0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Nazri Kadir 'Found 62 Related Products
By Sultan Nazrin Shah
USUAL: RM149.90

NOW: RM 149.90 (-0%)

MEMBER: RM 134.91 (-10%)

By Afiq & Nazri
USUAL: RM8.00

NOW: RM 8.00 (-0%)

MEMBER: RM 7.20 (-10%)

By Qamarul Nazrin
Bahagian pertama menceritakan hakikat jasad umat yang pernah berdiri teguh mentadbir dunia daripada kejahatan, sehingga membawa rahmat kepada sekalian alam. Dalam bahagian kedua pula, hakikat umat Islam hari ini yang menyesakkan jiwa dengan keruntuhan moral yang dahsyat diceritakan melalui secebis pengalaman. Tangan-tangan jahat yang merancang segala kerosakan di dunia ini didedahkan dalam bahagian ketiga, mengenali muslihat tipu daya terhadap umat Islam diharap dapat menye Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Zaleha Olpin
Take a culinary voyage through the vibrant flavours of Malaysia with MasterChef UK contestant, Zaleha Kadir Olpin, as she shares her favourite family recipes in this cookbook. Malaysian-born Zaleha pays tribute to dishes she grew up with, including laksam, a rolled rice noodle dish unique to the East Coast of Malaysia; nasi lemak, one of Malaysia’s most iconic dishes; as well as chicken rendang, the controversial dish she prepared on the show. Mostly handed down from h Learn More
USUAL: RM99.90

NOW: RM 99.90 (-0%)

MEMBER: RM 89.91 (-10%)

By Dr. Muhammad Nidzam Abdul Kadir
Buku Fiqh Awlawiyyat ini mendedahkan kepada para pembaca panduan daripada al-Quran dan sunah bagaimana memahami apa yang lebih utama. Tajuk-tajuk seperti ini akan sentiasa segar dan relevan untuk dibahaskan kerana sangat berkait rapat dengan hidup kita. Penulis mendatangkan contoh-contoh yang sangat membumi dan dekat dengan masyarakat disertakan dengan huraian daripada al-Quran dan sunah. Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Kayy Mann , Iz Zunairah , Mus
PULANGKAN Kisah tentang Haikal, seorang top seller MLM yang kaya raya. Haikal menyertai syarikat Fast Lingkop Corporation dan dia ada segala-galanya yang dikehendaki oleh kebanyakan manusia. Harta yang banyak, rumah besar, kereta mewah, dan menurut definisinya sendiri, dia sudah capai status ‘bebas kewangan’. Hidupnya berubah pada suatu pagi apabila dia mendapati segala makanan yang terhidang depan mata semuanya berupa sampah, kotoran, najis, ulat dan segala benda yang Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By Heliza Helmi , Syed Kadir Aljoofre , Faris Zulkharnane
Bukan mudah untuk mencari cinta. Sebab itu, dalam pengembaraan mencari cinta yang agung janganlah hidup untuk memuaskan jiwa manusia kerana kita tidak akan dapat sempurnakannya. Malah kita akan kecewa di penghujungnya. Hiduplah untuk kebahagian diri dengan membangunkan sebuah Cinta Agung, cinta itu hanya ada pada Allah. Para pengembara cinta ini melalui pelbagai jalan. Merekalah pengembara cinta yang benar, mereka hidup untuk cinta dalam diri mereka, bukan mencari cinta Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Syed Kadir Aljoofre , Muhammad Syukri
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Shamsuddin Kadir
BELI EMAS Learn More
USUAL: RM49.00

NOW: RM 49.00 (-0%)

MEMBER: RM 44.10 (-10%)

By S.Kausari , Aida Adia & Jessy Mojuru
Nazri, Munirah dan anak-anaknya, Iskandar serta Hana berpindah ke sebuah rumah sewa bagi memulakan perniagaan restoran baru. Rumah itu pernah mengalami kebakaran dan budak bernama Syaqila yang terperangkap di dalamnya masih tidak diketahui penduduk di situ. Setelah terjumpa kotak berisi mainan di stor, pelbagai kejadian aneh mula menimpa Iskandar dan Hana. Pelbagai ikhtiar dilakukan oleh Iskandar supaya gangguan itu berakhir. Akhirnya, terbongkar apa yang sebenarnya telah ber Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Shaik Kadir
Islam, a faith that embraces all races and cultures, has spread far and wide across the globe, and today about one in five people in the world is a follower of the Islamic faith. Few people have not heard about Islam or interacted with Muslims. But many, including some Muslims, do not know much about Prophet Muhammad or what the Qur'an actually teaches. Unfortunately, the focus on terrorism may have resulted in an inaccurate and biased view of Islam and of Muslims in gener Learn More
USUAL: RM57.90

