0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' PUSAKA KECIL 'Found 436 Related Products
By Arbak Othman
Kamus Bahasa Melayu (Limp- small) 19/20 Antara keistimewaan Kamus Bahasa Melayu ialah: Carian pantas kata : Memudahkan carian makna kata terbitan Lebih daripada 26 000 kata entri dan kata terbitan berserta kelas kata Disertakan Nota Bahasa tentang kata entri sebagai rujukan asas tatabahasa Disertakan juga label subjek bagi kata entri tertentu seperti kimia, fizik, perubatan dan lain-lain Bimbingan sebutan yang tepat untuk pengguna Kata-kata entri yang terpilih dida Learn More
USUAL: RM33.60

NOW: RM 33.60 (-0%)

MEMBER: RM 30.24 (-10%)

By Mardhiah
Kisah silam yang sentiasa melukakan. Namun kisah cinta aku hadir seperti langit yang meneduhkan ********** “Kalau kita ditakdirkan berpisah, you nak cari lelaki yang macam mana?” Khalil “Kalau dia senyum kan, hati I mesti akan rasa berdebar-debar. Macam ada gendang tau kat hati I nanti.” Sara Namun bilang emak, Sara ini tak akan sesekali beroleh bahagia. Sumpah itu sendiri telah diiakan oleh Sara, bahawa memang takdirnya akan begitu. Bahagia takkan pernah s Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 23.90 (-20%)

MEMBER: RM 23.90 (-20%)

By Mirei May
‘Perampas! Tak kahwinlah kau sampai ke tua!!!’ Demi Allah, tohmahan itu terlalu memeritkan. Demi Rabbnya Yang Maha Pengampun, dia rela mengalah asalkan wanita yang disakitinya itu, menemukan cinta sucinya semula. Lantas dia berkelana, membawa kesedihan nun jauh ke Kota Seoul. Bagi UMAIRAH HUSNA, tiada insan yang lebih teruk ditimpa ujian daripada Yang Maha Esa, melainkan dirinya. SHEIKH MUZAMMIL FARHAN, Encik Penunjuk Arah setibanya Maira di Seoul, nampak garang di lu Learn More
USUAL: RM33.00

NOW: RM 26.40 (-20%)

MEMBER: RM 26.40 (-20%)

By Imran Burhanuddin
"Wahai pengantin lelaki, aku nikahkan dikau dengan pengantin perempuan yang berwakil walikan saudara lelaki seibu sebapaknya denganku, dengan mas kahwinnya sebanyak Ringgit Malaysia tiga belas ribu, tiga belas ratus, tiga belas sen," Saya lafaz sambil menghenjut kecil tangan pengantin lelaki. "Aku terima nikahnya pengantin perempuan dengan mas kahwinnya sebanyak Ringgit Malaysia tiga belas ribu, tiga belas ratus, tiga belas sen.... Eh?" "Eh? Kenapa ada eh? Saya pandang peng Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Nur Shamsiah On
Inginku khabarkan. Tatkala nyiur melambai, liuk lentoknya cukup menggamit perasaan. Kicauan burung bagaikan irama wajib kala sang suria menjelma. Semerbaknya kasturi desa. Terpana seketika hati ini diulit momen di lewat musim itu… * * * Mereka yang berada di situ semua berhenti lalu menoleh ke arah cahaya yangditunjukkan oleh Ibrahim. Be Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By Phidot
Dunia Risa penuh dengan duka sehingga dia bertemu dengan Naufal, lelaki yang penuh dengan senyuman ketika bercuti secara solo di Seoul, Korea. Sungguh hatinya berasa jengkel setiap kali lelaki itu cuba mahu berkawan dengan dirinya walaupun sudah puas ditolak dengan pelbagai amaran dan cara. Sikap dingin Risa membuatkan Naufal penasaran. Wajah tanpa senyuman itu menggamit rasa ingin tahunya terhadap Risa, dengan lebih mendalam. Betapa sukarnya dia mahu mengetahui nama gadi Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Nan Nan
Tak dapat kasih sayang ibu bapa sejak kecil serta sering didera secara mental dan fizikal menyebabkan hidup Vincent sentiasa dibayangi layanan kasar datuknya. Tingkahnya tak pernah betul kat mata orang tua tu. Lama-kelamaan, dendam dan amarahnya menebal hingga dia nekad tamatkan riwayat datuknya. Tapi... keesokan hari datuknya kembali seperti biasa! Apa dah jadi? Kenapa dia berlagak macam tak ada apa yang berlaku? Vincent bingung. Adakah dia perlu membunuh sekali lagi? Atau Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Azian Hasan
Cerita Dari Dapur bukanlah merupakan sebuah buku resipi semata-mata. Naskah ini juga merupakan perkongsian pengalaman penulis tentang bagaimana makanan dan rutin memasak sejak dari kecil mempengaruhi kehidupan beliau sehingga kini. Dengan gaya penulisan yang santai, buku ini memaparkan kisah hidup penulis sewaktu membesar di Perak dan bagaimana setiap detik bersama keluarga dan kawan - kawan seringkali disulami dengan kisah makan-makan dan masak-masak. Sesungguhnya Cerita D Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Sophilea
100 tahun lalu Suri di bawa lari oleh Musa di bantu oleh Mbah Timah ke negara seberang kerana tidak mahu di kahwin kan dengan penjajah Inggeris. Namun di Bukit Tinggi Suri jatuh cinta pada Hendra dan menghawini lelaki itu. Musa berdendam dengan pertolongan iblis yang di bela Mbah Timah Musa bunuh Hendra dan Suri pada satu malam. Namun dia terpaksa ikut syarat yang di tetapkan. “Syarat kedua kepala dan tubuhnya harus di pisahkan. Di tanam berasingan. Darah dari kepalanya Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 19.20 (-20%)

