0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Muhammad Aizuddin Kamarul Zaman 'Found 757 Related Products
By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Sejarah sudah mencatatkan bahawa banyak tamadun di dunia ini yang sudah lenyap ditelan zaman. Ada diantaranya tidak langsung meninggalkan sebarang kesan sejarah, tidak ditemui sebarang artifak tinggalan malah dilupakan begitu sahaja. Namun begitu ada juga tamadun yang hilang tetapi masih dapat dihayati kewujudannya melalui pelbagai artifak tinggalan hasil dari penggalian pakar-pakar arkeologi. Antara tamadun yang sudah hilang ditelaan zaman ialah tamadun Olmek, tamadun Aztek, Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 37.90 (-0%)

MEMBER: RM 30.32 (-20%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Iblis adalah jeneral atau panglima besar dari semua kejahatan dan perilaku buruk yang dilakukan manusia. Ia sudah hadir di dunia ini sejak zaman Nabi Adam lagi dan akan tetap hidup sampai hari kiamat. Iblis memiliki dendam turun temurun terhadap anak cucu Adam. Learn More
USUAL: RM26.90

NOW: RM 26.90 (-0%)

MEMBER: RM 21.52 (-20%)

By Dr. Abdul Rahman Hj Abdullah
Buku Ensiklopedia Sejarah Turki ini terdiri daripada tiga jilid. Jilid pertama bermula dengan sejarah Turki Zaman Klasik sekitar abad ke-6M di wilayah Turkistan, Asia Tengah. Dua buah kerajaan Turki yang penting ketika itu ialah Kerajaan Qarakhan dan Seljuq. Dari asia Tengah bangsa Turki berhijrah ke Asia Barat dan menguasai Kerajaan Abbasiyah (750-1258) di Baghdad pada Zaman Pertengahan melalui peranan kaum Mamalik Turki dan Turki Seljuq, di samping tertubuh kerajaan-kerajaa Learn More
USUAL: RM45.90

NOW: RM 45.90 (-0%)

MEMBER: RM 36.72 (-20%)

By Abemat Usul , Baman
Komik ini merupakan kumpulan komik yang mengetengahkan perihal masyarakat pada hari ini. Komik ini dibukukan untuk memberi manfaat kepada semua golongan terutama para remaja. Isu-isu yang dilakarkan ini sekurang-kurangnya dapat membuka mata masyarakat agar bersama-sama ON THE WAY berlandaskan keazaman yang tinggi untuk menjadi manusia yang lebih dekat dengan PENCIPTA. Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Mastura Abdullah
Kahwin dengan pilot handsome? Oh, Itu mungkin harapan gadis cantik yang lain tetapi bukan impian Nadyne Umairah! Kerana Dayyan Putra adalah pilihan mama, mahu tak mahu Umairah akur. Rupa-rupanya, ada sesuatu yang Umairah tidak tahu tentang Dayyan. Lelaki itu, tanpa segan silu mengajak dirinya membuat dosa menyebabkan Nadyne Umairah membenci Dayyan. Umairah bertekad, biarpun terpaksa melukakan hati mama, dia tidak akan sekali-kali mengahwini Dayyan. “Terima kasih atas semua Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By Anna Milla
Berkahwin dengan Nawal si berhingus hijau tu? Memang taklah. Budak perempuan itu mencacatkan keindahan zaman kanak-kanaknya. Namun, apabila Nawal dengan senang hati menerima pinangan dan umi main peras ugut, Hanan tidak ada pilihan. Bagi Nawal pula, dia terpaksa menerima pinangan keluarga Hanan demi menutup satu rahsia besar. Ikutkan hati, tak sudi dia berlakikan Hanan si lembik yang selalu merajuk. Apa susah? Buatlah macam main pondok-pondok dulu. Mereka kan sudah sepuluh k Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 19.20 (-20%)

MEMBER: RM 19.20 (-20%)

By Shazie Kamaruzaman
“I boleh tolong buat lelaki jatuh suka dekat you.” - Ben Memang tergelaklah Alma Ameena. Sudahlah tiba-tiba saja muncul, kemudian melalut ofer perkara tak masuk akal. Ingat dia tu fairy godfather ke? Bibbidi-bobbidi-boo dan boom! Semuanya berubah? No, no, no. Ini bukan fairytale ya! Fahd Benjamin nampak sendiri bagaimana Amee kena reject. Sadis sungguh! Selain kesian, ada alasan lain yang buat dia mahu makeover Amee. Daripada ugly duckling kepada beautiful swan. Dah te Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 19.20 (-20%)

