil mempertahankan gelar juara kelas ringan UFC yang disandangnya selama ini.Insiden yang melibatkan dirinya dan Tim McGregor telah melonjakkan namanya setelah aksinya melompat pagar oktagon. Ke Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Mohamad Jafri Ahmad
Pengembaraan adalah sesuatu yang hebat kepada yang menguatkan hati dan membuka mata hikmah. Rashid Trekker sekali lagi meneruskan pengembaraannya, dan kali ii ke Tebing Barat, Jordan dan Palestine. Banyak kenangan pahit, manis, semasa di dalam pengembaraan telah dicatatkan oleh penulis di dalam buku terbarunya ini. Semuanya telah dicatatkan oleh penulis di dalam jurnal travelog ini untuk tatapan semua. Pengalaman bersusah payah untuk memasuki sempadan antara negeri Jordan da Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Lat
Relevant and hilarious, this compilation of Lat’s cartoons features the life and times of Tun Dr Mahathir Mohamad, the fourth and current Prime Minister of Malaysia. Datuk Mohammad Nor Khalid, more commonly known as Lat, is a Malaysian cartoonist. Winner of the Fukuoka Asian Culture Prize in 2002, Lat has published more than 20 volumes of cartoons since he was 13 years old. His works mostly illustrate Malaysia's social and political scenes, portraying them in a comedic lig Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri
Buku ini menceritakan berkenaan kisah hidup, peribadi, perjuangan serta prinsip-prinsip yang menjadi pegangan Syeikh Muhammad Mutawalli Sya’rawi. Pelbagai kisah-kisah menarik dipaparkan di dalam buku ini. Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By Datuk Prof. Dr. Muhaya Mohamad
Pengurusan stres ini penting untuk dipelajari kerana untuk mendapat rasa tenang itu bukannya mudah disebabkan masalah yang menimpa kita, datangnya hampir setiap hari dan dalam cara dan ‘berat’ yang berbeza pula. Maka antara tipnya adalah kita perlu bermuhasabah untuk setiap yang telah dan akan kita lakukan, muhasabah atas perangai sendiri serta memberi dorongan positif kepada diri sendiri supaya kita lebih tenang dan relaks dalam hidup. Buah tangan pertama Datuk Prof. Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Dr. Mohammad Ali Toha
365 tip sihat yang mudah dan murah berdasarkan kajian penulis pada amalan hidup Rasulullah dan kitab-kitab perubatan Islam silam. Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Nurul Hakimah Mohamad
Siang dan malam. Tanpa henti. Sentiasa merindui. Walaupun di ambang mati. Dalam doa pada saban malam, bermunajat Nabi kepada Tuhan, melampiaskan kerisauan terhadap umatnya. Dari jeluk hati mulia, tidak lekang ingatan kepadamu. Wahai Tuhan, mohon umat sentiasa teguh di jalan yang Engkau redai. Jangan Kau mengazab mereka, sungguh mereka tidak mampu menanggung murka. Nabi mencintaimu. Malah, menangis keranamu. Sedangkan Nabi dengan kita tidak pernah berjumpa, air matany Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Mohammad Danial
0MESOPOTAMIA: MEMBONGKAR MISTERI TAMADUN AWAL DUNIA Learn More
USUAL: RM35.90

NOW: RM 35.90 (-0%)

MEMBER: RM 32.31 (-10%)

By Mejar (B) Mohammad Qayyum A. B
Malaysia, terutama orang melayu perlu berbangga dengan Tun Dr Mahathir Mohammad yang secara tidak langsung membantu menyatu padukan ahli politik dalam pakatan harapan untuk setuju menggunakan satu logo dan setuju calon PM adalah Tun Dr Mahathir Mohmmad. Itulah kelebihan bapa yang kita sayangi Tun Dr Mahathir Mohamad. Tetapi masyarakat Malaysia tidak menghargai jasanya. Dr Mahathir dinamakan calon PM ke -7 menentang Najib turut dilaporkan media di negara Bosnia, sebuah negara Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Mejar(B) Mohammad Oayyum
Pengampunan tanpa syarat tokoh reformasi ini telah menimbulkan satu fenomena yang tidak pernah di jangka. Dari penjara ke istana telah menyaksikan kuasa rakyat yang telah membuktikan "kebenaran mengatasi kebatilan". Bak kata jeneral Sudirman "jika ingin menang, kena kuat. Jika ingin kuat, kena bersatu. Jika ingin bersatu... suburkan silaturrahim. Maka antara faktor utama kemenangan Pakatan Harapan dalam PRU 14 adalah kerana mereka bekerja berjemaah serta berganding bahu. Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.10 (-10%)