NOW: RM 57.90 (-0%)

MEMBER: RM 52.11 (-10%)

By Wan Nur Najihah
" Kau nak cerai,kan? Aku ceraikan kau dengan talak tiga. Puas hati kau? - NAZRIEL Dan sejak itu dia menutup pintu hatinya serapat mungkin. Percintaan selama 8 tahun akhirnya sia-sia dan perit untuk terima hakikat perkahwinan dengan isteri yang dicintai gagal. Enam tahun bersama anak tunggalnya, hidupnya kembali diuji dengan kehadiran seseorang. "Nasiblah kahwin dengan saya dapat pakej sekali dengan Nufail." - NAZRIEL Bagi Adra tidak mungkin dia mahu menerima lelaki i Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.10 (-10%)

By Izma Qahiera
“Ada ke tak?” – Izan “Ada apa?” – Dina “Boyfriend. Ada tak?” – Izan “Tak ada. Jangan risau. Kalau ada yang cuba tackle saya, encik orang pertama yang akan saya beritahu.” – Dina Izan tak terkesan langsung dengan gurauan itu. Dia bukan nak menggatal. Tapi itu memang soalan wajib untuk setiap pekerja baharu di tempatnya. Semuanya demi kelancaran kerja-kerja yang bakal dibuat nanti. Tapi… “Kau okey tak ni?” – Izan “Temankan say Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Afiq , Nazri
Ramai orang mempunyai impian yang melangit tinggi. Begitu juga dengan Hadi dan Aidil. Impian mereka memang tinggi, mahu terbang bebas mengembara melihat dunia. Sesuatu yang mungkin cuma fantasi pada orang lain, tetapi tidak bagi mereka berdua yang gigih berusaha menjadikannya realiti! Learn More
USUAL: RM7.90

NOW: RM 7.90 (-0%)

MEMBER: RM 7.11 (-10%)

By Shamsuddin Kadir
Jangan baca buku ini sekiranya:  Kita sudah beli rumah sewaktu umur 25 tahun ke bawah.  Kita berbelanja kurang daripada duit gaji.  Kita ada sumber pendapatan bulanan kedua dan ketiga yang bukan MLM.  Kita sudah pandai guna duit orang lain untuk beli rumah.  Kita pandai guna duit orang lain untuk melabur.  Kita sudah beli rumah dengan 90 peratus diskaun.  Kita beraya ikut Islam bukannya orang Islam.  Kita tahu modus operandi semua skim cepat k Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Zinitulniza Abdul Kadir
I AM ME: RAHSIA NIAGA DS VIDA Learn More
USUAL: RM68.00

NOW: RM 68.00 (-0%)

MEMBER: RM 61.20 (-10%)

By Dr. Mohd Nidzam Abd Kadir
Tulisan ini adalah tentang Ahli Sunah wal Jamaah atau juga dikenali sebagai Sunni. Sesungguhnya umat Islam terbahagi kepada pelbagai kumpulan dan puak. Antara kumpulan uang mempunyai kaitan dengan dasar agama ialah Ahli Sunah wal Jamaah atau Sunni. Maka, disebut Muslim Sunni. Hali ini bermaksud kita ialah Muslim yang mengikut manhaj Ahli Sunah wal Jamaah. Banyak golongan mendakwa bahawa kumpulan mereka adalah Ahli Sunah wal Jamah. Bagi masyarakat awam, kemungkinan wujud kekel Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Afiq & Nazri
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By Dr. Mohd Nizam Abdul Kadir
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Shamsuddin Kadir , Ain Muhammad
Biar nampak miskin harta, asalkan tak miskin minda. Pernahkah kita bertanya khabar bagaimana kesihatan gaji kita hari ini? Sihat atau kritikal? Dompet kita berisi atau makin mengempis? Ataupun dompet kita ada penyakit obesiti resit sahaja? Mungkin kita tidak menyedari bahawa kebanyakan wang di tangan kita selalu tak pernah rasa cukup disebabkan terlalu ikut kehendak kata orang, bukan ikut kata diri sendiri. Kerana mahu tutup mulut orang daripada mengkritik, lalu kita be Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 14.40 (-20%)

