0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Mohd Haswazie Ismail 'Found 308 Related Products
By Barbara Ismail
Aunty Maryam is called to investigate a baffling double murder in her cousin’s village. A well-known wealthy man and a woman who knew no one are killed together, and the motives must be untangled and the guilty identified. Maryam‘s own life Is in grave danger when she and Rubiah delve deeper into this world of secrets. Join Maryam and Rubiah in their sixth adventure assisting the Kota Bharu Police Department, or vice versa, in Western Chant, the latest in the award- Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 31.92 (-20%)

By Faizah Mohd Noh
Yang mati hanyalah cintaku. Tidak mimpiku. Melangkaui dua latar zaman. Melayari keping-keping rindu menjadi satu potret suram. Ini fasa-fasa duka dalam hidupnya… Fida, gadis yang dicurangi setelah segalanya dikorbankan. Jay, memperlakukannya seperti hamba. Sedikit pun tiada terdetik rasa kasihan di jiwa lelaki itu untuknya. Derita yang ditanggung, membuatkan Fida dilanda kemurungan. “Ini yang kau balas kat aku, Jay? Tak apa. Tuhan ada. DIA takkan sesekali menganiayai Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Hanina Abdullah
“Saya terima abang yang sekarang, abang yang baik di mata dan hati saya.” PROJEK pertama, ditolak. Projek kedua, tak berkenan. Projek ketiga, ehemmm… Si Alpha Male ni buatkan dirinya setiap malam teringat-ingat pulak! Bukan senang tau hati seorang Emmalyn yang pendiam boleh tergugat. Tapi… yang di sebelah sana terpikatkah? Maklumlah, stok lelaki ala-ala Zul Ariffin kut, takkanlah susah nak cari jodoh? Emmalyn tahu, dirinya dijadikan ‘gula’ untuk menarik Si Tareq. Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Dato' Dr Ismail Kamus
Isi buku Indahnya Hidup Bersyariat Jawi ini merupakan panduan untuk diri sendiri (fardu ain), seisi keluarga, masyarakat dan umat sejagat (fardu kifayah). Ia merangkumi syariat ketika kelahiran, fardu ain untuk kanak-kanak, penekanan pendidikan remaja, hukum-hakam muamalat , munakahat serta amalan zikir, doa dan adab. Learn More
USUAL: RM55.00

NOW: RM 49.50 (-10%)

MEMBER: RM 44.00 (-20%)

By Ust. Mohd Zanzuari Husain
IQRA' FASIH Learn More
USUAL: RM11.90

NOW: RM 11.90 (-0%)

MEMBER: RM 10.71 (-10%)

By Ust. Mohd Zanzuari Husain
IQRA' YASIR Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By Prof Madya Dr. Nuradli Ridzwan Shah Bin Mohd Dali
USUAL: RM59.90

NOW: RM 59.90 (-0%)

MEMBER: RM 53.91 (-10%)

By Prof Madya Dr. Nuradli Ridzwan Shah Bin Mohd Dali
USUAL: RM90.00

NOW: RM 90.00 (-0%)

MEMBER: RM 81.00 (-10%)

Out of stock

By Dr. Shamsul Mohd Nor
Sepanjang sejarahnya, hadis sebagai sumber rujukan kedua selepas Al-Quran mempunyai peranan penting dalam membentuk hukum-hakam syariat Islam. Oleh itu, wajar jika mempelajari ilmu yang berkaitan dengan ucapan, perbuatan, hal-ehwal, dan juga ketetapan Rasulullah ﷺ ini turut dinilai sebagai salah satu usaha ilmiah yang mulia. Menurut sebahagian ulama, sekumpulan manusia dalam hadis di atas merujuk kepada ahli hadis. Buku ini menghuraikan setiap perkara asas dalam ilmu Hadis. Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