MEMBER: RM 19.20 (-20%)

By Puteri Nor
Tiga jiwa - Sofie, Ajmal dan Emry yang pernah terperangkap dalam cinta tiga segi diuji lagi selepas menamatkan pengajian di England. Sikap mementingkan kerjaya Ajmal, egonya, serta persepsinya tentang peranan dan kuasa suami sering buat Sofie berkecil hati. “Is the feeling over? Is the magic gone?” –SOFIE Sewaktu trekking di hutan Thailand selepas tamat tugasan luar negara, Ajmal yang bertempur dengan kumpulan penyeludup diisytiharkan terkorban. Hamil, Sofie ting Learn More
USUAL: RM33.00

NOW: RM 33.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.40 (-20%)

By Panel Penulis Ana Muslim
Selalunya kucing suka tidur atas kusyen empuk, makan ikan tuna, main bebenang, tidur dalam kotak, main tangkap cahaya lampu, tidur bawah sofa, tidur, tidur dan tidur lagi... Tapi, Geng Meow bukan sebarang kucing! Geng Meow nak jadi supermeow yang tangkas melawan kejahatan! Cuma, macam mana Geng Meow nak buktikan ketangkasan mereka sebagai supermeow kalau tikus yang kecil tu pun mereka takut? Mampukah Geng Meow menjadi supermeow yang lain daripada yang lain? Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By
Siri XPRESS PINTAR PT3 ini diterbitkan bagi memenuhi keperluan format PT3 terkini dan keperluan semasa yang digariskan dalam sukatan pelajaran. Setiap judul dalam siri XPRESS PINTAR PT3 ini dirancang dan diolah dengan bersumberkan buku teks, format PT3 terkini, buku ulang kaji, contoh pentaksiran, maklumat semasa, dan kepakaran penulis yang cukup berpengalaman dalam subjek masing-masing. Walaupun bersaiz kecil, siri XPRESS PINTAR PT3 mampu membawa kejayaan besar kepada cal Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 8.42 (-15%)

MEMBER: RM 8.42 (-15%)

By
Siri XPRESS PINTAR PT3 ini diterbitkan bagi memenuhi keperluan format PT3 terkini dan keperluan semasa yang digariskan dalam sukatan pelajaran. Setiap judul dalam siri XPRESS PINTAR PT3 ini dirancang dan diolah dengan bersumberkan buku teks, format PT3 terkini, buku ulang kaji, contoh pentaksiran, maklumat semasa, dan kepakaran penulis yang cukup berpengalaman dalam subjek masing-masing. Walaupun bersaiz kecil, siri XPRESS PINTAR PT3 mampu membawa kejayaan besar kepada cal Learn More
USUAL: RM11.90

NOW: RM 10.12 (-15%)

MEMBER: RM 10.12 (-15%)

By
Siri XPRESS PINTAR PT3 ini diterbitkan bagi memenuhi keperluan format PT3 terkini dan keperluan semasa yang digariskan dalam sukatan pelajaran. Setiap judul dalam siri XPRESS PINTAR PT3 ini dirancang dan diolah dengan bersumberkan buku teks, format PT3 terkini, buku ulang kaji, contoh pentaksiran, maklumat semasa, dan kepakaran penulis yang cukup berpengalaman dalam subjek masing-masing. Walaupun bersaiz kecil, siri XPRESS PINTAR PT3 mampu membawa kejayaan besar kepada cal Learn More
USUAL: RM11.90

NOW: RM 10.12 (-15%)

MEMBER: RM 10.12 (-15%)