MEMBER: RM 19.20 (-20%)

By Shazie Kamaruzaman
Gila! Rose buat keputusan gila bila dia nak tumpang ‘bersembunyi’ di penthouse mewah Seth. Atas dasar simpati, Seth bersetuju. Tapi, ada syaratnya. Seth kata jangan menyesal! Daripada duduk goyang kaki tak buat apa, Rose ofer diri bekerja di SM. Automatik Seth jadikan Rose sebagai PA kepada PAnya. Kalau dah di rumah berjumpa, di ofis pun bertemu mata, memang banyaklah perang mulut terjadi. “I ni bos kepada bos you. Jadi, you kena ikut apa yang bos kepada bos you ni ca Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Iman Fadia
“Aku selalu diganggu. Perempuan tu muncul dengan pakaian merah. Macam pakaian pengantin perempuan Cina zaman dulu…” “Jadi, benda tu selalu ikut kau? “Ya, sebab aku langgar pantang.” Tidak cukup dengan itu, misteri kehilangan Amoi, anak gadis ketua kampung membuatkan Sham dan Bidin dilanda hidup yang tak tenteram. “Ayah dia kata, Amoi dibunuh. Pada aku, kalau dia dibunuh, tentu polis dah jumpa mayatnya. Tak pun, polis dapat kesan kat mana.” Sham perasan ada Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 19.20 (-20%)

MEMBER: RM 19.20 (-20%)

By Ustaz Khairuddin Muhammad
Siapakah Zulqarnain yang disebut di dalam surah al-Kahfi? Di manakah tiga tempat yang dilaluinya? Apakah kepentingan mengetahui Zulqarnain? Apakah kaitannya Zulqarnain yang diceritakan di dalam al-Quran dengan Iskandar Zulqarnain di Alam Melayu? Semua persoalan ini akan dijawab secara santai melalui travelog budaya, sejarah, dan eskatologi. Penulis telah pergi sendiri ke tempat-tempat yang disebut di dalam al-Quran dan bertemu sendiri dengan penduduk setempat, menyaksikan bu Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 23.20 (-20%)

MEMBER: RM 23.20 (-20%)

By Muhammad Yusuf
JIKA ANDA MEMILIKI KEINGINAN YANG TERASA BERAT UNTUK DIKABULKAN, ATAU ANDA MEMILIKI HAJAT YANG INGIN SECEPATNYA TERCAPAI, ATAU ANDA MEMPUNYAI MASALAH YANG TAK KUNJUNG SELESAI, ADUKAN SEMUANYA KEPADA ALLAH SWT MELALUI SOLAT HAJAT. NESCAYA ALLAH SWT AKAN MEMUDAHKAN JALAN ANDA UNTUK MEREALISASIKAN SEMUA IMPIAN ANDA DAN MEMBERIKAN JALAN KELUAR BAGI KESULITAN YANG ANDA HADAPI. SUDAH BANYAK BUKTI YANG MENUNJUKKAN "KEAMPUHAN" SOLAT HAJAT SEBAGAI JALAN UNTUK MERAIH IMPIAN. BUKU Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By Muhammad Abdul Aziz Al-Khuly
"YA ALLAH .. GUNAKANLAH DIRIKU, MASAKU, HARTAKU, HATTA NYAWAKU HANYA UNTUK AGAMAMU" Learn More
USUAL: RM39.00

NOW: RM 39.00 (-0%)

MEMBER: RM 35.10 (-10%)