By Ustaz Pahrol Mohamad Juoi
" Perjalanan untuk tenang bukanlah suatu yang mudah. Ia perlu melalui satu perjuangan yang getir bernama mujahadah. Dan untuk bermujahadah perlu menghargai diri sendiri untuk menghadapi ketakutan itu demi memburu keberkatan hidup." Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Faiz Ibrahim
19 Hari Untuk Rasa Bahagia merupakan sebuah warkah buat mereka yang sedang hidup tapi masih kosong jiwanya dan masih tercari-cari satu formula untuk ada kehidupan yang lebih indah yakni lebih bahagia dari sebelumnya. Kerna ramai antara kita hidup tapi tidak bahagia dan itu amat merugikan sekali. Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Dr. Zulkifli Mohamad Al-B
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Dr. Zulkifli Mohamad Al-B
TIPS MUDAH LANGSAIKAN HUTANG & PETUA MENJEMPUT REZEKI Learn More
USUAL: RM7.00

NOW: RM 7.00 (-0%)

MEMBER: RM 6.30 (-10%)

By Mohamad Razif Mohamad Fuad
59 MUTIARA NABAWI Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Mohd Hariri Mohamad Daud
HIMPUNAN DOA RABBANA Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Mohd Hariri Mohamad Daud
HIMPUNAN DOA ALLAHUMA Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali
1. Diterjemahkan daripada versi Inggeris - My Name Is Hasmah. Sudah dua kali diulang cetak 2. Menceritakan mengenai rahsia dan kisah-kisah peribadi hidup beliau dari zaman beliau bergelar kanak-kanak, remaja, pelajar, doktor, isteri kepada Perdana Menteri Malaysia, Tun Dr Mahathir Mohamad sehinggalah gelarannya bertukar menjadi nenek. "Banyak rahsia saya terkandung dalam buku ini, kisah ketika kecil serta kehidupan saya sepanjang sebagai isteri bekas perdana menteri.” 3. Learn More
USUAL: RM80.00

NOW: RM 80.00 (-0%)

MEMBER: RM 72.00 (-10%)

By Abu Muhammad As-Saadi
Iqra' adalah satu kaedah belajar Al-Quran yang tidak asing lagi di negara ini. Kaedah Iqra' adalah salah satu kaedah yang terbukti berkesan apabila ramai pelajar zaman-berzaman yang dapat menguasai Al-Quran dalam masa yang singkat melalui kaedah ini. Maka terbitlah buku Iqra' Al-Furqan ini demi mempelbagaikan lagi pilihan kepada ibu bapa dan para pelajar, di samping memberi nafas baru kepada kaedah penulisan Iqra' yang ada dalam pasaran. Tampil dengan versi 2 warna yang mena Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri
Buku Al-Kafi dan Tatmim Al-Kafi syarah Hadis 40 oleh Imam Al-Nawawi dan Ibn Rajab Al-Hanbali. Kitab ini merangkumi 50 hadis yang terdiri daripada 42 Hadis oleh Imam Nawawi dan 8 Hadis oleh Ibn Rajab Al-Hanbali. Gabungan dua kitab memberikan satu kesempurnaan dalam kehidupan manusia yang merangkumi setiap aspek. Bermula dengan hadis berkaitan Niat oleh Amirul Mukminin Abi Hafs Umar bin Al-Khattab R.A dan berakhir dengan hadis Zikir Kepada Allah SWT. Daripada Abdullah Bin Busr Learn More
USUAL: RM70.00

NOW: RM 70.00 (-0%)

MEMBER: RM 63.00 (-10%)

By Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri
Buku ini digarap seperti kitab Yasalunaka fial-din wnas'a dengan al-hayah hasil karangan Dr. Ahmad al-Syarbasi .Buku yang dihasilkan ini dihasilkan ini adalah seperti ensikilopedia dalam persoalan agama dan kami yakin penulis akan meneruskan siri-siri ber Learn More
USUAL: RM60.00

NOW: RM 60.00 (-0%)

MEMBER: RM 54.00 (-10%)

By Mohamad Zulkifli Abd Rahman
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Mohammad Isfahan Al-Qari
10 AMALAN MURAH REZEKI Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Mejar B Mohammad Qayyum
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Mejar (B) Mohammad Qayyum A. Badaruddin
USUAL: RM21.00

NOW: RM 21.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.90 (-10%)

By MOHAMMAD ALI IMRAN
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Asraff Ayob Azizan Osman
25 Formula Transformasi Kejayaan & Keberkatan: ● Buku olahan formula oleh Ustaz Mohammad Ashraff Ayub mengikut aplikasi dirinya selepas mempelajarinya dari seminar IMKK Dr Azizan Osman ● Setiap formula ini berasaskan daripada Al-Quran dan Sunnah serta hadis-hadis Nabi saw ● Buku Dr Azizan Osman 25 Formula Hidup Luar Biasa ini bukan buku agama tetapi ia buku formula untuk menghidupkan hati dan memperbaiki serta mencuci kolam jiwa kita agar hati kita sentiasa m Learn More
USUAL: RM45.90

NOW: RM 45.90 (-0%)

MEMBER: RM 41.31 (-10%)

1-153 of 153

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
*

Back to Top