By
Siri XPRESS PINTAR PT3 ini diterbitkan bagi memenuhi keperluan format PT3 terkini dan keperluan semasa yang digariskan dalam sukatan pelajaran. Setiap judul dalam siri XPRESS PINTAR PT3 ini dirancang dan diolah dengan bersumberkan buku teks, format PT3 terkini, buku ulang kaji, contoh pentaksiran, maklumat semasa, dan kepakaran penulis yang cukup berpengalaman dalam subjek masing-masing. Walaupun bersaiz kecil, siri XPRESS PINTAR PT3 mampu membawa kejayaan besar kepada cal Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 9.27 (-15%)

MEMBER: RM 9.27 (-15%)

By
Siri XPRESS PINTAR PT3 ini diterbitkan bagi memenuhi keperluan format PT3 terkini dan keperluan semasa yang digariskan dalam sukatan pelajaran. Setiap judul dalam siri XPRESS PINTAR PT3 ini dirancang dan diolah dengan bersumberkan buku teks, format PT3 terkini, buku ulang kaji, contoh pentaksiran, maklumat semasa, dan kepakaran penulis yang cukup berpengalaman dalam subjek masing-masing. Walaupun bersaiz kecil, siri XPRESS PINTAR PT3 mampu membawa kejayaan besar kepada cal Learn More
USUAL: RM11.90

NOW: RM 10.12 (-15%)

MEMBER: RM 10.12 (-15%)

By
Siri XPRESS PINTAR PT3 ini diterbitkan bagi memenuhi keperluan format PT3 terkini dan keperluan semasa yang digariskan dalam sukatan pelajaran. Setiap judul dalam siri XPRESS PINTAR PT3 ini dirancang dan diolah dengan bersumberkan buku teks, format PT3 terkini, buku ulang kaji, contoh pentaksiran, maklumat semasa, dan kepakaran penulis yang cukup berpengalaman dalam subjek masing-masing. Walaupun bersaiz kecil, siri XPRESS PINTAR PT3 mampu membawa kejayaan besar kepada cal Learn More
USUAL: RM13.90

NOW: RM 11.82 (-15%)

MEMBER: RM 11.82 (-15%)

By
Siri XPRESS PINTAR PT3 ini diterbitkan bagi memenuhi keperluan format PT3 terkini dan keperluan semasa yang digariskan dalam sukatan pelajaran. Setiap judul dalam siri XPRESS PINTAR PT3 ini dirancang dan diolah dengan bersumberkan buku teks, format PT3 terkini, buku ulang kaji, contoh pentaksiran, maklumat semasa, dan kepakaran penulis yang cukup berpengalaman dalam subjek masing-masing. Walaupun bersaiz kecil, siri XPRESS PINTAR PT3 mampu membawa kejayaan besar kepada cal Learn More
USUAL: RM11.90

NOW: RM 10.12 (-15%)

MEMBER: RM 10.12 (-15%)

By Annis Rizani
Sukar menerima hakikat bahawa dirinya menjadi mangsa kerakusan lelaki, Nur Zara membawa diri ke Rumah Raudhah. Impian cinta alam persekolahan tidak kesampaian apabila Hanafi mengundur diri. Separuh nyawanya terasa melayang. Dia sedar, dirinya tak mungkin menjadi wanita sempurna. Rasa aneh, tapi bahagia yang menderu bagaikan angin lalu yang mendamaikan menyapa hati Zara tatkala membaca nota-nota yang ditinggalkan di keretanya. Namun, perasaan itu seboleh mungkin cuba diabaik Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By Ateen Khalid
Bukan mudah untuk Hana Aralyn penuhi permintaan ayahnya. Misinya mencari dan mendekati lelaki bernama Hadif Akashah sememangnya perlukan kesabaran yang tinggi. Perangai lelaki itu boleh buat dia pening. Namun, putus asa tidak sama sekali. Biar Hadif pening dengan perangainya pulak. “Macam mana saya tau rumah awak, saya tak boleh bagitau. Tapi, yang saya boleh cakap awak akan tatap muka ni mulai hari ini. Okey?” – Hana Aralyn Kemunculan Aralyn benar-benar telah por Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Amarilis Rahim
NAMAKU Rapunzell. Aku ni anak bongsu kepada Mak Dara Gengster aka Pengerusi Ahli Persatuan Mulut-Mulut Puaka Kampung Batu Laut. Tapi orang-orang kampung panggil aku ‘Ratu Pikatline’ dan ada juga yang panggil aku Ratu Sengal. Tapi sebenarnya aku bukanlah sengal sangat, Mak Dara lagi sengal! Sejak kecil, aku dibesarkan dengan cerita dongeng Rapunzel. Ya, mak aku fanatik dengan cerita Si Rapunzel. Hari-hari, mulutnya duk habaq kat aku... “Kalaulah ada pangeran yang muda Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Airisz
AKU? Nama aku Siti Roskiah. Jarang orang panggil Ros. Siti lagi la. Jadi, orang panggil aku Yah. Aku seorang pengusaha ikan pekasam secara kecil-kecilan. Aku ada seorang kekasih. Nama kekasih aku Wan Amirul. Aku panggil dia Wan. Aku juga ada seorang sahabat. Nama sahabat aku Azlinda. Aku panggil Lin. Hari ni aku pergi majlis nikah kawan baik aku tu. Kawan baik aku nikah dengan kekasih aku. Ramai ingat aku tak datang. Ramai juga yang fikir aku akan meraung-raung. Aku pergi Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 18.40 (-20%)