By Aizuddin Hamid
“Pernah tak kamu terfikir, macam mana kalau Allah terus balas ‘cash’ atas maksiat dan dosa yang kamu buat? Contohnya, kamu suka tengok aurat perempuan, tiba-tiba Allah tarik nikmat mata kamu sampai jadi buta. Tapi, Allah tak buat macam tu sebab Allah nak bagi kamu peluang untuk bertaubat.” - Malik - . “Melalui internet dan media sosial, fitnah sekarang ini di hujung jari. Agama Islam bebas diperlekeh dan dimalukan begitu saja. Ajaran sesat dan golongan LGBT pula b Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Ustaz Muhammad Abdullah Al-Amin
Membina rumah tanggga mungkin tidak sukar, tetapi memastikan rumah tangga dan keluarga itu aman damai, bahagia dan berjalan lancar itulah cabaran yang tidak dapat dielakkan. Panduan untuk menghadapi cabaran dalam berumah tangga dan berkeluarga berpandukan ayat-ayat suci al-Quran al-Karim didedahkan dalam buku ini. Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Dr. Muhammad Nidzam Abdul Kadir
Buku Fiqh Awlawiyyat ini mendedahkan kepada para pembaca panduan daripada al-Quran dan sunah bagaimana memahami apa yang lebih utama. Tajuk-tajuk seperti ini akan sentiasa segar dan relevan untuk dibahaskan kerana sangat berkait rapat dengan hidup kita. Penulis mendatangkan contoh-contoh yang sangat membumi dan dekat dengan masyarakat disertakan dengan huraian daripada al-Quran dan sunah. Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Jaafar Bin Salleh
Kita jarang-jarang didedahkan dengan kejadian dan peristiwa aneh yang terjadi kepada Nabi Muhammad SAW. Antara yang dipaparkan dalam buku ini ialah tentang kejadian semasa Baginda dilahirkan, peristiwa-peristiwa aneh yang dilalui sepanjang usia Baginda dan ramalan-ramalan peristiwa yang bakal terjadi pada akhir zaman menjelang kiamat dan lain-lain yang boleh didapati dalam buku ini. Learn More
USUAL: RM25.90

NOW: RM 20.72 (-20%)

MEMBER: RM 20.72 (-20%)

By Farah Deraman
Cinta pertama Aira bersama Hakimi telah lama tersulam indah sejak zaman sekolah menengah lagi. Namun, impian mereka untuk ke jenjang pelamin musnah di tengah jalan bila mama Aira, Puan Azlinda bermati-matian menghalang dengan alasan Aira tidak akan bahagia menjadi isteri kedua Hakimi. Aira akur. Sementelah mamanya sendiri telah merasakan peritnya hidup bermadu. Tika pintu hati ditutup rapat untuk lelaki, Zafran hadir menawarkan sesuatu yang tidak masuk akal dan tidak pernah Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 21.60 (-20%)

MEMBER: RM 21.60 (-20%)

Kucing telah mendominasi peradaban sejak zaman Nil lagi. Di mana ada manusia, di situ kucing mengiau. “Miau, miau, aummm…” Itulah jampi yang berkurun membuat manusia jatuh cinta pada bangsa berbulu yang licik, nakal, dan kaki jilat ini. Manuskrip ini jadi dalil betapa kucing telah menawan manusia. Di rumah. Di pejabat. Di kedai makan. Di tepi jalan. Segala-galanya kucing. Cuma AWAS. Jangan sampai buku ini sampai ke tangan bangsa anjing, burung, atau tikus! Panjang cer Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Aisya Sofea
Muhammad Yusuf Mikhail. Itulah nama lelaki yang bakal disatukan dengan Ana. Walaupun Ana cuba menentang kehendak dan perintah kedua-dua belah keluarga dengan seribu macam alasan, akhirnya dia terpaksa akur. Berkat kesabaran dan kesungguhan Yusuf, akhirnya cinta menyatukan dua hati ini. Fizah, teman baik Ana yang telah lama bercinta dengan Yusuf menyimpan hasrat untuk mengahwini lelaki itu suatu hari nanti. Namun hasrat Fizah tidak kesampaian bila mendapat tahu bahawa Yusuf b Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Abdul Mun'Im Muhammad
Naskhah yang menceritakan tentang riwayat hidup Khadijah binti Khuwailid. Di sebalik kelembutan wanita Quraisy ini, beliau merupakan ahli perniagaan yang amat dikenali dan memiliki harta kekayaan yang banyak. Wanita pertama yang beriman kepada ALLAH SWT dan Rasul-NYA ini banyak membantu dari segi menginfakkan hartanya dan memperteguhkan tekad baginda me¬laksanakan risalah dakwah. Malah beliau pernah menerima salam daripada ALLAH SWT dan malaikat Jibril. Betapa mulianya keper Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Fujiko F Fujio
Menyukai seseorang dalam diam? Sesiapa pun pasti ada nostalgia zaman muda tersendiri. Inilah kompilasi 13 kisah panahan cinta sejati yang mengasyikkan Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.00 (-0%)

By Fujiko F Fujio
Teruk mana pun berusaha, markah masih tak naik. Hari ni pun kena marah dengan mama.Nobita dah nekad… "Saya akan lari dari rumah!" 17 kisah tentang kesedihan zaman muda. Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.00 (-0%)

