Best of 2021
Best of 2021
0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Nasir Razak 'Found 35 Related Products
By Romen Bose
An unparalleled political blockbuster of intrigue, disaster, incompetence and the biggest financial scandal the world has ever seen Romen Bose worked as a Political Communications Consultant for former Malaysian Premier Najib Razak for six years and was a close confidante to decision makers in the upper echelon of the country's political elite. Bose was present during the major controversies that hit the Najib Razak administration, witnessing first-hand how the country's Learn More
USUAL: RM108.95

NOW: RM 87.16 (-20%)

MEMBER: RM 87.16 (-20%)

By Nazir Razak
What's in a Name takes readers to the often troubled heart of Malaysian politics and business over the last fifty years. Nazir Razak built CIMB Group into one of the most successful banks in Asean. In a career spanning three decades, he has been at the centre of the action. And when he was not, he had a ringside seat for all the biggest deals and power struggles, victories and defeats involving some of the most colourful characters of recent times. In this revealing mem Learn More
USUAL: RM89.95

NOW: RM 71.96 (-20%)

MEMBER: RM 71.96 (-20%)

By 西蒙·金 , 克萊爾·納西爾
人們仰望天空,心中總有一百萬個為什麼。   「天空為什麼是藍色的?」   「雲朵怎能漂浮在天上?」   「為什麼有些人能分辨暴雨前夕的天空?」   氣象學家解答天氣如何改變我們的生活   宏觀的氣象乃至於天氣,是自然科學中與人們生活密切相關的一環。   我們都會在出門前查看一下天氣預報再決定今天的交通方式,抑或是否攜帶雨具 Learn More
USUAL: RM64.70

NOW: RM 64.70 (-0%)

MEMBER: RM 58.23 (-10%)

By Tommy Thomas
As the first private practitioner in some 70 years to be appointed Attorney General of Malaysia, Tommy Thomas describes his experience in the highest legal office in the land in this highly personal book. The former AG discusses key decisions he made, including the prosecution of former Prime Minister Najib Razak, Jho Low, Arul Kanda and Goldman Sachs for their roles in the 1MDB scandal. His book is the first insider’s account by a senior Pakatan Harapan government of Learn More
USUAL: RM80.00

NOW: RM 64.00 (-20%)

MEMBER: RM 64.00 (-20%)

By Ibnu Ibrahim At-Tawari
Kekuatan besi kersani turut dicatatkan dalam bahan-bahan bertulis seperti Bustanus Salatin, Syair Hamzah Fansuri dan lagu nyanyian M. Nasir, Mentera Semerah Padi. Namun demikian, sukar diterangkan bentuk mahupun rupa sebenar besi kersani. Teori atau penjelasan tentang besi tersebut lazimnya bercanggah. Tidak kurang pula teori-teori yang sukar diterima akal. Dalam hal ini, bergantung kepada daerah dan pegangan sesebuah masyarakat, besi kersani turut dikenali sebagai kursani, q Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.91 (-10%)

By Nurina Feeza
Siapa yang dapat melupakan cinta pertama? Menyimpan sedih terlalu lama hanya akan meninggalkan segaris luka yang takkan pernah habis. Benar, kecundangnya cinta pertama itu lain macam… sangat menyakitkan. Elis Nou'rell. Sekali dia jatuh cinta, berkali-kali hatinya akan tulus mengasihi. Tersilap caturan dek terlalu menurut kata hati menariknya ke lembah kekecewaan. Sakitnya tidak terkata! Kini dia bangkit dengan harapan agar segala memori hitam itu segera pergi. "Selamat t Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

USUAL: RM36.90

NOW: RM 29.52 (-20%)

MEMBER: RM 29.52 (-20%)

By
Rumor has it that if a young girl strikes a bargain with a white fairy, it will grant any wish her heart desires. However, in exchange, she will become a magical girl and must put her life on the line to slay fearsome and ferocious witches. Iroha Tamaki, a kind-hearted middle schooler from Takarazaki City, is living proof that these rumors are true. Armed with a magical crossbow and the ability to heal injuries, Iroha seeks out the labyrinths where witches hide and defeats Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 19.90 (-0%)