MEMBER: RM 14.40 (-20%)

By Tan Sri Shamsuddin Abdul Kadir
When Tan Sri Shamsuddin Abdul Kadir started Sapura Holdings in 1975, he hoped that hard work would be enough to build a business that would provide for his family. The company grew to be something else entirely: an international corporate giant that made Shamsuddin one of Malaysia's most successful Malay entrepreneurs. The circumstances of Shamsuddin's early life gave no hint of what was to come. Here he reveals, in his own words, how he lived through poverty and wartime har Learn More
USUAL: RM40.00

NOW: RM 40.00 (-0%)

MEMBER: RM 36.00 (-10%)

By Aina Wafi Ab Kadir
Seperti Ibrahim, anak-anak muda harus sedar bahawa tidak semua perkara turun-temurun yang diajar dan dia tanam moyang kita adalah betul. Pada sesetengah hal itu merupakan kesesatan dan salah faham yang nyata sehingga mengenepikan keimanan kepada Tuhan Yang Satu. Memberanikan diri untuk berdepan dengan persoalan-persoalan yang datang dari dalam diri sendiri serta menyatakannya di hadapan orang yang berkait memerlukan satu jiwa yang cukup bersar dan berani. Selaku anak muda, Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Ahmad Patria
Nashan. Sebuah negara kota jauh ke utara Aurora, yang diperintah oleh Melyn ien Sarra iea Nashrain, puteri kesuma dan Aristokra. Dan kini menjadi pertaruhan, dalam pertempuran seru antara tentera Nashan pimpinan Mori, kesatria utusan Artakus, Lodra Perang Aurora, menentang gerombolan reneger Sursis, panglima adi dan pahlawan yang tidak terkalahkan dari Gunung Utara. Kebijaksanaan Melyn dan firasat Merkia, magia adi yang menguasai Jalan Telus, menyaksikan kemunculan Spi Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Nazri Kadir , Muhd Nur Iman Ramli , Syarafuddin Sulaiman
Siapa sebenarnya Trump? Adakah dia segah namanya, ataupun itu cuma dakwaan kosong sahaja? Benarkah Trump calon Illuminati? Ataupun dia sebenarnya caturan Russia? Bagaimana Trump mampu menang, sedangkan Hillary Clinton yang disebut-sebut sebagai calon presiden ke-45? Melalui kajian 3 penulis, kita membedah pelbagai tanggapan dan juga fakta di sekitar lelaki bernama Trump ini. Kita akan melihat sama ada Trump adalah seorang penyelamat, ataupun dia nanti akan menjahanamka Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Mohamad Abdul Kadir
SURAH YASIN TAHLIL & DOA Learn More
USUAL: RM1.50

NOW: RM 1.50 (-0%)

MEMBER: RM 1.35 (-10%)