Out of stock

By Mohd Khair Ngadiron
Manusia yang berusaha, jika dia bertawakal, dengan izin Tuhan dia akan berjaya. Paling utama ialah bersabar dan belajar menerima semua perkara seadanya. Sesungguhnya, rezeki datang dalam banyak cara, banyak bentuk dan banyak keadaan. Ada kala terlebih dan sesekali mungkin terkurang. Demikian juga saya, dan buku ini berkongsi sebahagian memoir turun naik kehidupan saya - ketika pernah selesa duduk di belakang sambil kenderaan dipandu orang lain, juga ketika orang lain selesa Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Ustaz Mohd Faez
Kandungan dalam buku ini adalah Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By DR MOHD PUZHI USOP
Alhamdulillah, berkat kemurahan dan kemudahan yang dikurniakan oleh Allah s.w.t., penulis berjaya menerbitkan buku berjudul Mendidik Anak: Senang Solat sebagai pedoman untuk melahirkan keturunan yang balk (adz-dzurriyah ath-thaiyibah). Ibu bapa wajib memerintahkan anak-anak, samada lelaki mahupun perempuan, kecil atau dewasa untuk melaksanakan suruhan Allah s.w.t., iaitu solat. Hal ini supaya solat menjadi amalan dalam kehidupan umat Islam. Pepatah Melayu mengatakan “melen Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Zaidah Mohd Nor
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Ustaz Abu Usamah & Mohd Hanapiah Haji Hussin
Banyak sekali pertanyaan dan persoalan yang berkait dengan agama pernah diajukan oleh sahabat-sahabat sama ada melalui lisan, talian telefon, WhatsApp, Facebook dan lain-lain. Boleh dikatakan kesemua jawapan yang terkumpul ini akan disertakan sandarannya daripada dalil-dalil syarak ataupun petikan daripada kitab-kitab muktabar.Bagi jilid 3 ini, soal jawab bab berkaitan puasa, haji, korban dan akikah dikumpulkan bagi menjawab pertanyaan dan persoalan yang pernah diajukan. Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Ustaz Abu Usamah & Mohd Hanapiah Haji Hussin
Banyak sekali pertanyaan dan persoalan yang berkait dengan agama pernah diajukan oleh sahabat-sahabat sama ada melalui lisan, talian telefon, WhatsApp, Facebook dan lain-lain. Boleh dikatakan kesemua jawapan yang terkumpul ini akan disertakan sandarannya daripada dalil-dalil syarak ataupun petikan daripada kitab-kitab muktabar.Bagi jilid 2 ini, soal jawab bab berkaitan solat, solat musafir, jenazah, zakat dan puasa dikumpulkan bagi menjawab pertanyaan dan persoalan yang perna Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Ustaz Abu Usamah & Mohd Hanapiah Haji Hussin
Banyak sekali pertanyaan dan persoalan yang berkait dengan agama pernah diajukan oleh sahabat-sahabat sama ada melalui lisan, talian telefon, WhatsApp, Facebook dan lain-lain. Boleh dikatakan kesemua jawapan yang terkumpul ini akan disertakan sandarannya daripada dalil-dalil syarak ataupun petikan daripada kitab-kitab muktabar.Bagi jilid 1 ini, soal jawab bab berkaitan taharah, darah wanita dan solat dikumpulkan bagi menjawab pertanyaan dan persoalan yang pernah diajukan. Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Mohd Daud Bakar
Pemberian makna dan mesej ayat-ayat Quran melalui pengkisahan sebuah novel kehidupan jarang ada dalam dunia penulisan, sama ada penulisan lama mahupun penulisan moden. Novel ini adalah antara novel pertama yang membawa ayat-ayat Quran dalam kehidupan manusia. Quran mampu berfungsi dalam setiap petak kehidupan manusia. Memang mampu dan lebih daripada mampu! Kalau manusia mengharapkan Quran datang kepada mereka, ini memang takkan berlaku. Manusia yang perlu mencari makna dan me Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Mohd Nadzri , Syamzaily Musa
Di tempat kerja, Azmi sehingga kini masih lagi meratapi pemergian isteri kesayangannya yang sudah meninggal dunia akibat kemalangan ngeri. Setiap hari dia tidak bosan menatap wajah Salina pada bingkai gambar di atas mejanya. Hairi yang merupakan rakan sekerja dan sahabat karibnya, pening memikirkan bagaimanakah caranya untuk membantu sahabatnya itu yang didapati semakin lama semakin hanyut dalam dunia lamunannya Malam itu, Azmi terpegun melihat wanita mirip Salina, sedang te Learn More
USUAL: RM28.90