MEMBER: RM 18.40 (-20%)

By Arsya Aisya
“Tak payahlah buat muka malu-malu kucing, aku tak teringin pun nak dekat dengan kau. Geli!” – Muslim “Setelah akad terlafaz atas saya, maka suka atau tidak, saya sudah menjadi hak Encik Muslim” – Mariam Diangkat menjadi isteri dalam usia tersangat muda bukanlah sesuatu yang mudah bagi Mariam. Lagi-lagi menjadi isteri kepada seorang Muslim. Kesabarannya sering diuji. Namun untuk berpaling bukanlah Mariam. Dalam diasak kebencian oleh suami sendiri, dia teguh Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By
*Untuk umur 3+ *Mengenali dan belajar menulis Huruf Kecil - a hingga z *Latihan yang sesuai disediakan Learn More
USUAL: RM3.50

NOW: RM 3.50 (-0%)

MEMBER: RM 3.15 (-10%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Yahudi dan Freemason sudah lama bertapak di Tanah Melayu. Freemason masuk ke Tanah Melayu melalui penjajahan Portugis, Belanda dan juga British. Portugis telah Berjaya bertapak di Melaka, tetapi mereka gagal hendak meluaskan pengaruhnya di seluruh Tanah Melayu. Ini kerana tentangansengit daripada pelbagai penjuru seperti dari kerajaan Johor-Riau, Kerajaan-kerajaan kecil di Tanah Melayu dan kerajaan Acheh begitu sukar buat mereka meluaskan pengaruh. Belanda juga menyerah kalah Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 37.90 (-0%)

MEMBER: RM 30.32 (-20%)

By Syikin Zainal
Kecewa dengan jejaka yang diidamkan sejak dari kecil, Zetty mula bangkit. Sedar dirinya tidak mempunyai kelulusan, Zetty nekad untuk menceburi penternakan kambing. Usahanya itu menjadi hingga dia digelar 'ZettyKambing'. Kejayaan Zetty dicemburui oleh Saleha. Musuh tradisinya. Irfan sesorang lelaki yang sentiasa bertindak melulu. Mudah dipengaruhi dan tidak tetap pendirian. Selalu memandang semua perkara dengan remeh. Tidak pernah serius. Kecewa dengan perkahwinan yang di Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By Fujiko F Fujio
Kalau Nobita dan Doraemon dah seronok sangat, masalah kecil boleh jadi besar! Aduh satu bandar jadi kecoh..!Macam mana ni, Doraemon?!!! Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.00 (-0%)

By Xiao Jiangnan
Tunggul Berapi telah mencipta sebuah mesin telur dinosaur yang dapat mencengkam telur dinosaur dari terowong masa. Seluruh Pekan Botani tertarik dengan permainan ini. Malangnya, telur dinosaur yangdieramkan oleh Sawi ialah seekor dinosaur Si Kecil yang tidak kuat untuk menawan. Oleh itu, Sawi meninggalkan Si Kecil di dalam hutan kerana berasa malu. Dalam pencarian semula Si Kecil, Sawi dan rakan-rakannya dengan tidak sengaja telah masuk ke dalam tapak rahsia Zombi. Mereka dih Learn More
USUAL: RM15.90

NOW: RM 15.90 (-0%)

MEMBER: RM 14.31 (-10%)

By Ezza Mysara
Maafkan aku, Deeja. Tolong jagakan adam untuk aku. - MAYA Satu mesej ringkas daripada sahabat baiknya, Maya telah membuatkan hidup Deeja berubah 360 darjah. Anak kecil yang tidak berdosa terpaksa membayar harga kesilapan yang dilakukan oleh si ibu. Atas dasar tanggungjawab, Deeja mengambil keputusan untuk menjaga Adam. Siapalah yang tidak jatuh sayang pada si comel itu? Kehadiran Adam telah merapatkan lagi hubungan Deeja dengan rakan sekerjanya Aali Jazimin yang sarkastik, Learn More
USUAL: RM32.00

NOW: RM 25.60 (-20%)

MEMBER: RM 25.60 (-20%)