By Amirul Eqhwan
Buku ‘Mahasiswa Bukan Robot’ ialah sebuah buku berkisarkan segala isu, permasalahan, solusi, serta perkongsian pengalaman berharga mahasiswa semester akhir, serta pemimpin pelajar di universiti nombor satu negara iaitu Amirul Eqhwan. Apa yang menarik dalam buku ‘Mahasiswa Bukan Robot’? Antaranya ialah; 1. Doktrinasi Songsang Terhadap Sistem Meritokrasi 2. Amboih! Seronoknya Kau Dah Habis Exam! 3. Baucer Buku 1 Malaysia : Sejauh Mana Integriti Mahasiswa? 4. Acah-a Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Syahril A. Kadir
Apa yang terkandung di dalam buku ini hanyalah ‘sedikit’ daripada perjalanan hidup aku sebagai seorang wartawan yang juga ‘sedikit’. Tetapi yang ‘sedikit’ itu adakalanya boleh menjadi ‘lebih’. Hidup ini penuh rencah dan warna. Hitam san putih mendasarinya. Menjadi wartawan sebenarnya memberi peluang kepada aku untuk menyusuri dengan lebih dekat hitam dan putih dalam kehidupan. Setiap hari sebagai wartawan jenayah, ada sahaja berita sedih dan menghibakan yang t Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Dr. Muhammad Nidzam Abdul Kadir
Masyarakat Melayu Islam mempunyai amalan keagamaan yang tersendiri. Amalan-amalan ini diwarisi daripada generasi sebelum mereka. Hari ini, kedengaran suara dan tulisan yang mempertikaikan amalan- amalan yang dilakukan oleh masyarakat tersebut. Kritikan dan pertikaian terhadap amalan ini disandarkan kepada sebuah hadis Nabi SAW. Akibatnya, timbul pergaduhan dan perbalahan dalam kalangan masyarakat Melayu Islam. Oleh itu, milikilah buku ini bagi mengetahui jawapan kepada bebera Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Badrul Hisham , Ida Yunus , Meor Farid , Nazri Arshad , Nordin Yahaya , Rafiee Ghani , Siti Noridah , Wazari Wazir
Walaupun Buku Ini Bertajuk "7 Benua", Tetapi Cerita Yang Dipersembahkan Bukanlah Daripada Kesemua Tujuh Benua Yang Ada Di Muka Bumi. Ianya Sekadar Merujuk Kepada Ruangan Bumi Yang Menjadi Destinasi Mana-Mana Pengembara. Semoga Semua Pembaca Terinspirasi Dengan Kisah Dan Ilmu Yang Ingin Dikongsi Di Dalam Buku Ini. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Nazri M. Annuar
Arman dan krew kapal angkasa Rajawali menjalankan khidmat pengangkutan kargo antara planet. Polisi mereka mudah: Bayar, dan kami akan angkut. Tiada soalan akan ditanya. Satu tugasan mudah, mengiring seorang gadis, Faridah Hanum pulang ke keluarga bapa saudaranya bertukar menjadi perjuangan survival krew Rajawali. Lanun-lanun angkasa dan organisasi misteri memburu gadis itu, dan mereka perlu melindunginya. Tiada siapa sangka, gadis itu adalah seorang daripada Empat Pewaris K Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Ad-dien Abdul Kadir
Al-Quran dan Hadis Nabi SAW adalah rujukan umat Islam. Para imam hadis telah menyusun hadis-hadis Nabi Muhammad SAW untuk memudahkan umat selepas mereka membuat rujukan. Hadis-hadis ini bukan sekadar mengenai hukum-hakam. Ia juga mengandungi kisah-kisah menarik yang terjadi di zaman Rasulullah dan umat sebelum itu. Termasuk juga perkara-perkara ghaib yang diceritakan oleh Nabi SAW sendiri. Setiap cerita memberi teladan, pembersihan jiwa dan membentuk akhlak yang baik. S Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Siti Rosmizah
“Kasih Maisara!!!” Kemarahan papanya tidak diendahkan. Sikap angkuh dan sombong begitu menebal dalam diri. Ditambah pula dia menyalahkan papanya atas kematian arwah mamanya.Pertemuan tanpa di duga dengan lelaki bernama Nazril Nazim membuka tirai baru dalam hidupnya. Maisara bertemu buku dengan ruas, keegoannya dicabar!“Saya lagi rela kahwin dengan perempuan hodoh! Sebab kebahagiaan bukan pada paras rupa. Saya mencari isteri solehah bukan ratu cantik dunia!” Bagai nak Learn More
USUAL: RM40.00

NOW: RM 40.00 (-0%)

MEMBER: RM 36.00 (-10%)

By Saidee Nor Azam , Sufi Abqari , Ninie Othman , Akma Saidon
“Aku takut… aku masih belum mahu mati!” / JALAN TERAKHIR Perjalanan Razak sebagai penghantar barang ke Pantai Timur telah diganggu. Rakannya yang juga penemannya, Azhar telah hilang secara misteri. Siapakah Fatin yang sentiasa setia menemani Razak? Siapakah lelaki tua misteri yang dijumpai Razak di pinggir lebuh raya? Adakah nyawa Razak bakal terancam dengan gangguan makhluk halus sepanjang perjalanannya? Yang mati yang semestinya pergi. / GANGGUAN Tarmizi dan Naz Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Dr. Muhammad Nidzam Abdul Kadir
Ensiklopedia Amalan Setahun adalah sebuah kitab yang diterjemahkan ke dalam bahasa Melayu dengan nama asalnya Latha’if al Ma‘arif fi ma li Mawasim al-‘Am min al-Wazha’if karangan Ibnu Rajab al-Hanbali. Karangan Ibnu Rajab al-Hanbali ini dilihat sebagai sebuah panduan yang mapan dalam menjelaskan perspektif Islam terhadap amalan dan ibadah sepanjang bulan Hijrah. Secara keseluruhannya buku ini adalah sebuah tulisan lengkap yang dihasilkan bagi membincangkan kelebihan b Learn More
USUAL: RM80.00