NOW: RM 28.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.01 (-10%)

By Ana Maria , Syarmila Muntazar
Kisah 25 Rasul ialah himpunan kisah riwayat dan sejarah 25 Rasul yang wajib diketahui. Sejarah hidup dan perjuangan mereka perlu diketahui bagi memastikan para pembaca tidak ketinggalan untuk mengenali dan menghayati sejarah pengorbanan pada Nabi yang merupakan utudan dan kekasih Allah sekaligus dapat menambah ilmu pengetahuan mereka. Siri pertama ini mengetengahkan siri - siri daripada Nabi Ibrahim, Nabi Lut, Nabi Ismail & Nabi Ishak. Learn More
USUAL: RM7.90

NOW: RM 7.11 (-10%)

MEMBER: RM 6.32 (-20%)

By Ustaz Mohd Hazri Hashim Al-Bindany
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Ruqayyah Muhd
Biasanya, persepsi awal orang awam mengenai diet sihat itu suatu yang mahal, susah untuk dibuat dan sukar diikuti mesti diubah. Hingga menyebabkan ramai yang terbantut hasrat mahu mengubah pemakanan kerana memikirkan kos-kos bulanan yang akan meningkat. Tidak dinafikan, diet sihat yang sering dipaparkan dan dikongsikan banyak mempunyai menu-menu barat dan sukar untuk diikuti. Apatah lagi, apabila sudah biasa makan nasi bercicah sambal, mahu tukar makan ‘Grilled chichen wi Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By MOHD AL ADZHA JOHAR
USUAL: RM49.00

NOW: RM 49.00 (-0%)

MEMBER: RM 44.10 (-10%)

By MOHD ZAINI MOHD ARIFF & MUHD KAMIL IBRAHIM
Kisah sebenar dan asli yang diceritakan dari pelbagai sisi. Hampir keseluruhannya berkisarkan pengalaman kehidupan penulis dalam meniti usia senja. Setiap kisah mempunyai sebab tersirat untuk difikirkan yang mana pada setiap kejadian dan peristiwa telah ditakdirkan oleh Allah. Kisah-kisah lampau boleh dijadikan pedoman agar kita lebih berwaspada dan berhati-hati dalam menghadapi hujung usia. Learn More
USUAL: RM40.00

NOW: RM 40.00 (-0%)

MEMBER: RM 36.00 (-10%)

By SYU ARIANI
URSULA. Itu nama si antagonis di dalam dongeng The Little Mermaid. Tak pernah hatta sekali Hadi terfikir bahawa suatu hari nanti, dia akan bertemu dengan Ursula di alam nyata. “Kahwin dengan aku atau nyawa dia melayang, di depan mata kau.” - ASYFA HANNANI Tak dapat Hadi melawan kerana wanita yang menerima jolokan Ursula itu mampu tunaikan kata-katanya! Demi keselamatan Batrisya, Hadi akur dengan permintaan Asyfa. Namun lama-lama, dia sedar satu hakikat. Hatinya mendamba Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Mohd Daud Bakar
"Covid 25 is elegant." "Saya takut mutasi virus dalam diri dia orang akan jadikan dia orang seakan seekor binatang yang ganas tapi dengan minda manusia." "Kita tak boleh lawan penyakit berjangkit dengan minda yang sakit." “Perlukah kita cari dan buru dia orang?” “Tak perlu. Mulai sekarang, dia orang akan cari dan buru kita.” "Kalau kita perlu lawan, kita lawan. Kalau kita perlu rawat, kita rawat." "Kita tak boleh bertempur dalam peperangan yang takkan kita menangi." " Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.10 (-10%)

By Mastura Mohd Salim
"Walaupun aku kak long kawasan, tapi aku lain daripada yang lain, Kau ingat kak long kawasan ni kaki gaduh ke? Kau bayang kak long kawasan ni ada pengikut yang ramai dan dilayan macam raja ke? Kau fikir kak long kawasan ni tak reti hormat orang? Tapi… jangan langsi sama aku. Ini buku kak long kawasan yang punya!" Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Barbara Ismail
It was the dry season, when all Kelantan bursts into artistic bloom, with theatre and contests and all manner of entertainment staged in the dry rice paddies, which were now cracked and flat and hard as rock. A large group of men readied themselves for a top spinning contest: those in charge of the tops rotating their shoulders and loosening their already prominent biceps. Others, who would watch the tops spin and calculate which had done so the longest, were smoothing the gr Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.91 (-10%)