By Fujiko F Fujio
"Doraemon" ialah lubuk drama yang penuh emosi.Jumlah kisah indah yang penuh emosi ni dikatakan sama banyak dengan jumlah bintang di angkasa. Volum ni mengandungi 13 kisah melangkaui zaman dan generasi yang wajib dibaca. Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.00 (-0%)

By Puteri An-Nur
"Dunia percintaan sememangnya indah jika pasangan setia. Tetapi tidak bagi Nur Syahadah apabila dia diuji dengan kecurangan tunangnya yang bermain kayu tiga. Lebih parah tunangnya curang dengan kakaknya sendiri. Setelah dikecewakan, Nur Syuhadah akur akan jodoh yang dipilih oleh abinya iaitu Yusof. “Nur mesti terima Muhammad Yusof. Dialah lelaki yang terbaik untuk anak abi ni.” - Abi Walau pada mulanya agak berat untuk Nur terima, tapi dia percaya pilihan abinya adalah Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 23.20 (-20%)

MEMBER: RM 23.20 (-20%)

By Ustaz Jaafar Salleh
"Buku yang berada di tangan anda sekarang ini memecahkan tradisi berfikir bansa kita yang ketinggalan zaman tentang persoalan kematian dan persoalan alam ghaib. Buku ini mendedahkan beberapa peristiwa yang dialami oleh mereka yang telah mati, yang terdiri daripada golongan yang mendapat rahmat allah swt. Peristiwa dan pengalaman mereka pula dapat dijadikan sebagai teladan dan sempadan bagi kita iaitu malaikat maut. Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By
A Nobel Peace Prize-winner outlines his radical economic vision for a better future. Muhammad Yunus is the economist who invented microcredit, founded Grameen Bank, and earned a Nobel Peace Prize for his work towards alleviating poverty. Here, he proposes his vision for a new kind of capitalism, where altruism and generosity are valued as much as profit making, and where individuals not only have the capacity to lift themselves out of poverty, but also to affect real change f Learn More
USUAL: RM55.90

NOW: RM 55.90 (-0%)

MEMBER: RM 50.31 (-10%)

By Dina Zaman
Needing a break from her first book, I Am Muslim, Dina Zaman embarked on a two-year journey around Malaysia – the length of the peninsula as well as Sabah and Sarawak. She met people of many faiths. And from these encounters she has woven together a tapestry of vital stories: of nuns and shamans, of silat practitioners who she inadvertently offended, of pilgrims and ustaz, of hijabis who pole dance, and she ended up in Memali to discover that tragic tale. This collection of Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Tian Chua
Tian Chua, reformis yang memahat ingatan rakyat Malaysia dengan susuk tubuhnya yang kurus di depan trak meriam air berkimia pada zaman Reformasi. Naik turun mahkamah, keluar masuk lopak sudah menjadi sesuatu yang lumrah sepanjang tempoh dua dekad perjuangan politik Tian Chua. Namun, di sebalik imej berani yang ditonjolkan, Tian Chua memiliki jiwa seni yang halus. Tian Chua menggilap semula bakatnya dengan menghasilkan karya seni di sebalik tirai besi. Melalui pengamatannya Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Ustaz Muhadir Haji Joll
Kenal Untuk Cinta: Biografi Lengkap Rasulullah SAW adalah sebuah biografi yang padat dengan fakta ringkas tetapi lengkap mengenai Junjungan Mulia Nabi Muhammad SAW dan perjalanan hidup Baginda. Naskhah yang memberi gambaran kepada pembaca untuk menyelami kehidupan sebenar Rasulullah SAW sejak dari awal kelahiran sehinggalah kewafatan Baginda. Buku ini mengetengahkan serba-serbi maklumat tentang keperibadian dan kronologi perjalanan kehidupan Baginda Rasulullah SAW, lengkap Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Ramlee Awang Murshid
Haryani dan Laksamana Sunan...saling jatuh cinta. Pertemuan kedua insan ini dalam satu dimensi di luar batas jangkauan manusia, malah sukar diterima lojik akal. Mereka dari zaman yang berbeza. Haryani terperangkap dalam perkelahian antara kebaikan dan kebatilan manusia. Perjalanan yang panjang, penuh ranjau dan cabaran membuatkan Haryani dan Saifudin mendiamkan sahaja cinta yang terpendam. Dani... pertama kali melihat Haryani yang terlantar koma di hospital terus jatuh hati. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Tintaakbar
”Buku SOAL JAWAB HIDUP REMAJA SEBELUM MATI TIBA ini ialah contoh buku yang mampu menyentuh hati. Buku yang sangat dekat dengan remaja ini berjaya memberi jawapan yang tuntas kepada banyak persoalan yang berlegar-legar dalam kehidupan remaja. Rentak tulisannya yang cepat dan ligat mampu mengikut aliran fikiran remaja yang laju dan melayan arah fikiran yang sering berubah-ubah. Bentuk mengikut fungsi, maka beginilah bentuk buku yang sesuai untuk mendekati dan meresapi hati re Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri
Buku ini menceritakan berkenaan kisah hidup, peribadi, perjuangan serta prinsip-prinsip yang menjadi pegangan Syeikh Muhammad Mutawalli Sya’rawi. Pelbagai kisah-kisah menarik dipaparkan di dalam buku ini. Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By Hadi Fayyadh
Saat matahari terbit di ufuk barat. Detiknya menjadi perkiraan zaman yang kian tenat, pencemaran biologi dan kehakisan kemanusiaan. Konspirasi penguasaan dan penaklukan membanjiri pemikiran dan menjadi bayang kerakusan. Manusia kebanyakkan memakai topeng iblis. Syaitan menjadi pujaan, terliur dengan janji abadi dari bekas Malaikat yang bernama Azazil. Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 23.92 (-20%)