By Marissa
Sekali jatuh cinta, akan tetap cinta selamanya. Darlina: -Kak long kawasan di rumah mak dan abahnya sahaja. -Staf di bahagian sumber manusia sebuah kilang minyak masak. -Tegas dan garang ketika bekerja sehinggakan mamat Bangladesh tidak berani mahu memanggilnya adik manis. -Meminati seorang lelaki bernama Encik Naufal. Naufal: -Bukan anak emak. -Ketua di bahagian pengurusan kilang minyak masak. -Tidak suka menggatal dengan perempuan. -Tidak suka coklat sejak kecil k Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 17.60 (-20%)

MEMBER: RM 17.60 (-20%)

By Dr. Abdul Rahman Hj Abdullah
Buku Ensiklopedia Sejarah Turki ini terdiri daripada tiga jilid. Jilid pertama bermula dengan sejarah Turki Zaman Klasik sekitar abad ke-6M di wilayah Turkistan, Asia Tengah. Dua buah kerajaan Turki yang penting ketika itu ialah Kerajaan Qarakhan dan Seljuq. Dari asia Tengah bangsa Turki berhijrah ke Asia Barat dan menguasai Kerajaan Abbasiyah (750-1258) di Baghdad pada Zaman Pertengahan melalui peranan kaum Mamalik Turki dan Turki Seljuq, di samping tertubuh kerajaan-kerajaa Learn More
USUAL: RM45.90

NOW: RM 36.72 (-20%)

MEMBER: RM 36.72 (-20%)

By Luvis Eija
Kerana kenangan silam, Cinta Arissa menutup pintu hatinya untuk semua lelaki. Janji abang sepupunya, Hariz Ilman terus dipegang. Bertahun-tahun lamanya. 7 tahun Hariz pergi menyepikan diri, membiarkan Arissa terus hidup bersama kenangan silam; membuatkan perasaan rindu bertukar sedikit demi sedikit menjadi dendam. Kepulangan semula Hariz bersama seorang anak perempuan comel menambahkan lagi luka di hati Arissa. Tapi, kepetahan anak comel itu membuatkan hati kecilnya terpaut s Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Ust Nasaie Hashim
45 doa yang bermula dengan lafaz Rabbana dimuatkan dalam buku kecil ini dengan disertakan asal doa, fadilat mengamalkannya dan panduan melakukan amalan-amalan berkaitan. Doa-doa ini semuanya dipetik daripada al-Quran al-Karim yang merupakan doa-doa yang pernah dipohon oleh para nabi dan orang-orang soleh. Antara doa yang terdapat dalam buku ini ialah: v Doa Memohon Keturunan yang Taat kepada Allah v Doa Memohon Keamanan Negara v Doa Memohon Ditetapkan Pendirian v Doa Me Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Mastura Abdullah
Kahwin dengan pilot handsome? Oh, Itu mungkin harapan gadis cantik yang lain tetapi bukan impian Nadyne Umairah! Kerana Dayyan Putra adalah pilihan mama, mahu tak mahu Umairah akur. Rupa-rupanya, ada sesuatu yang Umairah tidak tahu tentang Dayyan. Lelaki itu, tanpa segan silu mengajak dirinya membuat dosa menyebabkan Nadyne Umairah membenci Dayyan. Umairah bertekad, biarpun terpaksa melukakan hati mama, dia tidak akan sekali-kali mengahwini Dayyan. “Terima kasih atas semua Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Al-Hidayah
AL-MATHURAT SERTA YASIN TERJEMAHAN (KECIL) Learn More
USUAL: RM1.50

NOW: RM 1.50 (-0%)

MEMBER: RM 1.35 (-10%)

By Hazhari Ismail
“Adik belajar apa di sekolah hari ini?” “Hari ini adik main sahaja. Hari-hari adik main dengan kawan-kawan.” “Eh, tak belajar ke?” Apa sebenarnya erti ‘belajar’ bagi kanak-kanak? Belajar sangat kaku menurut kefahaman kita. Mesti duduk di atas meja dan kerusi sambil membaca, menulis dan mengira agar nanti akhirnya boleh dapat nombor satu dalam kelas atau bilangan A yang banyak. Sedangkan belajar, khususnya untuk kanak-kanak, adalah lebih daripada itu. Buku ini Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Nazry Salam , Irfantoons
"Aku nak jadi pelukis komik! SERIUS!" Itulah cita-cita seorang pelajar bernama Khaiqal. Itulah juga impiannya sejak kecil. Misi Pelukis Komik adalah cerita tentang Khaiqal dan pengembaraan komiknya di Malaysia. Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Ahmad Erhan
VEK-TOR ialah sejenis agen mudah alih ‘mobile agent’ yang menyebar, membawa ataupun memindahkan satu patogen (virus) daripada perumah (manusia ataupun haiwan) kepada yang lain. Firaz dan isterinya, Aishah berusaha untuk menyelamatkan anak kecil mereka, Azad yang diculik oleh sekumpulan penjenayah antarabangsa. Kumpulan penjenayah itu diketuai oleh Catrin. Mereka datang ke Malaysia untuk menjalankan satu tugasan rompakan yang tidak pernah mereka lakukan sebelum ini. Sebelu Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Suhana Salleh , Nida Zahar
Novel SAKA CINCIN LONG ESAH mengisahkan Diana cuba menyesuaikan diri dengan kehidupan baharu di kampung tetapi ternyata ia bukanlah perkara yang mudah bagi dirinya. Apatah lagi dia perlu mendiami rumah pusaka neneknya yang begitu asing kerana sebelum ini dia telah dibesarkan di bandar. Baru sahaja mendiami rumah pusaka itu, dia telah pun didatangi dengan perkara-perkara yang pelik dan misteri. Malam pertama di rumah itu dia telah terdengar suara dari arah dapur. Manakala adi Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 13.60 (-20%)