NOW: RM 80.00 (-0%)

MEMBER: RM 72.00 (-10%)

By Qamarul Nazrin
Antara topik2 best dalam buku ni ialah: ☑ Nak Tahu Perangai Sebenar Kita? Tengok Masa Drive. ☑ Bersosial Di Alam Maya, 'Beruzlah' Di Alam Realiti. ☑ Kena Berjemaah Ke? Saya Nak Dakwah Sendiri. ☑ Biar Tak Ada Kuasa Asalkan Ada Masa Untuk Keluarga. ☑ Jangan Tunggu Jadi Ustaz, Baru Nak Nasihat. ☑ Cinta Sampai Ke Syurga Bukannya Ke Neraka. ☑ Kalau Kita Mati Esok, Apa Kita Buat Hari Ni? DAN BANYAK LAGI Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Illya Abdullah
Mangsa-mangsanya daripada kalangan penjenayah yang bebas daripada tuduhan salah laku. Cepat atau lambat dia akan memburu mereka. Maut akan menanti mereka. Pembunuhan kejam yang berlaku seperti bukan kerja seorang manusia. Tiada kesan dan jejak ditinggalkan oleh si pembunuh yang licik. Bayang-bayang hitam yang mengekori Faris menakutkan Asmida, seorang gadis yang terbuka hijabnya melihat makhluk-makhluk halus itu. Asmida turut mendapat petanda-petanda ngeri mangsa-mangsa pe Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Ad-Dien Abd Kadir
USUAL: RM19.00

NOW: RM 19.00 (-0%)

MEMBER: RM 17.10 (-10%)

By Mohamad Abdul Kadir
RAHSIA MUSTAJABNYA DOA Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Muhammad Nazri
CERITA DARI LANGIT Learn More
USUAL: RM21.00

NOW: RM 21.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.90 (-10%)

By Ain Mohamed , Shamsuddin Kadir
ANAK NAK KAHWIN MAK YANG PANAS Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By Qamarul Nazrin
Buku ini mengandungi 6 Bab: Bab 1: Senangnya berubah Bab 2: Langkah Bermula! Bab 3: Istiqamah? Bab 4: Futur Jangan Luntur Bab 5: Bangkit Kembali! Bab 6: Syurga Untuk Semua Buku AKU INGIN BERUBAH adalah HADIAH dari kami untuk korang yang mendambakan perubahan:) “Di sudut hati orang yang berdosa, imannya rasa terpenjara. Di sudut hati orang yang bermaksiat, dia ingin berubah..”. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

Hitam atau putih Cinta Itu bersih Hidup tanpa cinta Ibarat kopi tak bergula Pahit atau manis Itulah perisanya Sedegup cinta biar membara Selamanya… Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Kadir Sahak
MENYAMBUT KELAHIRAN GAYA RASULULLAH Learn More
USUAL: RM8.00

NOW: RM 8.00 (-0%)

MEMBER: RM 7.20 (-10%)