MEMBER: RM 23.92 (-20%)

By Rose Harissa
“Hasil bedah siasat mendapati Tuan Gilbert meninggal kerana kehilangan darah lapan jam selepas ditikam.” “Aku rasa... Bonda kau dah hilang.” Longlai dan terduduk Raid Arjuna saat fakta tentang kedua-dua ibu bapanya dibentangkan di depan matanya. Degil, kerana sikap itu… Hidup Raid Arjuna dihantui rasa bersalah berpanjangan selepas satu insiden terancang telah melibatkan dirinya dan dia menjadi tunjang masalah tersebut. Penculikan. Pembunuhan ayahnya, Tuan Gilbert. K Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Muhammad Danial Ramli
Mesir Kuno yang dikenali sebagai Bumi Firaun merupakan anatara tamadun terawal dunia yang melambangkan kehebatan peradaban dunia silam yang semakin hilang daripada garis pensejarahan terutama dari sudut pandang Timur kerana kurang diberi perhatian akan peripentingnya. Buku ini juga menghuraikan tentang latar belakang kemunculan tamadun Mesir Kuno meliputi latar masa dan kedudukan geografinya. Juga sistem pemerintahan, sistem ekonomi dan sosial Mesir Kuno. Buku ini turut me Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 37.90 (-0%)

MEMBER: RM 34.11 (-10%)

By Muhammad Abdulloh Suradi
Kisah para Nabi r.a dan sirah Nabi s.a.w yang biasa kita baca tidak terlepas dari riwayat yang tidak sahih. Begitu juga kisah para sahabat Nabi dan tokoh Islam. Justeru itu, harus kita mengutamakan riwayat yang sahih ketika membaca kisah insan-insan mulia yang sebahagian namanya terpateri dan mewangi dalam al-Quran dan as-Sunnah. Buku ini juga turut kongsikan riwayat sahih tentang masa awal penciptaan makhluk sebelum manusia, langit, bumi, malaikat, jin, dan manusia hingga h Learn More
USUAL: RM25.90

NOW: RM 20.72 (-20%)

MEMBER: RM 20.72 (-20%)

By Hadi Fayyadh
Sejarah empayar purba nusantara yang dibina, bukanlah siap hanya beberapa hari, ia menyaksikan bagaimana pemimpin Melayu yang hebat ketika itu mampu mengemudi bahtera kerajaannya sehingga sukar dikalahkan musuh. Pelbagai keagungan dan kehebatan yang perna diraih akhirnya lenyap dan dipadam oleh mereka yang menang. Namun, penjajah tidak mampu melenyapkan semua debu-debu keagungan yang mereka percaya bakal bangkit di akhir zaman ini. Mereka sedar di kalangan bangsa itu akan Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 23.92 (-20%)

MEMBER: RM 23.92 (-20%)

By Sirin
Kenali karnival hantu yang terdapat di serata negara serta hantu pada zaman kuno. Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By Muhammad Ali Imran
Wahai TuhanKu, sesungguhnya aku memohon kepada-Mu dengan menyebut nama-Mu yg suci, yang baik yang penuh keberkataan, yang lebih Engkau sukai, iaitu nama yang apabila diseru akan Dikau dengan nama itu, Engkau perkenankan permohonan dan apabila dipohonkan kepada-Mu itu,Engkau kabulkan dan apabila dimintakan sesuatu rahmat kepada-Mu dengan nama itu,Engkau kurniakan rahmat itu dan apabila dipohonkan kelapangan daripada-Mu dengan nama-nama itu,maka Engkau lapangkan"(HR Al-Hak Learn More
USUAL: RM9.80