By D. Rafael , Syasya E Luna , Del
D. RAFAEL (JALAN KUBUR LAMA) - "Untuk malam ini, aku nasihatkan kepada semua yang ada di sini. Seandainya kamu semua terdengar suara-suara orang mengelur dari luar rumah, jangan sesekali bukakan pintu rumah kamu semua. Aku tak mahu ada sesiapa yang terpukau oleh benda itu lagi." Pesan Imam Ismail. Kesemua yang berada di situ mendengar dan mengangguk hampir serentak. "Ingat pesan aku. Benda itu mungkin boleh menyerupai sesiapa sahaja. Termasuk diri kita. Jangan sesekali kita t Learn More
USUAL: RM13.00

NOW: RM 10.00 (-23%)

MEMBER: RM 10.00 (-23%)

By Syaari Ab Rahman
Lelaki yang hebat-hebat itu bukanlah lelaki yang seperti malaikat. Dia ialah lelaki yang biasa-biasa, namun saat imannya diugut oleh Raja yang jahat, dia berani masuk ke dalam gua dan meninggalkan keselesaan hidup demi membela iman. Persis pemuda Ashabul Kahfi. Dia adalah lelaki yang biasa-biasa, namun saat berhadapan dengan ayah sendiri dan masyarakat yang jahil, dia berani mempertahankan kebenaran dan menghadapi ujian. Persis Nabi Ibrahim AS, ketika mudanya. Dia adalah lela Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Mohd Faez
KISAH PERJUANGAN & PENGAJARAN 25 NABI & RASUL Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Dr. Shamsul Mohd Nor
Setiap perbahasan dalam ilmu Tajwid disampaikan dengan bahasa yang ringkas dan mudah difahami. Disertai gambar rajah berwarna, latihan dan panduan untuk membantu pembaca memahami dan menguasai ilmu Tajwid dengan sempurna hingga mampu: - membaca al-Quran dengan melafazkan setiap huruf dari makhrajnya yang betul, - memenuhi hak-hak setiap huruf dan - menepati kadar bacaan pendek atau panjangnya serta waqaf dan ibtida’. Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Aryanie Ismail
Adaku serupa tiada. Dan, aku hidup antara manusia... Bukan Adelia pinta semua ini berlaku. Bukan Adelia minta jasadnya hilang daripada pandangan, tapi dia sendiri masih berlegar-legar begini. Dia pun tidak tahu kenapa. Adelia hanya menerima takdir hidupnya dengan reda. Siang dan malam tiada beza baginya. Sama sahaja. Tetap sunyi dan sepi. Adakah akan tiba hari di mana dia akan bebas daripada belenggu ini? Akan terungkaikah segala yang menjadi pertanyaan selama ini? Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Mohd Razali Kamarudin
Siapa yang sesuai menggunakan buku ini? • Sesiapa sahaja yang berhasrat untuk memahami dan mentadabbur makna bacaan solat • Sesuai digunakan oleh ibu bapa dan pendidik bagi membantu anak-anak dan pelajar-pelajar memahami makna bacaan solat • Sesuai juga digunakan oleh trainer mahupun penceramah yang berhasrat membantu sesiapa sahaja memahami makna bacaan solat Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 19.80 (-10%)

MEMBER: RM 17.60 (-20%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
PATTANI adalah negeri Melayu yang terletak di tanah genting Kra, selatan Thailand. Pada abad ke-11 Masehi, Islam sudah mulai tersebar luas di Pattani. Seiring perkembangannya, Raja Pattani, Phya Tu antara yang memeluk Islam dan berganti nama menjadi Sultan Ismail Syah Zhillullah fi al-Ardl. Pada abad ke-15, hampir keseluruhan wilayah Pattani telah memeluk agama Islam. Dalam perkembangannya, lahir ramai ulama besar dari daerah ini, di antaranya adalah Syaikh Daud al-Fattani. D Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 37.90 (-0%)