By AIZAT RAZAK , KHAIRUL AZUAN
Kenapa perlu korbankan nasi dalam menjalankan rutin diet anda? Sebenarnya jika anda makan nasi setiap hari dengan kuantiti dan masakan yang betul anda tetap dapat mengekalkan bentuk badan ideal. Nak diet juga perlu ada ilmu bukan semua boleh main ikut suka sahaja. Pilihlah jenis diet yang sesuai mengikut diri sendiri. Jika anda seorang pemakan nais tegar, usah risau. Ada cara yang betul untuk anda mengamalkan diet tanpa ucap selamat tinggal pada nasi. Buku Makan Nasi Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Hafsah Faizal
Zafira is the Hunter, disguising herself as a man to brave the cursed forest of the Arz to feed her people. Nasir is the Prince of Death, assassinating those foolish enough to defy his autocratic father, the king. If Zafira was exposed as a girl, her achievements would be rejected; if Nasir displayed compassion, his father would brutally punish him. War is brewing in Arawiya, and when Zafira embarks on a quest to uncover an artifact that can restore magic and stop the Arz, Na Learn More
USUAL: RM52.90

NOW: RM 52.90 (-0%)

MEMBER: RM 47.61 (-10%)

Out of stock

By Eb Reeza , Maria Kajiwa , Rhea
Judul 1: HOMESTAY PUTIH NIAN Penulis: Maria Kajiwa Cerita ini mengisahkan usaha dua orang sahabat iaitu Razak dan Amran; untuk menukar sebuah rumah lama di tepi laut menjadi sebuah homestay. Melihatkan potensi rumah dan kawasan tersebut untuk dijadikan homestay, Razak telah membeli tanah itu daripada kawannya yang bernama Fuad tanpa menyedari akan kisah silam rumah tersebut. Amran ditugaskan untuk melakukan semua kerja yang diperlukan namun orang yang diupah membersihkan Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 8.00 (-20%)

MEMBER: RM 8.00 (-20%)

By Izzuddin Al-Jitrawiy
Sejarah yang diwar-warkan kepada kita sebahagiannya telah diubah malah yang lebih malang lagi apabila sejarah sebenar kita telah disembunyikan maklumatnya. Generasi muda sekarang terpinga-pinga dalam mencari identiti diri kerana tiada satu contoh atau ikutan dari kalangan bangsanya. Sedangkan bangsa kita adalah bangsa yang hebat, bangsa yang pernah menjadi tumpuan dunia. Apakah kekuatan yang menjadi sandaran moyang kita terdahulu sehingga anasir-anasir luar tidak mampu untuk Learn More
USUAL: RM28.90

NOW: RM 23.12 (-20%)

MEMBER: RM 23.12 (-20%)

By Jamal Sifufbads , Munir Razak
USUAL: RM49.90

NOW: RM 49.90 (-0%)

MEMBER: RM 44.91 (-10%)

By Najib Razak
USUAL: RM19.00

NOW: RM 19.00 (-0%)

MEMBER: RM 17.10 (-10%)

By Izzaty Razak
"Ke... Kenapa abang macam ni? Ap... apa salah Mia?" Air mata mengalir deras. "Kau tipu aku! Hoi! Aku tak sakitlah! Aku tak gila!" Jerit Danish. Kepala Damia ditunjal. Rambutnya ditarik. "Mia... Mia... minta maaf. Abang t... tak gilalah. Abang sihat." "Kan? Aku sihat, kan? Aku tak gila, kan?" Danish tersenyum lebar. "T... tak, abang tak gila. Mia kan sayang abang, abang tak sakitlah." "Pembohong!" Tubuh Damia ditolak kuat hingga tersungkur. Damia cuba men Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Tom Wright , Bradley Hope
Buku dijangka siap pada 5 Dis 2018 - Tertakluk kepada kelewatan pembekal Tipu Helah Untuk Mencuri $5 Bilion Pada tahun 2009, ketika krisis kewangan belum benar-benar pulih, seorang graduan Wharton yang lembut orangnya melakukan penipuan yang amat besar yang belum pernah dilakukan sebelum ini - yang kemudian melambangkan ancaman yang seterusnya kepada sistem kewangan global. Nama lelaki itu ialah Jho Low, orang yang mempunyai perwatakan yang lu Learn More
USUAL: RM70.00

NOW: RM 70.00 (-0%)

MEMBER: RM 63.00 (-10%)