MEMBER: RM 13.60 (-20%)

By Nurul Ain Syuhada
“Kau ni ahli sihir eh?! Kau yang sebabkan aku patah kaki!” “Aku bagi tahu apa yang aku nampak aje!” Zap! Teringatkan ejekan demi ejekan sewaktu dia masih kecil itu buat jantung Mareeya bagai direntap. Semuanya bagai deja vu. Sebolehnya dia tidak mahu kelebihan itu. Mampu melihat masa depan dari anak mata seseorang? Itu semua malapetaka baginya. Mareeya berdoa semoga suatu hari nanti dia menjadi manusia yang normal. Tapi… Setelah 24 tahun memiliki kebolehan itu, ti Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Azura Rasiddin
Setelah lima tahun melarikan diri ke Barcelona, Heidry pulang ke tanah air untuk menyelamatkan kafe arwah mummynya. Kepulangannya memberi seribu satu erti kepada seseorang. Seseorang yang menantinya selama tujuh tahun. Lebih tepat lagi, tujuh tahun lapan bulan, sepuluh hari. “So, maknanya selama ni kau bukan tak nak fikir pasal kahwin sebab takut bakal suami kau tu tak boleh terima Hafiy, tapi sebab kau tengah tunggu lifetime crush kau?” – Erin Bila lifetime crush Far Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Prima Kids
Buku aktiviti ABC Didi & Friends merupakan buku aktiviti berasaskan abjad huruf besar dan huruf kecil. Terdapat pelbagai aktiviti mewarna, menulis dan membaca. Aktiviti yang menarik penuh warna-warni ini membolehkan adik-adik mengenali abjad dengan lebih mudah. Turut disertakan stiker percuma untuk adik-adik gunakan. Hora Horey! Learn More
USUAL: RM13.00

NOW: RM 13.00 (-0%)

MEMBER: RM 11.70 (-10%)

By Mariam Sarbini
Jaka dan Puspa adalah anak kepada sahabat baik ayah Anas dan Anis. Mereka diterbangkan oleh orang tua mereka dari Australia untuk menghabiskan cuti hujung tahun bersama Anas dan Anis. Anas dan Anis gembira dapat bercuti bersama kawan baharu. Pada suatu hari, mereka dalam perjalanan ke utara tanah air untuk mengambil ibu Anas dan Anis dari berkursus. Kereta yang dinaiki mereka yang dipandu oleh ayah Anas dan Anis terlibat dengan kemalangan kecil. Mereka terkandas di kawasan s Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By Afieyza Isahak
Kau milik dia, bila darahnya menitis pada matamu... Setelah bertahun-tahun tidak pulang ke kampung, kini Hakim kembali bersama isteri dan anak-anak atas tuntutan kerja. Hanya itu kampung yang Hakim ada kerana dia dipelihara oleh keluarga angkat sejak kecil. Rumah pusaka itu terpaksa didiami semula meskipun tahu kepulangannya bagaikan menjerat diri sendiri. Kukur berdarah mencari warisnya. Sudah lama ia menanti kepulangan Hakim. Tanpa siapa ketahui, ada yang menjaga kukur i Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Ezdiani Abd Rahman
“Lain kali nak parking kereta guna akal, bukan guna kepala lutut. Kalau dah tahu nak keluar lama tinggalkan nombor telefon. Taklah menyusahkan. Stupid!” – Raif Widad Ditulis sebesar-besarnya pesanan itu kepada pemilik kereta yang menghalang keretanya. Puas hati bila dapat menconteng bonet kereta itu. “Eh, awak ni memang samseng jalanan ke? Sesuka hati pecahkan cermin tingkap kereta saya tu. Tahulah kereta saya tu murah tak semahal kereta awak.” - Eshal Perkenala Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By Kiddibird
KAD IMBASAN: ABJAD (HURUF BESAR & KECIL) Learn More
USUAL: RM15.90

NOW: RM 15.90 (-0%)

MEMBER: RM 14.31 (-10%)