MEMBER: RM 34.11 (-10%)

By Mohd Ahmad Kamil
Buku '50 KENIKMATAN BAGI ORANG YANG SOLAT BERJEMAAH' menjelaskan setiap keistimewaan bagi orang yang solat berjemaah dengan terperinci yang pastinya akan mengagumkan kita dan membuatkan kita berasa rugi jika hanya melakukan solat bersendirian. Antara isi kandungan menarik: Syarat-Syarat Imam Solat Jemaah Kelonggaran Solat Jemaah Adab & Tatacara Solat Jemaah Hukum Solat Berjemaah Bagi Kaum Wanita Sembahyang Jumaat Pencuri Sembahyang Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By A'Je Fazlina
Kata-kata penghinaan Alis Zahira lima tahun lalu membuatkan hati Inspektor Mohd Amsyar diulit rasa dendam, marah dan kecewa. Namun mereka dipertemukan semula dengan satu tujuan. Berkahwin atas aturan keluarga. “Kau ingat bila kau goda aku, kau boleh dapat balik hati aku yang dulu macam tu aje? Jangan harap!” – Amsyar. “Saya akan goda awak sampai awak tunduk dengan saya. Ini janji saya, Amsyar.” – Alis. Amsyar dengan misi membalas dendam, mahu membuat si isteri Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Rozaini Hj Ismail , Norhaniza A
Pernahkah kita mendengar adab duduk berguru hendaklah pelajar duduk pada jarak lima kaki? Percayakah saudara jika saya beritahu peristiwa hanya seorang pelajar sahaja dibenarkan masuk belajar dalam kelas berbanding sejumlah pelajar? Tahukah saudara, sekeping roti canai menjadi silibus pendidikan sivik dan moral? Pernahkah saudara menemui seorang gadis yang berdiri di depan rumah pada waktu pagi pada setiap hari agar peluang belajar datang ke muka pintu? Penceritaan itu Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Mohd Fatrim Syah
USUAL: RM27.90

NOW: RM 27.90 (-0%)

MEMBER: RM 25.11 (-10%)

By Ruzita Idias Ismail
Pengenalan: Jom mulakan bisnes dari rumah, belum cuba belum tahu! Taraf hidup masyarakat zaman sekarang makin meningkat, maka kos sara hidup turut melambung tinggi. Anda perlu mangambil langkah bijak untuk mencari peluang yang boleh menampung perbelanjaan. Antara kerja yang sering dijadikan sumber pendapatan sampingan adalah bisnes makanan dari rumah. Bukan sahaja makanan merupakan salah satu keperluan asas bagi manusia, malah ia juga mudah dan tidak memerlukan kos yang Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 26.91 (-10%)

MEMBER: RM 23.92 (-20%)

By Rosli Mohd. Sah
Datangmu dialu-alukan, tetapi pemergianmu tak dibenarkan… Demi dendam dan kasih sayang, pertaruhan yang dibuat terlalu besar. Kampung Hilang menjadi saksi kekejaman silam akan berulang dengan watak berbeza. “Kalau kamu masih berhajat juga nak ke kampung puaka tu, baik hentikan. Jangan cari masalah. Kami di kampung ni dah cukup letih dengan masalah dari kampung tinggal tu. Dah tak larat nak hadap masalah yang berulang-ulang.” Sesiapa pun boleh datang, tetapi tiada Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Ustaz Mohd Hazri Hashim
Rasulullah SAW ialah manusia terbaik dan juga yang paling sempurna. Di mana sahaja posisi Baginda; baik sebagai suami, bapa, sahabat, pemimpin mahupun ketua negara, Baginda diakui sebagai yang terbaik dan terhebat. Sebagai umat Baginda yang mengharapkan syafaatnya, wajiblah kita mengetahui setiap kemuliaan dan kehebatan Rasulullah SAW seperti yang terakam dalam al-Quran dan juga hadis. Buku ini merupakan karya terjemahan daripada kitab berbahasa Arab yang berjudul Bidayatus Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Dr Mohd Hilmi B Abdullah
Perubatan Ibnu Sina mungkin belum lagi terkenal di negara ini. Perubatan ini selalu disalah anggap sebagai perubatan homeopati, sedangkan terdapat banyak perbezaan antara kedua-dua disiplin ilmu perubatan tersebut, tanpa menafikan terdapatnya beberapa persamaan antara kedua-duanya. Perubatan Ibnu Sina, di sebalik usianya yang telah pun mencapai angka seribu tahun, masih lagi diamalkan secara serius dan efektif di India, Pakistan, Asia Tengah, dan Eropah. Malah, di India dan P Learn More
USUAL: RM34.00