By Mayoto Tokomaru
Sesiapa memijak anak tangga misteri ke-13 akan hilang dan ghaib. Itu yang disebut dalam legenda 'sumpahan tangga'. Kononnya sumpahan itu yang boleh berpindah ke bangunan lain. Takutlah! Pada suatu hari ada murid Sekolah Rendah Asahi hilang manakala keadaan fizikal Hana-chan pula semakin teruk. Ada anasir jahat bertandang ke sekolah. Eh, entah-entah ia ada kaitan dengan sumpahan anak tangga ke-13? Apa sebenarnya yang Haru nampak bila dia cuba leraikan sumpahan bersama Do Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By KANYE WEST
PRODUCTS ORDERED ARE SUBJECTED TO SUPPLIERS STOCK AVAILABILITY. FULL REFUND WILL BE ISSUED SHOULD THE PRODUCTS ARE UNAVAILABLE. ESTIMATE DAY(S) OF DELIVERY: 26-30 WORKING DAYS Ye is the eighth studio album by American rapper Kanye West. It was released on June 1, 2018, through GOOD Music and distributed by Def Jam Recordings. Following controversy surrounding an interview with TMZ, West re-recorded all the work on the album, with him completing it over the course Learn More
USUAL: RM52.90

NOW: RM 52.90 (-0%)

MEMBER: RM 47.61 (-10%)

By Dr Abdul Latif
Menurut Imam Al-Ghazali, rawatan hati sangat penting dalam merawat tubuh yang sakit. Tambahan pula manusia sering diuji dengan pelbagai cara, daripada seringan - ringan hinggalah seberat - berat ujian. Kegagalan menguruskan ujian menyebabkan ramai terdedah kepada masalah mental. Oleh itu, Dr. Abdul Latif Abdul Razak tampil mengetengahkan satu pendekatan yang mampu memberikan kaedah perubatan psikologi dan psikoterapi yang islamik, seimbang dan menyeluruh dikenali sebagai Tera Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Mark Trowell
On 16 May 2018, after spending two stints in prison totalling eight years behind bars, Anwar Ibrahim was released and received a full pardon from the King from all charges of corruption and sodomy. This book recounts both the first sodomy episode (1998-2004) and the Sodomy II trial (2008-2012) where Anwar was unexpectedly acquitted of the charges of sodomy against his 23-year-old aide. It also includes the events that led to the Malaysian Court of Appeal overturning the ac Learn More
USUAL: RM59.90

NOW: RM 59.90 (-0%)

MEMBER: RM 53.91 (-10%)

By Laydee Amarfi
Berkahwin dengan M. Nasir? Tengok nama yang tertulis, Amizatul Shima betul-betul terkejut. Ingatkan M.Nasir penyanyi tu datang merisik. Tapi rupanya Muhammad Nasir. Yang ni bukan penyanyi tapi mulutnya berat macam sauh kapal. Jenuh juga Zatul berusaha mengajak berbicara untuk saling kenal. Tapi Nasir ni bukan mulut saja berat. Jari pun macam kena ikat. Nak balas mesej saja seperti dipaksa pergi berperang! Zatul : Awak buat apa? Saya bosanlah duduk rumah. Nasir : Cuba baca b Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Nizam Razak , Anas Abdul Aziz
Gerai Kokotiam Tok Aba telah diserang oleh si alien yang mahu membalas dendam terhadap apa yang telah BoBoiBoy lakukan kepada nasib dirinya. Tok Aba, Ochobot dan penduduk bumi yang lain kini diancam bahaya! Mampukah BoBoiBoy dan rakan-rakan mempertahankan bumi serta Power Sphera dari keganasan alien baru ini? Apa yang telah BoBoiBoy lakukan sehingga alien dari planet lain sanggup datang ke bumi demi melaksanakan misinya. Juga memaparkan episod khas yang eksklusif! Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Nizam Razak , Anas Abdul Aziz
Kembara Bersama Boboiboy! Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 15.92 (-20%)

MEMBER: RM 15.92 (-20%)

By Nizam Razak , Anas Abdul Aziz
Boboiboy dan rakan-rakan diberikan misi untuk menghantar bungkusan kepada salah seorang bekas ahli TAPOPS di Planet Dargha’ya. Namun, misi tersebut tidaklah semudah yang disangka. Berbagai rintangan yang harus dilalui mereka termasuklah menghadapi serangan makhluk asing yang merbahaya! Dalam misi mereka untuk menyelamatkan Power Sphera seterusnya pula, mereka bakal bertemu dengan saingan baru yang terhebat..dan tidak dijangkal? Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Nizam Razak , Anas Abdul Aziz
Power Sphera- sekumpulan robot yang mampu menganugerahkan kuasa luar biasa sentiasa menjadi sasaran pemburu-pemburu Power Sphera sejak dahulu lagi. Oleh itu, satu organisasi rahsia yang dinamakn TAPOPS (Tracckers and Protectors of Power Spheras) yang diketuai oleh Komander Ciciko/Kokoci berusaha mencari dan menyelamatkan kesemua Power Sphera bagi mengelakkan kuasa-kuasa ini jatuh ke tangan yang salah. Dalam buku komik Boboiboy Galaxy:Kembara ke Angkasa, Boboiboy dan rakan-r Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Nizam Razak , Anas Abdul Aziz
Boboiboy dan rakan-rakan memulakan pengembaraan mereka ke angkasa! Namun perjalanan mereka dipenuhi dengan pelbagai rintangan. Mampukan mereka mengharungi cabaran-cabaran yang bakal tiba? Mungkinkah pertolongan akan tiba daripada seseorang yang mereka kenal? Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 15.92 (-20%)