By Nazrin Aneeza
Soraya yang kehilangan adiknya Mounira pernah diselamatkan Zaki, seorang gelandangan dalam satu insiden. Gakeem, rakan niaga pak cik Soraya, yang berasal dari Cape Town menaruh hati kepada Soraya dalam diam. Malek, anak kepada seorang ustazah yang kurang disenangi Soraya juga memendam perasaan yang sama terhadap Soraya. Dalam penghijrahan Soraya dan keluarganya untuk menjadi Mukmin yang lebih baik, mereka tidak sunyi diuji bertalu daripada yang Satu. Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By Adnin Roslan , Shukery Azizan , Qamarul Nazrin , Hakim Sufian , Muaz Faris
Buku kompilasi kisah sentap jiwa. Kisah 5 penulis buku ini sendiri..Ada di kalangan penulis pernah di buang sekolah, pernah masuk kes polis, derhaka ibu bapa, tidak solat, jauh dari agama, buruk akhlak, mencuri merosakkan harta benda sekolah, pemalas, sombong, ego dan bagaikan tiada harapan untuk berubah. Tapi itu kisah mereka dahulu. Kini, ada di kalangan mereka, berjaya menghafal 30 juzuk Al-quran, mendapat keputusan yang cemerlang dalam peperiksaan dan degree, memberi cera Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Ben
"Tema persahabatan, kekeluargaan, kisah budak dan binatang kesayangan sememangnya terdapat di merata dunia. Persembahan lukisan komik Atan ini memang menarik." DATUK MOHAMMAD NOR KHALID (LAT) -Ikon Kartun Terkemuka Tanah Air, Kampung Boy, Town Boy, Mat Som "Di samping nilai murni dan bahasa yang indah, Ben berjaya menyentuh dan mengundang emosi pembaca untuk menyelami realiti alam komik yang unik. ATAN diolah menggunakan resepi komik yang lengkap: mengandungi ime Learn More
USUAL: RM24.90

NOW: RM 24.90 (-0%)

MEMBER: RM 22.41 (-10%)

By Zaifuzaman Ahmad
Mengisahkan Rizal yang baru bekerja di sebuah bangunan di pinggir kota Kuala Lumpur. Pada suatu malam, dia terpaksa pulang lewat kerana tugasnya. Apabila selesai bertugas, dia turun ke bawah untuk pulang. Namun apabila tiba di lobi, dia dikejutkan dengan kejadian seorang lelaki jatuh dari tingkat atas bangunan. Ketika dia tergamam itu, dia telah ditegur seorang pengawal keselamatan bernama Kadir. Melalui Kadir, dia telah diberitahu bahawa bangunan itu sebenarnya keras. Kadir Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Mohammad Nidzam Abd. Kadir
Buku yang menjadi tatapan pembaca ini menjadi pilihan yang tepat bagi menghuraikan persoalan-persoalan sekitar proses mencari dan mendapatkan ilmu. Buku ini menyajikan kepada anda penerangan konsep dan dasar ilmu dalam Islam. Mengemukakan kitab-kitab dan rujukan yang sesuai dalam proses mencari ilmu agama. Memberikan panduan berguna yang berupaya mendidik jiwa agar mencintai ilmu. Persembahan buku yang ringkas, padat dan menarik. Buku “Memburu Keberkatan Ilmu” ini sangat Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Dr. Muhammad Nidzam Abdul Kadir
Buku Darah Wanita ialah jawapan kepada permasalahan yang sering dihadapi oleh masyarakat berhubung hukum haid, nifas dan istihadah yang berkaitan dalam pelaksanaan ibadat dan hubungan suami isteri. Milikilah buku ini sebagai rujukan sekeluarga. Buku ini wajib dimiliki kerana ia menjawab persoalan sekitar isu haid, nifas dan istihadah secara terperinci dengan mengambil pandangan ulama dan pakar perubatan. Huraian dan fakta berlandaskan al-Quran dan al-Sunnah serta rujukan kita Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By Abd. Kadir
Kenapa mengenali fungsi otak kiri dan kanan ini penting? Kepentingannya adalah dalam memperkukuhkan lagi kemampuan dan kecerdasan seseorang dalam kemahiran dan pendidikan, khususnya bagi anak-anak. Pembangunan pendidikan dan kemahiran anak-anak sejak dari kecil perlu diaktif secara teratur dan berterusan. Ini mampu mengaktifkan kemampuan otaknya mahupun kiri dan kanan. Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Fieta An Nisa
"Eh, wait Adriana... Awak bakal isteri saya!!!"- FARIS "Hah, apa?!"- ADRIANA FARIS AR RAYYAN - Pensyarah muda yang dididik dengan ilmu agama dan tarbiah yang hebat. Dididik sepaya menghargai, melindungi dan meraikan wanita di sekelilingnya. Dia dilamar oleh sahabat abinya, Encik Nazri untuk menjadi suami kepada anak gadisnya sebelum lelaki itu berangkat ke Jepun. ADRIANA QISTINA - Seorang gadis yang ceria dan positif dengan hidupnya sendiri. Daripada gadis yang biasa Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Muhd Najib Abd Kadir
Perkataan langit disebutkan secara jelas di dalam Al-Quran Al-Karim, dan Allah SWT telah mengagungkannya serta mengangkat posisi dan darjatnya. Allah SWT juga menjadikannya sebagai pengajaran bagi orang-orang yang beriman, renungan bagi orang-orang yang memandangnya. Langit tunduk kepada perintah Allah SWT, patuh kepada-Nya, dan benda-benda langit yang terdapat padanya bergerak denga penuh cermat dan tepat, sesuai dengan hukum-hukum alam yang telah ditetapkan Allah SWT atasny Learn More
USUAL: RM23.50