NOW: RM 34.00 (-0%)

MEMBER: RM 30.60 (-10%)

By Kamaruddin Ismail
Apakah kayu pengukur kejayaan dalam hidup seorang hamba Allah di dunia ini? Kemewahan wang ringgit? Kejayaan dalam pelajaran? Kerjaya yang berjawatan tinggi? Sentiasa peka dengan arus teknologi? Itu sahaja? Atau ada sesuatu yang telah kita lupa? Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Dr. Shamsul Mohd Nor
Buku ini menerangkan dengan jelas dan terperinci berkaitan jiwa, nafsu, dan hati yang merupakan perbahasan utama dalam ilmu Tasawuf. Sepertimana kita sentiasa membersih dan menghias tubuh badan, maka kita juga perlu berusaha untuk membersihkan dalaman kita daripada segala yang buruk dan menghiasnya dengan sifat-sifat yang baik. Hati yang baik dan jernih adalah padanan dengan amalan yang baik dan diterima. Mana mungkin amalan dan pekerjaan yang dilakukan dengan hati yang tidak Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Mohd Arif Ariffin
Dahulu golongan khunsa dan transeksual ini adalah antara golongan yang dirahsiakan identitinya. Tiada siapa yang tahu kewujudan jantina unik ini. Dalam masyarakat, golongan ini menjadi golongan minoriti dan dianggap memalukan nama baik keluarga dan keturunan. Namun begitu, pada zaman sekarang semakin ramai golongan ini yang keluar ke masyarakat dan secara terang-terangan menonjolkan diri mereka tanpa rasa malu atau rendah diri. Mereka ini terdiri daripada golongan profession Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Mohd Daud Bakar
"Syariah dan fekah perlu bertindak balas dengan perwatakan dan pemboleh ubah dalam masyarakat. Fekah adalah satu intrumen yang hidup dan sehubungan itu, perlu bersosialisasi dengan semua isu dan permasalahan dalam masyarakat berdasarkan tempat dan masa. Adakala Syariah dilihat memberikan pelbagai solusi kepada isu yang sama bukan kerana Syariah tidak konsisten tetapi kerana isu dan struktur masyarakat yang berbeza dan berubah. Malah, pemikiran dan kepercayaan bahawa Syariah Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Mohd Daud Bakar
Hutang dalam masyarakat moden adalah sudah menjadi perkara biasa. Kalau tidak hutang, banyak perkara tak boleh buat. Namun, ada hutang yang baik dan ada yang 'memeningkan kepala'. Saya dan Razman cuba memberikan beberapa tips dalam pengurusan hutang secara berhemah. Hutang tidaklah buruk kalau diuruskan dengan baik sebab agak susah untuk hidup tanpa berhutang...ada hutang biasa dan ada hutang untuk bisnes. Penawar kepada budaya hutang ialah pengurusan aliran tunai yang sihat Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Mohd Daud Bakar
Buku pertama dan kedua saya dalam genre motivasi adalah I Have 25 Hours A Day dan Pulun. Buku baru saya Engsel Kehidupan adalah buku ketiga saya dalam genre motivasi dan self improvement. Dalam kehidupan terdapat banyak engsel kehidupan seperti mama pintu dan tingkap rumah dan bangunan perlu kepada engsel. Rumah boleh wujud tanpa pintu yang berengsel tapi tidak akan sempurna. Pintu akan terkehel dan lama2 terpelenting dan rumah akan terpelahang. Bagitulah kehidupan kita Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Faizah Mohd Noh
"Manusia! Penuh dengan alasan kan? Kalau kita sibuk, dia kata dia sunyi. Kalau kita sentiasa ada, dia kata kita mengongkong."- DIANA "Susah juga. Bila kita terpaksa berhadapan dengan orang yang salah, tapi menipu untuk raih kemenangan." – SYAFIQ Dua insan berbeza. Bertemu kerana dendam. Kisah silam yang disimpan rapat oleh Diana, kini diungkit-ungkit Syafiq. Lelaki yang hadir dalam hidupnya kerana satu titik noda yang membawa kepada kehancuran. Diana cuba lari, na Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Dr Mohd Daud Bakar
The book is all about rationality, logicism, coherency and to a large extent, the algorithm of predictability of Islamic law. Islamic law was never an illogical and haphazard law making process and will never be one. The challenge lies within both Islamic and non Islamic communities focussing too much on the literature of fiqh (islamic jurisprudence) neglecting the dimensions of fatwa and qada' (opinions by mufti and judgement by judge). Rationality and coherency tend to man Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Ustaz Mohd Faez Bin Mohd Shah Al-Hashimi
HIMPUNAN SOLAT-SOLAT SUNAT Learn More
USUAL: RM6.00