NOW: RM 9.80 (-0%)

MEMBER: RM 8.82 (-10%)

By Mahmud Al-Misri
Rasulullah SAW adalah sumber teladan yang layak kita ikuti, kerana Allah SWT berfirman: "Demi sesungguhnya, adalah bagi kamu pada diri Rasulullah itu contoh ikutan yang baik, iaitu bagi orang yang sentiasa mengharapkan (keredaan) Allah dan (balasan baik) hari akhirat, serta is pula menyebut dan mengingati Allah banyak-banyak (dalam masa susah dan senang)" (Surah al-Ahzab: 21) Keteladanan yang baginda tunjukkan melalui akhlak mulia adalah rahsia kejayaan baginda dalam menyamp Learn More
USUAL: RM78.00

NOW: RM 78.00 (-0%)

MEMBER: RM 70.20 (-10%)

By Salman Al-Audah
Tujuan dakwah bukanlah menjadikan dakwah itu berubah menjadi perang kata mahu pun perdebatan dan saling merasa hebat sendiri, namun ianya adalah tujuan paling mulia daripada semua risalah langit adalah mewujudkan kebersihan dalam hati dan diri manusia. Tercermin dalam diri setiap insan akhlak terpuji dan perilaku yang mulia dimana hak-hak sesama manusia disantuni serta melahirkan peradaban yang cemerlang serta masyarakat yang tinggi nilai budi pekerti. Lahirnya Muhammad Bin Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.10 (-10%)

By Haji Muhammad Zuhirsyan
Dalam kehidupan seharian kita, terkadang pelbagai peringatan dan petanda diberikan oleh Allah SWT kepada kita, hamba-Nya yang sering lalai dan alpa sama ada kita menyedarinya atau pun tidak. Petunjuk-Nya datang dalam berbagai bentuk dan cara supaya kita tidak terus hanyut dalam melakukan dosa dan maksiat terhadap Allah SWT. Tetapi sayang, jika kita tidak pernah membuka mata hati untuk melihat dan memahami tanda-tanda cinta-Nya sehingga datanglah suatu tanda yang tidak lagi k Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Unit Terjemahan Telaga Biru
Ilmu tafsir al-Quran ialah satu ilmu yang sangat penting dan mulia, kerna ia berkaitan dengan Kitab Allah yang paling mulia, iaitu al-Quran. Kepentingan dan kemuliaan sesuatu ilmu adalah bergantung kepada kepentingan dan kemuliaan perkara yang diketahui dengan ilmu itu. Buku ini disusun berpandukan kepada kitab Tafsir al-Jalalain yang dikarang oleh dua Imam Jalaluddin, iaitu Jalaluddin al-Mahlli (791-864) Hijrah) dan muridnyam Jalaluddin as-Suyuthi (849-911 Hijrah). rahimahum Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Nor Fadilah
Gelaran isteri solehah pasti menjadi dambaan setiap Muslimah. Untuk menjadi isteri solehah, seorang isteri mesti mempunyai komitmen dalam melaksanakan segala kewajipan sebagai isteri iaitu melayani suami dengan penuh ketulusan, cinta dan kasih sayang. Di dalam buku ini, penulis telah menjalankan kajian dengan meneroka fenomena yang berlaku sekarang ini, iaitu ramai isteri yang mengabaikan tugas dan tanggungjawab terhadap suami dengan membandingkan kepada sikap dan teladan ya Learn More
USUAL: RM15.90

NOW: RM 15.90 (-0%)

MEMBER: RM 14.31 (-10%)

By Prof Dr Muhammad Sameh Said
Nabi Muhammad SAW seorang Nabi yang memiliki kisah hidup yang penuh dengan ujian dan cabaran. Sejak kecil, Baginda kematian ayahnya, diikuti ibunya dan kemudia datuk yang sangat menyayanginya. Namun, Allah SWT mengkendaki lelaki ini menjadi seorang pemimpin yang agung dan disegani ketika mempersiapkannya sebagai Rasul terakhir. Statusnya sebagai anak yatim piatu bukan halangan bagi Baginda untuk dicintai oleh para sahabat. Malah Baginda amat disegani oleh pihak lawan. Kep Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Siti Khadijah Muhamad Radzi
Dalam kita berusaha menegakkan sunnah, perkara utama adalah kita mengenal dahulu Rasulullah s.a.w., dan satu daripada perkara untuk mengenal baginda adalah kita menyusuri perbuatan dan amal dalam kehidupan sehariannya. Penulisan pada kali ini adalah satu usaha untuk menyebarkan kembali gaya hidup junjungan kita Nabi Muhammad s.a.w. supaya kita dapat bersama-sama beramal dengan sunnah Nabi s.a.w. Learn More
USUAL: RM6.00