By Kapten James Tan
APA PENGHUJUNG KISAH INSPIRASI INI? Juruterbang adalah cita-cita James Tan sejak kecil. Menyedari dirinya menghidap disleksia, beliau enggan berputus asa dan terus mengorak langkah. Pengorbanan itu akhirnya terbayar apabila berjaya memperoleh lesen juruterbang diikuti rancangan membuat penerbangan solo mengelilingi dunia. Namun langit tak selalu cerah. Ketika melewati sebuah negara bergolak, beliau melihat sendiri sendiri sebuah bandar dibom. Perasaannya berkecamuk dan Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By
Al-Quran Tajwid Terjemahan dengan TAG. Eksklusif untuk WANITA . SANGAT ISTIMEWA, ada penerangan khusus ayat untuk wanita dalam AlQuran ini ✔168 TAG yang menyentuh aspek kehidupan. ✔30 TAG juzuk. ✔ Isi dalam PELANGI, BERWARNA WARNI. ✔ Terdapat penanda Al-Quran yang mengandungi Doa Sujud Tilawah, Doa Permulaan Baca Al-Quran. ✔ Malah juga terdapat penanda Al-Quran yang mengandungi Panduan Tajwid Kod Berwarna, Tanda Waqaf dan Panduan Berwaqaf. ✔ AL QURAN (ber Learn More
USUAL: RM135.00

NOW: RM 108.00 (-20%)

MEMBER: RM 108.00 (-20%)

By Sara Irdina
Melihat perkahwinan kakaknya membuatkan Maisara menyimpan hasrat untuk tidak berkahwin terutama dengan orang kaya yang berlagak sombong.. Baginya, kebahagiaan dia apabila melihat keluarganya bahagia bukannya berkahwin dan dapat suami yang kaya raya. Tapi, apa yang dia tak nak itulah yang datang mendekat dan melekat padanya. Azriel yang muncul dalam hidupnya cukup buat dia gila dengan sikap tak faham bahasa. Apa yang dia cakap, satu pun Azriel tak ambil peduli tetap mahu dia Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Siti Hajar Aladin
"Rindu ke Tanah Suci tetapi bajet masih tidak mencukupi? Ingin melihat tempat penggambaran Lord Of The Ring di New Zealand? Bermain dengan kangaroo di Perth, Australia? Impikan percutian bajet bertaraf 5 bintang? Bagaimanakah cara pengurusan nya? Visa? Transport? Hotel? Perjalanan pengembaraan seperti pakej travel 5 STARS tetapi ianya DIY! Segala nya di dalam KEMBARA DIY BERSAMA SI KECIL! Anda akan jimat beribu ringgit!!!!! Percayalah!!" Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 22.40 (-20%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By
Siri XPRESS PINTAR SPM ini diterbitkan bagi memenuhi keperluan format SPM terkini dan keperluan semasa yang digariskan dalam sukatan pelajaran. Setiap judul dalam siri XPRESS PINTAR SPM ini dirancang dan diolah dengan bersumberkan buku teks, buku ulang kaji, kertas peperiksaan terdahulu, contoh pentaksiran, maklumat semasa, dan kepakaran penulis yang cukup berpengalaman dalam subjek masing-masing. Walaupun bersaiz kecil, siri XPRESS PINTAR SPM mampu membawa kejayaan besar k Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 8.42 (-15%)

MEMBER: RM 8.42 (-15%)

By
Siri XPRESS PINTAR SPM ini diterbitkan bagi memenuhi keperluan format SPM terkini dan keperluan semasa yang digariskan dalam sukatan pelajaran. Setiap judul dalam siri XPRESS PINTAR SPM ini dirancang dan diolah dengan bersumberkan buku teks, buku ulang kaji, kertas peperiksaan terdahulu, contoh pentaksiran, maklumat semasa, dan kepakaran penulis yang cukup berpengalaman dalam subjek masing-masing. Walaupun bersaiz kecil, siri XPRESS PINTAR SPM mampu membawa kejayaan besar k Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 8.42 (-15%)

MEMBER: RM 8.42 (-15%)

By
Siri XPRESS PINTAR SPM ini diterbitkan bagi memenuhi keperluan format SPM terkini dan keperluan semasa yang digariskan dalam sukatan pelajaran. Setiap judul dalam siri XPRESS PINTAR SPM ini dirancang dan diolah dengan bersumberkan buku teks, buku ulang kaji, kertas peperiksaan terdahulu, contoh pentaksiran, maklumat semasa, dan kepakaran penulis yang cukup berpengalaman dalam subjek masing-masing. Walaupun bersaiz kecil, siri XPRESS HEBAT SPM mampu membawa kejayaan besar ke Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 9.27 (-15%)

MEMBER: RM 9.27 (-15%)