NOW: RM 6.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.40 (-10%)

By Dr. Hj. Ahmad Nasir Mohd Yusoff Johan Ismail
Panduan Solat di Luar Kebiasaan Kaedah berwuduk dalam kenderaan Kaedah menentukan arah kiblat Solat jamak dan solat qasar Kaedah solat semasa keuzuran Kaedah solat dalam kenderaan Kaedah solat dengan memakai kasut Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Raja Norhaliza binti Raja Ismail et al.
This is a series of workbooks for the vocational college market. Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Dato' Ismail Kamus , Mohd. Azrul Azlen Ab. Hamid
Merupakan sebuah buku panduan untuk diri sendiri (fardu ain), seisi keluarga, masyarakat dan umat sejagat (fardu kifayah). Ia merangkumi syariat ketika kelahiran, fardu ain kanak-kanak. Penekanan pendidikan remaja, hukumhakam muamalat (jual beli), munakahat (nikah khawin dan rumah tangga) serta amalan seperti zikir, doa dan adab. Semua ilmu bersumberkan al-Quran dan hadis sahih. Learn More
USUAL: RM45.00

NOW: RM 40.50 (-10%)

MEMBER: RM 36.00 (-20%)

By Mohd Iqbal Samsudin
Naskhah istimewa ini buat yang sedang bergelut gelisah dan dihempap kuat dengan ujian mendatang, di samping untuk mereka yang masih dalam perjalanan menuju redha Tuhan. Ikuti juga beberapa kisah inspirasi yang membawa hidup menuju redha Allah dan lebih yakin dengan pertolongan-Nya. Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Karim Mohd
Untuk kegunaan luar sahaja 2.0. Himpunan cerita lucu para pesakit dan konco-konconya. Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Mohd Januri Aiyub , Asni Busta
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.10 (-10%)

By Dato' Ismail kamus Muhammad Shauqi Shabudin
Untuk pengetahuan para pembaca, buku Panduan Khusyuk dalam Solat ini menceritakan serba sedikit berkenaan khusyuk ketika sedang bersolat. Di samping itu, buku ini juga memberi pendedahan serta panduan kepada para pembaca untuk memperoleh khusyuk dalam solat. Semoga buku ini dapat memandu para pembaca untuk terus meningkatkan khusyuk dalam ibadah, seterusnya melahirkan solat yang sempurna, berkualiti dan diterima oleh Allah swt Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Dr.Mohd Nidzam
Ensiklopedia (atau ensaiklopedia) berasal dari bahasa Greek “egkyklios paideia” yang bermaksud sebuah lingkaran (a circle of instruction) yang lengkap. Soal Jawab Agama adalah satu kaedah mendapatkan ilmu pengetahuan yang pelbagai dalam hal ehwal agama secara pantas (fast track). Pengajian atau pembacaan tidak semestinya melalui penelitian hierarki ilmu step-by-step dari awal tetapi boleh sahaja ditanya serta mendapat jawapan spontan di mana-mana bahagian ilmu. KEISTIME Learn More
USUAL: RM69.00

NOW: RM 69.00 (-0%)

MEMBER: RM 62.10 (-10%)

1-308 of 308

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top