NOW: RM 6.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.40 (-10%)

By Muhammad Syafiq Mohd Yusof
Buku 200 Tip Memimpin Gaya Rasulullah memberi informasi kepada kita gaya kepimpinan bermula dari diri sendiri, seterusnya keluarga, organisasi dan akhir sekali masyarakat. Setiap orang wajib memimpin sekurang-kurang memimpin diri sendiri. Kehidupan ini tidak boleh lari daripada memimpin. Buku ini menghuraikan 200 tip untuk kita memimpin berdasarkan 40 hadis Rasulullah s.a.w. Learn More
USUAL: RM6.50

NOW: RM 6.50 (-0%)

MEMBER: RM 5.85 (-10%)

By Muhammad Yusof
Hidup ternyata potongan-potongan babak yang rencam dan cacamarba. Dan kita adalah pelakon sekaligus penontonnya. Hidup ini Popcorn! menyorot babak-babak ini secara bersahaja tetapi tetap mengherdik. Sama ada hidup yang diterjemahkan menjadi filem, atau filem yang dikupas dalam perspektif hidup, ia tetap guru (dan musuh) yang menjadikan manusia lebih manusia. Dapatkan popcorn anda, duduk, dan nikmatilah. Sebuah tayangan berjudul: KEHIDUPAN Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Yuki Ishikawa
Makino Dahlia, gadis suka buat-buat comel. Pelajar sekolah yang berusaha keras supaya dipuji 'comel' oleh pelajar lelaki dan manjadi bahan gosip di kalangan pelajar perempuan. Kobazame, seorang pelajar kacak muncul di hadapan Dahlia dan menkritik 'solekan peliknya'. Malah jejaka itu berkata, "Aku lebih suka kau yang dulu" sambil menunjukkan foto Dahlia ketika zaman suram dan hodoh masa menengah rendah! Apa tindakan Dahlia bila dengar pernyataan jujur lelaki tidak sensi Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Tim Misi
Menarik dalam buku ini: - Himpunan komik MISI 10A FINALE, MISI 4 FLAT, dan MISI x MAP - 100% berwarna - Tip dan teknik belajar berkesan - Komik bonus dan eksklusif daripada Tim Misi, MISI UPIH RIDER TESTIMONI PEMBACA KOMIK MISI: Terima kasih kerana menghasilkan bahan bacaan ringan yang sangat baik. Komik ini menjadi pemangkin semangat saya bagi mendapatkan anugerah dekan pada semester lepas, dan alhamdulillah, saya berjaya mendapatkannya. Banyak perkara baik yang saya pela Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Ella Syasdhia
Aku Ummu Aiman atau mesra digelar Iman. Aku sebatang kara dan menumpang kasih Muhamad A’zaidy, lelaki yang aku sayang. Muhammad segak, berkaca mata dan diminati ramai. Tapi bagi aku dia tak sesegak mana pun. Dia tak romantik dan berhati keras. Senyumannya manis tapi mahal. Mengalahkan harga sejongkong emas. Susah nak tengok! Mulut pula tajam, setajam kaktus. “Kau buat ke?” – Muhammad. “Mestilah... Maaflah kalau tak sedap. Baru pertama kali buat. Belajar dekat int Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Abu Muhammad Arafah Adha
Tahukah kita bahawa sebelum kemunculan Dajjal, akan datang kira-kira 30 dajjal? Mereka inilah dajjal sebelum Dajjal Hakiki. Sama ada kita sedar ataupun tidak, para dajjal telah wujud di dunia ini sejak zaman dahulu sehingga kini. Apabila semua dajjal itu telah muncul, maka muncullah Dajjal Hakiki yang kelak akan diperangi oleh Imam Mahdi bersama kumpulan Panji-panji Hitam Islam yang sejati. Kemuncak peperangan ialah apabila Nabi Isa AS turun di Masjid Menara Putih di Damsyi Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 37.90 (-0%)

MEMBER: RM 34.11 (-10%)