NOW: RM 23.50 (-0%)

MEMBER: RM 21.15 (-10%)

By Mohd Nidzam Abdul Kadir
Dunia hari ini menyaksikan hubungan antara lelaki dengan wanita semakin menuju ke arah kebebasan. Dalam kebanyakan masyarakat, hubungan lelaki dengan wanita sudah sampai ke tahap yang amat tidak wajar dan jelas keharamannya dalam hukum Islam. Antaranya wujud hubungan intim, teman rapat, teman untuk berbual, teman seks, hubungan tanpa ikatan, seks bebas dan sebagainya. Semuanya ini merupakan jalan ke arah zina yang diharamkan. Mungkin inilah suatu petanda akhir zaman yang mana Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Dr. Muhammad Nidzam Abdul Kadir , Datuk Dr Hj Zahazan Mohamed
Ramai yang tidak menyedari bahawa ibadah haji mempunyai maqasid dan matlamat yang dikehendaki oleh Allah SWT supaya kita mencapainya. Hal ini menyebabkan ramai yang menunaikan ibadah haji tanpa memikirkan matlamatnya. Akibatnya, ibadah haji tersebut tidak meninggalkan kesan yang baik dalam dirinya. Dirinya tidak terdidik melalui ibadah berkenaan. Justeru, apa yang kita lihat dalam kehidupan seharian, sikap dan tindak-tanduknya tidak sejajar dengan semangat ibadah haji. Bagaim Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Afiq , Nazri Salam
Tidak perlu sinopsis, testimoni-testimoni ini sudah cukup menggambarkan kehebatan komik ini. "Komik ini dapat merangsang otak kanan dan otak kiri secara serentak dan mampu menjadi bahan motivasi yang mapan, unggul dan berimpak." Dato' Dr. Mohd. Fadzilah Kamsah, pakar motivasi terkenal. Learn More
USUAL: RM8.90

NOW: RM 8.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.01 (-10%)

By Syeikh Abdul Kadir Jailani
MENYINGKAP RAHSIA ALLAH Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.91 (-10%)

By Azimah Lily
Setelah 26 tahun membawa diri ke kota London, Munirah mengambil keputusan untuk pulang ke Malaysia bersama anak-anaknya Aleya, Alisa dan Alina untuk berjumpa dengan suaminya, Dato Syed Mohd Kadir yang sebelum ini tidak mengetahui akan kelahiran tiga puteri kembarnya selepas dia menghalau keluar Munirah dari rumahnya. “For what? Kenapa kita nak jumpa dia? Kewujudan kita pun dia tak tahu. Tak ada faedah pun. Bukannya dia kenal kita. After all this time, ibu yang besarkan k Learn More
USUAL: RM31.00

NOW: RM 31.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.90 (-10%)

By Mumtaz begam abd kadir
USUAL: RM16.50

NOW: RM 16.50 (-0%)

MEMBER: RM 14.85 (-10%)

By Abdul Salam Yussof , Muhd Najib Abd Kadir
Sebuah buku yang sangat efektif buat mereka yang bakal mengerjakan umrah dan haji. Boleh di bawa ke mana-mana sahaja, buku ini mengandungi segala-gala doa yang anda ingin praktikkan ketika di tanah suci. Menariknya, buku ini turut menyelitkan amalan yang dicadang untuk diamalkan bagi setiap doa. Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Datuk A Kadir Jasin
Buku sentuhan Arkitek ini menghimpunkan lebih 100 pilihan reka bentuk rumah beserta pelan lantai sebagai pilihan untuk membina atau mengubah suai kediaman mengikut keperluan masing-masing Learn More
USUAL: RM22.90

NOW: RM 22.90 (-0%)

MEMBER: RM 20.61 (-10%)

1-62 of 62

Page:
  1. 1
  2. 2
*

Back to Top