By
Siri XPRESS PINTAR SPM ini diterbitkan bagi memenuhi keperluan format SPM terkini dan keperluan semasa yang digariskan dalam sukatan pelajaran. Setiap judul dalam siri XPRESS PINTAR SPM ini dirancang dan diolah dengan bersumberkan buku teks, buku ulang kaji, kertas peperiksaan terdahulu, contoh pentaksiran, maklumat semasa, dan kepakaran penulis yang cukup berpengalaman dalam subjek masing-masing. Walaupun bersaiz kecil, siri XPRESS PINTAR SPM mampu membawa kejayaan besar k Learn More
USUAL: RM15.90

NOW: RM 13.52 (-15%)

MEMBER: RM 13.52 (-15%)

By
Siri XPRESS PINTAR SPM ini diterbitkan bagi memenuhi keperluan format SPM terkini dan keperluan semasa yang digariskan dalam sukatan pelajaran. Setiap judul dalam siri XPRESS PINTAR SPM ini dirancang dan diolah dengan bersumberkan buku teks, buku ulang kaji, kertas peperiksaan terdahulu, contoh pentaksiran, maklumat semasa, dan kepakaran penulis yang cukup berpengalaman dalam subjek masing-masing. Walaupun bersaiz kecil, siri XPRESS PINTAR SPM mampu membawa kejayaan besar k Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 8.42 (-15%)

MEMBER: RM 8.42 (-15%)

By
Siri XPRESS PINTAR SPM ini diterbitkan bagi memenuhi keperluan format SPM terkini dan keperluan semasa yang digariskan dalam sukatan pelajaran. Setiap judul dalam siri XPRESS PINTAR SPM ini dirancang dan diolah dengan bersumberkan buku teks, buku ulang kaji, kertas peperiksaan terdahulu, contoh pentaksiran, maklumat semasa, dan kepakaran penulis yang cukup berpengalaman dalam subjek masing-masing. Walaupun bersaiz kecil, siri XPRESS PINTAR SPM mampu membawa kejayaan besar k Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 9.27 (-15%)

MEMBER: RM 9.27 (-15%)

By
Siri XPRESS PINTAR SPM ini diterbitkan bagi memenuhi keperluan format SPM terkini dan keperluan semasa yang digariskan dalam sukatan pelajaran. Setiap judul dalam siri XPRESS PINTAR SPM ini dirancang dan diolah dengan bersumberkan buku teks, buku ulang kaji, kertas peperiksaan terdahulu, contoh pentaksiran, maklumat semasa, dan kepakaran penulis yang cukup berpengalaman dalam subjek masing-masing. Walaupun bersaiz kecil, siri XPRESS PINTAR SPM mampu membawa kejayaan besar k Learn More
USUAL: RM11.90

NOW: RM 10.12 (-15%)

MEMBER: RM 10.12 (-15%)

By
Siri XPRESS PINTAR SPM ini diterbitkan bagi memenuhi keperluan format SPM terkini dan keperluan semasa yang digariskan dalam sukatan pelajaran. Setiap judul dalam siri XPRESS PINTAR SPM ini dirancang dan diolah dengan bersumberkan buku teks, buku ulang kaji, kertas peperiksaan terdahulu, contoh pentaksiran, maklumat semasa, dan kepakaran penulis yang cukup berpengalaman dalam subjek masing-masing. Walaupun bersaiz kecil, siri XPRESS PINTAR SPM mampu membawa kejayaan besar k Learn More
USUAL: RM11.90

NOW: RM 10.12 (-15%)

MEMBER: RM 10.12 (-15%)

By Nami Adnan
Novel Sihir Jin Lamashtu mengisahkan keluarga Adam Syakir yang terpaksa berpindah dari banglo mewah di Kuala Lumpur ke rumah sewa kampung di Sungai Bakap, Pulau Pinang kerana perniagaan bapanya Encik Burhan merosot hingga menjadikan mereka miskin. Kehidupan baharu itu menjadikan hubungan keluarga kian rapat berbanding sebelum ini kerana di kampung mereka tidak disibukkan dengan urusan keduniaan. Namun, kegembiraan mereka tidak bertahan lama kerana rumah yang mereka se Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Liza Nur
Walaupun selalu digelar gadis blur, Aisyah bahagia hidup dalam dunia kecilnya yang hanya berpusat pada kerjanya di sebuah farmasi yang sunyi dan lepak bersama kawan karibnya, Akil. Apabila kakaknya, Aireen menyuarakan niat untuk menikahi Annas, seorang lelaki yang curang dan mahu Aisyah menjadi bridesmaidnya, keadaan menjadi huru-hara. Aisyah yang menyimpan rahsia perbuatan belot Annas dan Rilda terpaksa memikirkan cara untuk berterus terang dengan kakaknya. Annas dan Rilda p Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

1-436 of 436

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top