By Hj Muhammad Nasir
Dalam rangka itu pulatah, kami menterjemahkan buku mengenai masalah kesihatan dpengubatan dalam ajaran Islam. Buku tersebut adalah “ATH-THIBBUN NABawIY” yang merupakan hasil karya seorang ulama besar dan terkenal lbnul Oayyim Al-Jauziyah, dan katml terjemahkan dengan memakai judul “RASULULLAH IS MY DOCTOR” . Buku aslinya terdiri dart kumpulan fasal demi fasal tanpa ada pembahagian bab. Oleh sebab itu, agar lebih senang dibaca dan mudah difahami, maka dalam menterjemah Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Hj Muhammad Nasir
Dialah yang menyediakan segala kenikmatan dan rezeki kepada seluruh umat manusia. Selawat dan Salam semoga sentiasa tercurah ke atas junjungan dan suri tauladan kita, Nabi Muhammad SAW berserta keluarga, sahabat dan orang-orang yang sentiasa beristiqamah di jalan-Nya hingga hari akhir. Seorang doktor Yunani zaman dahulu, Hipokrates berkata, \\\\\\\'Jadikanlah makananmu sebagai ubatmu dan ubatilah setiap orang yang sakit dengan tanaman bumi. Tanaman itu lebih mampu mendatang Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Habib Ali Zaenal Abidin Al-Hamid
Ilmu Sirah adalah ilmu yang mengkaji tentang Nabi Muhammad SAW dan mesti ada sanadnya untuk menjadi sumber rujukan dalam Islam. Dikatakan salah satu makna ilmu Sirah adalah daripada kata ‘sair’ iaitu ‘perjalanan’. Perjalanan yang dimaksudkan ialah perjalanan Rasulullah SAW yang perlu kita jadikan contoh ikutan agar kita dapat berjalan di jalan yang dijalani oleh Nabi Muhammad SAW. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Abu Muhammad Arafah Adha
USUAL: RM37.90

NOW: RM 37.90 (-0%)

MEMBER: RM 34.11 (-10%)

By Rio Kimido
Kapal terbang kertas yang meluncur di udara membuka jalan kepada cinta dan impian. Zaman remaja dan segalanya bermula dengan sekeping kertas ini. Takatsuji yang kutip kapal terbang kertas aku campak melalui tingkap itulah takdir cinta aku. Aku bukanlah pertama bagi dia, tapi aku ingin sampaikan perasaan ini terus kepadanya! Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Emylia Mohd Nor
"Coretan penuh nostalgia buat perindu dekad-dekad ikonik yang telah hilang ditelan zaman. sebagai bonus, terbongkar jua akhirnya himpunan rahsia kehidupan asrama perempuan yang selama ini tersorok di sebalik pagar. Apa lagi? Marilah sekodeng!" -SHAH IBRAHIM- Penulis buku Budak Meja Belakang "Salah satu daripada prinsip yang saya percaya adalah, setiap kita mempunyai kebolehan dan kemampuan mencapai impian jika kita mahukannya. Di mana pun kita bermula, dan dari mana kita Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Dr. Danial Zainal Abidin
Pernahkah kita terfikir bagaimana masyarakat Arab yang jahil dapat berubah menjadi bangsa yang hebat sehinggakmampu menguasai hampir seluruh pelusuk dunia? Bagaimana mereka berjaya mencapai kegemilangan itu dalam tempoh yang singkat? Apakah faktor yang mendorong mereka berubah dan berjaya? Apakah formula kecemerlangan mereka? 7 Formula Individu Cemerlang mempunyai jawapannya. Ia menjelaskan secara lengkap dan terperinci formula-formula motivasi terunggul sepanjang zaman. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Xiao Jiangnan
Dalam mengatasi sifat penakut, Walnat membuat keputusan untuk menjadi bahan uji kaji bagi mesin teleport ciptaan Tunggul Berapi. Namun, dengan tidak disangka mesin tersebut telah menghantar Walnat balik ke Zaman Trias pada ratusan juta tahun yang lalu. Dalam pengembaraan di dalam hutan Zaman Trias, Walnat berjaya menghalau dinosaur Coelophysis dan mencabar dinosaur Herrerasaurus, lalu menyelamatkan Si Eoraptor dan puaknya. Malah, Walnat diberi gelaran "pahlawan yang terhebat" Learn More
USUAL: RM15.90

NOW: RM 12.72 (-20%)

MEMBER: RM 12.72 (-20%)

1-757 of 757

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top