MEMBER: RM 15.92 (-20%)

By Fatimah bt Abdul Nasir
RAKSASA SUKAN Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By Nur Syafiqa Yusoff & Fatimah Abd Nasir
USUAL: RM26.90

NOW: RM 26.90 (-0%)

MEMBER: RM 24.21 (-10%)

By Nur Syafiqa Yusoff , Fatimah Abdul Nasir
366 CERITA SAHABAT RASULULLAH SAW Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 31.92 (-20%)

MEMBER: RM 31.92 (-20%)

By Nur Syafiqa Yusoff , Fatimah Abdul Nasir
Mari ikuti telatah dan gelagat watak-watak cilik ini dalam menjalani aktiviti harian mereka yang sangat menghiburkan! Contohi sikap dan peribadi mereka yang sentiasa mengingati Rasulullah S.A.W dengan mencontohi adab-adab Baginda dan berpandukan ajaran Islam. Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.91 (-10%)

By Izzaty Razak
“Kalau aku tanya kau sayang aku ke tak, kau jawab ya ke apa?” Ah, sudah. Ini yang aku tak suka late night calls. Sebab nilah, Haa. “Weh, sejuknya kat luar. Aku rasa macam nak tidur luar pulak. Feeling feeling New York sikit.” Aku malas nak layan. Baik tukar topik. “Sebab kalau kau cakap ya, aku cuma nak cakap yang aku sayangkan jugak.” Bamm. Okay, what’s next? Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

Perjalanan yang panjang selalu membuatkan kita leka atau kadang-kadang kita lupa arah tuju sebenar perjalanan itu. Pelbagai perkara yang terjadi dalam perjalanan juga selalu membuatkan kita serik mahu menggunakan lebuh raya lagi. Namun, hanya itu sahaja laluan pantas yang kita ada. Tetapi, bukan kita sahaja yang gunakannya ___ Pethronella Raimi Aida Mahelen Nor Husna Mohd Rosli Ahmad Mahzan Borhan Mohamad Khairi Mohamad Ani Shahida Hani Mohamad Shariff Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

Hospital. Lazimnya, kita menggambarkan hospital sebagai tempat untuk mendapatkan rawatan. Tetapi, dalam naskhah antologi cerpen Hospital ini, para penulisnya menggambarkan hospital daripada sisi lain – sisi gelap, suram yang penuh misteri serta mistik. Melalui olahan yang mendebarkan jantung, para penulis berjaya membawa keseraman sebuah hospital kepada sesiapa sahaja yang membacanya. Hospital, menggabungkan 20 orang penulis dengan penghasilan 20 buah karya cerpen Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Mohd Nizam Abd Razak
Adik - adik ingin disayangki Allah s.w.t? Inginkan cita - cita tercapai? Ingin dijauhi daripada musibah? Tidak ada lain, ayuh perbanyakkan berdoa. Learn More
USUAL: RM6.00

NOW: RM 4.80 (-20%)

MEMBER: RM 4.80 (-20%)

By Abdul Razak Bin Kamaruddin
Perkongsian pengalaman Ir Razak dalam membeli rumah busuk dengan harga di bawah pasaran. Kemudian, dia akan mencantik dan mewangikannya sehingga menjadi idaman semua pembeli rumah. Dengan keuntungan yang diperoleh, dia gunakan untuk membeli rumah busuk seterusnya. Buku yang wajib dibaca oleh anda yang berminat untuk flip rumah dari pasaran subsale atau lelongan. Bangkitlah sahabatku semua Melayu di luar sana untuk memiliki hartanah rumah busuk. Jangan disalaherti niat saya i Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.40 (-20%)

35 Item(s)

*

Back to Top